Ytterligare en solig dag....utan promenad

Det blev sent inatt, men å andra sidan har vi en ansenlig mängd mindre med gamla papper, som tar upp plats till ingen nytta. Efter mottot lite i taget, betar jag mig igenom skåp och lådor, vilket frigör en del förvaringsutrymme för ett ordningssammare hushåll. Hmmm...så länge det varar, men är definitivt ett framtida bekymmer, så tar vi då.
Ytterligare ett litet aber, (som nog är åldersrelaterat) nu gäller det att hålla reda på var i huset, prylar och papper får sin nya plats. En inte alltför enkel utmaning, kommer det säkert att visa sig.
Först på agendan idag var klippning, vilket medförde en minipromenad på några hundra meter och på tillbakaväg, en uppdatering av vad det är de gräver efter överallt runt genomfartsleden och i nära grannars trädgårdar.
Det visade sig vara kranbyten på vattenledningarna som strulade så de fick göra en större renovering än planerat, men nu skulle det vara klart, så vår trädgård klarar sig nog, den här gången iallafall.
Maken hade en bok att hämta på biblioteket och jag ett paket på ICA, igen. Nu har jag inte beställt mer än ett paket, men då allt inte fanns i lager kommer det i "småduttar".
Erbjöd mig att hämta hans bok, mot färdigstekta pannkakor till ärtsoppan när jag återvände hem. Beslutade att svänga ner till Hjo också för visit hos mor, med en stärkande "för-shopping" på Hem & Hobby. När jag ändå var i krokarna, hade det ju varit väldigt dumt att avstå. Visst fick plånboken lämna ett bidrag till nämnda affär, men fågelnötter och sköljmedel var de största posterna.
Mor fick påskliljor i kruka och en liten kartong spanska jordgubbar att smaska på, samt ett paket från barnbarnsbarnen i storsta'n, vilket innehöll en rosa tuschpenna. Det är kul att göra paket.....
Hemma i postlådan låg ett litet gulligt officiellt brev från Arbetsförmedlingen, upplysande mig om att nu skulle jag snart (i tredje fasen): "...bli erbjuden en sysselsättning som ska ge mig erfarenheter, meriter och referenser att använda i mitt fortsatta sökande efter arbete". Det ni!
Imorron väntar möte om eventuell praktikplats och lite annat, som jag på alldeles egen hand, utan nå'n som helst arbetsförmedlingsinblandning, har fixat.... (så långt iallafall)
Maken hade hållit sin del av överenskommelsen, så nu är jag mätt och belåten, klar för en kopp kaffe och lite TV.
 
Vida vinter-vyer över Vättern...
 
passerar strax Grevbäck....
 
och avtagsvägen till garnbutiken i Brevik.  Passera!! du har redan tillräckligt av den varan hemma.....
 
 
 
Molndekorationer i Mölltorpskorset
 
Avtagsvägen till Fagersanna från Karlsborgshållet, närmar sig.
 
Till sist "det officiella kärleksbrevet från myndigheten"......
 
 
 
 

Kompisfrukost och skidlunch

Idag kom så en f.d. kollega från post-tiden på besök lagom till frukost, i ett strålande väder. Hon är precis som jag numera även f.d. postanställd efter lång och trogen tjänst. Tro nu inte att vare sig hon eller jag erhöll någon pension, det var/är vi för unga för. Men det är tråkigt att behöva konstatera, hur det fortfarande finns folk i ledande ställning som inte kan sina jobb i sammanhanget. Denna gång gällde det hur man går till väga vid uppsägningar. I det fallet kan sägas att jag inte hade riktigt samma negativa upplevelse som hon.
Varför "skolkar" vissa chefer när kursen i medmänskligt beteende och vanligt hyfs hålls, eller skrämmande tanke, det kan faktiskt vara sååå illa att det aldrig ges någon sådan fortbildning i vissa företag. Hur tänker man då?
Det kristna budskapet "behandla andra som du vill bli behandlad själv", räcker väldigt långt i kombination med vanligt "bonnförnuft" och hyfs. Du behöver inte ens vara religiös, för att inse klokheten i rådet. Högskolestudier i all ära men vissa kunskaper skaffas enklast på praktisk väg med hjälpmedlet tänk själv....
Nu hade vi en pratstund om allt möjligt ett par timmar, innan hon skulle vidare igen och när hon åkt var det dags för skidor på TV. Lunch framför dumburken alltså och Inga serverade en enklare variant på tacos.
Nu börjar även denna dag gå mot sitt slut och jag har ett lite dåligt samvete som gnager för att jag inte tog mig i kragen och gick en solskenspromenad.
Får väl gå tur och retur till postlådan iallafall och såg på väderprognosen att det skulle bli sol även imorron.
 
Dukat och klart, kaffet puttrar i bryggaren....
 
Glömde ta kort på besöket, men fick en present. Handkräm, provad, bra!
 
"Skidlunchen"
 
Another day is done......
 
 

Idag firar jag.....eller inte?

Fick fika på sängen imorse och ett paket, av maken. Har inte riktigt bestämt mig om det är anledning att fira, eller att låta åldersökningen bara passera. Men å andra sidan är det ju aldrig fel med lite festligt i vardagen, allting blir liksom en aning roligare då. Kan man hitta den allra minsta gnutta kul på något sätt, någonstans, ska det tas tillvara, hur litet och obetydligt det än må vara. (Tycker jag, nästan jämt).
Har passat på att söka ett jobb "dagen till ära", det vore ju en ypperlig "present" om något. Sen har jag ett möte inbokat på fredag, angående eventuell praktikplats, så kanske det kan börja röra på sig lite.....
Av maken fick jag en söt liten snögubbe, som jag tipsat honom om, fanns på Tradera. (bra jobbat)
Dilemman jag för närvarande brottas med: Vad är jag sugen på till middag? och när ska jag åka till centralorten för gymbesök med second hand-shopping?
Inatt fick jag förresten ytterligare en present (av mig själv), en ny tröja som jag stickat alldeles själv. Vilken överraskning va.
Sittande vid datorn, plingar det till med jämna mellanrum, då Facebook-vännerna skickar grattis-hälsningar (tack för dom!) och nyfiken som man är, måste jag ju genast titta, vem som "pep" den här gången.
LIte väl kallt är det ute, men soligt och fint, kan ju inte få allt. Hade annars önskat mig 15-20 plusgrader, men men...
Nu dags att skrämma lite kajor igen, så småfåglarna får något....
 
Födelsedagsfirande......
 
...present från maken.....

...och present från mig själv.
 
 

"Det kommer så mycket papper så" och andras tavlor.....

