Ett klipp!

Om vi ska vara helt sanningsenliga så var det rätt många klipp innan Karin fick ordning på frisyren igen. Men det blev precis som vanligt, bra. Skulle det mot förmodan någon gång inte bli bra, så är det sannolikt inte frisörskans fel ändå.
Det har varit fint väder idag, kallt men sol. Runt -10 och det var lite hostigt, även den korta promenaden till Salongen. Kunde sedan försiktigt "skjuva" undan snön på uteplatsen, så jag kom in i glashuset. Där lindade jag en nyinköpt ljusslinga runt gardinstången, som lyser upp fint därute.
Till middag idag festade jag på lever. Tror (nej jag vet) att maken var nöjd med sina rester, av spagetti & köttfärssås. Sen har jag även bakat korintkakor till julaftonsfikat.


Så här såg det ut på eftermiddagen idag....


....åt andra hållet. Påbörjad "pulkabacke".

Snö, snö, snö med storm nästan hela dagen

Det har kommit en hel del snö till. Med facit i hand var det lika bra att inte behöva stå på torget med hantverk i snöstorm, både för hälsans skull och vem vet, hade kanske inte ens tagit mig dit.
Maken ska börja jobba tidigare imorgon, till följd av att en kollega sitter insnöad utanför Skultorp. Vi får hoppas att det har lugnat sig till imorgon. Nu har det inte kommit nå't på ett par timmar i alla fall.
Har stickat och tittat på bra engelsk fotboll hela dagen, förutom då jag gjorde lite mer köttbullar till julafton och biffar till dagens middag, eller slog in fler julklappar.


Det har blivit några fler sen igår.....

Tibro tur och retur

Borstade av det värsta på bilen och tog en tur till Second Hand, där det fanns några fynd. Fortsatte sedan till bankomaten, men vände i dörren till Pressbyrån. Taskig tajming med jättelång kö då det var nära deadline för spelet. Det ärendet får vi ta en annan dag istället. Hann in en sväng på Systemet innan de stängde, ingen kö där faktiskt! Nu finns det lite julöl hemma i alla fall. Kanske blir ett besök till innan jul, men just julölen brukar ofta ta slut så därför passade jag på idag.
En tur till Hörnebo för en kopp kaffe i snöyran blev det också innan mataffären. När jag var klar där hade det slutat snöa! Hemma serverade Inga idag köttfärssås och spagetti. En del TV-tittande blev det också. Sen bestämde jag mig för att ringa återbud till Lions torghandeln imorgon, är fortfarande inte återställd och att stå ute i fyra timmar i kylan är väl inte så bra kan man förmoda. Surt sa räven, men så är det. Får satsa på Hönsa julmarknad till torsdag istället, inomhus.


Lite adventspynt hittade jag i skåpet....


En tröja till färdig


Bilen har kommit hem!

Ledigt och sovmorgon för maken, jo pyttsan! När klockan var halv sju ringde telefonen. Det var bara jag som hörde den och for givetvis upp för att svara. I andra ändan kraxade en brevbärarkollega att han var sjuk, kunde maken komma och göra övertid?
Gick in och väckte honom, så han fick förklara för kollegan att bilen skulle hämtas och att vi hade lite annat också att uträtta, men.... var det alldeles nödvändigt kunde han komma några timmar på morgonen. Tre telefonsamtal senare konstaterades att han var oumbärlig så han gav sig iväg.
Jag lyckades somna igen, men vaknade frampå förmiddagen igen av telefonen. Maken föraviserade hemkomst och vi kunde åka till sta'n strax därefter. Handlade lite julklappar och mer garn att sticka fler tröjor av, så lagret inte plötsligt tar slut!
Efter "dagens" på COOP hämtade vi så SAABen innan vi återvände hem. Har ikväll börjat slå in några av julklapparna, men det finns många fler på tur och några ytterligare att inhandla, om vi kan komma på vad vi ska köpa till en del!


