Plocka-ordning-fredag.......

Det finns alltid en massa att ta hand om efter ett barnbarnsbesök, men allt av plocka-ordning-karaktär kan inte skyllas på den generationen. Visst kvarstår alltid en viss röra när de åkt, men i ärlighetens namn är jag rätt bra på att samla prylar (och "magasinera" på alla möjliga och omöjliga ställen) alldeles på egen hand.
När det då ska göras någon förändring i exempelvis möbleringen, medför detta ett evigt plockande med grejer hit och dit (varpå man givetvis inte hittar något sen) och en beslutsångest, över vad som borde avyttras för gott.
Hade tänkt att åka in till centralorten, handlat, strosat på torghandeln osv. men insåg att det var lika bra att ta tag i det jag startat på omdisponeringsfronten, istället.
Hur går det då? Ja sådär ska erkännas, för det är inte lätt att ta beslut om "definitiv flyttning" sådär på stående fot, då man hittar braha-grejer överallt. 
Det enklaste vore att bygga till och skaffa mer förvaring, så känns det allt som oftast iallafall......
Lika bra att ta en paus och invänta det "logiska röjartänket". Infinner det sig någonsin, undrar kanske någon då? Jodå det händer, men som engelsmannen utrycker det: "Thoose moments are few and far between.
Gäller att tajma med andra ord........
Tog tag i en del av julklapparna och slog in i paket istället. Det ska ju också göras och där är det fritt från beslutsångest, bara att utföra uppgiften.
Från det ena till det andra, undrar om det kommer några Halloween-gubbar ikväll?  Men Häxan är laddad med godis, för säkerhets skull.......
 
Morgongäster på "fel sida" huset, tjattrande utanför sovrummet så man vakna.....
 
Spegelblank sjö.....
 
....i höst skrud.
 
Rester till frukost.......
 
Äppelträds-riset förflyttat till baksidan, klara att "tugga".
 
Häxan laddad
 
 
 
 
 
 
 

Bio, spenat och hemresa.......

Efter en del datastrul igår kväll, som tog en massa tid i anspråk för både oss och stackars sonen som alltid blir konsulterad i dessa frågor. Vid närmare eftertanke angående tekniken, så är det precis ett år sedan vi hade tvåmånaders-strulet med detta. Inte roligt, är väl det minsta man kan säga om den saken.
Visade sig att det tydligen var kabeln till viaplay som störde ut nätverket, vilket är extremt dåligt, då vi (enligt uppgift) har bästa möjliga mottagaren Telia kan erbjuda: "värstingmodellen" minsann.
Förra hösten fick vi konstaterat att playstation inte gick att ha inkopplat, för det var för mycket, men viaplay har hittills inte varit nå't problem. Säger bara: Teknikens under......-målighet. 
Sånt här ska bara fungera (precis som en bil......).
Kan definitivt vara utan den följetong med otaliga telefonsamtal och felrapporter som förra hösten bjöd oss på.
Idag är det avresedag för gästerna, men först ska mamma och bröderna åka till Skövde och se bio, medan lillasyster får kvalitetstid med båda morföräldrarna. Spenaten ska sen vara färdigstuvad tills de återvänder, så vi kan ha en "avskedsmiddag" innan hemresan startar.
Ska bli spännande att se om det svarta skåpet får plats i bilen, soffa och fåtölj får maken köra upp om två veckor. Då ska han passa på att roa sig "kungligt" på biblioteket däruppe också. 
Fas 3:an får vackert stanna hemma i Fagersanna.......
Kan rapportera att det svarta skåpet gick in i bagageluckan, så nu flyttar det vidare till nästa generation.....
Spenaten med tillbehör tog nästan slut och nu har de farit....
 
Frukost är skitkul.......
 
Vad ska jag göra här då, hade Ni tänkt?
 
Mamma och jag ska gå ut och fixa lite.......
 
Inga problem att hålla bröderna sysselsatta:  Minecraft på Youtube bara.......
 
Oj somna visst, men mamma fixar bra alldeles själv.
 
Tjena mormor, nu är jag pigg igen.....
 
Morfar ska väl också få lite egentid......
 
.....och så måste jag ju ringa till pappa!
 
Åk på bio Ni, jag och pantern tar en tupplur efter maten istället.
 
Alla "dårar" fastspända?
 
"Yes box".......
 
Hej då mormor.....
 
 
 
 

Biffdag & Halloweenfest......

Samma scenario även denna morgon, mulet och regn. Men det klarnade upp frampå dagen även idag. Lite av sovmorron blev det iallafall för oss morföräldrar, eftersom bröderna var uppe länge igårkväll, så sov de lite längre på morgonen. Eller det dröjde iallafall en timma till innan de "invaderade" huset.
Frukost avklarad och sen var det dags att fixa mormorsbiffar till middagen. Strax därpå dök morbror Oskar upp och umgicks en stund, samt hjälpte oss med lite data-"strul".
Efter middagen skulle morbror vidare till jobbet och några av oss andra packade fika för att besöka g-mormor i Hjo.
Morfar och lillebror stannade hemma och var "husvakt".
Det blev en liten prat- och charm-stund hos mor, Ia charmade och vi andra pratade, samt åt medhavd toscatårta till kaffet.
Second hand Hjo nästa och där inhandlades några pussel och spel samt mestadels garnrester till mig. Dottern hade inte varit på nya Hem&Hobby, så därför åkte vi den vägen och som alltid rullar det iväg några kronor i den affären. Men givetvis bara nödvändigheter.......
Ia:s charmoffensiv var slut, vilket hon påminde oss om många gånger under hemfärden, men nu sover hon igen och vi andra hade en improviserad Halloween-fest med läskig drink och "flagg-sandwichar".
Nu är den här tanten trött..... och orkar inte ens ljuga mer.
 
