Ingen visste......

...varför jag skulle jobba idag. Men jag kunde ändå visa sms-et som jag hade fått och så småningom fanns det väl ett och annat att ta tag i, även för mig. Bland annat (kors i taket) tog jag faktiskt ut rast idag, vilket jag har slarvat en del med förut att göra. Ibland kan det vara svårt att få ihop verksamheten, men lika ofta är det bara en planeringssak egentligen. 
Rasten tillbringade jag på second hand, tillsammans med en av de boende ungdomarna som hittade några bra fynd. För "egen del" inhandlade jag en tunna till boendet att ha paraplyer i och träffade en syster till en av mina barndomskamrater, som det blev en pratstund med. Ja jag vet.....hade ju rast, men skulle bara.......
Alltså inte helt lätt att dra gränserna i detta yrke, men ändå ett fall framåt att man är medveten om "fällorna".
Dock skulle jag ha jobbat till sena kvällen, men kunde kompensera mig i denna ända istället för rast, så att säga.
Nu får det bli stickfåtöljen och Champions League-fotboll en stund, med ugnsbakat äpple och vaniljsås.
Ja vad skulle jag göra med den kvarblivna såsen, äpplen har jag ju dessutom gott om.......
Imorron blir det frukost på lokal med kompisen, för att senare på eftermiddagen besöka bonusdottern, tillsammans med en annan kompis. Vi ska där planera och förhoppningsvis även beställa, resa söderöver (till våren).
 
Prototyp Inter-mössa.....(nedre kanten viks in då man har den på huvudet) verkade falla "beställaren" i smaken, samt passade också.
 
Inte bara gatlyktor ikväll, utan även månen är på "alerten".
 
Dags att avsmaka....till den överblivna vaniljsåsen
 
 

Alla kan......

....om dom vill. Inga har fått "konkurrens" i köket. Återstår att se om det bara är ett tillfälligt "gästspel" av Inge, eller ett begynnande intresse.....
Idag hade han fått "order" (och recept) på pasta Carbonara, till middag. Det var nästan klart då jag klev in i huset, efter en förmiddag på skolan, ett besök på gymet och ett möte med personalpoolens chef.
Inte nog med detta, utan han hade också letat fram ett recept på GI-äppelkaka och provat. Hur mycket nytta det nu gjorde med GI, då det serverades vaniljsås till bakverket. Men jag klagar inte, för vaniljsås är alltid gott (och ätes gärna i riklig mängd dessutom) på därför avsedd kaka.  
Allt till belåtenhet alltså och toppat med en god kopp kaffe. På datorn kom sen även en feedback från handläggaren på AF, att min rapportering för augusti var godkänd. Bättre sent än aldrig, efter mitt påpekande blev det taget tag i iallafall och det är positivt, men redan i övermorron stundar nästa aktivitetsrapportering.
I skolan var det slut på pennor och suddgummin, i klassrummet. Ok, ner till expeditionen för att hämta mer, trodde jag/vi, men se det var totalbrist på hela skolan. Nästan iallafall, men efter viss övertalning och argumentering "för min sak", lyckades administrationspersonalen med gemensamma krafter nosa upp några ynka exemplar av varje. Så vi kunde fortsätta med undervisningen......
Säger som Sverker sa i Plus: "Ska det vara på detta viset....ska det dä' ?
"Nypremiären" på gymet är nu också avklarad, hoppas kunna hålla i och komma iväg regelbundet nu igen. Har slarvat hela sommaren, bara att erkänna....
Fint väder, behaglig temperatur, men fortfarande något blåsigt ute. Kanske är lä och skönt i hörnet på altanen, ska testa detta strax. 
 
Samma utsikt och väderförhållande som igår.....
 
.....och här är bildbeviset från middagen.
 
 

Tiden räcker inte till "alla järn i elden"......

Så börjar det kännas iallafall och anledningen kanske kan vara att jag egentligen vill peta i för mycket. Sen finns det en del måsten som man inte kommer ifrån typ: fas 3, tvätt, mat osv.
Men nu är de omsydda gardinerna på plats och den sista "outfiten" klar (halsduk och fuskvantar) till boendets samtliga ungdomar. Detta var ju strängt taget inte nödvändigt, men kände att jag ville sticka och eftersom det hänger så mycket tröjor på lager här hemma, behövdes ett annat projekt att bita i.
Sen har jag en möss-prototyp att "pula" lite med de närmaste dagarna och ett annat virk-"försök". Idag hann jag iallafall att åka till Sörgårdens Inredning, på sista öppetdagen för sommarsäsongen.
Får se om vi senare i höst kan delta på en julmarknad tillsammans (i november), så är planen iallafall.
Men ledigt fick jag ifrån "fasen" (några dagar om ungefär två veckor) för Polen-resan, vilken jag ser fram emot.
Sen är det dags att planera och bestämma "vårsemestern" och boka den för att få bästa möjliga pris.
Mycket äppelmos kokar vi också, ytterligare en gryta klar idag. Jag köpte ju fler burkar igår och dom kunde inte maken se stå tomma, så han startade ett nytt kok.
Finns mycket mer som jag skulle vilja hinna, men det av nöden tvunget är nu att värma middag. Då jag känner mig hungrig och klockan har passerat vanlig lunchtid med flera timmar.  
Om det inte blåste så "förjordat", hade vädret varit helt ok för min del. Men istället blir det nog lite mer internet-"dammsugning", efter "bargains". Har en massa kataloger och gruppreklam att plöja igenom också, till kaffet på maten.
Alla Lotto-miljoner lyser fortfarande med sin frånvaro. Dragningen igår var ingen direkt underhållning den heller, gav inte ens en endaste liten tröst-tjuga......
Imorron är det skolan igen, sen planerar jag ett gym-besök i väntan på mötet med personalplaneraren hos kommunen. Måste freda det dåliga motionssamvetet och komma igång med denna (uuuuur-trååååååkiga) aktivitet igen. Betalar ju för eländet varje månad oavsett och då är det alltså dubbelt dålig "ekonomi".
Sista gräsklippningen för säsongen gav dock motion, med frisk luft på köpet. Lite redig känner jag mig allt, men bara lite.....
 
"Nya" gardinerna på plats (de gamla urblekta kanske blir mattrasor) och hyllan ovanför är nydammad!
 
Sista öppetdagen för sommarsäsongen......
 
.....men gott om fynd har hon kvar.
 
Senaste mos-koket......
 
....och höstvy utöver sjön.
 

Mycket folk i rörelse......

