Nyheter på loppis.......

Lördag morgon och helgdag, närmare bestämt Alla helgons dag, men Fagersannaloppisen hade iallafall öppet. Idag hade min bordsgranne bestämt att hon skulle vara med både lördag och söndag, så vi satt där och pratade. Samtidigt stickade jag fuskvantar och rätt som det var dök "gårdagens fikakompis" upp och var fikasugen igen. Då bordsgrannen fanns på plats, kunde jag gå med till fiket och smaka på fler av deras delikatesser.
Inte så stor tillströmning idag och något skral kassa därför, men det gick ju desto bättre förra helgen för min del och vi har söndag kvar......
Om tre veckor blir det live-band på loppisen, "Happy feet" ska spela och då jag hört dom förut och är väl bekant med en, kan jag rekommendera ett besök. Gratis musikunderhållning och en mega-loppis att utforska därtill. Skulle jag definitivt boka in i kalendern. Två flugor i en smäll och själv är jag ju redan påplats. 
Maken hade enligt order middagen klar då jag kom hem, sprödbakad torskfilé och nu ska jag strax avrunda med kaffe, innan jag förflyttar mig till fåtöljen och den inspelade matchen mellan Chelsea och Liverpool, som gick tidigare idag.
Vet inte hur det gick.....så tala inte om det för mig......
Kvällen vigs sedan åt mera stickning, till "Så mycket bättre" och Downton.
 
Gissa vem som åt det här i loppiscaféet......
 
Fick en ny "kelgris" av loppiskollegan.
 
Här år dom som ska spela "gladmusik" om tre veckor, svänger bra......
 
 
 
 

Favorit i repris.......

.....kan man väl säga om att det återigen är fredag! Ytterligare en vecka till ända och vi kommer allt närmare jul.
Med det sagt, så är jag "lite efter" i min julklappssortering det här året. Har ännu inte inventerat "gömmorna" och organiserat upp vad jag har köpt och till vem. Det brukar vara gjort redan i mitten av oktober, för att därefter paketera och anteckna, innan det är dags att komplettera eller fråga efter sena (haha!) önskelistor.
I år öppnar sig alltså delvis en möjlighet att önska sig något, som kanske kan bli julpaket, eftersom jag som sagt är lite sen på området.
Sen har vi ju en försvårande omständigheten som allt mer gör sig påmind. Den att det med barn och barnbarns stigande ålder blir svårare och svårare, ja nästan omöjligt att hitta något "som går hem" och därtill inte kostar skjortan. För att inte tala om att hitta rätt i teknikdjungeln som verkar vara det område nästan alla önskningar rör sig i.......
Vi får se "när jag hinner jobba ikapp", men idag blir det dock inte. Ska ta vägen om kompisens stuga för en kok-kaffetår, innan hon far söderöver i nästa vecka till en arbetsperiod.
Imorron är det loppis som gäller och på söndag när maken ska till Göteborg och roa sig med idrottshistoria, kommer jag att besöka en vernissage i Hjo där min utlånade tavla ställs ut. Men kanske det blir tid och ork över till att uppdatera sig i julklappsgömmorna också, den dagen.......
Ikväll är det teve-häng som gäller, kanske hittar något tilltugg i mataffären som en liten extra stämningshöjare, för övrigt finns ju en öppnad vinflaska..... vore synd om den skulle stå av sig.
Precis hemkommen från "go'fika med tjöt". Blev sittande i nästan två timmar på "Casa Kompis", men nu ska jag korka upp och ta något litet "avec" därtill, sen blir det nyheter följt av Idol.
 
Är det detta som kallas "flygande inspektion"?
 
Kompisens loppisfynd hos..... min bordsgranne, har fått en hedersplats i deras stugan.
 
Go'fika från "Fisk med mera" och jag ljuger inte, det var jä.....t gott.
 
 Ett par klara till och maken till den vita vanten blir nog färdig ikväll....till Idol.
 

Det var bara en.......

....av sönerna som var ute och åkte med mor på höstlovet, den äldste. De har talat om att åka på en sån resa, bara dom två och nu blev det tydligen av. Storebror har pratat mycket om Tyskland, men de valde alltså Holland istället och där bland annat en tour på Ajax hemma-arena.
Sen var det Liverpool på Viasat ikväll igen (engelska ligacupen), det blev vinst och avancemang.
Nu återstår bara att ta en paus i ljugandet och sova några timmar, innan det är dags att axla kundtjänst igen.
Packade ner lite Halloween-godis och några dekorationer "i samma anda" för att liva upp lunchrummet och mitt kontorsrum lite, i takt med årstiden.
Därefter är det bara att tänka advent och jul, vilket jag redan börjat med. Min "julgarderob" innehåller mycket som gärna vill komma ut och lufta sig, så behöver nog inte investera i något julpynt specifikt till jobbet, utöver den tomte jag redan inhandlat på loppisen förra helgen. De kan få "leasa" av mig.....
Sen kan jag nog kanske "avyttra" något mer till dotterns och svärsonens nyinköpta fritidshus, som de får tillträde till vid adventshelgen.
Medan jag kalasade på min blomkålsstuvning till lunch, har mor och son hunnit med Rijksmuséet och ätit pannekoiken till frukost. Verkar bli en "heldag" till i Amsterdam, innan de återvänder hem.
Som efterrätt till lunchen ska jag nu sticka lite och ta en godisbit...eller två. Sen är det bara två timmar kvar på arbetsdagen......
Precis då jag satt mig i bilen ringde telefonen. Maken hade handlat, betalat och packat ner varorna, hälften av dom visade det sig då han kom hem. Jag blev omdirigerad till ICA för att hämta det kvarglömda. Därför köpte jag en grillad kyckling i charkdisken, när jag ändå gick förbi så att säga.
Väl hemma skulle maken i gengäld tanka SAABen åt mig härnere i Fagersanna.
Vad har du ätit idag då, slängde jag ur mig. "Hmmm....få se nu, nej det har jag glömt!
Det blev grillad kyckling med "spontansallad"(småtomater och avocado) då han återvände, för både mig och honom. Dock hade jag grundat med stuvad blomkål till lunch......
Nu blir det fåtölj-häng..........
 
Lite "Halloween-stämning" i lunchrummet på jobbet......
 
Ytterligare några fuskvantar ihopsydda efter blomkålen med prinskorv......
 
.....tio bitar blev det.
 
Vår kulturelle dotterson, .......direkt via Facebook/Instagram.
 
 
 
 
 

Det "sket sig"........

.....med ressällskapet till julmarknadsresan. Bonusdottern fick inte ledigt, för det var redan tingat av flera personer på hennes avdelning just den fredagen och produktionen skulle bli lidande om ytterligare ledighet beviljades. 
Ja så kan det vara, om man är ute lite sent. Återstår förmodligen bara att ställa in sig på nästa år och vara ute i alldeles särskilt god tid med ledighetsbegäran.
Jag kan säkert fortfarande få ledigt, men det är ju inget kul att resa själv. Visserligen en hel buss full av folk, men Ni fattar....
Har sagt gomorron till nya bilen och den verkar trivas i Fagersanna. Men vem gör inte det.....
Hon(Kia) fick dock sovmorgon precis som pensionären. Jag och SAABen kommer ganska bra överens och "camperar" nog ihop resten av veckan, tills maken är riktigt inläst på manualen och kan dra det viktigaste verbalt.
Härmed kan också meddelas att kalops smakar lika bra dag nummer två.......
Dottern är visst ute och reser med sina söner........det är bra med Facebook, då har man "koll" (hahaha!!)
I Amsterdam av alla ställen och på Ajax fotboll. Får jag kolla vad det är för match.....
Hoppas dom har trevligt. Här blir det bönder, efter att jag "ljugit färdigt".
.....och flera nya "fuskvantar som bara ska monteras, lagom sysselsättning efter spis-tjänstgöring.
 
Gomorron Kia.....vi får pratas vid sen......
 
Ny form av "trafikövervakning"??
 
En styck citron-pelargons, desperata sökande efter ljuset.
 
Vankas blomkål ikväll och i matlådan imorron. Bara i min då förstås, maken reserverade sig.....
 
 
 
 
 
 
 
 

Olika falla livets lotter......

