Jobb-onsdag.......

.....förhoppningsvis den sista, ever. Men man ska aldrig säga aldrig och fortfarande kunna vara flexibel för tillfälliga förändringar. Inget är hugget i sten, som man brukar säga.
Ja det tuffar på med ogrusade vägar, kvarvarande "förbättringar" (läs icke fungerande kommandon) i datasystemet och nu (äntligen) en ny arbetskamrat (HP 2),  installerad och klar (efter diverse turer för chefen).
Har än så länge haft ett samtal, som jag nödsakades avsluta i förtid, då vederbörande bara ville tala om hur inkompetenta VI var, det var bättre förr osv. Det fanns ingen förklaring i världen, som hade godtagits där och då finns inte så mycket mer att prata om, som ger någon lösning.
Tidningen på orten ringde för ett utlåtande.........chefen fick svara och kanske att det kan lyfta problemet för en lösning. Men även "bakom kulisserna" pågår kontakter. Ni vet den gamla ramsan: Råttan på repet, repet på slaktar'n.....osv.
En halv dag tog det innan nya skrivaren började krångla........just saying....
Men som det tekniska geni jag är, lyckades jag få bukt med det och övertyga "tingesten" om att jobbet består i att skriva ut det jag beordrar.
Ytterligare ett samtal fick ett snabbare slut, än den som ringde hade tänkt framåt eftermiddagen. Hen ville en femte gång förklara problemet och lyssnade inte på svar, utan sa bara att vi/jag ljög.
Förutom mat idag blev det en kabinväska med hem från affären, att ersätta den vars teleskophandtag är trasigt och trilskas. Förberedelser inför semester om några månader........
Ingen lycka på lotto idag heller att rapportera.
 
Muuuummmms.........
 
 
 
 

Meddelande.......

....." i tid och otid" kan man säga, när det precis piper till i telefonen då man kommit i säng i ganska hygglig tid och börjat slumra till. Nu var det väl av det angenäma slaget, en fråga om fika imorron? av bonusdottern och snabbt avklarat positivt svar and back to sleep, pronto!
I morse strax efter sex pep det igen, denna gång från kollegan som fått besök av feber och stannade hemma för att kurera sig. Men då hade jag "sovit färdigt", så det störde inget alls.
Slask och söl på vägarna, men inte så mycket snö i våra trakter. Det täcker inte ens gräsmattan ordentligt och nu klarnar det upp, med chans till sol-besök.
Uppdateringen av registret medförde (som alltid) en del gnissel. Att det aldrig kan gå smärtfritt sånt och att det alltid måste ändras på layouten?
Som grädde på moset tackade kontorets skrivare för sig och gick i pension, mitt på förmiddagen.
Ny "arbetskamrat" istället för gamle HP kommer inte förrän imorron och då ska den "läras upp".........
Visserligen tar chefen hand om detta, men jag har ju ingen att sätta i arbete under tiden. Den används MYCKET!
Kanske just därför som den sa tack och hej!
Planen idag är alltså, klara sig resten av dagen utan kartor och kopior, sen en snabbis på second hand, möta bonusdottern och ta en fika.
Ikväll på teven har de "buntat ihop" en massa program som jag kan tänka mig se på, igår var det "inget".
Liverpool får också en ny chans att visa att de kan vinna igen.
Sen blir det åter i säng........
 
Ett udda svin till gris-samlingen.......
 
Uppfann en ny maträtt: "Omelett-pannkake-röra med bacon.......
 

Sista veckan........

.....jag jobbar heltid, från och med februari går jag ner till 80% och har ledigt onsdagar. Inte utan att jag ser fram emot detta. Jobba två dagar ledig en, jobba två och sen helg känns som ett bra upplägg.
Provade detta när barnen var små också en tid, med att ta ut föräldrapenning onsdagar och även då kändes det helt ok vill jag minnas. Visserligen lite mindre i plånboken, men man måste värdera annat än pengar....... 
För övrigt är det riktigt pissväder sen tidig förmiddag. Det snöar stora flingor, men de stannar inte kvar i någon större mäng som tur är.
Mycket tjatande om o-tömda tunnor även idag och kommer säkert vara så veckan ut..... de flesta köper
förklaringen, men det är ändå tröttsamt att lyssna till sig själv om och om igen, om samma sak. 
Sista timman fick jag sitta och titta på arbetshögen, eftersom registret skulle stängas för uppdatering. Skönt att veta att jag inte blir sysslolös imorgon då, då........  
Mötte en av ungdomarna från boendet jag jobbade på för några år sedan i affären (attans vad tiden springer). Vi pratade en stund och några köpta matvaror senare åkte jag hem. Slask överallt.....
Maken påbörjade precis en promenad, då jag svängde in vid postlådorna.
Sen var det Ingas tur att göra lite: Laga matlåda till imorron, plocka ur diskmaskinen, lägga in de sista julsakerna i sin garderob och plocka ner tvätten som var torr. Men nu får den ligga där i korgen och filosofera till tisdag, för Inga ho' ble' trötter ho' mä'.
Vi tar sällskap till fåtöljen med en gemensam kopp kaffe och slår på dumburken nu.
Sverige fick inget guld i handboll igår, men de har ju fyra stycken sen tidigare och Spanien hade inget. Så lite rättvist var det kanske ändå.....dessutom var de bättre också.
 
Biff stroganoff blev tillagad idag......
 
När rautern och gammeltelefonen flyttade fick stek"maskinen" ny bostad......och diskbänken blev ledig.
 
Det var en tävling på nätet (vinna resa) om man lade upp favoritporslin och berättade lite om det...tekanna från London i snögubbeformat inköpt i "The Christmas shop" i kvarteren vid Tower bridge för tjugo+ år sedan.
 
Mitt vardagsporslin (också engelskt) "Country Cottage" påminner mig dagligen om den engelska landsbygden.
 
 
 
 
 

Nya loppisfynd.......

