Slutbetalning........

......på semesterlägenheten (om en månad) är genomförd. Nu börjar man "se ljuset i tunneln", bara fyra veckor kvar.
Innan dess ska "endast diverse hinder" avklaras på jobbet. Det börjar närma sig fakturering, ett fult ord i mitt vokabulär då jag inte skulle behöva befatta mig med detta alls. Lurad? Njaaaa kanske inte direkt, bidar min tid och ser vad i eländet består först. Därefter kommer utlåtandet......
Sen ska chefen ha en knapp veckas semester också innan jag far iväg. Det behöver han verkligen.....
Har även börjat fundera på när jag ska ta nästa semester. Lite dagar här och var under sommaren, ingen längre period. Har gett maken "order" om att titta på något resmål i Sverige runt början av juni några dagar och lite längre ut i Europa framåt hösten en vecka. Vi får se om han har några "anständiga" förslag vi kan enas om.
Gårdagskvällens Liverpool-match var inget lyckopiller. Förutom att de inte spelade bra, åkte de på stryk också, mot Leicester. Bättre kan dom.....
Ordinarie fettisdag är det visst idag, vi får se vad jag hittar på i den vägen.
Köpte semmel-tårta till jobbet i alla fall, vi behöver lite sött allihop under rådande omständigheter. Är det inte telefonterror, så är det inte heller någon idealisk säsong att köra runt i tunga bilar. Om det inte är snö och halt så finns det mjukt och lerigt underlag.....att fastna i.
Var inne en sväng på second hand och gjorde av med trettio kronor, träffade reskompisen och vi var rörande överens om att vi ser fram emot sol och värme (i lagom mängd) och marknader.
Har efter hemkomst ringt Bell Pepper och beställt lite mat. Pizza att dela på ikväll och sen matlåda till mig imorron, då maken ska ut på lokal med gamla postkollegor och äta lunch.
Dotter och måg firar bröllopsdag idag. Men bara två år ........där ligger de lite efter, vi är uppe i trettionio om nån månad.
 
Semmel-tårta till mig och "grabbarna".......
 
Här följer några bilder från deras skid-weekend......Far och dotter
 
Tuff slalomåkare...
 
...men minsta lillebror kollar in byrålådor i väntan på att kunna gå innan han tar på sig skidor.
 
Pizzan delade vi till kvällsmat, det andra har jag smakat på. Lite starkt för "klen" tant men gott, blir lunch imorron.
 
 
 
 
 
 

Ett år äldre alltså.......

......men är jag motsvarande mer förståndig? 
Inte det minsta vill jag påstå direkt, men varje dag blir det ju insättningar på erfarenhetskontot i alla fall.
Hur man sedan förvaltar dessa erfarenheter, kan variera ganska rejält. Vissa saker "slår man dövörat till för" (på både gott och ont), medan andra föranleder reflexioner eller förändringar.
Efter hemkomsten igår ringde telefonen och denna gång var det inte utrikes microsoft-supporten, utan hela barnbarnskaran med mor och far som lead-singers i "Ja må hon leva". Hörde speciellt dotterdottern som tog i för kung och fosterland och sjöng med glädje.
Hela familjen hade varit i Dalarna och åkt skidor i helgen, men återvänt hem till Stockholm ungefär samtidigt som vi nådde Fagersanna. Tackade så mycket för sången och presenten, samt fick veta att det ändå blir visit i Fagersanna till påsk, då de lyckats "få ihop det med alla detaljer".
Strax därefter ringde det återigen, denna gång på dörren. Syster hade varit på utflykt med sin assistent/chaufför och passade på att kolla om vi var hemma för att kunna lämna av en födelsedagspresent.
Men då de varit på "semmel-fika" ville hon inte stanna, utan fortsätta hem för att vila. Lika bra det kanske, då vi inte ens hade smörgås att erbjuda. Allt i bröd-väg låg vid den tidpunkten kvar i frysen......
Lite plockades sedermera fram, för att göra varm macka till kvällsmat och frukostvariant till måndag.
Även lunchen fick frysen hosta upp idag.  Gourmet-style......till både mig och maken därhemma, som för övrigt har fått en städorder........
 
Närmsta granne till hotellet vi bodde på.....nej gick inte ens in, bara fönstershopping.
 
Några "hemfärdsbilder", vi börjar med LO-borgen.....
 
....en "ny typ av skog" i närheten av Västerås tror jag det var.
 
Vägarbete runt Askersund......
 
.....och ljusare skyar då vi närmade oss hembygden.
 
Till sist så fick jag en tårta, via internet av Ia.
 

Gratis är gott.......

......brukar man väl säga och det stämde bra även igår kväll.
Vi kom iväg till den irländska puben O'Connells, som maken bokat bord (så vi såg musiken). Det enda jag kunde tänka mig i matväg på menyn, var "swedish meatballs" så det blev det. Maken tog burgare.
När tallrikarna kom in så var det bara "fem köttbullar", men varje var större än en golfboll. Då jag börjat äta kunde jag direkt konstatera, att det inte skulle bli tomt på tallriken för så mycket var det.
Upptäckte då jag satte kniven i en av dom, att de var röda inuti, vilket föranledde att jag skalade av den yttre delen på "golfbollarna" för att äta upp. Tillräckligt med mat fanns det och mer än mätt kände jag mig, en bra bit innan musiken startade.
Vet inte om det var ägaren som dukade av våra tallrikar, men han kom strax tillbaka och sa att de skulle dra av min mat på notan, då han sett de röda "köttbullarna". Ganska ok födelsedagspresent, utan att han visste om varför vi var där.....
Irländsk musik är alltid helt ok att lyssna på, men att sitta på en pall i en överfull pub funkade inte så bra mer än två timmar. De som övertog våra sittplatser var väldigt nöjda och tacksamma.
Vi tog en promenad hem till hotellet. Gick hyfsat med alla krämpor trots allt och avlutade med bulle och kaffe på rummet.
Dock har jag vaknat några gånger under natten med kramp i ömsom vänster tå och höger lår. Inget jag "rekommenderar". Fick min present från barnbarnsfamiljen nu på morronen. Innehåll: en bunt teckningar från dotterdottern och en "tjejfika på valfri Afternoontea". Den får vi nog ta till hösten.......
Hotellfrukosten avklarad i trevlig miljö, med mycket att välja på. Har bott på detta hotell förut, vid fackliga sammankomster, åtminstone en gång.
Nu är det snart hemfärd, maken har gått till Kungsholmen för att hämta bilen, som står vid dotterns lägenhet.  
Runt fyra anlände vi hem, efter ett stopp i Brändåsen för söndagsmiddag och på köksbordet stod sonens födelsedagspresent. Han hade varit här igår och trodde att bara far var i huvudstaden. Aj, en informationsmiss från mig.
Nu blir det fåtölj och chill, för imorron väntar jobbet ......igen.
 
