Syster, shopping och Stockholmsnyheter....

Idag var det en del möten i huset, så lunch fick jag intaga i stående ställning i pentryt. Men man är väl flexibel som jag sa, när det kommenterades och erbjöds en stol på närliggande kontor. 
Några personer har även idag varit på besök hos "Morfar", däribland syster med assistent. Imorron är det tre skolklasser inbokade på förmiddagen, då de har en temadag.
Efter att syster med assistent besett och fotograferat utställningen, förflyttade vi oss med min bil till centrum för att fika. Hade tänkt hos Vill-Anns men måndagar har dom stängt, vilket jag egentligen visste om jag tänkt efter före.
Ingen skada skedd, då det finns fler fik, så det fick bli Brödboden istället.
Stärkt av kaffe med kaka, gjorde syster några inköp i Elanders bokhandel och blev sen övertalad att kolla in kläder och skor hos Family House, eftersom det fanns gott om tid innan hemtransporten var beställd.
Jacka och joggingskor hittade hon och jag fann ett par vinterstövlar till bra pris, som kändes sköna.
Skulle sen ta mig i kragen och avverka gymet, när jag ändå var på G......
Men där var det fullständigt överbefolkat och som "grädde på moset" hade de satt in ett extrapass för enskild grupp klockan fem (fem i var klockan), sen var det ordinarie gruppass klockan sex, så jag slapp.
Nåja, slapp och slapp....får försöka klämma in ett pass under morrondagen innan fyra. Irriterande är det en aning ändå att de har dålig koll på informationen......
Hemma passade maken på att ta en promenad, då barnbarnen ringde från Stockholm och ville prata med morfar. 
 
Mer saker på gång i Tibro under hösten.....
 
Blomsterprakten i krukan vid Inredia-entrén är "höstanpassad".
 
Diverse fordon passerar på riksväg 49......
 
....här en variant till.
 
Syster anländer för att "hälsa på morfar"......
 
...och här nån timma senare, har hon shoppat loss ordentligt. 
 
 

Inredia-söndag och "pott-mössor"

Morgon och åter dags att styra kosan till Inredia-huset och morfars-utställningen. Andra dagen av Tibros Möbelhelg bjöd även den på perfekt höstväder och en massa folk, intresserade av möbler och historia.
Likadant idag med många, både kända och okända personer att prata med och berätta om morfars hantverk för.
En och annan avlägsen släkting, som jag inte hade en aning om gav sig även tillkänna. Visserligen släkt på väldigt långt håll, men alltid roligt att prata "lite gamla tider" och diskutera folk från förr.
Igår blev det lite engelska och idag en del knagglig tyska, men kul det också att försöka sig på utrikiska och se hur länge man klarar sig i konversationen, innan det slår stopp. (Gick hyfsat ändå)
Maken hade passat på att "rymma" medan jag ägnade mig åt möbeldagarna. Fotboll i vanlig ordning, på annan ort med Fagersanna IF och än har han inte återvänt.
På TV kan man beskåda Liverpool spöa Sunderland, det är iallafall min förhoppning.
Vi får väl se sen om jag orkar skära lite sallad framåt kvällningen. Till middag fick jag rester, kinamat från igår.
Kanske ska ge tvättmaskinen en laddning att jobba med och börja fundera på Spanienpackning. Ja det är lång tid kvar, men jag inbillar mig att denna gången kanske jag kan plocka fram och plocka bort, (om jag har god tid på mig) så det inte blir för mycket som det brukar bli.
Men varför skulle jag lyckas med detta nu helt plötsligt förresten......?
Å andra sidan, skam den som ger sig!
Ps. Maken hittade hem så småningom, via lite idrottshistoriska utflykter till Låstad....Ds.
 
Fler bevis på att hösten är här.....
 
Mina egenodlade Halloween-pumpor, inte så stora kanske men.....
 
En hel del folk idag också......
 
Fin kväll igen.....
 
...och det blev visst en "pott-mössa" till.......
 
....så nu har den första fått en kompis.
 

En strid ström....

....av besökare i Inrediahuset idag med början redan då vi slog upp portarna klockan tio. Möbeldagarna i Tibro drar fortsatt mycket folk och än finns det många tillverkare kvar, om än inga mega-fabriker.
Hos Inredia, centralpunkten i evenemanget, fanns det ett antal extra utställningar förutom de permanenta montrarna (och i flera av dessa var det dagen till ära, splitter nya möbler till beskådande). Tredje våning bjöd på Mercedes Murat möbelrestaurering och Citymöblers "Tre sekler" som visades med tillverkning på plats. Stolar målades med den gamla tekniken äggtempera och stolsitsar flätades med rep.
I min lilla hörna på andra våning, precis bredvid hissen, var det hela tiden folk i rörelse och många både välbekanta och obekanta att prata med, om morfars unika livsgärning.
Tiden gick därför väldigt fort och den enda nackdelen egentligen, var ont i ryggen på grund av konstant stående på cementgolv. Sex timmar känns, kan vittnas om.
Tog vägen om kinarestaurangen och inhandlade en portion kyckling med sötsur sås att dela på till middag, samt mini-vårrullar till mig extra. (Duger inte åt maken)
Trött och dåsig, (inte ens två koppar kaffe har satt fart på energin) har jag varit påväg att somna flera gånger i fåtöljen redan.
Imorron är det dags igen, då bara öppet fyra timmar, men golvet är ju lika hårt som idag. Kanske får inta horisontalläge och vila ryggen en stund, vilket i och för sig garanterat skulle innebära missad TV-kväll.
Vi får väl se om jag kan motstå frestelsen.......
 
Tog med några äpplen till fruktskålen i lunchrummet....
 
Besökte tredje våning "innan folkinvasionen", Lena målar stolar......
 
...och därborta i solskenet,  Mercedes Murats möbler.
 
Folk i farten hela tiden....
 
Utsikt mot campingplatsen i det fina höstvädret, på hemvägen....
 
...och en lugn sjö i höstskrud kunde man se här hemma.
 
 

Lugnet före stormen.....?

Jo vårdcentralen ringde imorse men tjugo minuter efter avtalad tid. Provet var bra, sänkan har inte varit så låg  på över tio år och sköterskan kunde skriva ut receptet på resterande önskemål. Hon höll till och med med mig angående att Tavegyl var bästa medicin vid hudåkommor av allergi-art. (så det så! även om det är en "gammal" medicin)
Sen var det bara att packa äppelkakan och åka till Inredia. På vägen dit kunde konstateras att det nu finns, (förutom möbeldagarnas skyltar) ordinarie vägvisare, hela vägen fram till Inredias parkering. Äntligen och bra jobbat!
Därför presenterade jag fikatilltugget som "skylt-resningskaka", ungefär som gamla dagars taklagsfest.
Bara några få besökare hittade morfars-utställningen idag, men det var full aktivitet i huset för övrigt inför morgondagens första möbeldag, av två. Flera av de möbeltillverkare som är knutna till huset och har permanenta utställningsmontrar, bytte idag innehåll så många nya intressanta, fina möbler finns på plats.
Nu gäller att förbereda sig mentalt för helgens väntade invasion. Det ska bli väldigt spännande och en god möjlighet att marknadsföra sin hembygd. Tibro är inte bara möbler, det finns ju så mycket mer......
Fagersanna till exempel!
 
Gårdagskvällen......
 
Färdig för kniven...osv.
 
Några få fastnade här på bild, finns många fler på trädet.
 
Fripassageraren i äppelpåsen, verkar säga: "Nu skiter jag i det här och drar vidare....."
 
 
 
 
 

Tibro rustar för Möbeldagarna.......

