Firande av annat på annan ort.....

......har vi nu ägnat oss åt i symötet. Den hemliga orten Karlsborg och vandrarhemmet Gula Villan var vår bas.
Där blev det elvafika och gemensam beundran över fyndiga utstyrslar i "tantens" tecken.
Någon okänd hade också skickat ett "sms-meddelande från Jesus" (till en av oss) som vi kunde starta dagen med. Vi kollade sedan numret, men det var okänt, över fyratusen andra hade också försökt få reda på avsändaren stod det på hitta.se, lite spooky med ett sånt sammanträffande var det allt.
Dagen fortsatte (i tantmundering) till Fästningsmuséet, där det bl.a. fanns en designutställning (tillfälligt) om köksutrustning 1930-1970. En hel del leenden fick vi under vår "kulturella" vandring, bland annat från ett gäng motorcyklister i vår egen ålder.
Bytte sedan om till "civila kläder", dvs. tantklädsel á la 2016 och fortsatte mot lunch hos Nymans café och keramik.
Bakpotatisar modell större, försvann fort ner i tantmagarna och nästa anhalt strax därpå var en "spirituell konsultation" i grupp.
Vissa hade provat nå't liknande förut, men de flesta av oss var totala nybörjare i ämnet. Faktiskt väldigt intressant......
Sen var det åter dags att äta, kyckling med sallad och potatissallad, följt av en mindre promenad runt kvarteret och därefter var vi redo att gå på ost, kex och frukt. Genomgående att dricka....vin såklart.
Tanter blir (med all rätt) trötta tidigare än i yngre år, så ner i sängen och sova en stund. Morgonen startade idag med solsken och frukost, innan vi promenerade vid kanalbron en stund i väntan på att dricka elvakaffe hos Alvia.
På hemvägen tog två bilar nyfikna tanter en omväg ut på landet, där en av tanternas son med sambo köpt sommarstuga och fanns på plats. Vi fick gå husesyn och imponeras av det gedigna arbetet med renovering och smakfull inredning.
Nu åter hemma och efter ärende till loppisen, för att köpa knappar till en tröja, ska jag nu påbörja relaxen inför morgondagens arbetsdag och färdigställa stickningsalstret.
 
Då var vi samlade inför helgens äventyr.....
 
....aldrig fel att starta med en fika.
 
Nästa anhalt.....
 
......där "tant-bekanta" föremål besågs.....
 
...och utanför doftade äppelblommen.
 
Lunch!
 
På guidning i den spirituella världen.
 
Lite "ovanligare sorters fåglar" i Vättern (än Örlen) här ett doppingpar.
 
Avslutningsfika.....en 6-bitars!-tårta (halva med hem i doggybag till 2 av tanterna).
 
Fin vedtrave.......
 
.....och förgätmigej runt lantställe-stugan.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0