Då går vi ut på lördagsaftonen, för lite äventyr......
 
Irländsk pub med mat......
 
......här en bild på gratisportionen, de insides röda "köttbullarna".
 
Men makens portion var dock inte gratis, vare sig första eller andra ölen heller....(men va' gjorde det...)
 
Utsikt frå vårt "vindsfönster" på sjunde våning.
 
Hemresan startad.......
 
Middag i Brändåsen: Pannbiff med lök, både jag och maken undrade dock vart löken var?
 
Födelsedagspresenterna....från storasyster och lillebror till mamma.
 
 
 
 

I Stockholm........

......efter en tidig morgon återigen och buss till tåget i Skövde. Hade nästan en timma att vänta på tåget, så det blev frukost hos Pressbyrån. Sen var Blå tåget ytterligare tio minuter sent till avgång, men vi var i tid till slutmålet.
Maken mötte på perrongen och en kort promenad återstod till hotellet. Halvvägs stannade vi för lunch, som blev bakpotatis med skagenröra. 
Vi gjorde ett besök nere hos hotellets granne Hötorgshallen och gick en runda på själva torget också, innan det blev en kortare promenad med någon avstickare in i intressanta butiker (utan några inköp). Därefter följde fika på Kaffekoppen.
Dock vill inte min mage riktigt samarbeta, så får bli en paus på hotellrummet. Hur länge får vi se. Inflammationshämmande piller för knäna slår sig på andra delar istället. Ja alltid är det nå't.....
Medan maken tog en tupplur, sitter jag i sängen och ljuger lite. Han är en aning trött, eftersom han var på bluesklubb till en bra bit in på natten igår.
Själv slumrade jag också lite men vaknade av först kramp i vaden, sen kramp i stortån. Det är inte något jag rekommenderar.......
Maken har beställt bord på en irländsk pub i Gamla sta'n, vi får se om det blir genomförbart.
 
Väntan på bussen i arla morgonstund....
 
....sen väntan på Blå tåget.
 
Anlänt till huvudstaden.
 
Lunch på "Lilla London"
 
En rundvandring på Hötorgshallen.....
 
......läckra bär.....
 
...och mycket goda bakverk, fanns det bland annat.

Det närmar sig......

.....ytterligare en av dessa dagar, att räkna in en ny "årsring". Men först ska jag jobba klart fredagens eftermiddag, nu efter ett lunch-break. Sen ska jag njuta av fredagskväll och förhoppningsvis sova gott efter det.
Måste dock ställa väckning vanlig tid imorgon lördag, så jag kommer ur sängen och in till tåget i tid för transport till huvudstaden.
Maken och ett hotellrum väntar däruppe och det ska väl inte vara så svårt att hitta en restaurang med god mat till lördagskvällen, eller?
Starta så den nya årsringen på söndag med hotellfrukost, innan återfärd hem i bil tillsammans med maken.
Vi får sen se hur länge han blir hemma innan "forskartarmen" vaknar igen och han måste dra iväg till något arkiv nånstans, eller besöka likasinnade nyvunna vänner runtom i landet.
Solen skiner, himlen är blå och knäna (peppar, peppar) känns lite bättre...... om än med pillerhjälp.
Sjön här hemma har lagt sig till ro igen med ny is på ytan över den del som var öppen i förrgår. och kallt har det varit hela dagen. Just nu på termometern är det noll, men det kryper nog neråt inatt igen.
Hjälp mig nu Inga med vad jag ska laga till för fredagsmys och ska jag ta ett glas vin?
Svåra beslut såhär i slutet av veckan, vi får se om det blir något ät- och drickbart.
 
Smördegspiroger med köttfärsfyllning........
 
och ädeloströra med avocado till kex, serverade Inga. Till det dricker jag citronvatten.
 
Trots att det är kallt, hittade jag denna gröna kvist förra helgen, på våra björnbär.
 
 

Det ääär iallafall torsdag.......

....får man väl trösta sig med och bara en dag kvar på veckan, när det ringer som mest. Ett enda inferno av samtal har det varit på förmiddagen och många "glada" gula post-it lappar lyser fortfarande upp mitt skrivbord.
Nu är ju det mesta av akut art, så inga lappar kan bli liggande för senare åtgärd utan "allt på en gång" är vad som gäller, annars får man ta samma sak ytterligare en, två, tre gånger igen i nya samtal.
Har "pillat i mig" det mesta av smärtlindrande tabletter, men det vill inte riktigt hjälpa mot obstinata knän.
Humöret påverkas ganska avsevärt under dessa rådande omständigheter, men nu får jag snart en gourmet-potion kåldolmar från Dafgårds.......
Vi får se om det hjälper något.
Vinden har lugnat ner sig sen igår, men det var rutskrapar-väder i morse. Nu är det tidvis lite sol, men var ganska kallt ändå tyckte jag då jag stack ut näsan, för att vittja jobbets postlåda.
Nej det var inga mängder, men ett brev låg där som ökade på arbetsuppgifterna.
Fortsatt telefontjat även efter lunch och vid dirigering av sopbilen fram till en tunna ute på landet, fick jag uppleva en fastkörd sådan, ....live. Chauffören ringde bärgare och svarade: Ja nu igen...... då han frågade något.
Jodå inga problem att vända, hade kunden sagt till mig........ men den tunnan kommer att få flytta, till stadig mark.
Har fixat lite matlåda och då fick jag ingivelsen att göra två baconpannkakor till kvällsmat. De är slut nu.
Vann bara 22 kronor på egna lottot igår, trots att jag hade sex rätt (4+2). Nära har ju aldrig skjutit nån hare, men skittlande nära var det väl ändå. "Bara" i lite fel ordning........
Nu är jag väldigt trött i huvudet och kommer slockna i min fåtölj.........
Kanske hinner jag dock höra om mister president har några nya braskande lokala nyheter först. Man måste ju hålla sig uppdaterad och helst då från välinformerat, trovärdigt håll.
Eller hur?
 
