Apropå projekt.......

......så har jag startat kjol-"pimpningen", syr för hand fast en svart spets och har kommit halvvägs. Sen finns det ju ytterligare en nystartad tröja, (avsedd för mig) men tvivlet på att den kommer att bli bra har redan börjat gro. Får väl använda den som: -Har inget annat på gång, stickar några varv här igen då.....så får vi se vad det blir av det projektet, nå'n gång i framtiden.
Skulle behöva något kul, (inte för stort) men lider av idétorka över vad jag ska fantisera ihop.
Nåväl solen skiner .....lite grann i alla fall, nån gång ibland..... idag.
Dags för den "dagliga" ärenderundan på lunchen, innan maten "serveras". Kontorshunden fick också vänta på "maten" och om det var "worth waiting for" kan man aldrig riktigt veta. Idag blev det bara en knapp matsked köttfärssås med en liten bit potatis. Dock ligger hon troget på tröskeln och väntar hur lite det än blir, om så bara för att få slicka rent en tom matlåda. Är nog mer momentet att hon får något, än mängden som lockar.
Regn på vägen hem, men nu skiner solen, klockan är sex och tvättkorgen med rena kläder "is no more". Så är också nästan fallet med påskdekorationerna. De har mellanlandat på köksbordet (så jag ser dom och inte glömmer av vart de ska.....)
Men nu vill jag inte ägna mer tid åt att röja, utan längtar efter en god kopp kaffe istället. 
Vad mer därtill, får vi se. Ingen lust att göra matlåda infinner sig heller, så det skiter jag i. Har lite "nödproviant" i gourmetförpackning i jobbfrysen. Sen kanske det är dags för en thai-take-away imorron eftermiddag.
För att fira in fredag.......får konsultera maken i frågan.
 
Kan bjuda på gårdagens solnedgång.......
 
....annars ser det mörkt ut, (inte bara för järnvägen, som saknar spår vid "övergången").
 
Från alla håll och kanter......
 
....väller tunga moln in över oss.
 
Men nu börjar det rätta till sig........
 
 
 

Det var ju riktigt roligt......

.....att den person som hade stor del i att jag fick ett nytt jobb, nu har fått ett för egen del också. Bara att önska lycka till och hoppas hon ska trivas med sitt också.
Annars var väl den svenska vänskapsmatchen i fotboll mot Tjeckien en gäspning, undantaget de första tjugo minuterna. Oavgjort blev det och som sagt lovande de inledande tjugo, men sen tillbaka till tråkspel.
Iallafall min åsikt i saken! 
Vad gör man en onsdag då, förutom äter lunch och handlar lite. Ömsom lite sol och ömsom igenmulet.
Det blev en tur till Hjo efter fyraslaget och inte kostade det så mycket. Köpte ett par stickor och lite bomullsgarns-rester för 18 kronor på "Help for Hjo". 
Vidare till Hem & Hobby för att göra av med det sista presentkortet från födelsedagen. Inte särskilt svår uppgift, men fick punga ut med 35 riksdaler för att "komma ikapp" med vad jag plockat på mig.
Nu får vi se om det "avslutningsband" jag hittade passar på jeanskjolen....... i mitt huvud blir det bra, men man vet aldrig riktigt hur verkligheten tar form.
Blir det ok kommer ett foto, annars tiger vi bara ihjäl "projektet".  
Inga tog tag i (nästan) de sista resterna och imorron blir det gräddsås-köttfärssås. Sås var det enda som blev kvar efter mormorsbiffmiddagen. Nu har jag fyllt på med köttfärs och lök, samt en skvätt vitt vin.
It'll have to taste good, 'cause I say so........
Sen har husletarprogrammet från England kommit igång igen, så det blir det strax, med en kopp kaffe till.
 
Jodå, dom hittar allt brödbitarna jag råkade kasta in i julgranarna......
 
Eftermiddagens fynd....
 
Nääääääääää.......inte nu!
 
Ingas (helt säkert) utsökta "restsås" till morgondagens lunch.
 
 
 

Är jag nöjd......

.....eller är jag nöjd, över beslutet att ta gymet igår. Jag visste ju detta, men känns faktiskt extra bra och bättre än jag trodde till och med, att ha det gjort.
Solen skiner, ny TV-tidning är på gång och second hand är öppet när jag åker hem. Att sen påsk-ledigheten "försvann i ett huj", får man väl ta med jämnmod och angripa denna "korta" veckas arbetsuppgifter istället.
Snart är det helg igen.
Även om det börjar mulna på lite nu när lunch-timman är till ända och att blåsten har tilltagit en del får man leva med. Tror att det var fotbollslandskamper på teve ikväll, vilket kanske piggar upp det också.
Åter till "korrekturläsningen" av nästa års avfallsföreskrifter, för att se om vi har några åsikter innan de spikas.
Och påsken är bortstädad ur jobblokalen, men både frukt och godis fanns det kvar på bordet.
Hemresan blev billig, ingenting kostar ju just ingenting och det var vad jag hittade idag. Några bekanta att heja på och byta ett par fraser med blev det hursomhelst.
Hemma i Fagersanna skiner solen och ingen vind att tala om. Tar nog en kopp kaffe på altanen i 23-gradig, full sol alldeles strax, innan den försvinner för kvällen. Det blev ett äpple istället och såsnart solen ånyo gick i moln vart det bara 12 grader, så sittningen blev inte direkt långvarig........
 
Har vi tur, kanske hon ringer nångång......
 
....en och annan liten lucka fanns kvar på himlen vid kvällningen.
 
 
 

"After gym".......

.......blev det en andra frukost på trappan i solskenet. Första frukosten (macka och yoghurt) grundade jag med innan beslutet togs (efter mycket vånda) angående att åka eller inte åka till gymet. 
Övertalningen gick ungefär såhär: Det ääääär måndag, säkert inte så mycket folk där en helgdagsförmiddag och tänk så skönt att inte behöva göra det imorron efter jobbet.
Köpte slutligen dessa argument, bytte om, satte mig i bilen och nu är det alltså gjort. 
Riktigt fint väder har vi begåvats med denna annandag påsk och solen sken så skönt där på trappen. Sjön är nu helt öppen, måsar och kanadagäss har anlänt. Och hade vi mycket fåglar här i byn förut, så har det definitivt inte blivit mindre nu.
I kylen finns det gott om rester, trots att gästerna åt bra. Dock inga mormorsbiffar som rapporterades om igår, men annat att bara addera något till så blir det en måltid, eller några matlådor kanske inför ny arbetsvecka.
Ska göra en raid strax och organisera upp alla byttor med innehåll.
Tvättmaskinen får kanske också anses ha vilat klart nu, då det även finns gott om smutstvätt, i för ändamålet avsedda korgar.
Maken får motionera dammsugaren imorgon, "så den inte stelnar till" där i tvättstugevrån.......
En "oidentifierad" fågels kvitter hörs utanför nånstans och att våren har anlänt får vi nog anse. Termometern visar just nu dryga 13 grader i skuggan, inte så pjåkigt.
Kaffe på altanen snart, såfort solen har kommit runt hörnet.........
 
 På väg hem ifrån gymet, tog jag en liten extra sväng för att fota dessa "påsklilje-nästen"....
 
 Frukost i solen och mera påskliljor.
 
Nere vid hamninloppet simmar kanadagässen bland isresterna.....
 
....i slänten knoppas träden och nere i sänkan växer massvis av vita blommor (troligen snödroppar).
 
Middagskombination.....addera stuvad spenat och bacon till lite rester.
 
 
 
 

En timma mindre......

