Blås-söndag och gratäng......

......samt lite sol dessutom. Jag började min förmiddag med att efter frukosten sätta mig som en fåtölj-potatis framför teven, med stickningen i högsta hugg. Men då började mitt bättre jag uppmana mig å det bestämdaste,  att gå ut i solen på en promenad. Till slut insåg jag det smarta i tjatet och började motvilligt ta på mig några lager kläder. Mina vänner stavarna fick också följa med och första sträckan med motvind gick ändå rätt bra. Sen var det ju enklare på hemväg resonerade jag om vi tog motvinden först. 
En tur ner bredvid sjön, förbi Strandstaden och så bara backen (i motvind igen) kvar för att varvet skulle bli komplett. Ingen lång sträcka, men ca 2 km iallafall för otränad, lat tant....alltid något.
Inga ställde sig vid spisen, direkt efter jag hade duschat och nu "puttrar" en köttfärsgratäng inne i ugnen.
Därefter kan jag med ganska gott samvete sätta mig och se den avslutande EM-handbollen för herrar. Norge och Kroatien gör upp om bronset och Spanien-Tyskland spelar om guld.
Fortsätter nog på tröja nummer två också, medan den första jag startade i torsdags, löper risk att bli upprepad då mönsterstickningen inte blev som jag tänkt (därinne i huve't). Får testa en annan variant, för det ska ju kännas roligt under själva arbetet också.....
Isen har mörknat betänkligt och kommer säkert att försvinna snart om det fortsätter vara milt och blåsa.
Mitt därute på nämnda is, ligger fyra svanar. Det kanske kan tas som ett tidigt tecken på att våren är påväg även häruppe.
Från Spanien hade det lagts upp ett foto på "beachen" i Torrevieja, med 19 grader varmt och "vårt hus" i bakgrunden. Det spekulerades också i att vintern nu var slut och våren var pågång. Låter inte alls tokigt tycker både jag och resesällskapet.
Fortsatt packningsplanering och en tvättmaskin ska jag nog orka med under eftermiddagen också, tror jag.
Imorron väntar väckarklocka igen 06.10........
 
Randigt är roligt.........om den blir snygg får vi se.
 
Fyra svanar har hittat lite öppet vatten, därute mitt i isen.....
 
......och grannens björkar är "nerlusade" med kajor.
 
Alltmedan gratängen solar sig därinne i värmen.
 

"Skrot-lördag".......

......efter morgon utan väckning i ottan, men det ringde på dörren då jag var på toaletten. Ringde dock bara en signal och när jag fått på mig lite kläder för att öppna, fanns ingen kvar.......
Undrar nu över detta "mysterium", medan jag äter min frukost. Får väl gå ner till loppisen och kolla lite här på hemmaplan om en stund, kanske var nå'n därifrån som ville något.
FA-cup match för Liverpool lite senare mot West Ham, får undersöka vilken tid just den matchen startar så jag inte missar allsången före.
Var nere en promenad till loppisen, hittade en bomullströja(ny) men ingen dörringare, så mysteriet kvarstår. Var väl en tidig jehova-missionär kanske och det gör ju inget alls om man missar.
Liverpool spelar kvällsmatch, men har suttit vid teven hela eftermiddagen iallafall (till och från) andra matcher har varit på från både England och Spanien, sen har vi ätit en god middag som Inga bjöd på. Maken har varit vid lokalbutiken för att både handla och tanka Kia-bilen åt mig, tills onsdag.
Nu väntar jag ivrigt på allsången och matchen från Anfield. Kunde inte heller hålla mig utan började på även den andra stickidén, så nu är det tävling om vilken av tröjorna som ska få titulera sig "Made in Spain".
Har även plockat lite med packningen och gallrat.....
Nu börjar det....... "You'll never walk alone......walk on, walk on....."
 
Tack för maten Inga......
 
......och matchgodiset.
 
 

Hemtagning av.....

......thai-mat, är det beställt av maken när min arbetsdag är slut. "Utvecklingen" går framåt, för tjugo år sedan ville han inte ens titta på menyn i fönstret på en kina-restaurang. Men nu föredrar han thai-mat framför pizza.
Startade igår projektet "Tröja till tanten" och nu är det alltså bestämt vilka nystan garn som får följa med på semester. Blir säkert inte så mycket stickat, men alltid bra att ha något med sig. Sen är ressällskapet också handarbetsvänligt inställd, så det kan nog bli en och annan sån stund på balkongen (om vädret tillåter).
Huvudvärken sen igår har väl nästan gått över, men det finns lite tendenser kvar där över vänster öga.......
Ingen sol i sikte idag, men gör inte så mycket för det är fredag! 
Fullt upp på tevetablån är det också denna fredagskväll, allting kolliderar givetvis. Får väl bli varvat: "På spåret", handbolls-semifinaler i EM och Shetland.
Nej Sverige är inte vidare i handbollen, men gillar man sporten så gör man och då får man passa på att titta när det bjuds på internationell toppnivå.....
Vi har precis ätit hämtmat från Kathy Thai, köpte en portion kockens kombination 1 plus vegetariska vårrullar(förrätt) och det är "precis lagom" för maken och mig att bli proppmätta på. Då var det roliga slut och man börjar känna sig lite däst.....
Dock tog jag mig i kragen och "hävde in" kassen med juldekorationerna (utlånade tiill jobbet) på sina ungefärliga hyllor i garderoben. Maken har städat nästan hela huset, så jag får väl förbarma mig över korgen med ren tvätt innan jag kraschar i fåtöljen.
Ska fortsätta på tant-tröjan också, det kommer att ta lång tid då den ska bli både lång och stor, stickad med relativt tunna stickor och mycket maskor.
Imorron blir det nog bara vara, gå och skrota samt packa vidare inför resan. Ambitionen är att inte ha med för mycket. Klarar jag det? Jo tjena, säkert......... (inte)
 
Lättcider i champagneglas = fredagsmys.......
 
......och stickning med handboll på teve därtill. Har kommit en bit....eller hur?
 
 
 
 
 

Mera garn.....

.....kommer jag att inhandla idag. Sånna Mohair har öppet ikväll och jag ska ta den omvägen hem för att köpa garn till en ny tröja till mig själv. Har några idéer i huv'et, vi får se vilken som vinner. Det beror nog ganska mycket på vilken färg och garn jag faller för.....
Kommer säkert att bli lite mer än bara till denna framtida tröja också, om jag känner mig själv rätt.
Imorse blåste det rejält, stolar och bord hade förflyttat sig runt på gårdsplan och altan. Ratten i bilen krävde också ett fast handlag för att inte "flippa ur", men till jobbet kom jag.
Här fick jag besök av en icke önskvärd "gäst" en timma in på arbetsdagen, miss Migrän. Har försökt mota Olle i grind, med några vita piller, men går väl sådär......
Vi får se om lite fisk till lunch hjälper, annars är det väl bara att "härda ut" tills hemgång. Men en garnköparresa finns ju att ta till som läkemedel, så det ska nog ordna sig. Man får ju försöka vara optimist i alla fall.....
Jodå, det har väl rättat sig till någorlunda i knoppen och denna gången sprang en räv över vägen i skymningen därute på landet. Förra gången var det ett rådjur på vift. Man får passa sig och köra försiktigt.
Maken var "försvunnen" (på promenad) när jag kom hem, men nu har jag laddat matlådan till imorron med pannkaka och smakat en bit dessutom.
Tvättmaskinen åkte på tjänstgöring och strax landar väl undertecknad i fåtöljen tillsammans med de 26 nystan garn som fick den stora lyckan att flytta till Fagersanna. Och vilken tur att jag hade swish att betala med, då kortmaskinen strejkade.....
Nu återstår urvalet.....vilka som dessutom får åka på semester med mig.
Sen var jag en snabbis hos Katarina på torget och investerade i ett halvdussin Sloggitrosor, samt en tunn tunika i ren bomull, på rea. Fattigare på pengar, men rikare på "livets basvaror" anser jag mig ha blivit.
 