En trött tjej i Stocmholm igår..........och vi är ju släkt.
 
Ett kort i postlådan idag, tack till hen som skickade det.
 
Kvällsmaten slut, nu kaffe.........
 
 
 
 
 

Snöslask........

.....var det i morse, med ordentligt tilltagen modd på vägen till jobbet. Bara att ta det piano och nu har jag jobbat min förmiddag och anlänt till lunchtimman. Idag kunde jag hålla mig från arbete en stund längre än det tog att äta och då blev några av de stickade alsterna färdigmonterade.
Blåser gör det som bara attan, men all snömodd är borta och torrt på vägen, skönt.
På hemvägen kunde jag se att sjön hade "gått upp" ute på den stora delen. Vi har fortfarande is inne i vår vik, men den är hårt krackelerad och fortsätter det att blåsa som nu försvinner nog den isen också ganska fort.
Tjat(t)ade lite på maken och undrade hur barnen såg ut nu och då kom det några bilder.......
God-man-redovisningen (det dåliga samvetet i flera veckor) är nu klar "för avfärd" och det är en lättnad att kunna släppa för i år. Om nu inte myndigheten har något att klaga på, men det visar sig......
Mina tofflor (använda vinter som sommar) ville åka "vatten"-karusell sa dom, så då ordnade jag det.
Men ett stort bekymmer just nu är två! onda stela, något svullna knän. Än mindre rörlig än vanligt, vilket alltså visade sig vara möjligt. Diklofenak och Voltaren-salva litar jag nu till och ber en bön att de ska bli samarbetsvilliga till lördag och min tur till Stockholm med tåg för att möta maken och ta sällskap hem i bilen.
Ja för några barnbarn finns inte att träffa, vilket jag har berättat om förut.
Snacka om västgötaklimax......
Något ätbart kanske? Musslor, vad sägs om det?.......ja vi får se vad Inga svänger ihop. 
 
Storebror och lillebror poserar......
 
Mamma busar med deras syster, mellanbror var hos kompis....
 
Klart för avresa......
 
Klara projekt-delar så långt. Halskragar, tubsockar (extra långa) och fuskvantar. Första mössan på g.....
 
 

Vad händer.....

....i Sverige, det undrar stora delar av världen nu i dessa dagar. Vad det gäller Fagersanna med omnejd kan jag svara hyfsat på frågan.
Idag tisdag (på jobbet i Tibro) ännu inget datastrul vid lunch. Kom förbi "alla hinder" i morse och dagen tuffar på. Under förmiddagen hade vi ett journalist-besök, som kommer att resultera i ett reportage i Götene tidning (ett reklamblad med utdelning till många hushåll i Skaraborg).
Jag klarade mig från att behöva vara med på bild, men chefen "hade inte samma tur". 
Till lunch hade jag som vanligt sällskap på kökströskeln. Alltid när kontorshunden är i "tjänst" håller hon mig sällskap där och hjälper sen till att "diska" matlådan, så också idag.
Chefen var tvungen att ta en tjänsteresa, men hunden fick vara kvar. Medan hon sov middag fick jag oavbrutet tjata i telefonen de resterande två timmarna av dagen (och lite till).
Ett besök på second hand slutade idag med ett par stickor och fyra teskedar. På hemvägen började det snöa så smått. 
Väl hemkommen var det bara att vänta på samtal från doktorn.
Under tiden hann jag både bädda rent i sängarna, ordna alla bilagor till god man-redovisningen och räkna igenom den. Nu ska det bara renskrivas och kopieras innan "avfärd", men det blir imorron.
Doktorn ville diskutera dåligt kolesterol med mig (samt lite annat) och visst hade jag ett icke så idealiskt värde på det dåliga. Men då det inte fanns något genetiskt arv av hjärt- och kärlsjukdomar att väga in, "kom jag undan". Dock hade det förbättrats något sen förra året och jag skulle kolla om ett år igen, tyckte han. Sen fanns det en ortopedspecialist att tillgå en dag/vecka i Tibro och han skulle sätta mig på en tid för att se om det finns något att göra med gamla knän på tanten.
För jag sa att det vore ju inte fel om man kunde ta en promenad då och då, utan att varje steg gör ont.
Nu blir det fåtölj och stickning.......
 
Min trogna lunch-date......och "diskhjälp".
 
I natt ska jag testa julklappen jag valde från arbetsivaren......
 
 
 

Tårta på tårta.......

....var det på systers kalas igår. Först en god smörgåstårta och sedan fick vi prinsess-varianten. Ett av tre paket fick "godkänt". De som innehöll tröjor och sockar, var "inte så intressanta". Men det sista med bl.a. bokmärken var hon nöjd med.
Måndag morron är aldrig någon "höjdare". Men om vi även adderar totalt datastrul, (som inte ens supporten hade någon förklaring till) blir det ju inte bättre. Tog nästan de två första timmarna av arbetsdagen innan det var löst.
Lägg sen till att det strulade även i fredags, men då kunde man trösta sig med att det ändå var just fredag. Vad kan man hitta en grå, regnig måndagsmorgon som lindrar? Jag bara frågar......
Nu fungerar det i alla fall, men det finns mycket övrigt att önska just nu, vad det gäller arbetsglädjen.
Det är såna här dagar som man undrar om man inte skulle tidigarelägga pensioneringen........ något år till.
Vi får se om/när den här "råttan får nog och lämnar skeppet" ..........
Nu är det lunch i alla fall, ett andningshål (en stund) från telefonen åtminstone.
Blir lätt att man jobbar ikapp en del, när maten slunkit ner...... så också idag.
Maken har väl nu anlänt till huvudstaden igen och Inga hjälpte mig att handla och laga lunchlådor.
Har haft en del förfrågningar från USA-hållet, (nej inte från Vita Huset för vi kommer aldrig någonsin att kunna vara "on speaking terms"), men från släkten som undrade vad i den omtalade "katastrofen" bestod.
Fråga Er president, han verkar veta svarade jag, för vi vet ingenting. Men han hade visst tittat på teve visade det sig och inte gjort någon käll-kontroll innan han "pratade bredvid mun....igen". Men han litar ju inte på journalister, så jag fattar då nada av hur han fungerar. Inte alls, ligger väldigt nära till hands. Vart ska det sluta?
 
