Dom åker skridskor på sjön......

...vilket jag tycker verkar en aning vågat. Bara tre dagar sen isen lade sig och nu är vi inne på andra dagen med plusgrader och isen ser sådär mörk ut, som den gör då den är påväg att smälta. Än har dock ingen ramlat i och dom är ganska många, så det kanske är ok med hållbarheten.
Hursomhelst så sitter jag på första parkett.....
Nyårsafton, ja vad ska man hitta på? Ingenting troligen och direkt efter tolvslaget blir det "bingen" för min del, då jag börjar 09.00 imorron. Så är iallafall planen, men med allt som hänt på sjukfronten den senaste tiden, vet man väl aldrig riktigt säkert om det är slut på negativa överraskningar nu. Hoppas kan man ju alltid förstås.
Igår eftermiddag var jag på en liten shoppingrunda i centralorten. En hummer inköptes (till extrapris) med hjälp av det alldeles färska ICA-kortet. Den är tänkt att bli nyårssupé för två. Sen tittade jag in på rea hos Family House och hittade lite till äldsta barnbarnet. Han har växt ur det mesta av sin "garderob på landet", men nu är det påfyllt en del där. Förr&Nu hade också rea....på julsaker och där fanns några småprylar för framtiden, som fick följa med hem.
Solen skiner idag, vilket uppskattas (även sett härinifrån datorn) och jag vill passa på att önska ett Gott Nytt År till alla som läser mina ljug.
Nu blir det inget förrän vi har vardag igen, då "ljugerskan" ska jobba helgpass (om som sagt allt går enligt plan).
 
Nyårsaftons morgon.....
 
Förmiddagsaktiviteter på svag? is......
 
Gårdagens fynd för en tvåhundring.
 
Gallerian i Tibro önskar som synes, GOD HELG ....så gör även jag.
 
....men hur anrättar man en sån här då?
 
 

Ibland undrar man.....

....vart tiden tar vägen. Idag är en sådan dag, då det är hela trettiofem år sedan jag fick mitt första barn. Vad hände? Det var ju nästan som igår ju, eller (ok då) förrgår kanske.
Sen tenderar förmiddagarna att bli lite korta dessutom, vad nu detta kan bero på. Kvällarna blir dock desto längre, har jag märkt. Igår var det ju småkronorna igen vid sen timma och dom är ganska roligt att titta på. För på juniornivå i ishockey händer det lite mer och resulterar i målrika matcher. Nu vann de igen också, vilket ytterligare är en bidragande faktor, för att bibehålla mitt intresse.  
Vad händer annars idag då? Inte mycket mer än att "chilla" och hosta "framgångsrikt" med den nya medicinens hjälp. Känns att det händer lite nu när man "tar i".
Förhoppningen är också att jag ska vara ok för arbete på torsdag/fredag, vilket vore ett bra sätt att starta det nya året på. 
Temperaturen ute har blivit "varmare" och rimfrosten på träden försvinner sakta, då det har passerat noll och nu ligger på plus-sidan. Inga problem i min värld om snön försvinner. Det var väl bara synd att den inte hade kommit då barnbarnen var här, då hade det ju varit nå'n nytta med det.
Sen en annan sak, samma varje år: Varför får man alltid något/några julkort från nå'n man inte skickat till? 
Nu ska jag göra en lista med alla ankomna kort för iår, så får vi se nästa jul om det upprepar sig.......
Efter att jag fyllt på läckerheter till "våra flygande vänner".
.
Någon "spontaneldar" ris vid sjön......
 
Besök av koltrast vid Fågelrestaurangen......
 
......och en del andra arter.....
 
Dom äter med god aptit, vad som serveras.
 
 
 

Mera hostmedicin......

Ringde imorse till vårdcentralen, för att få komma och kolla upp sjukläget. Fick tid vid ett och vi gjorde en gemensam resa till centralorten, maken och jag.
Medan jag var hos doktorn, åkte an runt och uträttade en del småärenden. För att sedan återförenas med sin fru, lagom till att hon hunnit in till receptkön på Apoteket.  
Fick en annan sorts hostmedicin utskriven och inga tecken på lunginflammation längre, men mycket slem som behövde upp. Denna gång togs även prover och de var ok.
Nästa anhalt Pressbyrån och förnyande av Lottot, samt inköp av ytterligare en bingolott, till nyårsafton. Vi vann en lott vid uppesittar-spelet och den lilla travvinst som blev på andelsspelet räckte precis till bingolott nummer två.
Så nu kör jag ensamspel på nyårsafton åt "klan-bolaget", så får vi se om det blir nå't.
Maten hade börjat sina i kylen, så en snabbis på Netto fick det också bli, varvid vi köpte fläsk. Så nu har vi festat på "lökadopp". Mer fläsk finns kvar, för maken att bjuda på fläskpannkaka inom de närmaste dagarna kanske.
Det kom ett paket från USA och lite fler julkort, med posten idag.
TV-kvällen är planerad och ser ut som följer: Husletarprogram i solen på åttan klockan sju, "Mapp och Lucia" på SVT2 klockan åtta och därefter Liverpool-Swansea på Viasat fotboll vid nio.
Känns som en bra plan, hoppas den håller och leverar till belåtenhet......
 
Snart hemma igen efter "utflykten".......
 
....bara svänga vänster nu......
 
....och så skickar vi maken till postlådan, i skymningen.
 
Thank you, Cintados.......
 
Fika! Spanska jordgubbar från Netto och mintchoklad från Chicago till kaffet på maten.
 

Slut med.......

....penicillinet, nu får vi se hur det går. Känns som att det fortfarande finns en del kvar som borde väck, men får väl avvakta nå't dygn och se hur det utvecklar sig.
Fortfarande kallt och isen på sjön breder ut sig alltmer. Idag är det dessutom ett lätt dis. Rejäl sovmorgon blev det och halva da'n har nu redan passerat. Engelsk fotboll finns att glo på på TV, men ingen Liverpool-match, vad jag kunde se i tablån. 
Vad Inga bjuder på till middag är fortfarande en väl bevarad "hemlighet". Vi får se vad latmasken orkar tillreda så småningom, då resterna är slut och det måste börjas om från början, så att säga.
Tvättmaskinen har fått ledigt denna dag, men lite rena högar kvarstår, som ligger och ropar på assistans att få komma till ro.....
Kompisen ringde och anmälde en snabbvisit på sin väg hem från barnbarnen. Så nu har vi avverkat en fika vid köksbordet med prat, under en timmas tid.
Bacon och ägg med lite stekt potatis var vad huset bjöd till middag idag, fantasifullt så det förslår.
Nu sitter jag i telefonkö till sjukvårdsupplysningen, för rådgivning angående avslutad medicinering, men är ju fortfarande inte helt ok. Där tyckte dom att jag skulle ta kontakt med vårdcentralen imorron, för en check-up på läget och dricka mycket varmt.
Jahaja........
 