Maken får åka in och hämta "min" nya bil och syrran med assistent är på väg till Ullared för att shoppa loss. Själv sitter jag på jobbet, "fjättrad" vid telefonen hela dagen.
Men jag är inte bitter.......
Kan ju faktiskt titta in till second hand då jag åker hem idag, där kanske det finns "världens fynd" och i matlådan på värmning i micron (as we speak) puttrar kalopsen.
Erbjöd sonen att få en låda med samma innehåll, som han genast tackade ja till och förmodligen kommer för att hämta inom det snaraste.
Maken var väl inte fullt så entusiastisk över dagens meny, men han kanske väljer att äta ute, i sta'n då han hämtar bilen. Vilket innebär att jag i så fall kan njuta av samma rätt även imorron......
Om det var en lugn dag igår, så har det varit änna tvärtom idag. Telefonen har ringt desto mer, på förmiddagen i alla fall och en hel del "udda" mail att ta hand om därtill som "grädde på moset".
Apropå mail, så hade ett långt sådant anlänt till min e-post medan jag sov, vilket jag fick se tidigt i morse. Det var en som hittat min fars hemsida (www.perowestman.se) och barnfödd som hon var i Skövde, uppskattade hon den mycket. Sen hade det kommit ytterligare ett (från samma person) då hon senare även hittat min blogg och sa sig gilla den också.  
Lite kul med sådana överraskningar och jodå, det tar sig..... numera brukar mellan trettio-fyrtio personer vara inne och läsa varje dag.
Nu är det bara två timmar kvar av arbetsdagen, sen står det second hand och tevetidningsinköp på agendan, innan jag får träffa nya bilen.
.....om inte maken tittar in här på sin hemväg från sta'n.
Efter inköpsstopp har jag nu landat här hemma och sagt välkommen till nya bilen. Men då det var nästan helt mörkt, får väl den närmare bekantskapen dröja lite. Tar väl gamla SAAB:en till jobbet några dagar framöver.
Maken kan få läsa instruktioner och testa, sen berätta hur det funkar på ett pedagogiskt sätt (hmmm..) för mig.
I mina öron låter det som en bra plan och Inga höll med direkt.
Sen hade han hittat fläsk med löksås i sta'n, så jag får kalops imorron också. Alla nöjda sålångt......
 
Sonens portion i väntan på hämtning.....
 
Solen passade på....medan jag var inne på second hand.
 
Välkommen till Fagersanna....vi får bekanta oss närmare om några dagar.
 
"Jag vill också flytta till Fagersanna", sa han och bor nu på spisens fläkthylla.
 
I dagens post......... försent och "Ni" hade inga bra modeller den här gången.
 
 

Ny vecka.......igen!

Ja jag fattar inte vart dagarna och veckorna tar vägen. Imorse var det dock åter ljust när man skulle åka till jobbet, alltid något. Läste nånstans här på internet en uppmaning "att hålla ut" för det är bara åtta veckor tills det vänder och blir ljusare igen.
Med den hastighet som veckorna numera försvinner, så känns det inte sådär alldeles avlägset, även om just denna uppmaning nog var av det ironiska slaget.
Har idag utrustat kontoret med lite mer i porslinsväg, två tavlor till och en klocka i köket. Ja tänk vad man hittar i sina gömmor därhemma som kan komma till användning, medan man funderar på om det är dags för definitiv avyttring.....
Ett litet steg i taget löser mången dilemma och beslutsångest.
Har dessutom "fått napp" i helgen på ressällskap till julmarknad i Tyskland. Så det ser väl ut som om det skulle kunna bli av äntligen. Ska bara "förankra" lite ledigt, då chefen återkommer från sin ledighet innan vi beställer.
Annars rullar det väl på och apropå det, ska min gamla bil rulla in till bilfirman imorron (med hjälp av maken) för att bytas till en splitter ny av annat märke. Vi får hoppas jag/vi blir nöjda med den nya "familjemedlemmen".
Var och handlade lite mat på lunchen och sprang då i affären på ytterligare en av ungdomarna från boendet, där jag jobbade förut. Det var riktigt roligt och hon hade sällskap med en annan tjej, jag träffat i undervisningen i skolan.
Kul att de träffar nya vänner och hittar varandra över nationalitetsgränserna......
Införde ett nytt begrepp där i affären och tog ett snabbt beslut, då jag passerade godisväggen. Nja, passerade och passerade, var väl inte riktigt rätt term, då jag helt sonika införde måndagsgodis på agendan.
Nu har jag "mosat i mig" ca tio bitar smågodis och nu känns det som om begäret har bedarrat....för idag.
Jag har inga större svårigheter att spara godis heller, så nu finns det resurser på kontoret, till fler blodsockerfall.....
Återigen hemma, tömt bilen på det mesta (maken får göra resten imorron) och kokar nu som bäst kalops.
Sen rasar jag nog ihop i fåtöljen vad det lider.......
 
Förbi vägarbetet: Äntligen görs det en vänstersvängsfil in till Ransberg, inte en dag för tidigt!
 
......och solen går ner över Fagersanna....redan vid fem!
 
 
 
 

Loppis och Liverpool........

Efter att ha tagit väl vara på den extra timman imorse och grundat med kokt ägg till frukost, bar det iväg ner till loppisen igen. Väl därnere kom jag dock på att: aj då glömde ta medicinen. Ringde hem till maken, som också var "utsövd" och beordrade en promenad ner till mig.
Han hade dessutom ett paket köttfärs från frysen som "gomorron-present" på diskbänken med en lapp lydande: Gör något till middag!
Även idag var det köpvilliga besökare och vi sålde bra både jag och min bordsgranne. Ytterligare en tröja fick nytt hem från mitt bord och medan jag sedan väntade på nästa "invasion" roade jag mig med att sticka fuskvantar, nästan ett par till hann bli klara.
Mot slutet av dagen, vid stängningsdags kom så min loppiskompis, för att håva in vinsten (i dubbel bemärkelse). 
Jag hade sänt ett sms och talat om vad hon vann igår. Men det hade hon inte hunnit se, sådär på resande fot. Hemkommen vid kvart över tre stod maten på bordet. Maken hade lagat pasta med "egenkryddad" (man tager vad man haver-princip) köttfärssås. Helt ok, behövdes inga grönsaker till den rätten sa han då jag knorrade över bristen på sådana......
Nåja det blev kvar att göra matlåda av och då åkte det ner lite tomater i den, så det så.
Kräftorna som övernattat i vårt kylskåp, blev hämtade och skulle bli kvällsmat i Mölltorp. Nu är det hög tid att slå på teven, för att inte missa inledningen till hemmamatchen: "You'll never walk alone"......
 
Det har blivit några nya par "fuskvantar" under den gångna veckan....
 
Söndagsmiddag.........och måndags-matlåda.

Vinstregn......

.......över min bordsgranne, som denna helg är ute och reser lite. Därför fick jag representera henne i den månatliga vinstdragningen bland säljarna på Fagersannaloppisen.
Både presentkort på fika i cafét och en hel låda färdigkokta Örlenkräftor fick hon. Två vinster av de elva som lottades ut. Men då jag var bortrest vid förra dragningen kammade hon hem vinster bara till mig, så det verkar vara ett mönster.....
Sålde bra idag också, tyckte jag allt och så har vi dessutom hela söndagen kvar så mer kan det ju bli.
Maken var på avslutning med fotbollen istället. Del ett utspelade sig på Knistad, med lagtävling typ "Fångarna på fortet" och ledarlaget var visst bäst, så de fick en "fin" pokal. Det serverades även mat.
Del två startade i klubbstugan klockan fem och han tog cykel dit, med en ryggsäck på ryggen. Undrar när han dyker upp igen........
Själv blev jag bjuden på pommes frites, grönsaker och kycklingflé med bearnaise-sås som Inga hade "nästan" klart då jag kom hem.
Tog ett beslut om att tvättmaskinen behövde motion, så nu snurrar den som bäst och Liverpool spelar inte förrän imorron, så det blir bara "Så mycket bättre" och "Downton Abbey" ikväll....till ett glas vin.
Sen påminde loppis-bossen om att det vankas en extra sovtimma inatt, vilket inte gör ett dugg. Tvärtom, den ska jag ta väldigt väl hand om och vårda ömt.
Satte i ugnen in ett äpple med sirap och ströbröd på, för en stund sedan. Det ringde nu!
Ja för vad ska jag annars göra med vaniljsåsen som blev över från jobbets äppelkaka. Sådana rester måste återanvändas till "sista droppen"! Inte sant?
 
Ståtlig gran därbakom Loppishusets tak......
 
.....och vinnaren är......
 
Delikata hembakade kardemummaskorpor från loppisen, doppade i saft..."smälter som smör i mun"
 
Makens "fina" pris........
 
Korven ligger kvar.......
 
Tack för maten, Inga!
 

Rådjur och hare.....