Diffus bild av det lilla som blev kvar av den gigantiska smörgåstårtan......
 
....sen gick vi lös på Prinsesstårtan.
 
Överbliven kyckling från igår blev gryta till två matlådor.
 
 
 

Frukost och födelsedag.

Idag hade "poletten trillat ner" hos maken och han presenterade frukost på sängen till mig. Redan runt nio vart den intagen idag. Men följden av detta blev att jag låg kvar där och glodde på en film jag sett förut.
Nu har jag dock kunnat slita mig och får börja fundera på att middagen blir klar. Vi behöver "grunda" i tid innan det är dags att ta sig till syster i Hjo för kalas.
Hon har redan frågat flera gånger "vad hon får" och nu har dagen kommit då hon äntligen får veta detta.
Maken har satt på en tvättmaskin, för han ska återigen på "utflykt", medan den andra personen i hushållet får hålla tillgodo med starten av en ny arbetsvecka imorron.
Själv har jag hunnit slå en spik i väggen och återigen satt upp en dekoration (på annan plats) som legat till sig ett tag. En pelikan inköpt på Santorini.....
Den största bedriften i sammanhanget, var väl att hitta en tom plats.
Apropå ingenting egentligen: Vad håller han på med, däröver? Jag tyckte redan innan valet att han verkade labil och småfarlig. Men nu vet jag inte längre.....småfarlig är väl bara förnamnet. Han ljuger ju "fortare än en häst travar", tror på det själv och hittar på en massa "nyheter". Precis det han anklagar alla andra för......
Ja det gamla ordspråket "På sig själv känner man andra"....är väldigt relevant, iallafall i hans värld verkar det som. Mycket skrämmande känns det......
Men nu är det dags att åka på kalas.......
 
 
Gårdagens form på mina påskliljor, idag slokade de en aning trots vatten.
 
Makens möda från igår.....
 
Min kvällsmat igår......tostada med riven tomat, salt, peppar och olivolja.
 
Frukost på sängen.
 
"Pelikan-fallet"........

Sol, garn och ved..........

......är vad som har upptagit min dag så långt. Solen kikade fram lagom till frukost (runt elva som vanligt, oavsett om jag lämnade sängen en bra bit dessförinnan).
Sen skulle maken skicka paket till Norge till likasinnad idrottshistoriker, med inköpta vimplar han fixat i Göteborg.
Det tog resten av förmiddagen..... (överdriver lite, men inte mycket) och jag bara blev inblandad.
Eftersom jag stickat klart två små försöksprojekt och behövde knappar till dessa, tog jag bilen (medan tid var) för att åka till Garn&Ved en liten bit utanför Mölltorp åt Hjo-hållet.
Det var fjärde gången på en dryg månad nu och av någon konstig anledning följer det alltid med något "bonus"-nystan garn, även om jag inte behöver......
Har väldigt mycket garn "liggande i ladorna", men det finns alltid utrymme för mer, då kreativiteten vaknar i denna specialaffär....varje gång. Det var tur att det inte fanns så många nystan som skulle behövas i den färg jag föll för idag, till det projekt som "plingade till" i huvudet. Annars hade jag kommit hem med 12 nystan istället för de två plus knappar jag skulle ha. Som sagt idag lyckades det att hålla sig till den uppgjorda planen.
Solen skiner fortfarande och efter en pratstund vid husknuten med grannen, har jag agerat "bankkonsult" till maken och tänker nu börja på middagen.
Utanför är det full aktivitet och kvitter på en massa småfåglar, några fångade jag på bild som jag inte kan namnge.
Kanske kan få hjälp med det av någon (om bilderna blev tillräckligt bra).
Eftersom Liverpool inte är kvar i FA-cupen är det inte så mycket fotboll av intresse den här helgen. Kanske tittar på någon match ändå.......
Liverpool är i Spanien och tränar, inte alls långt ifrån dit jag "brukar åka" och ska så igen mot slutet av mars.
Det är den stora moroten för tillfället, att ta sig igenom turbulensen på jobbet med. Är iallafall så jag intalar mig själv och än så länge går jag på det.
Uppdatering på paket-inslagningen, ingen överdrift för det har tagit hela dagen. (hahahaaa)
Nu blir det nog lite fotboll och kaffe i väntan på "Mello" och Lotto........
 
Lördagens frukost.......
 
Fåglarna jag pratade om.....
 
Dimman ligger ännu kvar över sjön.....
 
Då var jag här igen......
 
.......bara parkera, ta ett fint kort och sen in bland garnerna.
 
Middag.....
 
Dagsverket nästan avslutat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inte för att jag......

......var så väldigt mycket tidigare än vanligt på jobbet idag, men ändå en stund. Detta för att försöka få lite lugn tid till nya ovana arbetsuppgifter, innan telefonen börjar ringa vid åtta.
Vad händer, joråsåatt då kom jag inte in i datasystemet! utan fick vänta till just klockan åtta, för att få tag på supporten, för att över huvud taget få igång något.
Suck!
Men det ÄR fredag och ingen är gladare än jag över detta, känns det som i alla fall. Ska bli så skönt att slippa prata med folk i telefon, om än bara för två dagar. Men det gäller att hitta glädje i det lilla också......
Nu på lunchen ska jag ta en tur till affären och handla det som fattas för att fixa pil-pil till kvällen, tror jag.
Positivt att fundera på (om man hinner) är också att tiden går fort när man har mycket att "arbeta ikapp".
Det blev två flaskor vin också på "shoppingturen". De behöver inte nödvändigtvis ta slut nu i helgen, men då finns det hemma, om "andan faller på".
Vi får se vilken tid gubben drullar in efter sin tripp till Götet, har inte hört något om det ännu. Men Inga är väl hyfsat flexibel med matlagningen så.....no problem.
Han hade kommit hem redan då jag passerade vårt hus. Hade ett litet ärende ner till kompisen med en liten uppmuntran, innan jag landade hemma.
Visade sig att han precis hade anlänt och sen spelade visst Fagersanna match utomhus ikväll på en grusplan i Tibro. Tackade ganska bryskt nej till erbjudandet om att följa med.
Inga fick per omgående ställa sig vid spisen och fixa till pil-pil då alltså. Till det serverades vin till mig och vatten till den som skulle ut och åka. Ja sånt är livet.....ett ständigt val.
Nu sitter jag med mitt vinglas och en skål fair trade-vindruvor, efter att maken åkt på sitt fredagsnöje.
Jag flyttar strax in i fåtöljen för att avnjuta några teveprogram och gotta mig åt att det äntligen är fredagskväll igen.
 