.....den här gången på hemmaplan. Var ett tag sedan jag besökte vår egen Fagersannaloppis. Men efter frukost och avyttring av avfall på återvinningsstationen, tyckte jag det var dags.
Retade bara upp mig på folk som tänker med rä..... då tre bilar helt blockerade återvinningsstationen. Nu hade jag inga mängder och inte så tungt, men fick parkera en bit ifrån och bära mellan bilarna.
Lite trist att ingen kom för att åka, så jag hade fått spy lite "surtants-galla i uppfostringssyfte" .
Det tog ett bra tag att gå över allting som fanns till salu på loppisen och då jag stod i kö för att betala, tittade maken in för att informera om att han tog en promenad.
Hem och hänga en tvättmaskin (innehållet alltså) och starta en ny. Dessutom påbörja middagen, som idag blev chili con carne. Gästtstugan är nu också befriad från all juldekoration, men saknar gardin. Får bli en annan dag.....
I väntan på handbollen, ska jag om en stund åka till en kompis för fika och tjat.
Men först lite fåtöljhäng med datorn.
Inget på lottot igår och Liverpool fick stryk...igen, lika bra att matchen inte sändes på teve då.
Kanske ska ta och kolla finanserna lite, efter helgens shopping-bonanza.
 
Start för dagen, inklusive nypressad blodapelsinjuice.
 
"Småfåglarna" samlar sig, de har fått vittring på havregryn och bröd.......
 
Herr och fru And tittade också förbi.....
 
Bye, bye fasta telefonen.......
 
Lite presenter....det finns även mycket helt nya grejer på loppisen.
 
Storkok......
 
 
 
 

Givande resa.......

.......till Hjo idag. Startade dagen med en lördagsfrukost (kokt ägg, smörgås, kaffe och nypressad apelsinjuice) som jag även bjöd in maken till. Han är lite justerad just nu, då han igår "provade" en isfläck i skogen med den bakre delen. Välkommen i ha-ont-gänget säger jag........
Strax före elva startade jag utflykten till Hjo, i motsols-ljus som bitvis inte var att leka med. 
Började med ett besök på Hjo-can-help, där jag hittade en hel del "smått och gott" som fick följa med i kassen därifrån. Vidare till Lindra och där var det "bingo" redan i farstun, för i en hylla bredvid dörren stod sex! vinglas av den sort jag samlar på (och använder).
Hittade sen ett spel och en ful gosse-anka också. Därefter till syster för att prata lite och hämta mer papper till årets redovisning. Hon ser fram emot sin sextioårs-dag (med presenter) och den förestående flytten.
Båda dock med en något skräckblandad förtjusning, för det är mindre kul att bli gammal tycker hon (vem håller inte med där?) och alla förändringar tas emot med mycken skepsis. 
Hennes motsträviga bil, som inte startade förra lördagen i Fagersanna och fick åka bärgning, visade sig inte ha något fel. Verkstaden gick igenom allt tänkbart men hittade inget och nu startar den igen (som om inget hade hänt).
Handbollen igår var en riktig gastkramande skräll av Sverige, som nu ska bjuda Spanien motstånd i EM-finalen imorron. Vem vill inte se det?? och hur det än går har de iallafall bärgat ett silver. Bra gjort!
Tvättmaskinen fick ett uppdrag när jag kom hem och är snart klar med det, då får torktumlaren ta över och göra färdigt. Tror att jag ska orka med överflyttningen av plaggen dem emellan......
Lottodragning....igen och stjärnor på ett slott, för att sen avsluta kvällen med Liverpools match i FA-cupen.om den sänds på teve........annars får man väl somna till nå't annat.
 
Passerar snart Kyrkefalla kyrka, påväg tillbaka efter Hjo-trippen.
 
En liten pöl utanför jobbet, fortfarande med is.....
 
Månen uppe mitt på da'n och kollegans bil som återigen tar weekend i Tibro.
 
Lövbiff till middag......
 
Här ett axplock av fynden, finns några till men de "vill inte" vara med på bild......
 
 
 

Fredagsmys.......

......kan man väl inte direkt kalla den storbrand som utbröt i natt på Allégårdens äldreboende. Men det gick ändå förhållandevis ganska bra, när det i stort sett "bara" blev materiella skador och då på en kafédel där ingen bor iallafall. Enligt lokaltidningen verkar nattpersonalen ha gjort ett mastodontjobb med utrymningen.
Det luktade rök på vägen till jobbet idag, ända ut på riksvägen och det var först vid åtta-tiden brandkåren fick kontroll över branden, enligt uppgift.
Ja det händer en del även i en landsortshåla.......inte längesen bombgruppen var här till exempel.
Nu är dessa saker givetvis ingenting man längtar efter, eller sånt man menar då man ibland kan häva ur sig att det händer inget.....
Dagen har för övrigt kantats av telefonsamtal från mer eller mindre missnöjda kunder, utmed onsdagens isvägar och lite datastrul i registret vid central uppdatering. Mer sånt är aviserat till måndag.....
Idag är det i alla fall ändå fredag och snart får jag slippa telefonsamtal några dagar. Bara ett samtal från herr doktorn att "vänta på" vid fem. Sen får vi se hur helgen blir.
Dags att börja sortera papper och redovisa år 2017 som god man och börja tagga upp för allt extra, 2018 kommer att innebära på den fronten.
Inte helt idealt, men det kunde varit värre. Så kan vi sammanfatta doktorns samtal, vilket han började med att säga: "Nu är jag trött, så du får prata"...... har haft med honom att göra förut. Han är lite "unik" men det stör inte mig, bara han kan sin sak. Jag ska ta lite mer medicin för trycket och testa igen om två veckor........sen får vi se......
Nu tar vi lite riktigt fredagsmys, maken har bestämt hamburgare.
Frågan är bara om han eller Inga ska stå för tillredningen? Tror inte han ens har funderat på det.
Men så fick jag en snilleblixt, vi beställde och hämtade färdiga på "Bell pepper", ingen behövde vara "kock"......
 
Pappersarbetet har startat.......
 
"Bell Pepper" levererar, med Ingas nypressade blodapelsinjuice som aperitif......
 
 
 
 

Kontroll utförd.....