.....var vad jag fick se under mörkerkörningen igår kväll. Sista biten på vägen till den på torsdagskvällar öppna garnbutiken (som för övrigt även finns på nätet) är en inte speciellt trafikerad sådan, annat än sommartid och den är ju tyvärr passerad för i år. Där kom det springande ett stort rådjur ute på fältet i mitt påslagna helljus, men då farten höll sig runt 50-strecket, var det inga problem att stanna till och släppa över.
På hemväg efter lyckat inköp, strax innan Ransbergs kyrka satt en liten harpalt vid dikeskanten. Men han ångrade sig och struntade i att hoppa över vägen.  Det var väldigt längesedan jag såg någon hare alls förresten.
Både jag och alla garnnystan kom alltså välbehållna hem. Då det förutom eländet i nyheterna inte fanns så mycket att se på teve, zappade jag runt lite och hittade en handbollsmatch (Kristianstad-Rhein-Neckar Löven) som var väldigt underhålland faktiskt och svensklaget tog en mycket otippad seger.
Idag skiner solen igen, efter en "stormig" och regnig natt. Visserligen blåser det fortfarande, men man kan ju inte få allt. Sen är det fredag, vilket inte gör ont ett dugg. I matlådan finns ugnspannkaka vilket maken har som enda favorit att laga. Han protesterade inte det minsta då jag föreslog att han skulle göra en ordentlig mängd igår, så det räckte även till min matlåda idag.
Det var väldigt skönt för Inga att få ledigt från spis-tjänstgöringen, sådär frampå kvällskvisten dessutom.
Efter maten blir det en "tjänsteresa" till ICA, för kontoret har nästan slut på kaffe.....
Chefen bryr sig inte för han sitter på ett flygplan tillsammans med familjen, på väg till en välbehövlig semester. Hoppas de får det skönt och jag fixar kaffet, inga problem. 
Nu är det helg på riktigt, har avslutat jobbet för denna vecka och ser fram emot att laga pil-pil ikväll för det har jag skaffat ingredienser till.......och ett glas vitt slank ner så lätt därtill.
Sen blir det IDOL och imorron väntar loppisen.........
 
Den stora tavlan har fått en "liten kompis" där i lunchrummet....samma konstnär: Hans Westman
 
Nu är helgen här........och detta tog slut, konstigt va?
 
 
 
 
 

Fullpackad.....

.....var jag imorse då jag lämnade hemmet för att arbeta lite igen.
Med mig hade jag förutom tavlan, (som senare idag ska lämnas för utlåning till konstutställning) även vaniljsås, äpplekaka och en paj till lunch. Det var tur att jag köpte en stor kasse på "Mercadona" i Spanien för några veckor sedan. Den "came in handy" för transporten av allt detta.
Tror inte arbetskamraterna blir direkt ledsna när de återvänder efter dagens rundor, men kontorshunden blev däremot lite "putt" då jag försökte mata med en bit banan. Det var ingen föda tyckte hon, lade den helt sonika på entrémattan och tittade "förnärmat" på mig.
Nåväl hon fick en liten smörgåsbit och då var väl allt förlåtet, för den här gången åtminstone.
Nu ska både hon och husse ha semester en vecka, så jag får äta hela min frukostsmörgås ett tag framöver. Husse åker utomlands, men kontorshunden får nog rekreation i skogen under tiden hos en kompis till mig misstänker jag.
För egen del blir det som sagt utflykt till Hjo idag efter jobbet, där jag har stämt träff med en kompis för en fika. Sen går nog tiden så oändligt fort att jag inte kommer hinna in på Hem & Hobby är jag rädd, men får väl då "trösta mig" med en liten omväg vid hemfärden, till en garnaffär.......
Behöver jag då något garn? Jajamen, kan man aldrig få för mycket utav, eller? Nja helt sanningsenligt kanske inte det är, men har slut på en del färger, som jag känner att jag vill komplettera med innan just detta garn helt försvinner ur sortimentet. Det är ju ett bra garn, så självklart ligger det i farosonen......
Vi får se när jag hittar tillbaka hem med andra ord, mörkt kommer det i alla händelser att vara, så mycket är säkert.
 
Höstdag på torget i Hjo......
 
...sen blev det mörkt, precis som jag förutspådde.
 
Månen lyste över hustaken vid garnaffären i Sånna.....
 
...och fullpackad åkte jag hem. Alla 25 nystanen i påsen var eniga....de ville flytta till Fagersanna.
Och vem var jag att neka dem det.
 
 
 
 

Äppelkaka och kossan kom fram......

....till sitt nya hem i "Sumpan", i helt skick dessutom. Detta berättade faster för maken igår kväll då jag fortfarande inte hunnit hem, när hon ringde.
Efter att ha fixat med det nödvändigaste, (inklusive kokat pepparrotskött till min matlåda idag) slog jag mig ner i tevefåtöljen och ringde faster. Vi pratade faktiskt i trekvart, visade det sig då jag lagt på luren.
Sen var utbudet på dumburken inte helt i min smak under kvällen (glömde faktiskt bort att det var Champions League-omgång dessutom) så jag kom väl isäng i ganska hyfsad tid.
Men vad hjälpte det, inte var jag piggare imorse inte. Så kan lika gärna "fortsätta slarva" med sänggåendet till framåt midnatt (haha).
Idag är jag ensam på kontoret, då chefen är på möte på huvudkontoret och under förmiddagen har det ringt en hel del.
Men snart får jag belöning.......matlådan i micron.
Solen skiner och planen för resterande delen av onsdag innehåller att baka "torsdagskaka" när jag kommer hem för att ta med till jobbet. Ska göra en äppelkaka och servera vaniljsås till denna tänkte jag som överraskning imorron.
De har ju redan smakat på äpplena "au naturel" och åtminstone en grimaserade så jag hörde det i telefonen, medan han bet......(för dom ääääär syrliga)
Med lite kaksmet och söt sås kanske äpplena försvinner ner lättare. Vi gör ett försök.
Sen blir det Paris mot Madrid i fotboll efter det vanliga husletarprogrammet och bönder förstås. Nog ingen risk jag lägger mig för tidigt idag inte.
 
 Mmmmmmmmm.........
 
Den här tavlan vann far i ett lotteri på Hjo tidning. Den ska jag nu låna ut (tillbaka till konstnären) för en utställning han ska ha i Hjo i november. Geidenmark heter han och är bosatt i Hjo.
 
Får stå i ugnen en liten stund till.....bara jag nu inte glömmer av den också......
 
 
 
 
 
 
 
 

Intervju......

Ja det ska jag på idag efter jobbet. Nej det är inte något nytt arbete jag har sökt, räcker och duger så bra med det jag nu har.
Men har anmält mig till ett projekt "Kulturvän" här i Tibro kommun, vilket innebär att man så småningom blir "ihop-parad" med en nyanländ kommuninvånare för gemensamt utbyte av...... you name it: kultur, livserfarenhet, intressen. En möjlighet att träffa nya vänner och samtidigt underlätta integration.
Ska bli spännande tycker jag och då jag redan träffat en hel del personer i svenskundervisning, samt på boendet för ensamkommande barn så vet jag att det finns många intressanta, kunniga och ambitiösa människor från andra länder att se fram emot att få lära känna.
Men först ska jag slinka in i mataffären och skaffa mig lite pepparrot, för jag fick för mig igår att det skulle vara gott med pepparrotskött. Maken höll inte med om det infallet, men han får väl äta något annat då......
Idag "puttrar" det en gryta innehållande mycket rödvin i micron, med ris som jag (återigen) lyckades kok-steka där på spisen.
Den är inte så bra den nya spisen tycker jag, får nog klaga på den. Eller (hemska tanke) är det åldersrelaterad glömska som inte är så bra......
Sen avslutar jag "arbetsdagen" med en titt-in på second hand, innan jag återvänder till Fagersanna för att koka pepparrotskött och sova ett par timmar innan mobilens väckning återigen ljuder till en ny arbetsdag.
Inga fritidsproblem här inte.........
 
Lunch-"efterrätt"..........lite stickterapi.
 
Kommunala blomsterdekorationer "står på egna ben".....eller snarare andras kanske.
 
.....och så en snabbis in hos den lokale handlaren. Han hade alla de tre ting jag försökte införskaffa på lunchrasten, men gick bet på: Vaniljsås i pulverform, pepparrot och TV-tidningen.
 
 
 

Ny bil, eller bilar.....det är frågan?