....på dygnet idag. Var kanske därför jag slocknade redan vid halv nio, då jag smet från "Gladiatorerna" och lade mig tillrätta för att kolla på Mord i Midsomer istället...... i sängen.
Vad inträffar då, (i nio fall av tio) jo man slocknar och ser ingenting. Missade även landskampen i fotboll Tyskland-England (som startade vid nio) då givetvis.
Vaknade en bra stund senare, när klockan hunnit en bit in på natten. Närmare bestämt runt två precis då den snodda timman hoppades över.
Vet inte om jag var helt vaken faktiskt, för först hällde jag ut ett glas vatten som stod på nattduksbordet och sen skakade jag om påskmusten från kylen då jag skulle dricka lite och fick städa halva köket från stänk.
Kom iallafall ihåg att ställa fram klockan i köket innan jag ånyo kröp ner i sängen......
Nu är det full rulle igen och frukosten är undan-äten, varpå en del rester gick åt. Det är väl inget att spara på sa "pappa Blåbär" och så försvann laxen från i förrgår.
Bara att plocka in de "nygamla" resterna då när alla är färdigätna med "morronmaten".
Mormorsbiffarna är framtagna och ligger för att tina, de ska ätas som grand finale framåt eftermiddagen, innan stockholmarna återvänder hem. Nästa gång vi ses har lillasyster precis hunnit fylla två år och vi har förhoppningsvis haft en skön semester i La France. 
Rapport från middagen: Hade denna gång gjort dubbelt så många biffar, men föga hjälpte det. De hade enligt utsago, lätt kunnat äta ytterligare minst ett tiotal....... 
Vi får se om jag tillgodoser detta frosseri vid nästkommande besök, eller om de får sansa sig lite. Visst är det roligt att de inte sitter och petar i maten, men.............
Nu är de avvinkade och påväg hem, diskmaskinen är redan i arbete. Tvättmaskinen har nyttjats en del under förmiddagen, så den får nog ledigt tills imorron. En kopp kaffe och titta ikapp lite inspelat kanske......
 
Dags för påskaftonsmiddag och ytterligare två har precis anlänt från Hörnebo.
 
Jag börjar på mackan, medan du blandar ny müsli mormor, för jag är hungrig......
 
Bada stod visst också på programmet.....ska jag tvätta mig med den här?
 
Jag har fått en ny "ponkjol" av mormor, den sitter bra tycker jag.
 
Vi behövde ta en paus jag och "Rosa".......
 
......då passade dom på......Hemgjord glass från Handlar'ns i Fagersanna (premiärhelg).
 
Men biffarna fick jag vara med på........ett litet hörn.
 
Spring i benen innan hemfärden och där bakom har den mesta isen försvunnit sen igår.
 
 
 
 
 
 

Påsk-grillning.......och annan mat.

.....vid motionsspårets grillplats, med panoramautsikt över sjön. En sjö som har börjat få vattenströmmar ovanpå isen nu i eftermiddag. Dröjer kanske inte länge nu, tills isen sjunker och förvinner för iår.
Det har varit riktigt fint väder idag, inte ett dugg kallt vid utsiktsplatsen, trots mestadels skugga. Lillasyster hittade en massa högar med bajs runtomkring ett träd i närheten, som hon hela tiden ville gå och titta på för att säja blääää åt.
Snöbollar var också kul om mormor och morfar gjorde dom, av den lilla högen snö som fanns i skuggan alldeles bredvid. Själv tyckte hon det var för kallt att ta i.
Innan vi kom så långt som upp till skogen, avhandlade vi äggfrukost vid köksbordet. Nu har brorsorna och de andra vuxna "barnen" återigen åkt på bio, men bara till Tibro idag.
Inga har läget under kontroll (tror hon iallafall) och ska strax "putta in" rotsaker och Jansson i ugnen, som precis har avslutat grillning av kycklingfiléer.
Påskmiddag ska det bli när bion är slut och dessutom bonusdottern från Hörnebo har anlänt. Bara att börja duka nu då.......... 
 
Vi grundade med frukost.....
 
.....innan vi drog till skogs, här anländer korven till elden, som nyss fått lite fart.
 
De sista "grillgästerna" spurtar.
 
Juste fördelning.....Ni grillar och jag äter.
 
Några valde att klättra i träd, som efterrätt ......
 
 ....medan andra hittade stenar i solen att intaga kaffet på.
 
Eller så njöt vi bara av utsikten......
 
Ia var bekymrad över allt bajs.......bläääääääää
 
När vi kom hem igen spelade morfar och Ia "curling"?? på altanen, där det nu är över 20 grader då solen ligger på.
 
Under tiden bildas sjöar på isen.
 
 

Då dårskapen kom till byn......

.....det kan man nästan med säkerhet säga hände när ens gäster sätter sig på kökströskeln, tänder och släcker taklampan i hallen femtioelva gånger och skrattar hysteriskt ikapp. För det var sååååå roligt tyckte både lillasyster och pappa. Därför måste man göra det många, många gånger. 
Annars har här ätits både en, två, tre och fyra frukostar bestående av bland annat: mackor, kaffe, rester från gårkvällen samt våfflor med grädde och sylt. 
Sen är påskriset på plats, men det fick mestadels mormor och morfar ordna med. Lillasyster hann att måla ägg innan hon och morfar gick på "sova-promenad". Grabbarna är med de vuxna på bio och får ta sig an sina ägg lite senare.
Änderna har varit på visit, fått lite bröd och skäll för att de bajsade på altanen som morfar städade igår. Till slut efter att ha tagit sig en "powernap" på gräsmattan, övertalades de att vandra vidare till grannarna (som är ännu mindre förtjusta i dom).
Nu ska Inga planera "lunchen" som blir vid fyra-tiden, då även morbror övertalats att närvara (innan han skulle på bio). Detta till trots att han inte har lax som favoriträtt.
Och idag har "tuppen" värpt t-shirts i barnens påsk-ägg, vi får se vad han åstadkommer resten av helgen....... 
 
Alla har kommit, då är det dags att ge sig på tacosen.......
 
......och vad hittade vi sen i påskägget?  "Anette"-sockar!
 
Knepig tupp.....idag var det en t-shirt.
 
Fint, vankas det mat.......var ska jag landa?
 
Tredje-frukost: Våfflor
 
Fjärde frukost tillsammans med pappa: Leftovers from yesterday........ yum!
 
Nu är jag mätt.....Ligger jag ivägen?.....bär in mig till sängen då.
 
Jag orkade visst måla lite ägg också innan det blev sova av......

Försenad till jobbet......

......då det hade inträffat en trafikolycka vid infarten till Ransbergs kyrka från stora vägen. Kö hela backen ner och det gick inte att se riktigt var eller vad som hänt. Men så småningom efter att ha väntat snällt någon minut, började bilarna sakta vända, så också jag för att återvända till Fagersanna och ta gamla vägen istället.
Mötte vid utfart på stora vägen igen, två brandbilar och en bärgare. Via information på internet har nu framkommit att det var en personbil och mindre lastbil som krockat, med totalstopp i båda riktningarna till klockan åtta.
Hade tänkt att svänga förbi ICA med returpaketet direkt på morgonen, för att undvika påsk-köerna, men det fick flyttas fram till lunchen, då jag redan vart sen p.g.a. ovanstående.
Har en del ärenden kvar innan vi är färdig-"bunkrade" inför helgen. Så Inga har lite att jobba med.......
Annars har det idag mest varit att svara på frågor om vi tömmer annorlunda dagar i påskhelgen. Vilket snabbt har kunnat informeras om: "Att det är precis som vanligt ändå" ....vad det gäller sophämtningen.
Då stockholmsbarn går i skolan veckan före påsk och är lediga veckan efter istället, kan de inte vara nere hos oss förrän framåt kvällningen. (Vem vet, kanske hinner en liten snabbis till Blåkulla i alla fall då.)
Allt "barnarbete" som var planerat, får skjutas upp till långfredag. Men det funkar väl att fixa påskris och måla ägg, trots att helgen är påbörjad.
Det var kö!! i fiskaffären, så jag hann "kila runt hörnet" och handla mera påskliljor och potatis, medan jag väntade på min tur. Bekanta fanns det också att prata med medan man köade. Synd bara att man är i tidsnöd under lunchtimman, hinner inte med sånt just då. Hann som hastigast bara heja på en gammal jobbarkompis också mitt i språnget, önska Glad Påsk och rusa vidare. 
Nu återstår bara nån timme innan jag och dryga 1,6 kilo färsk lax (morgondagens meny) kan åka hem.
......och där starta upp skärandet till taco-buffén, innan gästerna anländer.
GLAD PÅSK everyhopa!
 
Den ena frukostsmörgåsen idag: Porterost
 
"Helgmenyn" för arbetande chaufförer.........
 
 
 
 
 

Dymmel-onsdag......