......och stick i armen dessutom. Trycket var normalt, men det får väl diskuteras imorron då doktorn ska ringa.
Vet inte om de har andra krav på värden inför operation, än vad vanlig vårdcentral har.
Ute blåser man nästan bort, men i eftermiddag är definitivt solen på besök. Hur länge visar sig......
Annars tuffar registervården på i ullstrumporna, endast avbruten av samtal från abonnenter med icke tömda tunnor.
Det blev en hel del under gårdagen......
Några förstår varför vi inte riskerar bilar och personal på isgator utan grus, andra inte.
Tar en hel del energi (och tid) att "förklara" och svara på diverse följdfrågor, både de som är relevanta och de som inte är det.......
Så till handbollen: Trots förlust mot Norge (och inget vidare spel) är nu Sverige vidare till semifinal. Detta på bekostnad av värdnationen Kroatien (som vi för övrigt besegrade i gruppspelet) då de förlorade sin match mot Frankrike.
Blir ett nytt nordiskt land att möta imorron, Danmark. Tveksamt om de klarar av, enligt mig. Inte med den kvalitén på spel de visade upp igår i alla fall.
För övrigt säger jag som flera andra vänner på Facebook: "Lerins lärjungar" är väldigt sevärt.
Fyrkantig fryslåda även idag till lunch, men i kväll får allt Inga skärpa sig och laga något "hemkört".......
Det gjorde hon, iallafall stekte köttet, klippte upp påsen till potatisgratängen och ställde den i ugnen. Halvfabrikat, kanske vi ska benämna lunchlådan till fredag........
 
Fryspizzan för en tia igår till kvällsmat, var riktigt bra...iallafall till det priset. (inte grädde...turkisk yoghurt)

Nästa dag......

.....startar med mildväder och fyra plus. Det går åt rätt håll (enligt mig), trots att det medför slask.
Innebär tyvärr glashala vägar för kollegorna ute på fältet och i förlängningen missnöjda kunder i telefonen.
Men håller man inte sina vägar i farbart skick, får man ta konsekvenserna......
Av en slump, upptäcktes imorse även ett helt område som var "felkodat" i registret. Hur detta kunnat passera i snart tre år är en gåta. Men å andra sidan är det inget som direkt förvånar längre i antal eller karaktär, på felen där i registret. Hela morgonen gick åt till rättning av upptäckten.....
Blåser gör det ganska avsevärt, men solen kan vara på gång med "punkt-visiter", vissa tecken tyder på detta. Men å andra sidan finns tecken även på motsatsen......det regnar nu.
Ikväll är det först handboll, sen Lerin och för att kunna se även Renées brygga får det bli inspelning.
Maken ringde under förmiddagen och sa att det nu går att se alla kanaler på samtliga TV-apparater i huset. Nej det går inte, fick han till svar för jag befinner mig på jobbet......(haha)
Själv var han då på väg till Hjo, för lunch med de gamla postkollegorna. Sådana som kan ta dagen som den kommer (precis som han).
Imorron ska jag ta blodtrycket, för läkaren på kvinnoavdelningen "ville (efter mätning) ge bakläxa" till den som skrivit ut medicinen för det till mig. Tar några stick i fingret också när jag ändå måste dit, längesen nu (om inte gårdagens räknas då förstås.....).
Får bli lite fryst pizza till kvällsmat och en pannacotta (på rea) till kaffet och den förmodade underhållningen.
 
"Klick, klick.....på ett av de nya fynden, igår hos second hand......
 
Säsongens sista snö??....... man kan ju hoppas.
 

Morfars alster......

 .....är väl värda att ses, så jag passar på att lägga upp de foton jag igår tog för att skicka vidare till den som håller på att sammanställa en skrift över Inredia i Tibro och vad som hänt där sen starten. 
Ska idag "roa mig" med ett besök på "KSS", avdelning kvinnligt. Det brukar ju vara något att se fram emot (eller hur?) så ock idag. Men ibland så......
Ska först jobba nästan hela dagen och avsluta sen med ovanstående nöje.
Apropå nöje, så var det ju kul att Sverige vann komfortabelt i handbollen igår, men mindre roligt att Liverpool fick stryk av tabell-jumbon Swansea.
Efter att ha tillbringat en timma med diverse nöjen på olika ställen i byggnaden, som för övrigt var full av folk och bord som demonstrerade alla sjukhusets avdelningar. Förmodligen för att få folk att söka jobb/utbilda sig inom sjukvården. Rörigt var det i alla händelser. Så var det skönt att lämna (fysiskt iallafall) mentalt är jag nog fortfarande där......
Stannade till på Jysk och handlade en födelsedagspresent (till april), billiga handdukar och kuddfodral för "ingenting".
Bagar'n fick också ett besök, surdegsbröd med pumpakärnor, bullar och minibiskvi till kaffet.
Även second hand fanns det tid över för innan de stängde. Tog ingen korg idag....och då hittade jag en hel del. Fick slutligen hämta en korg för att få med allt. Men taktiken var ganska bra tyckte jag.......
Hemma är det strul med den nya teveleverantören.....surprise!!!! orkar dock inte engagera mig i det, får maken sköta.
Nu är jag rätt trött och väldigt redo för kaffet med tilltugget.
 
Tibroklubbe-parad......
 
Morfars "ångmaskin"...går att "köra" med luftmadrass-pump.
 
Morfars "leksak" kulsprutan (spillkråkor), inspirerad av Familjen Flinta-serien.
 
Fem av de 90 skålar i olika träslag.........han har svarvat.
 
Två "träknutar" ....med "dödsstraff" på att ta isär, för omöjligt att sätta ihop igen, korrekt.
 
.......och till sist: Svarvarkungen möter riktiga kungen, år 1975.
 
 
 

Åter på.....

......jobbet och vädret bjöd i morse på -5 grader, med hårt sittande is på vindrutan.
Nu är det dags för frukostmacka, så kontorshunden är för närvarande min allra bästa vän i hela världen.
Förmiddagen flöt på lugnt (kors i taket), man kan ju hoppas att även eftermiddagen går i samma anda.
Lunchen äten, i samma sällskap som frukosten. Lunchlådan blev ordentligt ur-slickad och sen sa kontorshunden till sin husse, att nu var det verkligen hög tid för mitt-på-dagen-promenaden. 
Så han fick prioritera den, medan micron värmde hans mat.
Fick en liten rapport från sydliga trakter, där det är värmerekord för att vara januari och de anser sig ha det bra därnere.......
Ska efter jobbet idag, ta en fika hos en kompis som alldeles nyss fyllde 75 år. Hade tänkt åka dit tidigare, men ville inte dela med mig av några baciller. Därför har det fått vänta en dryg vecka.
Ikväll kolliderar allt av intresse igen, på dumburken. Typiskt nog är det både Liverpool och EM-handboll (Sverige) samtidigt.
Efter fika och fira hos kompisen, hem och ta tag i fotografering av morfarsalster. Fick förfrågan från en som gör en skrift om Inredia i höstas och nu ville hon gärna ha lite bilder för att ha med till tryckningen.
Så det blev lite mer att hantera än planerat.......
 