Ja det var lite trögt att gå upp i morse, men å andra sidan behövde jag inte skrapa rutor på bilen, som befarat.
Lite mer telefonsamtal än vanligt har det varit såhär på måndagsmorgonen, men nu närmar det sig matlåde-dags.
Men först (om allt funkar som det ska) kommer maken med en bil som ska provköras. Jo för vi har nästan beslutat oss för att köpa en bil och leasa en annan, på tre år.
Så nu är det "upp till bevis" för tänkta leasing-alternativet. Efter den provturen smakar det säkert bra med dillkött, helt oavsett resultatet av provrundan.
Det blev nu tvärtom, mat först och provtur därefter. Kanske var jag (mätt och belåten) väldigt välvilligt inställd till allt i tillvaron, så också bilen. Hursomhelst var det en skön bil att köra, så maken "fick order om" att in och skriva ett leasingavtal i sitt namn.
Därefter skulle han fortsätta till nästa bilfirma och "förhandla lite till", innan jag framöver skriver på papper och "får" (hahaha) en ny bil nån gång nästa vecka. Ibland är det behändigt att ha en pensionär att skicka på diverse ärenden. Vissa utför han mer än gärna, medan andra helst faller i glömska.
Idag har det varit körigt för den gamle mannen. Jag kom hem (efter en full arbetsdag plus matinköp), för en timma sedan och än har jag inte sett röken av maken.
Inga lagar mat, medan jag ljuger. En alldeles förträfflig arbetsfördelning tycker jag nog och imorron ska maken städa.
Månntro han har rymt, av den anledningen......
Nääää, nu gick det i dörren till sist.
 
Gårdagens stensamling är nu sorterad och lagd på plats för dekoration.
 
Den här var det jag provade på lunchen........
Men det är den andra bilen som maken hade med kontraktet hem på nu, bara att skriva på då.....
 
Hänger Ni med i bilsvängarna?????
 
 
 
 
 
 
 
 

Det man inte har i huv'et.......

......får man hoppas funkar med hjälp av goda vänner. Glömde igår kvar växelkassan nere på loppisen (tror jag) och har försökt ringa kompisen därnere, som har hand om'et idag. Men hon hör antagligen inte telefonen där i väskan, så jag får pallra mig ner och kolla själv.
Söndagsfrukost serverar Inga numera sällan före elva, idag var inget undantag. Äta den hjälpa till lite vid spisen så det blir dillkött till middag och en snabbis i duschen. Därefter tyckte jag att klockan var en bit efter ett, så beslutade att det var lika bra att stanna kvar tills stängning när jag ändå åkte ner. 
Visst stannade jag till stängning, men hade sett fel på klockan, så det blev en timma mer därnere.
Jodå, kassan stod kvar där den alltid brukar stå under öppethållandet, så där var det lugnt.
Så också tillströmningen av kunder dessvärre, men några rörde sig i lokalen iallafall och med facit i hand hade jag idag och igår inte så dålig försäljning.
Totalt sålde jag fyra par fuskvantar (med beställning på ytterligare ett par i speciell färg), ett par babysockor, två bläckfiskar (varav den ena till en liten kille som sparat för att köpa en, sen han var där och såg dom för några veckor sedan) och lite andra loppisprylar.
Dillkött ätet till dagens middag, med matlådor som räcker till hushållets båda personer imorgon klara, då är det väl dags för kaffe då kanske.......
Några björnbär till hade mognat ute på plantan och dessa skall jag nog akta mig för att försöka koka sylt på, eftersom de INTE blir goda om man somnar ifrån "koket"......Lita på mig, jag vet. 
Tänkte bakat en äppelkaka, men det får bli uppskjutet på framtiden nån dag. Sorterar nog mina nya Spanien-stenar istället....
 
Helt OK höstdag i Fagersanna, med "bryggan" ute på en tur.......
 
Mina björnbär och dagens enda inköpsfynd för en femma.....vi lite äldre förstår det roliga.
 
Teamwork: maken fixade potatisen, Inga och jag hjälptes åt med sås och kött.

Nu har det hänt igen.....

.....att jag har sålt en tröja. Den andra sedan jag började på Fagersannaloppisen. Ytterligare några prylar från både mitt och kompisens bord har bytt ägare under dagen.
Har även hunnit med att handla lite av mina kollegor. Hittade en lagom stor snögubbe till min samling och en liten söt kossa, som ska få flytta norröver så småningom.....
Ett gäng nyckelringar med älg-vägmärkesskylten investerade jag i, för att använda som julklappar till utrikes vänner. Dröjer inte så särskilt länge innan det är högaktuellt, förresten.
Även fikapausen har passerat, vilken idag resulterade i att jag konsumerade först en delikat smörgås, för att sedan gå lös på en smaskig björnbärs/blåbärskaka med vaniljsås....mycket vaniljsås.......
Ringde sen efter maken, så han fick komma med min jacka som jag glömde hemma. I gengäld fick han med sig en inköpt vedugnsbakad ekologisk brödkaka till frukosten, som han och den precis anlände sonen skulle intaga.
Sen var det väl teknikhjälp med nya teven, samt något grafikkort till datorn som stod på deras agenda.
Under tiden satt jag och virkade "mormorsrutor" på loppisen.
Klockan tre var det dags att återvända hem och steka biffar (Inga hade förberett köttfärsen igårkväll) och maken kokade potatisen. Så ganska snart blev det mat på bordet.
Nu har sonen fixat igång Viaplay, matchen Tottenham-Liverpool som gick tidigare idag. Så nu sitter jag i min fåtölj och ljuger, samtidigt som jag håller ett öga på hur det gick..... 
Lite kaffe skulle inte sitta fel, får väl hojta på Inga......
Nä Inga hörde inte på det örat, men maken kom och frågade om jag ville ha en kopp. 
Vad tror Ni han fick för svar?
 
Ett gäng nya "fuskvantar" klara för leverans och förflyttning till loppisen.
 
Min frukost-fika på loppisen. "Smaka framme i mun dä'" ..........
 
"Dinner is served"......... 
 

Dagen efter......och äpplen.

....den stora ljusvandringen i Tibro (och hela gårdagskvällen också för den delen) har det varit väldigt stelt hos "tanten" som gav sig ut på detta "äventyr". Visst det var fint att titta på och bra med kläder hade jag också på mig, samt gympadojor.
Men numera verkar det hjälpa föga, om det är så att jag ska stå och gå under en längre period. Kroppen hämnas på ägaren som företar sig nå't extra. Nåja nu har jag i alla fall "tinat upp igen", vilket kan bero på att jag suttit still hela förmiddagen. Visst tar det lite tid att övertyga lemmarna om rörelse då jag lyfter på ändan, men halvvägs till köket brukar det ha släppt.
Där i micron värmer sig min rödspätta tillsammans med pulvermoset, ska bli riktigt gott. Och om inte kontorshunden haft "kompledigt" idag, skulle hon ha fått sig lite mos.
Tidigare i förmiddags var maken inne och åt frukost med mig, efter att han varit och blivit provstucken på Vårdcentralen för koll och före innan han hämtat sin nya leksak.....stor-teven.
Nu kan han inte skylla på att han inte ser pucken längre, på hockeymatcherna (ja eller det vet man väl aldrig egentligen, för det finns ju ännu större skärmar).
Bar någon timma till innan "helgklockorna" ringer för ledighet. Ska hem och slutföra en fuskvante, till underhållningen av IDOL, för att ha klart till Loppisen imorgon. Får vila upp mig där och sälja så det knakar.....(hahahaha!)
Hemma hade det gjorts råsaft på trädgårdens äpplen och jag har en sån "grogg" bredvid mig. Missförstå mig rätt, det enda den är utblandad med är kranvatten......
Tvätten har äntligen fått komma till ro i garderober och byrålådor. Men säg den glädje som varar......det börjar bli dags att mata tvättmaskinen med nya plagg. Men nån dag till kan vi nog dra på det.
Nu tar vi helg........
 
Hade med mig några äpplen till jobbet.......blev inte så stor skörd iår, men vi har fortfarande frysen full av äppelmos. Räcker kanske en hel vinter till.......
 
Ren råsaft av äpplen, koncentrerad......blanda bara med vatten. Frisk smak, men behövs inget socker!
 
 
 

Skrapa och vandra i ljus.....