......var det i Tibro idag, eftersom det är de årliga möbeldagarna den här helgen. Jag startade dock på second hand och träffade där på en tjej från den första SFI-gruppen i skolan, (från februari) och hon presenterade mig för sin moster med kusiner, som just anlänt till Sverige. Hon pratar ganska bra svenska, var snart klar med SFI och skulle börja på komvux.
Jag gjorde en resa ut till Armaturhantverk, men hittade inget användbart utan efter att ha tankat tittade jag in på Vävstuga Skytteln, för att sedan handla mat, kolla in Offect och slutligen Hemkompaniet. Det sista för att köpa plastburkar (till maken) så han kan fortsätta koka äppelmos....
Middag var bara att värma, då Inga gjorde storkok i torsdags och det såg lovande ut för Liverpool i derbyt mot Everton, ända fram till sista minuten. Det är då själva attans att de inte kan hålla i, men nu blev det oavgjort iallafall.
Två jobb hittade jag som det gick att skicka ansökan till, men mycket tveksamt om det blir nå't napp ändå.
Sen har jag bokat Polen-resa för tre "tappra tanter", att påbörjas den 14 oktober för påhälsning hos en fjärde.....
Det blir bara till lördag samma vecka och då får jag genast fortsätta till nästa tantgäng, utan att passera hemmet.
Så kan det gå om man inte riktigt kollar sina åtaganden.....
Blir nog bra det också, även om jag nödsagas komma lite senare till möte nummer två.
Kanske ska ge mig på lönebeskedet och kolla det också, när jag nu ändå är igång med "administrationen".
 
Både lördag och söndag....
 
....och Offecct hade rullat ut röda mattan för alla celebra gäster.
 
Fina dekorationer finns vid infarten till Tibro.
 
Det var längesen det var sån ruljans runt f.d. Sparhuset.....
 
Även vävstugan var öppen och jag passade på att anteckna mig för några lotter, då jag tittade in.
 
För övrigt är det höstfärger som gäller......
 

Dikes"rensning" och bak-novis......

Idag var det dags att gå hundpromenad igen på jobbet och rätt vad det var lyste det gula prickar i dikeskanten, där på skogsvägen. Jag gick en bit till och se här fanns det mer gula prickar att plocka i diket och mer ändå.....
Inte dumt att ha en hundpåse på kopplet, att hysa alla gulingar i. När jag gått rundan var den ganska full, iallafall med mitt mått mätt, vad det gäller svampplockning. 
Har nu hemkommen rensat densamma och vi konstaterade att en svampmacka till kvällen vore gott, men vi har ju inget bröd. Jag kan baka säger maken, (vad har hänt?) om du bara talar om hur.....
Nu skulle han använda alla tänkbara köksmaskiner även till detta, så en rejäl disk blev det, men han står som bäst och knådar deg nu iallafall. Två brödkakor kommer det att bli, som vi kan avnjuta nystekta kantareller på om en stund. Ska bara gå och klippa mig först, medan han slutför "projektet".
Till detta har vi också en västerbottenpaj med just kantareller i, som inköpts idag, då han var i Tibro med sin bil på verkstad och återbesiktning.
Dags att föreviga brödbaks-premiären......
Det blåser halv storm ute, men tid att bli kort i huve't igen, så bara att huka sig och ta sats den lilla biten till frissan och hoppas på att baket blir bra, vi såg nu att jästen var nån dag för gammal och verkar lite trött. Det vore ju synd om brödet inte blir gott, men då får han testa igen......med piggare jäst.
Har knappt fattat att det är fredag och en hel helg ligger ledig framför mig.....än så länge. Den första sen i början av augusti......
 
Köket igår kväll, efter alla äpple-experiment.....
 
Inte salthögar, utan kalk misstänker jag, för spridning på åkrarna.
 
Naturen möter "missanpassad" takeaway.
 
Skogens guld....eller idetta fallet, dikets.
 
Säg till när du har plockat klart, jag vilar sålänge.....
 
Dagens byte.....
 
.....som krävde nybakat bröd tyckte "bagar'n".
 
 
 
 

Ledighet? och äppel-fokus ........

.....har maken "snöat in på". Igår lånade han en bok i ämnet på biblioteket och nu ska husets alla matberedningsmaskiner testas, med äpplen som råvara.
Så idag har han åstadkommit äppelmust, men är inte helt nöjd med arbetsytorna i köket.......
Ja vi har väl inte det största lantköket precis, men ganska ok är det väl ändå om man är organiserad och har lång vana av matlagning i just vårt utrymme. Den gamla devisen "övning ger färdighet" är väl applicerbar i sammanhanget. Dock är det ändå kul att han har fattat intresse för nå't annat än idrottshistoria, så länge det varar. (skördetiden för äpplen sjunger nu på sista versen)
Själv har jag ägnat mig åt att "komma ikapp" här hemma, då det var studiedag från skolan. En trevlig överraskning då jag åter kom till skolan igår, efter en intensiv vecka på boendet.
Ledighet är på så vis relativ, för oavlönat arbete finns det alltid att ta tag i och det behöver man inte vara orolig för att det någonsin sinar. Men avlönat arbete däremot, (vet ju jag som arbetssökande) är svårare att få på kroken i kontinuitet. Dock var det ett trevligt lönebesked som landade i postlådan idag. För första gången på många år kan jag säga att jag för augusti fick lön, i rimlig nivå. Det lönade sig att arbeta! (hahahaha-sarkasm)
Nu måste jag bara kolla lönebeskedet, att allting finns med i rätt mängd, vilket tar en stund för mycket tillägg är det....att hålla reda på.
Nu återstår bara att fixa klart och ställa tillrätta allt som fått vänta, innan jag ger mig på glashus-gardinernas justering. Vilka är återanvändning av dotterns vardagsrumsgardiner, från förra lägenheten. 
Sen ska jag dammsuga internet på en del fakta, arbeten att söka och eventuellt boka nå't kul framöver.
 
Råvara......
 
Matlagning för idag och helgen framöver....."mitt i musteriet".
 
Från äppelmust-tillverkning på köksbordet.....
 
.....till färdig vara.
 
Den roliga tvätten, färdigvikt för denna gång.
 
Gardiner att fixa......
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En tupplur......

......kände jag var nödvändig då jag "landade" här hemma efter skoldag, Tibro-shopping och lunch med maken på lokal. Vi passade på att testa nya köket på Milners och det var helt ok, kan rekommendera ett besök till alla som är hungriga. 
Skulle ju besiktiga bilen, hade beställt och betalt tid men min slutsiffra fick inte komma förrän i oktober. Ogjort ärende alltså, nu återstår att se om pengarna kan flyttas till ny tid, eller måste betalas tillbaka och jag får börja om från början. Makens bil var dock välkommen och behövde åtgärdas lite, sa dom. Tankfästet var tydligen påväg att rasa, vilket inte verkar så mysigt, så han beställde tid hos "grannen" till besiktningen. Det är säkert nästan gratis, eller vad tror Ni?
Denna veckan blev det bara en dag i skolan för min del, eftersom det är studiedag imorron och "personlig assistentdag" på fredag. Sen väntar en ledig helg, om nu inget oväntat inträffar (har ju trott så förut och blivit varse annorlunda).
Kanske att jag åker runt lite på Möbeldagarna i Tibro och kollar, samt besöker nån extra loppis, vem vet.
Igår hade jag tänkt (som så många gånger förr) att komma isäng tidigt, men Liverpool ville annorlunda. De spelade i engelska liga-cupen mot Middlesborough och efter oavgjort resultat följde förlängning och därpå tolv! straffomgångar, innan de tog hem segern. Då var klockan nästan midnatt, som vanligt. Kanske var därför jag nödsagades att lyssna på kroppen och ta en "powernap" nu i eftermiddag.
Den varade i ca tre timmar och nu är jag på g igen och ska sätta mig tillrätta i stickfåtöljen och glo på bland annat bönder........
Kaffe känns också som en utmärkt idé.
 
Se upp för lågt flygande "föremål"......
 
