Tillbaka till "verkligheten".......

......här bland alla sopfrågor. Måndag morron återigen och hela veckan framför mig. Dock har ju mer än halva måndagen redan passerat och det blir fryst gourmetmat snart. Bara micron har behandlat portionen klart så....
Var i kontakt med min "loppiskollega" nyss och fick rapport över hur försäljningen varit i helgen. Inte direkt lysande, men det gick nästan jämnt upp.
Sen hade det varit månadslotteri-dragning och då hade hon fördelat lotterna till min fördel, på bekostnad av sig själv. Sådant vet man ju inte förrän efteråt, men jag hade tydligen fått storslam med både första- och andra-vinsterna. 
Får väl göra en liten omfördelning då jag kommer dit ner nästa gång, men vinsten som betyder en bordshyra gratis, den behåller jag allt.
En tur till matbutiken får det allt bli också strax eftersom Inga inte kan laga mat med inga ingredienser,  behöver jag köpa några.
.....och lillasyster däruppe i huvudstaden börjar sin andra vecka på dagis idag och får lära sig en hel massa mer nya grejer.
Första veckan lärde hon sig en sång (vilket även pappan gjorde), den sjöng och gjorde de rörelser till, för oss. Sen hade hon också snappat upp hur de andra barnen vände en vanlig sked för att maten skulle hamna i munnen och inte bredvid. Trött var hon dock efter varje dags slut, men då morfar och hon väntade en stund utanför porten på mormor, ville hon ändå gå till dagiset som syns därifrån.
Vid hemkomsten nyss med alla kassar, satt maken och monterade lådhurts vid köksbordet. Grästrimmern hade visst också fått motion, sa han. (Har inte kollat än)
Imorron skulle han ge sig på gräsmattan och montera vardagsrumsbordet, så är planen. Inga gick att övertala till att fixa matlåda inför morrondagen, men snart får fåtöljen sällskap.
 
Lådinsatsen påplats.....kanske skulle köpt fler?
 
Nästa jobb i monteringskön, står i hallen under överinseende av min snögubbe (modell stor)
 
Ja det är min som står till höger...... och där bakom en ask med nytto-godis.
 
 
 
 
 
 

Hotell-frukost och hemresa....

Vi var bjudna på hotellfrukost efter bröllopsfesten. Det var dock inte full uppställning på festgäster som bodde på hotellet. Någon mådde inte helt hundra om vi säger så.
Ia var dock på väldigt gott humör och höll hov där på bordsändan i sin barnstol. Hon hann också med att dekorera duken, med både bärblandad youghurt (den var lite kul att måla med där på det vita) och ett antal skivor vattenmelon sölade rätt bra. Men gott var det, tyckte både hon och alla som satt bänkade vid vårt långbord.
Vi gick sen åter till lägenheten i vackert men aningen blåsigt väder, för att invänta hemkomsten av föräldrarna innan vi påbörjade hemresan. Ia passade på att somna på maten medan vi gick den korta sträckan hem.
Snart dök festfolket upp och vi kunde åter överlämna ett nöjt barn till de "rättmätiga ägarna"  och vinka hej då! för den här gången.
I Arboga stannade vi för att äta husmanskostbuffé med både tacos och pizza dessutom att välja till om man var sugen. Dollarstore fick därefter en snabb påhälsning och vidare mot Örebro med IKEA. Det var jag som föreslog denna trip då vi åkte upp i fredags, men undrade vad han tänkte göra då han svängde av vid  avfarten. Maken sa att han började bli lite orolig för mitt minne, allrahelst då det var shoppingstop som fallit ur......
Bauhaus fick bistå med tråd till grästrimmern och Ikea fick bidra med nytt vardagsrumsbord, en lådsats till vår Kallax-hylla och en ny stekspade.
Men nu är vi hemma och på gräsmattan vid äppelträdet stod välkomstkommittén, åtta änder ätande fallfrukt.
Kaffe nästa, maken har laddat och tryckt, sen fåtöljen. För JAG har redan packat upp och bland annat lagt Spaniennycklarna på "nästa packningsplats".......
 
Indisk take-away kan vi köpa fler gånger mormor.....
 
Sen kan man bli väldigt trött, lägger mig i soffan hos morfar.
 
Nu är jag pigg igen och hotellfrukost var helt ok, vad ska vi hitta på?
 
Åååååhhh, mamma kom hem......
 
.....och pappa mä'........Hej då med Er, ses en annan gång!
 
Hemresan påbörjad....
 
Valde nog ett bra matställe...två limousiner, en svart (och en vit skymtar) stannade också här.
 
Ikea avklarat......
 
---och så var vi hemma, allt sig likt och "husdjuren" hälsade välkomna hem.

En Ia-dag i Stockholm.....

Ia vaknade tidigt och var missnöjd med att mamma och pappa inte ville gå upp vid fem. Men nästa gång efter en liten tupplur till, vid sju fick de ge med sig. Det var kul att titta in i brödernas rum och vinka till mormor och morfar, men gå in det ville hon inte.
Efter att vi ätit frukost gick morfar och Ia på promenad i sta'n. Mormor "sparade sig" till eftermiddagspromenad och föräldrarna skulle förbereda sin fest.
När morfar och Ia gått runt sta'n och återvände hade pappa hämtat pizza som vi åt till lunch. Sen dröjde det inte länge förrän vi gick ut på nästa promenad. Fint väder och en vacker strandpromenad utmed Norr Mälarstrand, tog oss till Rålambshovsparken. Där fanns en rutschkana som Ia gillar och den fick hon åka. Morfar hjälpte till och mormor tog kort såklart.. Sen blev det ett stopp vid den italienska glasskiosken innan vi gick hem och väntade på Sara, mammas kompis som också ska sova här efter festen.
Så pep det i mormors telefon igen och vi fick gå på ytterligare en promenad, för att få nycklar av en kille som mormor och morfar ska hyra lägenhet i Spanien av. Därefter tyckte vi att det var dags att fixa med lite middag hem.
Vi fastnade för indisk mat  och den var god såklart.
Nu är det soffhäng som gäller och kanske, kanske somnar Ia där i myshörnan hos morfar med Rosa Pantern i famnen.
 
Ia började dagen med att rita lite för morfar......
 
....och utanför sken solen.
 
Ovanför hustaken passerar flygplanen påväg ner för landning på Bromma......
 
......inne på köksgolvet ligger far och dotter med en spännande bok att läsa i.
 
Ute på gatan dök plötsligt en riddare upp, med en mera modern häst som transportmedel.
 
Nu har vi hittat rutschkanan, är du beredd med kameran mormor?
 
Då kör vi.......
 
Det finns gott om änder i Storsta'n också......
 
Det är jobbigt, men kul, att promenera. Vi tar och vilar lite morfar!
 
Sen orkar vi äta glass....... innan jag tar dagens andra tupplur.
 
 
 
 

Förflyttad till Stockholm.....

......för att vara barnvakt åt Ia imorron, när föräldrarna bröllopsfestar. De valde nämligen att skjuta upp festen ett halvår, till en varmare årstid kan man förmoda.
Slutade vid lunch på jobbet och sen snabbt hem, in med väskorna i bilen och iväg till luchbuffé på Sanny Thai i Karlsborg. Mätta och belåtna fortsatte vi norröver och hamnade efter några timmar i (vad vi hörde på radion) en ovanligt lång fredagskö både in till och ut från Stockholms centrum.
Runt sextiden var vi dock vid destinationen och Ia var väldigt pratsam, men sitta i knä eller bli buren av nån annan än mor och far.....där gick gränsen idag.
Vi lastade då i henne i kärran och tog en liten promenad i kvarteren runt om och strax innan vi äntrade ICA på hörnet vid vårt tillfälliga helghem, somnade den lilla damen tillsammans med sin Rosa panter.
Med lite proviant, både till kvällen och frukost återvände vi med en liten snarkande tös i kärran och nu efter sallad med kycklingspett i magen, väntar strax sängen....på mig iallafall. 
 
