Getingarna "is no more"......

Under takpannorna vid stuprännan ovanför altandörren, upptäckte jag för en tid sedan att små rara getingar byggt sig ett bo. Fram till den tidpunkten, hade de inte gjort något väsen av sig. Men då jag satte igång dammsugaren för att avlägsna en del spindlar ovanför köksfönstret, protesterade de hej vilt. De kom "utrusande" i flockar och cirkulerade runt altandörren en lång stund. Som tur var hann jag snabbt stänga densamma och kunde i säkerhet betrakta aktiviteterna.
Tänkte sen att vi måste testa en gång till om de inte gillar höga ljud, så jag knackade kraftigt i stuprännan med en sopborste och det tyckte dom inte om.
Då var det "kört", deras öde blev i och med detta avgjort, domen föll och via mail kunde jag beställa "bödel"(=Anticimex), vilket ingår i hemförsäkringen.
Idag kom han och nu är det ingen som reagerar om jag knackar på stuprännan. Skönt att det blev gjort innan bröderna Bus kommer på måndag och klampar runt på altanen.
För övrigt har jag varit på massage, "Det gör ont, det gör ont det gör ont"......men samtidigt känns det att det blir bättre, om någon förstår hur jag menar. Så det blir ett besök till, nästa onsdag för en ny omgång.
Min "ryggskottspolare" hade varit på alternativ medicinsk behandling idag och kände sig mycket bättre, men fortfarande långt ifrån återställd. Men det verkar gå åt rätt håll....skönt.
Maken har idag gjort sin sista dag i företagscenter, nu är det bara två dagar kvar med brevbäring på Fagersannalinjen, sen är han pensionär. En glad sådan får vi hoppas, men det får ju tiden utvisa........
 
Tillvaratagande av "gratis plantor" från gruset: gul vallmo, stjärnflocka och akleja. (om nå'n vill ha!)
 
I kökslandet växer en del så det knakar, medan annat tynar bort. Ärter i förgrunden, bakom skymtar sallad och palsternackor.....
 
 
och snart får vi blåbär.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0