Få se nu vad hon ska ha, tio såna, två såna, sex mörkblå osv. för lagerföringen.......
 
 
 
 

Bråttom hem.....

......får jag lov att ha om jag ska hinna se så mycket som möjligt av Sveriges match i handbolls-EM idag.
Fortsatt milt väder och nästan inte ett snökorn i sikte. Ja det ligger lite högar här och var, men de smälter fort undan....
Jodå jag hann hem och såg merparten av första halvlek och hela andra. Sen slog jag över på ett husletarprogram, men det såg jag inte speciellt mycket utav förrän jag somnade gott. Vaknade ca en timma senare och nu har jag övertygat Inga om att fisk till lunch blir bra imorron. Hon höll med och fixade snabbt en låda med innehåll, samtidigt som jag blandade ny müsli (mestadels till maken, då han äter 95% av den). Det har varit tomma glasburkar i snart en vecka nu.....
Men han får återgälda vänligheten genom att fixa fläskpannkaka till sig imorron, samt spara till min matlåda på fredag. Nu har han begivit sig ut på promenad, den första sen han blev förkyld. Säger att han är bättre och sov både ordentligt och länge inatt, en bra bit in på förmiddagen.
Själv hade jag många, långa vakna perioder gångna natt och hörde hur han hostade flera gånger i timman. Kan man inte sova, är det sån't man registrerar och retar sig på....
Måste jag ha gjort i sömnen då, sa han när jag påpekade det hela. Kryper nog ner i bingen ganska snart och hoppas på besök av John Blund och i väntan på den herren kollar jag vilka Liverpool får möta i liga-cup-finalen på Wembley den 28:e februari.
Det var spännande igår........straffläggning, men som sagt slutade väl.
Natti!
 
Chefens tavla har fått sällskap (från second hand igår), nu får de underhålla varandra.........Blir inga fler sa jag.
 
Lax är inte fel, visserligen till pulvermos, men man kan ju inte "få" allt.....
 
 

Körig tisdag.......

.....och gräsmattorna har kastat av sig det vita snötäcket nästan helt, bara över natten. I min värld härligt!
Sen har vi second hand att se fram emot på hemvägen och inköp av ny tevetidning. Ikväll blir det problem apropå TV.
Damfotbollslandskamp, EM-handboll, Liverpool i liga-cupen och Ullared........ dilemma!
Vilket ska jag spela in och vilket ska jag titta på live? Det får jag fundera på mellan telefonsamtalen här på arbetet.
Efter lunchlådan som nu värmer sig lite, ska jag sticka ett par varv på "det nya projektet", innan jag avslutar med arbete några timmar till.
Second hand gav några småsaker, plus en tavla till kontoret att sällskapa med New York i chefens rum.
I lokalbutiken sen på hemväg investerade jag i en Triss-lott och vårrullar till kvällsmat, vi får se vilket som blir bäst. Har ännu inte skrapat lotten, men vårrullarna ringde precis från ugnen, så dom kommer först.
Dags att sätta på burken och börja med damlandskamp i fotboll, innan det alldeles kör ihop sig med tre saker på en gång. Ujujujuj.......
 
Grönt är en fin färg......har jag alltid tyckt.
 
Gjorde klart dessa fuskvantar också på lunchen, kanske inte behövs förrän nästa säsong.........man kan ju alltid hoppas!
 
 
 
 

Utflykt......

....till Hjo och syster blir det efter jobbet idag. Vi får hoppas att hon har ordning på alla papper ( eller att assistenten har) som jag behöver till den årliga redovisningen.
Ute är det slask och det smälter undan rätt bra. Min förhoppning är att all snö ska försvinna så det blir rent på vägarna. I korsningen hemmavid är det en alldeles förfärlig "tvättbräda" att skaka över varje gång man ska någonstans, inte trevligt.
Hur var det då med handbollsspelandet i EM? Nä, inget Sverige igår, inte heller idag utan först på tisdag och onsdag var det visst.
Matlådan var helt ok idag, men vad bjuder Inga på imorron tro?
Dags att ta slutspurten på arbetsdagen.......
Det blev mer papper att fylla, efter att ha varit hos syster. Men ändå inte så förfärligt svårt eller långrandigt. Nu tror jag också att jag har allting inför redovisningen, när blanketten väl dimper ned i postlådan.
Inga hann fixa lite tacofärs tills imorron och blev en smakportion över till kvällsmat.
Nu blir det idrottsgala innan sängdags och sen på't igen imorron med jobbet........
 
Vi tar en barnbarnsbild i repris istället för matbild idag......
 

Nu är det slut.....

.....på juldekorationerna även i detta hus. Julgranen strippad och även så ljusen i granen på framsidan i cementcylindern. Tror bara att kransen på entrédörren är kvar nu, men det är den med flit......
Var nere på loppisen en liten promenad vid lunchtid, men inhandlade bara lite fikabröd idag. Då jag skulle köpa detta, fick jag se ett äldre par sittande vid ett av borden läsande i pappas bok.
Började då prata lite med dom och det visade sig att mannens bror varit jobbarkompis med far. Vi pratade en stund och de fick mitt visitkort, ifall de ville köpa boken framöver. 
Vid hemkomsten startade jag tvättmaskinen, diskmaskinen och slutligen min middag. Jag har ätit stuvad blomkål med lunchkorv, vilket det också blir i måndagens matlåda.
Maken som inte är helt kry, har iallafall sovit inatt och en ordentlig bit in på förmiddagen, så han känner sig något bättre nu. Dock inte så bra att han längtade efter blomkålsstuvning, vilket i och för sig aldrig händer ens i friskt tillstånd. Men det finns mormorsbiffar han kan äta då han "kommer ikapp" med dagen.
Nu är hela köksbordet fullt med ljusslingor och julgranspynt, så blir att organisera in detta i sina respektive lådor i garderoben.
Får sen uppdatera mig på när Sverige spelar handboll, för igår var det inte så då måste det vara idag.....
......och imorron startar arbetsveckan med en ny frisk måndag!
 
Nu finns det stor risk för underhållning från musikhörnan, nere på loppisen......
 
