"Medaljens baksida"

Efter nästan en hel vecka med gäster i huset, kommer när de åkt hem, nödvändigheten att återställa ordningen. Tvättmaskinen får ta sin del av jobbet, medan det ännu inte har uppfunnits en självgående städmaskin för kombinerad dammsugning och golvtorkning. Visst finns här hjälpmedel numera, så knäskurande behöver man ju inte ägna sig åt, men det är inte lika geschwindt som med tvättmaskinen, bara ladda och trycka på knappen.
Det ska visserligen sen både hängas och vikas, men på något sätt känns det inte alls lika jobbigt, som att först "rasta" dammsugaren, för att strax därpå göra samma runda med moppen.
Nu är det i alla fall gjort och köksmattorna fick som bonus åka karusell, två gånger, en kall och en varm rundtur, innan de nu åter rena och fina har intagit köksgolvet.
Fick på eftermiddagen fint besök, av Ingrid med "semesterhund". Vi passade på att ta en fika på verandan, innan de mörka molnen rullade in över Fagersanna och avlämnade en ansenlig mängd vatten, såpass mycket att jag "slapp" klippa gräset.
För att återgå till resonemanget om medaljer, så här i OS-tider och göra en jämförelse. Det ligger mycket tid och hårt arbete bakom en vunnen medalj, men med facit i hand har jag aldrig hört att någon ångrat sin satsning.
Samma gäller även för mer vardagliga ting. Skulle aldrig komma på tanken att avstå från barn/barnbarn-besök bara för att det är jobbigt till viss del.
Smällar man får ta helt enkelt.........dvs. alla medaljer har sin baksida.
 
"Molle" behöver en fast förankring i tillvaron, tillfälligt......fick bli plommonträdet.
 
Sen fick han vara med på verandan när vi fikade......
 
innan de mörka molnen anlände med nederbörd, som befriade undertecknad från gräsklippning, idag.
 
 
 
 
 
 

Det är fult att skylla på barna....

Då var det söndag igen och den enda kvarvarande sådan i juli, men som jag nog låtit Er förstå sen tidigare, avstod jag denna sista "försäljningsmöjlighet" på torget i Skövde som hantverkare.
Vädret var visserligen ok, men med de två föregående resornas ekonomiska resultat var det inte försvarbart att göra denna sista resa. Sen var det också sista dagen, (för den här gången) som barnbarnen och dottern var på besök.
Det i sig är väl mer än giltigt förfall för inställd torghandel. Jo för så illa har det ju varit, att det har stått och fallit med min närvaro.
Nu är det väl inte detta jag vill skylla på barnbarnen, utan mitt skolk (en hel vecka) från gymet. Eller som back up-orsak, det ovanligt varma vädret.
Nåväl när "gästerna" åkt pallrade jag mig i alla fall in till nämnda etablisemang för en "omgång". Där fanns inte många själar, men en av dom var bonusbarnbarnet från Hörnebo, som genast bekräftade min sekundära anledning till skolket. Det hade varit olidligt varmt i lokalerna de senaste dagarna. (var väl det jag visste!)
Hur som helst, i några dagar framöver har jag nu ett rent samvete ändå. Lagom kom jag sen hem till Sveriges herrars handbollsmatch i OS och dom spelade riktigt rolig handboll, faktiskt.
Men apropå barn, ibland är dom ganska klippska dom små liven, dessutom roliga utan att ha en aning om det själva.
Vid frukost åt vi smörgås med några olika pålägg att välja på, som vanligt. Lillebror är ett stort fan av salamikorv, på smörgås, bredvid smörgås och utan smörgås. Idag var inget undantag, men som vanligt har han också svårt att koncentrera sig på maten och hamnar ofta på efterkälken med macka kvar, långt efter vi andra är klara.
Likadant var det imorse och för att lösa situationen och få slut på mackan fort, erbjöd han mamma korven.
Varpå hon svarade att hon inte åt korv. "Men den är god" säger det oskyldiga lilla barnet, "smaka, ta bara en liten bit i alla fall". Vi kunde inte hålla oss för skratt, för det var precis det tillvägagångssättet, vi försökte få honom att prova stuvad vitkål på, i fredags.
 
Ready to start the journey home....
 
....vad har hon i bagageluckan då?
 
...och här en bild på det beryktade "fågelhuset" jag berättade om igår.
 
Men vi har fina blommor att titta på, istället....
 
.
Kaprifol
 
och mera kaprifol, som luktar gott också.
 
 
 
 

"Det ska bli regn på lördag".....

....sa storebror när han kom i måndags. Så rätt han hade, för det kom en ordentlig åskskur mitt på da'n och ytterligare en med blixt och dunder nu ikväll.
Satt inatt och tittade färdigt på OS-invigningen och sov gott imorse en bit in på förmiddagen. Sen började ju sändningarna igen, så sådär värst långt från TV:n har jag inte tillbringat dagen.
Mamma och grabbarna tog med min nybakade toscatårta och åkte till Hörnebo för besök hos syster/moster och kusiner. Vi gamle stannade hemmave' som sagt och följde sportsändningarna, när inte väderleken satte käppar i hjulet. Delar av Sveriges fotbollsmatch försvann från rutan, då det regnade kraftigt.
Framåt fyratiden kom "gänget" åter, för att äta fiskpinnar till middag. D.v.s lillebror hade ju somnat i bilen på hemväg, så han tog en rejäl eftermiddagslur och åt middagen till kvällsmat istället och nu (strax före midnatt) är han fortfarande pigg.
Dottern fixade en Västerbottenpaj till kvällsmål och på besök kom även sonen/morbror. Han hade haft en strulig natt på tidningsutkörarjobbet och bara sovit några timmar sen igår. 
Storebror tyckte dock att han skulle hjälpa till så vi fick "fågelhuset" färdigbyggt, innan dom åker hem igen imorron.
Bäst som vi höll på att slå våra kloka huvuden ihop för en snitsig finish och samtidigt försöka få det funktionsdugligt och lockande för tilltänkt målgrupp, (änder) vaknade lillebror som genast också ville vara med och designa hantverket.
Vi kan väl säga såhär, att något skönhetspris lär inte slutresultatet inbringa, men kan Ernst bygga tokigheter (i TV) kan väl vi göra det också!
Framför allt hade smågrabbarna roligt och sprang mer än gärna efter mer skruv till morbror, när han bad dom.
....nu sitter "skapelsen" fastskruvad i tallstubben och vacker är den inte! Det vore riktigt ljug att påstå nå't sådant. Men barnen verkade nöjda.
Sen var det bara att snabbt ta sig in i huset igen, för blixt och dunder närmade sig med stormsteg.
Vi satt sedan och räknade för att kolla hur långt bort ovädret egentligen var. Det var också spännande och dom tyckte inte alls det var läskigt.
Det var däremot mormors häxa som hängde i fönstret tyckte lillebror, så han bad att den skulle få gå och lägga sig i garderoben, när han var på besök.
....och visst kunde väl hon få vila lite........
 
Andhus inför nästa säsong under konstruktion, återstår nu att se om det duger till att locka "kunder"....
 
Det närmar sig.....
 
 

"Värme-epidemin fortsätter.....