Idag började jag med att ringa vårdcentralen, för att få ett samtal senare under dagen och fråga hur proverna var från igår. Så långt allt väl, de skulle ringa 13.45.
Nästa anhalt fylla i lönelapp på Kultur-& Fritidskontoret, visserligen bara en eftermiddag, men lön vill man väl ha.
Idag var det utbildningsmässa för alla arbetssökande på Inredias plan 3, för både de som kan/får studera och de som "fallit för åldersstrecket", det jag skrev om i måndags.
Så snart jag passerade in genom dörrarna, sa receptionist"kollegan" att jag tror du har besök i utställningen.
Visst hade jag det och många fler kom det under dagen, ända fram till tre då mässan var slut.
Jodå jag hann åka upp till Arbetsförmedlingens bord och framföra kritiken angående inbjudan till de som inte har nå't att hämta, vad utbildning beträffar. Ju fler tjänstemän på myndigheten som får höra åsikten, ju förr kan det kanske bli en skärpning i behandlingen av klienterna.
Som sagt många som tittade på morfars verk var det och däribland sådana som känt honom och jobbat ihop med honom. Det var särskilt kul att träffa dessa. Sen fick jag lite fint svarvade ene-miniatyrer av en farbror och han fick i gengäld en liten tunna av morfars alster, som han blev väldigt glad för.
Utanför fönstret kunde man sen se hur näringslivsutvecklaren med kamera i högsta hugg, dokumenterade hur Inredia-skylten kom på plats. Bra inför helgens möbeldagar.
Kompisen med make och bonusdotter kom och tittade, sen åt vi av restaurangens goda lunch. 
Inte ringde det nå'n vårdcentral, så två timmar efter utsatt tid tog jag en tur dit ner. Problem med telefonerna igen!, var förklaringen och inte fick receptionisten titta i min journal och svara på min enkla fråga, nu ska de ringa imorron vid nio-tiden istället. Ja varför ta den enkla lösningen när man kan komplicera det lite......
Gymet avklarat ännu en gång, müsli blandad och kaka bakad. Dåligt med TV-utbud...tycker jag, men maken har ju hockeyallsvenskan att roa sig med efter långpromenaden.
 
"Undergången är nära" (haha!) här sätter man nya buskar och träd vid sidorna och i hängkorgarna är det nu ljungdekorationer.
 
Med kameran skjutklar, kan skylten lyftas av lastbilen.
 
Fastskruvad i fundamentet......
 
"et voilá!" på plats.
 
Bergs vindruvsskörd, lite små kanske och kärnor i men nästa år blir det nog fler......och större.
 
Müslin färdigblandad och klar för glasburkarna, räcker väl nån månad. 
 
 

"Farbror doktorn" igen och Ulferts-fåtöljen

Hade idag fått tid hos vårdcentralen, då jag inte är helt hundra efter lördagens smärtchock. Han pratade inte sådär väldigt bra svenska, men det gick att kommunicera rätt bra iallafall. Fick veta att man kan få "abstinensbesvär" vid nedtrappning av cortisonbehandling, vilket jag ju precis håller på med. Något liknande som med alkohol och tobak tydligen. Låter väl inte helt fel kanske och ett plus i det hela kan väl vara att jag inte har märkt av någon nedstämdhet (än!) vilket tydligen var ganska vanligt. Bara rejält ont alltså.......
Bättre är jag men inte helt bra, det kommer och går....typ.
Nåväl nog om detta, hela dagen tillbringad sen på Inredia, i väntan på eventuella besökare. Det har varit några där, men det blir lite tradigt i längden att tillbringa tiden i "Ulfertsfåtöljen" med bläckfiskar.
Visst är den skön, (men ful) fåtöljen från 60-70-talets storhetstid, som står i den permanenta utställningen, men virkandet blir till slut ganska tradigt. En och annan bläckfisk blir det dock.....
Har alldeles nyss betalat det sista på hyran för Spanienlägenheten till ägaren och inväntar nu nycklar. Några veckor kvar till "skarpt läge" är det också, men tiden står ju inte still precis, så det svänger snart iväg.
Daga att kolla lottot och de nya bönderna på TV4, innan kvällen avslutas med fotbollsmatch från England. Ligacupen med möte mellan Manchester United och Liverpool. Gick ju bra senast, Liverpool-vinst 1-0. Vi får hoppas på en repris. Iallafall vi som håller på Gerard och grabbarna......
 
Visst är det en fin morron, trots frosten som kunde dröjt ett tag till.
 
Två minuter senare, drar dimman in över sjön och jag fick sen skrapa rutor på bilen....hurra!

Aktiva pensionärer.....

...var på besök idag på Inredia. Kommunens antikvarie höll ett föredrag om Tibro, dess historia från sjuttonhundratalet, via storhetstiden inom möbelbranchen till idag och hur det är tänkt att vi ska jobba vidare in i framtiden. Detta genom att ta tillvara allt kunnande som fortfarande finns på orten och knyta ihop med dagens behov. En mycket intressant och fängslande berättelse, som alla "negativa nissar" som tycker en massa om Inredia-satsningen, borde lyssna på innan de uttalar sig.
Pensionärerna var också väldigt imponerade av morfars hantverksskicklighet och stannade en lång stund för att titta på alla alster.
Några stycken till har tittat in på utställningen även idag, men invasionen låter vänta på sig. Kanske blir till helgen, då det är möbeldagar.
För övrigt har jag fått en läkartid imorron på vårdcentralen, då problemet från helgens akutbesök, inte vill försvinna.
Blir väl som vanligt att de hittar inget fel........ men man ska väl inte ge upp i förväg kanske.
 
Färgskiftningen i naturen har tagit sin början......
 
Här sitter dom och lyssnar, precis som jag passade på att göra.
 
 

Inbjudan.....

....till utbildningsmässa på Inredia nu på torsdag från Arbetsförmedlingen, kom i fredags i ett litet brev.
Visst det var väl trevligt, eller?
Som det så vackert står i rubriken: "Få information om västsvenska utbildningsalternativ." Nu är det ju bara ett litet problem: JAG ÄR FÖR GAMMAL FÖR ATT FÅ STUDIEMEDEL OCH MAN FÅR INTE LÄSA NÄR MAN HAR AKTIVITETSERSÄTTNING!
Vilket jag har härjat om både hos AF och i skrivelse till Arbetsmarknadsverket, ändå får jag (och säkert en hel hoper andra överåriga) detta lilla käcka brev. Blir man vansinnig eller blir man vans.....?
Då det var den månatliga obligatoriska inställelsedagen för fas 3:are på AF i Tibro idag (s.k. jobbrum) tog jag med mig brevet och frågade om det var ett dåligt skämt, eller "medveten tortyr" av arbetssökande som passerat "bäst före-datum" (så att säga).
Jag fick medhåll av min handläggare att det var ogenomtänkt, påpekade också att det inte borde vara så svårt, såhär i dataåldern att ta bort oss födda på fel sida, före utskick. Det får inte gå till såhär. Har dom en massa krav i tid och otid på mig, får väl dom skärpa sina rutiner och behandla folk med respekt.
För övrigt har jag tillbringat merparten av dagen på Inredia och utställningen, som idag haft några privatpersoner på besök, samt två grupper inom möbelutbildningsbranchen.
Demonstrerade "kulsprutan" i den ena gruppen, till allmän förtjusning. Men lite "sabotage" har också förekommit. Någon har lyckats plockat isär den lilla träknuten, så nu ligger en "Rör ej"-skylt bredvid de andra.
Vi får se om jag lyckas sätta ihop den igen, med sonens hjälp har jag fått adress till en internetsajt, som funkade förra gången det begav sig....
Kanske dags att se till och öva nu så jag kommer ihåg hur man gör i framtiden, den består ju bara av sex bitar!
Men det äääär inte så bara, tro mig. 
Kompisen tittade förbi ikväll på en kopp kaffe och lite tjat. Tur i oturen att jag var hemma, skulle egentligen åkt till Skara till en annan kompis, men är fortfarande inte återställd efter helgens smärt-strapatser, så orkade inte.
 
Tur att det var den lilla varianten.......
 
...finns många användningsområden för en stol.
 
En stol till Putin? men han gillar visst inte regnbågens färger.....har jag hört.
 
Eftermiddagens fika, kan väl få pluspoäng....
 
...som uppväger kvällens utsvävning. Försvarstal: Men jag hade ju gäst ju!
 
Brevet! inget fel på det, men..........
 
 
 

Regn, höst och värktabletter....