....är det idag och bara skärtorsdag kvar att jobba, innan påsk-ledigheten tar vid. Tyvärr får jag nog avstå från färden till Blåkulla i år. Blir lite tight med tid, då jag slutar fyra och förmodligen redan har huset fullt av gäster.
Ska bli kul att träffa alla "busbarn" igen, har inte sett dom sen jul. Morfar, pensionären  har ju hunnit visitera huvudstaden efter det, men inte jag (den hårt arbetande).
Kontorshunden var idag med chefen på tjänsteresa, så jag fick hela smörgåsen för mig själv (och en nybakad bulle från igår). Men hon hann tillbaka lagom för att få resterna av min sallad med köttfärsröra.
Ska under "lunchen" inhandla lite "påskgodis" till dom som ska jobba, trots att det är helg. En blandning av nyttigheter och godis har jag tänkt och förankrat hos chefen.
Lite mer saker till vårt eget helgätande blir det samtidigt. Två flugor i en smäll, även kallat smart samordning (om jag får säga det själv). Hann även komma ett sms om paket som fanns till avhämtning, bra! När jag betalat och lastat alla kassar och paketet i vagnen, lyfte jag blicken och såg Life-butiken mittemot. Javisst ja skulle ju kolla skor, medan rabatten fortfarande gällde. Flåsade in där med en överlastad kundvagn och provade sandaler. De verkade bra och stressad redan, togs ett snabbt beslut och jag var med nya skor.
Maken skulle (på eget initiativ) städa av huset idag........
Jag får ta tag i mina loppissaker vid hemkomst, som står i gäststugan och "blockerar" användning för gäster.
Kul det känns....not! men nödvändigt då det skjutits upp bara, sen hemtagning från loppisbordet vid nyår.
Koka en hel gryta med ägg måste också göras, så det finns färdigt att måla på för barnbarnen.
Men först prova sandaler ordentligt (var en veckas öppet köp) och en låda nya kläder. Detta är nu gjort och resultat: Förmodligen väldigt bra sko-köp (visar sig på semestern, men verkar mycket lovande) och halva innehållet i paketet får returbiljett. Den andra halvan kläder får stanna hos mig, för dom både passade och föll i smaken.
Omdisponering av loppisprylar utförd och äggen kokar på spisen. Nu är det bara att fixa returpaketet, innan jag kraschar i fåtöljen.
 
Kycklingarna kacklar på kärringduk i hallen.......
 
Reseplanering pågår i påskriset i vardagsrummet.....
 
.....och tuppen har laddat äggen på bordet.
 
Såhär ser de ut mina nya sandaler.......
 
.....och imorron drar dom som har tid.....in i skymningen.
 
 
 
 
 

Da'n före da'n, före da'n........

....för barnbarns-ankomst till påsk. Bäst jag vilar upp mig (hahahaaa). Och hur gör man det bättre, än med en visit till second hand innan hemfärd. Kanske finns nå't alldeles extra roligt idag, vem vet? Svar: Bara den som åker dit och kollar!
Ska dock ut och fara på lunchen nu, innan jag får mat. Leverera lite grejer till Hörnebo och börja bunkra upp livsmedel inför "invasionen".  Kanske kör ett litet bullbak vid hemkomsten, om inte den inbillade energin börjar sina......
Vilket i och för sig inte skulle vara så konstigt, då man kan bli väääldigt trött över vad som händer i vår värld, nu senast i Bryssel. Att det ska vara så fullständigt omöjligt, att hålla fred människor emellan.
Lunchtimmen försvann i ett nafs, först levererade jag bl.a. "fuskvantarna special" som verkade falla i smaken. Sen en snabb rundvandring på Netto, med en välfylld kundvagn som följd. Hela framsätet i bilen är fullt.
"Bara" eftermiddagspasset kvar nu då.......
Hittade några prylar idag, bland annat sex stycken "sneda" glas som jag gått förbi de senaste tre besöken. Men nu gick det inte längre, det var meningen att de skulle hem till Bergs. En sopbil måste man ju också ha, då man är i branschen, eller hur?
Sprang på nästan hela kulturvänsfamiljen, som också var där för shopping. Tackade nej till en kopp kaffe hos dom, för bilen var ju full av mat. 
Och joråsåatt........ Inga och jag har nästan förtagit oss i köket, men nu är en plåt bullar klara, en i ugnen och en med fullkornsfrallor står på tur.
Sen blir det väl att uppdatera sig på eländet ute i världen.........
 
Medan solen slutar för idag......
 
.....och änderna förbereder sig för natten, nere i sjön vid hamninloppet.
 
Förevisar jag dagens fynd.......
 
......och bakar.
 
 
 
 
 
 

Minusgrader.......

.....det ingick inte i planen för vår. Men så var det, strax efter sju i morse och konsekvensen, bilruteskrapning.
Men nu skiner solen och det har blivit bättre, på den fronten.
Annars var det inte direkt roligt igår, trots stort utbud av idrott att se. Ibland går det inte som man vill, eller lagen har "planerat". Visst är det alltid rätt lag som vinner för någon, men så var inte fallet för den här tanten på söndagseftermiddagen. Svenska damhandbollslaget fick en lektion av ryskorna och det enda positiva var väl att Tibrotjejen Wallén hade en riktigt bra dag, men då inte resten av laget hade det gick det som det gick och slutade med storförlust.
Sen såg det väldigt bra ut för Liverpools räkning första halvleken av matchen och en bra bit in i den andra, men så "sket sig" det också i slutminuterna.
 Vad det anbelangar söndagens middag, hittade jag kycklingfiléer och kinamix i frysen, så vi behövde inte gå hungriga. Räckte även till min matlåda idag......men maken är nog inte ledsen, för han avstår gärna ris.
Det ena stickprojektet som startades i lördags är slutfört, medan det andra kommer att ta lång tid i anspråk.
Apropå eventet Vårkänslor i Folkets Park, så var det ett riktigt trevlig initiativ med mycket att se och smaka på för den som var hugad. Handlade en del gjorde jag ju också. Mer kan det eventuellt bli framöver med ledning av vad jag upptäckte bland de lokala utställarna.
....och så var det då "måndagsnöje" igen, innan jag återvänder hem idag. Bara några timmar kvar till "start"!
Uppgiften utförd ännu en gång och nu efteråt, efter dusch och med ett glas egengjord citrondricka känner jag mig rätt nöjd.....tills det är dags nästa gång.
Vad dumburken bjuder återstår att se om en stund, sen sover jag säkert gott inatt.
 
 
Det dög till middag både igår och idag.....
 
Fick beställning på "fuskvante special", här är min tolkning. Vi får se om den går hem......
 
.....och såhär ser den ut på.....

Söndagsmorron med Vårkänslor.......

.......och klockan har inte blivit "för mycket". Klev ur sängen redan vid åtta-tiden faktiskt. Och ja, det är en smärre sensation när det gäller mig, de dagar jag inte ska till jobbet. 
Har hunnit få undan en hel del, ätit frukost, plockat fram påskdekorationerna och klockan har ännu inte nått elva-slaget.
Har dock inte löst dilemmat med vad vi ska ha till middag än. Det får jag fundera vidare på, ingen idé heller att konsultera maken för han har bara ett standardsvar på den frågan: "Jag vet inte". 
I Folkets Park har idag Tibro Handel ett "event" kallat Vårkänslor, med bl.a. mannekänguppvisning. Jag har tänkt att besöka detta och får väl samtidigt kanske inhandla något i köttväg till middag, eller också riva lite i frysen.....
Det "dunkar och lever" utanför, har gjort så en bra stund. Kan undra vad grannen håller på med. Han är rätt energisk med att fixa och dona, kanske byter däck på bilen......
Det är ju i så fall ett gott vårtecken om något, såhär i vårdagjämningstider.
I eftermiddag kör det ihop sig, damhandboll med (redan klara för OS) svenska landslaget mot Ryssland, samtidigt som Liverpool spelar bortamatch i södra England. Bra att man kan spela in...... 
Sen är det dags att förbereda en ny arbetsvecka, denna gång en kort variant då påsken "anländer" på fredag. Dock är det bara vi på kontoret som är lediga fredag-måndag. Chaufförerna har valt att köra som vanliga veckor, de tycker det känns enklare så......
Men för "kontorspersonal" alltså två korta veckor på raken. Sen blir det faktiskt ytterligare en ledig måndag inplanerad veckan därpå, för resa till Ullared. Detta innan jag sedan toppar med två veckors semester. Tiden bara springer iväg........ och jag hann startat två nya stickprojekt, under gårdagskvällen.
 
Frukosten är serverad.......
 
Påskharen på plats.
 
Här har jag handlat, gissa vad?........Påskliljor såklart och lite annat.....
 
Catwalken klar......och uppe i "gluggarna" mera mysigt att titta på.
 
Mera folk väller in.....när jag går.
 
Fullt på parkeringen och riktigt fint väder.
 
 
 

Lördagsnöje......