Ser nästan ut som en ledsen "gubbe", men inget ledsamt med blomkålsstuvning och kaka till kaffet efteråt, inte.
 
Ja då var det dags att ta sig an detta .....och tvättmaskinen ....och diskmaskinen........
 
 

Nästa.......

.....på "tur" i huset att vara förkyld. Maken skulle tillbringat helgen i sporthallen, men snorar istället i sin fåtölj vid datorn.
Ja man ska ju dela med sig här i världen, men vissa saker vore väldigt bra om man egoistiskt kunde behålla för sig själv. Så inte fallet denna gång med förkylningen alltså.
Hade tänkt ta en "roadtrip" till Hjo, men fick bli ett telefonsamtal och mail istället till syster för kände att jag vill nog inte flänga runt idag. Om en halvtimma startar matchen Norwich-Liverpool och innan dess ska det skalas räkor, för beslutade mig för en räkpaj till middag idag.
Inte lika kallt längre heller, men termometern har inte hunnit över - strecket än utan har stannat på -1. Ett fall framåt är det hursomhelst..... 
Dags att önska kompisen med make skön resa söderöver och börja nedräkning tills vi åker kanske?
Har plockat fram resväskorna och kollat måttet på handbagaget, samt börjat fylla dom så smått. Detta för att kunna plocka bort och lägga till i lugn och ro, vilket ger mig mindre resfeber än då man står sista kvällen och velar.
Sen var det en lite väl spännande match för Liverpool tidigare i eftermiddags. Men när slutsignalen slutligen ljöd, stod de segrande med 5-4.
En del förberedelser inför den årliga redovisningen av god man-uppdraget har jag också ägnat mig åt, ordna papper är ju alltid så spännande och kul (not!)
Nu äter jag upp sista räkpajs-biten som kvällsmat. Favorit i repris kanske man skulle kunna kalla menyn och den är god kall också.....
Sen var det väl handboll igen, eller har jag blandat ihop det?
 
Det var inget fel på fredagsmyset igår (den första för säsongen).....
 
......inte kvällsmaten heller: vegetarisk spagettisås i frysen blev till tomat och grönsakssoppa med vitlöksbröd och ädelost-röra till.
 
Sen avslutade jag den lite större sjalen och den blev väl godkänd, men ska göra en annan variant nästa gång (som "poppade upp" i huvudet i eftermiddag). Blir väl ett Spanienprojekt......
 
Över sjön passerade ett sportflygplan vid middagstid.....
 
....och här är bildbevis på räkpajen....men den är slut nu.
 
 
 
 
 

In i dimman......

.....var det i morse igen. Lika mycket dimma idag som det var igår kväll, riktig dimma alltså ingen "festvariant" om någon dristade sig att tro det.
Nu har det klarnat upp i alla fall och solen lyser lite försiktigt. Om det är varmare än de -12 graderna som bilen visade på hitväg vet jag inte än..... utomhus då förstås.
Inne på kontoret fryser jag inte, för här är säkert runt +20. Strax plingar micron och jag får "mormorsbiffar" till lunch.
Därefter ska jag på shoppingturné åt arbetsplatsen: Kaffe toapapper, filter, tvål och sånt roligt......
Blir kort rast idag alltså, men gör inget för det är helg i antågande och jag har "dubbel-date" med handboll och "På spåret" ikväll då maken är funktionär på Möbel-cupen damer, där Fagersanna IF är arrangör.
Kanske att mitt nuvarande stickprojekt tar slut under kvällen också, spännande att se om det känns bra att göra fler av samma modell senare.....
Kanske ska köpa nå't gott till min tevekväll också kom jag precis på, men vad?
Även imorron "får jag roa mig själv", då ovan nämnda cup varar hela helgen. En trip till syster i Hjo och sen second hand-affärerna där, även denna helg då kanske.
I postlådan härhemma låg ett brev med nycklar till lägenheten i Spanien, det närmar sig......
Och det doftade såååååå gott av vitlöksbröd i affären, så det fick bli ett sån't. Två kilo spanska apelsiner och säsongens första semla att komplettera kvällen med, kan nog bli bra.
 
Hittade dessa på diskbänken, då maken redan gått på kvällspromenad igår, men frugan bad ju om en kopp kaffe mitt i förberedelserna.....undrar om han frös om fingrarna?
 
En "året-runt-tavla" till chefens rum hittad på loppisen i Fagersanna. Han kände igen motivet, sen höstens semesterresa sa han....
 
Vackert vinterlandskap.....mitt i industriområdet.
 
Innehåll: Spaniennycklar..... 
 
 

Back to business....

....dvs. tillbaka till jobbet. Nackdelen var väl att det blev uppgång tidigt igen och alla papper, mail, samt kvitton "högt och lågt" i en "välordnad pyttipanna" att reda ut och hantera vid återkomsten. Fördelen är ju dock att veckan blev väldigt kort på detta viset.
Hade (om det varit möjligt) ändå valt en lång, frisk vecka istället alla da'r i veckan om det varit möjligt.
Har i alla fall överlevt förmiddagen, utan att ha några göromålsproblem, varpå tiden gått fort. Nu lite rekreation en stund under lunchen, innan vi tar tag i resten före hemgång.
Kontorshunden har varit inne och "kollat att jag finns påplats" mer än en gång idag och var säkert nöjd med både smörgåsbit till frukost och kycklingfilé till lunch.
Leasingbilen finner sig väl tillrätta här utanför också, så det rullar på kan man kanske säga......
Även eftermiddagens arbete kändes kort, då det var mycket att ta igen och några extra minuter fick allt läggas ner. Innan det blev dags att med Ibizas hjälp ta sig in i dimman och fara hem.
Stannade till vid Förr&Nu och hittade lite roligt: en skylt, karameller och enbärsdricka (vilken nästan är slut redan).
Räkningarna är registrerade för betalning, med mitt nya Bank-id i mobilen till hjälp, tänk vad jag kan......
Biffar och taco-köttfärs har Inga tillagat, så det kanske blir en taco-macka, varm sådan som kvällsmat och biffar i matlådan till morgondagen.
Sen återstår tevetablån och stickprojektet som sällskap, en stund........
Imorron är det fredag. 
 
Min nya "jobbarkompis".......
 
......och nya skylten på ytterdörren (invändigt än sålänge).....

Väckning.....