Inte hjälpte en natts sömn på värken inte. Bara att fortsätta pilla i sig vanliga piller, med varierande resultat.
Har väl kunnat konstatera att det verkar något bättre, men långifrån bra. Hoppas bara att det ska fortsätta åt rätt håll nu då och att pillren hjälper till.
Gästerna återvände mot Stockholm efter pannkakslunch á la morfar. Medan han hade kökstjänst plundrade jag och Storebror äpplen, en hel bärkasse full som "vägde bly". Nu återstår att ställa allt tillrätta i röran igen, men det får vänta ett tag tills jag mår bättre. Under rådande omständigheter riktigt längtar jag till städningen och ett besök på gymet också förresten. (Haha!) Tänk vad bisarr världen är ibland och visst får man sig en tankeställare om att uppskatta även vardagens trista göromål.
Nu blir det kaffe, sista biten av äppelkakan och andra halvlek Arsenal-Stoke. Heja Stoke!!!
Gick ju inget vidare för Stoke.....och nästa match, derbyt i Manchester, där leder "fel" lag i halvtid och värre skulle det bli.
Ovanpå detta öser regnet ner ute, med andra ord har jag upplevt bättre dagar.
 
Storebror"pallar" äpplen
 
Lillebror har "byggt en koja" i vardagsrummet
 
Inte ser väl pöjken direkt ledsen ut över menyn....
 
...och Lillebror väntar på att mamma ska fixa färdigt pannkaka fransk stil (socker smör &citron som rullas)
 
Fotopajas tar farväl medan brorsan tittar på alla hockeykort han fått av morfar.
 
Bye, bye for now......operation "återställ" startar sedan omgående.
 

Noll-åttorna har anlänt...

Strax före nio anlände den fullmatade bilen från huvudstaden, till dukat bord kan dessutom tilläggas.
Dock var lillebror så otroligt trött att han över huvud taget inte vaknade, så han fick ingen mat och inte heller har jag hälsat honom välkommen. Storebror var iallafall full av energi fortfarande fastän timmen var sen och han kunde inte nog fort få sätta sig till bords och hugga in på biffarna. Han fick trots detta, ge sig till tåls några minuter medan potatisen kokade klart.
Sen bestämde övriga noll-åttor att sälla sig till lillebrors status, alltså horisontal-läge, bar ut honom och sa godnatt till oss i den äldre generationen.
Maken hade date med sin dator direkt, då han förmodligen samlat på sig en massa information hos Kungliga biblioteket även denna gång, som behöver sorteras i flera dagar, kanske till och med veckor. Vem vet.
Lördagen är vikt åt utställningsbesök, men vi kommer att "värma upp" först, på second hand. 
Resultatet av besöket på second hand, var att dottern inköpte sex stolar, som vi får äran att hämta och köra upp till huvudstaden och utställningen är tittad på. Storebror spenderade hela tiden där med att försöka sätta ihop en träknut. Nej, han lyckades inte....heller. Annars är han av den lite klurigare sorten och har ganska gott tålamod.
Då lillebror somnade i bilen, vid fem igår och sov hela vägen ner och fortsatte så, natten igenom.
Vaknade han därför väldigt tidigt (vid fem), så dottern är en aning trött nu på eftermiddagen, men inte lillebror inte! 
Hon vilar och om en stund kommer äldre syster från Hörnebo på besök.
Själv sitter jag i sjukvårdsupplysningskö, för har fått samma ont som jag drabbades av i Stockholm för en månad sedan. Vi får se var det slutar......
De tyckte jag skulle åka in till akuten, så fyra timmar senare är vi nu åter i hemmet, jag och maken. Kirurgen uteslöt kirurgiska problem och gynläkaren uteslöt sådana åkommor, men fortfarande har tanten ont och värktabletter hjälper inte direkt.
Får väl stå ut och se om det går att sova, för trött är jag också.
 
Stolar till Stockholm....
 
Stort foto på Tibroklubban pryder sin plats på Inredia-utställningen....
 
Här i väntan på resten av familjen för rundvandring.
 

Dag två.....

...av utställningstiden tillbringade jag på plats, ifall det kom några intresserade besökare. Har väl varit ett tiotal nyfikna att guida runt bland föremålen. Annars har det inte blivit så mycket gjort, förutom bläckfisk-virkning.
Bättre att ha något för händer än att sitta sysslolös, tycker iallafall jag.
Vädret är prima och på hemväg införskaffades lite mer proviant. Ska nu baka en äppelkaka tänkte jag och förbereda måltid för noll-åttorna, kan just undra om de kommit iväg än.
Bara telefonsvarare på hos maken, men dottern ringde istället för det verkar vara knas på hans telefon, i vanlig ordning. Undrar om det är "måndagsexemplar" de ger bort i sina supererbjudanden, telefonbolagen......
De satt fast i bilköer ut ur Stockholm och hade bara hunnit till Södertälje, men mormorsbiffar "is still on", hur sent de än dyker upp tydligen.
Gott om tid att baka äppelkaka då alltså, eftersom det verkar bli middag spanien-style (alltså inte före nio på kvällen).
Nu börjar det lukta gott från ugnen gott folk.......
 
Eftermiddagsfika i det gröna.....
 
Naturens konstnär.
 
Fin höst-eftermiddag.
 
Ja vad tror Ni......Ätbar?....annars har jag fler äpplen.

Bildkavalkad från "Morfar- ett liv i trä"

Utställningen "Morfar- ett liv i trä" är nu invigd och finns att se hos Inredia, fram till den 10 oktober.
 
VÄLKOMNA!
 
Livsträdet
 
Trä föremål av yppersta kvalité......
 
och lite fler....
 
"Leksaker"
 
Personliga prylar och småberättelser
 
Kista och "träbibliotek"
 
"Ta i trä" = känn på kvalitén och försök sätta ihop knuten.
 
Ljuskrona och salmodikon.
 
 

Bra artikel, "krösamos" och skymningsljus

Dags att vakna upp idag och läsa tidningen, med en "blänkare" redan på förstasidan om "Morfars-utställningen.
Inne i tidningen på Tibrosidan följde sedan fortsättningen. Det var en bra artikel, men hade varit ännu bättre om jag sluppit se min fula nuna mitt uppe i alltsammans. Bara att inse dock, att så ser jag faktiskt ut, men det hade väl blivit liiite bättre, (tröstar jag mig med) om jag inte haft sprängande huvudvärk och mått illa.
Men vad gör man inte för konsten........?
Började morronen med att göra mormorsbiffar, då gänget kommer imorgon kväll. Utan biffar blir det nog lite deppigt trodde maken, messande mig på tunnelbanan (under färden till dagis och skola för hämtning).
Idag har jag spikat nubb i en björkstam och arrangerat resväskans innehåll, nu återstår bara att renovera tanten, efter bästa förmåga och sen ta sig tillbaka för uppdukning av vernissage-tilltugget, samt möta invigningstalaren.
Hyfsat antal personer dök upp strax före sju, däribland två kompisar från Skövde som extra surprise. Enda nackdelen var väl att det inte fanns ordentlig belysning i utställningsområdet, vilken ingen tänkt på. Men som dom sa: "Alltid lär man sig något".
Nu gick det ganska bra ändå, för riktigt mörkt hann det inte bli, men det var hårfint.....
Åter i hemmet blev det lite TV, virk-avkoppling och sen "installering" av garderobshylla, samt flytt av motionsbandet till sovrummet. Det senare blev inte så bra lösning som jag trott, men det får stå så några dagar. Behöver nointe in i min stora garderob närmaste veckan tror jag, kanske.....
Ska tillbringa dagen på Inredia imorron från tio till framåt eftermiddagen, så får vi se om det kommer några hugade själar. Till fredagskvällen "serveras" Bröderna Bus med följe och vi ska äta mormorsbiffarna när dom kommer är tänkt, samt hemkokt lingonsylt. Det gick inte åt så mycket  "krösamos å mjölk" nu ikväll, men några smakade allt på den bästa efterrätten, enligt morfar.
Kanske ska göra en äppelkaka imorron också, har ju en del att ta av.......
 
Nytt foto-försök, går nästan att läsa (om man vet vad det står...)
 
Utsikt från hissen påväg ner från tredje våning...
 
Välkommen på vernissage
 
Här är merparten av besökarna (kom några till sen).....
 
...som lyssnar när "Kanot-Fredrik" inviger utställningen, med lite fakta och egna minnen av morfar.
 
Sonen i samspråk med Inredias verksamhetskoordinator Britt.
 
Lycka till-blommor från kompisarna.
 
 
 

Fiskbulle-dag......

