Ännu kallare......

.....var det idag på morgonen (lite över -10C) då jag klev ur sängen för att ta min uppskjutna promenad. Men hade jag bestämt mig så hade jag. Pälsade på en massa kläder, lager på lager och klev ut i kylan.
Hade medvind, (ganska svag sådan men ändå) så det kändes inte alls kallt som befarat. Vid busshållplatsen stod en buss vilket inte är någon sensation egentligen, men den här hade tydligen beslutat sig för att:"Inte köra en meter till". Som sällskap hade den en bärgningsbil. Nu var jag inte på långpromenad direkt, utan bara till  återvinningsstationen och brevlådan vid affären.
På hemvägen var det betydligt kallare fläktar i ansiktet och bussen med sin hjälpande kompis stod fortfarande kvar.
Inte för att jag är nyfiken, men det tål att dokumenteras en sån stor händelse i lilla Fagersanna, så jag "förlängde" min promenad med att hämta kameran därhemma. Återvände sen i bästa journalistanda och fixade ett bildbevis.
Sen var jag färdig för nybryggt kaffe och kokt ägg till frukost, vilket iallafall jag själv ansåg mig förtjänt av.
Sängen har också gjort sig "förtjänt av" rena lakan och tvättmaskinen får allt lov att ta en motionsrunda, så helg det är. Det ska vara rättvist och apropå det, hävdade maken att han ska ta sin i skydd av mörkret lite senare.
Rätt skönt med en time out mitt i veckan, så varför inte införa helgdag varje onsdag ......
Liverpool spelade semifinal ett (av två) mot Stoke i engelska ligacupen och vann med 1-0, alltid någon tröst för senaste förlusten i seriespelet.
Eftersom det har gått och blivit såhär kallt, börjar sjön att frysa till för första gången i vinter. Hela vår vik är täckt av is, men finns fortfarande en del öppet längre ut.
Kanske ska titta till vädringen i sovrummet förresten, innan där blir helt "utfryst" och sen ge Inga middagsorder på något alldeles särskilt gott, genom att utöva mina arbetsledarerfarenheter till fullo......
 
Bildbevis på bärgningen av bussen.
 
Dags att fylla på lite.....men nötter fanns det kvar hälsar talgoxen.
 
Fyller på gör vi här också....med frukost.
 
Isen håller på att lägga sig över sjön.....
 
......och Inga körde ett "säkert kort"..
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0