Gårdagens fiskgratäng fick godkänt.....
 
En liten öppen "pöl" finns det kvar på sjön, dit fågellivet för närvarande är koncentrerat.
 
.....och en halsduk har det blivit sen igår.
 
 
 
 
 

Avfrostning och fiskgratäng......

....ägnar vi denna lördag åt. En av de få positiva sakerna med snöns ankomst är att det blev tillräckligt kallt för att frosta av frysen.
Maken har varit ute och skottat undan nederbörden och sedan ställt ut korgarna från frysen, för att få ordning på isbildningen inomhus, så att säga.
Själv agerar jag fortfarande arbetsledare åt tvättmaskinen, men kan  se slutet på den intensiva arbetsperioden. Snart dags för även denna maskin att få ta helg, bara en sista vända nu på middagen.
Visst är det fint ute och mycket ljusare blev det ju också, men som sagt, jag kan avstå detta till förmån för fria vägar och ingen skottning. Nu ser det dock i prognosen ut som att det bara är ett gästspel och att plusgrader åter är i antågande om någon dag.
Ska strax påbörja en fiskgratäng, med potatismos som finns tillgängligt sen helgen, vi får se hur jag lyckas med anrättningen..... 
Frysen "renoverad och sorterad", snart är det middag och sen är det kväll igen.
Med lottodragning och Downton Abbey julspecial, men först var det visst ishockey med småkronorna.......
 
Lite rökt lax, dill och kokta ägghalvor, fick bli "böcklingfräs" på gårdagens kvällsmacka.
 
Färdigställda alster från annandagen......
 
....medan vädret levde bus utanför....
 
Såhär såg det ut när vi gick till sängs frampå natten.
 
Maken fick skotta idag......
 
.....men även jag skottade lite innan sänggåendet.
 
Vackert vinterljus över sjön, strax innan skymning.....
 
.....medan vi inomhus skyndade på islossningen.
 
 
 
 

Annandagen.......

....fortsätter med hårt arbete för tvättmaskinen och de rena tvätthögarna växer. Men bättre det än att smutstvätten breder ut sig och det ska väl ta slut nå'n gång.
Till frukost fick det bli en engelsk variant, för gott om bacon och ägg, har vi. Smakade inte fel såhär som avbrott på julmaten.
Solen skiner, det blåser en aning och jag väljer nog att fortsätta hosta inomhus idag också. Prinskorv i stekpannan, till överbliven rotsaksgratäng finns på rest-menyn till middag idag. Engelsk fotboll står för "underhållningen" till stickandet i fåtöljen. Testkörde nya lampan igår och den är till belåtenhet.....får väl tända den igen ganska snart, eftersom mörkret börjar smyga sig på.
Ska nog finnas en del att titta på under kvällen på dumburken också.......
 
Får jag presentera hushållets nya medlem: Lampan.
 
Den här har vi dock inte tagit oss an än......
 

Kyla och juldagslugn.....

....har anlänt till Fagersanna. Minus 7 har det hållit sig hela dagen och en bit in på förmiddagen tackade stockholmarna för sig, för den här gången. Vi har väl kommit i hyfsad ordning efter helgens "bataljer", men tvättmaskinen går varm och köket är fullt av plastsäckar med emballage-rester.
Dock blir det "arbete" i ett väldigt lugnt tempo, eftersom jag både hostar och svettas mängder såsnart jag försöker göra nå'n nytta.
Kanske ett raffinerat sätt att försöka få mig att låta bli.......
Mat har vi dock i åtminstone dagarna tre, bara att värma. Tur var väl att det följde med en doggy-bag till Stockholm också, så man inte hinner bli totalt uppledsen på menyn innan resterna tar slut.
Kaffet på maten värmde gott och medan skymningen sakta faller, kan jag fortfarande titta en stund på änderna, som simmar därnere i sjön. Ett tunt istäcke har bildats inne i vår vik, men tror inte att det kommer att ligga kvar såvärst länge. Men om kylan är här för att stanna, vet man aldrig......
Nya golvlampan är påplats vid stickfåtöljen och imorron får vi ta en närmare titt på råsaftcentrifugen som vi gamle fick (efter uttalad önskan) av samtliga barn med respektive.
Alla skulder är nu betalda för det här året, så bara att börja på ny kula då........
 
Vacker vintermorron......
 
...klar för "lastning".......
 
..och avfärd mot Stockholm. 
 
 
 

Julaftonsröra......

Ja var ska man egentligen börja, en sån här dag? En skinkmacka till frukost och sen stannade jag kvar i köket, med flera "nissar" runt fötterna (av den fullvuxna sorten). De fixade med möbelförflyttningar och dukning, samt försökte vara behjälpliga med det mesta, men delegeringen måste planeras bättre till ett annat år.
Det var väl inte direkt tänkt att det skulle behövas någon omfattande sådan iår, men ibland blir det ju lite "överraskningar". 
Fortfarande har vi en salig röra i hela huset, men det bryr vi oss om en annan dag. Tomten var på besök och alla verkade nöjda med det mesta i matväg och klapparna som vankades.
Ias första jul var intressant, tyckte hon nog. Iallafall det hon förstod, papper prasslar så kul och den där konstiga gubben med skägg som kom altanvägen, blev ordentligt betittad.
Nu drar det ihop sig mot läggdags och imorron drar Stockholmarna hem igen. Bröderna för att fira ytterligare en jul, hos pappa. Medan de andra tre får ta igen sig innan det blir födelsedag för mamma.
Själv känns det väldigt skönt att inte behöva gå och jobba, men hade väl om jag kunnat välja gärna gjort det.
Halva penicillinkuren knaprad, men en del hostande av slem återstår känner jag, ganska trött blir man och det vill till att hosta planerat då revbenet gör sig påmint vid varje tillfälle......
God fortsättning gott folk .........
 
Uppesittarkväll med klen utdelning: en nyårslott och kanske några korvöre på andelsspelet V75 (6 rätt)
 
Ia samlar krafter strax före lunch.....
 
.....nu har vi kommit till tomtetårtan efter Kalle Anka.
 
Så kom då tomten.......
 
...och va' ä' du för en då......tänkte Ia och studerade honom länge och noga.
 
Ett stort paket till mig med en häst!
 
...och grabbarna visste knappt vilken de skulle börja testa, bland alla moderna teknik-klappar.
 
Själv fick jag en Liverpool-snögubbe som jag önskat och en ny golvlampa....

"Fångarna i Fagersanna"........