Nu är det fyra hela dagar på raken med onödigt varmt väder. Så tycker i alla fall jag och en följd av detta har blivit att det finns gott om getingar som letar sig in i huset så snart man öppnar altandörren. Vi har ju fått hjälp av Anticimex med att sanera våra getingbon, dom vi har lyckats lokalisera. Men det lär finnas gott om denna vara över lag sen någon vecka tillbaka, enligt dom som får ta hand om dessa "odjur" åt folk.
För min del var det dags att åka på massage idag igen och denna gång bad jag att hon även skulle ge sig på min onda fot. Det kändes ordentligt idag också, men är inte hälften så öm som senast, men skönt är det, speciellt efteråt.
Åkte sedan för att byta några ord med kompisen, som fortfarande sedan igår kväll var mycket mörbultad av sin massage, men väldigt nöjd med att hon äntligen kommit sig för med att gå.
Maten tar slut mycket fortare när man som just nu är fem i hushållet, så bara att åka till affären för påfyllning.
Medan jag var "på uppdrag" passade barnen och morfar på att gå ner till badet. Mamma stannade hemma och vaktade huset, från solverandan.
Korv med stuvad vitkål till middag fick blandat mottagande, men det fanns även vanlig kokt potatis för dom som "ballade ur".
Glass på verandan följde med kaffe till alla vuxna som tillbehör. Till kvällsmat hittade vi en hel del rester som vi trollade fram en sallad med tonfisk av. Mamma och storebror var sen ute på löpning/cykelrunda en stund.
Mormor tog igen sig vid TV:n i väntan på OS- invigningen, som förresten nu har börjat.
Inga fick även en sen bakorder innan dagen var slut: "Du skulle ju göra en sån där kaka, som gamlamormor fick häromdagen". Så den värmer glasyren i ugnen medan jag "ljuger färdigt för idag".
OS-invigningen håller ju på till ett inatt, så jag hinner nog se så mycket jag orkar med innan jag tröttnar, i dubbel bemärkelse!
 
Morfar tog  kort på bröderna vid badet i full färd med ett dammbygge.
 
Nytankade med glass orkar vi springa igen.
 
....men se här, en bild på lillebror utan att han spelar pajas!
 
Bakom blåbärsbusken från mitt fönster vid datorn, bevittnar jag hur bröderna löser ett mekano-problem.
 
"Elden" slocknar i Fagersanna, men tänds strax i London.
 
 
 

Moster Elins glass med mera.....

Ytterligare en händelserik dag startade med att tre stycken tältsovare kom in vid åttatiden för att förse sig med frukost. Då vädret var på sitt allra bästa humör, tog vi med oss frukosten ut på verandan där vi bara stördes av en enda geting en liten stund.
Ringde sedan till glasögonreparatören i Hjo och fick veta att kalaset kostade tvåhundra kronor och skulle ta två timmar att få färdigt. Bara att leta fram föregående par glasögon för att över huvud taget kunna se sin omgivning under denna tid och sedan hitta på något att göra medan vi väntade. Alla valde att följa med, för det fanns väldigt god glass nere i hamnen, visste dottern. Helt riktigt, Moster Elins glass kan rekommenderas och där fanns många smaker och varianter att välja på.
Vi gick sedan runt i hamnen och tittade på Trafik och alla andra båtar, innan morfar och storebror gick för att hämta bilen, medan vi andra fortsatte genom stadsparken till gamlamormor där vi möttes igen. Sen hade två timmar passerat och det var dags att hämta de riktiga glasögonen igen, vilket var skönt.
Hemma serverades kyckling med ris till middag, varpå alla utom jag gick till badet, efter att fru And fått sin middag, av bröderna Bus denna gång.
Själv kopplade jag av med att spika lite på "fågelhuset" och sen dimpa ner i min solstol en bra stund.
Visst ja, gräset på framsidan var ju klippfärdigt för flera dagar sen, så lika bra att fixa det innan jag fastnade vid TV:n för att kolla vad Ernst nu skulle hitta på. Därpå följde på TV4 Film en av mina absoluta favoritfilmer: Shirley Valentine. Har Ni inte sett den, ska ni absolut göra det.
I tältet inatt sover storebror och mamma, lillebror ångrade sig och kom in till morfar istället.
Imorron blir det massage igen för min del. Kompisen hade varit där ikväll och kände sig som om någon hade manglat henne, vilket är ett mycket gott betyg från en som vanligen "utsätter oss andra för detta".
Om vi har tur, vill säga......
 
Jodå, det smakar.......utmärkt.
 
De andra ligger lite före, försvinnande goda glassar.....
 
Sen tar vi ett gruppfoto vid Trafik med Vättern som en spegel bakom.
 
"Lektåg" nere på hamnplan......
 
...måste vi givetvis testa att klättra lite på,
 
båda två!
 
Middag blev det så småningom, efter hemkomst.
 
Sen lite "chill" med spelkonsollerna i högsta hugg....
 
....innan det bar iväg ner till badet.
 
Strax läggdags, inte bara för solen.....

Idag var det varmt,- för varmt!

Jo så var det, för jag vill inte ha över 25 grader och det var det idag. Alla klagar på det svenska vädret men i min värld är det inte nödvändigt med gassande sol och tvärvarmt, vart man än går.
Gjorde ett tappert försök att börja snickra ett enklare "fågelhus" som lillebror har påmint om sen han kom i måndags. Varför han ville bygga ett sådant har jag väl inte riktigt förstått, men hade själv tänkt testa en variant att erbjuda änder till nästa år. Detta efter att ha hört om hur de häckat i blomsterlådor uppe vid hyreshusen här i samhället.
Började alltså plocka bland spillbitarna från verandabygget och letade fram hammare och spik. Bara så långt i planeringsstadiet rann svetten om mig och efter att ha spikat ihop en del till den alldeles egenhändigt uttänkta designen, var det bara att inse fakta. Ingen lämplig dag att starta ett sånt projekt, risk för ryggskott på grund av arbetsställningen och näst intill folkilsken till följd av värmen. Därför får det bli en "paus i skapandet" tills inspiration och utformning kommer i fas.
Sen passade mina glasögon på att gå sönder, sådär som en extra liten sommarbonus och även om det är en mindre reparation, så måste ju någon som kan sin sak finnas tillgänglig för utförandet. Vi får se om den föreslagne finns på plats imorron, vilket då innebär en tripp till Hjo, igen.
Morfar och barnbarn har badat även idag och cyklade för första gången dit. Vattenkrig i trädgården har vi också haft och när mamma åkte till en kompis, stack vi till Forsvik för att titta på slussning av båtar, samt fika.
Inga båtar fanns i slussen och glasskiosken stängd redan klockan sex, (mitt i juli under högsäsong) inte riktigt vad vi hade tänkt oss, men det dyra caféet var öppet, så en glass var fick vi i alla fall. På hemväg handlade vi pizza och en "moppemacka"( varmt pizzabröd med skinka, ost och kebabsås i) hos Mölltorpsgrillen.
Fotbollslandslaget, (damer) tjuvstartade OS med vinst mot Sydafrika som TV-underhållning för kvällen. Nu har morfar och bröderna gått och lagt sig i tältet på tomten. Ja lillebror han somnade förstås mitt i matchen på TV, så han undrar nog vart han är när han vaknar.....
Ska snart uppsöka sängen jag också, för trött blir man av värme. Det är ett som är säkert........
 
Mamma hjälper storebror nerför slänten, så han slipper nerförsbacke och bilväg såhär i början.
 
Morfar med lillebror därbak ansluter strax för vidare färd till badet.
 
Vattenkriget har startat, morfar fyller "ammunitionsförrådet". (badbassängen)
 
Lillebror blev först klar med sin glass, vid den tomma kanalen.
 
Vi "hittade" dock en Corvette på parkeringen......
 
...och båtar "in action" fanns det gott om hemma på Örlen i solnedgången.
 
Natti natti....sov gott!
 

Fullt upp på schemat

Klockan sju blev jag väckt av dörrklockan. Det var "hemleverans" av dagens tidning, då sonen semesterkör den här slingan för tillfället. Annars har vi lokaltidningen på internetprenumeration, men angenämt att läsa en vanlig papperstidning som omväxling.
Nu var det bara jag som vaknade av detta, men inte alltför lång stund därefter var det full aktivitet på bröderna.
Vädret blev bättre ju längre förmiddagen led, så morfar tog med dom till badplatsen. Jag skulle komma efter med bilen och ta med alla prylar de inte ville bära på hemvägen.
Dags för pannkaksbak och lunch, leverera födelsedagskakan till mor i Hjo, säga hej och gratulera, för att sen fortsätta bilresan in till Skövde, allt under accompanjemang av en "I love you"-tjatande blå råtta i baksätet.
Först till Aspö gård med fik, "inte nudda marken-bana" och en hel del bondgårdsdjur att kolla in.
Sen blev det inköp av cykelhjälmar härnäst och strax därpå förflyttade vi oss till leksaksaffären för att köpa något för presentkortet, de fått av gamlamormor.
Påfyllning av mat därefter och hem för att äta utav denna. Mamma och bröderna tog ett dopp i jaccuzin, men hoppade över att sova i tält. Delvis tror jag för att vi hittat ytterligare getingbon, denna gång under altanen. Så det blir att ringa jätteakut till firma utrotning igen, imorron det första vi gör.
 