.....först iform av ett par meddelandepip från sonen, vars hjälp jag bett om angående systers behov av ny teknik.
Han hade visst funnit några förslag på nätet angående skiv- kassett- CD-spelande apparater.
Sen strax före halv nio ringde telefonen: "Here comes the sun".....spelade så vackert där på sängbordet, vilket jag vaknade till.
Då var det vårdcentralen, som inte hade meddelat mig att jag skulle ta prover inom två veckor. Vilket nu hade hunnit passera sen jag fick nya recept. Fastande.....när öppnar Ni? Halv åtta. Jaha, insåg jag direkt innan jobbet imorron går inte och på lunchen, knappast fastande. Men har ju inte ätit än idag, startade hjärnan upp med som hjälp, trots nyvaken. Lika bra att få det ur världen och handla lite mat, samt få iväg det tjocka brevet.
Lite trött blir man, då man inte varit ute sen i lördags men det gick hyfsat bra med en yoghurt i bagaget att ta till efter sticket. Macka och kaffe smakade inte heller fel vid hemkomst och en lång pratstund med kompisen, via telefon är nu avklarad.
Vi skulle ju egentligen träffats idag, men får skjuta på det tills hon hämtar oss på flygplatsen nere i Spanien då hon reser dit redan på lördag.
En hel hord hungriga änder landade precis utanför köksfönstret, får se om jag kan hjälpa till med något.... 
Annars har Inga lite tvätt att mota in i garderob och lådor, samt en delikat middag att tillreda. Ja för ordern lyder precis så: Gör nå't gott!, vilket hon ännu inte hunnit ta tag i och tolka......
Det blev kycklingfiléer med rismix (både idag och i lunchlådan för morrondagen).
Ser nu fram emot Sverige-Spanien i handboll. Bra om Sverige vinner, men de är vidare till nästa omgång redan. Så det blir några till matcher att  se fram emot.......
Imorron till arbetet igen, vi får se om jag orkar en hel dag.....är ju lite "ringrostig" nu.
 
Då har vi smakat på "Christmas pudding", inte riktigt vår cup of tea vilket vi misstänkte. Men nu vet vi. 
 
"Stamgäster......."
 
...och mera sällsynta: Fru Domherre idag.
 
 
 
 
 
 

Nära.....

....skjuter ingen hare, förlust med ett ynka udda-mål i handbollen mot Tyskland. Och nu skulle det bli ännu mera snö, sa dom igår på teve. Ska jag våga titta ut?
Jag bara nyser och nyser hela tiden, såpass mycket tydligen att jag har fått träningsvärk i "magmusklerna" (dom som jag egentligen inte har....)
Det hade inte snöat här inatt, alltid något att glädja sig åt. Ska ringa jobbet också för att tala om hur det blir med arbete resten av veckan. Jag skulle varit ledig imorron egentligen, var det bestämt. Men planerna för dagen får ställas in, då jag inte vill sprida baciller. Så får bli en sjukdag till istället med förhoppning om att det funkar att gå till jobbet på torsdag igen. Jag var välkommen tillbaka ........sa chefen.
Medan jag fortsätter att nysa mig igenom dagen, går det ju att sortera lite papper. Det är den tiden nu att allting ska in igen för ett nytt år (om man är god man). Inte bara den årliga redovisningen, utan också inkomstförfrågan från kommunen och månatlig assistanskontrollblankett. 
Gör väl inget att det blir lite basillusker på dessa tänker jag. Sen fick jag klart en "prototypponcho/sjal", som också gick ner i det icke avsända produktprovarpaketet. Så i slutet av veckan får Ia hämta aviserat brev kanske.....
Maken tog en kvällspromenad, medan jag satte på lite kaffe. Ska strax göra mig en kvällsmacka, hittade en hembakad brödkaka i frysen. 
Sen blir det dumburk igen och en nystartad poncho/sjal, denna gång lite större......
Ja man har inte roligare än man gör sig.
 
Vad är det för grävarbeten nere i Strandstaden måntro?
 
......."ingenting" undgår mitt vakande öga häruppe på höjden.
 
Här är ponchoprototypen.......(två gröna och en vit färg)
 

Segt......

......i både näsa och muskler. Inget jobb idag och inte imorron heller, sen får vi se hur det utvecklar sig. Väldigt fint väder ute är det iallafall, men promenad är tyvärr uteslutet.
Finns det nå't att titta på, på burken? Sova kan man ju inte göra hela da'n, eller kan man? 
Bra att det fanns mat kvar sen igår till middag, så jag inte behövde fundera på det.
Har faktiskt plockat iordning på mina tröjor, lagt i hylla och hängt på stång. Så nu finns allt hantverk i mitt datarum.
Men sen var det dags att ta till sängläge igen. Orkar inte så mycket med andra ord......
Gott om snuva är det fortfarande, även om febern kanske har gett med sig.
Ikväll blir det handboll igen, får hoppas på att Sverige inte går samma öde tillmötes som stackars Liverpool igår.
Men då det är Tyskland som står för motståndet, kan det bli svårt.
Och nytt stick-projekt pågång..........
 
Bra att Olaf hjälper mig att ha ordning på stickorna.....
 
 
 
 

....och så kom febern.

Det gick ju vägen, efter sju sorger och åtta bedrövelser med en gigantisk ledning i halvtid, men katastrofalt dåligt spel i andra. Slutligen kunde handbolls-herrarna ta segern som krävdes för att gå till nästa omgång.
Kul sålänge det varar, vi får se hur långt det räcker......
Sen när det var dags att krypa ner i sängen, frös jag som en hund och flera filtar fick göra tjänst. Vaknade mitt i natten, upp och ta tablett samt näsdroppar då blev det lite bättre och alla filtar "fick vila" också.
Har sovit från och till ända fram till halv tolv och känner mig inte direkt uppkäftig, men väldigt nysbenägen. Får bli sjukskrivning imorron, lika bra att maila chefen direkt.
Solen skiner inbjudande och termometern visar knappt -7, så det hade varit idealiskt att gå ut. Men det får bli en annan gång.
Ska trösta mig en stund med fotboll klockan tre och hoppas på att bekanta påplats på Anfield (bördiga från Fagersanna) hejar fram till seger. Är jag avis eller är jag avis........
Ska paketera "provkollektionen" för transport till huvudstaden och skicka morfar till brevlådan (om det går i).
Vi får se om Inga orkar att laga middag för hon är också lite klen idag, annars delegeras även det till pensionären.
Går väl bra egentligen, bara det att han är så snål med grönsakerna.......
Kanske finns nå't på teve som man kan glo på och sticka lite. Bättre att sitta i upprätt ställning en stund, blir extra täppt och jobbigt att ligga hela tiden.
 
Middagen är serverad......
 
 

Shopping-turné och "jobba ikapp".....

Vaknade i precis lagom tid, runt nio och klev upp för att först äta lite frukost, sen bar det iväg. 
Köpte knappar på Fagersannaloppisen och en tavla (som jag kollat in sen förut) med nu något reducerat pris. Den sistnämnda ska till jobbet, vilket också en del av de loppisfynd jag gjorde i både Tibro och Hjo ska.
Sen var det mitt årliga julklappspresentkort på Hem&Hobby, som behövde omvandlas till varor ansåg jag.
Seat Ibiza, som vår leasingbil heter, tog mig både dit och hem på ett godkänt sätt.
Bara att ta sig an rödspättan och potatismoset, såsnart jag ställt av alla kassar. De fick bli underhållning lite senare.
De flesta tomtarna fick igår eftermiddag förflytta sig till garderoben och resterande gardiners tur blev det efter middagen idag. Nu är det bara julgranen i glashuset kvar, men det får bli när temperaturen dalar lite.
Har nu framför "uppvärmningsmatcher" från England gjort klart ugglan och monterat knapparna på koftan, så nu får de snart ut och fara för produktprovning.
En klibbig snuva ha också kommit smygande, vi får se vart det tar vägen.....
Ikväll startar handbolls-EM herrar, match klockan åtta och imorron "smäller det" Liverpool-Manchester United klockan tre. Nu får jag försöka kurera bort den eländiga snuvan.......börjar med kaffe.
 