Klara än så länge.Det låg ett kort i postlådan

Ytterligare en dag har passerat, föregående natt tog slut den också, trots att jag låg vaken till säkert fyratiden.
Maken sov gott och länge, eftersom han har fridagar torsdag-fredag. Det blev kokt ägg till frukost och sen fisk till middag. Därefter bestämde jag mig för att åka till Tibro och handla mat. När jag kom hem gick maken och kollade postlådan. Förutom mängder med reklam låg där ett kort till mig från Gun. Det var omtänksamt och oväntat att få.
En bakduk till är klar och nästan den senaste tröjan, ikväll har det varit mycket handboll på TV så det blev en del stickat.
Tidigare under dagen ringde bilverkstaden och sa att SAABen var klar för hämtning, vilket vi får fixa imorron.
Dessutom ska vi köpa några julklappar, när vi ändå är i sta'n. Alla utrikes julklappar är dock paketerade och klara för avfärd. Nu ska jag ta en match med sängen igen......


Fint va??


Nu har jag ganska många bakdukar......

Inte mycket att tillägga...

Vågar inte säga att jag är bättre för då händer väl något annat, så jag gör inte det.
Periodvis har jag inte haft lika ont idag, kanske faller muskelfästena tillbaka på plats så smått.
Det knakar lite varstans i alla fall. Hade middag klar när maken kom hem, mitt på da'n när det fortfarande var ljust, tänka sig! Serverade fläskkotlett i kantarellsås med potatis. Sen åkte vi ända ner till Tempo i Fagersanna och handlade. Imorgon kanske vi kan ta oss in till Sparhuset också, man vet aldrig.
Väderprognosen förutspår visserligen snöfall i två dygn, men de har ju haft fel förr så jag lever på hoppet.Dagens handarbetsbidrag, en liten laxrosa tröja är också på G....

Skitväder och leda

Nu är jag så utled på att sitta inne, ha ont och hosta samt behöva titta på detta skitväder.
Tur i oturen, för maken, är väl ändå att jag är krasslig så han kan använda bilen varje dag.
Men det kan ju inte vara direkt roligt att skotta sig ut, borsta av bilen och åka för att byta till annat fordon för postutdelning i rådande väderlek. För att sen komma hem och skotta sig in efter övertid p.g.a. vädret.
Han jobbar bara halva dagen imorgon och är ledig resten av veckan sen. Då får vi hoppas att vi får telefonsamtal om att hans bil är fit for fight igen och klar att hämtas, så vi kan ta en tur till staden för lite andra ärenden samtidigt.
Om jag orkar........


Kul hantverk, tyvärr var affären stängd då vi var där i bergsbyn i Spanien


Fika på spanska

det tar aldrig slut....

Jag som trodde det nästan var över, men så hostade jag precis när jag lagt mig igår natt och sträckte till något i höger sida, både fram och bak, så nu får jag "planera " hostandet, inte alls, är att föredra. Det hjälper inte ens med värktabletter. Har i alla fall sjukskrivit mig hos Försäkringskassan idag, för något arbete duger jag inte till i rådande tillstånd. För övrigt får jag ju inget heller, (två stycken tack för visat intresse-mail har anlänt idag bara.) Kan eventuellt få en del A-kassedagar "sparade" för framtiden och jag lär inte förlora på sjukskrivning heller. Om jag läst rätt får jag exakt samma "enorma summa" från Försäkringskassan, minus en karensdag förstås.
När jag satt riktigt stilla i fåtöljen gick det att brodera lite försiktigt, för sängen har jag tröttnat på så att säga.
Inte finns det mycket att se på TV heller trots alla kanaler vi har tillgång till. Har pratat med vårdcentralen och bedömningen är vila, värktabletter, varm dryck........och vänta.


Dagens nöje nr. 1.....


och nr. 2.......

Inte helt 100, långt därifrån

Det finns mycket störande moment i omgivningen som både tagit bort lust och ork att uppdatera här.
Men livet går vidare med just dessa störningar, för att nämna några: ihållande hosta, någon form av konstig snuva, sönderhostade "muskler" som var illa däran under flera månader i somras, snö och slask osv. osv.
Har i alla fall kommit igång med att göra några fler bakdukar och ytterligare någon tröja till, först Lions Adventsmarknad på torget i Tibro, på söndag och sedan Hönsa julmarknad påföljande torsdag. Får bara hoppas att hälsotillståndet medger deltagande. Det har nu gått två veckor sen förkylningen invaderade huset. Maken hostar också. Makens bil som också fortfarande är krasslig, kan eventuellt få komma hem från verkstaden i nästa vecka.
Men som sagt inte för jag speciellt längtar efter det, men nu ska jag försöka kurera hosta med honungsvatten inför sänggåendet, blääää.......