Färdiga för nya bus.....
 
Undrar om jag verkligen kommer nå'nvart....
 
Kom igen nu morfar, vi går tills jag inte bottnar längre! (för tredje gången)
 
Nej tack, jag håller mig på grundare vatten, så slipper jag doppa mig nå't mer.
 
Färdigbadade och snart hemma, till......
 
...pannkakslunch och allt tog slut, jag lovar, inga som helst problem.
 
Laddade "batterier" och efter avstickare till Hjo, "Inte nudda marken-banan" på Aspö gård.
 
Där vi träffade "tupp med ullstrumpor"....
 
...och en lortgris, med ett spel "sätta knorren på grisen" bredvid. Dom ville inte klappa den riktiga.
 
Cykelhjälmar inhandlade, mamma betalar, sen leksaksaffären nästa!
 
Tältet är uppsatt, (av morfar i morse) men de valde att inte sova där inatt ialla fall.
 

Dom är här nu....

Dagen började som vilken måndag som helst, förutom att efter grötfrukosten var det dags att göra köttfärsbiffar. Många så att det skulle räcka till middag åt bröderna Bus, för dom gillar köttfärsbiffar. Sen var det lika bra att baka toscatårtan till mors födelsedag imorron, som jag lovat.
Faktiskt så blev både biffar och kaka helt ok, så Inga fick med beröm godkänt för spis-tjänstgöringen och förtjänade ledigt resten av dagen. Nåja, åtminstone till ungefär halv tre, då ankomsten av barnbarnen var aviserad. Maken tog sig an den senast inhandlade cykeln, som behövde en smörjning för att orka med lillebrors nyttjande.
Storebrors cykel var redan genomgången och klar.
På utsatt tid ringde det på dörren och in stormade hela gänget, alla tre....
Först blev det ankomstpresenter, sen kanelbullefika och därefter dags att prova cyklarna. Det fick bli på den mjuka gräsmattan till att börja med, för dom hade glömt sina hjälmar hemma.
Lite trögt att trampa för lillebror med stödhjulen, men storebror tog sats nerför vår lilla slänt och lyssnade på rådet från mormor att trampa samtidigt. Sen tog det inte ens fem minuter förrän han hade "knäckt koden".
En promenad till grannen nere på gatan, som hade loppis-skylten uppe hann vi med därefter, innan middagen serverades och mer cykling på gräset stod på "schemat", när de inte åt smultron och vinbär förstås.
Nu är det sovdags och lillebror ska ligga på madrass hos mormor och morfar, medan mamma och storebror sover i "gäststugan".
Imorron får vi se vad vädret bestämmer åt oss, köpa hjälmar och shoppa lite annat i Skövde eller bada i sjön.
Sen ska vi gratulera gammelmormor i Hjo som fyller 84 år.
 
Skruva och smörja så allt är i körklart skick.....
 
Foppatofflor, lite landslagsgodis och påfyllning av lekkläder, men mormor är en mästare på att tejpa paket.
 
Någonting att äta, någonting att dricka......
 
sen tar vi en runda på cykel, så morfar kan filma.
 
 
 

Öde

Bilen redo och färdigpackad sen igår kväll, äggmackor klara i kylen, bara att hämta Ingrid precis som förra söndagen och åka in till torget i Skövde. Blåste gjorde det också precis som förra gången, men inte riktigt lika hårt, alltid något.
Det var mycket som var precis som förra veckan, folktomt på torget och inga hantverkarkollegor i sikte nu heller.
Vi riggade upp och satte oss tillrätta för att invänta "invasionen" som även denna gång uteblev.
En och annan kom fram och pratade en stund och faktiskt, var det några som denna gång tittade på tröjorna i alla fall. Men inga affärer blev gjorda och allsången som startade halv tre hade om möjligt ännu färre besökare denna vecka, trots att kvalitén var snäppet högre.
Vi lastade tillbaka alltsammans i bilen och drog hemöver. Handlade en del förnödenheter inför ankomsten av bröderna Bus med mamma under morgondagen. Så nu blir det köttfärsbiffar till middag imorron hade jag tänkt, sen får vi se......resten av veckan, vad Inga har på menyn.
Någon mer söndag på torget i Skövde lär det inte bli på ett bra tag. Vi avstår det "nöjet" fortsättningsvis.
Beslutet är gemensamt och enhälligt, tröjorna, Ingrid och jag har fått nog av kullersten för ett tag framöver.
 
Tusenfotingen tittade förbi......
 
samt en och annan duva, med förhoppning om att hitta smulor.
 
Allsångsstarten klockan halv tre.....
 
och mina tröjor på sin ställning. Men vi höll i alla fall ställningarna (haha) vid två tillfällen i sammanlagt över sju timmar.
 

Bättre sent än aldrig....

Detta är ett väldigt bra och användbart ordspråk, på det mesta. Idag får det illustrera mitt gym-besök som egentligen borde varit avklarat igår, om sanningen ska fram. Men igår var jag så väldigt trött av någon oförklarlig anledning. Om jag nu skulle ge mig på en kvalificerad gissning över varför det var så kan det tänkas, att efter "kalas" med goda vänner och ovanpå det väckning mitt i natten, kan ha påverkat "rytmen".
Nu var det inget hårt party, men det behövs inte så mycket för att "gamla tanter" ska få känning, på antingen det ena eller andra sättet. Detta sagt av egen livserfarenhet tyvärr. Man behöver alltså sin skönhetssömn och bör därtill hålla en någorlunda diet.
Ja hur tråkigt kan det bli? Men skam den som ger sig, ibland måste man spjärna emot och vara "motvalls käring".
Då får man också vara beredd att ta eventuella konsekvenser, såsom nödvändigheten av att både skippa gymet och ta en eftermiddagslur.
Sonen tittade idag in på frukost då tidningsrundan var avklarad och strax därefter begav jag mig till det "försenade" gym-passet.
Vädret har varit bra idag, om än att det har blåst för mycket. Imorron ska det också vara regnfritt enligt prognos och vi får hoppas att vinden mojnar, så det blir gynnsamma förhållanden för torghandeln i Skövde.
För vi ska åka dit igen, Ingrid, tröjorna och jag. Förra gången hade vi en kund och ambitionen denna gång är att åtminstone fördubbla antalet......
 
Maken fick idag sin första order: Gör en fågelskrämma, så även vi får några ärter....
 
Snart har vi en solros i blom.
 
 Efter en mindre "kraschlandning" idag, lät hon sig väl smaka som vanligt.
 
....och här är det familjeråd i väntan på smulorna.
 
Kusten är klar, kom igen nu barn!
 
Men när det blåser, torkar tvätten fort....

Väckt mitt i natten....

När jag igår kväll "ljugit färdigt" mitt blogg-inlägg, var det (som oftast) redan en ny dag och klockan närmade sig ett-snåret innan jag hittade sängen. Hade tidigare under kvällen haft telefonkontakt med sonen, (en något trött sådan) om hämtning vid stora vägen runt halv tre. Han hade fixat även hemresan från Stockholm, med lastbil som ändå körde sträckan.
Visst kunde jag hämta, inga problem och som sagt i vanlig ordning tog det ju lång tid att hitta sängen, men somnade ganska fort. Nu hörde det till saken att jag var övertygad om att hämtningen gällde fredag eftermiddag, men strax efter två ringde mobilen, vilken jag inte hann fram till i tid. Då ringde även den vanliga telefonen och nyvaken fick jag snabbt klart för mig att han menat halv tre mitt i natten.
Bara att slänga på sig kläder och åka, för att sen tömma gästsängen på alla lådor, som där kamperar i väntan på en Göteborgstransport.
Det tog en stund att varva ner och somna om för min del efter detta, medan sonen (helt klart lidande av jetlag) var uppe redan vid sju igen, då hans far skulle åka till jobbet för sista gången.
Frampå förmiddagen blev det dock liv även i mig och vi kunde äta frukost på verandan i ljuvligt väder.
Men inte varade detta mer än halva da'n inte. Rätt som det var regnade det, samtliga dynor låg ute och blev följdaktligen våta.
Skjutsade sedan hem sonen till sig, via en av pizzeriorna för hämtning, av just det, en äkta Tibro-pizza, som han verkade ha längtat efter. Sen skulle han försöka sova och inatt är det "back to normal", upp och köra tidningar vid fyra. Han kommer nog in hos oss också, tidigt, för att hämta tvätten, då han beslutade att slita på vår tvättmaskin och den inte hunnit bli torr.
.....och nu får vi se hur pensionärslivet passar maken, för att inte tala om hur det kommer att passa mig!
 