.....att vakna vid femtiden med migrän. Dels alldeles för tidigt då man inte behöver gå upp och sen huvudvärk vilket aldrig någonsin är ett välkommet tillstånd. Fick pallra mig upp, hittade några alvedon och kröp tillbaka i säng.
Nu vid nio är det bättre, men inte bra om vi säger så men solen skiner iallafall.
Var väl det ynka glaset vitt vin som smakade så bra igår, som triggade igång huv'et (på fel sätt) under natten för kaffe drack jag. Det minns jag bestämt.
Vi får se nu om det ändrar min plan, eller om jag genomför en Hjo-resa iallafall. Ska fixa lite frukost och testa läget med först.
Det funkade och jag kom iväg som planerat, om än kanske en timma senare än tänkt. Hittade inte direkt något idag hos second hand-ställena, gjorde bara av med femton riksdaler.
Men på min väg tittade jag in till Fisk-affären i Tibro och köpte tre räkbakelser att ta med till tänkt fika hos syster. Sen blev det räkröra och rödtungafiléer också.......
Bakelserna smakade bra till kaffet och sen en tur till Netto, innan jag lämnade "staden vid Vättern", för påfyllning av annat ätbart. Hemma hade maken (efter order) bakat varsin potatis i ugnen som var klar lagom till min hemkomst, med räkröran. Smakade bra som lunchmat. På det var det hans tur att dra iväg på aktivitet: FagersannaIF spelade fotboll i Tibro. Själv har jag plockat runt  en del härhemma, övertalat tvättmaskinen att ta några varv och till OS-kvalmatchen (damhandboll) mot Polen, stickat färdigt en liten poncho, som förhoppningsvis är mera lagom till Ia. Det får vi se när de kommer på torsdag. Svenska damerna är klara för OS-spel i sommar! Yes!
Liverpool spelar imorron nere i Southampton, så då är det väl bara att börja fixa fisken till middag då, då.......
Sen fick det bli Mord i Midsomer.......
 
Påskdekorationer i Hjo......
 
"Help for Hjo" second hand.......
 
....och i närheten ett vackert gammalt träd.
 
Dagens lunch.....
 
......eftermiddagens färdigställda alster.......
 
.......och kvällens delikata fiskmiddag:rödtungafiléer med hemlagat mos.

Samma sak varje fredag.......

......vi ska äta thai-mat för tredje fredagskvällen i rad. Och lunch får bli en fryst version, en av dem som jag bunkrade upp med i jobbets frys, i början av veckan. Det var rea på gourmet-maten och då passade jag på.
Liverpool åkte till grannstaden Manchester, spelade oavgjort mot "ärkerivalen" United och nu är de vidare till kvartsfinal i Europa League. Vilka de får möta i nästa omgång bestäms "as we speak", nu klockan 13.00 skulle det vara ny lottning.
Får väl kolla runt lite efter att jag har intagit min utsökta lunch, om en stund.
Annars har det varit hyfsat lugnt på förmiddagen, bara en propp som gick så jag fick tillkalla fastighetsskötaren och sen har internet-leverantören varit här och fixat så att "dosan" nu sitter fast på väggen och inte trillar ner om man andas på den. Han förorsakade då ett mindre avbrott med omvärlden. Varade väl inte mer än 5-10 minuter, men det är alltid "spännande" (not at all) att se om alla delar kommer igång igen. Så var fallet denna gång......
Några timmar kvar att arbeta, innan den beställda thaimaten ska hämtas, ätas och njutas. Sen väntar i rask följd OS-kval i handboll (damer) från Ryssland, mot Mexico stod det. Därefter tar "Let's dance" vid och fredagskvällen kommer inte att kännas direkt lång, är en gissning.
Morgondagen får vi se vad jag ägnar mig åt, kanske en tur till Hjo och hälsar på syster, samt besöker second hand-etablissemangen där.
Thai-maten var som vanligt god, så också glaset med vin därtill. Nu är jag redo för handboll.......på teven!
 
Garnet vilar lite i sina påsar, efter den hårda transporten hem i en tvättkorg.
 
I väntan på hämtmaten.....plockade jag fram kameran....
 
....och därutanför står transportmedlet.
 
 

Slut på ensamheten......och ilska!

....på jobbet. Både chefen och kontorshunden är åter efter sina semesterutflykter (med alla armar och ben i behåll).
Och hunden var snabb med att komma in i rutinerna, så snart jag närmade mig köket, satt hon redan i dörröppningen. Det blev en smörgåsbit med sylta på till frukost och nu efter lunchen några smulor köttfärs med pulvermos.
Igår kväll fick jag ett samtal från systers assistent som gjorde mig fly förbannad. De hade varit på banken för att uträtta ärende och blev nekade att göra så, trots fullgod legitimation. Det dubbelt tragiska i detta är att det inte är första gången det sker. För några år sedan var hon ute för samma sak. Den gången ringde jag ansvarig chef och krävde en ursäkt och att sådant inte skulle upprepas. Nu är vi där igen. Bara för att man har en god man förordnad, betyder det inte att man är omyndigförklarad, det finns förresten inte över huvud taget längre. Ingen vuxen person är omyndig i dagens Sverige. Jag kommer att gå vidare med detta återigen, kräva kompensation och att banken utbildar sin personal i vad som gäller. Hur svårt kan det vara.
Framförallt hur känner sig en redan funktionshindrad, som även blir utsatt för diskriminering? och hur mår den arbetande assistenten som blir ifrågasatt och känner sig som en näst intill kriminell person.
Har nu framfört kritiken till chefsnivå på denna bank, fick gehör för problemet och ska få en återkoppling på måndag efter utredning av händelsen. Vi får se hur det går. Kanske behöver saken lyftas ännu högre inom vårt samhälle, för allmänna åtgärder. DO nästa??
Blev ju också "tvungen" att åka på garnshopping efter jobbet, så det har varit en tuff dag. Mycket att stå i, men till tröst kan sägas att chefen hade det än mera hektiskt första dagen efter ledighet. Så kontentan är som alltid: Det finns de som har det värre.....
Nu ska jag "gulla" lite med mitt nyinköpta garn, sen blir det till att leta reda på var man kan se Liverpools bortamatch mot Manchester United, om nån timma.
Just ja matlåda, om jag vill ha lunch imorron....men är nog hungrig då också, trots att det ÄR FREDAG!
 
Molnen hänger tunga över Billingen, ja det blev en tudelad garnrunda först åt ena hållet, sen åt andra......
 
Nu har jag anlänt till gårdsbutiken på landet........
 
.....och där bak träden skymtar den isbelagda sjön. Känner mig iakttagen.......
 
Sen genom "storskogen" och sommarstugeområdena igen påväg hem.
 
 
 
 

Halvvägs.......

....in i veckan på min resa mot nästa helg. Mindre och mindre snö blir det, även om det i morse var ett litet "bakslag" då jag fick skrapa bilrutor. Lever på hoppet att det var en av de sista gångerna innan hösten tar vid igen.
Men först ska vi ha både vår och sommar, med framförallt långa ljusa dagar. Vädret gör inget om det också är bra, men ljuset är det bästa, i min värld.
Funderar på vad jag ska påbörja för stickprojekt härnäst. Måste nästan bli "ett säkert kort" så det inte återigen blir ett nytt exemplar hängande för avflyttning. Får fundera ut något snyggt, roligt mönster att påbörja i en vacker färg som sen kan få följa med till France på semester........ men vad?
Måste jag kanske till och med åka till garnbutiken imorron kväll, hemska tanke..... (hahahahaaa).
Tittade precis på Facebookprofilen om Skövde i gamla da'r. Där hade någon lagt upp en bild på min gamla högstadieskola (Helena) och i förgrunden fanns den intilliggande kyrkogården med några gravstenar. Tittade lite närmare på fotot och kunde då urskilja att det var farmor och farfars sten som syntes mitt i bilden.
Lunch snart avklarad och ytterligare en matlåda är slut. Finns ännu en på kö i kylen därhemma, så Inga behöver inte förta sig ikväll heller.
Dags att ta tag i onsdagens sista arbetstimmar, innan hemgång.
Solen skiner, vindstilla och fortfarande ljust, medan jag sitter vid köksbordet vid halv sex och ljuger......
Maken har "rymt på kafferep". Det låg en lapp på diskbänken att han åkt och hälsat på vår "julgransleverantör".
Så jag, Inga och tvättmaskinen får roa oss efter bästa förmåga och det ska väl inte bli så svårt.......
Maria Wärn var det visst på fyran senare ikväll och tills dess kan man glo på Barcelona-Arsenal i Champions League sålänge. "Forca, Barca!!
 