"Pil-pil" och vitt vin........
 
......med vindruvor till efterrätt.
 
 
 

En och annan ..........

......mer eller mindre trevlig kund har jag fått hantera både igår och idag. (big surprise)
De flesta kan hålla en hyfsad ton, trots att de är irriterade och då är motivationen att fixa till vad än som blivit fel, på topp. Men såsnart det visas en attityd av noll förståelse för "att alla är vi barn i början och kan göra fel", vi ska rätta till så fort vi kan, då sjunker ambitionen med automatik minst 50 procent.
Dessa perfekta perfektionister (vilket man får förmoda att de ser sig som), har ett ständigt behov av att uppfostra sin omgivning och märker inte ens när det blir "dålig stämning" och att visst överseende vore på sin plats. Detta för en snabb smidig hantering av problemet.
T.ex. en som ringde igår som bara gafflade på om hur inkompetenta vi var och hann inte ens få ur sig vilken adress det gällde, innan jag ledsnade och sa: "Jag tänker inte sitta här och ta en massa skit, vi löser problemet så fort vi kan och nu avslutar jag samtalet". Han ringde dock igen, men då hade jag tur och chefen fick en omgång istället, efter att kunden dessförinnan hunnit "läsa lusen av" kollegorna på huvudkontoret, som skickade mail till mig om missnöjet.
Så mycket onödig tid som går åt till en sådan person, som kunde använts bättre. Till saken hörde att han hade halvfull tunna, men skulle minsann ha tömt på RÄTT dag, för det betalade han för.
Annars idag är det väldigt halt på vägarna i närområdet. Åtminstone ute på landet där flera av våra bilar åker. En fick vackert stanna och invänta salt/sandning för att inte glida i diket. Sen finns det ju då också tunnor de inte kunnat nå fram till....som kanske ringer "och förgyller min dag" lite extra. Återstår att se......
Får väl hoppas på att maken tagit sig helskinnad till Göteborg och tar det lugnt hem imorron.
För övrigt har det klagats på sopor i Tibro i pressen idag, men vill bara tala om att vi tömmer det vi ska, är fastighetsägarnas ansvar att hålla ordning och återvinningsstationerna har vi inget med att göra. Bara så Ni vet..........
Köpte mig en mini-semla till kvällsmat, åt ju bara överbliven pizza till lunch.
 
 
"Het-vägg".........

En lite fundering.......

.......dök upp i samband med att jag pausade bloggandet i förra veckan. Antalet läsare fördubblades nästan den dagen jag meddelade att det skulle bli uppehåll.
Undrar hur jag ska tolka detta: Allmän nyfikenhet över att det hänt nå't och vilja veta vad, eller genuint intresse över att äntligen slutar tjatandet, är det sant? Bara en fundering, för nu ska jag nog hålla på ett tag till tror jag. Blir snart sju år sedan detta "stolleprov" såg dagens ljus (i slutet av mars).
Då var väl största anledningen att "göra något i väntan på nytt jobb". Numera vet jag inte riktigt vad jag ska "skylla på", skrivklåda i största allmänhet bara kanske. 
Solen skiner även idag, men den riktiga vårvärmen har jag inte märkt av ännu....
Den kanske passar på under tiden jag sitter och jobbar, för att sedan hamna på fel sida nollstrecket igen, lagom tills arbetsdagen tar slut.
För att återgå till gårdagens "frosseri" av läckerheter, så kan jag varmt rekommendera Bagare Brages mini-semla. Den "smakade mera" om man säger så och då skulle man ju lätt kunna satsa på den större varianten...normalstor.
Men lagom är väl bäst och mycket bra att "mini" finns, då är det mera försvarbart att ta en till framöver.....
Ja igår hade jag med mig lite överraskning till kvällsmat, med anledning av dagen (Alla hjärtan...) och en lite "hint" lämnades i bloggen om att det var något speciellt även idag. Men se det hade inte uppfattats......
Nu blir det iallafall snart pizza från "Bell Pepper" och en mystisk efterrätt därtilll, efter att Inga fått ta tag i saken, så det händer nå't.
Händer något gör det dock på bredbandsfronten och det var det enda maken hade koncentrerat på idag, att det är på gång hos oss under våren. Flera samtal för att få mer info hade ringts. 
Sen har han ju sin utflykt med start imorron också........ 
 
Lagda figuren är borta, men godisarna finns kvar.......
 
Nu börjar säsongen för favoritblommorna, här en bild från igår....
 
.....och samma blommor idag, men från ett annat håll.
 
Pizzorna var väldigt goda........men morotsefterrätten var inget för oss. (i burken vid locket)
 
 
 
 
 
 

Alla hjärtans dag.....