Idag var det back to sovmorron, inte något överdrivet men ändå bra mycket längre än när man har levande väckarklockor. Maken var uppe först och kom med "fjäskgröt" på sängen, bara för att jag skulle kravla mig upp kan man förmoda.
Vi var uppe väldigt sent inatt och monterade färdigt Billy-hyllan, utan missöden eller äktenskapsgräl, det Ni!
Sen hade jag kommit in i andra andningen så att säga, ställde tillbaka alla prydnadssaker, dammade (natten till ära!) och fina. Det var inte gjort igår senast, kan berättas.
Väl uppe imorse, fortsatte omorganisationen av "hemarkivet och handarbetslagret", samt ny hängning av tavlorna i datarummet. Har ju så oerhört många tavlor jag vill få upp på väggarna. Skulle egentligen behöva några rum till, för att få tillräckligt med väggar. Har förresten alldeles förfärligt mycket vackra prydnadssaker också, som jag vill kunna se varje dag......
Sen var det ju det här med alla papper som kommer. Citatet i rubriken är ordagrant taget från en chef jag en gång hade. Inga namn, men han sa precis så och lade sen i ett halvår all inkommande post i en stor hög, som vi och arbetsledning utifrån, hade att göra i en vecka för att ta reda på, när högre instans äntligen lyssnade på personalen.....
Nu tog det inte en vecka att rensa i våra papper, men merparten av dagen ägnade jag åt detta, samt fortsatt organiserande av husets alla prylar. Det finns en del till loppis framöver.
Utan att jag visste ordet av, var det återigen mörkt och det tänkta gymbesöket fick skjutas upp till morgondagen. (Men en promenad tur och retur till brevlådan hann jag med.)
Fick ett brev med gratulationer (med anledning av morrondagen) från faster i Sumpan, två trisslotter med vinst på båda. Nittio kronor att återinverstera i nya lotter, har jag beslutat.
 
Det är inte färdigt än, men en bra bit på väg, "finliret" tar vi senare.....
 
En av de två väggarna, med "nygammalt" hängda tavlor
 
 

Handboll i Eskilstuna och "paus" på IKEA Örebro

Vaknade som vanligt väldigt tidigt, med Fagersannamått mätt. Smågrabbar är morronpigga och kommer snabbt ur sängen för att kolla om morfar har vaknat. Har han inte det, puttar dom lite på honom och till slut så "vaknar han" antingen han vill eller ej. "På köpet" är det oftast slut med sovandet för min del också.
Idag var det fysiska aktiviteter på schemat för hushållets vuxna. Ett tre timmar långt spinning-pass, lät inte så särskilt lockande, men handbollsmatch i Eskilstuna för dotterns lag Sannadal var ju ändå på hemvägen, så det kunde ju vara kul att titta på. Det är några år sedan vi åkte ganska flitigt till Eskilstuna för handboll, då dottern gick på handbollsgymnasiet där på nittiotalets senare hälft. Innan hon fick problem med en knäskada, hann hon också med en sejour i juniorlandslaget. Vi var med både till Danmark och Polen för att titta på matcher, innan skador satte stopp för vidare spel, där. Men som framgår av detta, är hon fortfarande igång, om än inte elitsatsning längre.
Vi fick förtroendet att transportera "småfansen" till matchstart och sedan överlämna dom efter slutsignal, för tillbakafärd i spelarbussen. Hur matchen slutade? Ja det kan vi glömma och det gör nog gärna bortalaget också. Någon superhandboll bjöds vi inte på idag, men några mål gjorde hon allt. (ett fastnade på film)
Efter att ha vinkat av mini-bussen som återvände till huvudstaden, åkte vi vidare mot hemmet. Tog en paus på IKEA i Örebro och inhandlade en hylla som ska få bli hemvist för pärmar är det tänkt, i mitt datarum (delvis bakom dörren). Där blev det också köttbullar till middag, (för mig) medan maken valde nå'n chiligryta.
Nu är vi åter hemma, men redan har vi konstaterat att vissa grejer blev kvar däruppe.......
 
Ajdå stolpskott, så förargligt.....
 
....vila lite sen på't igen.
 
Storebror satt stilla och tittade, medan lillebror provade många stolar långt bort....
 
"Motionspasset" avslutat och sönerna infångade för hemfärd.
 
Det började skymma vid Mölltorp......
 
....och solen stod irriterande lågt, men bättre än regn iallafall. Men snart hemma!
 

Gladiatorer, handboll och Afrika-afton, Tchad-stile......

Igår avslutade vi dagen med mormorsbiffar till middag och sen var det inte så länge till vår första sittning med Gladiatorerna. Varken maken eller jag hade sett detta förut och några framtida fans blev vi inte. Men det var obligatoriskt att titta på till fredagsmyset hos värdfamiljen. Den främsta orsaken var att en av kvällens utmanare (Lotta), spelar handboll i dotterns lag (Sannadal) och är ledare på storebrors handbollsträning, i samma klubb.
Vi sov gott även inatt och sen var det full fart igen imorse. Jag lyckades dock få sova till halvniotiden. Det får man vara nöjd med.
Efter träningen blev det inköpsrunda för mamma och "Blåbär" till den planerade "Världens mat-kvällen", där det genom peka ut destinationen med förbundna ögon, föll på Tchad i Afrika och dom hade sen dess gjort en del research. Lillebror tog ett bad och därefter duschade storebror efter sin träning, varpå vi sedan tog med morfar ut på promenad på Söder, i jakt på en stoppnål och en virknål.
Det var inte det lättaste uppdraget kan vi tala om, men slutligen lyckades vi (nästan) med båda. Behövde nämligen en nål att fästa trådar med på storebrors halsduk, jag fixade till igår. Han provade själv att lära sig sticka, men tyckte det var för mycket att hålla reda på, trådar, stickor och alla maskor, så jag fick "rycka in".
Nu har vi inhandlat virknål och han har provat lite, tror att det kommer att gå bättre för en nybörjare på området.
Hela eftermiddagen lagades det afrikamat i köket och vi tjuvkikade lite under tiden och plåtade en del av processen.
Sen kom "blåbärsbroder" med sambo och vi fick mangodrink som start med friterade "mördegsstänger", följt av fylld, afrikakryddad paprika med hirs och sallad. Alltsammans var godare än förväntat och sen blev det Melodifestival, med en hel del botten-napp i musikväg. Egentligen var det väl inget som stack ut på nå't positivt sätt, (min åsikt) men det gick bra att sticka lillebrors halsduk till. Han ville ju också ha en, precis som storebror, men med andra färger.
Imorron blir det hemfärd via handbollsmatch i Eskilstuna på förmiddagen. Vi ska titta på när mamma spelar och vara barnvakt under matchtid, sen fortsätter vi söderöver medan de andra återvänder till sitt "Söder".
 
Hur många orkar jag äta tro? och kommer inte dom andra snart så jag kan börja.....
 
Mamma instruerar på handbollsträningen....
 
och sen tränar vi hoppskott över gladiator-utmanar-ben.
 
På promenad med uppdrag hittar man även annat intressant att kolla på, som här.
 
Till slut, en affär som hade virknål....
 
och på tillbakavägen, vid Medborgarplatsen, hade piratpartiet politiskt möte.
 
Förberedelserna inför kvällens fest har börjat.....
 
"I like a glass of wine when I'm preparing the evening meal..." (citat från filmen Shirley Valentine)
 
Mangodrink med tilltugg  ("Jus de fruit" och ouaddaï)
 
Huvudrätten i färdigt format
 
"Schlagerfestivalen är kul".......
 

Handla, tvätta, laga mat.....