....för övrigt en grå och trist dag med mycket regn och snart är det mörkt dessutom.
 
På altanen syns restena efter makens sista "kok", höstlöv och rikligt med visitkort efter "gänget" med vänner.
 
 
 

Till vilken nytta......

....frågar jag mig, är dessa mass-samlingar i fas 3? Imorse ringde jag till min handläggare där, bara för att "avboka" den ledighet jag föraviserat att jag ville haft.
Då frågade vederbörande om jag kom i eftermiddag???????? Ja precis så många frågetecken poppade upp i huvudet på mig och motfrågan blev: I eftermiddag?
Detta hade blivit bestämt i slutet på förra "sittningen" (augusti) och följdaktligen inte meddelats mig. (Jag var då tvungen att gå till jobbet mitt i)
Min plan för tisdagen, efter ett och ett halvt dygns oavbruten tjänstgöring på riktigt jobb, spolierades till 75%.
Men bara att säga, visst jag kommer! Döm då om min förvåning när jag anlände till platsen för förra mötet och fann den tom. Jagade runt lite, fick till slut tag på nån att fråga, fick ett tips och stötte på ytterligare "en vilsen själ" som letade möte. Det ska också tilläggas att vi var där i tid. 
Slutligen fick vi lokaliserat vart de tagit vägen och arg som ett bi, försökte jag ändå samtala lugnt och sansat. Gick väl kanske sådär om jag ska vara ärlig......
Nåväl, till slut fick jag träffa den nya handläggaren från AF, som verkade vara av den bra sorten (rätt attityd och bemötande). Jag presenterade mig och uppdaterade henne på mina "aktiviteter". Men nån hjälp? (läs inblandning, som föreslogs under morronens telefonsamtal av fas 3-handläggaren) i mina försök att få permanent anställning på boendet betackade jag mig för. Nån måtta på "klampandet" och överförmynderiet får det allt lov att vara.
Allra helst när bristerna i vanligt enkelt informationslämnande, är på en så katastrofalt låg nivå. Ska det "skita sig", föredrar jag att vara ensam ansvarig i just denna fråga.
Kontentan är: Retar man en arbetssökande, är explosionsrisken betydande och "stjäl man" sen dyrbar tid genom bristfällig information och organisation, blir det inte bättre......
Så dagen har varit en enda pyttipanna och den korta stund jag ändå hann träffa gamla arbetskompisar från facket, var såhär långt det enda positiva inslaget......
Imorron är det skolan som gäller igen och nu står hoppet till Liverpool...... om en bra avslutning på dagen. 
 
Detta räddade jag sent igår kväll, från nattens frost. Inte mycket, men har ialla fall växt i min trädgård.
 
"Bajen Bläck" är på resa till huvudstaden.
 
"Skruvad" rondell, kan ju passa att illustrera da'n med...
 
....och har maken startat bensinbolag.......?
 
Ett och annat plommon finns bevisligen att fortfarande kalasa på.
 
 
 
 
 

Flyttat hem igen......

.... efter mer än 25 timmar på jobbet i sträck. Men det var aldrig långtråkigt, trots det gediget tilltagna arbetspasset. Igår eftermiddag var jag dock väldans sömning och tog faktiskt ut lite rast, som jag tillbringade i horisontalläge på tjänstesängen för en powernap. Det hjälpte att bara "tuppa av" en halvtimma, för jag kände mig genast piggare efter detta.
En hel del att göra och bara två vikarier i tjänst, den ena (jag) med något mera erfarenhet på just denna arbetsplats, men det gick ändå bra. Till och med veckans husmöte fixade vi utan missöden.
Idag var sedan all ordinarie personal på "teambuilding" (typ) och då kom en annan vikarie för att hålla mig sällskap.
Hon är dock väl så uppdaterad, så vi var allt ett bra fungerande team, resten av dagen.
Lite proviant köpte jag på hemväg och där var maken ute och plockade äpplen nu igen. Han skulle göra "ett sista kok av äppelmos", men sen var alla byttor att frysa in i slut, sa han.
Själv har jag kollat läget på alla sociala medier, har bara dumburken kvar nu. Till den ska jag virka klart en beställd Hammarby-bläckfisk, att sända till huvudstaden. Imorron bär det iväg ända till Torbjörntorp för reseplanering.
Det är tänkt att vi ska dra till Polen några stycken och hälsa på en tillfällig "lyxhustru"......
Hoppas vi får till det och kommer iväg snarast.......
Javisst ja, måste ju be om lov också, hos "överheten" ........."Tänkte inte på dä'...."  i hastigheten.
Men var sak har sin tid, först planerar vi.....
 
Gott om material till mera mos finns det fortfarande......
 
Frukost framdukad ( i alldeles för tidig timma......) tyckte jag och några till.

Lite sömnig......

...... är jag allt. Känner det nu när jag satt mig vid datorn efter ett innehållsrikt dygn. Sitter här och smånickar, samtidigt som jag försöker "uppdatera mig" på Facebook-händelser och annat. Började som sagt igår klockan nio och slutade imorse 9.30. Sen blev det en resa till Hjo ovanpå detta, för att besöka mor en stund. Men då "inte alla hästar var i stallet" (i den tidiga morrontimman) fick jag ganska snart återvända till arbetsplatsen, då jag upptäckte att telefonen låg i kjol-fickan. Jag som varit så redig och tänkt på att lämna kvar alla jobbnycklar och kort, istället för att släpa på dom.....
Hann iallafall in på second hand  i Hjo och sprang där på syster, som hade tid att säga hej innan hon stressade på assistenten, att de skulle vidare. 
Efter återlämnandet av telefonen fick även Tibros second hand en snabbvisit, innan det åter var dags för en överenskommen hundpromenad i perfekt väder. Lite mjölk behövdes säkert hemma tänkte jag då lokalaffären passerades vid två och stannade till. Där på ingångsdörren stod, att de stängde en timma tidigare just idag. Men jag fixade det precis, både in och ut innan klockan slog.
På förstutrappan möttes jag av maken, lastad med sitt senaste kok av äppelmos, påväg ut till frysen i gäststugan.
Efter föga fantasirik middag bestående av kebab&klyftpotatis, skalade vi gemensamt äpplen till en ny gryta moskokning. Den är precis klar och ska förpackas. Sen blir det Liverpool på en annan burk, samt hyfsat tidigt sänggående, då jag åter börjar på jobbet klockan nio imorron, för att denna gång arbeta till klockan fem på måndag eftermiddag.
Inget ljug förrän då alltså och huvaligen vad mycket som måste ha försigått på Facebook, vid det laget......
 
Hade med egna äpplen och bakade en äppelkaka till kvällsfikat (blev inte mycket kvar....)
 
Under natten hade detta konstverk åstadkommits på min bil......
 
Snöpinnar sålångt ögat kan se, men ingen snö på länge än hoppas jag....
 
Det kliar nånstans, men jag vet inte vaaaaaaar.........
 
En bit av en kopparorm passerade vi....
 
...och snygg svampdekor på en trädstam.
 
Maken "tjuvstartade" lite med skalandet...utomhus, medan jag fixa middag.
 
 
 

Garn och utflykt runt sjön.........