 
Påväg till Hjo i fint väder......
 
Hemma igen och nu ligger isen på hela sjön, då "kryper dom fram" skridskoåkarna och andra med spark.
 
Äntligen middag.....
 
...och slutligen, hittade jag en tillräckligt stor och hög kruka till mitt "stora" citronträd.
 
Nu är vi färdiga för att åka.......

Kallt, kallt, kallt ....... men fredag!

Men idag var det "bara" -17 grader på termometern, så det går åt rätt håll i alla fall kanske man kan säga om man ska försöka vara positiv. Om jag fortsätter på det temat så skiner solen även idag, inte från en klarblå himmel men dock och det är rimfrost på träden.
Kontorshunden känner kanske också på sig att det är sista dagen denna veckan, för hon kom glatt till dörren för att hälsa imorse då jag klev in. Normalt brukar hon ligga kvar på sin kudde, höja på ett ögonbryn och vifta lite med svansen på sin höjd. Det vankas ingen godbit förrän jag tar kaffetår nummer två på da'n, så ingen idé att gå till köket när jag kommer, har hon lärt sig.
Lunchlådan idag består av vita bönor, ägg och bacon. Ingen festmat direkt, men fullt godkänt om man är hungrig. Bara att invänta plinget, så är det serverat.
Maken åkte in till sta'n idag för att hämta sin/vår leasingbil, som äntligen anlänt. Får väl bekanta mig med den nya familjemedlemmen imorron kanske, för det är meningen att jag ska ha den till och från jobbet nu.
På hemväg åkte jag via fiskaffären och strax blir det räkbakelser och färska räkor, till den "champagne" som följde med nya bilen som ett tack för affären......
(Till lördagslunch serveras rödspätta, för jag kunde inte låta bli att köpa även det.)
Därefter tevefåtöljen och kvällens tablå, mestadels SVT 1, men startar allt på 8:an med att leta hus i England.
Imorron ska jag se om det finns knappar att shoppa till stick-projektet, hos sybehörsbordet på loppisen här i Fagersanna.......
 
Ja det är fint med rimfrost i träden, därborta på andra sida Fågelviksleden.
 
Välkommen till Fagersanna.....
 
....då tar vi inflyttningsfest......alkoholfri sådan såklart.
 
 

Plundring igår och planering idag......

.....blev det inför stundande semester.
Som sagt en "mångkulturell" julgransplundring under gårdagskvällen och sen en alldeles särskilt bra och spännande match mellan Liverpool - Arsenal som final, innan sänggåendet.
Yngste sonen till våra kulturvänner är också ett Liverpool-fan (förutom att han har den goda smaken att spela för Fagersanna IF också) så vi kom överens om att hålla tummarna. Vilket med facit i hand hjälpte. Efter en som sagt spännande och välspelad match, delade lagen på poängen (3-3). Även om man önskat se en vinst för hemmalaget, får det ändå anses rättvist som resultat, då båda lagen spelade en både bra, spännande och underhållande match.
Visst var man väl förvarnad av meteorologernas väderprognos, att det skulle bli smällkallt. Men det blir ändå som en liten chock att nyvaken titta på en termometer som visar -19 grader.
Bara att acceptera läget (behöver inte gilla det) och göra det bästa av situationen. Vilket för egen del är att titta ut på en skinande sol, från ett varmt kontorsrum. Värre är det med övriga kollegor som måste hoppa i och ur bilarna hela dagen lång. För vissa av dom blir det extra lång dag dessutom, då kylan ställer till med en del extra "problem".
Såsom att sopor fryser och bilen blir full mycket fortare, med extra-resor för att tömma som följd.
Frysen därhemma kunde igår erbjuda köttfärssås, bara att koka lite makaroner så var matlådan klar tills idag. Maken hade förberett morgondagens, efter överenskommelse, så jag kunde sitta lugnt hos kompisen för att  prata om och planera resan. Sen fick jag även en delikat fisksoppa.......
Tomtarna därhemma däremot, får fortsätta att ha möte ett tag till på vardagsrumsbordet.......men det dör dom inte av.
 
Nu fattas bara knappar....och ugglan som jag håller på att sticka i samma färger.
 
En del av min frukost där vid datorn, på kontoret.
 
Ska du jobba länge till?......jag är sugen på lunch nu!
 
 
 
 
 
 

"Lunch-date"....

Då har det blivit kallare, med påföljd att det är rutskrapande innan man kan åka på morronen. Knastrar sen i det tillfrysta slasket om man inte skottat ordentligt. Hemma var det inte så farligt med "knastrandet", men vid jobbet lät det riktigt illa. Nästan så att man trodde att något var trasigt, på bilen.
Annars så är det riktigt fint väder utanför fönstret, till och med solen har varit framme en del.
Rätt som det var pep min mobil, där både jag själv och min matlåda fick inbjudan till en date i sta'n hos kompisen, som slitit sig från fritidshuset för att roa sig med städning av lägenheten.
Hon letade antagligen en "legitim" anledning till att ta en paus i göromålen och då måste man ju hjälpa till.
Det var fler som hjälpte henne att "ta paus" visade det sig då jag kom dit, ytterligare en kompis hade mött upp. Tiden går ju fort i trevligt sällskap, så kändes som om jag bara satt ner ändan, då det var dags att åter dra till jobbet.
Senare på kvällen var maken och jag med våra kulturvänner på julgransplundringen nere i Folkets Park som anordnades av Kulturvän Tibro/Assyriska föreningen. Även det en trevlig samvaro, där tiden också gick fort. Sen fanns det ett dignande bord med både svenska och assyriska kakor av många olika slag.
Bara hem och kolla frysen om där fanns några rester att snabbt göra morgondagens matlåda av, ljuga lite och invänta matchstart Liverpool-Arsenal.......och hålla tummarna.
 
Lunch-utsikt......
 
.....istället för tomtar, på jobbet i köket.
 
Det fikabordet var inte att leka med.
 
Svensk dans runt granen, .......följdes sen av lite assyrisk dans......
 
...och besök av tomten med en säck full av godispåsar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ut med julen......