Idag var jag trött och sov länge. Frukosten var redan äten och jag "fick äta ikapp", sen så småningom åkte maken och jag till Tibro för en sista komplettering av matvaror och för att köpa god fisk i fiskaffären, som skulle paneras.
Men nu fanns det ingen fisk kvar, så det fick bli sprödbakade frysta torskfiléer från ICA till middag istället.
Nu pågår en variant av "Fångarna på fortet" här i huset. Allt är upp-å-nervänt och inne vid datorn sitter "Fader Fagersanna" och delar ut svåra gåtor.....
Hoppas dom snart har alla sina nycklar, så vi kan återgå till jul-stöket. Visst tycker barnen att det är kul men hostande mormor är väl något mindre entusiastisk......
Skinkan är griljerad och klar, kålrötterna kokta, brysselkålen rensad, äggen kokta och nästa på listan är att färdigställa tårtan. Vi får se om "fångarna" orkar baka några pepparkakor efter äventyret.
Mitt i "evenemanget" kom kompisen förbi med en klapp och önskade God Jul, varpå hon fick med sig ett paket för egen del också, med samma önskan. Dessutom verkar vi ha löst ett dilemma inför morgondagen, med byteshandel......
Jag ska vila lite nu och komma igen till uppesittarbingon, då även sonen ansluter till sällskapet. Med inköpta andelar på Frendo till kvällens V75 (där man vinner så ofta) så nu ska här spelas hem storkovan.
Det är iallafall planen, att hela "klan-bolaget" ska gå ekonomiskt stärkta ur kvällens begivenheter. Om inte, får vi nöja oss med skinkmackorna och annat tilltugg. 
 
Barnen somnade......
 
...allihop, innan de date-ande två hann hem.
 
Jag hjälper mamma med tvätten.
 
Julskinkan "solar" i ugnen.
 
Svåra gåtor levereras hos "Fader Fagersanna".......
 
...ledtrådar att simma efter......
 
.....och ordna föremålen i en rad, efter vikt......
 
......allt medan "dvärgen" inspekterar vunna nycklar.
 
Tack så mycket för julgåvan......
 
 
 

Lunginflammations"ledigt"......

Ja det är väl bara att läsa ironin mellan raderna, då det inte är nå'n hit att hosta när det inte går på grund av revbenets trista kondition.
Idag har vi inte gjort så mycket, mer än att mor och barn spelade spel och sen åt vi broccolisoppe-rester från gårdagen, till lunch med stekta baconskivor i.
Nu finns en fikakorg packad, för nästan alla ska åka till mor i Hjo och göra julbesök. Bara jag och äldsta barnbarnet stannar hemma. Maken ska därefter köra föräldrarna till Skövde, för de ska gå på "date". Vilket i detta fallet betyder bio och mat innan de tar bussen hem till di gamle och barna' igen.
Själv får sjuklingen försöka parera hostningen till ett minimum, lydigt äta sin medicin och hoppas på ett någorlunda snabbt tillfrisknande.
Lite TV kan det nog bli innan jag ska steka kyckling och koka ris tills morfar med de andra två barnbarnen åter är tillbaka i stugan.
Imorron får vi se om jag orkar åka en liten tur med "ledsagare" till mataffären och bunkra upp det sista, innan stora matlagarkaoset bryter ut på julafton.
Innan dess blir det dock uppesittarkväll, så skinkan ska ju griljeras mä'.
Ja det får bli som det blir..........
Har precis övertygat Ia om att hon visst skulle sova, ......det tog en stund.
 
Mamma och bröderna spelar spel......
 
...jag fick också vara med en stund.
 
Hungrig bliiiir man.
 
Uppdraget utfört....
 
Det kom ett blomsterbud, till maken......
 
....och Storebror bakade julaftonens rulltårta, med min assistans.
 

Så det kan gå........

 
 
Åkte ju till jobbet för att tillbringa natten igårkväll. Bäst som jag satt där och fikade lite, samt småpratade med ungdomarna och kollegan, hostade jag till och vips small det i ett revben. Denna gången (det var nå't år sen sist) på vänster baksida nertill.
Det fick bli sittande sovställning, så mycket det nu gick att slumra och imorse tog jag mig hem med viss möda. Ringde sjukvårdsupplysningen och hade bara 43 samtal före, men det tog ändå inte mer än tjugo minuter innan jag kom fram. Förklarade problemet och fick en tid i Skövde på jourcentralen klockan elva, (vilket många fler än jag hade fått visade det sig). Maken ställde upp som chaufför och sällskap. Dock gick det ändå hyfsat snabbt att få komma in, bli lyssnad på (i dubbel bemärkelse) och konstaterad misstänkt lunginflammation. Medicin mot detta och nu har jag landat i min fåtölj här hemma och kan inte göra så särskilt mycket mer än hosta försiktigt, ta hostmedicin och penicillin samt hoppas på snar bättring. Jag säger som kompisen från sin "sjuksoffa": Det var ju inte baciller jag önskade mig i julklapp och nu "skiter sig väl" de inbokade arbetspassen närmsta tiden dessutom.......
De andra i klanen har åkt upp till el-ljusspåret för att grilla korv.....
Vi får se om det finns nå't intressant att ljuga om från sjukstugan, annars blir det bara sporadiska inlägg framöver ett tag.......
 
Lucia är passerat.........
 
....här badar vi av oss grillröken...
 
....och julgranen är redan "laddad", flera dagar i förväg.
 
 

Med förhoppning om......

....några timmars sömn denna tjänstgöringsnatt, ska jag snart åka till jobbet.
Hostandet förbättrar inte oddsen direkt för inatt har det varit lite si och så, samt väldigt ömma "icke"muskler i sidor och rygg. Att det inte ger sig.....
Annars har här hämtats gran i skogen, vilket gick väldigt fort, då de enligt utsago sprang på en fin nästan direkt. 
Själv var jag hemma och samlade krafter......
Därefter blev det dags för lunch och eftersom Inga inte gjort någon meny fick det bli en improvisation: Potatisgratäng innehållande köttfärs.
Stockholmsgänget var sugna på att gå på bio, för att se "Sune i fjällen" och drog iväg frampå eftermiddagen, efter att ha lagt lillasyster att sova. Hon fick stanna hemma med "di gamle" och ganska snart vaknade hon och var lite allmänt missnöjd. Jag utrustade mig med ett kramdjur, tryckte in nappen i munnen igen och lade mig att vila tillsammans med henne. Där sov vi nog en dryg timma och sen ville Ia inte vila mer.
Men mat gick bra att locka fram det vanliga skrattet med, en stund. Men nå't fel var det iallafall  och vid närmare inspektion, krävdes en totalservice i de nedre regionerna (inklusive nya kläder).
Sen smakade Mariekex och "klämgröt" bra igen. Alldeles nyligen återkom övriga gänget och iallafall vuxen-rescensionen av nämnda film var sådär......
Nu har vi klarat av en kvällsfika och om två timmar drar jag till jobbet, för att återkomma hem till frukosten imorron.
Julgranen är inburen och satt i sin fot, sen får vi se om den kläs ikväll eller imorron förmiddag.
Alla attiraljer finns tillgängliga om andan skulle falla på, under kvällen.
Snart är det lotto-dragnng också.......
 