Äntligen börjar kön släppa, vi skulle åka rätt avfart den här gången, ......
 
Vi börjar närma oss, genom tunneln och en liten bit till.....
 
....och nu är vi nästan framme.
 
Vi tog kort på krokodilen och det var kul att titta på den i mormors kamera sen.
 
Ok då, but make it quick!
 
Kvällspromenad på Kungsholmen, här Piperska muren.......
 
....och nu är vi vid hemmaporten igen.

Ytterligare en....

...torsdag att snart lägga till övriga dagar som passerat. Jodå det är några timmar kvar nu efter lunch att arbeta, men inte så många eftersom jag alltid har sen lunchtimma.
Förberedelserna inför morgondagen är påbörjade, men ej slutförda. Tvättkorgens innehåll har inte kommit sålångt, men är ihopvikt, bara "transporten" in i garderober och lådor som återstår.
Det har visst börjat regna ser jag, (därutanför kontorsfönstret) skönt att bara bilen blir våt....än så länge i alla fall.
Kontorshunden hade inte riktigt samma tur som jag. Vare sig det gällde att slippa gå ut i regnet, eller en smakbit från lunchlådan. Hen gav dock inte upp i första taget, utan bevakade mig under hela måltiden, in i det sista levde  hoppet. Finns det någon som kan se mer ledsen och förorättad ut, än en hund undrar jag.....
Snart dags att åka till optikern då också, kan undra om jag får lika bra glasögon nästa gång, som jag har haft i över sju år nu. Det har fungerat perfekt både privat och på jobbet, alla de jobb jag har testat sen januari 2008.
Vilket är en gedigen samling om man tänker efter.
Avslutningen på en trettiofemårig postal karriär, med till "the bitter end" som postkassör.
Sen så läste jag på högskolan i några månader (både på plats och separat kurs på distans), sen blev det turistvärdinna under två somrar. Därpå följde "praktik" på second hand samt matbutik, följt av "specialarbetet" utställningen om morfar. I samband med denna fick jag även receptionsjobb över sommaren på Inredia.
Därefter "slav" till lärare i svenskundervisning för invandrare och tack vare detta, sommarvikariat med fortsatt inringning på boende för ensamkommande flyktingbarn.
För att sedan hux flux hamna på sophämtningens kundtjänst som servar fyra kommuner.
Hann (som synes) med att ljuga en hel del på lunchen och nu börjar det klarna upp dessutom. Kanske kan bli sol tills det är dags att dra härifrån.....
Till optikern för att kolla hur pass blind jag hunnit bli på dessa sju år. Det var inom "normala" gränser av förändring och ögontryck perfekt, så nu är det bara att se fram emot att "se bra ut" och kolla hur mycket arbetsgivaren är beredd att bidra med. Är redan lovad minst......men vi får se vad de säger om kostnadsförslaget jag fått att presentera. Hursomhelst nya glasögon blir det.....ganska snart.
Då var det bara resten kvar att ta tag i och stoppa lite mat i magen igen.......innan sängen.
 
Vi har börjat "pimpa" lunchrummet, chefen hade plommon i trädgården och jag hittade lite annat hemma i skåpen, som får bo här på "gratis-leasing" ett tag.
 
Du bara äter och äter.......men jag finns här ifall du kommer på bättre tankar.
 
 
 
 
 
 
 
 

Städdag....

....på jobbet och jag behöver inte göra ett handtag mer än att öppna dörren och släppa in lokalvårdaren.
Dä' du Inga vore nå't dä'.
Idag på lunchen har jag valt att bara äta och "chilla", inte fara runt och fixa en massa ärenden under tidspress. Sen blev det ändå lite tid över till att ljuga en del, om vad är bara frågan.
Fullt upp blir det vid hemkomsten, tvättkorgen har vrålat sen i söndags, men jag har (som vanligt) slagit dövörat till i flera dagar. Sen ska jag se till att väskan är packad så det bara är att dra mot Stockholm efter en något kortare arbetsdag på fredag (sanktionerat hos chefen).
Jo jag har ju morgondagen på mig också, men då ska jag till optikern efter arbetet och eftersom det är en pratglad själ kan det nog dra ut på tiden en aning. Lika bra att förbereda idag, så allt kommer med som ska med. Inte så mycket men ändå.
I huvudstaden ska vi sen också träffa vår hyresvärd till semesterlägenheten i Spanien och få nycklar, samt ett korttids-abonnemang på internet under tiden vi ska vara där.
Nu blir det slutspurten på denna dags arbetsuppgifter som gäller, innan jag kan styra kosan mot en nytömd soptunna där hemma. För det är vår tur idag......
Kände mig manad att avsluta arbetsdagen tio minuter i förtid, för lokalvårdaren hade inget mer att åtgärda än mitt rum vid den tiden. Går inget bra att sitta kvar och arbeta medan hon städar, har testat men känner mig bara ivägen och får inget arbete gjort. Flera gånger har jag sagt hon kan hoppa över istället och jag smutsar inte ner så särskilt mycket ändå......
Varannan vecka är egentligen mer än tillräckligt.....i min värld.
Inga fixade köttfärsbiffar tills imorron och lite köttfärs till en baguettemacka som kvällsmat blev det över. Nu väntar tvättkorgen och sen fåtöljen. "Ordna kön bara".......
 
Dagens korvgryta är serverad.......
 
....men hon tar sig Inga, imorron blir det bättre upp, nu väntar vi bara på potatisarna.
 
Sista "hindret" innan fåtöljen med en kopp kaffe.....

Ensam på jobbet.....

..... jo för chefen är på möte vid Huvudkontoret på annan ort. Vi har inte så särskilt många "fysiska besökare" heller, så det är nästan ovant då det någon gång dyker upp en bil utanför på parkeringen.
För några veckor sedan passerade dock ett och annat fordon, då det kommit hyresgäster till kontorslokalen bredvid. Men rätt som det var, var det åter tomt i lokalen över en natt.
Dock i ett obevakat ögonblick hann de med att slänga sopor i en tunna vi tillfälligt hade stående utanför vår dörr, för att leverera till kund. Detta är ett ganska utbrett problem i sopbranschen har jag märkt, att folk slänger sopor lite varstans utan att fråga sig vems tunna de utnyttjar. Vilket i sin tur får följder då tunnan blir full, utan att ägaren fyllt den själv och det är kanske t.o.m. en vecka/veckor kvar till nästa tömning. 
Trist med folk som inte kan skilja på mitt och ditt, ens när det handlar om sopor och ibland till och med helt smiter undan att ta sin del av lagstadgad sophämtningsavgift.
Lunchtimman gick även idag åt till att handla mat, då jag inte hann med allt igår. Sen blev det en fryst delikatess att värma i micron, lite "bukfylla" till magen så den inte protesterar resten av arbetsdagen bara. 
Vi får väl se på vilket humör jag finner Inga då jag anländer hem. Kanske kan övertala henne att göra en hemlagad matlåda tills imorron.
Det regnar så vackert (not) utanför kontorsfönstret........
På hemvägen stannade jag vid second hand, för att titta till eventuella fynd. Och se på attan, där stod två vackra miniskålar som morfar gjort. De doftar fortfarande väldigt gott av ene och är symmetriskt mönstrade i ådringen, precis så som morfar var mycket noga med att "få till det".
Korvgryta orkade sen Inga med att svänga ihop och det får väl duga dådå....... 
 