Igår kväll, precis efter att jag hade avslutat "mitt ljug", lade jag mig i sängen för att titta på bönder (eftersom "stora" TV:n strulade, maken satt i telefon och jag fixade inte att gulla med tekniken).
Det tog inte så lång tid innan jag sov gott. En bit in på nyheterna på Aktuellt somnade jag och sov sedan till efter midnatt, då jag var uppe och fick i mig lite kaffe. Detta för att mota eventuell abstinenshuvudvärk till morgonen.
Fortsatte sen att sova tills alarmet ringde vid sex-tiden. Men konstigt nog kände jag mig tröttare (och ville än mindre gå upp), än andra dagar då jag sovit mycket mindre.
Dags att kravla ur sängen och åka till jobbet var det hursomhelst och som en liten extra bonus, var det premiär för att skrapa rutorna på bilen idag.
Väl anländ till arbetsplatsen, kom så bilförsäljaren för att ta en titt på min bil och provköra en mini-runda. Nu är det bara att vänta och se om han kommer med ett bra bud som vi inte kan tacka nej till.....
Ikväll är det så "Ljusvandring" i Tibro, vi får se om vi orkar åka in och kolla på evenemanget. Förra året var jag inte hemma när det gick av stapeln, men året innan var vi där på vandringen och höll på att frysa ......av oss, för det var inte bara kallt utan blåste som attan också. Idag verkar det dock någorlunda vindstilla, så kanske vi slår till.
Affärerna passar också på att ha extra öppet och locka med extra erbjudanden........
Shopping-runda!?..........
Nu ska jag befria micron från en av Findus gourmet-portioner och äta till publik. Kontorshunden väntar troget där på tröskeln, varje gång och lever på hoppet att det ska bli lite över till henne.
Kanske hinner att sticka lite också som "efterrätt"........
Hem t.o.r. för att återvända till Tibro och deltaga i ljusvandringen, vilket vi nu har genomfört och maken passade på att köpa en stor TV (när vi ändå gick förbi och dom hade kvällsöppet med extrapriser).
Lite fisk kom det också med hem. Sen träffade man en massa folk såklart. Bland annat två grabbar från boendet/skolan som jag inte sett på ett halvår. Där blev det lite prata och de talar hyfsad svenska nu, samt studerar på för fullt. Båda hade som mål att bli läkare..........så ambition och nit är det sannerligen inget fel på.
Ska sparka igång Inga nu, så hon får steka fisk.......
 
Morgonen började i frostens tecken......
 
....men artade sig till en fin höstdag.
 
Ortens grönsakshandlare gör de sista finjusteringarna av ljuset inför kvällen.
 
Då var vi igång på vandringen, här  "entrén" till Stadsparken......
 
...där vi bland annat passerade genom en ljustunnel......
 
....och tittade sen på alla dagisbarnens lyktor.
 
I ett av Muséets fönster fanns denna läckra "fruktskål".
 
Utanför "teveaffären" hann jag ta kort på dessa fina blomlådor, medan maken skyndsamt äntrade butiken..... shoppingsugen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
och kvällsöppet
 
 
 
 

Redan mitt i veckan.......och besvikelse.

Idag ska jag sluta en timma tidigare för att åka med maken och provköra bilar. Sen ska vi även lämna några kassar kläder och leksaker till kyrkans uppsamling "Lyktan" i Skövde, som jag sett har öppet onsdag eftermiddag.
Men först blir det Ingas matlåda, idag stekt lax med potatis.
Efter att förhoppningsvis tagit ett stort beslut efter provkörningarna, kanske vi hamnar på något utskänkningsställe och tar en bit god mat, man vet aldrig......
Ja nu har vi gjort både det ena och det andra, lämnat kläder till kyrkan, provkört bil och blivit väldigt besviken.
Den första (och enda hoppades jag) provkörningen motsvarade inte förväntningarna, så det blev bara att avföra den modellen från agendan. Hade verkligen sett fram emot att det skulle fungera och att jag sedan skulle "slippa" provkörandet, utan kunna inrikta mig på att "få" ny bil snart.
Ok det fanns ytterligare ett alternativ som maken förprovat, som vi istället inriktade oss på och då kom humöret tillbaka, för det var en helt annan upplevelse och den blir det. Men exakt vilket utförande och färg är ännu inte spikat och en splitter NY bil blir det inte men en nästan ny iallafall.
Återkommer i frågan och ytterligare en bil ska provköras, för eventuell leasing till andrabil.
Sen åkte vi till Skövdes nyaste restaurang "Bombay Masala" och testade menyn, riktigt bra tyckte vi nog. Jag var nog mest nöjd idag.......med maten.
Nu ska jag glo på bönder........
 
Det blommar på fälten, mitt i hösten strax utanför Skövde.
 
Snart är det premiär på Klas Klättermus, med deltagande från Fagersanna...har jag hört.
 
Nä, den här prova vi iallafall INTE........lite väl kallt också, såhär års.
 
En vy över "Livets brunn" på torget mitt i stan.......
 
Inte långt därifrån åt vi indiskt, med utsikt över kyrkan, fick även "gratis efterrätt" till notan......
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just another day.......

.....at work, number two since I had my fortnight vacation. How days fly about, become months and soon it's a full year again. Why am I writing in English? Because I felt like it, is the simple answer. And I have a few friends around the world that do not understand Swedish, so this is especially for them.
Do I have anything to write about then, any news? Well, it depends on if you have been able to follow the Swedish day to day blog. Then there's nothing new under the sun......
But to inform my English speaking friends, I will tell this:
From now on I have a new proper job, full time. Theese last six months I have had a trial period but next month I'm steadily employed again. Signed the papers yesterday.
What do I do then? I'm on the phone most of the day, answering questions about garbage-collection, giving information on the subject and do any changes people might want and need to do regarding dustbins.
Bigger, smaller....you name it.
 I also have constant contact with our collecting vehicles, if they have forgotten some house or need to go extra somewhere.
Have been working all summer, but theese last two weeks I had a holiday. Husband and I went to Spain for some extra summer. And boy did we get it! A bit too hot still down there at Costa del Sol, för my liking and not to mention all the mosquitoes.
They did prefer to hit on me, husband got "spared" but I was an "itching wreck" for a couple of days.
Not nice, but the beach was. Did not try the sea myself but husband did. I just strolled along the beach, picking beautiful pebbles and seashells to bring back home......
We visited a number of white villages high up in the mountains and took a trip to a really old town, Cadiz (grounded 1100 B.C). We also went to Europe's most southerly point Town Tarifa (windsurfers' "Mecca") where we could see the mountains of Africa across The strait of Gibraltar.
We have already been once to Gibraltar so this time we decided to give it a miss. But eleven days of holiday flies and now I'm already back at work again......until next time. Looking forward to April, when we are going to Nice, France. 
 
Husband "exploring" Casares (pueblo blanco/white village)
 
"occupational hazzard" looking for dustbins.......
 
Nice long beach.....
 
Good food....husband favourit: Andalucian "pil-pil" (prawns in garlic and really hot olive oil)
 
Very large, old tree in ancient town of Cadiz.
 
Africa in the distance......
 
Very skilled windsurfers in the strong wind at Tarifa.
 
....and now back home decorating the "porch" with autumn things....
 
 
 

Välkommen tillbaka till jobbet........

....... ja det sa dom allihop då jag ringde och "tjatade " på dom under dagen och chefen kom in med ett papper han ville att jag skulle skriva på. Fast anställning från 1 november då provanställningen löper ut, med löneförhöjning. Klart jag gjorde det och framöver öppnar sig även möjligheten att få en dag ledigt i veckan "på flexibel" basis. Vi kommer säkert överens om detta känner jag, så inte helt missnöjd, trots måndag och slut på semestern för den här gången.
Svenska herrlandslaget i fotboll har också (såhär långt) lyckats göra två mål på Moldavien, även om spelet fortfarande inte lyser direkt (om man ska vara snäll). Dock tycker jag att Guidetti sliter bra och vill mycket, vilket bådar gott för framtiden eventuellt, om han får spela.....
Maken har varit och förkollat läget på bilfronten och eventuellt kan vi åka in på fredag, så även jag får provköra de alternativ vi funderar på.
Matlådan tills imorron har Inga redan ordnat, så det blir nog "stickhäng" i fåtöljen med dumburken på, resten av den tid jag har kvar att disponera innan sängdags.
Och imorron får jag fortsätta att jobba ikapp. Det var inte så farligt mycket som låg, så det ska väl räcka med tisdag också bara, innan jag är på banan ordentligt igen.
 
Det tar inte många dagar att hugga ner en skog.......
 
Joråsåatt........
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sooooov-morron.......