...... har tillbringats på möte och uträttande av bankärenden, under förmiddagen. Men jag var tillbaka på kontoret en bra bit innan lunch i alla fall.
Då hade jag även hunnit springa på två f.d. kollegor och pratat lite med varje, samt inhandlat fika till min hemkomst.
Nu är det bara "after lunch" kvar, innan hemfärd via second hand (såklart).
"After lunch" är väl inte riktigt detsamma, som man associerar till i andra sammanhang det används, men after lunch är after lunch och snart slut på ännu en arbetsdag.
Fick ett glatt meddelande på Facebook från USA, om att ett litet paket med godis nått sin mottagare och det var en väldigt lycklig och överraskad tjej som kvittrade tack.
Får väl slå lite på stort dagen till ära, vi kan ju "fira" även morgondagen. Fyrtiotvå år är det då, sen vi bytte ringar och drack varm choklad med ostmackor under skridsko-VM på Ullevi.
En och annan otrevlig kund med både sarkasmer och svordomar att bjuda på, hörde av sig innan dagen var slut och en massa mail att ta hand om dök också upp. Blir mest en kvart-halvtimmas övertid varje dag numera.
Men det ska väl lugna ner sig det också.....
Inga fynd på second hand och första fikan är avklarad, räkmackan. Nu ser vi fram emot mini-semlan som kvällsmatsefterrätt.
Maken håller på att planera övernattning i Göteborg som avslutning på sin "arbetsvecka". Han ska ner och förse sig med material från både privatperson och museum, till intresset nummer ett: idrottshistoria. 
Själv fick jag brevsvar idag angående alla prover som tagits: "Bortsett från en mindre inflammation så fanns inget anmärkningsvärt", men skulle beställa en telefontid för att diskutera kolesterol med doktorn stod det.
Är väl bäst att lyda då..........
Gott och väl så långt, men det hjälper ju inte mot stelheten och värken, så fort jag försöker röra på mig. 
-Nu ska jag koka mjölk till semlan........säsongens första.
 
"Frukostfika" på mötet...........
 
"Kvällsmat".........
 
.....och därefter "efterrätt".
 
 
 

Måndag är alltid måndag......

.....både i mängd arbete och mest antal dagar kvar till nästa "andningshål".
Det är precis som om folk har "laddat" över helgen och nu tar tag i det där telefonsamtalet man skulle ringa.....
Trenden är i alla fall sådan att det är en avsevärd mer mängd samtal och arbetsuppgifter att ta sig an i vecko-starterna.
Kan ju hoppas att det fortsätter i samma spår och lugnar ner sig ju längre in i den nya veckan vi kommer.
Igår eftermiddag "packade internetuppkopplingen ihop" i Fagersanna med omnejd och återkom inte förrän till midnatt. 
Det har maken informerat om, eftersom jag fick uppsöka sängen innan denna tidpunkt och i morse var inte läge att kolla. Fullt upp med att ta sig ur bingen, till jobbet och där påbörja veckans arbete.
Dock hann jag trycka på knappen för publicering av gårdagens ljug, innan "nedringningarna" startade.
Nu är det lunch och en shoppingtur har jag lovat kylskåpet, för där börjar det eka lite tomt.....
Och inte var det varmt i morse inte, som mest -7 grader på vägen till jobbet, men nu har solen kommit på besök. Vi får väl se om det blir en blixtvisit som varit vanligt de här senaste veckorna.
Har hört ryktas från väderprognosen att det är plusgrader på gång i alla fall, ser jag fram emot om man säger så. Kom hem och fyllde på kylen som lovat, satte mig och skulle avsluta dagens ljug. Då fungerade inte den trådlösa anslutningen till internet. Maken kunde inte fixa, jag kunde inte heller. Men blir man arg så kastar man sig på telefonen, det upplever ju jag 8 ntimmar varje dag, så på't bara.
Ringde Telia, tog mig igenom alla röststyrda val och fick (efter bara tio minuter!) prata med en riktig människa.
En som visste exakt vad han skulle göra och sa sen att han skulle fjärr-uppdatera vårt modem, så det kanske funkar bättre nån annan gång då strulet slår till.
Ja nu är det igång igen.......
Inga gjorde lite kombo av kålsoppa/kålpuddingsås som får bli lunch imorron. Men först ska jag på möte hos en av våra uppdragsgivare, samt ett ärende till företagets bank. Under tiden tar chefen hand om samtalen och vi får väl se hur mycket som blir över till mig att jobba ikapp, efter "nöjesturen".
Men dagen lär säkert gå ganska fort iallafall.
Nu stickfåtöljen nästa........
 
"Dagsfärsk" solnedgång vid halv sex......

Äntligen lite värme......

......får man väl drista sig till att säga, då termometern har lyckats "få näsan över noll-strecket". Inte mycket men ändå, varje liten grad tas tacksamt emot.
Vindstilla verkar det också vara, men jag har inte stuckit ut min näsa ännu. Vi får se om det händer lite senare.
På förmiddagen har jag rensat en del papper och fortsatt på god manredovisningen, men det saknas fortfarande lite kvitton som måste med. Problemet är dock att det blir "stökigt" såsnart jag kommer ner till syster, för hon vill/förstår inte att man måste koncentrera sig en stund på detta. Väldigt lätt att glömma av något då.....
Men blir födelsedagskalas nästa söndag, får göra ett nytt försök. Tur man är ute i god tid......
Annars inget planerat för dagen, bara att vänta på måndag och en ny arbetsvecka. Men det är ju ganska märkligt att man inte kan sova obehindrat på morgonen när man får. Senare i säng och upp "rätt tidigt" (för att vara helg iallafall) ger inte fler sömntimmar än övriga dygn på veckan.
Aldrig är man nöjd......
Nästa projekt (har jag aviserat för maken) får bli att vi gör klart i köket. Luckorna lät vi sprutmåla om för två år sedan och sen påbörjade vi målning. Skulle även tapetsera vissa delar, men det har inte gått att hitta nå'n tapet som duger åt mitt "estetiska" öga. Gäller även det som är målat vilket stör samma öga, då det ger en illusion av att det som ska vara grått går lite åt blått. Sen har jag kommit fram till att det bör vara aningen mörkare dessutom.
Ja får man för sig saker så..........nu ska rätt färg införskaffas (förhoppningsvis) först, sen bort med alla väggdekorationer (puuuhh). Därefter får maken utföra uppdraget, sån är min plan iallafall.
Kanske ska ta mig an monteringen av det nu färdigstickade linnet, som jag köpte knappar till igår.
Och då jag ändå var i garnaffären, hängde några nystan "reagarn" med hem också. För dom har jag en "diffus plan" .......åtminstone då inköpsbeslutet togs i nämnda affär.
Kanske finns nå't på burken att se, så jag kan landa i min fåtölj och börja.........
 
Hyfsat nyttig frukost att börja söndagen med......
 
Efter rensningen.......en aning mera överskådligt.
 
Småfågelfrukost, i vårt nya hus från Hem&Hobby i veckan.
 
They come in all shapes and sizes....här en mellanstor.....koltrast.
 
Dagsfärskt foto (från mor).......äntligen lite tänder.
 