En stor spindel hängde igår kväll utanför mitt  "datafönster"....... är fortfarande kvar för övrigt.
 
Nå't arbete är på gång däröver vid cykelbanan.......
 
.......och här är fynden: "Hej igen, morfar!"
 
 

Varför har jag ont i tån?

Ja detta funderade jag mycket på under lördagen och konstaterade att det var väl ytterligare en ålderskrämpa som kommit smygande.
Sen satt vi igår på verandan och åt vår laxmiddag, efter att loppisen slutat för dagen och pratade om allt möjligt.
Då avhandlade vi bland annat den nya kylen och att dörrarna är mycket lägre, jämfört med den gamla.
Vilket i en "snilleblixt" fick mig att förstå: "Aha" tårna har ju varit i vägen där några gånger, det är ju då inte så konstigt att viss ömhet består någon dag.
På sätt och vis är även detta "åldersrelaterat" eftersom minnet falerade att komma ihåg "skadetillfällena". Kan ju vara både på gott och ont, att man snabbt glömmer av att man skadat sig, men sen kanske funderar lite i onödan på nytillkomna krämpor. 
Hursomhelst så är det ånyo måndag och på frågan från en arbetskontakt: Hur det var? blev svaret att förutom att det är just måndag, så rätt ok. Repliken lät inte vänta på sig: "Men då är det ju hela åtta dagar tills det är måndag nästa gång." 
Vilket jag tyckte var ett väldigt positivt sätt att hantera en alldeles nystartad arbetsvecka.
En lång lista med förnödenheter att inhandla i mataffären låg i handväskan, "så lunchtimman var räddad" så att säga.
En tur till optikerbutiken fick det också bli, då jag sittande vid datorskärmen åtta timmar per dag inser att jag nog måste......
Nu passade den f..n på att ha middagsstängt utan att upplysa om detta på hemsidan, så jag blev väl sådär lagom glad att behöva åka i ogjort ärende. Mitt i världens åskväder med riklig nederbörd dessutom.
Nåja åkte den vägen efter jobbet igen och nu har jag beställt synundersökning, samt fått med mig ett antal bågar hem till påseende, varav jag har beslutat mig för en. Maken tyckte inte riktigt lika som jag, men den jag bestämde mig för kändes bekvämast.
Fåtöljen väntar........ 
 
Solen blir allt tröttare, lägger sig tidigare och tidigare för var dag.
 
Olika äro valet av fordon bland mig och mina kollegor..... för att ta sig till jobbet.
 
Långsamma fordon på vägen och busväder i antågande......
 
Så kommer den nya bågen att ta sig ut....... ingen revolution direkt, men ny färg, -blå.
 
Långpannan i den nya spisen var aggresiv och anföll mig i helgen, blev ett märke men kändes knappt.

Den som söker hen finner......

.......många fler prylar i alla skrymslen och vrår, att bära ner till loppisen och förhoppningsvis få en lite blygsam slant för. Har bara "skummat på ytan" så att säga och några tuffa sorteringsbeslut har ännu inte behövt tas. Då fungerar det ganska ok att avyttra grejer som man känner sig färdig med.
Sen blir man förvånad över vad som försvinner från bordet först, oftast det man minst trodde på skulle vara gångbart. Lite spännande det också faktiskt......
Idag satte jag mig och virkade lite därnere och en ny bläckfisk är påbörjad. Inte för att jag behöver göra några fler sådana på ett tag, men lite kul att ha nå't för händer....då det inte händer så mycket.
Började med "morronpasset" därnere även idag, men har lämnat över några timmar till kollegan och passade då på att göra en runda i uthuset som gav ytterligare en kasse saker att avyttra.
Ska bege mig ner nu igen och lägga över duken till nästa vecka, då kollegan får sköta ruljansen helt på egen hand.
Får komma på en smart lösning så hon inte behöver plocka så mycket.
Perfekt väder även idag och det blir nog laxmiddag serverad på verandan när jag återvänder. Ska ta ett snack med Inga och lägga en order om en timma ungefär.
Kollegan hade "skött sig" och sålt några fler saker, så det fanns plats för det jag hade med mig närapå direkt utan att flytta runt en massa.
Dock kunde konstateras att en magväska fär tjugo-lappen hade ¨fått fötter" eller snarare med hjälp flyttat hemifrån. Medan jag var hemma hade det utfärdats varning för en notorisk snattare på besök, väl igenkänd av mera vana loppishandlare på plats. Troligen fick min lilla väska slinka med där.
Men inget sådant har hänt tidigare på de fem månader vi kamperat på loppisen, så det kan vi väl låta passera som en mindre incident bara.  
Inga serverade som beställt och maken fixade efterrättskaffe, till vilket vi avnjöt två loppisbakade wienerbrödsbullar jag köpte på "rea" med mig hem. 
 
Himlen "brann"  igårkväll också........
 
......och mera morgondis bjöds det på imorse.
 
Maken hade en gäst, den tog sig en tupplur där i taket ovanför datorn.
 
Morfars ljuskrona i andra delen av datarummet får runda av dagens ljug.....

Sista.......

....sommarhelgen i Sverige för detta år, kan man undra?
Och den tillbringade jag som vanligt på Fagersannaloppisen eftersom det är lördag. Idag har jag burit ner ytterligare lite saker efter en mini-rensning, så jag kunde hjälpa till och "sprida ut mig" över tillfälligt tomma bord.
Burit och burit förresten, jag väckte maken som fick följa med ner i bilen som bärare in till borden. Det är tillräckligt jobbigt att bara plocka upp och arrangera grejerna....så det var skönt.
Inte så mycket kunder idag, men de som varit här har iallafall handlat en del av mig, så det har redan gått ihop sig. 
Är några timmar kvar ännu, så kanske till och med att det kan bli överskott idag......
Fortfarande ingen "rusning" efter tröjor eller annat hantverk, men det gäller att inte ge upp....snart så.
Maken ska på fotboll när jag kommer hem, så vi behöver inte umgås idag heller (hahaha).
Dock har jag åtagit mig att arbetsleda Inga, så det finns middag när matchen är slut.
Vet inte vilken engelsk match som visas på TV idag, men Liverpool spelar först på måndag kväll (mot Arsenal).
Gör därför inte så mycket om jag missar sändningen i eftermiddag.
Men vad ska Inga laga för mat? Det är nu problemet att lösa.........
 
Tidig gryning i Fagersanna........runt femsnåret.
 
Bild på "utbredningen".....
 
Mycket "flygfän" ute idag, speciellt den här arten.
 
 

Pantflaskor, thai-mat och brist på mjölk.......

Idag har jag (inspirerad av sonen) plockat med husets pantflaskor samlade i en mastodontkasse. Det blir lunchens nöje att efter mitt eget ätande även mata returmaskinen i butiken.
Sonen förresten befinner sig nog nu i Turkiet och gör av med pantpengarna på alltid något. Vad man nu kan spendera kosing på när man har all inclusive, men nå't finns det säkert....
Efter att ha arbetat klart för denna veckan ska jag ta vägen förbi Kathy Thai och hämta med lite thai-mat som fredagsmys. Blir kanske ett glas vin till maten också vem vet, om andan faller på.
Pantningen för min del gav inte så särskilt mycket (61 riksdaler) jämfört med vad sonen lyckades uppnå, men jag hade inte heller sparat i flera år. När kassen är full är det bara att åka iväg, hur kul det än må vara, men då blir det gjort i alla fall. 
Nu återstår bara några timmar av arbetsveckan och den brukar ticka på rätt bra - tiden, så snart är det dags att ringa thai-en och beställa hämtmaten.
Det var gott med vin och nu efter bara ett glas är jag sådär lagom "nedvarvad", sätter jag mig nu i fåtöljen dröjer det inte länge......
Ingen kom på tanken att vi behövde införskaffa mjölk innan vi startade fredagsdrinken, så vi får klara oss utan denna vara. Alternativet är att maken tar min ( nysadlade) cykel ner till affären och löser problemet . Han hann att sätta på den, men har inte hunnit med att laga sitt eget tvåhjuliga fordons punka ännu.
Jag klarar mig utan mjölk.......
 