Det blev en hel del rester kvar från igår av detta, men dom är slut nu.....
 
...och här är vår nya "familjemedlem" adopterad i staterna, "little Samsonite".
 
 

Back in Sweden

Så var då sonen återbördad till fäderneslandet, efter mycket om och men, många extra flygtimmar med väntan och ca 10 timmar senare än planlagt. Allt detta därför att flygbolaget vid incheckning i Los Angeles strulade till det och inte kunde hitta deras bokningsnummer. Vilket fick till följd att de missade planet och blev senare ombokade via San Fransisco och Frankkfurt istället för bara via Chicago.
Istället för att vara hemma vid nio på morronen, kom dom till Arlanda vid sju på kvällen, ganska trötta får man förmoda.
Här hemma har vi haft besök av två goda vänner och då vädret höll sig någorlunda i schack kunde vi både fika på verandan och sen äta på altanen. Som extra gäst kom även fru And och fick sin dagliga brödranson i sin skål, tackade för sig på vanlig sätt och återvände sen till sjön.
Maken har nu bara en dag kvar att arbeta, (på Posten vill säga) sen väntar annat arbete av mer hushållsnära karaktär.
Vi får väl se hur han klarar hårdare krav och tuff arbetsledning på den fronten.
Lite "semester" med besök av barnbarnen från huvudstaden, ligger dock först på repertoaren, med start nu på måndag.
 
En tidig sommarmorgon i juli.....
 
Visst är det väl här nånstans det nappar så bra, vi gör ett försök får vi se.
 
Dukat och klart....Varsågoda och ta för er!
 
"....och solen den sakta sig sänker......"

Getingarna "is no more"......

Under takpannorna vid stuprännan ovanför altandörren, upptäckte jag för en tid sedan att små rara getingar byggt sig ett bo. Fram till den tidpunkten, hade de inte gjort något väsen av sig. Men då jag satte igång dammsugaren för att avlägsna en del spindlar ovanför köksfönstret, protesterade de hej vilt. De kom "utrusande" i flockar och cirkulerade runt altandörren en lång stund. Som tur var hann jag snabbt stänga densamma och kunde i säkerhet betrakta aktiviteterna.
Tänkte sen att vi måste testa en gång till om de inte gillar höga ljud, så jag knackade kraftigt i stuprännan med en sopborste och det tyckte dom inte om.
Då var det "kört", deras öde blev i och med detta avgjort, domen föll och via mail kunde jag beställa "bödel"(=Anticimex), vilket ingår i hemförsäkringen.
Idag kom han och nu är det ingen som reagerar om jag knackar på stuprännan. Skönt att det blev gjort innan bröderna Bus kommer på måndag och klampar runt på altanen.
För övrigt har jag varit på massage, "Det gör ont, det gör ont det gör ont"......men samtidigt känns det att det blir bättre, om någon förstår hur jag menar. Så det blir ett besök till, nästa onsdag för en ny omgång.
Min "ryggskottspolare" hade varit på alternativ medicinsk behandling idag och kände sig mycket bättre, men fortfarande långt ifrån återställd. Men det verkar gå åt rätt håll....skönt.
Maken har idag gjort sin sista dag i företagscenter, nu är det bara två dagar kvar med brevbäring på Fagersannalinjen, sen är han pensionär. En glad sådan får vi hoppas, men det får ju tiden utvisa........
 
Tillvaratagande av "gratis plantor" från gruset: gul vallmo, stjärnflocka och akleja. (om nå'n vill ha!)
 
I kökslandet växer en del så det knakar, medan annat tynar bort. Ärter i förgrunden, bakom skymtar sallad och palsternackor.....
 
 
och snart får vi blåbär.
 

"Ont i foten".......

Som den berömda Hasse & Tage-dialogen från sextiotalet ungefär, som gick ut på att "spik" i foten var väl inget att snacka om. Många hade det jämförelsevis mycket värre, men kontentan av det hela slutade ju i alla fall med små vardagsnära ting.
Nu är väl ont i foten inte så "farligt" egentligen, men när det inte går över helt med vare sig vila eller piller, så ledsnar man till slut och testar doktorn. Utprovning av specialsula för att korrigera "krokiga" tår tyckte hon vi skulle undersöka.
Nu tar väl det ytterligare tre månader med ond tass innan tid kan vaskas fram antar jag, men det är i alla fall "på banan".
Tittade sen till min "ryggskottspolare" och fick en kopp kaffe med tjat, hon var visst inte bra långt därifrån, men hade något mindre ont idag, tack vare viss pillerkonsumtion.
Till imorron har jag så beställt massage av en "soon to be" massage-terapeut, som sökte försökskaniner att träna på inför prov om några veckor. Hennes mor (en f.d. kollega) hävdade att dottern var duktig, så det får vi lita på och som sagt imorron vet jag.
Tisdag kväll, sol, lätt bris och snart Allsången följt av del två av en brittisk thriller känns ganska överkomligt som underhållning tills sängen kallar.
.....och "over there" i Staterna har sonen en dag kvar av sin semester, innan återresan börjar imorron kväll (svensk tid). Välkommen hem med en massa film att visa så småningom.
 
"Where-ever I go they follow, looking for crumbs"
 
"Heja Sverige-hörnan" i full fägring.
 
Årets första luktärter har slagit ut.
 
Lunchen blev kvällsmat: Panerad potatis, legymsallad & kassler.
 
and finally "Cheeseball-tower, because I'm worth it" (according to myself)

Gym, möbelköp, fika, taxi

Förmiddagen började med ett pass på gymet efter frukost, så var det avklarat igen. Kanske gått lite väl många dagar sen sist, men bättre sent än aldrig.
Hem igen för dusch och lunch, hade en aning energi kvar att spendera på sortering av en låda full med häften och böcker om stickning, matlagning, broderi och bak.
Hittade sen en annons på Blocket om en liten cykel med stödhjul, som jag kontaktade, vilket så småningom på väg hem från Hjo, resulterade i ett köp.
Därefter dags att åka till Tibro för att möta syster med assistent, för eventuellt möbelköp och fika. Det blev inhandlat ett nytt köksbord med fyra stolar och en "enmans-hammock" som ska leveraras hem till henne nästa vecka. Det vart inte billigt men verkade vara bra kvalité och ibland behöver man ju unna sig nå't nytt också.
Dricka kaffe fick vi göra på Syster Yster eftersom det tilltänkta fiket VillAnns hade semesterstängt just denna veckan.
Men det var inga problem, för dom har också lika goda bakverk.
Sen blev det en "taxiresa" till Hälsocentralen i Hjo, med en kompis som dragit på sig ett kraftigt ryggskott.
Doktorn fixade piller och ordinerade vila, i första hand en vecka. (om hon nu kan sitta still så länge, men kanske kan hon inte annat). Krya på sig i alla fall.
En snabbleverans av "mammagodis" enligt önskelista, hann jag in med i förbifarten.
Mat blev det också inhandlat, två stora kassar. Bäst att börja bunkra upp nu, för nästa måndag kommer bröderna Bus och äter, i en hel vecka.
Men nu till en helt annan sak: Varför blåser det "höst-stormar" mitt i sommaren?
 
Dagens lunch: kalkonfilé med ris, currysås, géle och grönsaker (inte alls fel)
 
Här är "fyndet", har fullt förtroende för att "cykelreparatören" kan justera den till körklart skick åt lillebror.
 