Vi är på "minisemester" i Stockholm, vilket Ni kan se av rubriken. Skoja bara, det är inte så betungande, men lillebror och jag har faktiskt redan klarat av två göromål och framåt kvällningen väntar laga mat.
Morfar och storebror åkte i morse ut med vår bil ur centrala sta'n, för att parkera gratis tills imorron, för att sedan  fortsätta färden med tunnelbana till bibliotek och fikapaus på Stadion bland annat.
"Blåbär" tog en träningsrunda och hade därefter möte inplanerat, medan lillebror och jag efter frukosten fixade lite med tvätten och startade en ny maskin, innan vi fortsatte ut på Söder för att hitta en bra affär att handla lite mat i.
Vi gick till den stora ICA-hallen en bit bort och lillebror körde liten kundvagn, medan mormor läste på kom-ihåg-lappen. Han hade aldrig kört en sån förut, sa han, men det märktes inte för det gick alldeles perfekt.
Vi lastade i alla grejer och gick sen till kassan där vi hjälptes åt att lasta ur. Var sin tung kasse fick vi sen bära hem. När vi kom innanför dörren fick vi genast ett mysterium att lösa. Det var något som pep med jämna mellanrum, hörde vi båda två. Vi fick lyssna noga och till sist lyckades vi lista ut var det kom ifrån.
"Färdig" pep tvättmaskinen och så fick vi hänga upp alltsammans, innan vi tog picnic vid köksbordet med lite olika rester från kylen. Till det drack vi julmust. Snart kom morfar och storebror också hem, så nu är det hockeyspel på TV:n som gäller, (för dom två iallafall).
Kanske dags för en fika med blåbärsbullar, innan potatisskalning och mormorsbiffar till kvällsmat.
Ja som Ni ser är det körigt att hinna med alla "moment" när man är på "weekendbreak", men vad gör det?
 
Potatis och apelsiner, vad står det mer på listan mormor?

"Möbeltransport" till storsta'n

 

Efter att ha plockat ihop det som skulle med och stuvat in det i bilen, startade vi resan. Nu var det inte så fasligt mycket som skulle fraktas dit upp, men tillräckligt för att vi inte skulle kunna ta tåget. Stannade till strax innan Örebro (som vanligt) och fikade medhavd macka med kaffe och delade på en nyinköpt semla som efterrätt. Fortsatte färden i delvis soligt väder och lugn trafik ända fram till Strängnäs, där vi kände oss behöva en korv i magen som lunch. 

Sen tar det inte mer än en timma förrän man når Stockholm. Idag var det en del bilköer som sinkade oss ungefär en halvtimma, men snart var vi framme och kunde lasta ur, samt installera oss hos barnbarnen, för ett par dagars besök. Nu var dom inte hemma då vi kom men efter en timma dök mor med barn upp från jobb, dagis och skola.

Det blev pizza kalas, "Blåbär" bjöd och som efterrätt hade jag med blåbärsbullar. Nu är vi väldigt mätta, men törstiga, iallafall jag och lillebror. Morfar och storebror spelar ishockeyspel på TV:n med lillebror som assistent.

Imorron får vi se vad vi hittar på, men maken ska orientera sig på Kungliga Biblioteket, för framtida mer ingående besök........

 

Vi passerar Askersunds kyrka
 
En lite besviken idrottshistorisk fotograf, grinden var låst.......
 
Söder om Örebro, ser det ut att bli fler vindkraftverk byggda.
 
"Före detta kollegor" på sin dagliga tur någonstans i Närke
 
En tredjedel kvar.....
 
...sakta men säkert, närmar det sig.
 
Strax dags för bilkö, visade det sig......
 
Framme vid målet, i dubbel bemärkelse....(haha)
 
Tomma kartonger, men massa rester kvar i kylen, faktiskt nästan hälften.

Nu är det snart fixat......

Idag vaknade jag av att min telefon "pep", visste att den skulle göra så för det blev bestämt igår att kompisen skulle ge "dagsrapport" över sjukläget. Nu var hon inte så frisk som hon hade planerat, därför valde hon att rekreera sig i hemmet ytterligare en dag. Därför kunde jag få förmiddagskaffe hos henne, när jag ändå skulle in till Tibro med andra ärenden.
Under förutsättning att jag inte var rädd för eventuella "bacillusker", givetvis. Nu kan man ju inte gå omkring och oroa sig för sådant varenda dag, så jag tog risken.
Väl där fick jag höra att ytterligare en "sjukling" var på väg för att få en kopp, efter sitt läkarbesök. Då var vi plötsligt tre "symötestanter" samlade, som strax kom in på ämnet spel och dobbel, därför att det låg lottokuponger på köksbordet.
Ibland (nästan jämt förresten) fattar symötestanter snabba beslut, fyllde i en spelkupong och räknade fram insatsen för ett år delat på sju. Vi förutsatte att alla skulle med på tåget och jag tog på mig att administrera och lämna in det hela.
Dags att klara av gymet, sen ansåg jag mig kvalificerad för hemfärd och middag. På väg hem passade jag på att lämna in spelkupongen, så vi redan idag är med i leken. 
Första överraskningen kom när jag skulle betala. Vet inte hur vi räknade, men dubbelt så dyrt mot vad vi kommit fram till var det, om man ville vara med i alla dragningarna. Självklart skulle vi det, så bara att meddela den högre insatsen och nu köööör vi, mot "föreningens" första miljon, eller två, eller många.......
Hemma var det bara att sätta igång med att göra biffar till Stockholmsresan som utlovat. Hittade även ett paket jäst i kylen, som nu är omvandlat till hälften bullar och hälften brödkakor.
En f.d. jobbarkompis ringde också, vi har inte setts på väldigt länge, men nu bestämde vi att hon kommer hit på frukost, onsdag nästa vecka. Ska bli kul......
 
Våra valda
nummer är hemliga.......
 
"Ugli", ja det var denna förväxta clementin, men var tvungen att prova ett ex.
Den var från Jamaica, söt och saftig i smaken, lite "mildare" än en clementin.
 
Helgmaten klar för leverans till huvudstaden.....
 
 

Backspegel på dagen.....

Imorse fick maken gå upp till väckarklockans hemtrevliga signal för att lämna bilen till service, medan jag kunde sova vidare en bra stund. Nåja, några olägenheter får väl även pensionärer ta på sig och här var en sådan.
När jag sovit klart blev det grötfrukost och tvätthantering, samt så småningom även laga lunch, då vi hade en tid att passa. Min "lillasyster" fyllde idag 55 år och det skulle bli kalas i Hjo med lånebilen, innan vi fick tillbaka vår egen framåt eftermiddagen. Jag gav syster hennes paket, vi fick i gengäld både smörgåstårta och prinsesstårta. Där vart vi sittande i nästan två timmar och det blev "änna" stressigt att hinna lösa ut bilen, innan dom stängde på firman.
Först fick dock maken lämna av mig vid second hand, så jag kunde kolla läget, samt lämna en liten kasse i utbyte mot det jag senare bar hem.
Service av bilen var förhållandevis ganska billigt, om det hade stannat vid detta. Men naturligtvis hade dom hittat grejer som behövde åtgärdas inom en ganska snar framtid, så maken hade fått ny tid för vårt fordon och en beräknad kostnad på åtgärderna, i runda slängar sju lappar.
Men vad gör man, bara att bita i det sura äpplet och gå vidare......
Proverna jag tog igår hade iallafall gått åt rätt håll och var bättre, men ska fortsätta äta kortison ytterligare en tid, för ny provtagning om fyra månader.
....och faktiskt jag märker effekten av medicinen, inte alls lika stel i kroppen längre och foten har varit bra i flera veckor nu, peppar,peppar.........
 