"Solen som gick ned igår......"
 
En portion fyra små rätter räcker till två, om man är överens om vem som äter vad.......   
 

Makens tur.......

....att shoppa idag, då han ändå ska köra in sonen till tåget. Sen blir det reservdelar till cyklarna därhemma och förhoppningsvis en ny och fräsch kaffebryggare. Vi satsar på att försöka få tag i ett tredje exemplar, av den vi redan slitit ut två stycken av under senaste tioårsperioden.
Varför byta sort om den fungerar? Men sen håller ju inte saker och ting i evighet......
Lunchtimman är slagen och idag serveras Dafgårds Skomakarlåda i fyrkantig förpackning från frysen. Då Inga var ute och slarvade igår kväll, blir det följder dagen efter.
Får bli en tur till mataffären då jag är "mätt och belåten", för att bunkra upp lite mer till det nya kylskåpet och dennes kompis frysen.
Jag har en lista, men det brukar alltid bli mer än vad som står på den, konstigt nog.......
Skönt ändå att ha handlandet klart, så man bara kan åka direkt hem. Men idag får jag besöka bensinmacken och tanka först, annars är det väl tveksamt om man kommer hem. Den gula lampan lyser så vackert där på instrumentpanelen.....
Maken hade passat på att shoppa loss ordentligt och hade dessutom träffat en telefonförsäljare vid COOP, som "lurade på honom" ett 150 spänn billigare abonnemang, med en ny Iphone 4, paddfodral och mera surf för mindre peng....hos 3. Nu får vi se om det funkar som utlovat bara.
En nygammal kaffebryggare är också beställd hos Frydéns i Tibro, hoppas vi också mycket på.
Snart blir det sittning i fåtöljen, ska bara avsluta ljuget....... 
 
...och där sitter han bland alla prylar: cykeldelar, ny telefon och planka till köket.

Fira......

.....en "ny" sextioåring tillsammans med några andra väninnor, så ser planen ut för kvällen. Nu är det bara en kvar i detta gäng som ska uppnå denna aktningsvärda ålder och hon har endast några veckor kvar som 59-åring (så dä' så).
Idag är jag bara alldeles vanligt trött, inte sådär fullständigt utmattad som igår. Men i och för sig har vi endast hunnit halvvägs på dagen ännu, närmare bestämt till lunchtimman.
Inte såvärst upphetsande matlåda att vänta på idag, (pulvermos med tjockkorv) men kan ju inte kräva av Inga att det ska vara gourmet-mat på riktigt varenda dag i veckan.
Förresten får jag säkert något smaskens ikväll......
Efter arbetsdagens slut ska jag besöka lite affärer i väntan på att firandet startar. Hittar säkerligen något att handla, brukar inte vara några bekymmer med den saken....
Men fram tills dess är det bara att återgå till arbetet och "få skäll" i telefon eller skriva ut lite fler kartor till chaufförerna inför framtida rundor. Nu ska väl i ärlighetens namn också sägas att det inte är så ofta som folk råskäller när de ringer....men det händer allt.
Åter i hemmet efter en tur till Skövde och några nya nyttosaker med hem i kassen, samt en trevlig sammankomst med goda vänner i bagaget. Dock var det fullt pådrag av poliser vid hemfärden och en förmodad rattfyllerist blev tagen mitt framför min bil. Kommer till och med ihåg bilnumret, men ska inte hänga ut vederbörande. Så småningom fick vi passera, jag och den övriga kön som ringlade bakom i rondellen.
 
Det var andligt möte igår kväll i trädgården.
 
Någon bjöd på efterrätt till frukosten idag på jobbet.....
 
......och klara färdiga ät! var det på samkvämet jag precis kommer ifrån.
 

"Pant-banken".......

.....ja så skulle jag väl kanske kunna titulera mig, efter att ha tagit hand om kontanterna från sonens röjning av tomflaskor från källarförrådet.
Han ville göra en "insättning" på sitt VISA-kort inför stundande semesterresa, då han kunde konstatera att det var en ansenlig mängd tomglas han "hittade" i sitt förråd.
Och mor använder ju fortfarande en del kontanter, då kunde vi göra ett byte tyckte han. Sen var ju även min bil betydligt smidigare att använda till transporten, då en sportbil inte tar så många kassar åt gången. Därför lånade han den under en timma, medan han roade sig med att fylla returmaskinen hos ICA.
Nu har vi kommit fram till lunch-time tisdag och lite ljug präntas här ner, medan jag väntar på att micron ska värma matlådan. Sen får jag väl ta en liten vända och inhandla Aftonbladet i alla fall och efter arbetsdagens slut får vi se om jag orkar med second hand innan hemfärd. Men jag är så väldigt trött idag, onormalt trött faktiskt.......
Vi får se om jag ens orkar bekanta mig med de nya "familjemedlemmarna" i köket.
Blir nog snarare date med sängen känns det som.
 Fortfarande trött, inte lika drastiskt trött som i förmiddags men trött så det räcker, kan man väl säga utan att fara med osanning. Halvt kaotisk avslutning på arbetsdagen blev det också, men tittade iallafall in på second hand efter att ha matat brevlådan med några avgående sådana.
Inga fynd idag dock, men i affären hemmave' fanns TV-tidningen, så dagen är räddad. De nya vännerna som ska bo i köket, har maken fått introducera, så får väl konsultera honom om det kniper med tekniken.
Orkar nämligen inte ens tänka manual just nu........
Ska provsteka några korvar till morgondagens lunch, samt blanda pulvermos. Såpass blir det med matlagningen ikväll.........
 
Där utanför kontorsfönstret fick han stå och vila i solskenet, medan min bil fick arbeta.......

Ny vecka.....

....nya möjligheter och nya köksmaskiner, mycket nytt på en gång. Ja ännu har jag dock inte hunnit bekanta mig med de senare, eftersom jag fortfarande befinner mig på jobbet. Lunchrast för närvarande och sen då arbetsdagen är över, blir det en tur till Hjo.
Maken får alldeles på egen hand ta emot de nya maskinerna och önska dem välkomna till sitt nya hem, samt ta farväl av de andra som tjänat oss i snart arton år. Då kan det väl vara på tiden att de får gå i pension kanske.
Sonen påbörjade sin semester idag och ska lite senare i veckan "titta till Turkiet" tillsammans med ett gäng kompisar, så han vilar upp sig inför resan några dagar först....sa han igår.
Nu har jag äntligen landat här hemma, maken utflugen på fotboll och ingen mat har fått återvända in i köket från utflykten. Ganska taskigt tycker jag nog och jag är skittrött, men får väl iallafall hämta såpass att det räcker till ett kvällsmål.....åt mig.
Ja han får ta tag i alltihop imorron och fixa tillbaka in i huset.
Har varit på banken i Hjo och avslutat alla mors konton, samt delat  tillgångarna med min syster, så nu är det ur världen, kan vi hoppas. Dock får vi invänta ett godkännande av arvsskiftet från överförmyndaren, då den tillfälliga goda mannen åt syster nu ska redovisa sitt uppdrag.
Vore dock väääääldigt konstigt om de skulle ha några synpunkter, för här har det  jä.....lar i mig gått juste till. 
 