Senaste tröjan klar idag


Bakduk klar ikväll


Time out.......

Time out....

Vadd i huve't,

...eller hur man nu ska uttrycka det. Men vadd är ju mjukt och skönt, så det stämmer inte riktigt. Utan att gå in på några detaljer så är det mer eller mindre huvudvärk och delvis täppt. Har därför inte gjort så många knop idag.  Kommer inte att vara direkt aktiv imorgon heller. Det möte jag hade inbokat i Hjo som god man får jag ringa återbud till när jag vaknar imorgon och flytta till ett senare datum. Inget ont som inte för något gott med sig, kan man väl säga i alla fall, eftersom maken då inte behöver passa bussar utan får låna min bil en dag till.
Han har fortfarande inte fått något besked om hur länge det tar innan hans bil kan bli reparerad.


Fantasilös matlåda för morgondagen, men god tycker jag.
Enligt min mening är det aldrig fel med spagetti och köttfärssås.

Talgoxen

För en vecka sedan, när jag tittade ut genom glashuset, fick jag se att en talgoxe tagit sig in där. Jag gick genast ut och öppnade upp alla glasdörrarna, men han var lite tveksam ändå innan han slutligen flög ut. Idag hände samma sak, troligen samma fågel som hittat en bra springa att ta sig in i, men glömmer sedan bort vart det var och flaxar runt därinne. Denna gång fick jag skotta mig fram till dörrarna och öppnade åt ena hållet. Då tog han sats och flög rakt in i rutan som fortfarande var stängd. Han var groggy ett bra tag, men sen kunde jag "putta på honom" med min borste och då tog han sig ut och efter att ha återhämtat sig en stund till flög han iväg.
Bra tänkte jag och gick in igen efter att ha skottat fram bilen och uppfarten till vägen. Helt slut och snuvan sittande som vadd i huvudet, blev det lite kaffe och vila i sängen. Maken har ledigt idag och han skulle hälsa på sonen (för att få hjälp med lite datatekniska prylar) så Inga skickade med matlådor till båda. Tittade sedan ut i glashuset igen och vem var där inne? Jojomän, mister Talgoxe i egen hög person. Ut igen och såg till att han lämnade utrymmet. Sen tänkte jag att han kanske letar mat, så har nu fyllt på och hängt upp fågelmaten vid skjulet. Där festar för tillfället skator och kajor på det jag spillde utanför behållaren.


Nu är det fint väder men vill INTE ha mer nederbörd


Lagom mycket snö......


en groggy mister Talgoxe som inte gav sig utan återkom i alla fall


Det är serverat... eller snarare spillt och sölat i snön


Ja, ja spana ni där på taket, men jag har koll på allt, lite högre upp.

Snöstorm med följder

När jag tittade ut på förmiddagen, kunde jag konstatera att väderprognosen tyvärr var korrekt. Vi var förutspådda snöfall med en del hårda vindar och detta levereras fortfarande i skrivande stund, en bit efter sex på kvällen.
Gun kom upp och åt en sen frukost och då ringde telefonen. Det var maken, (han ringer inte i onödan från jobbet) som lät lite "glättigare" än vanligt, så något var helt klart i görningen. Det visade sig att han hade misslyckats med att parkera vid jobbet och glidit mot en kant så att hjulet fick en "knäck". Det blev nå'n skada på styrningen och efter att han fått vinterdäcken monterade blev det bärgning till Skövde för lagning, vilket i värsta fall kunde ta upp till två veckor. Han får alltså nu ikväll lita till att bussarna går som planerat för att komma hem. Min bil står med en decimeter snö ovanpå och lika mycket runt om och jag är inte direkt fit for fight med snön med pågående förkylning.
Det är bara att hålla tummarna och hoppas på att "skiten" regnar bort fortast möjligt och så får vi lägga pussel med nyttjandet av hushållets kvarvarande brukbara bil. Alltid är det nåt......