Framåt sena eftermiddagen åkte jag till en garnaffär på andra sidan sjön. Sånnas Mohair som har öppet sin butik på torsdagskvällar. Jag har länge tänkt att åka dit och nu äntligen blev det av. (De har även en webb-butik.)
Många läckra färger i garnet Carolina hade dom, vilket jag redan visste, då jag handlat av dom på torget för något år sedan.
Två kassar fulla med vackert garn att sticka många roliga saker av framöver, blev det.......
Efter inköpet och en pratstund med affärsinnehavaren, beslutade jag mig för att ta varvet fullt ut, runt sjön. Med kameran inom räckhåll fortsatte jag mot Söroset och de branta backarna. Strax innan dessa stod det plötsligt två rådjur alldeles bredvid vägen, på ett fält. Stanna, upp med kameran, veva ner rutan och så drog de naturligtvis iväg in i skogen, utan att de först fastnat på bild. Dock hittade jag några andra vackra vyer i kvällssolen istället att fota.
Har nu återgått till att sticka igen och har precis startat en ny halsduk.......
Detta till en Sandra Bullock-film "Hope floats", som faktiskt är bra.
....och som sagt imorron är det jobb som gäller igen, "so see you Saturday......"
 
Uppförsbacken startar.....
 
....och i kvällsljuset hittade jag lite kor i en hage "på toppen av backen".
 
Nu bär det snart nerför igen, mot hemmet, genom Spethult.
 
Många härliga röda äpplen finns fortfarande på trädet här hemmavid.
 
 

Full fart på gubben.....

....iallafall halva da'n. När jag kom hem från skolan höll han på att tvätta vitmålade ytor på hus och uthus, med trädgårdsslang och borste. Undrar vem som egentligen blev blötast, han eller byggnaderna?
Skämt åsido, nu är de "vita" detaljerna vita igen, inte täckta av någon grön mossvariant och det ser ganska trevligt ut. 
Jag mixade pannkakssmet och började strax värma ärtsoppan (från "plastkorven"). När jag som bäst stod vid spisen och stekte, ropade han ut mig för att titta på en sak. Bakom stuprännan mitt på glashuset, visade sig (nu när det blivit vått) ett gigantiskt geingbo, stort som en handboll ungefär. Nu tömt på invånare, (som tur var) men hur har vi kunnat missa detta vid våra inspektionsrundor? Dock har getingarna inte varit speciellt otrevliga iår, så vi har inte haft anledning att jaga dom direkt och då har de ostört kunnat bygga sig detta "palats" alltså.
Nästa säsong får vi vara mer uppmärksamma och "stämma i bäcken".
Som avslutning på "arbetspasset" spolade maken även av altanen, då hade publiken precis anlänt. De stod fundersamma kvar på gräset och väntade.......
Vädret är fortsatt helt otroligt trevligt. När hösten beter sig på detta viset, är den helt klart min favorit-årstid. Nu ska jag passa på att njuta resten av torsdagen, då jag imorron åter är i tjänst och inte vet om det finns tid till vistelse utomhus, i vackert väder.
 
Mina "nyfödda" bläckfiskar, från igår.....
 
Maken in action.....
 
Litet paket till ett födelsedags"barn" imorron, mest på skoj bara.....
 
Vad blir det till middag?
 
Nyspolad altan! Hmmmm...det måste vi allt göra något åt......
 
Letar han möjligen efter sitt hem........
 
 

Oboy, vilket vackert väder......

....den sången av Peps Persson, har ungdomarna på boendet fått översätta texten på i skolan. Nu går dom omkring och sjunger på den lite då och då. Sen finns det en naturlig anknytning dessutom, de gillar att dricka O'boy.
Dags för en ny översättnings-utmaning kanske......
Idag stämmer den texten för övrigt väldigt bra. Det är precis lagom varmt, soligt och nästan helt vindstilla ute.
Vad har då jag ägnat mig åt som rekreation innan nästa "jobb-anhopning"? 
Altandörren på vid gavel, några vändor till äppelträdet på framsidan och sen skalat en stor gryta till med äpplen, som nu också den har blivit färdigt mos att frysa.
Maken har tröttat ut sig i slänten, tillsammans med nya "leksaken". Mycket sly ääääär det, säger han.
Inga serverade plommon-roulader till lunch och nu återstår en sittning på altanen med kaffekoppen. Hade planer på att dra iväg på lite loppis som är öppet idag, men avstår nog tror jag. Bättre att njuta av solen en stund.
Måste också komma ihåg att beställa tid för båda bilarna på besiktningen i Tibro. Så vi inte får körförbud.....
Annars är jag inne i en "bläckfiskperiod", "sittdonet" vid teven har tillfälligt bytt namn till virk-fåtöljen.
Och nu undrar jag bara till sist: Är det läge att hoppas på lotto-dragningen ikväll kanske?
 
Ännu en gryta klar........
 
Följ bara "ledtråden"........
 
.......för att återfinna maken.
 
Ingas lunchmeny idag.......
 
 

Arbetspass avklarat, nästa......

Hemma igen efter ett dygn på jobbet och har satt tvättmaskin och spis i arbete, maken fixade att vara sin egen arbetsledare och är ute på gräsröjning i slänten.
Själv plockade jag en kasse äpplen och en gryta puttrar med snart färdigt äppelmos. Nu ska jag bara hitta in i duschen, för det känns ganska nödvändigt och är prio ett på agendan.
Medan jag roar mig med det, får spisen fixa middagen och sen bär det iväg igen, för hundpromenad i skogen (med "lånad" hund) och sedan en tur till fyndmeckat: Second Hand i Tibro.
Därefter tror jag att en kopp kaffe kommer att sitta fint och en mjuklandning i stickfåtöljen för att kolla in vad som visas på dumburken.
Mycket behagligt väder för promenaden i skogen var det och såsnart jag klev in på second hand "blev jag överfallen" av "jobb-barn", som behövde lite assistans att hitta vissa saker i affären. Då jag anser mig vara lite av en expert (speciellt i denna affär) tog det inte lång tid att klara av det. Om de sen gjorde några fynd vet jag dock inte, men någon gratis-bok åkte nog med iallafall.
Kaffe på altanen i solskenet var behagligt och inbjudan till utbildningsmässa på Inredia har jag fått även detta år, trots att jag är för gammal för att få studera, jajajaja.......
En nödbedd and står därute på gräset och ser vilsen ut, hon bryr sig inte om de brödbitar jag kastade till henne. Fyra stycken var dock här tidigare och lät sig väl smaka av det något mögliga brödet jag då hade att bjuda på.
 
Högt där ovan molnen........över hustaket i Fagersanna.
 
Äntligen får vi nå't igen, som vi har väntat.....
 
Flygplan även i "Hönsa-skogen"......
 
......som vi gemensamt beundrade.
 
Alltså: Välkommen även iår att titta på alla utbildningsmöjligheter du inte kan få gå.......... 
 
 
 
 
 

Packat och klart igen, samt puckat?......

