Gamla tidningar, ost och älgar

Det var till att gå upp tidigt idag, väckarklockan började väsnas vid sjusnåret. Grötfrukosten klarades av och strax därefter startade vår resa mot Falköping. Maken var väldigt sugen på att rota runt i Falköpings Tidnings källararkiv, fyllt av urgamla tidningar. Jag följde med nerför spiraltrappan en stund, stannade sådär i runda slängar en knapp halvtimma, sen var min "nyfikenhet" stillad.
Lämnade kvar honom, tog bilen och åkte upp till Falbygdens Ost, där det blev en del shopping och lite provsmakning under rundvandringen i affären. Tillbaka till centrum för en snabbfika ihop vid elvatiden och sen återigen arkivet för maken och mer shopping för mig. Denna gång styrde jag kosan till Rabalder, där det fanns en kjol till bra pris (som blev köpt), innan maken hämtades för färd till Wrågården och SEKO pensionärsklubbs årsmöte, med lunch.
Vi hann bli ordentligt hungriga för det tog en evig tid innan maten kom ut till allihop. Gott var det dock och efterrätt fick vi också.
Medan årsmötet sen pågick, promenerade jag runt på gården och plåtade lite udda djur. Höglandsboskap i en hage och älgar i ett hägn. Hjälpte därefter serveringstjejerna att duka av borden, medan jag väntade på maken.
Vi åkte innan mötet var helt slut, då jag fått telefonsamtal om besök på hemmafronten, lite senare på eftermiddagen. Nu är vi allt en aning trötta, så vi somnar nog gott ikväll, men först hockey (Västerås-Djurgården) för maken, medan jag föredrar Champions League-fotboll (Real Madrid-Manchester United).
 
Hittade en platsannons, bara två fel: Kan inte titulera mig jungfru och annonsen införd april 1926.....
 
...men redan på den tiden såldes ost i Falköping, billigt som synes.
 
Varpå jag åkte till nutidens osthandlare och.....
 
gick en runda bland ett alltför stort utbud, svårt att välja var det.
 
Ordningsregler som alltjämt gäller får man förmoda, då de satt på väggen i lokalen.
 
I vänstra husets källare höll maken till och mitt i smeten ligger kyrkan, som synes.
 
Nästa anhalt Wrågården, strax utanför Falköping, vid Torbjörntorp.
 
Pannacotta med hallon till efterrätt, med kaffe.
 
På ett av fälten gick höglandsboskap....
 
och i ett hägn låg några älgar och vilade.....
 
Alldeles bredvid "hittade" jag även dessa ungdjur.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0