Gårdagens middag med utsikt.
 
Ute vid riksvägen har de huggit ner skog, så nu är det riktigt fin sjöutsikt när man passerar Fagersanna.
"Ser sjön" kan man säga....hahaha!
 
Hej och välkomna alla nya vitvaror......
 
 
 

Förberedelserna har börjat......

Sovmorron och sen frukost i friska luften med utsikt, blev startskottet till förberedelserna inför morgondagens leverans av vitvaror.
Kryddhyllan tömd, delar av skafferiskåpen också för fläktbytet, sen har resterande innehåll i frysen fått  "åka på utflykt" till gäststugans lilla frys. Där får de hälsa på äppelmoset tills imorron.
Alla destillerade drycker som fanns på kylning har också fått flytta tillfälligt. De får värma sig bredvid symaskinen sålänge. Med andra ord ingen idé att bli sugen på en kall öl eller glas vitt vin, för de håller numera tillfällig rumstemperatur.
Passade också på att ta ett fotbad ute på altanen och fick då sällskap av fru And. Det visar sig att hon har fått smak på både vinbär och blåbär vid det här laget. Tog blåbärstjuven på bar gärning så att säga och jagade helt sonika iväg madamen. Får väl se om vi får smaka på vår skörd över huvud taget, nu när de börjar mogna på busken.
Ska strax bege mig till loppisen för en fika med ett par kompisar och för att tillföra några nya försäljningsobjekt på bordet. (rensade lite restgarn igår och gjorde "fyndpåsar"). Sen ska jag fylla på med några Hans-teckningar i lådan också. Stannar tills det är dags att plocka ihop så tröjorna får sova där de är vana, här hemma. 
Maken ska fixa middag: Fläskfilé, pommes frites och grönsaker står på menyn för dagen.
Lite ytterligare plocka-bort-prylar inför maskinbytena i köket återstår sedan.
Därefter är det väl inte så värst mycket kvar av söndagen, utan blir dags att fixa matlådan och mackor till måndagen, samt drulla isäng i rimlig tid. Vad som ges på burken har jag ännu inte kollat........
 
Dagen startar......
 
....tömt var'e här och nu även hyllan bortmonterad.
 
Jag tar lite blåbär........ok?
 
 

Lördag på loppis.....

Gick och lade mig för att titta klart på deckaren "Vera" på SVT, men hängde inte riktigt med trots att jag faktiskt såg slutet. Men alltemellanåt slumrade jag till under detta program och fortsatte att göra så ända fram till tretiden mitt inatten. När jag då vaknade var det till reprisen av tisdagens allsång från Skansen.
Skönt att bara kunna somna om och veta att ingen väckning ljuder klockan sex utan en bra bit senare, närmare bestämt efter åtta.
Vid den tiden verkade det vara perfekt loppisväder: En aning mulet och blåsigt. Men det dröjde inte länge förrän solen kom och "förstörde" dessa ideala förutsättningar.
Dock har dagen bjudit på en hyfsad mängd försäljning, trots att invasionen uteblev. Vilket kanske bevisar tesen att det inte är "kvantitet utan kvalitet" som gäller.
Har man bara det dom letar efter så.....och idag verkade jag ha ett bra utbud.
Maken ska snart få order per telefon om att steka fläsk och värma bruna bönor till middagen, ska bli gott....
Igår fick jag lite "blodad tand" då jag gjorde "möbelrokaden" i mitt datarum, så nu börjar idéerna gro lite vad det gäller förvaringsorganisationen framöver.
Städdillet har också vaknat till liv (litegrann) så en eller annan "bra-att-ha-ifall-pryl" kanske ryker. Om inte i soppåsen så kanske ner till loppisen, för någon annan att hitta till  sin bra-ha-sak.
En svalkande kall dryck och sen lite engelsk fotboll på det.......
 
Idag fick jag breda ut mig lite extra......
 
 

Det rullar på......

.....och ytterligare en vecka drar mot sitt slut, att lägga till handlingarna. Favoritdagen fredag är här och nu är det lunchdags.
Ingas köttfärsgratäng väntar i matlådan och sen blir det en kompletteringstur till mataffären. Ska bara handla lite, eftersom vi på måndag ska ha "ätit ur" kyl och frys så mycket det går inför bytet av alla vitvaror i köket.
Det är bestämt till just nu på måndag och jag hoppas på att allt är tip-top och städat då jag anländer hem efter jobbet och bankmötet i Hjo, framåt kvällningen.
Men först ska vi fira helg med fredagsmys på verandan med nå't gott (vet ännu inte vad jag ska hitta på) och naturligtvis Fagersanna-loppisen på lördag.
Maken skulle visst på fotboll till kvällen, så jag är ensam hemma dessutom. Om energinivån inte dippar för mycket kanske jag ger mig på en om-möbleringstanke jag fick igår kväll. Gäller "bara" mitt lilla datarum, (redan fullpackat med möbler) men kanske att det funkar med en "rockad".......
Skulle i teorin i alla fall ge mer organiserat förvaringsutrymme, men hur det förhåller sig i praktiken visar sig om/när jag ger mig på projektet.
Att fylla redan befintliga hyllor och boxar med innehåll skulle nog också hjälpa, men har inte riktigt "fått feeling" för hur jag vill ha det organiserat.
Sortera ur och kasta lite också kanske........ hmmm
 
Fredag eftermiddag, blå himmel, sol, lätt bris och nyklippt gräsmatta....bara fika som fattas.
 
...och där skymtar något gott i trädgården.
 
Den är slut nu, bara att vänta på nästa.....
 

Men det gjorde hon......

.....som ska hålla i direktsändningen från Campingen vid Örlen, ...... ringde mig alltså.
Jag blev erbjuden att delta i sändningen imorron bitti 06.00-10.00 och prata lite om min blogg. Tackade nej eftersom det blir alldeles "okristligt tidigt" för en tant som har svårt nog att ta sig ur sängen vid sex-snåret varje morgon för att vara på jobbet i tid. Vilket också gäller morgondagen.
Gav henne dock en del ytterligare uppslag om bygden att prata runt, samt lite fler namn att ringa om hon kände för det. Sen kanske de nämner bloggen vid sändningen, som ett tips att titta in till för att se framförallt bilder från vår bygd. Det finns ju lite annat av allt möjligt att läsa om också, om andan skulle falla på och man är nyfiken.
Sist men inte minst slog jag ett slag för solnedgången över Örlen, till vilken ju jag har första parkett.
Kan man i Grekland göra stor sak av solnedgången i Oia på Santorini, (som jag har sett) så är inte vår svenska skaraborgska solnedgång över sjön Örlen sämre.
En picnic-korg vid stranden framåt kvällen bara, om man inte som jag har förmånen att kunna sitta på en veranda varje kväll naturen ger denna föreställning.
Ser ut att bli en ikväll förresten......
Får väl försöka ratta in lokalradion (för en gångs skull) under färden till arbetet, för att höra om något intressant dryftas från bygden under den tiden, men sen blir det svårt att lyssna mer......
Ikväll var det visst lite att se på burken: "Ernst eskapader" och den nya brittiska serien på SVT "Min stora kärlek", den började lovande förra avsnittet iallafall.......
Hur blir det med tvättkorgarna då, undrar kanske någon? Ja den som lever får se......
 
Utsikt från kontorsfönstret klockan 08.30.....
 
.....men det hände saker där på andra sidan och 09.00 såg det ut såhär istället.
 
Men alla dar i veckan vinner denna utsikt.....från hemfönstret, där jag sitter och "ljuger".
 
 
 
 

Nej det gjorde han inte......