...och så till sista frågan: Varför blåser det så elakt, när det är mitt i sommaren?
 
 
 

Ingrid, jag och ett stoooort torg.....

Då var det så äntligen dags att åka till Skövde, för intet regn var i sikte, men väl en envis blåst.
Hämtade min kompis Ingrid, som varit snäll och lovat att hålla mig sällskap vid "torghandeln". Om utifall det skulle bli rusning, eller så. Nej snarare var det väl för att ha någon att prata med om det blev långsamt och kunna gå ifrån om nöden krävde.
Vi anlände till Hertig Johans torg vid 11.40 då fanns inte en människa i sikte, i alla fall ingen ansvarig för ordning och dylikt. Då ringer jag väl då till kontaktpersonen, men se henne gick det inte att få tag på, (visade sig senare att hon befann sig på annan ort dessutom) ej heller svarade hon på sms och intalade meddelanden. Vad göra?
Åkte helt sonika ner till turistbyrån och där fick tjejen tag på någon, som lät meddela att det var bara att ställa sig där man ville i detta läge.
Alltså tillbaka till torget och lasta upp i blåsten, fungerade väl hyggligt men från och till fick vi hålla i grejerna för att de skulle stanna kvar på bordet. Ställningen med tröjor fick stå i lä av bilen med bagageluckan öppen.
Några tappra själar var ute och vågade stanna till för att ta en titt, i början.
Men sen var det bara caféansvarig vid allsången, (vilken visade sig vara en bekant) som bärandes på två koppar kaffe, vågade sig fram till oss. Det var uppskattat och vi pratade lite om "arrangemangets" kvalité.
Det snällaste jag kan säga om detta är: "att det var intressant" med tanke på affischer som satt lite varstans och sommar i city-programmet på turistbyråns hemsida, "skrytande" om hantverkare som ställer ut på torget varje söndag och allsång.
Med tanke på den kritik som förra veckan valsade runt i pressen angående "Next Skövdes" nytta och effektivitet, får man väl ställa sig frågan om det inte är ganska befogat.
Bättre att satsa på kvalitet än kvantitet, kan jag tycka och det gamla ordspråket: "Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket". ligger inte långt borta.
Om väderleken håller, ska vi ge det en chans även nästa söndag, men några som helst förhoppningar om en givande hantverksdag är det bäst att lämna hemma.
.......och förresten, var var alla andra slöjdare, fick de få som enligt rapport var där förra söndagen i uselt väder, nog redan då??
 
 
Välordnad hantverksförsäljning? ........ack vad vi var ensamma på detta stora torg.
 
Ja, två stora pilar, samt Livets Brunn och ett tomt tält fanns det visserligen men....
 
...sen hade vi förstås allsången, med publik!
 

Packat & klart

Nu rör det sig inte om SVT:s reseprogram med samma namn, utan om min bil fullmatad med förväntsfulla tröjor inför söndagens äventyr. Dom har varit ute och "vädrat sig" på vår altan under dagen, men det var egentligen ingen som tog någon större notis om dom. Nåväl det var ju loppis som var dragplåstret och tröjorna hade idag bara "statistroller", annat blir det under morrondagen då de faktiskt spelar huvudrollen i "dramat".
Får väl hoppas att det inte blir något drama utan att det går lugnt och stilla tillväga, när och om dom flyttar. "Flygfärdiga" är de i alla fall allihopa. Väderutsikterna ser gynnsamma ut, (på datorn) ska väl kunna hålla sig tycker jag.
Bra väder för loppisen var det och en hel del, både kända och okända ansikten dök upp under förmiddagen,
både turister och gamla bekanta. Blev förutom lite affärer, en hel del "tjöt" också.
Helt okej ekonomiskt resultat idag, även om det var ännu bättre på den fronten förra gången.
Men mycket prylar finns det kvar ändå.......
Framemot sextiden åkte vi över till Mölltorp och köpte pizza, som sedan intogs på restaurang "Chez Berg's top of the world" i kvällssolen. Så nu är vi mätta och belåtna efter kaffe på maten och åtminstone jag är redo för att "gratta" Vickan alldeles strax.
 
Som synes inte bara tvåbenta besökare: "Kan vi inte köpa den där fina flaskan, snälla.......
 
Pizza kräver dessa drycker.  Skål för utsikten!
 
En inbjudande broschyr hade dom också, så det kan nog bli fler gånger......
 
...och här en tröja tänkt till mig men sen aldrig använd, nu ska den få "en chans" att se världen.
 
Alldeles nyss promenerade detta moln förbi, utan att gråta det minsta.
 
 
 
 

Da'n före da'n.....

Ny dag nya möjligheter, heter det ju och man har inte roligare än man gör sig, är en annan populär "floskel".
Varför ska inte en annan använda sig av käcka tillrop, när man inte har något bättre att komma med, då det är vedertaget (och tydligen fullt accepterat) i officiella sammanhang.
Lagom flummigt sätt att peppa sig på kanske. Hjälper det då? Ja vem vet, men gräsmattan blev i alla fall klippt, förberedelserna inför morgondagens kvartersloppis fortsatte och en tur till Skövde för en del inköp får väl ändå anses vara hyfsat med aktiviteter. Har med andra ord inte haft tid att ha tråkigt idag.
Imorron blir det väckarklocka så man kommer iordning med det sista, innan "öppningstiden". Förra gången hann jag knappt sätta upp gatuskylten (en halvtimma före utsatt starttid), förrän det kom kunder.
Enligt prognos ska det visst bli bra väder, men det kan man då aldrig lita på till 100.
Apropå bra väder, sonen därborta på sin roadtrip i staterna, besökte enligt egen utsago helvetet igår.
Det var i alla fall så han beskrev Palm Springs, vad värme anbelangar. Nästa anhalt är nu San Diego med förväntat bättre klimat.
Men som sagt alla som har vägarna förbi Fagersanna under morrondagen är hjärtligt välkomna till Sågvägen och sen på söndag håller vi tummarna för att vädergudarna bestämt en torr dag i Skövde, så att tröjorna äntligen får komma ut på "semester".
 
Ett axplock av utbudet......
 
det finns en hel del "ny skit"
 
kom och titta närmare!
 

Solnedgång kan vi dock tyvärr inte bjuda på imorron förmiddag, men fika med dopp finns och utsikten är kvar.

Hur tråkigt kan man ha?

Det går inte att skylla på vädret i alla fall, även om det inte är gassande sol och trettio grader varmt.
För regnat har det inte gjort idag, än. Fåglarna kvittrar (de små) och de andra skränar som vanligt. Nå't andbesök har jag inte haft hittills, men gott om brödbitar finns det ifall.
Gräset sträcker på sig och riktigt ber om att jag ska uppmärksamma hur långt det har blivit, men jag ignorerar det till imorron tror jag.
Hittade ett jobb att söka, igen! Det var inte mer än tre månader sedan samma jobb var ute senast, men då var de inte intresserade av att titta närmare på mig, trots att jag har massor av rutin på just det de söker efter.
(Well, it's their loss....)
Passade på att riva igenom min andra garderob under förmiddagen och hittade lite till som inte får värma sig i skåpen längre, utan behöver röra på sig.
Det fanns lite rester av köttfärspajen kvar sen igår kväll som fick duga tillsammans med vattenmelon, till lunch åt mig. Höll förresten på att helt glömma bort lunch. Jag kan försäkra att det var en ny upplevelse att halv tre komma på detta. Men då hade jag lite att göra en stund till.
Men till slut hade jag så tråkigt att jag helt desperat satte en bulldeg, som strax är klar för bakning.
Då kommer det att finnas möjlighet att köpa fika till en blygsam avgift, att intaga på vår veranda om vädret tillåter på lördag. När Ni ändå kommer hit för att fynda menar jag. Vi blir minst tre utmed Sågvägen som "har öppet" även denna gång, eventuellt några fler.
Men titta.....nu kan jag skylla på regnet, en liten stund i alla fall.
......ska minsann se vad Ernst Kirchsteiger hittar på ikväll också, om han "har knyckt" fler av mina design-idéer, eller om det stannar vid cementrören.
Fick förresten ytterligare ett "goddag yxskaft-svar" från Arbetsmarknadsdepartementet, nu i eftermiddag. Är jag förvånad? nej!
Frustrerad? ja! men nu lägger jag ner detta. Borde fattat att politiker inte kan svara på enkla frågor eller motivera logiken i regelverken de skrivit..
Kompisen skickade nyss ett SMS och hälsade från Stångehuvud, i Lysekil. Har Ni inte varit där, ska Ni genast överväga en tripp dit. Ett utmärkt ställe att strosa på klippor vid havet och bara vara.
 