Påskliljor kan man inte få för mycket av........
 
Känns alltid väldigt bra att passera gymet (även om det inte är mitt gym....)
 
Mycket streck och "klotter" på himlen i eftermiddag.....
 
....och här tog jag en "på bar gärning" så att säga.

Dagen efter......

....gymbesöket dagen före, är det av någon underlig anledning en viss påverkan i rörelsekapaciteten. Men man somnar å andra sidan snabbt på måndagskvällen och sover gott tills telefonen stör frampå tisdagsmorgonen.
Men min tisdagsmotivation att kravla ur bingen är ny tevetidning och second hand-öppet.
Ganska banala morötter kan kanske tyckas, men de funkar på mig och så långt är det ju bra.
Har precis avverkat innehållet i matlådan till lunch och ska snart återgå i tjänst igen. Även idag fick telefoneländet på jobbet ett anfall, vilket resulterade i bortkopplade telefonsamtal då jag inte hörde något "från andra ändan".
Mixtrade lite hit och dit med sladden (som förra gången) och tio minuter senare funkade det lilla livet pånytt.
För övrigt har jag haft två varianter av att rätta register idag båda lika själsdödande, men om man varvade dom (hahaha....) blev det liiite variation i alla fall.
Nästan all snö är borta, bara de upplogade högarna kvar, lite här och var. Jag är inte ett dugg ledsen över detta, kan mer än villigt erkännas.
Inga stora fynd på loppisen idag, spenderade bara sex kronor där. I lokalbutiken handlades lite mer, då den behöver allt stöd den kan få. Inga mängder, men lite smått och plock förutom tevetidningen då förstås.
Har även hunnit tipsa kulturvännerna om att det är från Ullared på kanal 5 ikväll. Kan just undra vad de ska tycka om "det så dåliga programmet att det blir bra". De funderar säkert vad jag tänker dra med dom på för "stolleprov". Får väl försöka lugna dom när dag är bestämd, för resan.
Investerade i en Trisslott också därnere hos handlar'n, vi får se hur det går med den, lite senare.
 
Liiiite påskpynt måste vi allt ha på jobbet.......
 
........och flygövning på låg höjd var det i förmiddags ovanför kontoret.
 
Solen börjar bli trött....
 
....och några minuter senare såg det ut såhär.
 
Inte så "pjåkigt" ljus åt andra hållet heller.
 
 

Vadå "lurad" och besviken......

.......satte förväntansfull på teven, men ingen match! Kollade runt lite på internet och kunde konstatera att matchen blivit framflyttad till ett senare datum, då den tydligen krockade med Chelseas fortsatta deltagande i FA cupen. Kändes lite snopet .....och på tal om det, så är tröjan nu klar inga större fel på den annat än att jag inte vart nöjd med ärmarna. De blev lite för trånga tyckte jag och ytterligare ett alster hänger nu för flyttning, till ett hem där den är välkommen, "precis som den är".  
Maken bara log då jag lekte mannekäng, vad nu det kunde betyda.......
Han hade precis ropat in en vara till förmån för Västerås IK:s räddning (de ligger risigt till ekonomiskt och hotas av indragen hockeylicens och konkurs). En ganska cool grej faktiskt, som ska presenteras till Påsk för i första hand bröderna Bus. Alltid kul att ha lite hemlisar......
Annars har måndag morgon rullat på, alltid lite mer telefonsamtal på måndagar, men då försvinner ju tiden ganska fort å andra sidan. Dags för lunch, "redan" känns det som.
Solen kom precis på visit också, inte fel. Får väl ta en inköpsrunda, då kylen behöver lite påfyllning av varor. Lika bra att göra av med lunchtimman på detta, så jag kan ägna mig till fullo åt bara gymet efter avslutat arbetsdag.
Ja all "skit" på måndag, så går veckan fortare och känns bättre. Ungefär så väljer jag att se på saken.
Chefen hade skickat en semesterbild....men det var bara en massa snö, så jag blev inte direkt avundsjuk om man säger så. Tur är väl det, att vi alla har olika saker som intresserar......
Kontorshunden hade också lagt upp ett foto från sin "retreat" hos goda vänner, till både henne och mig faktiskt.
Gymet var som vanligt inte roligare än förut, men nu är det gjort och Inga fixade några experiment i ugnen, medan jag klämde (i dubbel bemärkelse) en citron och två apelsiner i flytande form.
Ska bli intressant att smaka ugnens innehåll, klockan ringde precis.......
Och maken har fått sina nya glasögon idag, två par (ja fått och fått, men....) 
Nu blir det kaffe och reseprogram på fyran, följt av Trettio grader i februari", innan jag somnar hoppas jag.....
 
Gårdagens efterrätt: rulltårtebakelse med färsk ananas.
 
Nääääää....den dög inte till mig, jag är nog allt lite kräsen.......
 
Här är de fula, "Jürgen Klopp"-varianten (Liverpools tränare för den som inte är fotbollsnörd).....
 
.....och här de som hans fru har godkänt som de "officiella".
 
Ett potatis-experiment jag sett på nätet. Höll på attt sluta med hål i handen också.....aj!
 
Köttfärsröra i smördegsrulle blir det i matlådan imorron....och lite smakade vi på till kvällsmat.
 
 

Given rubrik: Vann rätt låt?

Och på den frågan finns hur många svar som helst. Mitt svar får väl bli att den var lite annorlunda och inte helt urusel, så ska bli kul att se hur den klarar sig i större sammanhang. Kan vara befriande att det inte alltid är påmpa, ståt och påkostad teknik som bär mediokra melodier. Bättre då med något avskalat som klarar sig själv, så att säga om någon hänger med i resonemanget. 
Måste ha "festat" ganska hårt igår, då jag vaknade av maken som talade om att klockan var för mycket. Bara att han är ur sängen före mig är ju numera en smärre sensation, typ.
Hög tid då att få frukosten undanstökad "på övertid" och koka ny "hutt"blandning på ingefära, samt motionera citruspressen. Den tränas mycket mer frekvent än jag nånsin kommer att göra, mest varje dag faktiskt.
Någon Lotto-vinst hade inte vägarna förbi alls, inte ens en tjuga. Bara att med den magra vinsten av 21 riksdaler (från förra veckan) förnya symötets chanser i ytterligare tio veckor och fylla på från "depån".
Sen får väl Inga ta tag i middagen och morgondagens matlåda, så hon hinner det innan matchstart från Anfield, denna gång mot Chelsea. 
Min tröja (under tillverkning) går mot sitt slut, bara lite kvar att sy ihop innan skarpt läge för provning. Bild kommer förmodligen imorron, oavsett om intresse för det finns eller ej. (hahaha.....)
Sen är det dags att ta sig an måndag igen, med vidhängande bestämt gymbesök. Kan undra vad tekniken på jobbet ska överraska mig med då förresten? Sticker väl ut hakan och säger: "Bring it on"......... bara!
Dags för match.........senare blir det "Springflod".
 
Ny kanna "shots" (ingefära, citron och honung) för nästa vecka att starta morgonen med.....
 
....och maken väljer hellre toscansk soppa i paket, så jag får två dagars matlådor klara. ( ....and "I'm not sorry!")
 
 
 
 
 

Visit och schlager......

.....är väl huvudingredienserna idag. Har precis ätit frukost, samt suttit ca tio minuter och väntat på en automatisk uppdatering av datorn. Tänk vad man kan "irritera sig" på småsaker egentligen.
Nu ska jag betala några räkningar, för övrigt tror jag faktiskt att second hand- och loppis-marknaderna får ledigt från mig denna lördag. Kors i taket! 
Kompisen drar idag ner till Spanien igen, för en ny arbetsperiod. Skulle gärna följt med, inte för att jobba utan för att tala solen och vårvärmen tillrätta att dra sig norröver.
Behöver som sagt inte bry mig över vad vi ska ha till lunch, då vi ska "på visit" och få förtäring.
Det är plusgrader på termometern, men solen......... var är den?
Liverpool spelar imorron, så hela resten av eftermiddagen "är ledig", ända fram tills "Mellon" kör igång vid åtta.
Ja maken bryr sig ju inte ett dyft om denna tillställning och själv tycker jag väl egentligen att det är bara nå't man ska se. Lite blandning av tradition och allmänbildning. Bryr mig inte så hårt om vem som vinner, för inga superlåtar iår inte.......vilket det sällan är enligt min uppfattning. Men ibland så kommer det en och annan pärla, vart femte år sådär, som är i min smak.
Kan just undra om det är idag storkovan på Lotto ska landa i Fagersanna, hos mig personligen eller till symmötet har mindre betydelse, bara den kommer. Känns som att det är dags nu, sedan länge faktiskt.
Men, men det blir väl en dryg tjuga som vanligt om det mot förmodan blir nå't alls.
Mätta och belåtna är vi nu åter hemma, efter en rikligt tilltagen "utfodring" av assyriska, syriska och arabiska maträtter, med kaffe, efterrätt och tigerkaka som avslutning.
Nästa gång ska vi försöka få till en "tjejträff till Ullared". Det är ju aldrig fel, eller hur? Och så finns det ytterligare en anledning: Att shoppa till kulturvännernas bäbis, som väntas i augusti. 
 