Är det inte typiskt, att vakna med världens huvudvärk när man har tider att passa och saker att göra. Precis så började min dag och jag kan säga att det var på ren vilja och minus frukost det gick att genomföra mötet med tidningen klockan åtta och snabbsamtal med utställningsteknikern.
Fick sedan lite lov om hjälp med det sista på programbladet av kultursekretararen, kunde prata igenom det akuta med handledaren och sedan snabbt ta mig hem till sängen igen. En banan gick att få ner innan jag däckade i bingen. Runt tretiden då jag vaknade till, kändes det som om att, lite fiskbullar kan nog vara möjligt.
....och så fick det bli. Hade fått mail att programmen var klara för hämtning, då återstod bara lite syarbete och så blev det en tur till Tibro igen.
Helt återställd är jag inte, men mycket bättre och det som skulle göras för dagen gick att utföra.
Nu ska jag endast spika i trädet imorron förmiddag och sätta trådar. Vad i allsindar dillar hon om , tänker kanske en del, men det är bara att komma och titta, så "trillar poletten ner".
Invigning förrättas av Ingemar Fredriksson (Kanot-Fredrik, gammal välkänd Tibrobo) imorron kväll (torsdag 19.9) klockan 19.00.
Då har vi vernissage och bjuder på .....morfars efterrätt.
Sen kan man se utställningen vardagar 8-17 och under helgen på Möbeldagarna (28-29 september) fram till 10 oktober.
Ring gärna och beställ "guide" den som vill, så kommer jag till avtalad tid.
 
Då var det alltså dags igen för "mår inte så bra-middag"
 
Jo det gick ju lysande att ta kort på den elektroniska skylten. Ännu bättre hade varit, om man kunnat se vad det står. Försöker imorron förmiddag igen i annat ljus.......
 

"Körigt" värre.....

....blev det idag. Inte direkt stressigt, men körigt som sagt. Maken lämnade ånyo in sin "lilla bil" igår och då fick jag åka in för att hämta hem honom, då de ville behålla bilen hela da'n.
Gratis var det inte heller denna gång kan meddelas, fyra lapp till de redan tio som det kom räkning på idag. Sparbössa javisst, men någon annans. Grrrr.....
Idag skulle så det lilla livet hämtas i samband med makens diabeteskoll på vårdcentralen och detta innebar ytterligare en bonus-resa för undertecknad. Passade då på att avverka ett gympass och plasta in ett dokument, jag glömde ta med igår. Snabbt hem för dusch och nå't i magen, innan maken skulle till tåget i Skövde för färd till Stockholm.
Min lunch inhandlade jag hos McDonald's, den räckte ända till bortanför Igelstorp. 
När jag sen passerade den elektroniska skylten vid Tibro-infarten, hann jag se att det stod "Vernissage på Inredia 19.9 kl. 19.00.
Tack för påminnelsen, bara att fortsätta till just Inredia för att jobba vidare, så det blir klart tills dess.
Hela eftermiddagen har jag arrangerat och spikat upp foton, på två skärmar. Nubben tog slut och det finns ingen mer likadan att få tag i, i hela Tibro! Köpte en annan variant och håller tummarna att dom fungerar imorron.
En snabbis på second hand och en spontanvända till Systemet, medförde att jag nu har Breezer vattenmelon igen i lager. Ska ta en till TV:n om en stund, så inget mera "köra" idag.
Väckarklocka ställd på tidigt, då jag ska möta upp tidningen på Inredia, inför stundande utställning.
Skarpt läge närmar sig.........
 
Inte helt klart, fattas lite.....
 
....arbete pågår även här.
 
Det fick bli yorkshire-pudding ikväll, med bacontärningar, äpple och ost. Helt ok!
 
 
 
 

Det börjar dra ihop sig....

...på mer än ett plan. Man tror ju inte det är sant, alla dumheter som kommer från regeringshåll. Men gott folk, precis så illa är det. Den ena dumheten följer på den andra och hur arg på en skala, kan en gräsrot bli? -lägg därtill att gräsroten "växer" (läs vissnar) i fas 3.
De frågeställningar jag skickade förra hösten till arbetsmarknadsdepartementet bemöttes med politisk propaganda istället för svar och jag fick upplysa i mail nummer två att arbetslös, per automatik inte är likhetstecken med dum i huvudet, går på vad som helst och kan avfärdas med floskler. Svaret som då damp ner, hade tonen av milt tillrättavisande istället, med innebörd: Om du är i en beroendeställning, varken kan(?), eller får du göra något på eget initiativ, du ska bara lyda. Men om tvåhundra personer söker ETT jobb, förblir etthundranittionio utan. Nu är ju inte oddsen ens gynnsamma (att det bara är tvåhundra ansökningar per jobb), det går många fler arbetslösa ändå, på varje nytt jobb som blir ledigt eller skapas.
 Då är frågan, ska alla de som inte fick jobbet (gång, på gång, på gång) behandlas som lata och arbetsskygga?
Lite långsökt kanske men.....Dra en parallell med till exempel Lotto, är man totalt oduglig och en sämre människa för att man aldrig prickar in högvinsten (jobbet)? Nej, snarare en alldeles vanlig person som inte har så mycket tur bara, eller valde rätt nummer (utbildning). Men när det gäller Lotto får man åtminstone lov att byta siffror, medan man på jobbfronten tvingas till ständigt abonnemang på nitlotten (med nuvarande regelverk). Om nå'n hängde med......Arg är jag iallafall och argare blir jag, varenda gång jag hör eländet debatteras i media.
Annars har jag klippt, klistrat och plastat in texter och foton på kultur & fritidskontoret idag med god assistans av personal där. Varit på Inredia och fixat lite, samt hittat mer som behöver "re-thinkas" till imorron, då det blir foto- & textmontering. Efter att jag satt maken på tåget, till barnvakts-tjänstgöring. Nedräkningen har börjat......torsdag kväll ska det vara spikat och klart.


Ytterligare en liten aptitretare.....

...och möt Mister Brown. 

Jag vet vad.....

...jag gjorde för exakt fyrtio år sedan idag. Nu är det inte så att jag har ett exceptionellt bra minne, men vissa händelser fastnar i minnet av olika anledningar.
1973 hade vi varit med vår gymnasieskola Munkebäck i Holland under en vecka, på ett 700-årsjubileum i staden Vlaardingen (strax utanför Rotterdam). De firade jubiléet med bland annat idrottsturneringar för ungdomar i flera sporter, däribland handboll. Jag spelade i skollaget och hade därför förmånen att få följa med. Vi bodde hos holländska familjer och jag hamnade hos en trädgårdsmästare som odlade tomater. Än idag har jag kontakt med den dottern (jämngammal) som var min värd. Senast nu i sommar tittade de förbi på en kopp kaffe under sin Sverigesemester.
Nåväl, efter hemkomsten och tillbaka till skolarbetet, tyckte vi som var med på resan att det var på sin plats att ha en "avslutningsträff" påföljande veckoslut.
Vi träffades för att ha förfest, innan vi skulle fortsätta ut på diskotek. Förfest var dock det enda som blev, eftersom gamle kungen "passade på" att gå bort just den kvällen. Alla nöjen stängde med anledning av detta och på radio och TV var det bara klassisk musik och seriösa program.
Man kan säga att det blev lite snopet för festsugna tonåringar och avslutningsfesten blev sen aldrig av. Därför kommer jag ihåg denna dag då vår nuvarande kung tillträdde sitt ämbete.
Kort resumé av dagen idag då? Började med röstning i kyrkovalet, sen leverans av utställningsföremål till Inredia, hem för middag och maken skulle därefter på fotboll.
Jag återvände till Inredia och "svettades" där hela eftermiddagen, men merparten av föremålen är på plats, bara resten kvar.....
En breezer vattenmelon smakade himmelskt vid TV:n och ytterligare en bläckfisk har sett dagens ljus. Maken gick ut på en promenad för en timma sen och säkert träffade han världens kraftigaste regnskur, som slutade alldeles nyss.
Vi får väl se när han dyker upp, som  "dränkt katt"...... gissar jag. Joråmenvisst var det!
 
Gomorron, ska det vara ett äpple till frukost?
 
Ja var ska man börja.........?
 
Här en liten pre-view, (inte färdigt här heller men....) resten får Ni inte se i förväg, men bra blir det.
"Det kan jag lova, det är ju jag som.....osv"
 
Så här såg det ut, strax innan regnskuren upphörde.... 
 