 
 
 
 

I'm back och sammanfattningsvis......

 ......tar det ett tag att komma igen, efter flera besvikelser på rad. Nu är väl inte allt passerat och ur världen, men då tiden går avklingar det som "smärtar mest" så sakteliga. 
Typ livet går vidare.....deal with it!
På jobbet fortsätter den mentala påfrestningen, om än i något varierande omfattning. Men det kommer mera om bara någon vecka, bestående av arbetsuppgifter "som inte var meningen" skulle hamna hos oss.
Känner mig här lite lurad........dock inte med avsikt från början. För att citera "Tjorven" och farbror Melker i Saltkråkan: "Det bara bidde så".  
Vi får se hur jag ska hantera detta framöver, både utförandemässigt och att ställa kompensationskrav.
Annars har två av mina kompisar tittat in på fika under veckan och det blev mycket "tjat" och trivsam samvaro, två kvällar i rad.
En eftermiddag efter jobbet, hälsade jag på syster för fika och för att hämta papper till årsredovisningen som god man.
Då hann jag också inhandla lite fynd på Hem&Hobby, samt second handen i Hjo.
Nya vaxdukar, vårdukar (att sy), badrumsmattor och brödburk.
Maken har befunnit sig i Stockholm på "idrottshistorie-äventyr" och besök hos barnbarnen, men har idag återkommit till hemmet. Hämtade honom vid tåget och middagen från "Belle Pepper", som den nya restaurang-delen hos Handlar'n här i Fagersanna heter.
Idag asiatisk meny, igår käkade jag pizza därifrån.....i min ensamhet och många fler gånger lär vi anlita detta nytillskott för förtäring framöver. Kan rekommenderas både för kvalitén på maten och vänligt bemötande.
Nu efter Liverpool-vinst över barnbarnens facoritlag Tottenham (igen), ska jag njuta segerns sötma med "Mello", melon och ett glas vin (igen)..........
 
Kontorsblomman kände sig också lite vissen i måndags.......
 
Fredagens kvällsmat, från Fagersannas nyöppnade restaurang.......
 
Lördagen startade med ett besök av solen......
 
Nya brödburken på plats........
 
.......och här en av vårdukarna.
 
......och här var det skog för bara någon vecka sedan.
 
Där uppe på vänsterkanten står våra portioner och väntar på nan-brödet i ugnen.......
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu blir det uppehåll......

 
.....hur länge vet jag inte riktigt.
Men har ingen lust att skriva just nu och kan inte säga när jag får härnäst. Ibland tappar man bara sugen......
 
 
 

Inte mycket går som man vill ......

Vi kan börja med Liverpools match, den vill nog hela laget glömma, fortast möjligt. Stryk på bortaplan mot ett bottenlag.
Lotto gav inte nånting heller, men det verkade grönt ljus för födelsedagsplanerna....
Melodifestivalen sen och vad har hänt där? De två-tre bidrag som var nå't att ha, gick vidare allihop!
Tyckte faktiskt att "Wild child" var melodisk och mer än hyfsad.
Tittade därefter på den nya engelska serien och (för andra gången) på filmen om Monica Zetterlund. Sen sov jag gott en bra bit in på förmiddagen.
Gemensam(!) frukost med maken vid köksbordet följde och därefter en promenad för min del, ner till loppisen.
Där fanns det flera att prata med, bland annat kompisen med "klan" och några fynd fanns med hem i en påse.
Till middag blev det foliebakad torskrygg  och hemlagad blåbärsglass som efterrätt till kaffet.
Sen har jag stickat, till filmen "En man som heter Ove" och den får klart godkänt.
Men därefter kom maken med "grus i maskineriet" inför födelsedagen. Det sket sig, på ren svenska. Ingen hemma i Stockholm (nytt besked), men vi har både hotell och tågbiljett bokade och betalda, så då får han och jag göra det bästa av situationen......
Kollar nu på Zlatan med lagkamrater och de tuffar på mot Liecester, 2-0 i halvtid det ena gjort av honom själv alldeles nyss.
Annars är det väl bara en vecka med visst kaos igen, att se fram emot på jobbet..........
 
Äggmacka och blodgrape till kaffet, samt avocado.......
 
Kul dekorationer vid fiket på Fagersannaloppisen......
 
.....men det blev bara en kasse grejer idag, ingen fika.
 
 
Glassmaskin i arbete.....
 
Jag hade både potatismos och musselstuvning kvar att komplettera min torsk med.....
 
Efterrätt.....

Vakna......

......när man själv vill och gå upp vilken tid man behagar, jag skulle lätt kunna vänja mig vid det.....fort.
Men pensionärslivet får vänta ett tag till, det får maken fixa med själv sålänge.
Dock känns det frestande, när man (som jag) sover som bäst mellan sju och tio på morgonen.
Idag blev det "tidig" frukost, redan halv elva (hahaaa) och innan dess räddade jag livet på husets krukväxter. De har nog inte fått vatten på bra länge, inte sen jag gick runt senast. Men kan inte komma ihåg hur länge sen det var....
Klockan drar iväg med en väldig fart, trots att jag "gick upp tidigt" och det blir nog inga visiter idag. Ingas middagsplaner ska "övervakas" och Liverpool har matchstart 16.00 på bortaplan.
Passade på att tala om för maken hur jag vill fira min kommande födelsedag igår och då blev det "halvkaos" hela kvällen. För han tog tag i det med en gång och bokade tågresa för mig, samt hotell åt oss.
Själv ska han till huvudstaden redan nästa vecka, men kommer hem en stund veckan därpå för att åka till Göteborg och sedan återvända till Stockholm några dagar därefter igen.
Dit ska även jag, den helg det händer....... tåg upp och bil hem tillsammans. 
Men innan vi/jag kommer så långt, återstår hektiska veckor på jobbet. Bara att mentalt förbereda sig på mycket nytt och många telefonsamtal till, innan det lugnar ner sig......och alla rutiner är inarbetade.
Detta gäller både kontoret och ute på fältet.
Igår kväll åkte vi ner till Handlar'n för att prova den nystartade matserveringen, men det visade sig att de inte börjar förrän nästa vecka. Handlade lite smågrejer och fick återvända hem, fortfarande hungriga. Inga fick sno ihop en pizza med det som fanns hemma (färdig deg, pålägg, lök osv.) och det gick väl ner, men lite "lurade på konfekten" kände vi oss allt.
Ugnsbakad falukorv och hemlagat potatismos bjuder Inga på idag. Det brukar ju aldrig vara någon besvikelse iallafall.
 ......och det har börjat snöa! Not nice in my world......
Nu match.....
 