Ut med nappen.....nu blir det mat!
 
Lite relax på det.......
 
......och sen:Men hej på dig Ia, ska vi leka?
 
 
 

Nu är dom här igen......

Morronen började "som vanligt" med telefonväckning, denna gång Arbetsmarknadsenheten, Tibro som undrade lite:
"Vad gör du nu för tiden, du har inte hört av dig på länge...." antar att du är igång och jobbar en hel del och däremellan är i skolan. Jodå så var det kunde ju jag bekräfta, men måste man ringa klockan åtta till folk och fråga sådant? Nu var det väl ändå ganska ok idag, men hade samtalet kommit igår, ovanpå försäljaren hade det nog varit svårt att vara artig.
Upp och hosta upp sig, duscha och iväg till Tibro för en del inköp, medan maken fick bädda rent i sängarna (så nu kan han även det momentet) och torka husets alla golv. När jag anlände till torghandeln med tom plånbok var det bara att fortsätta mot bankomaten vid Nordea, men som ofta på fredagar var den avstängd. Missnöjd var det bara att gå till Swedbanks maskin (som peppar, peppar) faktiskt fungerade, men med en liten kö att sälla sig till.
Fler än jag fick göra denna förflyttning och mannen bakom mig pratade för sig själv hela vägen och tjatade vidare i kön om att han minsann inte hann köa, för han jobbade (gubevars). Ja han var en väldigt negativ "underhållning" den korta stund det tog, innan man var framme och "fick" lite pengar.
Sen handlade jag några småsaker på torget, inne på ICA och två bingolotter av "Kruset", för att sedan förflytta mig till Netto. Där stod som vanligt tiggare utanför och det gillar jag egentligen inte, för det ska inte behöva finnas i vårt samhälle. I vanliga fall svarar jag bara hej, när de säger hej och fortsätter förbi, men nu hade jag bestämt mig för att idag ska hon få lite..... för att det är jul.
Sen handlade jag en massa varor, såpass att jag närapå ångrade shopping-entusiasmen när jag skulle plocka upp vid kassan. Men bara att bita ihop och tre kassar blev det......
Hemma skulle ju allt sen in på sina rätta platser och det sista tas omhand innan julgästerna från Stockholm anlände till dukat middagsbord. På menyn mormorsbiffar, som det inte blev ens "en smula kvar av", bara en skalpotatis och den fick bli grundstommen i nästa matprojekt, sillsalladen som snart ska färdigställas. Sillen är dock inlagd redan......
Framåt kvällen ska vi heja på Sverige mot Norge i EM-handbollens semifinal för damer, men troligen blir det för svårt att vinna den matchen och då blir det senare ytterligare en match, denna gång om bronset. Sämst fyra blir dom iallafall, bra jobbat.
Imorron är en ny dag........ som kommer att avslutas med en nattjänstgöring på boendet. 
 
Tjena mormor, farsan ska bara "serva" lite först.......
 
....och hall-kaoset är påplats......
 
Lite pussel-pysslande med morfar efter middagen......
 
I'm back after napping with my dad, now ready for action again, (both of us). Morfar, nu leker vi tappa saker på golvet!

Det är tur man är flexibel......

Kom igår morse hem efter att ha arbetat ett helt dygn, med akutinringning av dagdelen, vilket är en "extra" tjänstgöring på ca 12 timmar med en och en halv timmas varsel till inställelse (vilket i sin tur innebär ett sms som väckning).
Hade på grund av förkylningen som inte riktigt vill släppa taget, sovit väldigt dåligt på natten och tog alltså en powernap på en timma, innan maken och jag åkte till Skövde.
Hemkommen därifrån fanns några timmar till relax innan det var dags igen att inställa sig på arbetet för en sovande natt. Strax innan jag ändå skulle göra mig klar och åka, ringde kollegan och frågade om jag kunde dyka upp tidigare. Jodå kommer snart var svaret. Väl på plats var det "ingen ko på isen", så bara att göra sig klar för den sovande natten, som dock ganska snart utvecklade sig till en vaken helnatts tjänstgöring.
Imorse var jag med andra ord mer än seg och ställde frågan till anländande personal om att: Det måste väl ändå bli betalning för vaken natt nu....?
Nja se det var det nog tveksamt om det blev, men hon skulle undersöka saken. Ja nog för att jag är flexibel, men att (som vikarie) få betalt för endast 6 av 10 timmars utfört akut arbete och därtill hela nästa dag förstörd på grund av att man måste sova igen tiden..... där går väl anständighetsgränsen för länge sen.
Ska bli mycket intressant att se hur de löser denna personalfråga? Jag tycker det är uppenbart och väldigt enkelt och vet precis hur jag själv skulle hanterat det hela, hoppas bara att ledningen nu tänker lika logiskt.
Återkommer då jag har facit i hand......
Som sagt sova var det ja, men då maken fick ge sig iväg och uträtta de ärenden jag skulle fixat, ringde det väl en försäljare och väckte mig! Ja han var populär....not.
Startade sen dagen med middag halv fyra och har satt tvättmaskinen i arbete, samt ska försöka mjuklanda i tillvaron igen och ta tag i en del inför helgbesöket som nog anländer imorron kväll, om vi har fattat rätt.....
Får vi också ta reda på känner jag.
Slutligen kan meddelas att det sökta jobbet som riktig elevassistent (tror jag för det framgick inte av mailet vilken tjänst) var tillsatt med annan sökande (som jag förmodade). Men denna gången fick jag ändå besked om tillsättningen, ett fall framåt i sig kanske.
 
Det kom ett paket från USA idag (thank You!) och ett till är påväg vet jag....... 
 
 
 

Back to base.....

