"Handelsboden"..........

Här kommer några bilder från den fint iordninggjorda handelsboden från tjugotalet. Visst passade jag på att handla några av de varor som fanns till salu.
Ska bli intressant att testa det ekologiska, rättvisemärkta, nymalda kaffet, den mörka chokladkakan är redan "godkänd". Vykorten jag också köpte, väcker barndomsminnen till liv. Jag är tillräckligt gammal för att faktiskt kunna komma ihåg att det såg ut just precis så på Lilla torget, när vi hälsade på mormor och morfar. 
Bodde inte så väldigt långt bort, (i Skövde) därför blev det en och annan söndagmiddag med mormors godaste köttbullar, sillsallad och älgstek, varje år.
Efter maten skulle man gå söndagspromenad, väldigt mätt kan tilläggas. Men morfar som visste hur förtjust jag var i varmkorv, frågade alltid (med ett leende) då vi passerade korvkiosken: "Ska du ha en korv"?
Varpå jag varje gång, tackade ja. Nu blev det aldrig någon korv köpt i dessa sammanhang, men han tyckte tydligen det var roligt att höra hur god aptit jag hade......
Apropå morfar ja, så var han en av Tibros finsnickarprofiler, (Josef Andersson) och om honom kommer det att bli en utställning på Inredia, 19 september-10 oktober. Gå gärna och titta på den......
 
Bodbiträdena Felicia och Linnea sålde.....
 
...socker....
 
.... nymalet kaffe....
 
...och vykort. (korvkiosken skymtar i högra hörnet)
 
Här ett urval av gamla tiders emballage. En sån sockerlåda har jag faktiskt själv. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0