En liten gåva överlämnad.....
 
Lunchlådan.......
 
Blir det nå't kvar, eller?....så det är nå'n idé att lägga sig ner och vänta.
 
 

Strippad.......

....på alla dekorationer och belysning, är numera 2017 års julgran. Maken har fått order för imorron att slänga ut skelettet i vår slänt. 
Finns fortfarande lite jul kvar i gäststugan och på husknuten, men det tar vi en annan dag.
Fortfarande trött känner jag mig såhär vid tidig eftermiddag i min fåtölj, har gjort lite pasta med köttfärssås till middag och maken drog sen iväg till Tibro för att titta på Fagersanna IF:s damfotbollscup inomhus.
Får bli en kopp kaffe och sen finns det väl alltid något att glo på, på burken.
Gick faktiskt upp tidigt idag (för att vara helg), redan före nio. Men sov ju desto mer igår och man kan undra vart tiden tar vägen....fastän man naturligtvis förstår det.  
Vaknade iallafall till -7 grader drygt, på termometern och is har börjat lägga sig över sjön.
Maken tog med en sallad hem, så nu är kvällsmaten också avklarad. Får väl bli lite kaffe nu bara och hoppas på att magen har bråkat klart.
Mörkt och dimma med stigande antal minusgrader igen inför natten, är det utomhus.
 
Att vakna till en söndagsmorgon.......
 
"Nystrippad julgran", klar att slängas ut.
 
Lite eftermiddagsljus, innan solen går ner.......

Ja vad hade helgen att bjuda.......

.... en pajad mage fredag kväll, dålig sömn och många upp och ner i sängen under natten.
Lite dålig aptit i morse och hoppade över kaffet. Sov länge och har ägnat dagen åt gamla dvd, så det blev en heldag med "Stolthet och fördom" teve-serien .....på sex timmar.
Syster kom på besök, för att lämna en massa papper till den årliga redovisningen som god man. De skulle stanna till på loppisen och ta en fika, för hos mig bjöds det av förklarliga skäl ingenting.
En halvtimma senare ringde assistenttelefonen, då hade systers bil lagt av och de var strandsatta därnere.
Maken skjutsade hem dem till Hjo och senare kom ett meddelande att bilen bärgats till verkstad i Tibro.
Gjorde lax i folie med potatis till middag och det gick ner.
Imorron var planen chili con carne, men får nog satsa på något lugnare.
Gick inget vidare för handbollsherrarna heller, stryk mot Frankrike och ingen utdelning på lotto.
Kul helg......so far.
 
Har dock kommit en bit på nya stick-projektet.
 
....kvällsmat, med lite kaffe.
 
 

Vad har helgen att bjuda?

Mer än välförtjänt ledighet då förstås, menar jag.  Blir väl vad man gör den till som vanligt, med handboll och fotboll på teve bland annat.
Några små enstaka snöflingor dalar sakta ner utanför kontorsfönstret och solen håller närapå att bryta igenom lite.
Kan undra vad det är för väder söderöver, dit kompisen nu åkt för en jobbperiod? Får väl förmoda att de slipper snö i alla fall.....
Tittar man på väderprognosen ska det vara lite småblåsigt, inget regn och runt 14 grader varmt. Låter nästan som idealiskt "Gerd"-väder.
Har "fördrivit" tiden fram till "slutsignal" med registerrättningar. De kommer att räcka tills jag ska gå i pension är jag nu fullständigt övertygad om....
Till fredagsmys idag fick det bli ICAs hemlagade kycklingpaj från delikatessdisken och årets första semlor.
Maken hade härjat med sladdar till teve och annat kul uppe på vinden idag, men var klar (skönt) och skulle bara ta en promenad innan vi äter. 
Den som väntar på nå't gott......
Sen blir det teve (surprise, surprise) orkar inte mycket mer, ska i ärlighetens namn erkännas.
Jo sticka vidare på "visions-tröjan" från Netto, för den var jag bara tvungen att starta igår, trots att jag redan har en annan påbörjad (också till mig). Men den får bli ett långprojekt, för den nya "uppenbarelsen" kändes sååå mycket roligare att ta tag i och testa.
Avslutar nu med förhoppning om en bra helg......
För alla..........
 
Lite "spårsnö" var det i arla morgonstund........
 
Stort lågt flygande plan........
 
....tog två varv runt industriområdet i eftermiddag.
 
Fredagsmyset idag......
 
 
 
 
 

Det ljusnar.........

.....runt åtta numera och ser fram emot att snart inte behöva använda min skrivbords-spotlight alls. Än sålänge behövs den ungefär en timma varje morgon, men på eftermiddagen går det nu återigen bra utan.
Kors i taket det är lite blå strimmor av himmel synliga........
Den delikata lunchen (grillkorv & pulvermos) är avnjuten och rätt som det var gick sonen förbi fönstret. Han hade leverans till fadern av nödvändiga datasladdar, som modern skulle betala för enligt hälsning.
Det har hon nu gjort........
Bara eftermiddagen kvar att hantera och en bunkrings-runda i mataffären innan hemfärd.
Man får väl i alla fall sätta värde på att man inte behöver sitta i diket och vänta på bärgning.....
Vilket en av våra bilar råkade ut för igår kväll, ingen sand eller grus någonstans så han kanade på tväre ner i ett dike. Inte ens bärgningsbil kunde hjälpa till, förrän den fått tag på en grusbil som kunde ordna underlag. Var de arga, eller var de arga? det är frågan. Chauffören var inte hemma förrän efter midnatt och sen ut igen idag......
Vi undrar varje gång detta händer:
Tänk om det hade varit brandbilen eller ambulansen som behövt ta sig fram på vägen.......sopor är ju ändå inte livshotande att få vänta med hämtningen av. 
Lite underligt var det allt på "bunkrings-rundan", att det hamnade annat än mat i vagnen också. Men det var ju  såååå billigt...... garnet.
Mörkt lila och jag kunde se en tröja framför mig, kostnad långt under hundralappen (arbetet oräknat då förstås).
Nu väntar jag på lite kaffe........vi får se om det kommer nå't.
 
Matlåda fredag........
 
Kvällsmat: Räkor i curry-youhurt/majonnäs med acocado.
 
Och här är högen.......
 
 
 

Fortsatt "önskeväder".........

