Förberedelserna har börjat......

Sovmorron och sen frukost i friska luften med utsikt, blev startskottet till förberedelserna inför morgondagens leverans av vitvaror.
Kryddhyllan tömd, delar av skafferiskåpen också för fläktbytet, sen har resterande innehåll i frysen fått  "åka på utflykt" till gäststugans lilla frys. Där får de hälsa på äppelmoset tills imorron.
Alla destillerade drycker som fanns på kylning har också fått flytta tillfälligt. De får värma sig bredvid symaskinen sålänge. Med andra ord ingen idé att bli sugen på en kall öl eller glas vitt vin, för de håller numera tillfällig rumstemperatur.
Passade också på att ta ett fotbad ute på altanen och fick då sällskap av fru And. Det visar sig att hon har fått smak på både vinbär och blåbär vid det här laget. Tog blåbärstjuven på bar gärning så att säga och jagade helt sonika iväg madamen. Får väl se om vi får smaka på vår skörd över huvud taget, nu när de börjar mogna på busken.
Ska strax bege mig till loppisen för en fika med ett par kompisar och för att tillföra några nya försäljningsobjekt på bordet. (rensade lite restgarn igår och gjorde "fyndpåsar"). Sen ska jag fylla på med några Hans-teckningar i lådan också. Stannar tills det är dags att plocka ihop så tröjorna får sova där de är vana, här hemma. 
Maken ska fixa middag: Fläskfilé, pommes frites och grönsaker står på menyn för dagen.
Lite ytterligare plocka-bort-prylar inför maskinbytena i köket återstår sedan.
Därefter är det väl inte så värst mycket kvar av söndagen, utan blir dags att fixa matlådan och mackor till måndagen, samt drulla isäng i rimlig tid. Vad som ges på burken har jag ännu inte kollat........
 
Dagen startar......
 
....tömt var'e här och nu även hyllan bortmonterad.
 
Jag tar lite blåbär........ok?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0