Frukosten är serverad.....undrar om det kommer någon gäst förutom mig då förstås....... 
 
Snart dags att åka, här en liten påskblomma att ta med till värdparet.
 
Lunchen uppdukad, bara att hugga in...........och Hjärtligt tack för maten!
 
 
 
 
 
 
 

Fredags-kaka och AW........

Kakan får alltså ut och se sig om innan den tar slut, vilket nog inte tar så lång tid när väl chaufförerna har kört klart för veckan.
För övrigt var det -7 grader vid avfärd till arbetet. Solen kom så småningom på besök och jag antar att det är något varmare nu då.
Visst är det fredag och det är ju väldigt positivt, men det har varit en "sån där dag" idag. Allt möjligt och omöjligt i en salig blandning. Sen mitt i alltihop kom en leverans tunnor, vars ankomst skulle aviseras en dag i förväg, levereras innan chefen gick på semester eller alternativt efter att han är åter.
Allting sånt fallerade och jag fick akut överge min telefon och visa chauffören (för övrigt en väldigt trevlig sådan) till rätt (iallafall ett hyfsat) ställe för avlastning.
Förutom detta en massa udda saker att "leka detektiv" med och lite frågor angående hur den nya telefonväxel-leverantören egentligen fungerar i vissa detaljer.
Allt medan jag ska nöja mig med en "gourmetportion från frysen" nu till lunch, för att förhoppningsvis finna något godare ikväll på after work. Micron ringde precis.....
Som sagt det är "one of thoose days" då även mitt headset till telefonen fick för sig att ta semester. Alla som ringde (som tur var inte så många, bara internt) hörde mig, men jag hörde inte dom. Ingen hade nån bra idé om åtgärd.... slutligen i desperation och sista utväg "bytte jag port" i datorn för sladden mackapärerna emellan och då! hände nå't. Så nu kan jag alltså titulera mig teknikexpert resten av dagen, eller hur?? och strax åka iväg på AW.......
Hittade en parkering snabbt och nära faktiskt, hade förväntat mig lite svårigheter på det området.......också. Men "plain sailing" så långt. En stunds mat och tjat med gamla vänner och nu är jag hemma igen, nästan i tid för Let's dance. 
Imorron väntar assyrisk lunch, då vi är bjudna till våra kulturvänner på just mat från deras hemland. Ska bli spännande.......
 
Banankake-bevis......
 
Mot ljuset....eller är det "in i dimman", målet är iallafall after work.
 
Då väntar vi två bara på de andra två då, med utsikt över "gamla Posthuset" (vilket bara är den inklämda lilla röda delen i mitten.
 
Bara att hugga in på den italienska buffén, efter att ha betalat "inträdet".
 
....och hemma har vi fyllt fruktfatet inför helgen.
 

Teknik .....och annan skit.

Det är väl bra med teknik.....om den fungerar. Idag var det "strejk" på internetanslutningen då jag pigg (not) men i alla fall nykter, anlände till arbetsplatsen.
För att då komma i kontakt med yttervärlden måste den egna privata telefonen nyttjas. Sen kan man undra om internetdosor ska vara monterade på väggen och dess lock endast hållas på plats av en skruv ditsatt på tväre i samma vägg som stoppar densamma från att ramla i golvet. Råkar man nudda anordningen, eller (Gud förbjude) får för sig att stänga kontorsdörren har vi direkt ett problem.
Nåväl efter guidning och halvkrypande på golvet kom det så småningom igång. I samband med detta kan också sägas att support som förklarar så man hänger med, är guld värd. Men två arbetstimmar "försvunna" och ett antal samtal med privattelefonen är inte acceptabelt anser jag.
Ovanpå detta (som en "bonus") var det bara att ta sig an en del verbal skit från en och annan kund. Inte helt befogat kan tilläggas, men vissa bryr sig inte bara de får skälla av sig.
Solen skiner i alla fall har jag nu upptäckt, men i morse var det dimma mest överallt och ett antal minusgrader.
Lunchlådan blev ju heller ingen gourmet-variant som bekant, men är man hungrig så går det.
Ska väl ta mig igenom resten av denna da'n också tror jag........
Första delen av projekt mormorsbiffar blev i alla fall gjord igår och nu ska jag strax ta mig an del två, inför stundande besök i Påsk. Allt medan tre vääääldigt bruna bananer ropar i fruktskålen: Vi vill bli banankaka, gör banankaka.
Frågan är: Ska jag lyssna, eller slå dövörat till och nyttja sopbingen? Sen "måste" jag titta ikapp de teveprogram som jag spelat in....... Dä' ä' mycke' nu.....som han sa! 
Det blev en banankaka och alla biffarna är nu i "frysligt" förvar. Imorron är det fredag och då väntar "After work", den första sådan nånsin för mig......... 
 
Solen försöker därborta, att bryta sig igenom morgonens dimridå.......
 
Maken hade hörsammat "ordern" även idag och fixat hem en rejäl bunt björkris.
 
I väntan på att ugnen ska bli varm, tar vi varsin milkshake och skrapar triss. (Det sistnämnda till ingen nytta, men shaken var god).
 
Läste om en bra kudde igår, beställde ett ex. och idag var den bara att hämta, nere i vår egen lokalbutik.
Inatt ska den prövas.......
 
Extra färggrann solnedgång ikväll......
 
......och precis när jag stod där och fotade den, kom det här "flygfät" förbi.
 
Del två klar....
 
 
 
 
 

Lite stelt......

....och "stönigt" var det allt att ta sig ur sängen, men då har det kanske gjort lite nytta, omgången i maskinerna på Easy Line (och några till). Det får man i alla fall intala sig, för det sägs ju att det är bra......
Lite puder kom ner från ovan under färden till jobbet, men det ser ut att stanna vid det. Och alldeles nyss flög det förbi nån slags "mygga" utanför fönstret, så det kan inte vara svinkallt direkt. Inte högsommarvärme heller förstås, för flygfät verkade vilja komma in genom glasrutan.....
Måste ta mig till en affär och inhandla tevetidningen efter färdig-äten lunchlåda, för glömde att fixa det igår. Var väl alldeles för mycket att hålla ordning på för hjärnan ändå, med alla stopp efter jobbet.
Under senare delen av eftermiddagen fick jag i telefonsamtal med Hjo veta, att det snöade där. Då sken iallafall solen i Tibro, vilket jag talade om för henne jag pratade med.
Vi har klarat oss sen dess också, nu har solen tackat för sig med en färggrann sorti.
Önskar den välkommen åter imorron, trots att jag ska sitta inomhus så är det alltid trevligare att se den, än regn och rusk.
Min "loppiskompis" ringde alldeles nyss och vi var rörande överens om att vänta ett tag till, innan vi återupptar vår försäljning. Det är ingen idé för min del iallafall innan juni visar det sig, då flertalet helger är uppbokade nu i vår.
Det känns skönt att vi tänker lika och att vi vill stå igen, men lite senare.....båda två.
Har totat ihop en matlåda av vita bönor, bacon, ägg och potatis. Det får duga......
Får se om jag orkar göra en omgång mormorsbiffar ikväll också (av det ena köttfärspaketet) tar det andra imorron.
Blir ju "invasion" till Påsk, så lika bra att börja bunkra för det går åt kopiösa mängder mormorsbiffar numera......
 
Solen skiner.......
 
....men ljuset skiftar, på hemvägen.
 
Det var nå'n skit på taket som behövde ner (....snön alltså) och när ändå skiten inne (städ-order som go'morron-hälsning på diskbänken) var omhändertagen kunde han lika bra fortsätta med detta också, så var det gjort........ tänkte han nog.
 
 
 

Internationella kvinnodagen.....