.......den sista inom överskådlig framtid, vilket vill säga inte förrän tidigast om en vecka är det möjligt igen. Hade pallrat mig ur sängen och börjat tänka på att fixa lite frukost. Maken hade redan ätit sin, hör inte till vanligheterna att han är först upp på morgonen numera.
Då pep det i min mobil. Mera reklam med ointressant innehåll, eller någon som faktiskt vill något? Det var frågan och jag beslutade mig för att titta ifall. Det var kompisen som kände för en fika och kunde tänka sig en tur till loppisen, var jag där?
Nej det var jag ju inte, men kunde efter en snabbdusch tänka mig att inta min frukost på deras café. Finns alltid väldigt goda smörgåsar av flera varianter att välja på så på den vägen blev det.
Efter en fika med prat, blev det en runda med inköp. Ytterligare en kompis sprang vi på och hon sällade sig till "handlingsmaffian". För om ingen handlar utav mig, kan jag ju iallafall bidra till att vi handlar av någon/några andra säljare på plats. 
Det har varit magert med förtjänst denna helgen, men å andra sidan är det gratis "avgift" på söndagen om man betalar lördag och står två dagar (gäller hela oktober). Sen har jag fått beställning på "fuskvantar" i annan färg än de som redan ligger färdiga, så nästa helg har redan gått jämt upp.
Maken är satt i arbete med att kolla efter ny bil och tillbringar gott om tid med att "finkamma" internet efter bra deals.
Han ska imorgon åka till Skövde och titta lite "live" också. Jo för vi har bestämt att det nog är dags att byta "bilflottan" mot något nyare, sen får vi se när, var och vad det blir......... men vi har inte bråttom!
Då återstår bara att ställa väckning och se till att den här tanten kommer isäng ikväll, så hon orkar upp till en ny arbetsvecka.....
Ska bara sticka lite först och titta på politisk debatt, för det har jag hört ryktas att det skulle bli. Lite udda intressen än gemene man har jag förmodligen, men "det bju'r ja' på".......
 
Igår kväll serverades det denna kompination som "lördagsgodis": Lyxräksallad, avocado och julmust.
 
Imorron på jobbet får dom smaka Fagersanna-loppisens blåbärskaka, köpte resterande bitar från cafét till bra pris.

Då var man inne i lunken.....

......igen. "Skolar in mig lite sakta"  i vardagen, med att stå på loppisen i Fagersanna under lördagen. Imorgon tar loppiskompisen hand om försäljningen. Men jag kommer nog att gå dit frampå dagen och handla lite, har sett några bra-ha-grejer idag.
Maken fick order om att ha middagen färdig till strax efter tre och till sitt förfogande hade han en halv fläskfilé. Gör nå't av den löd instruktionen. Han hade experimenterat med lite alla möjliga kryddor och gjort en stark sås, huvudingrediens en burk creme fraiche. Inget fel på den menyn (något stark för min smak kanske), men jag saknade en massa grönsaker till. Det finns sa han då och pekade på en skål babyplommontomater......
Smaken är som sagt olika.
Nu får det bli fotboll om det är någon, (kom jag just på) då det kan vara landskampsuppehåll i alla ligorna på grund av kvalmatcher till EM både igår och nästa vecka.
Ja då får jag väl roa mig med den rena tvätten sålänge, innan den sista tvättmaskinen hunnit utföra sitt uppdrag och det ånyo är dags att hänga.
Orkar nog inte företa mig några större uppgifter känns det som, behöver bara vara och göra ingenting ett tag. Den sysslan kan ta tid ibland, man vet aldrig riktigt hur mycket.......
 
Björnbär som har mognat, men det finns fler omogna kvar på plantan......
 
"Höstfiske" bedrevs på sjön i eftermiddag......
 
Ja hur ska jag ha mönstret........på det "hemliga projektet"?    
Har lagt pussel en lång stund nu, men kan inte riktigt se hur jag vill ha det......
 
 
 
 

Massage och torghandel på hemmaplan....

......har jag ägnat förmiddagen åt. Det var väldigt länge sedan jag gick på massage nu, ett och ett halvt år sedan för att vara exakt. Kom mig aldrig för att hitta en "vikarie" när Wiicare hade barnledigt. Men nu är hon igång igen och jag har bokat ytterligare en tid om en månad. Nu återstår bara att invänta träningsvärken.....
Lite mera mat och en blomma från torget blev det innan jag återvände hem.
Stannade till vid kompisens "stuga" för att kanske få smaka det goda kokkaffet som hon numera tillagar på sin vedspis, men där var ingen hemma just då. Hon kanske åkt till sta'n för att tvätta.
Vilket jag också numera ägnar mig åt, vad maken gör vet jag inte så mycket om, men packa upp hade han iallafall inte gjort, medan jag var väck.
Men nu har han missat det nöjet, för det roade jag mig med alldeles nyss. Nästa anhalt blir spisen och att laga någon middag, för vi har inte så många restauranger att nyttja här i Fagersanna.
Färdigköpt potatisgratäng med kassler orkade Inga med och ikväll blir det grillade revben och kycklingklubba, sen har vi lite vin med hem från södern (och en öl), de kommer nog att gå åt.
Idol för min del medan maken fortsätter roa sig med datorn, verkar finnas mycket intressant i den burken......
En kopp kaffe med en spansk chokladbit får det bli medan jag väntar ut första tvättmaskinen av minst tre, med semestertvätt. Har jag sen tid över ändå, så ligger den rena tvätten kvar så snällt i tvättkorgen och väntar, sen före vi åkte.
 
Höstfärger mot blå himmel, strax utanför gymet.....där även massören håller till.
 
Nej kompisen var inte hemma, men hon hade lämnat ett meddelande. Tror inte det var till mig dock.
 
På hemväg, där mittemellan trädstammarna Örlens bebodda ö: Fläskön.
 
Hittade denna flerfärgade variant att pigga upp pumporna med, för rönnbären hade vissnat.
 
 

Misstänkt väska och resenärerna har ÄNTLIGEN landat......

.....trötta är vi allt, rejält. 
Som sagt upp klockan två, konka väskor till hyrbil, lämna hyrbil dra väskor till incheckning. Ganska ansenlig kö var det också, men gick ändå hyfsat fort. Säkerhetskontroll nästa, brukar ju gå ganska smärtfritt för det mesta. Kan vara maken som får bli "muddrad" nångång. Men idag fick jag röd lapp på min nyinköpta handväska (fredagsmarknaden i San Luis de la Sabinillas) om ytterligare undersökning efter röntgen. Killen tog en "svabb" av något slag och drog på utsidan (vet inte om det är skinn ens) och satte in i nån apparat. Men han var ändå inte nöjd utan tillkallade en kvinnlig säkerhetsvakt som fick öppna väskan och "svabba den" inuti också. Sen tillbaka till maskinen och kolla något värde. Först därefter fick jag tummen upp och kunde gå vidare.
Nu blev det fikakö för att få lite frukost i sig, sen hasta vidare till boardingen klockan 06.00 med planerad avgång 06.30.
När alla satt i planet och dörrarna stängts, säger kaptenen att vi kommer att få vänta minst 1 timma och 40 minuter innan han får klartecken att lyfta. En flygledarstrejk i Frankrike, ställde till det för alla avgångar i hela Europa.
Ok som nån bakom sa, det är försenat, men varför måste vi sitta som sardiner i två timmar och vänta? Hade ju varit mycket smartare och humanare att senarelägga boardingen.
Två timmar drygt i ett varmt fullsatt plan och med skrikande barn, känns inte som en bra start på fyra timmar i luften. Dryga två timmar sena till Västerås alltså, sen stannade vi i Arboga och åt lite mat, handlade lite sådan gjorde vi sen i Örebro och nu är vi trötta.......
Men att få sova i sin egen säng inatt och gå på massage sen....... aaaaaajjjjj! kommer det att göra, men säkert kännas skönt efteråt. Länge sen sist så riktigt mörbultad är bara att förvänta sig.
 
En sista blick ut från balkongen innan det mörknar....
 
......och från restaurangen bortöver havet......
 
.....dom hade wifi, medan vi väntar på maten.....och Västerås spelade visst hockey
 
Oliver till "förrätt" och en kula glass till efterrätt.
 
Ville bara ta kort på denna väggdekoration på skolan, vi passerade varje dag då vi gick till stranden.
 
Snart landar vi i Västerås....
 
....och bilen stod kvar, nära och bra.
 
Det är höst i Sverige.....men det känns rätt skönt det också. Man slipper ju mygg!
 
..... både hus och utsikt fanns kvar hemmavid.
 
 
 
 
 
 

.....och en kväll på "hamnkrogen".