....för en mellanlandning. Igår var det en del aktiviteter mellan hostattackerna och för övrigt är jag inte ensam om att bära mig åt, bland personalen. Kollegan hade dukat upp med en receptbelagd hostmedicin på sängbordet, strax före sänggåendet.
Eftermiddagen ägnades åt lite bakning, då det skulle bjudas på något till kvällen, då en del gäster var inbjudna.
Två av ungdomarna var "mina bakslavar" och vi åstadkom både sockerkaka och korintkakor tillsammans, med bara glada miner som sällskap.
Eftersom kaffebrödet tog slut, får vi väl anse att vi fick godkänt.......
Natten var sen mindre angenäm, då jag först hade svårt att somna och sedan vaknade av hostreflexer flera gånger. Anlände alltså hem ganska mör och kröp i min egen säng en dryg timma för en slummer, innan det bar iväg till Skövde med maken. Han hade en date med Hörcentralen och sen skulle vi fixa lite i julklappsväg, samt äta middag på lokal. Det sistnämnda blev på fashionabla Elins Esplanad, som serverade dagens fram till 15.00.
Både jag och maken gjorde lite klädinköp för egen del, fixade sen hämtning av ett ankommet element, på hemvägen och nu monterar han detsamma i gäststugan. Själv testar jag nyiköpt hostmedicin och nya näsdroppar, i väntan på bönderna och sen är det dags att åter ta sig till arbetsplatsen för en sovande (förhoppningsvis) natt.
Den kollega som tog över imorse, hade även hon en pågående förkylning att dras med.
Nu är det Lotto-dragning........och det gick ju inget vidare.
 
Det finns fler bakprojekt på gång i huset......
 
Läckra lussekatter fanns i frysen (fler ungdomar har varit flitiga) och till höger syns dagens resultat.
 
En (av flera) väldigt vackra adventsstjärnor som pryder arbetsplatsens fönster.
 
Serveringsskicklighet.......eller inte. Biff Stroganoff var iallafall hyfsat gott.
 
Köpte mig en snögubbe i sta'n, som skiftar färg.....
 

Wake-up"call".......

Jodå nog ringde telefonen strax före sju som inprogrammerat. Men inte nog med det, tio minuter senare kom ett sms med frågan om jag kunde jobba redan från klockan 09.00 idag till 23.00. Hade sen tidigare redan natten från 23.00 - 9.30 imorron bitti.
Ja vad svarar man? "Tack snälla patron för arbete" , packar övernattningsväskan, ger maken order på en lapp att spela in handbollen ikväll och drar iväg. Icke att förglömma att jag i min tur skickar sms till redan luttrad lärare i skolan att: "Ulla-Bella" din sekreterare, inte kommer idag....heller.
Världen är full av överraskningar såväl positiva som negativa.......
Eftersom jag p.g.a. detta fick lite tid över, då jag inte börjar förrän nio och redan är uppe, hann jag ju ljuga lite om händelserna också.
 
Halleluja!
 
 
 

"Kaos i skolan"......och paket.

Dags att vakna till väckarklocka igen, efter en veckas sjukdom. Ja hade det inte varit för att jag var tvungen att skaffa läkarintyg, hade jag nog egentligen behövt några dagar till för att bli frisk. Helt bra är jag definitivt inte, hostar fortfarande som en "liten blå" och låter som en kraxande kråka.
Det gick väl hyfsat, om än inte helt på "topprestation" men jag kan nog inte smitta ner någon nu (tror jag).
Har ju bara varit borta en vecka, men mycket kan hända på så kort tid också. Fyra nya elever, sådär huxflux bara.
En visste jag om, men sen hade tre systrar blivit anvisade till klassen utan förvarning till ansvarig lärare.
Inte helt lätt att planera och bedriva undervisning under sådana former, mesta tiden går åt till att jaga läromedel, nya datorer och sen försöka laga strulande befintliga datorer. Ansvarig lärare var något uppgiven, om man ska uttrycka det diplomatiskt. Ett annat sätt att beskriva situationen på, (mer realistisk) är fly förbannad.
Jag kunde väl bidra med lite avlastning, men inga större insatser för att få undervisningen att gå framåt. 
Ja man undrar ju.......
Handla lite på hemvägen och sen värma inköpt gourmet-portion till middag, för Inga ville inte laga mat idag.
Strax efter avslutad måltid ringde det på dörren och där stod brevbäraren med ett paket från Holland. Han tackade genast ja till kaffe, när maken frågade och blev bjuden på hembakta kakor. Men hade väl egentligen behövt ordentlig mat......
Har sedan ägnat mig åt bankärenden (egna, mors och systers) såhär inför förestående julhelg. Ska nog snart ta och sträcka ut mig raklång en stund, för som sagt......skulle nog egentligen behövt minst två dagar till för återhämtning, men, men.......vi får se hur det går.
 
Brevbärar-Anton kom med.....
 
....ett stort paket från Holland......
 
....innehållande bl.a. elektroniska körsångare.
 
 
 
 
 

Nu kan jag shoppa loss......

Vi har idag varit hos syster och firat en tidig julafton, efter att ha hostat upp mig hela vägen dit. Vi var tvungna att först ta en tur in på Hem&Hobby för att köpa julklapp från dotter med familj till moster.
Det blev inhandlat ett "hopaplock" målarböcker, klistermärken och tuschpennor, som jag sedan var nödsakad att köpa julpapper till, för det bjuder dom inte på längre. Affären har blivit för stor i mer än ett avseende alltså.....
Slå in paket kan man alltså inte längre göra, utan att köpa presentpapper.
Nåväl vi fick allt fixat och fortsatte mot lite försenat elvakaffe och skinkmackor, innan det blev julklappsutdelning.
Två paket blev "godkända" av syster, de som innehöll pysselgrejer. Kläder och husgeråd har hon inte så mycket till övers för nämligen.
Maken och jag fick var sina presentkort, jag på nämnda Hem&Hobby och han på Dressman. Eftersom han har några presentkort från Team Sportia stående hemma också, tyckte han att det nog kanske var dags att ta en klädköpar-runda i veckan, när han ändå ska in till sta'n i annat ärende. 
Lite köttfärssås har Inga snott ihop till middag och den ska jag nu avnjuta med (överblivet ris) till fotbollsmötet Manchester United-Liverpool. Kan undra hur detta ska sluta.......? Jaa hade väl påkänn, förlust med 3-0. Men trots att de spelade ganska hyfsat, (jämfört med de senaste matcherna iallafall) ville bolluslingen inte leta sig in i mål. Där stod en liten spanjor och motade alla skott......
Handboll ska det också bli framöver, men först lite kaffe till hostattackerna.
 
Dom tar nog slut ganska snabbt......
 
Syster hade lite möbler över, här en av dom......

Inte mycket nytt.....