.......men även idag var det bara att borsta av några flingor på bilen före avfärd.
Ta sig an onsdagens arbete...... sen avsluta hos frisören, för en justering av frisyren.
Handbollen igår förresten, var en ren fröjd att titta på, vilken skillnad mot första förlustmatchen mot Island. Nu slutade alltså gruppspelet med maximalt antal poäng att ta vidare till nästa runda, Island kom sist och får åka hem.
Lite "rättvist" då de hade den dåliga smaken att besegra oss.
Mitt under förmiddagen drog två tjutande brandbilar förbi och svängde in i "vår" korsning. Någonstans i närheten kanske det brinner, tänkte vi........
Men ganska snart kom de båda bilarna tillbaka i en mycket makligare takt, så det var säkert bara ett falsklarm.
Idag blir det fyrkantig låda från "frys-kocken", men imorron kan det nog bli fläskpannkaka lagad av maken.
Det var i alla fall vad jag föreslog att han skulle ägna tid till idag och den rätten brukar han inte direkt vara nödbedd att laga (eller äta).
Nu har det börjat snöa igen, lagom till man slutar arbetet........
Var bara tillfälligt som tur var, har nu "promenerat" t.o.r. frisören och kom hem med en ny frisyr. Knappt märkbar förändring, men en öronjustering är på prov. Inte för att det går att ångra sig i nuläget, men det växer ju snart ut ändå om missnöje skulle uppstå........
Lottodragning nästa, med kaffe. Sen bl.a. Lerins lärlingar........
 
Kaffe på maten, efter fyrkantig kåldolme från Dafgårds.......
 
Maken får behålla fläskpannkakan även imorron (smakade lite, helt ok) men jag tar korv istället.

Snöstorm var aviserat.......

..... och visst blåste det ordentligt i natt, samt gav en del nederbörd som följd, men inga mängder i Fagersanna i alla fall. Vilket jag uppskattar väldigt mycket, var bara att borsta av ett tunt lager nysnö och köra i morse.
Blåser gör det ordentligt fortfarande, men nederbörden verkar ha avstannat. 
Ikväll kör det ihop sig tevemässigt. Handboll på trean, Mandelmanns på fyran och Ullared på femman. Titta på handbollen är självklart, men vilket program ska jag spela in och vilket ska jag "skita i".
Det är väldigt lätt att skapa sig problem....eller hur?
Nu har jag varit och köpt nästa veckas tevetidning vilket jag glömde igår, så ordningen är återställd..... inte vanemänniska alls, nejdå! 
Och på hemvägen tittar vi till second hand....för det är ju tisdag.
Tomhänt tog jag mig därifrån, mellanlandade hemma för att hämta tulpaner och en ask praliner och fortsätta ner till kompisen som ligger på sin soffa och har mycket ondare än vad jag har. Just nu och ett tag framöver......
Muskelskada  runt höften, som inte var/är att leka med, hoppas bara hon har fortsatt tålamod att vila, som doktorn ordinerat. 
Nu tar vi oss an tevetablån.........och en kopp kaffe.
 
Dagens utsikt, när det ljusnat.......inte alltför illa (trots snön).
 
Invigning av nyaste matlådan, med korvgryta.......
 
 
 

Måndagsmorgon.......

......är inte riktigt min favorit, men den går ovanligt ofta i repris, tycker jag. Nu är den alltså här igen och allt annat än pigg....... så vill jag beskriva mitt nuvarande tillstånd. Mulet och tråkigt väder, men uppehåll och inga rutor att skrapa på pluskontot i alla fall.
Helt allena på kontoret, men det gör inte så mycket....... för då hinner jag kanske vakna innan de andra kommer (hahaha).
En rejäl portion dillkött med i matlådan idag, men inte blev det mycket kvar till kontorshunden, som efter "sovmorron" missade frukosten och låg kanske därför extra ivrigt väntande på tröskeln. Ja lite (med betoning på lite) fanns det att slicka ur i alla fall.
Nu är det bara eftermiddagen kvar, innan jag får åka hem. Då ska det bli en liten omväg för att titta in på födelsdagsfika hos en som idag fyller pensionär (men inte har slutat jobba...).
Sen väntar tre fulla tvättkorgar med rent på mig därhemma. Blir nog ingen matlåda lagad, utan får ta ur förrådet i frysen  från Findus......
Ändring: Det fannse en bit falukorv, så det gick lika fort att fixa till en korvgryta, efter att både jag och maken åkte bort till den "fyllande pensionären" och gratulerade. 
Maken tog en promenad hem och klev precis in genom dörren. Nu är det bara tvätten kvar att ta hand om då alltså........ vi får se hur det blir med den saken.
Jorå, den åkte in på plats av bara farten. Nu kraschlandat i fåtöljen.......
 
Dagens lunchlåda.......dillkött mmmmm...
 
"Med en enkel tulipan"....... och några praliner, uppvaktade vi födelsedags"barnet".
 
 
 
 

Lagertyg......

....... har idag blivit nya köksgardiner. och alldeles strax även en paradhandduk. Rensade före jul i mitt omfattande lager av tyg och skeppade iväg en ansenlig mängd till bonusdottern i Hörnebo. Har dock mer än gott om tyger kvar härhemma.
Hade en idé om att sy nya gardiner av ett tyg jag letade efter, men se det "gömde sig" så under resans gång så att säga, ramlade jag på ett annat vällagrat. Det sa direkt att det ville bli köksgardin och varför inte tänkte jag då.....
Nu hänger de i fönstret, istället för julvarianten och väntar bara på att paradhandduken ska skiftas också.
Men matchen Liverpool-Manchester City har precis börjat och Liverpool hat tagit ledningen, så det får vänta till halvtid.
Dillkött till middag är konsumerat och en kopp kaffe drucken. Blir att spela in handbollen för "eftersändning" .........
Symötets Lotto gav en Jokervinst på 80 kronor igår, alltid något.....
Inte mycket kvar av helgen nu..........
 
Nu kör vi den svart-vita skalan även på gardin.....
 
....ett tag, "vintermotiv" granar.
 
Snart dags för "julhögen" att krypa ner i kistan. Bara en paradhandduk som saknas....
 
Får duga ett tag........
 
 
 

"Kaos och......