Vi skulle gå ut och äta igår kväll, men den restaurang maken hade siktat in sig på för att få ansjovispizza hade stängt just på tisdagar. Vi får göra ett sista försök imorron kväll innan vi ramlar isäng några timmar. Måste nämligen åka härifrån redan vid tre imorron natt, då flyget hem går 06.30.
Istället hamnade vi i hamnen "Puerto de La Duguesa" återigen, ett trendigt ställe med många matställen ungefär två kilometer härifrån. Till slut valde vi samma kinesrestaurang som i söndags. Maken gjorde en repris på menyn också, medan jag varierade mig något. Sen avslutade vi med glass och kaffe, innan JAG fick köra hem, för se han hade tagit en cerveza grande till maten, ....ordinarie chauffören. Men jag har ju också körkort och hade bara druckit mineralvatten till min mat.
Sista dagen började även den med lite moln, men sol också. Vi får se vad vi hittar på, inte så mycket känns det som utan bara softa inför hemresan blir det förmodligen.
 
Han ser väldigt koncentrerad ut på maten......
 
Tidigare i veckan flög det förbi två "mopeder" därute ovanför havet....
 
...och så kan man också använda en stege, såg jag påväg hem från marknaden i fredags.
 
Måste ju även "publicera" en soptunna då jag numera är i den branschen...
 
En nyfiken katt nere vid havet får också vara med....
 
...och slutligen skickliga vindsurfare från Tarifa.
 
 
 
 

En förmiddag på stranden....

....har vi tillbringat idag. Det var väldigt snälla vågor på havet, gentemot förra veckan. Sen är det aningen för varmt för min smak, men bada....det skulle jag  ändå aldrig komma på tanken att göra. Jo fötterna och upp till knäna är helt ok och vandra i strandlinjen och plocka upp de stenar "som pratar med mig" det är inga problem. Tvärtom ganska bra motion och en form som man i min värld inte behöver tvingas till.
Vad ska jag ha alla stenar till då? Olika dekorationsprojekt där hemma och låta dom bara vara i en fin vas eller porslinsskål. Stenar är fascinerande, tycker iallafall den här tanten.
Medan maken badade, vandrade jag utmed vattenlinjen och sen tog vi en fika, vilken han förevigade och lade upp på Facebook, blunda gott folk om ni tittar på den bilden (hahaha). Färskpressad apelsinjuice, varm sandwich, bocadillo, öl och kaffe i skuggan var inte fel. Sen gick vi hemöver för att vila lite siesta och framåt kvällen ska vi testa nån ny (eller gammal) restaurang till middagen. Ja livet känns hårt.....
Apropå det, så har myggorna fått klara sig utan mat i två dygn snart. Känns rätt skönt det också, kan jag intyga.
 
Snälla vågor, små fåglar och vackra stenar.....
 
Vet inte vad det är för sort, men såhär ser de ut på nära håll.
 
Repris på "den gamle och havet"......nu ännu äldre......
 
Här en fisk som det inte gick så bra för, i vattenbrynet.
 
Sten"menyn" är serverad....ligger på tork på balkongen och där nere skymtar poolen.
 
 
   

Eftermiddag i bergen.....

....blev det, då vi tagit en lugnande kaffe efter strulet på internetbutiken. Vi drog iväg vid tre och "landade" i Benahavis ovanför Estepona vid halv fyra. Det fanns en hel del matställen att välja på där i gränderna och det var väl klart att förstahandsvalet blev en som precis stängde för siesta. Men vi hittade en annan trendig sak med svart porslin på toaletterna och Absolut vodka i dekorationsmontrarna.
Som vanligt blev vi mätta, det blir man ganska snabbt när det är så varmt (runt 29-30 grader trots att solen lyst med sin frånvaro idag). I väntan på notan kände jag mig sugen på en glass, men vi tar det nån annanstans senare sa vi.
Vad kom då kyparen med på not-brickan, två stycken mini-magnum......
På hemvägen stannade vi vid Mercadona och köpte de väldigt bra soppåsarna, att ta med hem. Ja varför inte då det finns plats.......
Sitter nu på balkongen och ser solen gå ner, för den kom fram precis så den hinner gå och lägga sig.
Vi går nog en sväng till ikväll, vi får se vart vi hamnar.....
Jag gick en sväng till och kollade in en China bazar på andra sidan gatan, som maken definitivt inte satte sin fot i igen, vilket han deklarerade då vi var där fem minuter en annan gång. Men inga problem att strosa dit själv, annat än värmen. Beckmörkt men fortfarande 29 grader och vindstilla, svettas man eller svettas man......
Hittade lite "nyttoprylar", däribland bubbelplast till flaskorna vi har köpt, som extra stötdämpning.
Nu kaffe sen sängen, imorron satsar vi på stranden, maken ska bada och jag plocka sten....om solen ärar oss med närvaro. Annars får vi se.....
 
Framme, då var det bara att åka uppför backen då.....
 
....och sen blev det att gå, uppför backen till gamla byn.
 
Fina blommor fanns det, både levande......
 
....och målade på husgavel.
 
Många trappor blir det....om man bor såhär pittoreskt.
 
Så hamnade vi på ett "trendigt" café/bar med bl.a. detta innehåll i sina glasmontrar.
 
Det ringde nån? försäljare såklart (visade det sig då vi kollade internet efteråt)
 
Så kom maten och vi blev mätta.....
 
....med notan anlände var sin mini-glass.
 
Bara att trava nedför igen då....och lite uppför sen till bilen. Backarna är branta och inte att leka med....
 
 
 
 
 

Fotboll, bettfri natt och magic finger…….

Som sagt så åkte vi till Marbella för att titta på spansk gladfotboll, mot gästande Sevilla Atletico. Någon större underhållning bjöd de båda lagen dock inte på, utan det mest underhållande var väl en blåvit bläckfisk som lufsade runt på löparbanan och domarens aversion mot bollkallar. I andra halvlek stoppade han spelet, gav order om alla bollkallar bort och sen fick spelarna springa hej vilt och hämta bollar själva, då det sparkades ut högt och långt. En boll drog bortalagets målvakt över läktaren, ut från stadion till och med och hemmasupportrarna var då inte sena med att bua.

Vi hade tänkte titta in på Carrefour på hemvägen, för vi behövde lite mjölk och frukostflingor. Men där var inte öppet söndagar, som vi var vana vid från Torrevieja. Dock hade Supermarket på andra sidan stora vägen öppet fortfarande då vi kom hem.

Och imorse vaknade jag med inga nya myggbett för första gången sen vi kom hit. Finns dock ett antal kvar att kurera, men ingen mastodont-klåda att ”förgylla dagen med” idag……än så länge kanske ska tilläggas.

Idag är det lite mulet, men varmt och några stänk regn har vi också känt när vi gick till internetbutiken alldeles utanför huset. Vi skulle skriva ut våra boardingkort för hemresan, men efter att ha försökt slutföra incheckningens sista steg femtioelva gånger­­­­­­­­­ gav vi upp. Sa till innehavaren att det funkar inte att slutföra. Då satte han sig och vi klickade fram till samma ställe….igen.

Men hans finger dög att få fortsätt-knappen att utföra kommandot, som vi gått bet på…..trots ivrigt "hamrande".

Det var tydligt att det krävdes ”den rätta knycken” för just denna knapp. Nåväl, vi hade gjort allt rätt i alla fall, bara denna knapp som behövde en ”magic touch” för att lyssna och slutföra. Så nu har vi boardingkorten till hemresan klara och det närmar sig…….

 

Påväg ner i tunneln.....
 
Framme i Marbella, nu ska vi bara hitta fotbollsstadion....
 
...här var den, parkering var svårare att få tag på men det gick till slut och nu är biljetterna köpta.
 
Vi laddade på stadionfiket, med en inte så särskilt god kopp kaffe.
 
Gästande lag Sevilla Atletico värmer upp medan vi kan titta på havsutsikten.....
 
....eller hemmamascoten, som lufsade runt och svettades. Gick med jämna mellanrum in i spelargången och tog av huvudet, för att pusta i värmen.
 
 
Sen var det dags att återvända "hem" i skymningen.
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Rastro......

....det vill säga loppmarknad var det idag söndag, precis som hemma i Fagersanna. Men denna marknad var helt utomhus och väldigt blandad mellan gamla och nya saker, samt lite frukt, grönsaker och karameller.
Det var också såsnart solen lämnat molnen helt klart för varmt egentligen, för denna typ av aktivitet. Vi spenderade dock ungefär en timma i solgasset, vilket var ganska bra gjort om jag får säga det själv. Förutom oliver, en liten plastpåse full, så inhandlades även två presenter.
Som sagt vi gav ganska snart upp, åkte hem och åt lite samt vilade en stund, innan det bar iväg till Marbella för fotboll.
Mer om den trippen i nästa "ljug", för ögonlocken bara rasar ihop. En effekt av att äta allergimedicin och ska nog fylla på med en dos till. Sen kan man ju alltid hoppas att det inte blir fem nya bett (minst) inatt.    
Det är inte ens längre "lite lustigt"  att jag får stora "blaffor" runt bettet, medan  maken klarar sig med  knappt synbara "smakprov".
Ska strax ta en ny omgång piller och hoppas då på att kliandet avtar och myggorna befinner sig på behörigt avstånd. Slutat räkna betten vid det här laget och då pratar vi mer än tjugofem stycken på knappt två dygn.
Skulle gärna avstått.......
 