.....är det idag och jag ska "ta igen" vad jag hoppade över igår. Det var trevligt med fikabesök igår istället för gymet och presenter fick jag också. Sen kom vi överens om att en av alla mina tröjor som bara hänger där på stången i datarummet var mogen för en förändring, så den flyttade till ett utmärkt hem och kommer att få det bra.
Det blev lite teve, men kände hur trött jag var efter en ganska sömnlös natt mellan söndag och måndag. Så jag tog beslut om att förflytta mig till sängen och se "Trettio grader i februari" därifrån. Som tur var spelade jag in det också, för kommer bara ihåg inledningen.....
Har med andra ord sovit både mycket och gott denna natt och hoppas att energinivån ska bistå mig resten av dagen, så det räcker till allt som är planerat.
Först jobbet då, sen gymet följt av second hand och därefter vernissage på en ny utställning hos Tibro museum: "Kvinnor i Tibro", ska bli intressant.
Mildväder och förhoppningsvis ordentlig snösmältning, (inget nytt av nederbörd har tillkommit under natten i alla fall) så hoppas jag det förblir......
Chefen drar på semester en vecka från imorron, så nu är det "upp till bevis" igen. Hoppas han får en skön, avkopplande vecka med skidåkning.
Gymet avklarat, second hand "dammsuget", snabbhandlat på Förr&Nu och vernissagen besökt. Matlåda fixad (pulvermos och tjockkorv blir det imorron), ska bara avsluta "ljuget" också.
Tror nog jag ska sova gott inatt också, är rätt mör vid det här laget.
 
Förutom present till mig igår, hade kompisen med ett par sockar till Ia som hon stickat!
 
Så följer några bilder från utställningen om Tibros kvinnor genom åren.....
 
....inklusive några eleganta hattar från förr.
 
Ja det är bara att gå och se, kanske tar en tur till dit längre fram, för det var ganska trångt idag.......
 
 
 
 
 
 

Hur mycket snö finns det?

Nä förresten, jag vill inte veta det, men i morse var det återigen akutväckning av maken och ut med honom för att skotta, så jag kom till jobbet.
På jobbet fick man ploga sig fram så gott det gick med bilen och kliva ut i en dryg decimeter snö. Nu har chefen varit ute och skottat en akutgång åt chaufförerna från baksidan av huset, samt gjort rent framför förardörren till min bil.
Tro nu inte att det har slutat snöa bara, för det har det inte så lunchtid det har hunnit bli.......
Behöver jag tillägga att det är ett mindre h-vete för bilarna som ska tömma tunnor. Nä trodde inte det, men fortfarande får jag ett och annat samtal som undrar varför inte tunnan är tömd trots brist på skottning. Man slutar aldrig att förvånas över brist på tankeverksamhet och medkänsla hos en del.
Fortfarande känns det helt ok att ha ett kontorsjobb inomhus även idag, trots att det är måndag och gymet väntar, innan hemfärd.
Alldeles strax ska här "grundas" med kalops också........
Solen kom på blixtvisit, säkert en hel halvtimma! och kompisen skickade ett sms att hon kommer och fikar när jag slutat. Var jag sen med att flytta fram gymbesöket tills imorron....näääääää.
På hemvägen hamnade jag bakom plogbilen, perfekt kan man kanske tycka, men på vissa sträckor han tillryggalade var det mer snö på vägen efter hans framfart än före. Så till vad nytta undrar jag lite stilla.......
Hade tyvärr inte kameran tillgänglig, annars hade jag kunnat bevisa hans "arbete" till föga nytta. 
 
Persienner med Medelhavsmotiv, hade inte varit fel idag.......
 
......får trösta mig med frukost, medan datorn drar igång för dagen.
 
Utsikten något förbättrad, tummen upp fick han för det!
 
Då kan hon komma när hon vill.......
 

Inga är på gång......

......och lagar mat. Hon skiter i skitväder nummer två på tre dagar och stannar vid spisen istället. En förpackning grytbitar (av fläskkött) förvandlas till dillkött, kalops och småschnitzlar. En hel massa matlådor för veckan som kommer, till mig. Maken är inte lika entusiastisk angående kalops, dillkött får väl gå tycker han, men jag ser fram emot alla dessa rätter. I kylen finns även korv, fläsk och bacon som han kan hänge sig åt istället de närmaste dagarna då.
Till middag idag blir det ugnsrostade grönsaker till mini-schnitzlarna och som efterrätt ska jag avnjuta Liverpool på bortaplan, ta sig an Crystal Palace. Jag hoppas iallafall det ska bli njutbart. 
Kanske ändå ska masa mig ner till loppisen och slänga ett öga om något nytt har tillkommit........
Vasaloppet då? Nja det intresserar inte speciellt, så det skiter jag i.
Tog alltså en mini-promenad ner till loppisen och hittade några saker, att bära hem i det fortsatta skitvädret. Fixade sedan till de rostade rot- och grönsakerna, samt stekte schnitzlar, då ringde telefonen.
En ny bekant från en annan dags loppisbesök här i Fagersanna, ringde från bilen och ville komma och köpa en av fars böcker. Jag beskrev hur huset såg ut och vilka bilar som stod på uppfarten. Då står vi precis utanför fick jag till svar. Fars bok skulle bli present till hans bror i veckan, också uppvuxen i Skövde på 30-40-talet. 
Det går inget vidare för Liverpool, nu ligger de under också, men har en halvtimma på sig att "rätta till det".
Dom fick ett "gratis-mål" alldeles nyss, men har fått en man utvisad också.......
Dottern skickade nu ett meddelande att de gärna hälsar på i påsk, vilket var lite kul då jag har suttit och kollat tågtider för att bara åka upp och säga hej, eftersom det var så längesen sist.
.....och Liverpool fixade tre poäng i slutsekunden, på straff.
 
Det var ju ostbågens dag igår, så måste ju öppna en påse dådå.....
 
Den förra vinstlotten utbytt mot det dubbla........
 
Frukosten är serverad käre make, har du sovit gott?
 
"ja tack" och då tar jag lite mjölk i kaffet.
 
Lite smått och gott, Tupperware och två Line-teskedar bl.a.
 
Fars bok, ytterligare ett exemplar har fått nytt hem.
 
Dinner is served.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bara halv åtta.....

....och jag är redan uppe!, en lördag när det går att sova en stund till. Vad ska jag då hitta på? Känns som att en god frukost med ägg och egen pressad färsk juice kan vara nå't att satsa på och sen kanske jag både får lust (och hinner) en liten shoppingrunda bara för nöjes skull.......
Tvättmaskinen har fått sin order och jobbar för fullt, maken är trött och sover fortfarande. Han fick ju ett tidigt träningspass igår morse och "early mornings" är inte hans grej längre. Inte min heller egentligen, men som biskop Brask i forna tider uttryckte det: "Härtill är jag nödd och tvungen", vilket även "smittar" en del till helgen.... (ibland iallafall).
Återkommen från turen till Hjo med tre kassar fulla av förnödenheter, framtida presenter och andra bra-ha-saker. Tittade in till syster också, med rulltårta i en liten ask. Men hon hade inte tid att fika idag, för det skulle åkas till Mariestad på länsdans. Så jag lämnade bara av rulltårtan och ett papper som hon skulle ha och fortsatte min shoppingtrip istället.
Hemma fanns lite köttfärs att ta hand om och den blev en "tacovariant" av, med sötsur sås istället och champinjoner i färsen. En kopp kaffe på det och nu ska jag börja läsa in mig på Nice med omgivningar. Så man inte missar nå't man verkligen skulle vilja se. Om man vet vad som finns, kan man välja. Annars är det risk att bli sur om sevärdheter missas av ren okunskap. 
Liverpool spelar inte förrän imorron, så vi får väl se om jag kollar på fotboll från England idag, eller väljer nå't annat fram till "Mellon". I år var det inget bidrag som jag fattade tycke för direkt, inte som när Louise Hofsten deltog med "Only dead fish follow the stream" eller Lena Ph med "Det gör ont".......dä' va' tider dä'!
 Men titta på evenemanget måste man ju iallafall, eller hur? Nja inte om Ni frågar maken......
Lotto återstår också, samt en Triss-lott jag bytte till mig, mot en tidigare vinstlott.
 
Tänk att Inga förstod precis vad jag var sugen på till frukost.....
 
....men inga frukostgäster har anlänt hit ännu.
 
Bara två små fåglar på en gren (eländiga kajor) i grannens björk, sitter och spanar.
 
Första stoppets kasse fylls med fynd......
 