Imorse.......


...ikväll


också ikväll, har faktiskt borstat av ungefär en decimeter snö.
Vår gård är ett riktigt "yrhål" det blåser ihop i drivor istället för att sprida ut sig

Sitter här och nyser.....

Fortfarande inte så mycket snuva, men nyser med jämna mellanrum, lite bättre i halsen, hoppas det avtar nu.
Det har inte blivit så många knop idag, bara en tvättmaskin och nya fäscha lakan i sängen. Matlådan var ju bara att värma. Satt och målade i eftermiddag, lite nöjdare med resultatet denna gång, så övning kanske ger färdighet, även i mitt fall.
Det ringde en kille från LIONs och frågade om jag ville vara med på Adventsmarknaden 28 november, på torget i Tibro och det tackade jag givetvis ja till, då det inte var någon "hissnande" kostnad. Roligt att det händer lite mer på byn, då får man haka på. Det blir två marknader på en och samma vecka eftersom Hönsa Julmarknad går av stapeln torsdagen därpå. Alltid något att se fram emot.......
....och så får vi se om vi är välkomna till Stockholm runt advent också, har inte fått nå't svar på mitt föreslagna datum för eventuellt besök än.


Sonens "dataskynke" för hallen är klart för leverans


Nästa tröja är alldeles strax klar för montering ca 3-4 år


Sjuk & bä, bä vita lamm...

Lagade dillkött till middag när telefonen ringde. Maken hann för en gångs skull först med att svara. Det var minsta barnbarnet som ringde, han sa inget, men lyssnade på morfar en lång stund, när han höll monolog. Därefter skulle hans storebror prata, också med morfar, inte mormor, vilket han avböjde då morfar frågade. Den yngre brodern kunde dock tänka sig att "byta några ord" med mormor. Hans mamma föreslog att han skulle sjunga "Bä, bä vita lamm", vilket han gjorde. Delar av sången i alla fall. När dagens portioner av dillkött var slut, blev det en promenad i ganska kallt men fint väder. Efter att ha varit ute i kylan brukar man ofta bli lite frusen när man väl kommit in i värmen igen och jag har frusit hela eftermiddagen.
Sen har jag dessutom varit lite rosslig i halsen, så jag tog tempen. Kunde konstatera att jag var på väg att få feber, så har stoppat i mig lite Alvedon, för att "mota Olle i grind". Ringde sonen ikväll och erbjöd några matlådor, då var han också risig, väldigt förkyld. Än har jag ingen snuva, men vi får väl se. Blir en rekreationsdag i hemmet imorgon för min del. Maken får vara kurir och leverera matlådorna till sin sjuke son imorgon. Det finns även färdig mat till mig, dillkött i repris. Mums.......


Äppelträdet i höstskrud


"Kvälls"-solen lyser på Strandstaden innan den går ned vid femtiden


Dagens solnedgång på avstånd

Allt från Elvis till Martin Ljung

Nyss hemkommen från en trevlig tillställning med "ungefärligt" sextiotalstema hos en av "Mölndals kyrkliga syförenings" medlemmar, boende strax utanför Skara. Värdinnan bjöd på tidstypisk mat, kött, potatis och tillbehör.
Sen spisade vi skivor från denna tid, hon hade mer än mycket att välja på. Vi valde lite blandat svenskt, amerikanskt och töntigt. Dessutom dracks det Pucko och sockerdricka samt som snacks åt vi ostbågar, chips och non-stop.
Till kaffet blev det "negerbollar" (numera omdöpta till chokladbollar). Eftersom vi är något till åren komna blev inte förlustelserna så långvariga, utan hemfärden startade i sådan tid att vi var hemma före klockan slagit tolv precis som Askungen, alltså innan glansen falnade. Vilken tur.......


Katten heter Jansson, precis som "vår pastor" som alltid lyckas ha förhinder vid våra sammankomster
Han är minst lika gammal som vår syförening, (nästan i alla fall.)