På väg till födelsedagskalas med lånebil...
 
därborta skymtar Hökensås och snart är vi i Hjo.
 
Syster med assistent Berit och smörgåstårtan på bänken, klart för kalas.
 
Efterrätten: Prinsesstårta
 
Det hade hunnit börja skymma, när jag blev hämtad på second hand-affären....
 
...och i backspegeln på vår egen bil, kunde man se solnedgången på hemvägen.
 
 
 
 


När det inte"snöregnar", regnar det bara......

Vilket härligt väder vi har denna årstid. Det kan inte riktigt bestämma sig för om vi ska ha snö eller inte och då blir det dag efter dag ett evigt slaskande, med nederbörd till ingen nytta.
Så också idag. Föga inbjudande att ge sig ut i, men hade en del ärenden till centralorten. Ta blodprov på vårdcentralen, leverera fuskvantar till frusen bonusdotter med ledvärk och fylla på förrådet av det goda vita vinet vi drack upp i fredags. Lite blandad kompott med andra ord, till ackompanjemang av finlemmat snöblask, som gör oss den äran att fortfarande komma ner och nu är snart klockan fem.
Sprang på några "gamla postisar" och tjata en stund innan jag återvände hem till Inga som så fort jag kom innanför dörren startade laga dagens middag. Idag bjöd hon på stuvad vitkål med kabanoss-korv och maken fick en "fjäskpotatis" så han slapp äta vitkål. Tänk vad hon är snäll ändå, den där Inga.... 
Det var så uppskattat att han bjöd på nybryggt kaffe efter maten. Smakade väldigt bra serverat i mugg, inburet till mig vid datorn.
Nu börjar det skymma och då återstår bara utbudet på TV:n, sett från stickfåtöljen.
Kunde vara värre......
 
Roade mig med att ta ett foto på en liten morfarssamling och lägga upp till Slöjd i Väst, förut.
 
Nu är förrådet "fullt" igen.......
 
 

Söndag i tristväder

Maken åkte på förmiddagen till Sporthallen för tredje och sista dagen av fotbollscupen och jag kravlade mig så smått ur sängen strax därefter. Som framgår av rubriken, inbjöd inte väderleken till promenad, så det sket jag i, på ren svenska.
Men småfåglarnas mat var återigen nästan slut därute i trädgården, så dags att fylla på. Fick i samband med detta lite frisk luft ändå och på köpet en "rutchkane-färd" nerför vår lilla gräs-slänt. Ja tar man av ren lathet på sig makens (för stora) foppatofflor i rådande väderlek, är det ju som att be om det. Så kunde inte skylla på någon annan, utan fick vackert stå mitt kast. Nu blev det inte så farligt, gjorde bara lite ont en stund, precis när jag "landade" och direkt varmt var det ju inte heller, med kjol.
Varför lär man sig aldrig? Foppatofflor i snöslask, kan ju bara sluta på ett sätt, vilket det också gjorde. Inga bestående men den här gången, men.....
Framåt fyrasnåret anlände så sonen för att äta söndagmiddag. Han blev helt klart intresserad av menyn via bilden på Facebook.
Sen följde lite tekniksnack (i vanlig ordning) angående datorer och telefoner, då även far var hemkommen med ytterligare spörsmål, när jag var klar med mina.
Nu återstår bara lite Midsomer-mord och eventuellt en del annat på TV, innan dagen är till ända.
 
Det ser kallt ut....för bofinken.
 
I väntan på söndagsmiddagen. Ja dom fick väl lite gammalt bröd....
 
 
"Småfåglarna" äter lunch. Vem är störst, huset eller fågeln, det är frågan?
 
 

Resten av lördagen

Efter i förra inlägget nämnda "hotellfrukost" bar det iväg, för Berit hem till Skara och sen för mig och maken till Tibro. Han skulle lämnas av i Sporthallen för fortsatt funktionärsjobb på Möbelcupen (damer).
Jag fortsatte till second hand, där man alltid träffar någon eller några trevliga bekanta att byta ett ord eller två med. En femtiolapp fattigare, men ett par saker rikare blev jag på kuppen.
Gick sedan över gatan till present- & inredningsaffären Förr & Nu, där ungefär samma summa pengar lämnade min plånbok, i utbyte mot andra trevligheter.
En liten loppis fanns runt knuten, som fick ett besök när jag ändå var i krokarna, men ingenting föll i smaken.
Hem och äta rester från gårdagskvällen till lunch, titta på inspelade "På spåret" och Skavlan, så nu är jag "ikapp" i TV-tablån....
I väntan på Melodifestivalen sökte jag ett jobb, leta lite bussresor, stekte köttfärsbiffar och satte glassmaskinen i arbete.
Snart så finns det chokladglass att provsmaka. Det blev mjukglassvariant idag, av någon för mig oförklarlig anledning, men det var ingen nackdel kan meddelas.
 
Här dom fina tulpanerna som Eva hade med sig igår, tack!
 
Glassmaskin i arbete....
 
...och söndagsmiddag förberedd.

"Planeringsmöte"

Fredagen startade med lite kompletteringsshopping inför kvällens "planeringsmöte" i Mölndals (o-)kyrkliga syförening. Avslutade därefter sejouren i centralorten med att svettas på gymet ett tag. Hem till snabblunch, dusch och förberedelser inför kvällen.
Tyvärr blev det några sista-minuten återbud, men maginfluensa, tandvärk/arbete och förkylning får vi betrakta som fullt giltig frånvaro, men iallafall tråkigt, att inte alla kunde vara med.
Maken "försvann" i god tid och med honom bilen, så det blev plats till gästerna, vilka dök upp vid sex-sjutiden.
Vi satte oss vid köksbordet och "högg in på" räkshots & vitlöksbröd, följt av tacogratäng med sallad. Därtill drack vi som inte körde, vitt vin (Ecologica, kan rekommenderas).
Kaffe serverades i salongen med nuzzia som tilltugg. Sen skulle vi börja bearbeta förslag på vart vi kunde tänka oss att åka på semester tillsammans, fram i höst. Vad kom vi då fram till?
Detta:
Det är svårt att få synkronisering på sju personer till en och samma, hel vecka och just denna höst.
Ingen var intresserad av all inclusive-alternativ.
....och kanske skulle vi nöja oss med några dagars bussresa, inte alltför långt utanför Svea rikes gränser.
Med detta konstaterat, fanns det nog en viss möjlighet till genomförande trots allt, (vilket nu jobbas vidare på) så får vi se vart det hamnar.
Hur som helst hade vi som kunde komma trevligt, en bit in på lördagen. En nattgäst hade jag som det blev "hotellfrukost" tillsammans med imorse vid nio. 
 
Premiärtändning av julklappen från Hörnebo.
 
Räkshots framdukade och tacogratängen i ugnen, allt klart för start!
 
Får jag presentera en glutenfri bekantskap: Nuzzia
 
Det blev en slatt kvar till nå'n sås (eller inte) av butelj nummer två.
 

Da'n före da'n.......