....på kontoret idag. Det har jag hunnit med, emellan samtalen. Nu står de "inlånade" dekorationer och väntar på hemtransport till garderoben i vårt konferensrum. Resterande som tillhör företaget har fått ett eget skåp i köket till nästa år.
Kan väl göra en inventering hemma och se om det är några prydnadsföremål och dukar som behöver komma ut och lufta sig lite. Då kan de få göra tjänst här på kontoret ett tag så det inte blir alldeles förfärligt tomt och öde efter julens föremål.
Nu till lunchen har jag avnjutit en kabanoss med pulvermos, det var det enda som Inga mäktade med igår kväll vid elvatiden....plus.
Antar att det är vanliga öppettider på second hand nu också, startar säkert idag efter jul-uppehållet.
Då har man något att se fram emot innan hemresa, men nu åter till arbetet ett tag.
Hittade några småsaker som säkert passar till att "piffa upp ett kalt kontorslandskap" med, för en tid.
Väl hemma fick Inga skärpa till sig och det puttrar faktiskt en potatis- och grönsakssoppa i skinkspadet (som har fått vänta i frysen på just detta möte). Nu får vi se om det smakar lika gott som det luktar, men dröjer minst en timma till innan vi får veta........
Leta hus på landet i England ska snart göras, sen blir det Ullared-premiär för säsongen (så dåligt att det ibland är bra) och så ska jag somna till "Sweet home Alabama".....kan bli en lagom agenda för återstoden av dagen (för övrigt titeln på en annan riktigt bra film).
 
Det doftar gott och puttrar hemtrevligt, tycker iallafall jag......
 
Ett litet "tjuv-skik ner i projektkassen.

Det blir ingen miss.....

Då var det åter måndag morgon och start på en hel helt vanlig arbetsvecka. Inga mitt-i-veckan-helger här inte, inom överskådlig framtid.
Lika tråkigt väglag för övrigt idag, som hela senaste veckan. Halt. snöigt och eländigt. Låter jag positiv? Nja...
det mest positiva idag, är väl att kontrakt och information till den om några veckor förestående resan anlände på mailen alldeles nyss.
Annars har det varit en hel del att ta tag i på jobbet även idag, med påföljd att tiden går fort. "One day done, only four to go" kanske man kan säga......
Tomt i kylskåpet blir det dock alltid, antingen man är fullt hus eller bara två. Fattar inte vart allt jag bär hem tar vägen? Dags alltså att göra ett nytt besök i mataffären.
Genomblöt om fötterna av att kliva i slasket från bilen över parkeringen till affären, blev jag och skitskraj att halka dessutom, var jag. Såg säkert ut som pigg nittio i ultrarapid under denna korta förflyttning.
 
Då var det åter till rubriken....
Fick alldeles nyss ett sms från Stockholm. Innehållet i det berättade: Att det blir ingen ingen miss i maj, utan en master.
Vilket bara är att erkänna då, den här gången gissade jag fel........
 
"Storasyster" to be.......

Plusgraders-söndag......

.....men bara precis över strecket. Det kändes att snön var "kramvänlig" då jag borstade av trappan för att lägga ut lite bröd till fåglarna. Enligt min mening går det åt rätt håll, men jag vet och förstår att det finns många andra som tyckte gårdagens -5 grader var mera idealiskt.
Har dock minst en själsfrände i väderleks-tyckandet, det vet jag säkert.
Var efter frukosten nere vid återvinningen och gjorde mig av med glasburkar, plastkartonger och en full bärkasse med tidningar. Maken skottade igen, men nu var det lite pyssel att ta sig upp för garage-nedfarten med bilen, då snön packats ihop och bildat "kana". Det gick iallafall med lite extra fart och efter återvinningen blev det en påhälsning hos loppisen, med en ny kasse kläder. Träffade förutom bordskollegor även en kompis och det blev en fika med lite prat.
Strax har Inga färdigt middagen och sen ska jag ta en stavpromenad med halvtid hos en annan kompis, på en kaffe helt säkert. Det var ett tag sen......
Därefter finns det förmodligen inte så mycket mer tid, än att det precis räcker till att sätta alarmet och förbereda matlådan till morgondagens arbete.
"Så ska det låta" börjar visst också igen, alltid sevärt......och nya projektet fortskrider.
 
Ytterligare ett "snötakshörn" mot grannen, samt därnere hamninloppet till Strandstaden.
 
......och dagens utsikt över "fågelrestaurangen" med sjön.
 
Ett av tomtarnas "för"möten, innan intåget i garderoben. I bakgrunden en fin julgrupp maken fått från Värmland, vars tulpaner precis slagit ut.
 

Fri-lördag, skrämselhicka och tomtar......

.......dessvärre utlokaliserade i hela huset och inte "på loftet" för årsförvaring. Har dock börjat sammankalla dom till garderobsmötet, men det tar ett tag innan alla nås av informationen. Som det nu är, pågår en del "småmöten" på flera platser i huset. Men än finns det tid att hinna till tjugonda Knut och den stora gemensamma manifestationen, nyttårs-inmarschen i garderoben. Jag slår bara dövörat till när otåliga svordomar och skitsnack från småmötena når öronen.
Maken har skottat snö, samt tagit en långpromenad, medan jag som sagt har diskuterat med alla nissarna i vrårna, stekt pannkaka och värmt ärtsoppan till middag.
Hade tänkt att gå ner en stund till loppisen med bl.a. utlovad leverans av Midsomer-filmer till en av säljarna, men det får bli imorron istället.
Har även fått en och annan idé till omorganisation av en del  övriga prylar i huset, så ska ägna mig åt det en stund nu.
Inga tyckte att hon borde ta ett handtag också, då jag ändå höll på. Hon står vid spisen och fixar söndagmiddag och sen fixade hon ett stekt äpple till min fika. Det är snart klart. Måste ju ta vara på den vaniljvisp jag köpte fel för ett tag sen, trodde jag tagit Milda mat, men......
Har kommit en bit påväg med mitt "återvinningshörn" i tvättstugan och får nu börja ladda för att ta in alla hantverksgrejer och fixa snyggt i hyllorna med tröjor, vantar och annat i datarummet bredvid. Har en bild i huv'et hur det ska se ut. Nu återstår att se om det är genomförbart och funkar i verkliga livet.....
Äpplet ringde, så nu blir det fika mmmmmmmmm..........
 
Skönt att dotter med familj kom hem till Sverige igår kväll, samtidigt som attentatet ägde rum i Hurghada där de varit en vecka. Inte så kul att höra nyhetsrubriken klockan 22.00 på TV igår kväll, men hon hade precis skickat meddelande till maken att de redan var hemma ......ifall vi hörde nå't på nyheterna.
 
Trots alla minusgrader, är det fortfarande öppet vatten på sjön......
 
Den årliga snövirveln i hörnet mot glashuset.
 
Ett second hand-fynd (engelskt såklart) som får fortsätta sitta uppe efter jul nu ....bara för den är så fin.
 
Ingas "treat for tomorrow" benfri kotlett i champinjonsås.......
 
.....och det är slut nu....äpplet.
 
 
 
 
 
 
 
 

"Uppe med tuppen".....