.......ineffektivitet" blev det idag, angående en eventuell installation av nya teve-boxen (tur vi har den gamla varianten kvar också).
Det visade sig att nödvändiga kablar var för korta, dra över vinden funkade inte heller då existerande kabel den vägen gick sönder, rauterns placering i köket funkade mer eller mindre bra beroende på placering i höjd, kablar att åtgärda var för korta......... ja inte hände det särskilt mycket på tre timmar, av färdigt arbete.
Dock blev det åtgärd av fångst (två möss) i fällorna, när maken ändå var däruppe på vinden.
Nu är elektriker bokad om en dryg vecka för både installation av nya uttag och tillhandahållande av kablar i rätt längd.
Sonen som varit snäll och "bråkat" med allt detta gick nu över till en granne som ringde angående ett dataproblem.
Vi får se om det är lättare att få ordning på.
Annars ska vi åka och äta thai-buffé och bjuda med födelsedagsbarnet (sonen imorgon). Undrar när det blir middag........( klockan är nu tre...)
Några ord om handbollskatastrofen också då kanske. Gick ju inget vidare mot Island, de var både dåliga och fullständigt handlingsförlamade, verkade det som. Snyggade dock till förlusten mot slutet, bara två mål back när eländet äntligen var över. Nästa match imorron, efter att Liverpool tagit sig an suveräna serieledarna Man.City. Kan just undra hur mycket sorg den dagen slutar med och på det blir det sen åter måndag som extra bonus.
Men inga sorger i förskott, under har ju skett förr.........
Nu mätt, belåten, samt nyhandlad på ICA och återkommen till fåtöljen, kan jag konstatera att ...lördagen försvann bara. På spisen puttrar dillkött till imorron. och nu Tottenham-match.
 
Mysig datahörna.....eller?
 
Söndagsmiddag förbereds.......
 
 
 

Sallad.......

.....är beställd av maken, som "fredagsmys". Så jag får väl ta den omvägen på hemvägen och köpa en sådan. Räcker faktiskt med en, att dela "rättvist" då vi blir mätta mycket fortare nu på gamla da'r.
Billigare blir det ju också som en bieffekt.......
Idag börjar EM-handbollen herrar, ska bli intressant att se hur de står sig i konkurrensen det här året. Först ut blir mot Island och det blir lagom som "efterrätt" till kaffet, på salladen.......
Apropå det, så glömde jag att dricka kaffe igår kväll, fatta det otänkbara....Glömde!
Detta "uppdagades" då jag vid tvåtiden vaknade till och hade en begynnande huvudvärk. Aha! upp och dricka ett glas kallt kaffe, vilket faktiskt fungerade, då huvudvärken var borta i morse. 
Nu bara eftermiddagspasset kvar, sen helg........
Alldeles lagom mycket sallad....en portion för två och "överbliven" Cava sen nyår därtill. Perfekt uppladdning inför handbollen, nu kaffe på det ......och förflyttning till fåtöljen!
Heja Sverige!!
 
Fredagsmys....nu startar helgen.
 
 

Torsdag redan......

.....känns det som, men inte så konstigt kanske då jag "kortade av" veckan i starten. Fortfarande an aning hes om jag pratar för mycket, men rösten höll i alla fall fram till tre-tiden igår.
Nu är det även vanlig vardag på kontoret utan juldekorationer, de får åter vila i ett köksskåp till nästa år. Förutom min adventsstake som får göra tjänst någon vecka till och en jul-mus som flyttat in på mitt rum, medan jag varit sjukskriven. En kontorsråtta har fått sällskap av en annan. Någon snäll kollega kanske tyckte jag behövde lite assistans.
Då dags för stora shoppingronden, mycket hushållspapper går det åt........ och kaffe, till kontoret pratar vi om nu.
Men åker nog efter jobbet med de privata inköpen, blir lite mycket annars, för den listan är lång.
....och då är det ju inte så intelligent att lämna den hemma.
Chansade och kom hem med ganska precis hälften, plus en hel del annat .....inte uppskrivet.
Medan jag var och shoppade till jobbet, passade datorn på kontoret på att uppdatera sig, så jag fick lite längre lunch än planerat, för det tog tid.
Sen hemkommen och uppackad..... var det dags att vänta över en timma på hemdatorn, samma sak.
Hann ta en powernap i fåtöljen och fick lite extra energi, så nu har jag ljugit färdigt.
 
Min nya arbetskompis, ytterligare en kontorsråtta alltså.
 
Jodå, det tog en stund....på jobbet. Sen ännu längre på hemdatorn. Gäsp!
 
 

Tillbaka till......

....arbetet och som vanligt efter ledighet (av vilken anledning det än må vara) finns det full sysselsättning och lite till att ta tag i. Telefonen har dock varit hyfsat snäll under förmiddagen, så det känns som om jag är "on top of it again".
Isen på vindrutorna var inte att leka med i morse, det tog säkert tio minuter innan jag skrapat av så mycket att det var trafiksäkert att köra. Och det där blå eländet man kan köpa för att spraya på gjorde ingen skillnad (snarare tvärtom). Blir inga fler såna flaskor.........
Har nu kommit så långt som till lunchen och sparar inköpen till hemfärden tror jag. Bättre att äta i lugn och ro istället för att stressa runt.
Vid närmare eftertanke, varför göra idag vad man kan skjuta upp till imorron.....
Får då bli en kombinerad inköpstrip både till jobbet och privat. Om en stund är det lotto-dragning igen och innan den är genomförd finns iallafall hoppet.
Brandvarnaren är flyttad från köket in i tvättstugan, så Inga behövde inte vara nervös när hon stekte bacon till torsdags-matlådan åt mig.
Fåtöljen nästa med en kopp kaffe.........
 
Hade varit nå't...... men tyvärr bara kaffet som stämmer. Det andra härrör från en semesterbild jag hittade i hastigheten.
 
 

Julen flyttar.....

....sakta men säkert tillbaka in i garderober och kista. Tror att jag har "jagat rätt på" alla utplacerade tomtar nu, men är inte hundraprocentigt säker. En och annan julduk finns fortfarande kvar att ta bort och alla gardiner, samt julgranen ute i glashuset. Men som sagt ingen brådska och det är väl bara tack vare förkylningen, "nedmonteringen" har startat minst en vecka tidigare än vanligt såhär års.
Men imorron är det åter till arbetet som väntar, ska försöka komma isäng.....och sova ikväll. Somnade inte förrän efter tre inatt, men såg till att det blev riktig frukost i hyfsad tid iallafall.
Såååå lätt att vända på dygnet, såsnart man är "ledig".
Maken har också fullt upp med tider att passa under onsdagen. Kontroll på vårdcentralen, hemlarmsbesök för service och påkoppling av det nya teveabonnemanget.
Inga var snäll och gjorde ugnsfalu med hemlagat mos, medan jag hanterade juldekorationer och det blev över så min matlåda för morgondagen är fixad, skönt.
Nu får vi se vad dumburken har att bjuda, istället för det planerade symötet jag fick avstå ifrån.
 