Denna spelade vi inte på, utan vi plockade friskt i husets förråd av EP och singlar av vinyl
som sedan kördes på "resegrammofon"


Tidstypisk törstsläckare


Samtliga deltagare i sammankomsten plåtade av....pastor Janssons? "assistent"

Who's old?

Not me, but tonight us girls born (different years) in the fifties are going to celebrate the sixties, with an evening in authentic outfits, if we can find clothing that fits nowadays. ( I certainly have some difficulties, hmmm...)
Anyway we are going to listen to good old music and eat an oldfashion dinner with pudding after and have chocolate-balls with our coffee. It seems like ages ago, but as time flies it really isn't. I think our minds pretty much still are like in them days, only our bodies have "hurried on" too quickly.
We have some "catching up" to do then, but I don't think our minds will grow up! and that is the perfect sign to proove that we are not going to be old, -ever!


Chocolate-balls, as we made them in pre-school when I was six.

"Däckad"

Var idag in på Statoil och frågade om de kunde byta däck på bilen åt mig. Det gick bra men inte förrän vid femtiden.
Det blev att återkomma när jag sedemera varit hemma och hämtat desamma från trädgårdsskjulet, (med hjälp av skottkärran). Innan detta stod dock en tur till Hjo på agendan, för ett besök hos "päronen". Satt där ett tag och pratade, samt drack förmiddagskaffe innan jag fortsatte till Hem & Hobby för inköp av tyg och tråd. Det var vad som stod på lappen, men lite till hoppade i korgen, så det var bara att betala alltihop och se glad ut. Men inga större svårigheter att göra det i den affären. En tur till sonen på hemvägen för att lämna utlovad matlåda, innehållande ärtsoppa & pannkakor. Lite förnödenheter från mataffären behövdes också. Hemma väntade sen belöningen i form av stekt lax med potatismos till middag. Därefter tog däcken och jag en ny tur till tätorten. Medan jag väntade på bilen, blev det en kort promenad i mörkret, ganska kallt hade det också hunnit bli. Fåtöljen kändes extra mysig vid hemkomst och Idol på TV. Har precis avslutat och monterat ihop två "Pippi-tröjor" i svart färg, så igår började jag på en annan variant. Var ska jag göra av dem alla........?


Precis klara, en vuxen M/L & den andra ca 8 år


Tog en bild på vår fina rastplats vid väg 49 med stolar i ån som konstverk i bakgrunden.


...och där på andra sidan ån, vårt första hus som vi bebodde 1978-1980


Tidebergs värdshus med "morfars" Tibroklubba åt andra hållet


Löven har fallit av träden, så man kan se bortre delen av sjön, där solen nu går ner.

Så var det gjort -igen!

Nej, det handlar inte om soptunnan. Visserligen är det idag som den skulle ha ställts upp till vägkanten, men inte blev det gjort inte. "Som vanligt" vaknade jag av att sopbilen hördes närma sig, men idag hann jag inte ut och rädda situationen. Därför blev vår soptunna diskriminerad och förbigången denna vecka. Antar att det var för mycket begärt att de, som förra gången, gick ner de dryga åtta metrarna för att hämta den. För två veckor sedan när vi var på sydligare breddgrader och inte kunde fixa det själva, var de ju snälla och tog en liten promenad. Retligt idag men jag kan i och för sig förstå att de inte två tömningstillfällen i rad utför den överservicen.
Tunnan är bara halvfull, så vi klarar oss nog till nästa gång.
Till saken: Alldeles nyss bokade jag återigen "bröllopsresan" till Spanien, den som blev inställd tack vare vulkanen i våras. Nu gör vi ett nytt försök i april, den 12:e bär det iväg på en vecka med bröllopsparet och barnbarnen.
Bara att hålla tummarna att det går vägen den här gången. Precis som sist är Torrevieja, på Costa Blanca, målet.