Meet miss Octopus......
 
 
 
 

Svettigt.......

Lördagen började som sig bör på second hand. Idag hittade jag faktiskt en hel del, däribland två nya handväskor i lagom storlek (att lägga i lager, så det finns när nuvarande är utsliten) för sammanlagt 25:-. Så billigt kommer man inte ens undan på La Mata-marknaden......
Sen var det dags att ha en utställningsdate på plats, för att börja ställa tillrätta podier och montrar samt hänga draperier. Redan nu har vi sett att det inte blir möjligt att riktigt ställa som det var tänkt. Det kvittar hur noga man ritar, mäter och tänker igenom för i praktiken ser det inte alls ut som i teorin iallafall. Men det blir ytterligare en utmaning att ta tag i. 
Kan också säga att inte behöver man göra några större arbetsinsatser förrän svetten rinner av en, så kall är inte utställningslokalen.
Hade en del "uppdrag" med mig hem, inför nästa "vända", som nog får bli en tur imorron. Lika bra att få grejerna på plats så fort som möjligt då det alltid följer en massa oväntat "finlir " i spåren.
Nu ska jag ta hand om de halvfärdiga revbenen (från affären, förkokta, marinerade och med glacing bredvid)  som jag gjort klara i ugnen. Gör nog lite potatissallad som sällskap till dom.
Vid TV:ns premier league-matcher, tillverkas nu bläckfiskar av bomullsgarn jag fann hos Candela. Ny "karriär" på gång alltså......virkmästare.
Nää, allt köper jag inte, där på Candela. Den här var bland det fulaste jag sett på länge, så den fick va' kvar. 
 
Teknikern arbetar och jag dokumenterar......
 
Det "nyfödda" bläckfisk-syskonet.......
 
 
 
 
 
  

Otur eller inte.....det är frågan?

Då var det dags igen att ta sig an fredagen den 13:e. Dessa dagar kommer ju med jämna mellanrum, så bara att "gilla läget" som man så populärt uttrycker det nuförtiden, när det gäller negativa saker.
Nu håller jag inte riktigt med om att man måste gilla läget i tid och otid, men ta sig an problemet kommer man aldrig undan. Det går ju inte att hoppa över detta datum när det infaller på fredag, utan är således bara att göra det bästa av situationen. Fredagar är (enligt mitt sätt att se på tillvaron) veckans bästa dag och just denna har jag även jobbat (på riktigt).
Har suttit i receptionen på Inredia och samtidigt kunnat påbörja lite av det praktiska arbetet inför nästa vecka med utställningen. (Ska läsas putsat glasrutor i montrar).
Imorron blir det möte i "röran" med utställningsteknikern, för att bringa lite ordning på hjälpmedlen: montrar, socklar, podier, draperier m.m.
Träffade vid lunchtid, en f.d. arbetskamrat från "turist-tiden" i Karlsborg, som var på familjeutflykt med barnen, hade ätit på Inrediarestaurangen och skulle sen vidare till kaninerna på Mini-zoo.
Ja vädret sköter sig bra även idag, så de fick säkert en trevlig eftermiddag. Passade på att handla några småsaker på hemvägen, tänkta som fredagsmys. Maken har hällt upp en skål grillringar och bänkat sig i sängen, för Västerås-premiär på hockeysäsongen. Så han lär inte "störa" mig på ett par timmar.
Får se om jag testar en ny bläckfisk, har redigerat beskrivningen en aning, kan vara intressant att se hur det "tar sig ut sig", som jag tydligen sa som liten......
 
Höstfint i Fagersanna-baljan på verandan (men inte kommunen som pyntat den här gången)
 
Uppdatering på vindruvsfronten och jag har smakat på en......resten får sitta några da'r till.
 
Visst ser det inbjudande ut, men kaprifol-bär lär vara giftiga så....se men inte röra.
 
Maken har gjort middagen idag. Han vakar som en hök över resterna.....
 
Tre "män" i en båt, är vad jag har som utsikt just nu, förutom det fina vädret förstås.

"Fiket i skogen" och andra uppdrag...

Fick imorse uppmaning via mailen att ringa utställningshandledaren och gjorde så. Vilket resulterade i att jag ska "jobba på riktigt" imorron eftermiddag i receptionen på Inredia. Vi bestämde också att jag skulle svänga förbi under dagen, för att titta på podier, glasmontrar och lite annat som nu finns på plats inför eventet. Dock har inte den förre utställaren hämtat sina grejer än, så det är en aning trångt och rörigt i utställningsytan.
Men första anhalt var alltså "fiket i skogen" med den glada hunden. Hon hälsar gärna, mycket och ganska "handgripligt" på dom hon känner och gillar, så också idag. Tyckte allt att jag bemästrade situationen bra och klarade mig från "kram" vid bil-urstigningen. Men så slappnade jag av en sekund för att hälsa på kompisen och då passade "knähunden" på att sätta tassavtryck på tröjan. Jaja, är man så korkad att man har vit tröja när man vet förutsättningarna, får man väl bara skylla sig själv. Hunden är ju ingen idé att bli arg på, hon blir ju bara glad att jag hälsar på.
Det blev en stunds fikande och pratande innan nästa stopp, som då var Inredia. Vi pratade igenom uppkomna frågor och beslutade om vad som ska göras härnäst, samt bokade ett möte med utställningschefen på lördag.
Så ikväll behöver jag inte sticka på tröjan, utan kan sy draperier istället som ska vara klara till detta möte.
Sen har jag kokat lingonsylt, vilket också ska användas i sammanhanget.......
Fläsk med löksås ligger i magen efter sent äten middag och draperierna är tillklippta, bara resten kvar alltså....
Jokervinst på 80 kronor från igår, kan jag dessutom rapportera om på spel och dobbel-fronten.
 
Fridfulla Fagersanna, från gårdagskvällen.....
 
"Flying friends" från förmiddagen
 
Hissad flagga i Tibro, för vad vet jag dock inte.
 
"Krösamos" klart.
 
 
 
 

Det lunkar på......och flytta igen!

Idag hade jag tänkt att få mig lite elva-fika, men se det "sket" sig för tilltänkt offer var på resande fot och hade visst inte tid med sådant nöje. Nåja skam den som ger sig, har bjudit mig själv till imorron då och det verkade funka.
Istället var det bara att sitta av första delen av datorpasset för dagen, innan jag "kvalificerade" mig för lite nöje.
Med det menar jag förstås en tur till gymet, vad kan väl vara roligare att se fram emot, än detta? (Hmmm..)
Hade också gjort iordning en korg med "fuskvantar" att ställa in hos Rebdesign för att kolla om dom är säljbara, nu börjar det ju gå mot den årstiden, då det är ganska skönt att ha lite värmande plagg på sig. Vem vet tröjorna kanske också börjar flytta snart, utav samma anledning......
Maken skulle iväg på fotboll nu igen, så eftermiddagen har jag sällskapat med datorn istället. I ärlighetens namn hade det nog blivit så ändå, eftersom jag har gjort ett försök att marknadsföra Morfars-utställningen via mail och lite andra kanaler. Nu blir det väl som att sitta bakom fiskespöt och hoppas på att det ska nappa och bli "överlycklig" för minsta mört som fastnar.(haha..) Vad ska man med humor till, om inte använda (i både tid och otid)!
Dottern hörde av sig också under dagen, med nyheten att de ska flytta till en större lägenhet, så länge.....
Inte fler rum, men betydligt fler kvadratmeter i väntan på den riktigt rätta bostaden och lägre hyra per månad var dom inte heller speciellt ledsna för att få betala. Det är bara några kvarter men, allting måste ju bäras både ner och upp hursomhelst. Tror faktiskt att jag redan känner trötthet å deras vägnar, även om jag klarar mig från bärande. Sympati-trött.....
Stickfåtöljen nästa, skrapa nya Triss-lotter (då de förra gav vinst... till två nya friska) och kolla Lottot.
Somnar nog gott ikväll, då huvudet har fått arbeta alldeles för mycket idag......
 
Höstdekorationer på plats......
 
...på flera ställen, riktigt fina.

Affisch och skottkärre-hjul....