Här är mina cementrör och dom har stått där sen 1998!
 
....och här är bullarna, dom med vaniljsmak, finns även en kanel-variant såklart.
 

Jag tror jag börjar bli glömsk.....

Ikväll nu när jag tänker tillbaka och försöker komma ihåg vad jag gjort under dagen, vill det inte riktigt "titta fram".
Då finns det två alternativ. Antingen är jag väldigt glömsk och börjar tappa närminnet som gamla lätt gör, eller också är det helt enkelt bara så att jag inte har gjort nå't av vikt värt att lägga på minnet.
Vet egentligen inte vilket som är värst......
I brist på bättre sysselsättning, blev det ett röjande i garderoben, där jag hittade en massa "nygamla" kläder.
Dessa passade mer eller mindre bra, utav skiftande anledningar. Tro nu inte att allt var för litet bara, för så var inte fallet, men från inköpstillfällena fram till nu, har jag i vissa fall ändrat uppfattning om form och färg.
Blev därför lite bättre plats, efter gallringen. Fick se att maken lämnat matlådan kvar i kylen, så antog att han körde i Fagersanna och skulle äta lunch hemma.
Bestämde då att "spara på" matlådan till imorron och laga färsk mat, vilket kom att bestå av pastaskruvar med lax och spenatsås.
Fru And är nöjd med samma meny vare sig det är morron, middag eller kväll och idag har hon "dinerat" två gånger och efteråt "slickar" småfåglarna skålen.
Ansade lite i trädgården också, samt skickade samma fråga igen, (med ytterligare kommentarer) till Arbetsmarknadsdepartementet, då jag inte fick nå't annat än en A4-sida goddag yxskaft till svar första gången.
En hemmagjord köttfärspaj blev det till kvällsmat, som vi precis moffat i oss.
...och tågbiljetter t.o.r. Stockholm är köpt för 410:- till två personer i augusti, för visit hos bröderna Bus och deras mamma.
Ja så var denna onsdag till ända.........
 
Detta ser allt ut att vara en ganska farlig sysselsättning, men rent & fint blir det nog...
 
Följetongen fortsätter: Ja, jag är "flygande hund" med egen matskål.
 
Kvällsmat
 
Ny karriär kanske.....
 
 

Bada eller duscha?

Ja det beror på, vilket man föredrar. Själv är jag en förespråkare av duschen om vi pratar rengöringssyfte.
Men man kan ju också relatera detta till väderleken. I Vegas hängde sonen vid poolen "typ hela dan igår" och får väl anta att det blev en hel del badande i värmen.
Här hemma har vi ju  den gigantiska pölen Örlen, att ta ett dopp i om andan faller på, vilket i ärlighetens namn ska erkännas aldrig inträffar, vad mig anbelangar. Dock var det nog en och annan som lockades av detta igår, innan regnet kom vid femtiden. Då å andra sidan, var det gratis dusch, bara att ställa sig tillrätta.
Idag har möjligheterna till gratis dusch fortsatt, med jämna mellanrum och då har det varit skönt med glashuset, där man kan njuta av smattret på taket utan att behöva blöta ner sig.
Det blev ett besök på gymet, inköp av matvaror och "dusch i vanlig ordning" för egen del. Väderleken idag har varit (och är fortfarande) opålitlig. Lunch intog jag därför i glashuset, samt "tränade" på pensionärssysslan, att mata fåglarna.
Fru And kom en stund, men tyckte det var lite klaustrofobiskt i "glasburen", flaxade på glasväggen lite och blev skrämd, så jag fick vara snäll och slänga brödet på gräsmattan istället, för hämta fler bitar, ville hon inte efter detta.
Besökte även grannbyn Mölltorp nu ikväll, för att sätta upp lappar om vår kvartersloppis på Sågvägen, nu på lördag (10-14 precis som förra gången). På gärdet vid infarten till Fagersanna stod det ett rådjur och kollade läget, men jag hade naturligtvis inte kameran uppe. Tror dock att jag har fotat ett på samma ställe förra året.
Maken sitter på tåget, (antar jag) och är väl hemma ungefär när allsången är slut, vilket jag vet att han inte är ett dugg ledsen över att missa.
Vi får se vad han har för kul kort på bröderna Bus den här gången.
 
Oj, bara att börja hamstra alltså.....
 
....den smet visst, men på'n igen.
 
...till sist en bild från storsta'n: Det finns mycket att se på från trottoarserveringen, tycker lillebror.
 

Då var solen tillbaka....

Perfekt väder att vakna till idag, men då var det ju måndag förstås.
....och vad har jag gjort idag då, inte  direkt nå'nting om jag ska vara ärlig och det lönar sig ju i längden (har jag hört). Sonen hade varit på nattklubb i Las Vegas, (i slips och kostym!) det fanns det bildbevis på, när jag kollade Facebook. Maken har säkert fått lite att göra i Stockholm idag, då barnbarnen skulle hämtas. Då behöver han inte oroa sig över att budgeten går åt på uteserveringarna, eller också blir det tvärtom, tre gånger så dyrt istället.
Får väl se om det blir någon rapport därifrån under kvällen.
Den lokala affären är bra att ha, för inköp av det nödvändigaste, en tur dit förenade jag med att sätta upp ytterligare en lapp på anslagstavlan. Den vädjar om nya hem för mina trångbodda tröjor.
Det blev en gourmet-portion "Dafgårds" kålpudding till middag, intagen på verandan i nämnda solsken. Därefter en lång sejour på solsängen, till måsarnas ackompanjemang. Dom är ta mig f...n aldrig tysta! För tillfället är det flygövningar för ungdomarna som gäller.
Hur som helst trots skränandet, var det väldigt skönt och jag avslutade det hela med kaffe och wienerbröd. Tänk vad förståndig man är ibland.....
Mörka moln tornade dock upp sig och precis när fru And kom på visit, började det blåsa kraftigt och regna. Hon hann inte äta så många brödbitar ur skålen, förrän hon kände att jouren kallade och återvände till sjön.
Vi får se om hon återkommer för att avsluta måltiden, eller om måsarna hjälper till med det.
Nu skiner solen igen i alla fall, Någon åska blev det aldrig.
 
Jo det fanns efterrätt i trädgården idag också.
 
Ulliga, gulliga moln men mörkare är påväg.....
 
Ja, det är en ny kruka bredvid, med tomatplantor.
 
Jag spiller lite, men vi är ju utomhus så det är väl ok, eller?
 
 

Känns bekant på nå't vis...

Så var det då söndag igen och precis som förra veckan, allt färdigpackat för att bäras ut till bilen för utflykt till Hertig Johans torg. Men precis som förra söndagen, vräkte regnet ner.
Nu var det sagt i väderprognosen att det skulle ge med sig till mitt på da'n, men inte då. Strax efter två slutade det skvala i Fagersanna, något tidigare enligt uppgift i Skövde, men då hade ju nästan hela dagen gått. Blött, söligt och bara åka till sta'n för att vända, packa ur, i, upp och ner, kändes inte seriöst.
Surt i dubbel bemärkelse, men det är fortfarande tre söndagar kvar på månaden. så bara att sikta på nästa alltså.
Då planerna går i stöpet, får man hitta på annat. Det blev en tröstdrink i glashuset till de sista regndropparna och sen diskade jag köksfläkten.
Inte för att det senare är speciellt roligt, men nödvändigt och varför inte ta det också, när det ändå kändes "pesttråkigt". Då behöver jag ju inte förstöra en annan dag med detta.
Maken kom med sitt tåg och har nog sen nå'n timma landat i huvudstaden, hoppas han inte går vilse utan mig. (haha!)
Kanske ska börja iordningsställa loppisen i glashuset inför nästa lördag. Många fler prylar har jag hittat sen förra gången.......vart kommer allt ifrån??
 