Den inte fullt så sena frukosten.......
 
Snöflingor falla.....
 
Lördags-meny à la Inga......
 

YES!!! Freeeeeeedag........

.......är här och åååh vad den är välkommen. Nu ska det bli skönt att avsluta en tuff arbetsvecka och njuta av helgen.
I morse var jag och tog prover och nu får vi se om det blir något förslag på åtgärder för tanten. Men det kunde ta ett tag innan allt var "analyserat" sa "doc". Den som väntar på nå't gott.....eller?
Men först några få timmars arbete kvar efter lunch, som idag fick bli en "Götene"-inspirerad meny: Lasagne från Dafgårds (Källby).
Den var ingen fem-poängare direkt, men gick att äta och magen knorrar inte, så då är det lugnt ett tag medan jag avslutar veckans tjänstgöring.
Till kvällen kanske vi testar Fagersanna-Handlarn's nya satsning på kombinerad pizzeria-orient-korvkiosk-meny.
Maken verkade lite sugen på detta iallafall .......och varför inte?
Ska ringa honom och ge order om en flaska vin på kylning också.
Sen får vi se vad vi (läs jag) orkar imorron. Jag väntar och chansar i så fall på att kulturvännerna är hemma för ett fikabesök under dagen. Bestämmer inget i förväg.....
Det tuffar på med mitt stickade linne, har kommit en rätt bra bit på framstycket nu. Mer blir det väl till teve-underhållningen ikväll tror jag. Ska nog klara min uppsatta "deadline"....
Nytt Lotto för tio veckor är precis inlämnat (mitt privata) vad nu det kan hjälpa, för senaste omgångens utdelning var skral, dvs obefintlig.
Nu är jag hemma, nu börjar helgen...................
 
Näää de blev inte goda till kaffet igår kväll, hälften fick sop-påsen........
 
Sopbilsmöte i Tibro centrum, i den arla fredagsmorgonen.
 
I väntans tider......men var bara nummer två i "kön"........
 
Sen fick jag hålla fiskarna sällskap, vid nästa kölapp (till provtagning).
 
 
 
 
 

Torsdag......

....är dagen före veckans mest efterlängtade. Vi har kommit en bra bit på väg med den och fortsatt väldigt mycket Götene-bor att prata med.
Chefen har varit här och "hämtat uppdrag" så han och assistent kontorshunden är ute på fältet de också.
Ganska hektiskt även  idag, men än så länge hanterbart. Om man inte får samtal från folk som i stort sett bara vill "spy ur sig" en massa skäll, istället för att lösa problemet.
Hade en sådan nyss, som tyckte det var skit att de inte fått ny tunna och var inte tyst så pass att jag hann förklara att vi hade en ofullständig adress på huset. Fick fråga om vi skulle lösa problemet eller "prata skit", "för det har jag inte tid med, utan lägger på i så fall." Adressen rättad, tunna utkörd.....check! Chefen sköter sig utmärkt!
Korvgrytan på värmning, får se om det blir något kvar till kontorshunden. Blir i så fall en överraskning till henne, då teamet kommer åter från sitt uppdrag.
Lika bra hon inget vet, för jag åt upp alltihop......
Kompisen har återvänt från arbetet i "soliga" södern för den här gången, så det blir nog en fika i nästa vecka (trots att hon är bördig från Götene, hahahaaa).
Lite praktiska saker att ta hand om vid hemkomst, för nå'n "butler" har inte huset begåvats med. Inga har dessutom tjänstgjort färdigt vid spisen för den här veckan, därför blir det gourmet-portion från frysen i någon form imorron.
Kanske kan övertala henne till lite hemlagat på lördag igen......
Slut i huve't är jag efter allt tjat om tunnor hela veckan, men en tvättmaskin får jag väl orka ta hand om lite senare.
När jag är så korkad att jag har startat en menar jag........
Först nypressad grapefrukts-juice, sen nå't till en god kopp kaffe, det är kvällens plan i övrigt.
 
För en dryg vecka sedan var här skog, men nu bara några glesa träd och högar med timmer.
 
Nypressad grape, mmmmmm...... med liiiite socker.
 

Inte helt till belåtenhet......

.......med oavgjort i toppmötet Liverpool-Chelsea, men de förlorade ju inte i alla fall och spännande var det innan slutsignalen gick.
Idag är jag allena på kontoret, chefen är ute på "container-runda". Dvs. dirigerar bilen som ställer ut våra, där föregående entreprenör tar bort sina.
Det har knallat på under förmiddagen och visst ringer det en del, men det är långtifrån det inferno som måndagen bjöd på.
Mormorsbiffar i matlådan..... ja ho' ä' snäller ho' Inga,  ibland.
Men då infinner sig ganska omgående funderingen på vad vi ska toppa detta med till i morron. Får fråga Inga om råd i ärendet......
Maken hade lunchträff med gamla postkollegor idag och åt alltså ute på lokal. Därför har han sina biffar kvar till torsdagen.
Efter snabbkonsultation med Inga, blev det bestämt att jag får korvgryta imorron, vilket jag känner mig ganska nöjd med. Puttrar som bäst på spisen medan jag ljuger ihop lite, denna första dag av februari.
Blev lite körigt vid hemgångstid, så en halvtimmas övertid att lägga till potten Annars inga större katastrofer idag.....så långt.
Imorron är det torsdag och sen har vi snart favo-dagen för veckan i farstun. Inte känner jag mig ledsen för detta precis.....
Nu smaka på korvgrytan och titta "ikapp" på "Badehotellet", samt sticka några varv på linnet.
.....och se lottodragningen!
 
Lunchlådan........men Inga hade skickat med potatis till kontorshunden också (som inte var på plats idag). Därför blev soppåsen matad lite istället.
 
Detta räcker nog till kontorshunden också imorron, om hon tjänstgör ......vid lunchtid.
 
 
 

RSS 2.0