...ringde igen för att fråga vad som händer i Fagersanna. Kanske var det tillräckligt att få veta att det finns en ny mega-stor loppis sen april med ett go'fika-café, som finns med på Facebook samt att det gågna helgen varit stor fotbollscup i samhället.
Hann dock inte få med att lanthandeln åter har öppnat med ny ägare, en inte alltför vanlig företeelse ute på landsbygden. I sammanhanget är det bara att hoppas på Fagersannabornas sunda förnuft, att man nu handlar i affären. Inte allt, men om alla handlar lite hjälper det långt nu när vi har fått en sista chans så att säga, med butik på orten igen.
Arbetsdagen idag gick också väldigt fort, då det fanns att göra hela tiden, men inte föööör mycket. Frågade chefen om jag kunde flexa ut trekvart tidigare och det gick bra.
Fick nämligen en ingivelse att dra en sväng in till "storsta'n" och kolla Cassels rea, samt införskaffa några andra prylar som jag inte får tag i här hemma i lilla Tibro.
Kassen som var med hem innehöll fem plagg till mig och dessutom två stycken till maken, ganska givande tur till sta'n tycker jag nog.
Sen åt vi lite gott från ICA Maxis delikatessdisk i solskenet ute på verandan, innan Inga satte igång att härja i köket igen, vid spisen. Nåja får väl stå ut med stöket, då det finns färdig (eller nästan färdig) middag för resten av arbetsveckan.
Vi får se om det blir en vända med den rena tvätten som väntar i i två stora korgar också, annars sparar jag det till Inga imorron....... 
 
,,,,,och vad kan det vara som "gömmer sig" där bakom tallen igår, tro?
 
I ätartagen på verandan.....kamben och dylikt på menyn.
 
Min del av dagens fynd......
 
.....och här har hon vart i farten igen, den där Inga.
 
 

En helt vanlig tisdag....eller?

Jodå som den startade var det inget ovanligt, trött som bara den och hade gärna somnat om istället för att kravla ur sängen. Men då man väl tagit steget upp i stående läge, går det sedan lite bättre.
Jobbet flöt på och inga större katastrofer eller problem att lösa infann sig. Ja det är ju alltid något att ta tag i, men som sagt tiden gick och strax var det lunch.
Vi åt tillsammans i köket medan "kontorshunden" lydigt låg på tröskeln som åskådare. Kanske, kanske......
Och med husses tillåtelse fick hon tre bitar potatis av mig som så att säga "blev över" i min lunchlåda. Dessa kunde inte ha givits till en mer tacksam mottagare och jag var väldigt populär ett tag.
Detta ända fram tills en av chaufförerna kom in, för se han har för det mesta hundgodis i fickan och sånt kommer en hund ihåg...alltid.
Plötsligt ringde min mobil, som för det mesta är tyst och snäll (förutom sen en vecka tillbaka då den en gång per dag har ringt, från ett försäljarnummer). Tog upp den för säkerhets skull och kollade displayen, men det var Skövdes riktnummer den här gången, så jag svarade faktiskt, så arbetstid det var.....
Det visade sig vara Sveriges Radio, som läst min blogg och trodde att jag kunde vara behjälplig med vad som händer i Fagersanna, inför fredagens sändning. Som tydligen skall gå av stapeln härifrån på lokalradion.
Vilket jag nog kan vara........
Jag sa att de fick gärna ringa igen, (senare ikväll) för jag satt lite illa till för en sådan konversation mitt i jobbet med att svara i telefon på Kundtjänst. Vi får väl se om de gör så.......
 
"Måndagsmys".....vattenmelon, kex, ädelost-röra och lättcider 
 
Du ser mig va?.......och jag är INTE i köket.....om det skulle bli något över menar jag....
 

Det luktade rök......

.....och var en aning "dimmigt" då jag närmade mig Fagersanna på hemvägen efter en ganska krävande dag.
Det fick snabbt sin förklaring här på Facebook då jag satte mig. Ett hölass brann vid busshållplatsen på riksväg 49 vid infarten till Fagersanna.
Då jag hade den dåliga smaken att vara ledig på grund av sjukdom i fredags, blir det alltid efterdyningar i någon eller några former, så också denna gång.
Visst var även chefen åter på plats efter sin semester, men han hade sina egna högar och ärenden att ta sig an så det var bara att börja beta av.
Något hektiskt och lite rörigt har det allt varit, men då går ju dagen väldigt fort och man har (utan att riktigt förstå hur det gick till) jobbat nästan nio timmar. På det en runda till affären och där nödd till att stå i "postkassans kö" då jag hade sådant ärende, dock av privat natur. 
En alldeles för tung kasse med varor att släpa till bilen, var ett annat resultat av besöket och väl hemma hade inte mycket hänt på hushållsfronten. Inget humör på topp direkt om man säger så.
Tvättmaskinen fick straffkommendering, spisen fick jobba så den glöder fortfarande. Maken höll sig på avstånd allt enligt min inrådan och han flydde nyss bort till fotbollsmatchen på Fagervi, innan jag hunnit haspla ur mig något jag kanske skulle ångra, senare.
Matlåda finns för två dagar nu och strax ramlar jag ner i tevefåtöljen, medan jag väntar ut tvättmaskinen. 
 
Ja nu har dom åkt hem.......
 
...bara "efterdyningarna" kvar.....
 
....lite här och var.
 
Middagen igår ris med räkor och dillsås.
 
Och här är födan för två dagar i matlåda......till mig iallafall, räcker nog två gånger till maken också (kanske). 
 
 
 

Avresedag......

Upp vid åtta till en solig morgon. Fram med frukost och koka ägg.
Dotter och svärson slet med packning och för att hitta alla grejer som skulle med hem. Vilket är ett gediget jobb då det finns många avläggningsytor för prylar, att sedan glömma.
Lillasyster hade "lånat" (med eller utan tillåtelse) pappas telefon och kom glatt gående med den ena barnvisan efter den andra ljudande ur mobilen. Den lade hon inte ifrån sig, utan lyssnade ivrigt på låtarna medan hon "övervakade" frukostdukningen.
Kort därefter gick hon ut på altanen och vidare in i glashuset som hade skjutdörren öppen på grund av resepackningen. Men plötsligt vågade hon inte komma tillbaka ut genom öppningen och då jag gick ut pekade hon lite halvilsket gråtande på en "långben" som satt på dörrkanten.  
Den tyckte hon uppenbarligen inte om och trodde den var farlig. När mormor jagade iväg den gick det åter bra att trava vidare.
Alla var sen strax klara för avfärd. Jag till loppis, maken till Hantverkscupen och familjen för hemfärden. Som skulle gå via ett torp, de siktat på internet och var nyfikna på.
Mamma/mormor tog tag i tjatrollen och höll förhör (på förekommen anledning sen tidigare vistelser). Har Ni med er: Datorer, kontokort, nycklar, laddare och telefoner?
Hmmm... telefoner sittande i laddare kvar i gäststugan att hämta var resultatet av "utcheckningen". 
....och nu får vi tro och hoppas att inget annat blev kvar. 
Sitter på loppisen och har precis pratat trasmattor med en tyska, gick väl sådär ska erkännas, men vi förstod varandra i alla viktiga detaljer, så kanske det blir affär när hon har funderat klart.
Förtjänsten var inte heller idag speciellt hög, snarare ett litet minus för min del medan grannbordet precis höll näsan över vattnet iallafall.
Hemma blev det lite soppa till middag och sen ligger räkor på upptining för det känner jag för och medan jag väntar på att de ska "frosta av" blir det Premier League- premiär Stoke - Liverpool (utan Gerrard numera) och det kan väl egentligen bara gå bättre för Liverpool än förra matchen dessa lag möttes. Då blev det "torsk" med 1-6, ingen särskilt trevlig avskedspresent till dåvarande kapten Gerrard. (Var dock han som gjorde det ynka målet.)  
Sen får vi se om jag orkar fara runt och ställa allt påplats i huset som jag vill ha det, annars tar vi det en annan dag, eller ger tydliga order till Inga, som sysselsättning resten av veckan.
 