Idag hade maken en "date" hos ögonkliniken på KSS, en återkommande rutinkoll p.g.a. hans diabetes. Jag passade på att hänga med som chaufför och uträtta en del ärende under tiden, samt sen fixa några till saker gemensamt efteråt.
Startade på Nordea inne i stan och efter att ha väntat fem minuter på min tur, blev jag hälsad med "och du skulle ha valuta", har sett ditt namn bland beställningarna.....
Är man ökänd eller välkänd är då frågan? I detta fallet, faktiskt den positivare varianten. Det visade sig nämligen att båda tjänstgörande kassörer, var bekanta. Den ene f.d. arbetskamrat och den andra Tibrobo. 
Jag fick mina euron och nu är det bara att vänta på resestarten, vilken ändå ligger ett bra tag in i framtiden. Men eftersom det inte går att hämta/köpa valuta i Tibro får man passa på att vara ute i god tid och hämta inne i storsta'n då ärende finns dit. Ja servicen blir bara bättre och bättre ......eller?
Hann sedan en snabbtur till Maxi, ÖB och Rusta (jodå just det garninköp!) innan maken anmälde sig klar för resterande ärenden. Ett nytt hjul till skottkärran var nödvändigt, då han av en händelse, kommit för nära med röjsågen. Så det kan bli.....
En säck med färdigskalade solrosfrön och en hammare på rea, samt två blommor blev resultatet av besök på Granngården. Dock ingen mer röjsågsvariant, då expediten faktiskt ansåg att vi inte var i behov av den på extrapris som vi funderade på, eftersom vi redan hade vad vi behövde, när vi frågade om råd. Inte alltid man får såpass ärliga råd i en affär.....
Biltema fick också besök av oss, där fikade vi dessutom. Kanske inget mysfika, men billigt. (Två korv med bröd, kaffe och dricka för 45 riksdaler.) Därefter orkade vi även titta till Plantagen.
Hemma väntade sen mail med färdig annons och flyers inför Morfars-utställningen, så imorron ska jag skicka ut "reklam" om eventet till media och andra eventuella intressenter.
Middag hann vi också få i oss, samt en kopp kaffe i glashuset, innan jag smet iväg till second handen, det var ju tisdag.......
 
Många mörka moln hängde över sta'n, men regnet kom aldrig...
 
"Mysfika" med utsikt.....
 
....och till sist Morfars-affischen.
 
 

Det behövs inte mycket....

...ibland för att bli på dåligt humör och "balla ur".
Om man har varit på visit hos mor och fått höra hur eländigt allt är i allmänhet och hennes situation i synnerhet, samt tittat in hos syster som inte heller hon var "på topp", (men en bra bit gladare ändå trots allt) då är tolerans-tröskeln på sin lägsta nivå resten av dagen.
Väl hemkommen skulle jag fixa lite med det praktiska inför utställningen och kan konstatera att den inte finns omnämnd över huvudtaget i evenemangskalendrarna på nätet, trots att den finns angiven i det tryckta kulturprogrammet som gått ut till hushållen.
Ok får väl skriva och fråga..... med detta gjort, skulle jag sedan den "vanliga vägen" anmäla evenemanget (för säkerhets skull) på kommunens hemsida. Då står den bara och stammar att det är fel angivet, trots att jag skrivit rätt form för klockslag. Konsulterar maken, han hittar inget fel, men gjorde precis som jag redan gjort (minst tio gånger) och då fungerar det!  Känner man sig motarbetad då eller.....
Vi kan ju fortsätta gnällandet lite till. För idag med posten kom en inbjudan till att provköra Peugeot i helgen den 7-8 september, varpå man hade chans att vinna en Paris-resa. Det är ju alldeles ypperligt att få det den 9 september!
Köpte faktiskt två triss-lotter på hemvägen, kanske ska vänta med att skrapa dom till en annan dag, då turen och humöret nått över vattenytan. Men å andra sidan, varför inte ta all skit på en gång, så kan jag skratta åt "En stark resa" sen och ta en stärkande kopp kaffe. Vädret har det dock inte varit en endaste möjlighet att klaga på idag, utan det har skött sig exemplariskt.
 
För att vara "ogräs" är de väl ändå ganska fina.
 
Utsikt från systers uteplats, kaffe och morotskaka smakade ganska bra här trots allt.
 
"Vågrät skog"......
 
.....och "rulltårte-bitar" på åkern.
 
 
 

Mycke' igår, mindre idag.....

Efter "urladdningen" igår med jippo, gym och två blogginlägg, blir det desto mindre idag. Maken försvann på fotboll hela förmiddagen och lämnade mig åt mitt öde. 
Som alla vid det här laget vet, lider jag ju inte ett endaste dugg av detta. Snarare tvärtom, för då brukar det bli lite gjort på hemmaplan. Inte för att han fysisk är ivägen, när han är hemmavid, men mentalt är det mycket lättare att "ha honom ur vägen". Vet inte om detta "makes sence" för nå'n mer än mig själv, men så är det bara.
Blommorna fick sig en skvätt var och några som såg extra ledsna ut fick avsluta detta liv och nya tog vid istället.
Hade med andra ord några skott på lut som var dags att plantera och hitta plats åt.
Även en rokad i porslinsskåpet har utförts, så nu finns det lite mer loppisfynd att erbjuda.....
Gick sedan i tron att det var idag som man skulle rösta i kyrkovalet, tills jag läste lite noggrannare på röstkortet.
Men bättre att vara ute i för god tid än att vara försen. Nästa söndag är det alltså istället att hålla reda på.
Finnkamp på TV gick väl att titta på och blir någon förvånad om jag säger att en ny tröja är påbörjad, bakstycket redan halvvägs i storlek vuxen XL.
Fint väder ute och att endast ha intagit frukosten på verandan imorse, var att slösa med naturens rikliga tillgångar. Så en promenad runt "kvarteret" fick det bli, utmed sjökanten.
Nu ringde precis Yorkshire-puddingen från ugnen, att den var klar.....
Blir ypperlig som kvällsmat, serverad med nykokt lingonsylt.
 
Promenad utmed sjön, "Sågmonumentet" vid Strandstaden i förgrunden.
 
Passerar vår egen tomt, här sedd ur "grodperspektiv".
 
Haha, kajorna har tappat lite av bytet. De "rensar" nämligen ekarna just nu och man hör hur de släpper ner ekollonen. Låter nästan som om det regnar när man passerar trädet, med "arbetande" fågelflock.
 
De här har blivit bostadslösa och ska avyttras på ett eller annat sätt, har jag bestämt.
 
Say hello, to the yorkshire-puddings.......
 
...and their partner.
 
 

"Handelsboden"..........

Här kommer några bilder från den fint iordninggjorda handelsboden från tjugotalet. Visst passade jag på att handla några av de varor som fanns till salu.
Ska bli intressant att testa det ekologiska, rättvisemärkta, nymalda kaffet, den mörka chokladkakan är redan "godkänd". Vykorten jag också köpte, väcker barndomsminnen till liv. Jag är tillräckligt gammal för att faktiskt kunna komma ihåg att det såg ut just precis så på Lilla torget, när vi hälsade på mormor och morfar. 
Bodde inte så väldigt långt bort, (i Skövde) därför blev det en och annan söndagmiddag med mormors godaste köttbullar, sillsallad och älgstek, varje år.
Efter maten skulle man gå söndagspromenad, väldigt mätt kan tilläggas. Men morfar som visste hur förtjust jag var i varmkorv, frågade alltid (med ett leende) då vi passerade korvkiosken: "Ska du ha en korv"?
Varpå jag varje gång, tackade ja. Nu blev det aldrig någon korv köpt i dessa sammanhang, men han tyckte tydligen det var roligt att höra hur god aptit jag hade......
Apropå morfar ja, så var han en av Tibros finsnickarprofiler, (Josef Andersson) och om honom kommer det att bli en utställning på Inredia, 19 september-10 oktober. Gå gärna och titta på den......
 
Bodbiträdena Felicia och Linnea sålde.....
 
...socker....
 
.... nymalet kaffe....
 
...och vykort. (korvkiosken skymtar i högra hörnet)
 
Här ett urval av gamla tiders emballage. En sån sockerlåda har jag faktiskt själv. 
 
 
 
 
 

Tibro Handel firar 90 år i "tokfint" väder....