Denna gång är det inte vantar och halsdukar, utan övernattningsväska för ett dygnspass. Inleder en veckas semestervikariat imorron klockan 09.00 och kan sedan se fram emot ytterligare två dygnspass innan nästa vecka startar. Så skolan "slipper" mig alla dagar denna vecka, utom torsdag.
Utdelningen med lottens hjälp är nu utförd och de som var närvarande verkade nöjda iallafall. Meningen var att alla skulle finnas på plats, men några "var på vift". Dessa får ta vad som blev över, om dom inte vill frysa i vinter.
Valvakan såg iallafall lovande ut till en början. Det var en ordentlig nedgång för "de som ställt till det" i åtta år.
Som engelsmännen uttrycker det:"Enough is enough", tycker svenska folket. Sen är det ju ett aber att vissa tror på enkla lösningar och bara röstar med missnöjet för ögonen. Jag väljer att uttrycka det så, då jag inte vill skylla någon för att vara dum i huvudet (men det ligger dock väkdigt nära till hands ska sägas).
Hur man kan gå på denna populistpropaganda och avstå från att tänka själv, är mig en gåta....
Tyvärr ska väl också sägas att det slutade med ett stort jasså, trots maktskiftet. Nu blir det inte lätt att få nån ordning och sen är det tydligen väldig skillnad på samarbete och samarbete.........
Lite smått barnsligt säger man nej till samtal över blockgränserna, som om det vore en tjock cementerad mur för all överskådlig framtid. Men är man seriös i sina uttalanden att inte låta SD få något inflytande, kanske man ska tänka till lite innan man stänger dörrar, låser och kastar bort nyckeln.
.....och gick det att riva Berlin-muren så........
Man kan inte få allt man vill ha, inte heller slippa allt som är mindre attraktivt, så upp till bevis och ta ansvar. Tänk om och tänk rätt. Prestige vinner ingen på......  
 
Äpplen har jag fortfarande gott om.......

Packat och klart.......

Maken försvann på fotboll under den tidiga delen av förmiddagen, jag passade på att sova vidare en stund. Det blev kanske aningen längre än jag hade tänkt, men va fa....., ibland får man vara flexibel.
Gjorde klart alla halsdukar och fuskvantar igår, så ingen stress. Nu har jag "packat ner" alla alstren och håller precis på med middagen, innan det är dags att åka på ett fyra-timmarspass på boendet.
Framåt kvällen kör vi utlottningen och får då se vem som tar vem, så att säga. Hoppas dom gillar grejerna nu bara.
Idag på valdagen serveras det lax och till detta håller vi tummarna för en god valutgång.
Får väl bli valvaka så snart jag återvänder till hemmet......
Plommonen "sjunger på sista versen" och jag har även idag med en full bytta, för det gillar dom verkligen på boendet. Och bättre att de blir uppätna än ligger och ruttnar på gräsmattan.....
Nu ropar laxen i pannan att det börjar bli lite för varmt, så jag får väl rädda den till tallriken och kyla den med  dillmajonnäsen.
 
Snart åker vi......
 
....jag och plommonen (några fler än så här dock.)
 
 

"Efterdyningar", rundtur och jobb......

Jag vaknade efter en god natts sömn, men trots detta satt det en liten dj... kvar över vänster öga och bankade. Ja så kan jag väl beskriva det eftersom det var hanterbart, men inte bra. Hen följde med mig hela dagen och sitter fortfarande där och knackar lite. Vi får väl se om vederbörande ger upp till imorron.
Förmiddagen ägnade jag åt en tur och retur-resa till Hjo, för att lämna pengar till mor, handla några prylar på Hem & Hobby, samt vidtala syster med assistent om de möjligen kunde hjälpa mor att rösta imorron. Det var tydligen bara nåt hundratal meter till val-lokalen, att dra rullstolen. Enda alternativet, då hon säger sig inte ha fått något röstkort.
Vi får väl se hur det blir med den saken, för syster var inte på humör alls idag.....
Men dagens assistent skulle jobba även imorgon, så hon kanske tar tag i uppgiften. 
Efter ett snabbstopp hemmavid för lunch har jag nu arbetat fyra timmar i eftermiddag och därefter fått se Liverpool förlora mot Aston Villa. Ingen höjdare direkt, kanske ska se lite statsministerduell "till efterrätt" . Man vet ju aldrig, de kanske har nå't nytt att komma med såhär i elfte timmen.....(hahaha)
Dock ska jag slutföra stickprojektet (12 halsdukar och 12 fuskvantar), för utdelning med lottens hjälp imorron på jobbet. Jodå, jag jobbar fyra timmar imorron eftermiddag också. Lite "uppvärmning" inför veckan som startar klockan 09.00 måndag med ett dygnspass och följs av ytterligare två sådana innan veckan är över......
Tillbaka till stickfåtöljen alltså, ska bara fixa en varm hönökake-macka först........ 
 
Visst är det en läcker fönsterdekoration vi har på jobbet......
 
Lite montering återstår, sen är det klart......
 
 

Gomorron........

....vart tog fredagen vägen? Jo i ett illamående och dunkande huvudvärks"rus" som jag har försökt att sova bort. Har väl lyckats sådär, men vid fyra-tiden kändes det iallafall inte helt omöjligt att äta lite fiskbullar.
Skulle ju ha varit i skolan hos en annan lärare idag, men som tur var hade vi sagt "kommer jag, så kommer jag" eftersom det också har blivit en del akuta inringningar på boendet det sista.
Så också igår eftermiddag och därtill både imorron och söndag eftermiddag, men det hade varit trevligt med lite annan egentid än sånt här.
Mor ringde nyss, hon behövde pengar om en dryg vecka men för övrigt hade hon inga kommentarer.......
Ja lite segt känns väl det mesta just nu. Förhoppningsvis går det åt rätt håll, efter kaffekoppen som nyss blev tom.
Får slå på dumburken och sticka lite, innan det är dags att sova igen.
Men några fler politiska debatter blir det nog inte för min del. För det första så har jag ju redan röstat och för det andra käbblas det bara gammal skåpmat från alla håll och kanter. Ska man se "repriser" får de iallafall lov att vara bra.
Nivån på "debatten" har varit låg och dåligt uppstyrd hittills, så det blir Idol-jubileum för min del. Sen kanske jag tittar in på SVT1 mot slutet, (för lite nyfiken är man allt) att höra de dumheter som upprepas gång efter annan......
 
Kombinerad frukost/middag.......
 
.....och Ia "har skaffat pass" .......så nu så...... (Elins instagrambild)

Opera, morotskaka, samt bara hem och vända.....

Som framgick av gårdagens inlägg, var det arbete ovanpå skola som gällde igår. Idag var det tvärtom, skolan efter arbetet. Från det ena stället till det andra men inte så lång förflyttning, bara en kilometer.
På agendan denna dag stod högläsning, en och en med mig som förhörare och det omfattade ett spann på alldeles lysande till "närapå katastrof". Det kanske låter lite drastiskt, men om vi säger så här istället: Hos vissa finns en kraftig utvecklingspotencial att leta efter. Ock med återkommande övningar får vi se hur det går.....
På rast nummer två under skolarbetet pep det i min ficka och förutom bekräftelse på nattens tjänstgöring kom en fråga om jag kunde jobba även eftermiddagen idag. Givetvis blev svaret OK! och ett tack-sms kom snabbt tillbaka.
Så jag är nu bara hemma och mellanlandar under två timmar innan det ånyo blir till att träffa "kidsen".
Under gårdagskvällen hanns det med att baka morotskaka på rårivna morötter som blivit över vid middagen. Till detta serverades operamusik, från nån spellista på min jobbarkollegas mobil.
Själv satt jag och stickade, medan en av grabbarna assisterade i bakningen. Till kvällsmat serverades alltså nybakt kaka, (som knappt hunnit kallna) förutom smörgåsar och flingor. Den var klart godkänd ska jag meddela.
Nu får det väl bli lite lunch innan jag åter styr kosan mot centralorten för fem timmars arbete......
 