Det går vita gäss på sjön Örlen


det går vågor här också, men kändes inte lika kallt

Äggtempera-målning

Vaknar till ännu sämre väder, så pass att våra plaststolar har blåst omkring på baksidan idag. Då är det inte direkt inbjudande att sticka ut näsan, men jag har varit och köpt min TV-tidning samt en liter mjölk, eftersom den tog slut när jag gjorde pannkakor till morgondagens matlådor. Jo det blir ärtsoppa också. Sen satte jag mig vid köksbordet och målade lite dekorationer på några av mina alster som legat på tork ute i förrådet. Känner mig dock lite "ringrostig" (om jag nu ens någon gång i forntiden hade någon talang, tveksamt) och blev inte helt nöjd med resultatet, men vi får se. Nu ska det torka igen i flera veckor innan man kan ge sig på det med panelborste, för att få fram glansen på ytan. Går det bra, vilket vi får hoppas, är alstrena klara, annars återstår bara en suddig massa av grundfärg och dekor. Lika spännande varenda gång. Tekniken är inte direkt ämnad för massproduktion, men så är den väldigt gammal också, sen långt före ordet massproduktion ens var "uppfunnet".


Hittade några "förskrämda" jordgubbar i glashuset, de ser lite bleka ut


Egenhändigt plockade stenar från stränderna på Costa del Sol

"Jubileum"

Idag är det precis ett år sedan jag satt över fyra timmar på Arbetsförmedlingen i Skövde för att anmäla mig som arbetssökande, för första gången i mitt liv. Kan i inte tycka att: "bättre sent än aldrig" är någon vidare devis, hade helt klart föredragit aldrig i just detta fallet. Men.... "that's the way it is", behöver inte ens gilla läget, bara konstatera fakta. Någon ljusning vid horisonten tycks inte heller vilja yppa sig, trots ett ansenligt antal ansökningar skickade under det gångna året. Ett litet mellanspel i somras som turistvärdinna och lite inhopp som personlig assistent har varit positiva avbrott på den tristess som mer och mer börjar krypa på. Visst jag är kreativ och kan baka, sy, sticka, laga mat osv. men till slut tryter även den energin och mitt lager av stickade tröjor är nu till bristningsgränsen fyllt. Ska börja måla lite snart, men även där blir det snabbt fullt med alster.
Har som avbrott idag varit och fikat i Hönsa, samt gjort en shoppingrunda på second hand i regnet. Jag tror förresten, att regnet och det idag allmänt trista vädret är en väldigt stor energitjuv för tillfället. Hoppas på en uppryckning till morgondagen och nu ska jag snarast beställa biljetter till Spanien igen, då Ryanair har lagt ut vårens flyg på nätet. Denna gång ska väl Island kunna hålla ordning på sina vulkaner, i april åtminstone.


kommer vi iväg den här gången tro...


...för där finns mycket att handla på marknaderna


och många stenar som längtar till Sverige


samt fina blommor....


i många olika färger att njuta av.

Syster Yster

Idag hade jag bestämt med sonen att jag skulle komma förbi med en matlåda och så skulle vi ta en tur till den nya butiken Hemkompaniet på Sparhuset. Vid niotiden kom ett SMS från Anette att hon ville gå och fika på Syster Yster, ett väldigt trevligt fik i centrala Tibro, inrymt i "den gamla banvaktarstugan". Där har även för många år sedan funnits en hantverksaffär, som också var kul att besöka, framförallt för att köpa te i lös vikt.
Jag tyckte detta var ett tilltalande förslag, så det blev lite gröt först här hemma, sedan förflyttade jag mig till nämnda café för macka med kaffe. Vi satt och pratade en dryg timme innan hon var tvungen att bryta upp för vidare färd till skolan i Skövde. (jag for vidare till det avtalade mötet med sonen) Bland annat diskuterades vad vi kommit överens om angående sextiotalsfesten hos Berit på lördag.
Precis som flera andra "kollegor" från Mölnals kyrkliga, som också ska dit, kan vi konstatera att ingen har någon vidare koll på vad som blivit bestämt, annat än ATT vi ska åka på en sådan tillställning någon gång under lördag eftermiddag.
Ganska vaga kriterier, men vi löser nog detta.....


Anette väntar på att få fika...

RSS 2.0