...på hostfronten, men ute ligger det kvar lite fraktioner av snöfall. Dessa kommer dock med all sannolikhet att smälta väck under dagen, då det är plusgrader på termometern.
Idag blir en "hosta-hemma-dag" med förhoppning om fortsatt bättring, för tiden är påväg att rinna ut. En vecka går fort och snart är tidsfristen slut för egenvård, önskar innerligt att jag inte ska behöva ringa akut till vårdcentralen för att skaffa läkarintyg.
Snart har jag även lite riktiga arbetspass inbokade igen och dom vill jag definitivt inte ringa återbud till.
Får väl inrikta mig på Premier League som tidsfördriv i eftermiddag och senare ikväll kostymdramat på SVT 1, men vad ska Inga fixa till middag? Det är total stiltje på fantasifronten......
Fantasin kom igång, (om än lite på sparlåga). Därav blev det hemmagjord pizza, då jag hade lite jäst över efter ett saffranskrans-recept som jag provade. Nu ringde ugnen på mig och det är dags at ta ut nämnda bakverk.
Hade tänkt att servera det till julfikat framöver........
Maken har spacklat och donat en del i gäststugan och är nu på "uppdrag" till granleverantören med en julblomma och lite hembakta kex som tack för vänligheten.
Själv bänkar jag mig vid engelsk fotboll........
 
Elvakaffe vid datorn......
 
...Ingas mästerverk till middag......
 
......och mitt "experiment" (med recept) till julfikat.

Vadd i huv'et.....

....känns det som och snuvan "bubblar i näsan", vill inte komma ut. Dessutom är de få magmuskler jag kanske hade, helt utarbetade. Inget lysande läge direkt. Men ute skiner solen....nästan, himlen är iallafall mestadels blå.
Energikurvan är inte direkt på topp, men kanske orkar jag företa mig något ju längre dagen lider.
Julgardiner i gäststugan uppsatta och några prydnader på plats. "Sanering" av kökskaklet (läs spruta på medel och torka av) innan God Jul-dekalerna monterades upp, en hostattack på det och nu får vi se om jag orkar göra mormorsbiffar till frysen.
Maken tog skräpet i gäststugan och åkte till återvinningscentralen, för att sedan fortsätta till affären och inhandla lite småsaker till "finishen" därute. Jag fortsätter på sparlåga och hoppas på bättring.
Mormorsbiffar i ugnen och även stekta till dagens middag. Nu blir det nog inget mer gjort av Host-Fia idag, mer än hosta då förstås.....
 
Kakeldekorationerna påplats......
 
Mormorsbiffar i ugnen....
 
Julgardinerna uppe inne och tomtarna på dörren ute.
 
Biffarna klara för frysen....
 

"Hur mycket hosta finns det i världen..."

Det är inte utan att jag börjar undra lite över detta, då träningsvärken i magtrakten har börjat smyga sig på. Idag fanns det också behov av att åka till centralorten, i ett akut julklappsärende.
Så vi drog iväg, både maken och jag, för att snabbt få ordning på den uppkomna "situationen". Det var även nödvändigt att bunkra upp lite mera hostmedicin. (Får hoppas att det hjälper snart.)
Sen har vi även en situation på elementsfronten, då det skulle ta extra dagar innan nytt (förhoppningsvis helt) exemplar kommer, då det inte fanns i lager hos leverantören. Inte så många dagar att vifta på snart, då julgästerna dyker upp helgen före helgen. 
När vi ändå var i "storstan" Tibro och jag passerade fiskaffären på min väg till Apoteket, blev det varsin räkmacka att ta med hem som kvällsmat.
Visserligen vann jag hela 21 kronor på Lotto igår, men behöver allt tröstäta lite. Hosta och slem förgyller inte direkt tillvaron och ger föga tillskott på energi. Ser alltså fram emot kvällsmat och sen får vi se vad dumburken har att komma med......
 
Ägnade mig igår åt att rulla köttbullar.......
 
....och att baka småkakor, i väldigt blygsam skala. Bara för skojs skull ungefär.
 
Medan maken tankade bilen, tog jag kort på Förr&Nu:s adventsstake däruppe på taket......
 
.....och tomtarna skyltfönstret.
 
Den ser väl ätbar ut? ...och nu är det snart dags att prova, om så är fallet! 
 
 
 

Nu har jag tagit beslut.....

....om att hosta och snora "i min ensamhet" veckan ut. Maken har inget val, han får stå ut med sjuklingens oväsen, antingen han vill eller ej. Men att gå till skolan och väsnas var ingen bra idé tyckte jag och fortfarande finns det väl en del baciller som skulle kunna byta ägare och det känns onödigt.
Bättre att försöka kurera mig så jag orkar fira (tidig) julafton hos syster på söndag förmiddag. Det är iallafall nästa delmål.
Vi får se om jag orkar några mindre göromål här hemma, annars skiter vi i dä' mä'.....
Alldeles nyss ringde det från "Indien" igen om att Windows inte var ok. Att dom inte ger sig, men det var ett tag sen sist nu. Några väl valda ord och på med luren bara.
Ikväll finns det EM-handboll att se fram emot och bönder på resa, samt Sverigequiz.
Tills dess får jag väl leta jobb att söka. Hittade ett igår förresten, som jag skickade in på, men då jag tidigare sökt jobb här och inte ens bevärdigats med informationen att tjänsten var tillsatt, är det väl inte nå't att hoppas på.
Det är förresten den skola där jag nu "jobbar gratis" med sådana uppgifter, om nån undrar.....
Kan eventuellt vara en försvårande omständighet kanske. Låter jag sarkastisk?, så är det helt rätt uppfattat.
 
De flesta julklapparna är klara sen en tid tillbaka, nu flyttade till platsen för granen bara. Det blev väldigt tomt på golvet i mitt datarum.....
 
Var "tvungen" att elda lite adventsljus en stund.....i köksfönstret.
 
Det kom en julklapp från England, thank you Colwills/Bridgmans.
 
 
 
 
 
 

Det piper hela tiden.....

....på mobilen med förfrågningar om jag kan jobba. Det är väl positivt men typiskt, då jag för närvarande måste tacka nej till det som för dom är mest akut, dvs. idag och imorron. Ingen har väl tid att vara sjuk, men i min situation känns det extra jobbigt eftersom jag måste neka arbete, som jag egentligen skulle vilja tacka ja till.
Sen är det väl också typiskt att inte kunna åka på "symötesträffen" med gamla barndomsvänner ikväll, av samma anledning.
Får umgås med mig själv och snuvan framför datorn ett tag till och hoppas på att maken slipper ärva eländet.
Ser ut att bli en hyfsat fin dag vädermässigt, men ska man tro prognosen så var det visst lugnet före stormen, som skulle anlända under morrondagen.
Det tar vi lite varmt kaffe på och roar oss med att titta på småfåglarnas "kalas" utanför fönstret.  
Kors i taket, Inga orkade faktiskt fixa middag och det finns nog liiite energi kvar till att ta en snabbtur till centralorten och köpa några förnödenheter och TV-tidningen. Vi får se om hosta och snuva klarar dessa strapatser, men man måste ju kolla läget på orken lite.
En knapp timma gick väl bra, men så mycket längre klarade inte "batteriet" och julblommorna jag inhandlade tror jag är immuna mot min förkylning, så dom "pimpade" jag till lite för att ge bort fram till helgen.
Hade som sagt inte tänkt att dela med mig av bacillerna, så blir hemma även imorron. Vi får se om jag har hostat färdigt då.....
 
