Kort tant-rapport......

...... numera sjukskriven sen operationsdagen 19 juni och fram till den 16 juli. Man skulle ju kunna säga semester, men fullt så idylliskt är inte läget.
Enligt opererande läkaren gick allt som planerat så nu är det bara att vänta ut läkprocessen, vilken går både upp och ner. Tolv dagar senare (idag) har jag varit på en kortare biltur, ensam. Åkte till loppisen i Tibro och gick ett varv nere på Fagersannas dito.
Några fler stickprojekt är dessutom klara, mycket VM-fotboll är tittat på och mer blir det.......
Maken är på visit i Ängelsberg-fritidshuset hos barnbarnen och ska på nån blues-historia också innan han återvänder imorron. På måndag ska husmålarna komma hit och börja sitt arbete. till fredagen kommer barnbarnen (de små) med föräldrar och hälsar på.
Nu mera fotboll och start av ett virkprojekt på restgarner..........
 
En av senaste veckans solnedgångar......
 
.......vindruvor på gång så småningom.
 
Clematisen blommar......

Inget jobb på ett tag......

.....nu, vikarien får ta över och jag får invänta tisdagens "nöje" med efterföljande viloperiod.
Mycket blandade känslor infinner sig, medan jag försöker distrahera mig med VM-fotboll och stickning/virkning.
Dagsformen varierar .........
Ytterligare ett handarbetsprojekt på gehör är nu klart och högen växer, tills mottagaren anländer för besök om ca tre veckor. Senaste alstret är en sjal.......
Men vad ska jag börja på nu då????
 
En solnedgång kan jag bidra med......
 
....och en kaj-mamma med unge.....
 
......samt kompisens citronträd bärande frukt.
 
Till sist bild på sjalen till Ia.....
 
Hade inte lagt upp finkoftan på bloggen, men här är den också.....
 
 

Buskrestaurang och bolero.....

På jobbet igår var det intensivt, både upplärning av nya kollegan (min vikarie, sen efterträdare) och högtryck på telefonen.
Därtill full aktivitet på mamma och baby Blåmes i buskarna utanför fönstret. Den lille blev aldrig mätt och modern fick jobba rejält.
Vid hemkomsten avslutade jag ett "bonus"-projekt på stickfronten, då det blev garn över på det senaste. Blev en bolero, på gehör.
Idag var det så ledig dag igen, vilken startade med en timmas telefonpratande angående systers assistans-ansökan. I måndags ringde F-kassan och sa att det behövs ytterligare intyg/dokumentation över hjälpbehoven. Dessa ska göras av en arbetsterapeut, vilka bara jobbar kontorstid........ så de tyngsta bitarna, morgon och kväll kan aldrig studeras (just saying....).
Handbollsherrarna skärpte till sig, vann idag över Holland och är nu klara för VM.
Imorron tillbaka till kontoret och förmodligen en "onsdagshög" väntande.
 
"Bonus"-boleron klar.......
 
Skynda dig......jag är hungrig!
 
....äntligen!
 
 
 
 

Ett förfärligt liv på måsarna......

....gjorde att man blev nyfiken över vad som stod på. Gick ut på altanen, men fick retirera in igen för det var flera aggresivt flygande måsar som dök mot altandörren.
Kollade runt lite och upptäckte till slut anledningen. En liten måsunge stod vid förrådsknuten och den tog sig sakteliga över gräsmattan mot slänten. Vet inte hur det gick sen, men de flygande lugnade ner sig så småningom.
Fortfarande alldeles för varmt, men var en tur till Tibro och provianterade lite. Tittade även in på second hand och där fanns två små glas med ett av de mönster jag sparar på.
Maken drog på fotboll, medan jag tittade på en urusel handbollsmatch där svenska herrlandslaget fick stryk i en kvalmatch av Holland! Returmatch hemma på onsdag och skärpning tills dess krävs.
Nu är det fotboll Sverige-Peru, träning inför VM. En ganska målfattig historia så långt, ingenting........
Till detta har jag stickat och ska nu montera min senaste skapelse. Idag är världs-stickardagen så självklart att man måste ägna sig lite åt detta hantverk då. 
Imorron fyller gubben år.........
 
Mina två inköpta glas........
 
Ser Ni måsungen?
 
....påväg över gräsmattan mot slänten nu.......

Ambition och realitet.......

......går inte alltid hand i hand. Vilket visade sig med oönskad tydlighet i lördags, då det var dags att åka på weekend-resa med en sextio-årig symötes"tant".
Jag skulle köra bilen härifrån Fagersanna och en bil kom från annat håll till mötesplats Falköping.
Frukostfika vid Trädets rastplats avlöpte som planerat, men värmen tilltog redan då vid åtta-tiden. Inte så långt därefter anlände vi till första anhalten Limmared, där loppis-antikvitets"maraton" var inplanerat några timmar.
Redan då började den här tanten få "begynnande värmeslag". Såsnart jag försökte gå in i en affär, rann bara svetten i pannan och nacken. Tillbringade nån timma i skugga utanför, medan mina medsystrar fixade att kolla utbudet. Därefter blev det schnitzel-lunch på Värdshuset och ett besök på Glasets hus......för de andra.
Jag fick avbryta och vistas i skuggan utanför.
Vid glasspausen innan det skulle blåsas glas, kastade jag in handduken och tog beslut om att ta mig hem med den lilla energi som fanns kvar. De andra fick plats i en bil som tur var och fortsatte till Mjöbäck, Mandy's Inn för övernattning och limousin-åkning till deras Diner i Älvsered för kvällsmål. 
De var väldigt nöjda med mat, övernattning , frukost och värdskapet, vilket gav mersmak tydligen. Mycket glad att det blev bra iallafall. Hade varit kul att orkat varit med, men ibland vill det sig inte.......
Helt slut, men hemkommen välbehållen och överraskande maken. Kraschlandning i fåtöljen och sen nästan hela söndagen inomhus så svalt som möjligt.
Sen måndag igen och jobbet med ny kollega att lära upp. Dessutom en värk i tandköttet sen tandläkarbesöket i fredags som inte ville ge sig. Ringde dit och fick komma direkt på morronen......
Hon spolade vid tandköttet där det gjorde ont och hittade en liten partikel som fastnat: "Har du ätit popkorn?"
Jaa, för en vecka sedan...... då hade ett litet flag alltså fastnat och säkert åkt längre ner vid undersökningen i fredags. Men skönt att det bara var en "enkel sak" att fixa......
Sen har jag agerat papegoja hela da'n och hoppas att "nykomlingen" inte blivit avskräckt. Men hon verkar inte vara av den räddhågade sorten som stressar upp sig, så det ska nog bli bra efter några fler dagar......
Maken är på fotboll, jag kollar Skifs-Körberg, vilket man vet är garanterat bra redan i förväg......
 
Frukost vid Trädet.....
 
Första affären......
 
.....där jag iallafall hann köpa en mini-gris.
 
Schnitzel-lunch......
 
Limmareds glasbruks miniatyr från gammal tid.
 
Glasspaus innan glasblåsning.
 

 
Collage från kompis Gun över vad de gjorde efter att jag "gett upp".......
 
 
 
 

RSS 2.0