Vi ses om tre veckor......

Full rulle igen.....

.....och nu är även jag åter med på tåget. Min kollega på loppisen, vi som delar på närvarotiden och tar hand om varandras, var snäll och bytte dag. Jag ska stå där imorron istället, så fick jag ytterligare en dag att repa mig från magsjukeäventyret.
Vi var en snabbtur till Second hand i Tibro innan de stängde vid ett och inhandlade diverse nyttigheter. Jag hittade en hylla med många små fack som nog kommer att vara användbar till mina hantverksalster. Ska bara lura ut var den kan stå........ inte så stor, men ändå.
Sen på med lunchen, sätta morfar att vakta spisen och ner till loppisen här i byn, för att fylla på. Nu behövdes väl inte det, då försäljningen inte direkt gått så lysande, men skam den som ger sig tröjor påplats igen.
Hem för att äta lunchen, mata diskmaskinen, prata med granntanten som ville hälsa på bäbisen och sen iväg till Forsvik för en glass. Dåligt med båtar i slussen idag dock. Inte en enda som "ville åka hiss" medan vi var påplats. Då gick vi efter glassen, istället ner till Erik Nordewall, där man fick gå ombord och titta.
Morfar var på Hantverkscupen och tog lite kort medan vi var borta och nu kanske det blir ett kvällsdopp för några stycken iallafall. Därefter tar vi tacos till kvällsmat och sen är vi garanterat trötta.....
Iallafall jag......
 
Gårdagens delikata middag för en orolig mage.....
 
Badminton-publik.......
 
....och även på behörigt avstånd till högtryckstvätten av bilmattor.
 
Vid Forsviks industriminne......
 
...på vägen ner till Erik Nordewall.....
 
...som inspekterades av hela sällskapet.
 
 

Ja det var min tur.....

......eller otur snarare, att bli liggande med magsjuka. Ligga och ligga förresten, mesta tiden av de senaste 20 timmarna tillbringades på toaletten. Har börjat repa mig såhär frampå eftermiddagen, men känner mig inte direkt "uppkäftig" om vi säger så. 
Lite diverse föda har jag väl också fått ner, men är så väldigt trött av någon anledning (hmm).
De andra tillfrisknade och ännu inte drabbade, ville inte umgås med mig idag, så de drog till Hjo i förmiddags.
Lika bra var väl det eftersom jag inte känner mig särskilt social och förmodligen fortfarande har en del baciller kvar att dela ut. För den som är mottaglig vill säga och det hoppas vi innerligen, att ingen mer är nu.
Lilltjejen verkade på gång inatt, men det var nog bara lite förkylning trodde dom nu imorse och ännu har de inte återkommit från Hjo, så det hoppas vi på.....
Inget kräftfiske hos kusin blir det heller, då vi är osäkra på om smitta finns kvar och jag hade ändå inte orkat.
Bonusdottern kom för en stund sedan, men åkte lika fort igen då bara jag med bacillerna fanns hemma. Vilket inte alls var konstigt, hon hade inte fått tag på sin syster via mobilen och chansade på att de kanske ändå var här hemma då hon åkte förbi.
Nu får vi bara se hur det går med loppisen imorron, men ska väl hinna repa mig såpass att det funkar.
Jobbet fick också klara sig via kundtjänst nere i Borås och akutkontakt med en av chaufförerna för eventuella snabba åtgärder.
Får väl se hur mycket det är att jobba igen på måndag.......
På dumburken ikväll får det bli: Husletarprogram på åttan vid 19.00, följt av Galenskaparnas trettioårs-jubileum och kommissarie Vera på SVT.
 
Utsikt från sängen.....Tavlan jag broderade till mor för många år sedan, med hjälp av en liten bild och ett förstoringsglas. Satt ofta i lunchrummet på rasten och mina kollegor bara skakade på huvudet....
 
 
...... och sen har jag morfars "kopparlampa" i taket att titta på.
 
 
 

Hoppas......

....att alla är friska och pigga när jag återvänder hem idag. Så att ingen mer ha övertagit bacillerna som slår ut både magen och dess ägare.
Har även idag varit en tur till centrum nu på lunchen för att byta de shorts som jag handlat till maken. Och visst hittade jag en del andra grejer istället, så något tillgodokvitto behövde de inte skriva....
Tvärtom det blev ytterligare 65 spänn som bytte bostad, från mitt Visakort till deras kassa.
Dafgårds gourmetlunch väntade sedan på mig innan jag nu ska återgå till lite arbete igen innan det är dags att åka hem och få svaret på om det: "Är slut nu?", på illamåendet i huset.
Njaaa..... det kanske är min tur nu.
 

Hur ska det gå......

.....med nästa bror som hade lite ont i magen i morse? Kommer han att klara sig från lillebrors baciller, eller är han på tur stackarn? Fick meddelande av morfar via telefon, då han var i Tibro för att inhandla lite av varje till hushållet och förhörde sig om det var något mer..... innan han återvände hem.
Det skulle tydligen gås på bio framåt eftermiddagen om alla fortfarande är krya och morfar skulle få kvalitetstid med lillasyster under tiden. Det hinner nog även jag få innan de andra kommer hem igen, om de nu är krya tillräckligt för att åka.
Men först ska jag nu strax ut en sväng på lunchen, efter att ha "inväntat plinget för utfodring" och smaskat i mig de fläskbitar med potatis som blev över därhemma igår.
Sen blir det "återbäring" av shortsen jag köpte på chans till maken, för de var aningen tighta, tyckte han. Synd att det inte fanns större storlek där igår, men jag gör väl en allmän översyn av hela utbudet även idag.
Kanske hittar fler fynd, alltid till någon......
Sen kan jag enligt utsago se fram emot pizza till kvällsmat, om alla är ok handlar de på hemväg från bion.
Inte lika tilltalande väder idag heller, nu mulnar det på och regnet har redan börjat falla.
Men det kanske inte blir så långvarigt.......
Tillbaka i hemmet och där ligger nu storebror med magsjukan, medan lillebror och pappa "Blåbär" är på bio. De ska hämta pizza på vägen hem och nu är det alltså bara att hoppas på att sjukan hoppar över exempelvis mig, till att börja med och även resten.
 
Vi tar en bild från i förrgår, när vädret var grillvänligt på kvällen. Igår hade vi invasion av flygmyror så då fick vi snällt dinera inne.

Höjdpunkten......

.....på tisdagar att inhandla tevetidningen, fick idag allvarlig konkurrens av att second hand återigen öppnat efter sommaruppehållet. Därtill kan tilläggas att det visst var stor sommarrea på Family House (klädaffär) med start idag också.
Många nöjen att välja på alltså, men det får bli en snabbis nu på lunchen för att kolla om kön är hanterbar i klädaffären och några få matinköp därtill i samband med "the most important", tevetidningen.
Skämt åsido, men det känns bättre att tänka på detta än eventuella fler utbrott av maginfluensa därhemma.
Hoppas att mellanbror har repat sig nu och att ingen annan övertar "stafettpinnen" på det området. 
Matlåda fick jag med mig till arbetet iallafall och det var inte Inga som lagat denna, utan dottern.
Smakar säkert bra bara micron har gjort sitt, väntar bara på "plinget"........
Hittade några fynd till alla andra men inte mig, jodå fann ett par halvlånga byxor att ha på semestern som kändes sköna, men inget annat passade som jag prova. Vare sig i smak eller form.
På second hand blev det bara "två premiärglas" för en samlad kostnad av tio kronor.
Nu har jag landat här hemma och sällar mig till alla andra som är trötta, dock ingen mer sjuk sålångt iallafall.
Kaffet puttrar i bryggaren, ska nog sno mig en kopp och gå ut i skuggan en stund, medan maten blir preparerad av nå'n annan än Inga, idag också.
Inte för att jag är speciellt hungrig...... men man kan ju bli!
 