Syns lite dåligt i regndiset, men både änder och måsar verkade samsas vid sjön imorse.
 
Glass-drinken, på trädgårdens dagsmogna smultron och jordgubbar, som tröst....
 
och vem kan inte behöva det, när utsikten är sån här. I baljan är det råge med vatten

Slöjdmässa i Hjo

Hade lite svårt att motivera mig för att kliva upp idag. Men kom så småningom igång i alla fall och bestämde mig för att efter lunchen, åka ett varv till Hjo iallafall.
Först var det dock dags att ställa ut "matskålen" till fru And, som kom med en högljudd uppmaning därom. Hon  tömde den snabbt och effektivt, tog sedan sats och med ett "tvack, tvack" flög hon åter till sjön.
Jag behövde även besöka mor, vilket för parkeringsmöjligheter är helt idealiskt. Det är nämligen alltid en kaotisk situation på den fronten i samband med slöjdmässan.
Nu blev det inte någon lång stund över för hantverket, men ett lagom varv bland slöjdarna i Stadsparken räckte gott idag och kanske att jag såg en tredjedel ändå.
Det var ju förvarnat om regn hela lördagen, men det har uteblivit och kvavt och kvalmigt har det varit, så kanske åska på gång. Sen verkar det som om regnet kommer till natten och en bra bit in på söndagsförmiddagen.
Vi får alltså vänta och se ytterligare en gång om det blir någon torghandel med tröjor för mig i Skövde imorron.
Bättre tur denna söndag kanske. Maken åker på tågutflykt till Stockholm för hedersuppdrag, barnomsorgsmorfar till barnbarnen när dagis är sommarstängt.
 
Bra organiserat, allt på ett ställe, bara att "häva i sig".......
 
går ju smidigt det här, lite torrt kanske, men vattnet hoppar jag över.......finns ju i sjön.
 
Så tar vi den sista biten, sådärja dags att dra.
 
Julgran i ordets rätta bemärkelse, fullständigt "nerlusad" med tomtar.....
 
och sen hittade jag en skog, med "järnekar" månne. Materialet var i alla fall järntråd......
 
och här konstnären själv i aktion (hemsida: www.matildabengtsson.se)
 
Smidig parkeringsplats, eller hur?
 
 
 

Aktiviteter av olika slag

Frukostgröt, kaffe & macka, tvättmaskin på, shoppinglista skriven, duschad och klar. Dags att åka till Tibro och göra ett besök på torghandeln. Hittade några billiga klädesplagg till framtida presenter och tre blomplantor att pryda ena cementringen med. Där har blivit ganska tomt av någon anledning. Varför trivs inte växterna som normalt brukar föröka sig som ogräs, i just den cementringen. Det är en gåta, men nu är det påfyllt igen.
Matvaror stod också på listan och färdig med dom inköpen, var det så dax för en snabbis på gymet.
Så nu är det gjort och jag kan ta helg med gott samvete, allrahelst när jag spädde på med gräsklippning vid hemkomsten.
När jag lastade ur bilen kom fru And och pratade högljutt, så jag tog med lite bröd ut i en skål när jag skulle hämta mer från bilen. Men då tyckte hon nog att det tagit alldeles för lång tid med serveringen, så hon hade flugit sin kos  igen.
Dusch nummer två för dagen var riktigt skönt och därefter smakade matlådans innehåll (fläsk med löksås) mumma.
Ett päron till efterrätt och en kopp kaffe på det, när tvättmaskinens innehåll var omhändertaget och en ny blivit iladdad. Vilken nu snurrat klart och väntar på service.
Det har börjat regna lite och grillning som står på schemat för kvällen, med kött färdigmarinerat i kylskåpet, kanske inte funkar. Vi får se när maken kommer hem från jobbet, hur det artar sig.
 
Tur att altandörren var stängd, så inte även denna sädesärla gick vilse, som den ifjol.
 
Pilfinken hittade en skatt, en stor vit brödbit, som var lite motsträvig att ta med.
 
"Närproducerad" fika, drömtårta från den lokala affären och smultron från tomten, samt fågelgodis ifall......
 
 
 

Cykelköp och nya pass

Frukost på verandan i strålande sol, maken ledig och efter en tidig lunch här hemma, bar det iväg till staden igen.
Idag var det för min del återbesök hos sjukgymnast och arbetsterapeut på rheumatologavdelningen, så nu får vi se vad doktorn säger om deras utlåtande. Helt bra är det väl inte, men kanske ändå inget reumatiskt utan bara (hmm) artros, lite här och var.
Medan jag roade mig med detta, var maken och hämtade en cykel som vi köpt av en f.d. jobbarkompis, till "storebror" att lära sig cykla på, när de kommer ner nästa gång, om ca två veckor. Först ska dock morfar åka tåget upp för en snabbvisit söndag-tisdag. Jag ska stanna hemmavid och hoppas på väderlek för torghandel i Skövde på söndag (igen).
Dags sen att hämta de nya passen och tyckte jag att fotot blev sådär vid förhandsvisningen, så var det klappat och klart i passet, rena katastrofen. Men det duger ju till att komma ut i världen med, så bara att "gilla läget".
Apropå ut i världen, sonen glider som bäst runt i Californien, (just nu på väg till Las Vegas för några dagar) med än den ena och än den andra varianten av convertibles.
På hemvägen stannade vi vid Tidebergs café och inredning för en fika, därefter hade jag tid för klippning och "så kort i huvudet hade jag aldrig varit förut" sa frissan.
Kaffe på verandan följde sen, för det är bäst att passa på när väder bjuds!
......och premiären av Ernst på TV4, slumrade jag ganska gott till, såg bara vissa delar däremellan. Bland annat hade han "snott" min idé med cementrör som planterings"krukor"....... men jag var först!
 
I väntan på nybryggt kaffe, med Tibroklubban på rastplatsen i bakgrunden.
 
Morfar tar sig an punkan, som behöver fixas.

Fynd och fågelmat

Hade idag ärende in till den "stora staden" och passade då samtidigt på att "hamstra" lite tvål av en speciell sort som jag bara säkert vet finns på ICA Maxi. Går man in där så måste man ju passera en mängd andra butiker, eller rättare sagt, svårt att bara passera. Det är betydligt lättare att slinka in i en, eller varför inte flera när man ändå är där.
Sen var det röda vackra skyltar vid entréerna dessutom med det magiska ordet REA, som drog i "fynd-armen" och den dragkampen har alltid given vinnare, om man nu inte skulle råka ha tidsbrist. Under rådande omständigheter har jag ganska gott om tid, men sämre med medel så att säga. Inte idealiskt för shopping men.....
å andra sidan är det väl just röda prislappar man då ska leta efter.
Finns alltid en bra underbyggd förklaring och ett gediget försvar för: "Tillvaratagande av fyndmöjligheter".
Hemma igen frampå eftermiddagen, ganska nöjd men mycket hungrig, väntade ugnsstekt falu och pulvermos.
Vädret inbjöd till att äta al fresco, på verandan närmast sjön och det smakade väldigt bra, kan jag försäkra.
Strax därefter kom fru And på visit, jag ställde ut en skål med brödbitar och hon smaskade i sig allihop. Sen knallade hon ner på gräsmattan, sa "tvack, tvack", tog sats och flög iväg.
Det dröjde inte länge förrän en pilfink uppmärksammade att det vankades brödsmulor i en skål. Han försåg sig ordentligt och flög nöjd iväg till tallen, för att återkomma ytterligare en gång för påfyllning.
Nästa anhalt Skeasta'n för en sittning med hudvårdsprodukter hos en kompis, trevligt och säkert bra produkter, men definitivt inga "röda" prislappar. Så det tål att tänkas på ordentligt innan inköp.
 