Idag har det inte blivit så mycket action, bara en del tvätt och en snabbrunda på Tempo, för komplettering.
Men en del stickning har jag hunnit med framför TV:n. Matlagning, posthämtning och genomgång av pappersdokumentationen från arbetsförmedlingen om mig, (jag skriftligen bett att få ut) anlände idag. Har inte lusläst allting än, men brister i dokumentationen finns. Alla kontakter och meddelande jag lämnat finns inte med. Å andra sidan finns, vissa anteckningar angående min erinran dit, om den felaktiga information jag fått rörande lovdagar.
En sak jag kan konstatera är att skickar jag e-mail, sparas dessa i min "mapp". Så hädanefter ska denna kommunikationsväg användas flitigt vid kontakt.
Annars är det dagen före årsdagen av vår nu 38 år gamla förlovning (Sprint-VM i skridsko på Ullevi 1975). Men vi ska inte fira, (som då) med varm choklad och ostmackor, eftersom det är andra begivenheter inplanerade imorron.
Mölndals (o)-kyrkliga syförening ska hålla möte hemma hos mig och en annan meny är tänkt för kvällen. Nu är det tyvärr så att det blivit några återbud, vilket är trist, men vi kör ändå med reducerat "kvinnskap".
Maken ska hålla sig hemifrån också, genom att "dra i trådarna" på Fagersannas Möbelcup för damer, som går av stapeln i helgen.
Så det är fritt fram att dansa på borden, om vi nu skulle komma på den idén. Får väl se om andan faller på.....
 
Idag var det INGA grader ute.....
 
Men "hjärtan" här inne.....
 
Vad tycks, kan det här bli snyggt? Jag tror iallafall än sålänge på idén, med bakstycket snart klart.
 
Spanska jordgubbar smakade bra till eftermiddagskaffet!
 
 
 

Gamla tidningar, ost och älgar

Det var till att gå upp tidigt idag, väckarklockan började väsnas vid sjusnåret. Grötfrukosten klarades av och strax därefter startade vår resa mot Falköping. Maken var väldigt sugen på att rota runt i Falköpings Tidnings källararkiv, fyllt av urgamla tidningar. Jag följde med nerför spiraltrappan en stund, stannade sådär i runda slängar en knapp halvtimma, sen var min "nyfikenhet" stillad.
Lämnade kvar honom, tog bilen och åkte upp till Falbygdens Ost, där det blev en del shopping och lite provsmakning under rundvandringen i affären. Tillbaka till centrum för en snabbfika ihop vid elvatiden och sen återigen arkivet för maken och mer shopping för mig. Denna gång styrde jag kosan till Rabalder, där det fanns en kjol till bra pris (som blev köpt), innan maken hämtades för färd till Wrågården och SEKO pensionärsklubbs årsmöte, med lunch.
Vi hann bli ordentligt hungriga för det tog en evig tid innan maten kom ut till allihop. Gott var det dock och efterrätt fick vi också.
Medan årsmötet sen pågick, promenerade jag runt på gården och plåtade lite udda djur. Höglandsboskap i en hage och älgar i ett hägn. Hjälpte därefter serveringstjejerna att duka av borden, medan jag väntade på maken.
Vi åkte innan mötet var helt slut, då jag fått telefonsamtal om besök på hemmafronten, lite senare på eftermiddagen. Nu är vi allt en aning trötta, så vi somnar nog gott ikväll, men först hockey (Västerås-Djurgården) för maken, medan jag föredrar Champions League-fotboll (Real Madrid-Manchester United).
 
Hittade en platsannons, bara två fel: Kan inte titulera mig jungfru och annonsen införd april 1926.....
 
...men redan på den tiden såldes ost i Falköping, billigt som synes.
 
Varpå jag åkte till nutidens osthandlare och.....
 
gick en runda bland ett alltför stort utbud, svårt att välja var det.
 
Ordningsregler som alltjämt gäller får man förmoda, då de satt på väggen i lokalen.
 
I vänstra husets källare höll maken till och mitt i smeten ligger kyrkan, som synes.
 
Nästa anhalt Wrågården, strax utanför Falköping, vid Torbjörntorp.
 
Pannacotta med hallon till efterrätt, med kaffe.
 
På ett av fälten gick höglandsboskap....
 
och i ett hägn låg några älgar och vilade.....
 
Alldeles bredvid "hittade" jag även dessa ungdjur.
 
 
 

Fick väl gå ändå.....

Vaknade till en grå och trist väderlek och gick några timmar i valet och kvalet, om jag skulle frestas att ta en promenad trots dessa klart sämre förutsättningar än gårdagens.
Funderade för och emot, ni vet "den onde på ena axeln och den gode på andra". Vem som vann är väl lite svårt att säga egentligen, för vilket alternativ skulle betraktas som vad i sammanhanget, men slutligen blev det ändå en vända ut i friska luften.
Med några brev att posta, lite kartonger att kasta på återvinningen och uppdrag att köpa veckans TV-tidning i affären startade jag vandringen. Ett blött fint elände kom hela tiden uppifrån, men det var väldigt skönt med frisk luft iallafall. Efter utförda ärenden tog jag långa vägen utmed sjön på hemvägen och försåg mig än en gång med  mera björkris från de fällda träden i diket.
Rester från söndagen att värma till middag, en dusch och strax åka till (sy)möte i Skövde. Då ringde telefonen och spanienfarerskan, (nyss hemkommen) var i krokarna och undrade om kaffet var på. Såklart det ordnades per omgående. Någon timme blev vi så sittande vid köksbordet och pratade. Hade ändå gott om tid till både att svänga förbi second hand och Rusta. Fick nämligen en vision om en ny tröja påväg in till Skövde, vilket kunde åtgärdas direkt med garninköp, då jag passerade den butiken.
Mötet avlöpte sen resten av kvällen med mycket god mat och semle-tårta till kaffet, därefter. Det var ju trots allt den riktiga fettisdagen idag, tydligen.
Imorron väntar utflykt till Falköpingstrakten......
 
Vid återvinningsstationen, hade man "återvunnit" tennisbanan till isbana, med vadderade nätstolpar.
 
Sjöutsikt i dis, sett från Strandstadens monument över den tidigare Sågen som låg här. Så sent som på åttiotalet när vi flyttade hitut.

Solen gjorde oss den äran...en stund

Idag var det något som inte riktigt var sig likt, när vi kom upp, det var så ljust. Ganska snart fick jag klart för mig att det berodde på solen. Nu hade vi saker inplanerat, så någon promenad i solskenet blev inte av idag, men om repris kommer imorron, är det inte omöjligt att jag faller för frestelsen.
Maken skulle idag till en "likasinnad" (dvs. idrottshistoriker) i Hjo och jag passade då på att besöka Hem & Hobby för att se om där fanns förvaringslösningar till min nyfunna städiver. Hittade lite som nog fungerar rätt bra, så länge ialla fall. 
Återträff blev det sedan på hemmet hos mor. Vi satt en stund och pratade innan det var dags för hennes lunch, då passade vi på att fara vidare. "Bröderna Bräder" i Tibro blev nästa anhalt, för att kolla om dom möjligen hade hyllor till våra garderober och se det hade dom.  Dock bara ett enda exemplar, men det räckte ju att prova med och fler skulle han ta hem till imorron.
Lunch avåt vi på Millners innan vi bokade service till bilen i nästa vecka på närliggande verkstad. Det har vi glömt bort, så den har inte varit på "skönhetsbehandling" på snart två år. Fy på oss så slarvigt!
Hemma satte jag igång med att skruva fast, först en trådback (som jag också inhandlade) i garderoben i tvätten, funkade utmärkt, sen till sovrummet med hyllplanet. Det var ännu enklare att få dit och omdisponeringen av klädförvaringen har startat. Fortsättning imorron (som utlovat), när jag införskaffat fler hyllor.
Men nu är väl faran den att maken inte hittar sina kläder, för det är hans förvaring som behöver åtgärdas.
.....men han får väl fråga som vanligt!
 