Elementet var naturligtvis transportskadat, när maken öppnade kartongen och funkade inte...struligt!
 
9 december, men det bekommer inte pelargonerna som forsätter växa och blomma utomhus.
 
Ingas delikata middag: kokt ris med kyckling och currysås....
 
.....och här är julgrupperna, förpackade tillsammans med en liten burk mormors julkex.
 
 
 

Förkylningstider.....

....är det tydligen rent allmänt, då även "Öppet hus" på Arbetsförmedlingen idag var inställt på grund av sjukdom.
Fick ett sms igår kväll med detta meddelande och då är det väl bara att "kollektivt" kurera sig.
Kan väl vara en liten tröst att man inte är ensam, men tvärfrisk av det blir man ju inte direkt. Får väl ta och sjukskriva mig rent formellt också (till alla instanser den här gången), samt invänta besked om det blir godkänt att vara sjuk som arbetssökande. För se det vet man aldrig förrän efteråt, om man blir beviljad sjukpenning.
Med andra ord måste man verkligen känna efter om man ska vara hemma och umgås på tu man hand med sina baciller, eller dra iväg ändå och dela med sig.
Men i rådande kondition får det bli en chansning,  för jag orkar helt enkelt inte dra nånstans
Datorn kan jag inte smitta, sängen är ju nära till hands och endast maken är i farosonen för att få del av bacillerna, men han får väl hålla sig undan.
Vilket han för närvarande gör, genom att ta en tur till skogen och fixa utegranen. (Jo vi har tillstånd från markägaren.) Sen ska han hämta paket, ett element till gästrummet och en kjol till mig på två olika utlämningsställen i Tibro, handla mat och återlämna böcker på biblioteket. Det är körigt när Inga är utslagen......
Men det finns rester att stoppa i sig till middag, så matlagning står inte på agendan.....än.
Vid återkomsten från skogen hade han även en kantarell med sig, som han bad Inga att steka till smörgåsen.
Ja det var väl vad hon orkade med i matlagningsväg, denna dag.
 
Det blev några "fågelgranar" också, när han ändå var i tagen....
 
Färsk kantarell från skogen den 8 december......
 
......blev en liten snitt, smörstekt med lite lök.
 
Nu är granen på plats....
 
...och vår "äppeltjuv" kom med ett litet tackpaket, medan maken monterade ljusen. Alldeles rätt sort enligt min uppfattning, men maken tyckte något annorlunda. Smörknivarna ska invigas på julafton.
 
 
 

Överraskning nummer två.....

.....vaknade med begynnande snuva och magen inte helt ok. Men hade ju lovat att jobba så gjorde mig klar och åkte iväg, tillsammans med maken som åter skulle till Sporthallen för finaldagen på Möbelcupen.
Talade om läget på jobbet och sa att jag stannar tills det går att få tag på nån annan, vilket ordnade sig ganska snabbt ändå och efter en dryg timma kunde jag åka tillbaka hem.
Nu återstår bara att ta beslut om jag kommer att kunna dra iväg på god man-utflykt imorron. Det känns en aning tveksamt, men får väl ge det ett par timmar till och se vartåt det lutar innan jag "ger upp". 
Kanske ska besöka sängen för en power-nap, om det möjligen kan ha en gynnsam effekt på hälsoläget.
Då ringde systers personliga assistent för att meddela följande: Julmarknaden på Liseberg var stängd måndagar!
Där ser man vilken lysande research jag gjort, att glömma en sån "detalj" och bara ta det för givet.
I rådande läge bestämde vi då att resan till Göteborg läggs på framtiden och jag kurerar mig. Tur i oturen och mitt problem löste sig självmant så att säga......
I fredags monterade maken upp belysning på uteplatsen, samt "byggde" vinterrestaurang till småfåglarna, så nu är det full trafik till etablissemanget. Dags att köpa på sig mera frön alltså, för kärven får dom inte smaka på förrän till julhelgen.
Inga var snäll och fixade lite mat, det smakade bra och blir över även till maken som kommer framåt kvällningen.
Nu ska jag "dra mig tillbaka igen" och fortsätta läkprocessen.
 
Bakade även ett bröd igår, innehållande: rågsikt, rågflingor, fil, pumpakärnor och tranbär.
 
Fågel-restaurangen och i bakgruden skymtar ljusslingan på verandaräcket.....
 
Till sist: Tack för maten Inga!
 
 
 
 

Vilken överraskning.....

.....och nej det var inte lotto-dragningen som levererade den.
Det började med två sms från poolen om förfrågningar på mer tjänstgöring mellan jul och nyår,för det finns ett och annat hål kvar. Dock var jag tvungen att undra (på den  ena förfrågningen) om det var ok att jobba 36 timmar i ett streck, vilket de inte ännu har svarat på. Vi får väl se hur det blir på den fronten.....
Därefter satte jag en kexdeg, som jag tänkte baka under min lediga söndag....trodde jag. Strax ringde det på hemtelefonen. Denna gång direkt från boendet med en akut-förfrågan om tjänstgöring redan imorron (nytt dygnspass), som jag omgående besvarade med: Att dagen kan jag ta om ni inte hittar nån annan, men natten blir lite tight eftersom jag har utflykt med syster och besök på arbetsförmedlingen att "hämta andan inför" till måndag.
Det förflöt nån timma och jag flyttade fram kexbaket till nu på en gång och tänkte att det löste sig nog då....
Skulle jag inte tänkt för då ringde det igen, med besked att ingen fanns tillgänglig, vare sig för dagen eller natten och har man lovat får man stå vid sitt ord och "glatt" tacka ja till heldag med tillhörande problemlösning av nattjänstgöringen dessutom. Ja Ni vet: ketchupflaskans "återkomst".
Nu är iallafall kexen färdiga och jag likaså......
 
Jultradition: "Mormorskex"

Fredagsfika.....