Ganska läckra mönster på vinteråkern...
 
Alla kassar lastade och klara, då åker vi hem igen.
 
Måste bara visa min nya kaffe-mjölkkanna, som jag sprang på och (inspirerad av faster) bara var tvungen att köpa. Häftig att ställa fram på fikabordet!
 

Skitväder......

.......hade anlänt under natten, minst en decimeter snö och det fortsätter att dala ner mer vitt elände.
Pensionären fick en manuell väckning och order om att skotta medan jag själv gjorde mig så presentabel det gick och fick på mig kläder.
Han gjorde väl inte vågen direkt, men masade sig ut och verkställde ordern. Det är nog första gången på mycket länge, som vi har finskottat på vår uppfart innan vägen ens är plogad.
Sen var det bara att ta det piano i modden och samma sak hela vägen in till Tibro. Ingen plog i sikte ens på stora 49:an. Däremot en avåkning med räddningsfordon på plats, i Hönsa korset. Bilen hade voltat av och låg i diket, men enligt uppgift av kollegor som lyssnar på lokalradion hade det gått bra för den/dom i bilen.
Ja väglaget var inte att leka med idag och ett antal extra samtal var/är bara att förvänta, om icke tömda tunnor på grund av just detta.
Det är såna dagar man verkligen uppskattar att ha ett kontorsjobb, inomhus. Bara behöva se eländet genom fönstret, inte tvingas vistas i det och bli fullständigt dyngsur.
Soppa till lunch och thai-mat med hem är agendan som vi kommit överens om, maken och jag.
En ljusning på väderfronten visade sig nu vid lunchtid. Det har slutat snöa i alla fall och jag hoppas att det så förblir, forever! (helst).
Då kanske vi kan börja "gotta oss åt" att det faktiskt är fredag.......
Bättre väglag på hemvägen och thai-maten var det inget fel på, inte heller vinet.......Skål! och trevlig helg.
 
Snöröjning till frukosten, alldeles utanför fönstret.
 
Jodå, alltihop är slut nu......
 
Efterfrågad (idag via mail) strumpleverans och lite till fanns i postlådan, dags nu att prova.

Sådär ja....då firar vi....

.....att Liverpool omgående tog revansch på Manchester City för cup-förlusten i söndags. Igår kväll spelade de ut "grann"-rivalen efter noter, hemma på Anfield i ligan. 3-0 blev den slutliga förödmjukelsen.
Det var de verkligen värda.....
Sen fick jag se i morse här på sociala medier att Sverige har fått en ny liten prins, kan vi väl fira det också då....
"Ensam och övergiven" på kontoret idag, chefen håller sig hemma då han enligt meddelande inte mådde så bra. Influensa månne? då får han friskna till snabbt, för han ska ju snart ha semester.
Och jag hoppas givetvis på att ha undgått bacillerna, men det verkar som om flera i den närmaste omgivningen har råkat ut för dom. Bara att hålla tummarna.....
Visst snöade det en del under natten, men då det ändå var plusgrader, hade det redan börjat ta på det då det var dags att nyttja bilen imorse. Skrapa lite rutor kom jag dock inte undan, men det satt inte så hårt idag.
Bokade förresten boende igår för en liten trip i maj med syster och hennes assistent. Vi ska ner till Skåne i tre dagar, må gott, fika, shoppa och sånt.
Tröjan till mig är nu färdigstickad och ska så småningom monteras ihop, så nu är det spännande om jag lyckats "hitta rätt storlek" den här gången. Ja annars blir det bara ännu en till salu.......
Förresten tidigt på morgonen vid starten av arbetsdagen, var jag övertygad om att det var onsdag. Tänk vilken "lycka", när en av mina arbetskollegor i telefonsamtal korrigerade mig och förklarade att vi redan hunnit till torsdag.
 Även solen tittade fram vid elva-snåret och förgyllde dagen, en stund.
Inte helt oväntat fick lillprinsen namnet Oscar (dessutom Olof efter min far), vilket visar vilken god smak vi hade, redan för trettiotre år sedan. Men vi valde den svenska stavningen till vår bäbis......
 
Kommentarer överflödiga.......
 
......här oxå. Båda bilderna "stulna" från nätet.
 
Men här kommer en egen bild: experiment med juice-pressen, en blandning av vattenmelon och blodgrape. Gick att dricka, men ingen ny favorit direkt.
 
 
 
 

Ettårs-jubileum......

.... är det idag, för företaget där jag jobbar. Precis ett år sedan de tog över sophämtningen i Tibro, Hjo, Karlsborg och Töreboda. Nu har ju inte jag varit med hela denna tid, men nästan och alla får vi en jubileumsmacka till "nyinsatt" eftermiddagskaffe (bara speciellt för idag). 
Det har snöat litegrann under förmiddagen, men verkar vara väderlek så att det inte kommer att ligga kvar så länge. Vi får hoppas (i alla fall jag) att inte den stora snöstormen sätter fart, senare idag.
Annars är det dags att ta en tripp till hårfrisörskan efter jobbet, så att hon kan bringa den ordning som går på kalufsen. Det har hunnit bli långt (med mina mått mätt) igen och ska bli skönt att slippa lite av manen.
Dock behöver jag inte ägna så mycket tanke åt vilken frisyr jag ska ha,  då det mer eller mindre ger sig självt i och med det sedan minst trettio år tillbaka valda utförandet och att "klipperskan" redan vet vad jag föredrar.
Först ska dock lunchen ätas när micron släpper ut den och sen ska jubileumsmackorna hämtas.......
Fick min köttbulle-macka medan jag väntade på att datorn skulle uppdatera sig innan den gick att stänga av vid hemgång. Vilken tur att det fanns sysselsättning under tiden.
Hemma har jag varit ute på en "promenad" till frissan i snöslask. Nu är det mörkt så man slipper se eländet. Hoppas kan man ju alltid att det har försvunnit tills morronen......
En ny sats "ingefära/honung/citron-huttar" har Inga kokat, samtidigt som det blev lite pasta till imorron. Två apelsiner har jag pressat i min nya kökshjälpreda och druckit upp. Fara för C-vitaminchock kanske.
En sittning vid teven väntar: Att det finns folk som går på pajasens "budskap" i USA och röstar på honom är skrämmande, mycket skrämmande för alla oss i övriga världen också. Jag bävar för vad han skulle kunna ställa till med som president "over there". Inte ens de etablerade republikanska politikerna vill ha honom som sin kandidat.
Det säger en del.....
 
Jooorååå, att mötas av denna bilden varje morron då man slår på jobbdatorn, kan man stå ut med.
 
"Skafferiet" är laddat........med frukt och nykokt shot.
 
 
 
 
 
 
 

Det känns......

.....att man är gammal. Efter en något "hårdare" runda på gymet igår, var det väldigt stelt hela kvällen, "muskler och tentakler" protesterade genom att "sittstrejka", eller hur man nu ska beskriva fenomenet att de endast motvilligt lydde order. Lite av frågan vid varje rörelse: Är du säker på att det är helt nödvändigt att resa sig......kan vi inte hoppa över det, eller vänta lite?
Är väl bara att bita ihop och ignorera (i alla fall merparten) av kroppens "gnäll". Idag kan jag distrahera med att second hand är öppet och imorron får vi hitta på något annat.
Men det är väl ändå som förgjort, det här med bilrute-skrapandet varenda morron. Idag satt det som "berget" och jag fick hålla på ett bra tag i kylan, med motorn på tomgång. Att den inte ger sig, kylan och mer snö var det visst i antågande också. Det räcker nu, är less på detta klimat......
Och nääää det räcker inte att försöka blidka mig med lite solsken, som idag. Jag går inte på och köper detta, vill ha varmare väder -utan snö...NU.
Till lunch fick vi hålla tillgodo med blodpudding, jag och kontorshunden. Det var väl sådär tyckte jag nog för egen del, men kontorshunden slickade rent det sista med god aptit.
På hemvägens stopp sprang jag på både bonusdottern och en av kulturvännerna, som också begivit sig till second hand-affären. Blev väl lite smått och gott i kassen, att sälla till de två kassarna från lunchens proviantering.
Är alltid fullständigt överlastad från bilen in i huset, vid hemkomst. Visserligen en kort sträcka, men två gånger vill man inte gå i snålblåsten. Då bär man hellre ihjäl sig......
Inga häftiga bilder att bjuda på idag bara.......
 
....morrondagens matlåda och kvällsmackan med makrill till citronvatten. Nu blir det kaffe och teve.
 

RSS 2.0