Efter maten tog vi en sväng bland "raggarbilarna".....
 
Makens favorit, bud över 200.000:- stod det på prislappen. You wish!
 
Vem John Millner är/var förtäljer inte historien, men etablissemanget heter ju Millners så nå't samband är det...
 
Det var en gång en julkärve....den "is no more"....
 
men innan solen sänkte sig idag, hade jag städat undan skräpet och ny mat fick dom också.
 

Dead fish, gamla tidningsurklipp och mat

Som jag skrev för ett tag sen, var det väldigt länge sedan det kom (enligt mitt tycke) nån ny riktig "kanonlåt". Men igår på självaste Melodifestivalen, dök det så upp en: Louise Hoffsten med "Only dead fish follow the stream".
Jättehäftig gitarr, munspel och bra text, helt lysande arrangemang och det fanns inte på kartan, annat än att den skulle gå vidare.
Dock blev man en aning tveksam när det basunerades ut att först, direkt till final gick Sean Banan, what a joke! (näst intill pinsamt). Kontrasten kunde sen inte bli tydligare, när det till slut stod klart att Louise Hoffsten var den andra som direktkvalificerat sig dit. Behövs inga mer delfinaler nu, vi har redan en vinnare......
I min värld finns inget annat alternativ som kan vara bättre skaffat än detta, till att representera Sverige på hemmaplan.
Sorterade även brandskadade tidningsurklipp sent igår kväll och hittade flera kul grejer.
De flesta har några år på nacken, men roligt att ha sparat dom iallafall.
Idag är det inte heller något wow-väder, men bättre än igår. Ljuset kan man ju lita på att det stadigt går åt rätt håll, men vädret kommer förmodligen att fortsätta sin opålitliga kräftgång ett bra tag till.
Ätit har vi gjort även denna dag som kommer att framgå av bifogade bilder, alltid kan det väl vattnas i någon mun mer än i våra.....
Barnbarnen ringde också, men de var väldigt nödbedda på att prata, så deras mamma fick "tolka" vad de ville ha sagt och så bestämde vi ett mormor/morfars-besök i huvudstaden, till helgen om fjorton dagar.
Snart lite kaffe, ....igen och alltid finns väl något att se på dumburken. T.ex. Manchester United mot Everton och därpå Så ska det låta bl.a.
 
Söndagsfrukost
 
Tidningsurklipp 1, bara ca sexton år på nacken...
 
Tidningsurklipp 2, för ungefär lika länge sen det också.
 
Katrinplommonkokt grytstek, smakade inte fy skam (i min mun iallafall)
 
 

Skitväder...igen!

Som sagt inget roligt väder alls i förmiddags och inte blev det ett dugg bättre framöver heller när snön började trilla ner, igen. Inte något ymnigt snöfall utan sådär trist tråkigt fint, nästan som regn. Dock var det för kallt för regn, så det blev ett trist grådis av alltihop istället.
Hade "beställt" gröt på sängen idag och det fungerade. Efter en snabbdusch bar det av till second hand, för att lämna av en kasse och se om något nytt spännande fanns att bära hem istället. Inte så mycket idag, bara trettio kronor spenderat och vidare mot ICA, där ett paket med ny telefon fanns att hämta.
Var även inne på Brödboden och beställde "godis" till nästa vecka, så det säkert skulle finnas precis rätt sort åt mig. Samt testköpte ett frukt&nöt-bröd som vid provsmakning var helt ok som omväxling, nyttigt också kan vi väl anta.
En tur till Hörnebo för en gratis kopp kaffe med leverpastejmacka och delad semla, blev det därefter och sen kunde jag inte dra ut på eländet längre, utan for till gymet.
Och precis som vanligt är det såååå skönt efteråt. Fortsatt skitväder och skymning gör som bäst slut på den här dagen. Ikväll sällar jag mig så till schlagernördarna i väntan på Mr. Selfridge. Har återupptagit stickningen på tröjan till mig, som jag påbörjade före jul. Tar väl ett tag innan den blir klar, men förutom alla andra tröjor som hänger i "min butik", är lagret också fyllt till brädden med "fuskvantar". Så nu får jag försöka hitta på annan terapi, mera städa skåp och lådor kan ju vara en möjlighet, som dessutom är av verklig nytta.
 
På hemväg i skitvädret.....
 
....och skymning i fortsatt skitväder.
 

Städdag

Ja det låter det, men i sanningens namn så var det inte så farligt ambitiöst. Bara "bråka" lite med damm under sängen och snabbdammsugning av köket, för övrigt enligt rubriken, var det de två svarta skåpen i vardagsrummet som  fick sig en rensning. Nu finns det lite ytterligare plats där till att disponera om, allt som ligger och väntar på bättre förvaringsutrymme.
Lite i taget, är mitt måtto och då känns det inte alltför svårt med dessa göromål. Rätt humör kan ge god rensning, men är man på "kan vara bra att ha"-humör, är det bättre att vänta nån dag.
Samlar man på sig grejer, eller samlar man på sig grejer? 
Sen är det väldigt svårt att gå balansgången mellan vad man ska slänga och inte slänga av gamla dokument. Kul att ha kvar-faktorn gentemot har inte plats-faktorn, är ett ständigt dilemma att tampas med.
Nåväl, klarar man inte att avgöra här och nu, är det lika bra att det får ligga till sig, lite till.....
Och medan beslutet mognar, kan man börja i en annan ända och röja, för sånt arbete tar aldrig slut.
Inte hemma hos oss iallafall!
Här följer en liten kavalkad över vad jag har "hittat" under dagen:
 
Dessa två glada barn.....
 
och detta officiella familjeporträtt, högtidligen taget hos etablerad fotograf. Mormor, mor och morfar.
 
Undertecknad hos fotograf, nästan i tidernas begynnelse....
 
Jag på besök i morfars källarrum, där många vackra träföremål blivit svarvade.
 
Mormor och morfar på bärplockning (sent sjuttiotal). Vi stod för biltransport och dom för fikakorg.....
 