..... med kompisen fick det bli under förmiddagen "istället för" lunchrast. Inte direkt nyttigt kanske, men gott kan meddelas. Medhavd lunch kunde sedan ändå ätas på boendet i samband med deras måltider.
Lite stick- och virkstund hann vi också med, där ett färdigstickat mobilskydd blev monterat och klart. Sen var det åter dags att ge sig ut på byn, skickad att inhandla fredagsmys (chips och dricka).
Vi började titta på Idol-finalen men övergick sedan till en film, så inte förrän idag på hemväg hörde jag i bilen hur det hade gått.
En tur till second hand och därefter var jag klar att styra kosan hemåt. Mötte maken i dörren, då det var dags för honom att återvända till Sporthallen och futsal-cupen som Fagersanna IF alltid anordnar såhär års.
Bara att kavla upp ärmarna och fortsätta jul- och paketstöket, en stund då.
Ikväll är det ju "så mycket bättre" att se på TV och något nytt engelskt kostymdrama, fortsättning som spinner vidare på Jane Austens "Stolthet och fördom", nu i nån slags deckarform.
Vi får väl se........
Ikväll blir det också att sätta en kexdeg, för bakning under morrondagen och mobilen fortsätter att pipa om fler arbetspass, inte mycket kvar av jullovet från skolan där inte. 
.......men "greser s'a ju ente ha roli't" så bara att bita ihop som vanligt och inga förbättringar finns i sikte på fas 3-fronten heller. Allt detta i "fas" med regeln om alltings jävlighet alltså. 
Då är det ju tur i oturen att man iallafall trivs med arbetet som som piper på kö i telefonen.
 
Mycket god fika hos Vill-anns.......
 
....och Tbros Galleria har fått sig en ansiktslyftning.
 
Ostbågar kvalificerar sig också till "fredagsmys".
 
Visst är hon väl ändå bra snäll, den där Inga......

Volleyboll och julpynt.....

Idag var det alltså volleybollturnering på Fågelviksskolan. Både A- och B-hallen var fulla av matcher hela dagen. En del lag hade klätt ut sig, såg bland annat disco"brudar", ridklädda och pingviner.
"Vårt lag" spelade tre matcher, förlust i första, storvinst i andra och knapp förlust i tredje. Men de spelade bättre för varje match som gick....
Hur turneringen sen slutade det vet jag inte, för efter ärende åt maken på biblioteket och proviantering (av bland annat färsk fisk) åkte jag hemåt. Med middagen äten och undanröjd, var det dags att stöka fram julpynt och detta har jag ägnat nästan tre timmar åt, men helt färdigt är det fortfarande inte.
Har dock kommit en bra bit på vägen vilket är skönt, då det återigen "försvinner" ett dygn med start klockan nio imorron. Jobb igen med andra ord och maken får agera taxi, eftersom han ska jobba på Möbelcupen hela helgen och behöver transportmedlet därför.
Men lördag morron byter vi vårdnaden om bilen igen, då är det min tur att ha den. Vi har nämligen ställt av den ena bilen för vintern vid månadsskiftet och då blir det en del trixande och planering med den andra.
Snart startar Ernst på fyran och sen mördar dom folk i Sandhamn, vilket jag har för avsikt att bevittna. Därefter blir det väl att tugga i sig lite nyheter, innan jag slutligen (förhoppningsvis) somnar till "Vicar of Dibley".
Ljugfri fredag med andra ord.......
 
Volleybollmatch i full gång.....
 
....och mycket grejer finns det i Idrottshistoriskas "monter".
 
Nalle har fått sällskap, i sovrumsfönstret.....
 
....och i vardagsrumshörnet trängs tomtarna på kistan.
 
 
 
 

"Parkeringskaos" i Hjo......

Idag efter skolarbetet var det dags att ta sig till Hjo för en del ärenden, däribland besök hos både mor och syster, samt ett god man-möte med enhetschefen för det boende som syster bor på.
Då alla? pensionärer i sta'n hade möte på samma ställe som jag var kallad till, fanns inga parkeringsplatser att uppbringa i de närmaste kvarteren. Fick snurra runt ett tag, precis som i storsta'n när vi hälsar på dottern.
Nåväl det löste sig och en dryg timma senare var mötet avklarat.
Innan detta hade jag muntrat upp mig (not!) hos mor i trekvart. Där var ju som väntat inga positiva tongångar att ta del av, utan skit med det mesta. Jodå, hennes egna ord.
En snabbis på Hem och Hobby, samt second hand hann jag innan syster hade den goda smaken att vara hemma, gång nummer två som jag åkte dit.
Där fick jag en kopp kaffe, efter att själv ha föreslagit detta. Vi planerade sen den förestående tågresan ner till Lisebergs julmarknad nästa vecka, som vi ska åka på. På hemvägen hörde jag slutligen om ett annat slags kaos, på den politiska fronten och det var väl ingen humörshöjare heller.
Det är en dyr sandlåda svenska folket har låtit bygga åt sig, med många obstinata småbarn som inte klarar av samarbete. Pengarna som går åt till detta meningslösa krig kunde använts betydligt smartare.
Helt sanslöst........
Nu blir det bönder och kaffe.
 
Dagens lunch....i bilen.
 
Humorn finns kvar (hos en del), även om man bor på äldreboende......
 
Därnere skymtar Vättern.....
 
.....och här parkeringskaos á la Hjo.
 
Julgran vid flaggstång.
 
Grötkokning hos syster, inför lilla julafton på boendet
 

Nu är dom påväg......

Efter ett intensivt dygn som boendehandledare, har jag åter "landat" här hemma, med en hel del saker att ta tag i. Lite matshopping fixades dock redan på hemvägen, men rapport till Arbetsförmedlingen står högt på agendan, då vi har passerat ett nytt månadsskifte.
Medan jag var väck från bostaden har maken haft besök av elektrikern, som nu har försett oss med ett ansenligt antal kontakter i gäststugan och därtill en massa ledningar draget, samt ny takarmatur.
Var inne och "tjuvtittade" direkt när jag anlände hem.
Sen har det tagit mig några timmar att uppdatera mig här på internets utbud. Så en kopp kaffe får jag nog styrka mig med innan jag ger Inga order om middag och tar tag i aktivitetsrapporten.
Rapporten skickad, middagen äten och julbreven med godis till USA är packade och klara för transport till Posten (när jag ändå ska in till Tibro igen och göra second hand.....)
Såja, då var dom inlämnade och jag är färdigshoppad för idag. Påväg är också några bekanta, ner till sydligare breddgrader för en längre vistelse. De flyger framåt kvällningen.........
Själv får jag väl "titta ikapp" några teveprogram som jag spelat in och kanske försöka komma isäng någorlunda, då det imorron återigen är skola, som startar ytterligare en fullspäckad dag.
 
Ivägsända förpackningar med diverse.....
 
Tibros julgranar står lite varstans, här vid Inredia.....
 
.....och dom här hittar man vid Bråbacka villaområde.

RSS 2.0