Nu är dom här igen......

Morronen började "som vanligt" med telefonväckning, denna gång Arbetsmarknadsenheten, Tibro som undrade lite:
"Vad gör du nu för tiden, du har inte hört av dig på länge...." antar att du är igång och jobbar en hel del och däremellan är i skolan. Jodå så var det kunde ju jag bekräfta, men måste man ringa klockan åtta till folk och fråga sådant? Nu var det väl ändå ganska ok idag, men hade samtalet kommit igår, ovanpå försäljaren hade det nog varit svårt att vara artig.
Upp och hosta upp sig, duscha och iväg till Tibro för en del inköp, medan maken fick bädda rent i sängarna (så nu kan han även det momentet) och torka husets alla golv. När jag anlände till torghandeln med tom plånbok var det bara att fortsätta mot bankomaten vid Nordea, men som ofta på fredagar var den avstängd. Missnöjd var det bara att gå till Swedbanks maskin (som peppar, peppar) faktiskt fungerade, men med en liten kö att sälla sig till.
Fler än jag fick göra denna förflyttning och mannen bakom mig pratade för sig själv hela vägen och tjatade vidare i kön om att han minsann inte hann köa, för han jobbade (gubevars). Ja han var en väldigt negativ "underhållning" den korta stund det tog, innan man var framme och "fick" lite pengar.
Sen handlade jag några småsaker på torget, inne på ICA och två bingolotter av "Kruset", för att sedan förflytta mig till Netto. Där stod som vanligt tiggare utanför och det gillar jag egentligen inte, för det ska inte behöva finnas i vårt samhälle. I vanliga fall svarar jag bara hej, när de säger hej och fortsätter förbi, men nu hade jag bestämt mig för att idag ska hon få lite..... för att det är jul.
Sen handlade jag en massa varor, såpass att jag närapå ångrade shopping-entusiasmen när jag skulle plocka upp vid kassan. Men bara att bita ihop och tre kassar blev det......
Hemma skulle ju allt sen in på sina rätta platser och det sista tas omhand innan julgästerna från Stockholm anlände till dukat middagsbord. På menyn mormorsbiffar, som det inte blev ens "en smula kvar av", bara en skalpotatis och den fick bli grundstommen i nästa matprojekt, sillsalladen som snart ska färdigställas. Sillen är dock inlagd redan......
Framåt kvällen ska vi heja på Sverige mot Norge i EM-handbollens semifinal för damer, men troligen blir det för svårt att vinna den matchen och då blir det senare ytterligare en match, denna gång om bronset. Sämst fyra blir dom iallafall, bra jobbat.
Imorron är en ny dag........ som kommer att avslutas med en nattjänstgöring på boendet. 
 
Tjena mormor, farsan ska bara "serva" lite först.......
 
....och hall-kaoset är påplats......
 
Lite pussel-pysslande med morfar efter middagen......
 
I'm back after napping with my dad, now ready for action again, (both of us). Morfar, nu leker vi tappa saker på golvet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0