Hittade lite fina nyponrosor vid en parkering idag.
 
oj! vad skådar mitt norra öga: MAT!
 
...är väl bara att ta för sig då, eller?
 

Häckar & biljetter

Dagen började med internetkö för att få tag på biljetter hos ticnet klockan nio, när de släppte biljetterna till supermatchen på Ullevi den 8 augusti, mellan Barcelona och Manchester United. Lyckades få tag i ståplats, då alla sittplatser var slut redan kvart över nio. Nu finns det inga biljetter kvar att köpa alls och dom räknar med att kunna ta in en publik på 48.000 enligt uppgift.
Som på den gamla goda tiden med andra ord. Har faktiskt varit på Ullevi i ett derby mellan IFK och GAIS på sjuttiotalet, då det var 52.000 åskådare. Kul i alla fall att kunna få se Rooney, Welbeck, Scholes m.fl. samt Messi, Xabi, Fabregas osv. idel ädel fotbolls-adel.
Har också bokat hotell så vi stannar över till nästa dag, en liten minisemester sådär i början av makens pensionering.
Apropå maken, han hade ledig dag idag, så han gav sig på våra häckar runtomkring tomten. De hade växt lite väl bra och behövde en aning ansning.
Vädret har varit helt perfekt hela da'n och vi har fikat på verandan och jag har legat på min solsäng i eftermiddag och njutit av måsarnas skri. Fru And har varit här två gånger för snacks.
Gjorde lite aprikos-äpple-nektarinkräm till kvällsmat, blandade ny müsli och körde falukorv i ugn till morgondagens matlådor.
Strax blir det allsång (titta och lyssna på!) samt Midsomer-mord. Härlig tisdag med andra ord.
 
Varsågoda och var avundsjuka.......
 
.....och här har jag tillbringat stora delar av dagen.
 
Vår nya fasadflagga och en stor fin blå lobelia.
 
Nyansad häck på framsidan, nu ser vi om det kommer nå'n innan vi backar och tunnan på plats för tömning.
 
Tror jag hittade självsådda gullvivor i gruset på vår nerfart. Det visar sig......om dom tar sig!
 
En skål kräm....
 
och falukorven till imorron.
 
 
 
 
 
 

Gym & politik.....

Idag har jag varit "redig" igen och besökt gymet. Det är några veckor sedan nu, faktiskt på grund av förkylning och hosta. (så det så!)
Men någon hade hunnit göra "sabotage" och möblerat om hela lokalen, med nya maskiner dessutom.
Upptäckte inte detta förrän jag redan värmt upp på löpbandet och skulle ta mig till nästa station. Där fanns inte den maskin jag brukar använda. Då började jag titta mig runtomkring och kunde konstatera att alla maskiner var "borta", ersatta med nya modernare varianter, som den här tanten inte förstod sig på.
Sen hör det ju till saken att jag som fått ett program av sjukgymnast på specifika maskiner, kände mig lite vilsen.
Tur var väl att det ena bonusbarnbarnet fanns på plats och kunde hjälpa mig hitta åtminstone en av "di gamle", i ett hörn. Easy Line hade de dock inte bråkat med utan den var som vanligt, så jag körde nå'n extra gång i väl valda delar av denna maskinpark istället.
Hemma med en kopp kaffe efter middagen i glashuset, somnade jag så gott i värmen en bra stund. Inga problem att sova sittande vid akut "trötthetssyndrom", tydligen.
Skickade för några dagar sen en fråga till Arbetsmaknadsdepartementet och hade i eftermiddags fått ett svar på mailen.
Trodde jag!
Inte då, men är jag egentligen förvånad. Det var bara en massa politiska floskler angående regeringens förträffliga arbetsmarknadspolitik och en "uppmuntrande klapp på huvudet". Jag blir så heligt förbannad över att bli ignorerad och betraktad som dum i huvudet. Trodde dom verkligen att jag inte skulle upptäcka att jag inte fick svar på min fråga!! om dom svamlade tillräckligt mycket.
Men jag skrev allt tillbaka och bad att få ett rakt svar nästa gång.
 
Fick för mig att testa smörstekta sparris, så nu har vi gjort det. (ok men inte wow!)
 
...och på Facebook hade mamma lagt upp foto på en badande son. Väntar på historien......
 
 

Dagen efter......

Det låter väldigt förutsägbart, skulle man kunna tro, men då det varken var en speciellt sen eller blöt fest så behövde nog ingen lida särskilt mycket idag. Blöt vart väl festen mot slutet, men då av den varan som endast "gör skada" utvärtes.
Dock vaknade vi till "rytmen av ett regn" redan under tidig förmiddag och det var ju inte bra. Detta med tanke på "äventyret" i Skövde som var planerat. Bara att ringa ansvarig person och säga att inte ens jag skulle komma, så det återstod alltså ingen hantverksrepresentation på torget denna första söndag i juli. Kunde ju börjat bättre, men bara att hoppas på nästa vecka: "Same precidure every Sunday", minus regnet då förstås. Packat och klart för avfärd är det i alla fall.
En tidig visit av fru And som i vanlig ordning hade glupande aptit på brödbitar. Sen tog jag en tur ut i gäststugan och hittade lite loppisgrejer till, undanstoppade i en stor trälåda och där bakom en spegel, som dottern tyckte dög att sätta upp i Stockholmshallen. Så den får flytta dit snarast, men åka tåg med maken dit på söndag, lär inte funka så bra.....
Rester till middag och matlådor på resten av resterna, blir en billig start på veckan.
Sen vann Spanien EM i fotboll som tur var och Torres gjorde mål!
 
Tidig morrongäst vill "ha macka, mesamma!"
 
Spegeln som "gömt sig".
 
Helt ok solnedgång, trots mycket regn under dagen.....
 

"Brakfesten" äntligen!

Förmiddagen ägnades åt ett sista besök på second hand, innan de stängde för semester i fem veckor. Några fynd blev det allt. Sen en raid till affären för att införskaffa sista-minuten-prylar inför kvällen. Avslutningsvis en kaffepaus på verandan i Hörnebo, innan det var dags att åka till hemmet och mera förberedelser inför kvällens "brakfest".
I augusti är det ett år sedan vi fick hjälp, ( planerad och akut) med att fälla de två stora träden i slänten, en tall och en björk.
Med anledning av detta och tillhandatagande av ved, var det sagt att vi skulle med en fest, fira det stora braket, av fallande träd. När flera personer är inblandade kan det ibland vara nästan stört omöjligt att hitta gemensamt datum. Har sedan förra hösten försökt flera gånger, men först nu fick vi ihop det.
Vädrets makter var ganska snälla och vi kunde som planerat ha grillparty på verandan, ända tills knotten blev för närgångna. Då flyttade vi helt sonika upp till altanen, där efterrätten intogs innan regnet sen startade.
Några av gästerna hade åtaganden under morrondagen, så de var tvungna att avvika ungefär då regnet anlände.
Men de återstående, (som cyklade) tyckte de kunde vänta lite och förhoppningsvis ta sig torrskodda hem om en stund. Vi flyttade ytterligare en gång, nu in i glashuset och lyssnade till smattret på taket och snattrade vidare tills det upphörde.
En trevlig kväll tyckte i alla fall värdinnan och hoppas att alla gäster tyckte så också.
Har sedan packat ner tröjor och annat för färd till torget i Skövde imorron, men en titt på väderprognosen visar att det nog kommer att regna. Då måste jag tyvärr ställa in "evenemanget" eftersom det inte finns regnskydd ordnat och mina alster tål inte att utsättas för väder och vind hur som helst.
 
Grillen är tänd och grillmaster på plats......
 
gästerna har anlänt, möblerat vaerandan och beundrar nu utsikten.
 
Alla utom en, som pratar med någon på andra sidan häcken. (kanske dags att ansa densamma)
 
Efterrätten är framdukad, väntar bara på grädden!
 
Under tiden har vi flyttat ifrån knotten......trodde vi!
 
Alla fick inte plats på samma bild, här är resten.
 
Solnedgången visade sig från den bästa sidan, när det var så dags!
 
 
 
 
 

RSS 2.0