 
 
 
 

Dagens promenad och tekake-test

Det verkar vara ett bra liv, det där med att bli pensionär. Sovmorgon varenda dag och frukost på sängen. Det senare dock inte varenda dag, men alltsom oftast, kanske i ett försök att få vederbörande att inte ta alltför långa sovmorgnar. Nu är ju inte jag någon morronlärka heller precis, men kan i nuläget kalla mig morronpigg i jämförelse med vissa andra. Inga namn nämnda  och allting är ju relativt, men tendensen är ganska tydlig....
Efter att ha städat lite lådor, tvättat några maskiner och läst läget på datorn, kände jag att en promenad var nog inte så dumt. Ganska behaglig temperatur, när jag var ute och sopade av nattens snö, från både trappa och altan.
Det blev den långa vägen till affären, den via Strandstaden utmed sjön och det var skönt.
Blev en pratstund på affären och en liter mjölk kom med hem. Inga otrevliga brev i lådan idag, bara en paketavi till "min" nya telefon och lite reklam.
Lökadopp och fläsk till middag och mer datorsittande. Fick sedan för mig att provbaka tekakor, har aldrig testat det förut. Letade upp ett recept från internet och satte igång. Jo dom dög väl, om än något "mörkhyade", då både gradantal och tid i ugnen var överdrivet tilltaget, men nu vet jag om det skulle bli fler gånger.
Fullt ätbara var dom också......
...och ute vräker snön ner igen. Det kan man se i skenet av en gatlykta. Jippiiiii.
 
Den frukosten kan man väl inte klaga på, eller.....?
 
Strax innan jag anländer till affären, ser det ut såhär....
 
..och åt andra hållet breder sjön ut sig, på andra sidan sommarstugorna.
 
Döm själva, här är dom, tekakorna (med havregryn)
 
 

"Skarpt läge"

Dags för en del ärenden i sta'n och ett möte med den nytilldelade handläggaren. Maken dumpade jag på Storgatan för han skulle till Skövde Nyheter och "riva" i deras arkiv. Själv hade jag diverse instanser att besöka och så småningom blev det lite shopping också, när jag väl bytt det som maken köpt fel (TV-kabel).
I mycket god tid infann jag mig så till arbetsförmedlingen och hade gott om tid för läsning av dagens tidning på deras datorer, medan jag väntade. 13.15 var mötet satt till, och där väntande i fåtöljen kom jag i samspråk med ytterligare en "kollega"(=arbetssökande). Vi hade aldrig träffats förut, men tämligen omgående kunde vi jämföra bemötande som hade övrigt att önska. I periferien hörde jag någon som skulle fråga om utrikesjobb på drop-in och fått informationen att det bara var att komma under dagen, men det visade sig att sak-kunnig inte fanns på plats utan på fortbildning.
Min "kollega" skulle på drop-in-redovisning av jobbsökeri, men det var inte heller igång i Skövde på onsdagar, då var det öppet i Tibro, fick han upplysning om. Nu ordnade det sig ändå för hans del och tur var väl detta, då han blivit ålagd att göra personligt besök vid redovisning och enkom för detta åkt bussen från Hjo till Skövde.
När klockan var 13.30 dök han så upp, handläggaren och jag hade synpunkter på förseningen. Dålig koll på avtalad tid från hans sida. ( Kuriosa: denna gång har jag faktiskt skriftligt på det genom bekräftelsemail jag sänt till honom)
Nåväl missförstånd kan ju uppstå och han bad faktiskt om ursäkt, två gånger när jag påpekade detta.
Han tog också med sig kritiken om att man inte ska behöva jaga sin handläggare i flera dagar, utan att få reda på en så enkel sak som att han är sjuk.
En dryg timme satt jag sen och "hade åsikter", samt redogjorde för att jag ingalunda sitter hemma overksam och väntar på stekta sparvar. Dessutom vill jag att en praktikplats eller arbetsmarknadsåtgärd ska ge något, inte bara förvara/lagra mig i X antal veckor/månader. Han höll faktiskt med och det blev ett förhållandevis bra möte.
Men i början av maj ska jag flyttas över i sysselsättningsfasen (f.d. fas 3) och blir då tilldelad ny handläggare igen. Till dess har jag dock  en del uppslag som är påbörjade och förhoppningsvis en bra kommunikation med nuvarande iallafall.
Fick sedan inte tag på maken, vilket visade sig bero på att hans telefon gått i "kommunikationsstrejk". Frustrerad fick jag springa iväg och mata bilen med mer p-tid och ut på sta'n för att leta efter honom.
Han ringde till slut, efter att ha fått assistans på Phonehouse och vi kunde få i oss var sin pizza till middag vid halv fyra-tiden.
Bänkad vid TV:n med stickningen i högsta hugg, somnade jag sedan väldigt gott mitt i verksamheten (dock inga maskor tappade) och vaknade lagom till matchen: Sverige-Argentina, men kunde nog lika gärna fortsatt sova, för det blev inget nytt "Berlin-mirakel" idag inte.....
Ett snyggt frisparksmål bjöd man dock på till sist från Sverige, alltid något.
 
Äntligen middag, restaurang Riviera på "Ströget" i Skövde.
 
Utsikt vid måltiden: "gamla posten" som sedan en tid tillbaka är en gigantisk byggarbetsplats.
 
En annorlunda "gardinidé" bjöd Pim's på då vi passerade, på vår väg från middagen.
Kanske nå't att knycka? Nej förresten, man skulle ha kommit på det själv i så fall......
 
 
 

Vad får man för en hundring?

Idag blev det lite sorterande av allt som finns i gömmorna här hemma. Lyckades få ihop en full kasse att ta med för inlämning på second hand. Vädret lämnade väl återigen mycket övrigt att önska, då det var tråkmulet med nederbörd senare frampå dagen.
Det var väl "tur" att jag lämnade en hel kasse, för det kom med åtminstone en halv tillbaka.
Ibland springer man bara på en massa kul grejer och definitionen på kul grejer, varierar ju som tur är beroende på tycke och smak.
Lite mat behövdes också, men snart var jag hemma igen. Syster hade skickat det sista pappret jag behöver för årets redovisning och på uppmaning hade hon faktiskt skrivit ett litet brev, om vad hon skulle ha för sig resten av gårdagen.
Har även roat mig med redigeringar av CV:n på internetsajter på förmiddagen, samt förberett morgondagens möte med handläggaren på AF. Ska bli intressant att se hur jag blir bemött......
 
Gårdagens "inredningsresultat".....
 
...och dagens fynd muggar från engelska Portmeiron, gammal engelsk skål Mason, lerkruka gjord efter gammal tradition, två "gris"-shotglas och en liten vikingabåt i tenn, för en hundring!

Sybehörsaffär i Tibro och gratisgrejer från Telenor!

Googlade igår på, om det möjligen kunde finnas en affär med bra sortiment av sybehör i Tibro och det fanns en. Hade jag ingen aaaning om.... men nu vet jag, för har varit där idag. CAN heter den, ( f.d. Gunnarssons textil) en hel del tyger och mycket tillbehör fanns det. Fick tag i det som behövdes, så nu är det bara att "nåla på" och sen avsluta vid symaskinen och strykbrädan.
Apoteket nästa och där kunde konstateras att något recept på ordinerat cortison (sen 18 januari) fanns inte. Det hade tydligen doktorn "glömt" att skicka. Tur då att jag sen förra vintern hade sorten hemma och följdaktligen har ätit i nästan tre veckor nu. Ingen panik men var ju tvungen att ringa in en påminnelse, så jag kan hämta påfyllning en annan dag.
Sen sprang vi på Telenor-försäljare som sa sig ha en present på lut åt mig. Jo jag har redan Telenor och har haft sedan både Europolitan och Vodaphone-tiden, trogen kund med andra ord. Han kollade mitt abonnemang och sa sen att en ny telefon skulle jag få gratis, avgiftsfritt i tre månader och ett nytt bättre sim-kort. Sen fixade han så att min ringsignal håller på lite längre (så en gammal tant hinner få upp telefonen).
Nu återstår att se om allt som utlovats håller, men GRATIS är ju alltid bra och maken kan få låna min nya Sony Experia när den kommer. (är lite mindre än den han har nu). Alla nöjda och glada?, återstår att se. 
Gymet ovanpå det och nu börjar det mörkna, tog ner ljusslingan på verandan imorse också, så kom igen nu vår-ljus.....
 