...... eller kanske till och med lite före. Inte för att jag gick upp tidigare idag än andra arbetsdagar, men hade ett ärende att utföra innan jobbet.
Maken hade paketerat, registrerat och betalat ett paket med barnbarnens kvarglömda träningskläder som  var tvunget att komma iväg idag. Detta för att de behöver dem i veckan som kommer. Så det var bara att ta vägen om Pressbyrån för avlämning och den personalen slog nog tuppen med hästlängder, då de enligt hemsidan öppnade redan klockan sex.
Nåväl efter uträttat ärende, mot jobbet och "första parkett" på föreställningen Snöfall. En maraton"pjäs" som pågått i åtta timmar med fortsättning följer.......?
Även idag är det många som har ringt för att "höra hur det går för sopbilen", eller kanske inte riktigt så. Utan mer i linje med vad den skulle kunna ha för godtagbar anledning till att inte ha varit hos just dom.....än.
Framställan görs på mer eller mindre trevliga sätt, där dock de trevliga överväger, faktiskt.
Det är så mycket lättare att hantera problem om man håller en normal samtalston om saken. Men man får försöka ha överseende med dem som inte är utrustade med den förmågan, trots att det medför en viss påfrestning i arbetsmiljön.
Trots allt så är det i alla fall fredag, vilket hamnar högt på pluskontot. Så också när arbetskamrater skottar runt bilen, innan hemfärd. Stooooor stjärna i boken.....Synd att inte chefen införskaffade en borste också.......
Lite proviant i snöyran på hemväg blev det och strax ska vi äta "fredagsmys".....sen blir det tevefåtölj-häng med nytt experimentprojekt.
...och ingen tid att passa imorron.....YESSSSSS!
 
Ja tog mig ju hit iallafall.
 
"Fredagsmys" (fiskaffären var ju stängd) fick bli kycklingkebab med tillbehör och glassdrink (på gamla bananer och citronglass) till efterrätt.
 
Kontorshunden väntar.......
 
 
 
 
 
 
 
 

Mera......

.....eländig snö, om än i ganska ringa omfattning men dock hela tiden långsam "påfyllning".
Man får ändå vara glad över att ha ett kontorsjobb en sån här dag och slippa vara ute på fältet. Inte helt kul att halka runt i stora tunga bilar på små isiga, hala vägar, eller att sitta och vänta på reparation av bilen och veta att det kommer bli vääääldigt sent idag......
Visst har här varit lite körigt också med mycket telefonsamtal, men av två onda ting anser jag mig ha "tragit vinstlotten" idag.
På lunchen var jag ute och sopade fram bilen (i halvtid kanske man kan säga) och åkte för att hämta mina två inropade porslinspjäser från Tradera. For sen raskt vidare för att inhandla en "överrock" till min nya mobil, så den inte behöver frysa i vintervädret.
Därefter tillbaka till "telefon-tjatandet" några timmar. Väder, vind och väglag påverkar "tidtabellen" vintertid och det är en ren omöjlighet att säga när och var ibland. Förstår folk det?......ja ibland händer det faktiskt! 
Hann nätt och jämt hem, förrän det var dags att ta "kompis-stavarna" och trava upp till klippningen. Var det skönt, eller var det skönt, att bli av med den bångstyriga kalufsen. Det växer "som ogräs" numera.
Måttligt kul var det dock att styra sina steg så man inte halkade, här kom kompisarna till god användning. Vågade inte utmana ödet med nån promenad idag, då det är rena blankisen under nysnötäcket.
Får ta en kopp kaffe med nystekta vitlöksbröd till och beundra min fina skål och uppläggningsfatet istället.
Kanska, kanske kan det finnas nå't på burken att se också.....(förutom husletarprogrammet).
 
Bara till mig?
 
......mera "bara till mig",  favo-porslinet två nya medlemmar i min "Country Cottage-familj". Välkomna!
 
Nya "överrocken" i klassiskt svart......
 
Så såg det ut igår eftermiddag. Hur det var idag vet jag inte: Mörkt när jag åkte och tillika svart vid hemkomsten.
 
 
 
 
 

Ännu kallare......

.....var det idag på morgonen (lite över -10C) då jag klev ur sängen för att ta min uppskjutna promenad. Men hade jag bestämt mig så hade jag. Pälsade på en massa kläder, lager på lager och klev ut i kylan.
Hade medvind, (ganska svag sådan men ändå) så det kändes inte alls kallt som befarat. Vid busshållplatsen stod en buss vilket inte är någon sensation egentligen, men den här hade tydligen beslutat sig för att:"Inte köra en meter till". Som sällskap hade den en bärgningsbil. Nu var jag inte på långpromenad direkt, utan bara till  återvinningsstationen och brevlådan vid affären.
På hemvägen var det betydligt kallare fläktar i ansiktet och bussen med sin hjälpande kompis stod fortfarande kvar.
Inte för att jag är nyfiken, men det tål att dokumenteras en sån stor händelse i lilla Fagersanna, så jag "förlängde" min promenad med att hämta kameran därhemma. Återvände sen i bästa journalistanda och fixade ett bildbevis.
Sen var jag färdig för nybryggt kaffe och kokt ägg till frukost, vilket iallafall jag själv ansåg mig förtjänt av.
Sängen har också gjort sig "förtjänt av" rena lakan och tvättmaskinen får allt lov att ta en motionsrunda, så helg det är. Det ska vara rättvist och apropå det, hävdade maken att han ska ta sin i skydd av mörkret lite senare.
Rätt skönt med en time out mitt i veckan, så varför inte införa helgdag varje onsdag ......
Liverpool spelade semifinal ett (av två) mot Stoke i engelska ligacupen och vann med 1-0, alltid någon tröst för senaste förlusten i seriespelet.
Eftersom det har gått och blivit såhär kallt, börjar sjön att frysa till för första gången i vinter. Hela vår vik är täckt av is, men finns fortfarande en del öppet längre ut.
Kanske ska titta till vädringen i sovrummet förresten, innan där blir helt "utfryst" och sen ge Inga middagsorder på något alldeles särskilt gott, genom att utöva mina arbetsledarerfarenheter till fullo......
 
Bildbevis på bärgningen av bussen.
 
Dags att fylla på lite.....men nötter fanns det kvar hälsar talgoxen.
 
Fyller på gör vi här också....med frukost.
 
Isen håller på att lägga sig över sjön.....
 
......och Inga körde ett "säkert kort"..
 
 
 
 
 
 

Trettondagsafton......

.....började med att jag vaknade till nya alarmet, men kände mig hyfsat utsövd. Ryggsträckningen gör sig som mest påmind morrontid, men jag lever på hoppet att det snart ska bli helt bra igen.
Klar för avfärd till jobbet, hörde jag hur grannen var ute och skottade! Ajdå tänkte jag, är det så illa, men det var bara någon centimeter puder och ingen is på bilrutorna. Skönt!
Grannen (grannarna) på båda sidor, är väldigt energiska med snöskottningen, medan vi i mittenhuset har en mera "laid back" attityd till detta vita elände. Går det att bara köra till, så kör vi på det.....
Visst är det vackert med snölandskap i solsken, men föredrar ändå för egen del plusgrader och fritt från denna nederbörd.
Lunchen idag var ingen höjdare, Inga hade skickat med en färdig(fryst) fiskgratäng. Men nu får hon allt skärpa sig och laga något riktigt gott som kompensation imorron.
Har suttit hela dagen och tittat på solen, men strax innan jag slutade hann den ju bli trött igen, men får kanske beväpna mig med stavarna och ta en liten sväng i alla fall.
Var och köpte tevetidning på ICA och då slank det med lite revben och kycklingklubbor tillsammans med en baguette. Det har vi ätit till kvällsmat och nu är det handbollsmatch på burken, så ingen promenad idag. Det är dessutom - 9C, så det får bli en förmiddagsrunda imorron istället, i dagsljus. 
Sen ska jag se vad kungafamiljen har haft för sig under förra året (som en "sann" rojalist), efter husletandet på landet i England. Förhoppnings håller jag mig vaken en stund till......
 