Då börjar vi travandet då.......
 
 
Mycket fanns det att titta på och helst köpa då förstås.....
 
Det rostades kastanjer......
 
....såldes torkad fisk......(blääääää)
 
.... "shackspel" med grodor och råttor ......
 
Smink.......ja allt fanns det.....
 
Rosorna utanför lägenhetskomplexet, hälsade välkomna tillbaka.
                                    

Uppdatering.....

Myggorna jobbar på, leder med 15-3 förlusten ett faktum, Bara att se hur stor den blir.......kliar som f......n,...... trots allergitablett igen.

Det har varit för lite shopping......

….tycker i alla fall jag. Maken håller inte med, men idag gav jag order på att: ”Nu åker vi och letar reda på ett shoppingcenter.” Mot Estepona, för där fanns åtminstone ett Carrefour och det fick väl duga åt mig i värsta fall. Dit hittade vi och så fick det bli, en timmas vandrande därinne och plånboken lättade en aning, men inte så mycket man kunnat befara.

Sen var vi hungriga och drog genom hela Estepona utmed havet, men där fanns inget som lockade och dessutom ont om parkering. Får väl åka hem då resonerade vi. Men vid vår rondell testade vi att åka åt motsatt håll, uppför backen mot Manilva som jag sett på kartan. Vi åkte ända upp (några kilometer bara) och en rundtur på de smala gatorna, innan vi styrde kosan ner igen.

För mitt i backen fanns en bodega och där var det strålande utsikt åt alla håll, samt vinodlingar runtom. Makens tredje pil-pil är aväten och jag har fått mitt fläskkött i tomatsås. Sen blev det både kaffe och en ”postre” brylépudding med kaffesmak och caramelsås, riktigt fin och lättäten.

Bara två kort har jag skrivit denna semester, rekord i liten mängd för mig. Ett till syster och det andra till faster…… och dom är postade, får se om dom eller vi kommer hem först.

Nu smälter vi maten, sen kanske det blir en drink på stan och vid 22.05 ska vi se fotboll på teve. Den match vi hade funderingar på att besöka live, men då det är mer än tio mil dit och matchen börjar först vid denna sena tid, ändrade vi oss…..

 

Tapas finns det mängder av varianter på, här några.....
 
....ine på detta varuhus.
 
Så också dessa "Se men inte röra" godbitar. Vi fick smaka av en försäljare och lovade återkomma på utväg.
....och man ska hålla det man lovar....
 
En biltur genom Estepona....
 
"Torget" i Manilva med målning över huvudsysslan på orten.
 
Fin utsikt har dom också i den byn.....
 
...undrar om det var den fågeln vid bodegan beundrade.
 
Fin "vista" ner mot havet hade vi till maten.
 
Färgval och dekor på toan hade nog jag tänkt en vända till på innan utförandet.....
 
"Flan de cafe.....
 
....och så nöjd ser man ut efter tredje pil-pil-en och gott kaffe efteråt.
 
Apropå fin utsikt....detta låg slängt precis nedanför bodegan, strax innan.....
 
....man kunde njuta av vinodlingen m.m.
 
På vägen nerför backen stannade vi vid ett hus och köpte en klase närodlat.
 
 
 
 
 
 

Myggorna har kalas.....

….men bara med mig som enda gäst. Fick ytterligare bett inatt, så nu är jag uppe i sju stycken. Tog dock en allergitablett igår kväll som fick ner dom till normalstorlek i alla fall, även om de fortfarande kliar en del och vätskar sig.

Idag skulle det vara marknad efter vad jag läst mig till och visst var det så. Men det var bara en minimarknad, jämfört med de jag besökt här nere förut. Inte ens hälften så stor som La Mata. Det var lite av en besvikelse faktiskt, för det är så mysigt att gå och titta, samt handla lite småsaker. Visst handlade jag även denna dag, en liten handväska för att byta ut min trasiga hemma i Fagersanna, samt en piké-tröja till maken. Han följde mig dit ungefär, men hittade sen en anledning att få gå hem….. i förväg.

Nåja ingen skada skedd eftersom det liksom är lugnare att strosa runt själv på såna ställen och det vet han. Hann med att handla lite matförnödenheter på tillbakavägen och till lunch gjorde jag hemmmagjorda hamburgare. Inget större fel på dom faktiskt.

Dock är det ganska mysigt att gå ut och äta, vilket vi gjorde efter hemkomsten från dagsutflykten igår. Varsin pizza tryckte vi i oss och oliver samt en limoncello till notan, slank lätt ner.

Maken avstod dock både oliverna och not-spriten. Men då den var gratis och jag visste att den var god,  så varför inte slå till.

Vårt tillfälliga internet vart redan slut imorse, så maken har varit och fyllt på. Dubbelt så mycket tankade han denna gång.

Man måste ju hålla sig uppdaterad, så semester det är…….

 

Mmmmmm.......
 
Helt ok pizzor, men maken var nog nöjdare än jag var. Tibros pizzor håller definitivt hög internationell klass.
 
Han ville smaka.......jo för det sa han.....många gånger.
 
Marknad vid havet i San Luis de Sabinillas....
 
Härligt massa frukt och grönt....
 
Blommor utmed hemvägen.
 

 

 

 


En resa i bilder till Cadiz och Tarifa.....

Efter en mycket lång raksträcka genom "nya staden" passerar vi här porten in till gamla Cadiz...
 
En inte alltför märkvärdig trerätters lunch intog vi på ett litet torg, med täta trädkronor och oroväckande fåglar.
 
Många smala gator fanns det att välja på.....
 
...vi tog en av dom och hamnade på ett stort torg, med denna pampiga byggnad.
 
Därborta i underjorden står vår bil parkerad.....
 
....och i parken till vänster, växte både granatäpplen.....
 
.....lime....
 
..."bauta"träd.
 
Här är riktmärket för att hitta nedgången till bilen igen....
 
....och en rundtur på halvön runt stan på vår väg tillbaka.
 
Vägkonst utmed motorvägen....
 
.... och här "El toro".
 
Nästa stad: Tarifa....
 
....Spaniens och Europas sydligaste udde.
 
Här tog vi en fika vid sanddynerna, men hoppade fisken, tog en efterrätt och kaffe bara.
 
Medelhavets vatten var här väldigt blått och på andra sidan skymtar Afrika.
 
Gott om båttrafik var det i sundet.
 
Ordentligt blåsigt var det också, vindsurfarnas paradis i Europa.....
 
....och här står en beundrare och filmar med mobilen.
 
Slutligen en "förbudsskylt" vid badstranden: "Det är organisk materia, men här hör det inte hemma" (ungefär) 
 
 
 
 
 

Det ska vara rättvist.......

Igår kväll var vi ute på byn igen för att äta något gott. Vi hamnade på en indisk restaurang och jag beställde en mineralvatten, fick en halvliter. Maken tyckte då att det skulle vara ”rättvist” och tog in en halvliter öl.

En åt mild mat och den med ölen tog en något starkare variant. När vi sen gick hem, slank vi in på Burger King och köpte en mjukglass för en euro, som vi delade på i rättvisans namn……

Imorse låg vi och ”trynade” tills det ringde in på skolan, dvs. till nio ungefär. Gjorde oss fortsatt ingen bråska, utan åt vår frukost på balkongen tittande på gympalektionen vid skolgården.

Myggorna "är på" härnere, iallafall mig. Har redan fått 4-5 bett, medan maken klarat sig hittills. Dom har jag att klia på ett "horn" i pannan, tre på handen och ett på "friska foten".(hahaha!)

Sen blev det ganska snabbt bestämt att vi tar en tripp till Cadiz. En av Europas äldsta städer, liggande vid Atlantkusten på Costa de la Luz. (ungefär 15 mil enkelresa…..)

En resa i bilder följer i nästa inlägg.

 

Här var det förberett för att grilla sardiner...
 
.....men vi valde indiskt.
 
Rättvist fördelat.
 
Påväg mot Cadiz......
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

RSS 2.0