Dags för frukost, ute.....
 
.......och inne.
 
Dimmigt idag.....
 
"Lunch" ute.......
 
......och inne.
 

Snuvan börjar bli......

.....så smått kontrollerbar nu, men jag är fortsatt trött. Vilket visade sig i att jag nog faktiskt sov både bra och onormalt länge idag. Måndagen blev kort om man säger så, eftersom jag inte vaknade förrän vid tolvtiden.
Inte mycket idé att satsa på frukost vid den tiden, mer än en youghurt.
Maken fick i uppdrag att utföra matshoppingen, samt då också hämta en ny box för teveutbudsabonnemanget via bredbandet. Så ännu fler "vackra" tekniska prylar att placera ut, med andra ord.
Middagen avklarad och nu sitter jag i fåtöljen igen.
Har börjat så smått med att plocka bort julen också, men det brådskar inte direkt i min värld så det kan få ta ett tag. Lite i taget får det bli, ingen stress.
Ska nu försöka få ihop ett vanligt (gammaldags) brev, till min brevkompis från Holland sen sjuttiotalet.
Hon har inte Facebook, men hennes barn har så jag vet lite vad som händer ändå. Skulle kunna skriva ett e-mail, men fick tillsammans med julklapparna ett skrivet brev, så satsar på ett sånt tillbaka.
Ska kurera mig även imorron och hoppas på att rösten då är tillbaka i mindre kraxande form inför planerade återgåendet till jobbet på onsdag.
Dock får det bli att avstå från ett symöte imorron kväll, surt men nödvändigt........
Nu kaffe och teve.
 
Bara älskar dessa inredningsdetaljer......not! (här nya rautern) Vi får se vad som går att förbättra framöver.
 
Ja vi hittar fortfarande kvarglömda julklappar..........här tre ......och ett halsband
 
 

Prosit........

......finns det många tillfällen fortfarande att säga till mig. Har blivit något färre "möjligheter" än det var igår, men  många gånger ändå...... även idag.
Maken var uppe tidigt (för honom iallafall) och stökade runt. Det visade sig vara en fotbollscup på gång i Töreboda som han skulle åka på. Antar att det kändes roligare än att stanna hemma och lyssna på mitt fräsande och snörvlande.
Skickade under förmiddagen meddelande till både chefen och assistenten, att jag inte kommer till jobbet och delar med mig av förkylningen. Blir hemma både måndag och tisdag iallafall, för att riktigt gotta mig och umgås med mina baciller.
Kompisen skickade ett meddelande med frågan om vi skulle ta en fika på Fagersanna-loppisen? Men jag avböjde, både för min och andras skull. Hon kom hit för att lämna en grej, men stod längst nere vid dörren, medan jag höll mig i andra ändan av hallen. Konversationen pågick väl sådär i fem minuter, innan hon fann för bäst att fortsätta.
Gjorde en Shepherd's pie till lunch och ska steka några biffar lite senare för morrondagen.
Maken hade ätit pizza, så han "slapp" den pulvermos-baserade delikatessen
Helt ok för min del iallafall och nu fortsätter väl jag att snora vidare mot kvällning.........
 
"Herde-pajen" klar........
 
....och portionerad för ätning.
 
De två sista egenbakade pepparkaksgrisarna, rök till kaffet på maten.
 
Dagen går mot sitt slut......
 
 

Kul........

.......att snuvan äntligen brutit ut. Har varit lite rosslig i halsen sen nyår och trodde att det var på bättringsvägen nu, men då kom alltså snuvan igång istället. Kanske är positivt iallafall att det "utvecklar sig" och förhoppningsvis går över nu då. Får väl se hur det fortskrider......på alla fronter.
Helgdag, vackert väder med sol och snön ligger kvar. Det var många bra program på teve igår och helt otroligt nog, missade jag totalt att det även var fotboll, lokalderby i Liverpool (FA-cup)!! Oförlåtligt, men de brukar ju aldrig spela på fredagkvällar.....
Nu kollar jag efter en reprissändning att se, för rätt lag vann och det dyra nyförvärvet debuterade med att göra målet som avgjorde hela matchen. Hur kunde jag missa??
Mycket näsdukar går det åt, en j....a massa för att vara exakt. När inte snuvan rinner, nyser jag som en galning......som sagt "kul".
Dock är det handboll på teve och helt ok utbud ikväll verkar det som, bara att fortsätta snora och nysa. Vi får se om det kan bli tal om arbete på måndag. Just nu ser det inte så lovande ut.......
 
Ganska hyfsat vinterväder.......
 
I "väntans tider" ........på att frön ramlar ner när småfåglarna smörjer kråset.
 
Mina "bästa vänner" just nu........
 
Några presenter på gång........
 
 
 
 

En bättre dag......

...... än igår än sålänge och nu är det snart kväll.....fredagskväll.
Det värktabletter inte fullt rådde på igår har lugnat ner sig och förhoppninen är att det så ska få förbli.
Annars har jag varit ute och fyllt på fågelmat och genast anländer dessa svarta "sällsynta" fåglarna i massor. Visst de hör till "vår herres hage" de också, men det känns inte lika inspirerande att hålla dessa vid liv, då de redan är alldeles för många. Men det är som det är......
Då jag fyllde på solrosfrön och annat tänke jag också försöka komma lite närmare den ekorre som skuttade runt vid häcken. Då jag öppnade dörren sprang han genom häcken igen och jag gick ner dit för att se vart han tagit vägen. Såg dock ingenting, tittade och tittade efter spår i snön eller kanske i tallen, men ingenstans fanns han att se.
Till slut slängde jag ett öga på syrenbusken som han klättrat i tidigare och där, satt han blick stilla klamrande sig fast i stammen. Dock fastnade han på kort.
Gick in och hämtade mandelspån jag hade som blivit för gamla och lade i en blomkruka där bredvid, men genast kom bara de där svarta flygande sakerna igen och hade party. 
Har även haft en del kontakter med systers assistent, arbetsledaren och handläggaren på Försäkringskassan. Nu är det iallafall bestämt och förmedlat, beslutet att syster ska flytta. Alla praktiska detaljer följer.........
Hon har dock redan börjat fundera på nya möbelinköp, ringde alldeles nyss och "frågade"  om ny hylla. 
Jajamän sa jag, nu blir det roligt att handla nytt och svarade också att visst följer jag med om jag bara är ledig, på såna tripper. Dubbelt så stort kräver en hel del möbelinköp............
Nu tänker jag njuta av fredag kväll........ och lördag.......och söndag. Så är iallafall min plan. 
 