Min utsikt idag....just här en gammal "kollegebil" som passerar.......
 
 
 
 
 

Udda blir jämt.....

....och jämt blir udda. Ja så var det sagt angående hämtningsschemat i datasystemet. Sen visade det sig att tekniskt sett var det lite mer att ändra på för att få det "på rätt köl igen" efter årsskiftets två udda veckor i rad.
Men vi jobbar på det......eller rättare sagt chefen har en del att ändra, så vi blir tillförlitliga igen när vi svarar på alla kunders frågor om när vi kommer och tömmer.
Dock är det inga problem för bilarna de kör som vanligt, men inte helt lätt att få tekniken att "fatta" hur det funkar i praktiken.
Telefonen har "varit flitig" idag, den har ringt stup i kvarten eller till och med lite mer än så. Den vanligaste frågan: "När tömmer ni nästa gång? för det är fullt......" 
Ja det kan jag relatera till för egen del också, såhär efter julen med alla gäster och julklappspappersrester.  
På hemvägen bunkrade jag upp med lite mer mat, två kassar inbaxade i framsätet på bilen (enklast så för att skona ryggen). Räknade sen med att maken skulle bära in dom i huset vid hemkomsten. Men se han hade "rymt", ut på motionspromenad. Bara att bära själv alltså och det gick ok.
Har sen ömsom glott på teve, ömsom förlängt mitt lotto-spel och bokat hotell med parkering inför Frankrikeresan i april. Såg tyvärr det sista på småkronornas förlustmatch. 
Nu ska jag bara boka p-plats till den närmast förestående semesterresan också. Pengarna rullar.........
Sen får vi se om det blir nån matlåda till morgondagen eller om Inga strejkar ikväll.
 
Nu väntar vi bara på ljusare tider........
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista söndagen......

....för den här gången, på Fagersannaloppisen. Nu har vi packat ihop och tömt våra bord, både loppis-kompisen och jag. Vi tar ett uppehåll på ca tre månader och återkommer till våren. I slutet av mars blir vår comeback är det sagt.
Sen har ju jag haft den dåliga smaken att sträcka mig lagom till nedmonteringen, men maken ryckte ut och bar. Det gick ganska bra att packa ner, då detta höll sig på en lagom höjd och nu finns allting inställt i "gäststugan".
Bara för mig att ta tag i då ryggen ger klartecken igen. Vi förväntar oss inga gäster nu på ett tag, så ingen brådska.....
Sen är det dags att ta sig an jobbet imorron igen, fyra lediga dagar vart tog dom vägen? Men blir ju mjukstart med en helgdag kvar, mitt i veckan. Sen är det skarpt läge igen och bara att mala på fram till semestern inplanerad i början av februari.
Kom precis på att alla tomtar och dylikt ska väck också.....lär inte lida av någon sysslolöshet direkt ett tag framöver. Även om jag har "pausat" loppisen.
Nu ska jag steka lite pyttipanna till morgondagens matlåda, sen får vi se om dumburken bjuder något intressant innan sängen får några timmars besök tills nya mobilens väckning ljuder. 
 
Ja nu är alla "fuskvantar" nedpackade och hemkomna. Dock inte dessa, de bor i huvudstaden, men får väl vila just nu då ägarna är på solsemester.
 
Nog mera troligt att det är behov av denna julklapp, som lillasyster hittade i ett av årets paket.
 
.......och då tar vi paus.
 
 
 
 
 

Det går......

.....att hantera för tillfället, men stelt och rörelsebegränsande är det i ryggslutet. Sonen väntas hit på middag, för att byta min telefon till en modernare variant.
Dillkött var inga problem att laga till middag, men att fatta all teknik angående mobiltelefon av "senaste" snitt är en helt annan femma. För tant i bästa medelåldern kan det vara riktigt tröttande, tro mig. Om man dessutom är något justerad kroppsligen och det tillkommer massiva hjärnaktiviteter, då blir det riktigt komplicerat. 
Bara att konstatera att det kommer att bli många "väl valda ord" och ett antal inte så väl valda, innan jag har "tämjt" den nya mobilen. Går väl i och för sig inte att få den att lyda, utan bara att gulla med den tills resultat eller tålamod infinner sig, så den blir användbar.
Har iallafall lyckats ta en bild på fotot av far här på väggen, som nu fick bli bakgrundsbild tills jag hittar ett annat motiv.......
Sen har även jag numera swish installerat, det Ni.....
Många tack till sonen iallafall, för att den nu är i brukligt skick, med kontaktlistan sparad från min gamla och ringsignal köpt. Är nu tillbaka på den ringsignal jag hade för längesedan igen: Beatles "Here comes the sun". Ändå något bekant i teknikdjungeln.
Igår tog jag en promenad till postlådan vid affären för att röra på stelheten, sammalunda idag. Vi får se och innerligen hoppas att det fortsätter åt rätt håll nu.....
För Liverpool gick det inget bra idag heller, får hoppas på lottot då kanske.....
 
De frusna stackarna behövde lite "tlc" i form av brödbitar (grannarna får säga vad dom vill...)
 
En annan (nästan) granne hade tänt en brasa, då jag var ute på promenad.....
 
Sådär, då var far och jag redo för en ny teknikutmaning......
 
 
 
 

Det var ju onödigt......

......att sträcka sig i ryggen, då man håller på att plocka ordning i det allmänna kaoset. Inte bara beroende på de gäster som varit på besök, utan det kaos som råder i tvättstugan. Nej jag har inte avgivit något nyårslöfte, men har en plan som föddes för några dagar sedan, att styra upp utrymmet i detta rum till bland annat källsortering.
Jobbar ju numera i branschen, så behöver anamma lite struktur och disciplin vad det gäller återvinning.
Har pillat i mig några Alvedon och haft på stödbälte en stund, bra är det inte men hanterbart i nuläge. Vi får se vad som händer då jag ska ta mig ur sängen imorron...... bland annat.
Middagen är aväten och tre tvättmaskiner har "gastat" om hjälp med upphängning såhär långt på da'n, strax blir det förflyttning till tevefåtöljen för att titta på husletning. En kopp kaffe tar jag nog med mig och lite godis finns det kvar.... här och var, att avnjuta till.
Bara att avvakta och hoppas nu...... på att det släpper i ryggslutet. 
 
God fortsättning.....
 
...önskar jag och Olaf (min julklapp) som har fått i uppdrag att vakta min "stickburk" där i fönstret.

RSS 2.0