Maken fortsätter under tiden med sitt röjande i diket......
 
Ny leverans av plommon är packad, den igår mottogs väl och är nästan slut, så fyller på lite då vi har gott om denna vara på trädet.
 

Jazz, ny leksak och jobb.....

Som vanligt är det väldigt svårt at hitta sängen om kvällarna, inte förrän en bit in på natten "dyker den upp".
Kanske har för mycket prylar i huset iallafall, så det skymmer sikten. (Typ: "Man ser inte skogen för alla trä'n.")
Nåväl, ingen annan än jag själv blir egentligen lidande, så smällar att ta bara....
I skolan var det övningar på plural-böjningar och dags för fotografering till skolkatalogen. Men skönt att slippa vara med på kort för egen del. Strax innan det var tid för fotograferingen började det spela ute på skolgården och vid närmare titt, så var det nå'n form av jazzband som hade "konsert" en stund. I vilket syfte, eller varför vet jag dock inte.
Maken stod på språng då jag anlände hem, för att göra ett inköp av en ny "leksak" till trädgården, en kompostkvarn. Han hyrde en röjsåg igår eftermiddag och har lekt med den i vår branta slänt, både igår eftermiddag och hela förmiddagen. Men nu skulle den återlämnas och annat redskap alltså införskaffas hos samma firma.
Detta för att bli av med allt han röjt hittills och för framtida bruk.
Iordninggörande av potatis och rotfrukter för ugnsrostning, blev min uppgift och därtill kycklingfiléer. Hade nog "hävt på" väl generöst med kryddor, för det var lite starkt, men fullt ätbart.
Mitt i maten ringde telefonen och: Hej! kan du komma och jobba ikväll, samt sova.......
Inga hinder förelåg, så det kunde jag väl göra, nästan mer än gärna..... 
Konsekvensen av detta blir än tidigare uppgång, så se till att pallra dig isäng ikväll nu då.......
 
För ett kort ögonblick igår kväll: "Heaven's on fire".
 
Oväntad jazz-koncert på skolgården vid Fågelvik idag.
 
Före.......
 
.....och efter ugns-vistelsen.
 
Får jag lov att presentera vår nya leksak......
 
Till sist: Snart är det precis ett år sedan jag gjorde utställningen om morfar. (Septembers foto i min almanacka)
 
 
 
 
 
 

Nu är det gjort......

....den medborgerliga plikten, att i en demokrati gå och lägga sin röst. Givetvis röstade jag på rätt sida också,  vilket i min värld är så självklart, att det inte ens behöver ordas om vidare.
Skolan avklarad även idag och trots allt teknikstrul, blir det lite tid över för regelrätt undervisning. Nu är det ju inte jag som planerar och bestämmer lektionsinnehållet, men helt klart är det mycket frustrerande att inte som lärare kunna ägna största delen av dagen åt lärande, utan mer eller mindre vara akut-tekniker på strulande och långsamma datorer. Lägg därtill icke fungerande kopiator, för utskrift av övningsuppgifter och vem som helst skulle väl vara färdig att klättra på väggarna.....
Dock får man säga att lärare är ett luttrat och tåligt släkte, men den inre stressen kan inte vara nyttig i längden.
Detta iakttaget av en observerande, registrerande "sidekick", dvs. jag själv. Flexibiliteten är imponerande.
Hem för att möta kompisen som kom på besök, två gånger. Hon hade, precis som jag tvättdag och behövde en "halvtidspaus" för service. 
Vilket får mig att komma ihåg den andra tvättmaskinen som ännu inte är tömd och åtgärdad.
Några fynd på second hand hann jag också med, bland annat vinglas med "grogglasblommor". För jag har kvar sedan före branden (-97) några glas inköpta hos porslinsaffären på Sparhuset då det begav sig, med just detta blommönster.
Sen blir det dumburk med stickning. Jag är rätt förutsägbar och inrutad i mångt och mycket, men man har inte roligare än man gör sig.....
....och sticka är både roligt och rogivande, i min värld.... det också!
 
Halsduk nummer tio (av tolv tilltänkta)
 
Dagens fynd......
 
 
 
 

Tillbaka i vardagslunk......

 
 
.......med något sämre väder att starta måndagen. Ganska ordentligt mycket sämre väder än vad helgen bjöd på var det, då väckningen ljöd och jag tvingades kliva ur sängen. Man blir lätt bortskämd och snabbt van vid solsken, vilket vi har fått avnjuta nu under en längre tid.
Hällregn, långsamma fordon och hårt arbetande vindrutetorkare, var vad som gällde påväg in till Tibro och en ny skolvecka. Men kul att träffa alla ungdomar igen givetvis och några frågade när jag skulle jobba på boendet igen, nästa måndag blev svaret......
Idag var det annars "möbeldag", dvs. med hjälp av Lexin på datorn, lära sig hemmets alla rum och vanligen förekommande möbler där. Vissa ord var lite förvånande, exempelvis säkring, kontakt och jack. Det är väl inga möbler direkt.......men anses finnas i en hall tydligen, dock inte i min hall (förutom kontakt då förstås).
Skoldagen gick hursomhelst väldigt fort, regnet strilade fortfarande och en aning blöt blev jag då affären behövde besökas. 
Väl hemkommen passade jag på att först uppdatera mig på sociala medier och sedan titta på en gammal svensk film (idogt stickande).
Lunch fick vi så småningom och nu väntar strax TV-kväll, med landskamp i fotboll. Vi får väl se hur det går där nere i Wien.
Oavsett resultat, så kan man ju passa på att fortsätta stickandet........
Nu har det slutat regna förresten, kanske ska ta lite frisk luft i trädgården, som "förrätt" till stickfåtöljen.
 
Ja gott om äpplen har vi, kokade lite mos igår och i fredags........ men hoppar nog över idag.
 
......hämtar några plommon istället tror jag.
 
....eller vindruvor kanske.
 
Hittade några palsternackor, att ta hand om?.....
 
...och snart blir det paprikor.
 
 
 

Lågtempererat kött, Hallon-Ballon och Nanne-kram.....