För bra för att vara sant? Godis, gratis och "nytt" kontrakt.

Jag hittade ett tyg ....

Under åren har jag precis som mor och mormor före mig, köpt fina tyger och lagt på hög. Sen helt plötsligt finns det flera lådor fulla, när man börjar titta lite. Då jag inte hittade något nytt tyg i affären som föll i smaken senast, tänkte jag att kanska, kanske finns det nå't i gömmorna och se det fanns det. Surprise!
Tog fram mätte upp och klippte till, men hur jag mätte det förblir en gåta, för helt plötsligt "fattades" det tio centimeter på höjden och jag som varit så noga. 
Och vad är det då jag ska sy? Jo fick för mig att det behövdes ny gardinkappa till köket och nu blir den alltså inte hög. Ingen katastrof, men det krävs under rådande omständigheter, inköp av band till baksidan, vilket i sin tur kräver en tur, till Hem & Hobby igen! Vad hemskt det kan bli.....
Jag som hade tänkt sy klart alltsammans ikväll, håhåjaja.
Kanske ska ge mig på det senast inhandlade kjoltyget sålänge.....Tungan rätt i mun nu bara med måttbandet.
Det får nog vänta lite förresten, tar en promenad utmed sjön istället, medan maken har besök av fotbollscup-folk för lottning av nästa helgs Möbelcup för damlag.
Skönt väder ute och många fler än jag hade kommit på idén att promenera. Ganska mycket aktiviteter på Örlens is var det också. Fyrhjulingar ute och körde, folk med långfärdsskridskor, hundar och sparkar överallt och en "flygmoped" uppe i skyn. Vid den lilla badviken strax intill Strandstaden stod det fikakorgar och en eld var tänd, men ingen där just då.
Tyvärr ingen kamera med för dokumentation, då batteriet låg på laddning.
Någon (kommunen antagligen) hade börjat gallra sly vid banvallen och jag passade på att förse mig med ett ordentligt björkris, när jag ändå passerade. Sen blev det middag och nu är det mycket på på TV: handboll, engelsk fotboll, "Så ska det låta" och slutet på "Pilgrimsdöden". Körigt värre alltså..... 
 
Påbörjade nya köksgardiner, dukar och paradhandduk
 
Björkriset fick "bo" på trappan
 
....och vid TV-fåtöljen står den välfyllda garnkorgen färdig, att välja ur till nästa alster.

Installation

Fint väder idag, några grader kallt, sol och flera personer ute på isen åkande skridskor. Jag tog en tur till Tibro för att "hälsa på" hos second hand och besöka ytterligare ett ställe för avlämnande av visitkort, samt lite marknadsföring i egen sak. Vi får se om detta ger något framöver jobbmässigt, men visat intresse och kontakt  är iallafall etablerad.
Sonen var delgiven tid för middag, återstod bara att se om han skulle dyka upp, vilket han till sist gjorde. Efter mat och fika (hade varit "olydig" och inhandlat bakverk i Brödboden till kaffet) var det dags för far och son att ge sig på monteringen av den "nya" satellit-TV-utrustningen och dom håller på än.
Skönt att hålla sig på avstånd, men hittills har det gått lugnt och städat tillväga och (ta i trä!) ingen har ramlat ner från taket. Vi får se hur det slutar, men just nu låter det om TV:n, för Chelsea kvitterade precis till 1-1 mot Newcastle.
Reseletandet fortskrider och jag tror mig ha funnit några intressanta altenativ åt symötet till överkomligt pris, fördelade på flera länder.
Ikväll får jag väl sälla mig till "den töntiga skaran" som glor på Melodifestivalen, men vett att skämmas för detta har jag ingalunda. Snarare är det väl allmänbildning och lite småkult istället, såg också att därefter följer en ny engelsk kostymdrama-serie, vilket jag aldrig har kunnat motstå.
 
"Två små fåglar på en gren".... nej bara två kajor i sly-skogen.
 
Nerförsbacke på hemväg, med ett litet flygplan därborta på himlen. Poäng till den som hittar det.....
 
Tänk om det varit sommar och man befunnit sig här istället, Clovelly i Devon.
 

Morfar Josefs hantverk, kungen och en bra läkare

Ringde imorse och fick en tid under eftermiddagen hos vårdcentralen, precis hemkommen därifrån nu. Jag hade tid klockan 15.00, men fick vänta till 16.00, men det var en stafettläkare jag träffat förut, närmare bestämt för ett år sen då jag hade ledproblemen. Han var bra då och han var bra idag också, värt att vänta på med andra ord. (Inte alltid man kan säga det precis.) Konstaterat blev att jag sannolikt har en spottkörtelsten, "som fastnat" och han skulle skicka remiss till öron- näs & hals för eventuell åtgärd. (om den inte flyttar på sig.....)
Just nu och idag har jag ännu (peppar,peppar!) inte haft ont, men det har ju varit varannan dag senaste veckan, så kanske får jag fira fredag ifred.
Imorse ringde så museie-chefen angående en eventuell utställning av min morfars hantverk på Inredia. Jag mailade över en "hel hoper" med bilder och berättade litegrann till att börja med. Efter att ha sett fotona, hörde hon omgående av sig igen, väldigt entusiastisk och ska nu bara se när utställningen kan passa in i deras schema för lokalen.
När detta är klart kommer hon hit och arbetet kan börja med att plocka ihop en visning av, som jag ser det: Ett komplett exempel på historiskt möbelsnickeri/hantverk och design från Tibro. Morfar som gick ur tiden i januari för exakt trettio år sedan, var noga, direkt petig, med sin finish på de föremål han gjorde under sitt yrkesliv och även efter sin pensionering.
Han byggde en svarv och hyrde ett rum i hyreshusets källare, där han tillbringade hela dagarna. Klurig var han och uppfinningsrik med öga för design. Det blev många föremål under de femton år han hade kvar....
Som barn var jag ofta därnere och tittade på, samt lekte lite med överblivna träbitar, spik och lim. Ibland skrattade han ganska gott åt mina "påhitt", som den gången då jag i brist på färg, målade mina alster med lim.
Annars var han nog egentligen en ganska barsk och reserverad man, med fast övertygelse om hur saker och ting skulle vara.
Här följer en liten kavalkad av alster, sålänge:
 
Ljuskrona (tror den är i björk)
 
 

Femarmad bordsljusstake i mazurbjörk
 
Några av de över 90 skålar som finns i olika sorters träslag.
 
Ett salmodikon
 
En pall
 
En "ångmaskin" i trä
 
Diverse ordförandeklubbor
 
Småprylar, träknutar och "puffar"...
 
Tibroklubbor
 
Konstverk av sjutumsspik......
 
och sist men inte minst morfar och kungen 1975.
 
 

RSS 2.0