För vi kan göra grimaser......allihop.
 
...och vattenmelon är söligt gott.
 
De stora flygplanena, är på utflykt idag.
 
Kom igen då.....ä' ni trötta eller?
 
 
 
 
 

Det var inte bara jag......

....som var "uppe med tuppen", eller snarare före tuppen kanske. Utan rätt som det var stod svärsonen i hallen, iförd full cykel-mundering. Kan undra vad han skulle hitta på?
Nä, det behöver man inte undra så mycket förresten, för en cykeltur tackar han sällan nej till. Tänkte väl ta vara på det vackra vädret och dra en träningsrunda.
Sen har det varit fullt upp med en massa mail och annat att ta hand om efter att ha varit ledig bara en dag.
Nåväl, framåt eftermiddagen började jag "komma ikapp" och lunchen gick åt till att bunkra upp en massa mera mat.
Nu kanske det inte går åt så mycket, för magsjuka hade slagit till här hemma under dagen.
Ett barn har insjuknat och vi håller alla tummar för att det bara blir ett också. För det är väl bland det värsta man kan råka ut för.
Förutom att det är fullständigt vidrigt att få, så kan jag inte vara borta från jobbet just denna veckan, eftersom chefen har semester och det då blir helt obemannat på kundtjänst. Men bara att vänta och se......
 
Vänta en sekund.....jag ska bara "sitta in mig"
 
Var jag lika flitig som humlan utanför kontorsfönstret idag......ja det är frågan? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förstärkning......

......till matrestätandet anländer framåt eftermiddagen och då kanske vi kan återerövra vårt kylskåp från all mat som nu trängs därinne. Ja vi två har väl varit ganska duktiga på att äta det senaste dygnet, men än sålänge är det trångt därinne.
Skönt med en ordentlig sovmorron, utan väckarklocka (varken mekanisk eller manuell) var det hursomhelst och just nu sitter jag och funderar på om jag ska åka ner till loppisen och tillbringa tid tillsammans med "tjänstgörande kollega", eller rent av erbjuda henne ledighet resten av söndagen.
Kan även vara intressant att se om det blev något mera sålt igår, sen vi lämnade etablissemanget för att umgås över en fika med de långväga gästerna, på verandan innan de for vidare.
Dock har jag en föga inspirerande sysselsättning precis runt hörnet härifrån, ja två om jag tänker efter. Tvättkorgar till brädden fyllda samt en diskmaskin färdigdiskad, som pockar på uppmärksamhet.
Kanske lika bra att ta hand om dessa innan jag drar till "nöjen". 
Som jag skrev igår upplevde jag en ökad stelhet, förutom sträckningen i benet. Men imorse fick jag iallafall delvis en förklaring: Hade återigen glömt ta gårdagens medicin-dos, vilket inte var så hemskt längesedan det hände senast och då märks en viss skillnad, uppenbarligen. 
Affärerna nere på loppisen gick väl inte såvärst lysande vare sig igår eller idag, räckte inte riktigt till att betala bordet båda dagarna. Men vem vet, nästa helg kanske det kommer många köpsugna.....
Däremot kunde jag göra två riktiga fynd: En ganska stor plastlåda med blåbär för 15 kronor och drygt två liter kantareller, (rensade och klara) för en hundring. Så ikväll blir det svampmackor till övriga kvarvarande rester.
Och nu dröjer det nog inte länge, innan invasionen landar i Fagersanna.......
 
Tar och vilar en stund här......
 
....och på sjön var det dags för fiske.
 
Jag har väl också hittat kantareller och blåbär........på loppisen i Fagersanna till väldigt bra pris, rensat och klart.
 
 
 
 
 
 

Gästfritt.....

.......ja det ordet kan betyda två saker: Antingen att man gärna tar emot gäster och ger dem en fin upplevelse, eller att det är just fritt från gäster.
Det ena behöver nödvändigtvis inte förta det andra, utan jag vill tro att båda tolkningarna stämmer in, vad det gäller detta "etablissemanget". Men precis nu är det den senare som gäller och det är riktigt skönt med ett andrum och bara umgås med sig själv, för det blir ganska intensivt med folk i huset.
Visserligen är maken också hemma men han behöver ingen större underhållning och kylskåpet är överfullt av rester. Så Inga behöver inte heller komma hit idag.
Ska försöka vila så mycket som möjligt, för imorron är det skarpt läge igen med bröderna Bus och lillasyster i spetsen. Har lite problem med tilltagande stelhet och en sträckning i ena benet, så det blir ingen långpromenad direkt. Mestadels häng i fåtöljen för att "titta ikapp" på de inspelade teveprogrammen från igår.
Och kan Ni tänka Er, jag somnade inte en enda gång på drygt två timmar.
Amerikanarna glömde att ta med sig solen då de reste, men vi klagar inte för det var varmt och skönt på altanen.
Nästan lite i överkant faktiskt.
Däremot skickade jag med dom lite kvalitets-slöjd från Tibro (efter att de sett innovationen "kulsprutan" och det imponerande fotot med morfar och kungen, samt alla andra alster i trä). Dessutom fars diktbok (att översättas av dottern då hon börjar läsa svenska som tydligen var planen) och fyra teckningar av farbror Hans att pryda deras hem på andra sidan jordklotet med. Det hade pappa gillat att veta....... 
Nu kanske jag ska lägga mig raklång en stund och stretcha kroppsdelarna, så jag orkar en sittning till i fåtöljen framåt kvällningen. Lottodragningen finns att se fram emot bland annat.
Imorron blir det sovmorgon och sen kommer nya gäster och nya roligheter med dom, helt säkert.
 
Hepp!!
 
Ja roligt var det......
 
....och skönt väder blev det.
 
 
 
 

American visitors.......

For two days we have had American guests, all the way from Chicago. They are related to me and my cousins on my father's side. His grandmother Matilda (father side) had a sister emigrating to the U.S and our guests are descendants from her. (If I got things right) I'm not as much into genealogy as my father was, but thank's to him we have new friends on the other side of the world and that's "what's in it for me".
We met them once before in their home, fifteen years ago with their new born baby and now she is a teenager on holiday in Sweden with her parents.
How time flies!
Anyway we had a busy but really nice "get together" with typical Swedish food for lunch, fika with cake and in the evening a barbeque. Somehow my husband and son managed to get the items barbequed without setting fire to the house, but it was kind of a "close call".  
Today the weather is behaving and the sun was shining alredy from early morning. After breakfast my husband took the other husband to see Fagersanna IF footballground and afterwards met us at the fleamarket. They made some bargain finds, while I organized a bit on my table, bringing some new stuff from home to be sold.
Then we went back to our house and had another "fika" at the sundeck, before they continued their ancestry journey towards Örebro.
Thank you for the visit and hope to see you soon, maybe some time later on......in Spain.
 
Enjoying the view, waiting for "fika"......
 
After coffee, Emma went to feed the ducks and skimming stones into the lake.
But a few she kept to take home with her.
 
Bye, bye...... Karlsborg next stop, to explore some of the touristique "must sees" .in this area.
 
......but they left som goodies for us to enjoy. Thank you next "fika" is saved. Yummmmm!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0