På såna här jubileumstillställningar med alla priser och förtjänster i olika valörer (som ska delas ut), tenderar det till att dra ut på tiden. "Många goda insatser var det", som skulle premieras i Västergötlands Bordtennisförbund och två och en halv timma tog det av eftermiddagen innan allt var genomgånget.
Dock fanns det på plats ett antal "gamla" bordtennisspelare från damsidan, som hade en imponerande mängd landskamper i bagaget från sextiotalet, då det begav sig. Dessa nyttjades flitigt som prisutdelare och något eller några av namnen kändes bekanta.
Sen följde ett litet uppehåll innan middagen skulle serveras och några utmärkelser visade sig vara sparade, att ha som underhållning då vi väntade på nästa rätt. Men allra först presenterade kökschefen menyn, vilken bland annat bestod av "lågtempererad ryggbiff". Vilken visade sig vara helstekt nötkött, sen skuret i tjocka skivor, (mycket gott) med diverse tillbehör.
Som sagt var maten varvad med diverse uppvaktningar och underhållning från scenen. Strax innan desserten, kom kvällens stora överraskning infarande: Nanne Grönwall. Hon sjöng först en stund, för att därefter göra en paus och vara prisutdelare till de sista utmärkelserna,  hedersprisen.
...och se där fick även maken en släng av sleven, som tack för allt research-arbete till jubileumsskriften. Det blev både "diplom", statyett och kram av Nanne. Nu hade väl han knappt koll på vem detta var/är, då hennes musikrepertoar inte är något han lyssnar på, men att hon är hyfsat känd fattade han väl iallafall. 
Som avslutning på kvällen tog vi en drink i baren och satte oss att se ut över Skövdes nattljuspanorama långt där nedanför. Alltmedan en ensam trubadur "slaktade" än den ena. än den andra hitlåten.
Han hade precis förstört "Suspicious minds" och gick raskt vidare på "Proud Mary", men då fick det räcka tyckte vi och begav oss till rummet. Sängarna föll olika i smaken, själv hade jag ryggproblem, medan maken tyckte att de var ganska bra, när han väl somnade.
Hotellfrukost med vidunderlig utsikt därtill nästa morron var mysigt. Vädret var också helt perfekt och efter att maken besökt det idrottshistoriska muséet i källarplan, åkte vi till ÖB för lite proviant. (när vi ändå var i sta'n typ)
Hemma hade sonen övernattat och våra nattgäster hade haft väldigt trevligt på bröllopet. De åkte precis vidare mot sitt nattåg norröver och jag har satt tvättmaskinen i arbete.
Maken är på fotboll......
 
Utsikt från Billingehus, precis på krönet av slalombacken i Skövde....
 
...mera utsikt, bakom träden till höger finns Lingonstigen, där jag växte upp.
 
Sjuttiofem guldbollar som symbol för jubiléet, sköts ut från scenen....
 
...och en av dom fångade maken.
 
Här var vi.
 
Nanne Grönwall underhöll......
 
...delade ut pris och kramades.
 
Det här är vad han fick.
 
"Jag är så avundsjuk" sjöng Nanne som avslutning....från en stol i närheten.
 
Drink med utsikt..... "Hallon, Ballon" hette den visst och gick ju ner som synes, precis som makens öl.
 
 
 
 
 
 

Bordtennis på Billingehus.....

Idag är det dags att åka till Billingehus i Skövde. Nästan som att återvända till "mammas gata", då jag är uppvuxen bara ett stenkast därifrån. På Lingonstigen strax nedanför hotellet och bredvid slalombacken.
Den sistnämnda fanns redan då vi flyttade dit till nybyggd villa 1960, dock inte av det format som är idag, utan mindre och med replift.
Hotellet och badanläggningen byggdes under tiden jag bodde där, för tidigare fanns bara Alphyddan, en liten kaffe/värmestuga med möjligheter att boka middagar för sällskap. Det är iallafall så jag kommer ihåg det från barndomens skidturer, däruppe på berget i de anlagda spåren runt Hållsdammen. 
Nu är vi inbjudna som hedersgäster till Västergötlands Bordtennisförbunds 75-årsjubileum, därför att maken gjort en del idrottsistoriska arbeten åt dom inför dagens festligheter.
Alltså bankett på Billingehus med vidunderlig utsikt över hela Skövde stad (och god mat förhoppningsvis) att se fram emot i eftermiddag och kväll, följt av övernattning med påföljande hotellfrukost. 
Hemma "vaktas huset" av tre bed&breakfast-ungdomar som är väldigt trevliga. De ska bara gå på lite bröllop också. Fullt med festligheter alltså.
Orkade inte dra iväg på second hand idag, så har väl missat en massa fynd kan jag tänka.
Ska bara fixa lite lätt-lunch nu, sen drar vi........ 
Och jodå, änderna har varit på visit och altanen är nyspolad......
 
Nyanlända gästerna tar in utsikten....
 
.....innan jag körde bort dom till trädgården där bröllopsfesten ska hållas imorron.
 
Fick en sightseeing av kompisen och allt verkar tip-top inför eventet.
 
Alla nattgäster avnjuter sin frukost, i det gröna.

Andvakt och äppelmos.......

Idag är det lika fint väder som igår och jag har ägnat en del tid åt att städa undan det värsta. Tagit en promenad med dammsugaren och sen fick även moppen en mini-tur "till finish".
Såsnart man visar sig och har dörren öppen till altanen, tar det inte lång tid innan "horden" anländer. Maken gjorde en ordentlig rengöring av hela däcket och hann knappt innanför dörren, förrän de åter var på plats.
Då tog han sin ljudbok, satte sig i en stol mitt på altanen och vaktade. Slutligen, (när de stått och tittat på honom en bra stund) gav de upp och vandrade vidare till grannen.
Gott om äpplen har vi som ni kanske sett på fotot av äppelträdet för några dagar sedan. Jag tror mig kunna säga att det är Fagersannas största äppelträd dessutom. Vad göra då, om inte äppelmos i mängd att frysa för kommande vintersäsong. Maken fick plocka in 30 äpplen, som jag skalade och skivade, för att sedan koka i en stor gryta. Det blev sedermera fyra byttor för frysen. Alltid en början.....
Under eftermiddagen har två av tre nattgäster anlänt och vi har suttit en stund på altanen, druckit kaffe och pratat.
Nu ska jag strax köra dom till platsen för bröllopsfesten, så de hittar ordentligt imorron.
Orten är ju inte speciellt stor, men är man här för första gången så kan en orienteringstur vara bra kanske.
....och vädret det håller i sig.......
 
Dimma över sjön imorse, back to bed.......
 
Nu håller ni er därnere......
 
Första koket av äppelmos för säsongen.
 
....och samma vackra väder som igår......
 
 
 

Bed & breakfast.....

....är nu iordningställt inför morrondagens tre gäster som ska bo i två nätter. Änderna har varit med och inspekterat, så jag tror att det blev godkänt. De verkade vilja "hjälpa till" med att bädda sängar, eller kanske var det något helt annat de hade i kikaren? Hursomhelst så fick jag stänga om mig, annars hade de säkert "provhoppat" bäddningen.
Tror att allting är på plats, annars får de väl "hojta".
Maken är på hörselinformation, inför framtida förstärkningar på den fronten.
Vädret är helt perfekt och jag ska strax gästa min altan tillsammans med nå't svalkande. Skolan idag innehöll "läxförhör" i form av en enklare diktamen, som jag fick nöjet att genomföra.
Och som vanligt avslutades dagens lektioner med en kortfilm om fåret Shaun, vilket är väldigt uppskattat.
Om man går ut i trädgården behöver man inte vara ensam särskilt länge, för strax dyker det upp ett flygfä, så också nu i eftermiddag. Fröken And åt lite nedfallna plommon, men vaggade strax upp till mig där på altanen, i hopp om att få något annat godis (=gammalt bröd).
Då hon denna gång var alldeles ensam, gav jag med mig och slängde ut en brödkant. Alldeles nyss flög hon iväg, mätt och belåten får vi tro, tjattrade gjorde hon iallafall, som avsked.  
Och i ugnen befinner sig just nu en kålpudding.......
 