När det händer nå't i byn får man ju se till att pallra sig dit, vilket jag naturligtvis inte var sen att göra. Färden gick dock först via Second hand och idag trodde jag inte att det skulle finnas något, förrän jag på andra sidan ett av borden fick se en mycket speciell, engelsk kaffesevis om sex koppar med fat. Engelskt porslin ropar väldigt högt på mig, så också de här. Inte hade jag hjärta att neka dom ett nytt hem i i fina Fagersanna! 
Två mattallrikar sprang jag också på, avsedda att erbjudas en kompis, vars dotter samlar blått engelskt porslin. Det gör ju uppenbarligen jag också, men inte alla motiv (än).
Då var det dags för festligheterna och kommersen på torget. Fanns en hel del att handla och gamla bekanta att prata med. En autentisk handelsbod anno 1923 hade också byggts upp, där det fanns nostalgi att hämta, samt en del varor till salu. Nymalet Tibrokaffe, en chokladbit och två vykort fick följa med därifrån. (Bilderna jag tog i affären kommer i ett särskilt blogginlägg direkt efter detta.)
Grönsaker ska handlas på torget (helst) och idag passade jag på att inhandla lite lingon (att koka själv), en saltgurka att avnjuta både som "parfym" och mat, samt mera ljungplantor till min utemiljö.
Passade också på att bese "mina" foton (från förr i tiden ur mors album), föreställande mor och mormor i Ljungqvists charkuteri på fyrtiotalet. 
Sen var klockan dags att få se vem som blivit Årets Tibrobo, men innan dess hälsade tomtarna på, gjorde reklam för julmarknaden och lät godiskolorna regna över publiken. Jodå, jag fick allt tag i en jag mä'.
Tittade därefter in hos Rebdesign och hälsade på mina tröjor, allihop.....ingen har ännu flyttat. Ska köra dit lite fuskvantar också i nästa vecka, för att bjuda även dom möjlighet till nya hem.
Ja hur länge kan man draaaa på saker och ting? Det var nu äntligen(!) dags för en vända på gymet.
....och precis som vanligt är det ju sååå skönt när det är överstökat.
Hemma stod maken i begrepp att åka till fotbollsplanen, för att först se matchen och sen vara med på "efterfesten".
Efter dusch nummer två för dagen och resterna värmda på spisen, rinde det på dörren! ????
Gick naturligtvis och öppnade, i tron att det var ytterligare ett jultidningssäljande barn att göra besviken, men därutanför stod min f.d. coach från Trygghetsrådet (från Stockholm). Hur lång i ansiktet kan man bli på en skala....
Nu kunde hon inte stanna, då hon hade annat ressällskap i bilen, utan sa att "jag måste ju bara komma in och hälsa, när jag äntligen passerade Fagersanna". Visst är det väl roligt med folk som bryr sig såpass att de kommer ihåg en, trots att det snart är två år sen min tid hos TRR var ute.
Nu blir det påfyllning av kaffe och en stunds meditation i glashuset, måste ju ladda upp inför Lotto-dragningen så den ger ett önskat resultat .....
 
Så startar vi lördagen....
 
här handlade jag både blommor och annat röd-grönt....
 
Underhållningen tar igen sig, Stefan Ljungqvist, konferenciern och "tomten" i civila kläder.....
 
visade det sig en stund senare när godiset regnade ut över publiken.
 
Vildsvinspyttipanna kunde köpas om man var hungrig, av Naturbordet..
 
...och här är "mina" foton förstorade till allmän beskådan.
 
Årets Tibrobor "avslöjade" Mats Wilhelmsson och Eva Johansson från Tibro-revyn. (i bakgrunden förra årets Tibro-bo: Christer Carnegren) Tv. konferenciern Nicklas Johansson.
 
Min nya servis, som skulle behöva invigas, någon intresserad?
 
 
 
 
 

Bankomat-race.....

Efter frukost var det dags att åka till torghandeln i det fina vädret. Första anhalt var dock Inredia, för att diskutera en del praktiska detaljer inför den stundande utställningen. Det närmar sig skarpt läge med stormfart.....
Det tog inte så lång stund och det mesta verkar vara "på bana", men alltid uppstår väl något framöver. Men det bekymrar vi oss om då.
Nästa stopp var Apoteket, för att hämta "restnoterad" medicin, vilket är mera regel än undantag numera. Man kan bara undra sådär i allmänhet, om det inte var bättre förr på vissa områden....(ganska många)
Sen behövdes det kontanter för torghandeln och vid Handelsbanken (bredvid Apoteket) finns en bankomat, så det skulle ju gå smidigt och fort. Trodde jag ja! Den bankomaten var helt sonika nedlagd, borttagen, "is no more" så att säga. Nåväl vid torget ligger Nordeas bankomat, bara att gå den vägen då. Och vad finner vi väl där....?
Den var stängd! Okej nästa plan, Sparbankens uttagsmaskin tvärs över gatan som inte ger ifrån sig nån saldolapp, men sedlar iallafall. Brukar vara en väldig kö där bara, men idag endast två före, skönt.
Men se några sedlar spottade inte den heller ur sig till mig, utan ett meddelande om att kontakten med min bank inte fungerade för tillfället. "Välkommen åter"!
En ynka hundring fanns i plånboken och den spenderade jag på fyra ljung-plantor, men det var väl ändå själva f...n om man inte skulle kunna få tag på lite kontanter. Gick in på ICA och där äntligen, fick jag några nya friska hundralappar, att spendera vidare på torget.
Mor ville nämligen ha några nya nattlinnen och det fanns billiga hade jag sett, samt ett par shorts och tenniströja till maken för en spottstyver. Färdighandlad där, tog jag vägen om Netto för lite extrapris-fynd och träffade kompisens senaste barnbarn. En bäbis jag sett många gånger på Facebook-bild men aldrig live. Han hade hunnit bli över tre månader nu.
Hemma blev det tacos och sen en kaffetår med apelsin på verandan i solskenet och nu har huvudvärken kommit på visit märker jag. Får väl ta hand om den objudna gästen innan Sveriges landskamp från Irland börjar......
Heja Sverige......SPELA fotboll!!!
 
Packat och klart för "semester" på Inredia.......
 
Höghusbygge vid kyrkan?
 
nej, men renoveringen av klockstapeln fortskrider. 
 
"Friday dinner is served".....
 
Inte Airforce One idag, utan ett annat av mina flying friends. (fotat live ovan hustaket)
 
 
 

"Moving on"....packing

Precis som Obama, är det bara att flyga vidare...
Nu är väl våra liv väldigt olika för övrigt, men inte skulle jag vilja byta det är iallafall ett som är säkert.
Idag har jag packat i stort sett allting som ska med på utställningen, trots att det har varit en aning segt. Mår inte helt hundra, sen "attacken" i Stockholm för två veckor sedan. Har inte direkt ont, men är en aning stel, hängig och håglös. Får väl ta tag i det....sen.
Lyssnade lite på en riksdagsdebatt om jämlikheten (eller brist på framsteg där) och slogs av hur långt ifrån verkligheten, vissa politiker faktiskt måste leva. Att man så totalt kan sitta i "sin bubbla" och argumentera därefter är väldigt skrämmande. Men så ser det ju också ut som det gör......
Folkpartisten tyckte att vi inte skulle tala illa om Sverige och SD-politikern ansåg att vi har jämlikhet fullt ut. (båda var män, ska tilläggas).
Idag kom Tibro Kommuns höstprogram, där det står om utställningen "Morfar- ett liv i trä", tyvärr med fel startdatum och ganska trist foto. Inte helt nöjd över detta med andra ord, men.....
Imorron får det bli en tur till torget, för att köpa några fler blomster om inte annat och kanske en titt-in till Inredia.
 
Första parkett, vid datorn......
 
...and bye, bye, Mr. President.
 
Bra "mår inte så bra-mat", men det tycker inte maken. (fanns spagettirester till honom)
 
Här är texten i broschyren. Som det står är invigningen den 19 september, så den börjar INTE den 17.9 
 
Hårdträning? på sjön nu ikväll, eller bara en nöjes-tur i fint väder.
 