Där sitter han och glor på mig........
 
......klamrande sig fast och blick stilla.
 
Köpte en amaryllis (för första gången till mig själv) iår.
 
Fick en av syster också.......
 
 
 
 

Utflykt i skitväder......

.......har vi ägnat oss åt idag. Maken var snäll och följde med, för man är inte särskilt uppkäftig efter denna typ av åtgärd. Så också idag.....fortfarande trots värktabletter, sitter det inte utanpå.
Det var skönt att slippa köra tur och retur Falköping faktiskt, vilket jag gjorde förra gången. Men då var det vår och betydligt bättre väder. Nu är det bara att försöka ha tålamod och fylla på med smärtstillande framåt kvällen.
Ja, vad har jag för val egentligen......
Blir att stanna hemma imorron också, då det inte funkar att sitta i åtta timmar (inte ens en......)
Kul nästan jämt alltså.......
Sen har syster börjat vela angående flytt, men när hon med hjälp av assistenterna pratat igenom alla fördelar finns det bara ett beslut att ta egentligen.
Sen vi kom hem har det snöat en hel del, så nu är det vitt och vackert ute igen.
Blir att kolla in teveutbudet och försöka använda det som terapi.........
 
Tjock korv med mos....homestyle till kvällsmat igår.
 
Påväg till Falköping........
 
.....påväg hem.
 
Kvällsvyn....snöar fortfarande.
 
 
 

Tiden går fort......

.....och man behöver inte ens ha roligt, för att den ska göra så. Det räcker med mycket att hantera och en telefon som ringer oavbrutet, men i omgångar. Känns nästan som om folk får tanken samtidigt att ringa och fråga/klaga på sophämtningen.
Lite som när man satt i postkassa och sa "nu har bussen kommit" för det var likadant där, att folk kom i flock och däremellan kunde det vara lugnt, mer eller mindre långa stunder.
Annars kan rapporteras att John Blund var aningen snål med sin närvaro under natten. Inte förrän väckarklockan ljöd kändes det som att det kunde sovits vidare ett tag.
Nu väntar jag på "slutsignalen" för att få åka hemöver, imorron väntar lite "äventyr" i sjukvården istället för arbete.
Innan dess ska jag försöka få en natts sömn, av bättre kvalité än den föregående.
På hemvägen blev det en kaffe hos bonusdottern och leverans av två vinflaskor av lite udda form. I den ena fanns det några glas vin kvar dessutom.
Vid Ransbergs kyrka träffade jag en räv som hade riktigt bråttom, men med bara någon meter missade jag dock.
Lotto vart det gamla vanliga, tre rätt.......
 
Kanske skulle be Ia komma och natta mormor........
 
 

Inga sysselsättningsproblem idag inte......

.....fullt överallt att ta tag i efter ledigheten. Sen ringer det en hel del dessutom (surprise!)
Men nu är dagen slut och jag ska masa mig hemåt. Tar nog en koll på second hand, när jag ändå passerar.
Lite förnödenheter att fixa matlåda av är införskaffade på lunchen, så Inga inte blir sysslolös då jag anlänt hem menar jag.......
Hon knorrade allt en del, men nu finns det matlåda för morgondagen och en gång till tror jag.
På second hand hittade jag en Tibroklubba med original-låda (inkl. lapp om morfar) som jag köpte. Fann även två andra bra-ha presenter för framtiden.
Nu när julklappstiden är över får man tänka framåt, till nästa jul (alternativt födelsedagar under det nya året).
Den delen av hjärnan är alltid "på" och letar.
Inga är totalt utarbetad efter en del tvättvikande också. Dessutom fick hon prata en stund med  Sector Alarm som ringde och frågade hur det var. Väldigt fint av dem att de bryr sig om stackars utarbetade kökspigor tycker jag.
Trött-Inga gör mig nog sällskap till en kaffe i fåtöljen alldeles strax, misstänker jag.
 
Nyårsnattens måne......
 
....följd av kvällens betydligt större variant.
 
Fläskstek på benfri kotlettrad och gräddsås för en tjuga, är inte att förakta.

Först i en lång rad......

......av dagar på det nya året, fick vi en med riktigt tråkväder. Men det tar på snön av allt regnet iallafall.....
Energin är väl inte på topp direkt, men lite småstäd och tvätt har ändå blivit gjort. En och annan film på dumburken har också passerat i väntan på match klockan fyra.
Bortamatch för Liverpool idag, mot Burnley. Kanske dags att värma lite middag innan avspark, var visst ett tag sedan frukostmackan.
Verkar vara ännu sämre väder i England, regnet öser ner på matchen. Det satt långt inne, men de vann till slut.
Nästa match Everton-Man. United kan vara intressant, då Rooney nu är tillbaka i sin moderklubb Everton.
Alltså spelande mot sin gamla klubb (de senaste 13 åren) och vars alla tiders rekord i målgörande han har dessutom.
Som jag sa för en dryg vecka sedan, går tiden väldigt fort och imorron är det åter dags att ställa väckarklocka för att återgå i arbete.
Hur firade vi då tolvslaget? Öppnade en flaska Cava, skålade, gick ut på gården och kollade lite fyrverkerier med glasen i hand. Maken skottade undan lite blötsnö som kommit och sen skulle vi väl se småkronornas hockeymatch, men jag somnade så gott innan den ens hann börja. Men det gick ju bra, har jag sett......
 
Börjar bli en "vana".....ny lott igen.
 
Skål för 2018.......
 
.....och ute finns en julklapp på plats.
 
Nyårsnatt......
 
....med fyrverkeri.
 
Lite snöskottning....för skojs skull.
 
Nyårsdag.
 
 
 

RSS 2.0