....igår hade skatorna "riks-ting" på verandaräcket, det var ett förfärligt liv.
 
Utanför skolan, (bredvid min) stod denna bil parkerad idag. Reportage på gång??
 
Klart för gäster.......
 
.......och vädret är ljuvligt, precis lagom.
                                             
 
 

Det finns gott om svamp.......

....men VAR ÄR KANTARELLERNA? Har aldrig lyckats hitta något kantarell-ställe av rang, bara några ynka exemplar lite här och där. Räcker aldrig till mer än högst två mackor, då det med möda har blivit rensat.
Innan jag tog en tur i skogen (eller snarare på skogsvägen) med hunden som sällskap, tillbringade jag dock hela förmiddagen i skolan.
Idag var det mycket med klocka och tider på tapeten. Inte helt lätt att ta till sig vårt system med 13.00-24.00 under senare delen av varje dygn, kvartar i och över, samt minuter  före och efter. Ja jag säger det igen: de har det inte lätt, men några fattar förvånansvärt snabbt och de andra ger inte upp i första taget, utan tragglar på......
....och vi fortsätter imorron.
Maken har eldat lite, (i tunnan i slänten) så det luktar rök "överallt" och fyra av de hungriga fem (änderna) har varit här och gjort ett nytt försök. De fattade dock ganska snart att det inte blev något. Gå och ät plommon sa jag till dom och de drog sig ner till trädet, men fick inte sönder dom som låg på marken. Då gav de upp och vaggade i snabb takt över gräsmattan och genom häcken till nästa granne....
Om de fick nå't där förtäljer inte historien, men än har de inte kommit åter iallafall. Dock hann de lämna spår på altanen den lilla stund de var här, så maken har nu spolat densamma två gånger redan idag.
Dags att fixa till "gäststugan" kanske, då det kommer tre bed & breakfast-gäster från Norrland på fredag. De ska vara med på ett av bröllopen här i byn på lördag.
Vi får väl se, för jag har haft väldigt svårt att hålla mig vaken här vid tangentbordet och hade inte kompisen "ringt och stört", skulle jag nog ha "avsomnat" ordentligt. 
 
Är det det här man kallar målgång?
 
Fin färg där nere i gräset, men......
 
....definitivt fel sort.
 
Är dessa månne ätbara, gott om dom finns det iallafall.
 
Solen lyser på en gran i den för övrigt täta skogen.
 
Vårt äppelträd levererar.......
 
Bara att ta för sig och hugga tänderna i, men "be ware", dom är ganska sura....
 
 
 

Tillbaka i skolan.....

Idag var det alltså dags att återvända till skolan för min del. Ett väl tilltaget "sommarlov" kan ju tyckas, men med tanke på att jag inte får lov att läsa för egen del, kanske man istället ska undra vad jag har där att göra över huvud taget?
Har ju sökt tjänsterna som elevassistent, när de tidigare i somras var ute på Platsbanken och nu har ju skolan varit igång två veckor, men inte ett ljud har jag hört i frågan. Enligt min handledare på skolan var de visst inte tillsatta än....? Man kan väl tycka att de skulle behövas från start. Och lite halvkaos var det allt.......
Efter svensklektionernas slut blev det åter till hemmet och insändning av aktivitetsrapport från augusti. Säger bara, att har de synpunkter på att jag inte gjort tillräckligt i augusti då j......
Innan jag kom så långt, blev det en fika på vår veranda med en av grannarna på gatan och två hundar hälsade på samtidigt, varav den ena var valp och väldigt söt.
Träffade henne vid postlådan och det var väl sisådär två år sedan vi tog en fika gemensamt senast. Hög tid för uppdatering alltså.
Fläsk med löksås bjöd jag på till middag före avfärd till second hand. Där blev jag 40 kronor fattigare, men några prylar och lite garn rikare.
Stannade till i utkanten av Fagersanna och beskådade förberedelserna inför helgens ena bröllop, samt pratade lite med kompisen och några till i familjen. Kan även tänka mig att det i andra ändan av samhället är liknande bestyr, för där ska ytterligare en kompis gifta bort barn.
Symöteslottot är inlämnat för en ny tioveckors-period och "vinsten" för senaste blev totalt 59:-. Vilket i sin tur föranleder en reducering av saldot på spelkontot, då totalinsatsen för en period uppgår till 440:-.
Men visst vinner vi storkovan den här gången istället......
Nu får jag ta mig i kragen och titta på programmen jag spelade in i helgen.......
 
Igår hade vi trevligt....konstnärsvännerna och jag.
 
En skata har intagit altanen: "Mitt....bara mitt", tycks hon tänka då hon tittar ut över tomten.
 
Skräpet blandas..... i soppåsen.
 
Mörka moln över nejden, men det blev inget regn.
 
Gula löv på björkarna redan.....
 
Förberedelser inför bröllop.
 
Elda upp skiten.......
 
 
 

Då var det slut.....

....på semestervikariatet.
Men nu börjar istället inringnings-säsongen, vilket kanske kan bli mer spännande än förväntat. Med det menar jag att det finns vissa utsikter till att det kan bli en hel del framöver, som givetvis tacksamt tas emot. Utav flera enkla anledningar: Ett riktigt jobb är alltid att föredra, en trivsam arbetsplats återvänder man mer än gärna till och riktigt meningsfull sysselsättning är ett privilegium.
Det kan inte nog understrykas i sammanhanget, hur viktigt det är med ett väl fungerande samarbete, bra ledning och trevliga arbetsuppgifter. Arbetsglädjen infinner sig per automatik om dessa förutsättningar finns på plats.
Nu ska ingen tro utan att det finns både bekymmer och problem att hantera, men det mesta löser sig om man är ett väl fungerande team. Sist men inte minst märker man inte ens hur fort arbetstiden tickar iväg......
Under gårdagen passade jag på att ta min rast lagom för att vara med på trädgårdsmötet med riksdagsledamoten Monica Green i Fagersanna hos en gemensam vän.
Vi fick god mat, trevlig pratstund med bra diskussioner och nyskördade vindruvor med oss därifrån.
Söndagskvällen var sedan rätt hektisk, eftersom det alltid är "vecko-möte" på boendet då och protokoll ska skrivas. Det tar ett tag i anspråk och sen i skoltider ska man  upp i ottan för frukostgöromål morgonen därpå.
Tanten var rätt trött i förmiddags och tittade bara in på vårdcentralen för ett litet stick, för att sedan åka raka vägen hem på date med sängen.
Ikväll ska jag på träff med mina "konstnärsvänner", från den tiden det begav sig då vi flätade korgar, målade med äggtempera och åkte på slöjdmässor. Det var ett tag sen vi sågs "på riktigt", dvs. träffades allihop för en gemensam pratstund. Annars bor vi samtliga kvar i byn, med omnejd. 
Imorron väntar skolan och "assistent"-jobbet i fas 3 på mig, samt möte med ungdomarna från boendet, i den miljön.
 
När "riksdagen" kom till Fagersanna!
 
Vi fick plocka vindruvor.....
 
.....och lyssna till planerna för framtida förbättringar för alla.
 
 
 

RSS 2.0