Den här gynnaren hänger och tittar på mig, på andra sidan fönsterrutan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fokus på Stockholm

Idag har det väl inte undgått någon att Obama besöker Stockholm. Skulle möjligen vara maken då som valde att elda skräp, istället för att sitta vid ömsom datorn och ömsom TV:n för att följa "spektaklet".
Själv hann jag med en liten avstickare till närbutiken, för att fylla på förrådet av bröd och mjölk, samt TV-tidningen som jag inte kan leva utan. Men sen har jag lydigt följt händelserna från "stickfåtöljen". Förutom då jag slumrade till en stund, vilket kan förmodas berodde på dåligt underhållningssvärde stundtals. 
Höll mig dock vaken under den tid de tog att tillaga köttfärssås och spagetti, men somnade sen som sagt ifrån kaffe på maten. Kanske är dags att fylla på lite koffein och sätta sig i solen en stund, innan den går ner.
Finns säkert något annat nyttigt att företa sig också, men som det så populärt uttrycks numera: "Orka...."
Så helt krasst kan man väl konstatera att det har inte hänt så mycket idag, på grund av Obama.
 
Gårdagens sena båtfärd, för att lägga ut kräftburar kanske?
 
Strandstadens något varierande parkering, vid hamnen. En hel del rönnbär på gång också.
 
Grannen har lyckats med sina luktärter iår. Mina var klena och har redan vissnat.
 
En "pyromans" dilemma......
 
....att få det att ta sig......
 
men till slut så.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Garderobsockupanter avhysta och värme......

Igår var jag riktigt trött. Gick faktiskt och lade mig före midnatt (inte mycket, men ändå). Tänkte att jag kan väl somna till Idol som gick i repris vid den tiden. Själv hade jag ju valt att se "En stark resa" klockan åtta.
Jodå jag hann att höra starten på programmet vinjetten ungefär, men sen somnade jag gott.
När maken sen "ramlade isäng" har jag ingen aning om.
Det hade ju utlovats sommar pånytt i väderprognosen, men då jag var uppe på toaletten strax efter halv sju, såg det inte direkt lovande ut.
Det tog sig dock och efter ytterligare skönhetssömn någon timma, var det riktigt fint då man tittade ut. Hade dock föresatt mig att försöka avsluta jakten på garderobsvärmare till ingen nytta och även maken hade en del av den varan. Ut med postkläderna i en klädkorg och in till maken vid datorn med "arbetsorder": Ska vara klart helst igår.
Han hade att göra en stund vid köksbordet, men vi har nu decimerat antalet betydligt, bara sparat lite som får bli trädgårdsarbetskläder. Inte en dag för tidigt då han varit pensionär över ett år nu.
Blev ganska mycket plats i garderoben att använda till alla FIF-jackor, som i "dussintal" ockuperat hallen.
Även kepsar, sockar och vantar fick sig en rensning, när vi ändå hade ångan uppe.
Lax i foliepaket bjöd Inga på till middag, med stek-kokt potatis, för hon hörde inte riktigt när äggklockan ringde.(men det var nästan bara skalet som var lite brunt).
Anledningen till ouppmärksamheten var akut datorarbete, mail-begäran om nya foton och text till utställningsaffischen, denna gång ej ihopmonterat. Tog lite tid och blev lite pyssel, för "data-geniet". Men tydligen till belåtenhet, kunde jag senare läsa i tackmail.
Tisdagstraditionerna skulle vi väl inte heller rucka på, ansåg jag och for till second hand efter snabbärende åt maken på Apoteket.
En enklare äppelkaka fick bli kvällsfika på verandan, så länge värmen var kvar och innan solen gick ner. 
 
Inte ser väl detta speciellt lovande ut för dagen.....
 
.....men sen kom solen och mina "tisdagskompisar".
 
Äpplet förevigat på trädet, innan det blev äppelkaka och numera ligger i våra magar.
 
....och en båt glider sakta förbi, i kvällssolen.

Schemat höll för ytterligare göromål.....

Jodå upp och iväg, sopsäck i baksätet och CV i högsta hugg för att personligen avlämna hos ansvarig chef på berörd arbetsplats. Det blev en liten konversation också och nu får vi se om det resulterar. Oavsett har jag iallafall en aktivitet att rapportera till AF och det är väl huvudsaken, eller?
Sopsäcken blev sen ordentligt inburen i hallen, för mottagaren att senare ta en titt i då hon fortfarande sov vid leveranstillfället. Nästa anhalt en avstickare till Apoteket, vilket var precis lagom att hinna innan massagetiden började. Idag var det vissa störningar i den lugna musiken. De borrade nämligen på andra sidan väggen, för gymet ska byggas om totalt och det är just där massören har sin lokal. Dock gick de förmodligen och fick lite elvakaffe, för det tystnade rätt snabbt ändå.
Rustad för en tur till Hjo, var det bara att utföra och mor var väl som vanligt. Vilket är lindrigt glad och positiv om man ska frisera det hela en aning. Men det var strax dax för lunch, så jag fortsatte mot affärerna. Lite blev det handlat även idag och alltför snart fann jag mig tillbaka på gymet igen. Gjorde min runda, för att sen ganska samvetslätt ta mig hemöver. Där mötte mig maken i gräsklippartagen.
Han fick faktiskt välja, det eller städa inne. Vilket osökt tar oss till vad jag alldeles nyss har avslutat, dammsugning och golvtvätt. 
Maskinen full med jackor är precis färdig, så blir väl dags att hänga dom i första reklampausen på Morgan och Ola-Connys starka bilresa.....
....och imorron är en ny dag!
 
Vad händer hos grannen? Vet inte, men en stor j..la kran hade de anlitat.
 
Mina ögonstenar, vindruvorna mognar sakta men säkert.
 
och se där, en solros. Jag som trodde jag bara satt pumpor i den krukan.....
 
Har jag köpt en surfbräda? Nä, bara ett nytt överdrag till strykbrädan.
 
Kvällen närmar sig...
 
Den här är god och passade bra som mellanmål.
 
 
 
 
 

Fy f...n va' jag är........

Då maken försvann på enmila-vandring, samt arbetsinsats i samband med denna för Fagersanna IF:s del, pallrade jag mig upp i hyfsad tid också. För att äntligen ta tag i garderobsproblemet, som de senaste månaderna har passerat med tanken:"Tar jag sen"......
Nu är det något mera plats i mina båda sådana utrymmen, eftersom de flesta av kan vara bra att ha-kläderna nu har fått flytta till en svart sopsäck. Den ska i sin tur förflyttas via Hörnebo, till second hand är det tänkt.
Under detta röjande hittade jag bland annat min studentmössa, vilken tog en del stryk under branden vi hade för sexton år sedan. Dock ville jag spara den, mycket på grund av alla autografer från klasskamraterna inuti. Den var förpassad in i plastpåsar, (tre till antalet utanpå varandra) men luktade ändå rök efter så många år.
Planeringen för dagen innefattade även ett gymbesök, men så mycket redighet på en och samma dag hanns inte med till slut. Klockan halv tre var det nämligen Liverpool-Manchester United på TV och det ville jag inte riskera att missa. Kommer nog att se en del även av nästa match, Londonderbyt Arsenal-Tottenham.
Första matchen är slut med resultat som föll i smaken, Liverpool vann. Nu håller vi på Tottenham nästa.....
Kanske hinner plantera jordgubbsplantorna i halvtid. Morgondagen är också planerad, spontanbesök med CV hos den arbetsplats jag fick tips om i fredags, följt av massage, mor-besök i Hjo och där kanske gymet får plats på hemvägen. Man vet aldrig!
Sen får vi se om det dyker upp några kaffetörstiga tanter på Sågvägen framåt kvällningen. Då ganska många i sammanslutningen hade förhinder av olika slag, ställde vi in det "officiella bönemötet" i Mölndals o-kyrkliga syförening. Men kanske droppar det in nå'n som vill spontanfika.  
Rubriken för dagen kan vi väl avsluta med.......- halvbra iallafall.
 
Tio stycken, för egen hand stickade tröjor "låg och ruvade i garderoben", tre av dom är ursorterade och utlagda till försäljning på Facebooks "Skaraborgs köp & sälj".... som bättre begagnade.
 
För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten......
 
Maken "plundrar" blåbärsbuskarna, inte undra på att de bär jag hittar aldrig är fullmogna....
 
Gårdagens vackra avslutning på augusti, har följts av septembers intåg med fortsatt sol, men även blåst.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0