Gratis är gott.......

......brukar man väl säga och det stämde bra även igår kväll.
Vi kom iväg till den irländska puben O'Connells, som maken bokat bord (så vi såg musiken). Det enda jag kunde tänka mig i matväg på menyn, var "swedish meatballs" så det blev det. Maken tog burgare.
När tallrikarna kom in så var det bara "fem köttbullar", men varje var större än en golfboll. Då jag börjat äta kunde jag direkt konstatera, att det inte skulle bli tomt på tallriken för så mycket var det.
Upptäckte då jag satte kniven i en av dom, att de var röda inuti, vilket föranledde att jag skalade av den yttre delen på "golfbollarna" för att äta upp. Tillräckligt med mat fanns det och mer än mätt kände jag mig, en bra bit innan musiken startade.
Vet inte om det var ägaren som dukade av våra tallrikar, men han kom strax tillbaka och sa att de skulle dra av min mat på notan, då han sett de röda "köttbullarna". Ganska ok födelsedagspresent, utan att han visste om varför vi var där.....
Irländsk musik är alltid helt ok att lyssna på, men att sitta på en pall i en överfull pub funkade inte så bra mer än två timmar. De som övertog våra sittplatser var väldigt nöjda och tacksamma.
Vi tog en promenad hem till hotellet. Gick hyfsat med alla krämpor trots allt och avlutade med bulle och kaffe på rummet.
Dock har jag vaknat några gånger under natten med kramp i ömsom vänster tå och höger lår. Inget jag "rekommenderar". Fick min present från barnbarnsfamiljen nu på morronen. Innehåll: en bunt teckningar från dotterdottern och en "tjejfika på valfri Afternoontea". Den får vi nog ta till hösten.......
Hotellfrukosten avklarad i trevlig miljö, med mycket att välja på. Har bott på detta hotell förut, vid fackliga sammankomster, åtminstone en gång.
Nu är det snart hemfärd, maken har gått till Kungsholmen för att hämta bilen, som står vid dotterns lägenhet.  
Runt fyra anlände vi hem, efter ett stopp i Brändåsen för söndagsmiddag och på köksbordet stod sonens födelsedagspresent. Han hade varit här igår och trodde att bara far var i huvudstaden. Aj, en informationsmiss från mig.
Nu blir det fåtölj och chill, för imorron väntar jobbet ......igen.
 
Då går vi ut på lördagsaftonen, för lite äventyr......
 
Irländsk pub med mat......
 
......här en bild på gratisportionen, de insides röda "köttbullarna".
 
Men makens portion var dock inte gratis, vare sig första eller andra ölen heller....(men va' gjorde det...)
 
Utsikt frå vårt "vindsfönster" på sjunde våning.
 
Hemresan startad.......
 
Middag i Brändåsen: Pannbiff med lök, både jag och maken undrade dock vart löken var?
 
Födelsedagspresenterna....från storasyster och lillebror till mamma.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0