Inte det vackraste exemplaret av tosca jag åstadkommit, men smaken var bra.....
 
Det blev en matlåda kvar av en långpanna full av biffar.
 
"Generationsklyfta"
 
Coola storebror fikar.
 
Halloween-festen.....
 
Med mycket mysko smaker......
 
 
 

Sol ute, sol inne.....

Visste ju att solen skulle komma på besök igen, men den dröjde ända fram till efter lunch. Blåser gör det fortfarande men ganska varmt, ca 16 grader.  
Morfar och grabbarna har varit ute och klättrat i äppelträdet. Han skulle klippa och såga av grenar, medan bröderna passade på att klättra lite och klippa ner några eftersläntrare till äpplen från grenarna.
Grannfrun tittade in en stund för att prata med lillasyster och nu är lunchen passerad ("min egen" potatisgratäng och kycklingfiléer). Kvistkvarnen har kommit fram och morfar har precis bytt assistent, till den yngre.
Jag ska strax åka till Tibro och handla lite, samt panta en jättekasse med petflaskor. En del ser till att ta åt sig allt det roliga......
Dottern med dotter kommer efter såsnart second hand har öppnat och efteråt blir det besök hos bonusdotter-/syster i Hörnebo för oss tjejer. 
Dottern/mamma fortsätter sen in till sta'n för att gå ut och äta med kompisar, medan jag och lillasyster åker tillbaka hem till alla grabbar. Vi får se om det hakar på några fynd.....
Visst blev det fynd, hela bilen full och ytterligare en bil full. Nu var det inte jag som handlade (jo en liten bricka för en tjuga) utan dottern, som köpte gustaviansk finsoffa med fåtölj, så nu blir det förmodligen möbeltransport till huvudstaden igen......
Ia var väldigt social och umgicks med förtjusning med moster i Hörnebo, men bilfärd hem med mormor var inte lika roligt, talade hon om högt och ljudligt. Halva vägen upplyste hon mig om sitt missnöje, men se sen lurade jag henne allt att somna, med en hand på ratten och en på nappen, så den satt kvar.
Amerikanska pannkakor har vi provat nu, men Ia åt gröt istället med god aptit.
Sen var hon lite kinkig för att ingen kunde fixa hit John Blund, men mormor och Rosa pantern "did the trick in the end. 
....och nu avslutar vi dagen med en toscatårta i ugnen, till imorron för den planerade visiten hos mor i Hjo.
 
Vi startade dagen med  Regnbågsormen.... 
 
Där har vi ett äpple.....
 
Vad gör dom därute?
 
...sågar sönder trädet, eller.....
 
....leker?
 
Hursomhelst, här har jag iallafall första parkett, får se vad som händer.
 
Syns jag?
 
Morfar med assistent (den äldre) vid kompostkvarnen........
 
... efter middagen byttes det, till assistenten den yngre.
 
Och här "rider vi in i solnedgången", dottern och jag, i varsin bil för att fynda.....
 
...och hälsa på moster.
 
Avslut på dagen blev amerikanska pannkakor med hallon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Höstlov med gäster......

"Höstlov", för alla skolbarn iallafall och med det följde Stockholmsbesök. Då mamman är föräldraledig, passade de på att besöka Fagersanna några dagar, bröderna Bus och lillasyster. 
Vädret kunde ju ha visat sig från en bättre sida, men prognosen på TV igår lovade väl en del bättring de närmaste dagarna.
Ia har valt sin uggla och grabbarna har fått AIK-mössor (hemstickade) och nu ska vi strax äta lax till lunch.
Har även hunnit med att besöka sonen för att provsitta/ligga hans fåtölj som han vill avyttra då han funderar på att skaffa en ny större soffa istället. Visst är den väldigt skön, men som "stickfåtölj" kommer den inte att fungera. Funderar nu vidare på var vi kan anlägga en "läshörna" i huset och har kommit på en lösning som kanske funkar.....
Nu ska vi bara mäta och se om det "lilla svarta skåpet" kan flytta till Stockholm redan i slutet av veckan, då gästerna återvänder hem.
Då öppnar sig möjligheten att utnyttja detta hörn i vardagsrummet till "sonens överskottsmöbel." Nu återstår alltså bara en massa omdisponeringar av prylar för att få det att fungera.
Lika bra jag startar "asap" som engelsktalande uttrycker saken när det är bråttom. 
I köket spelas det spel och lillasyster "laddar om" med en tupplur.
 
"Lax-lunchen är serverad....
 
.....ny nappflaska kokas inför barnvaktaruppdrag imorron.
 
Geografispel på köksbordet.........
 
....och tömning av gammalt skåp i vardagsrummet, inför flyttning till huvudstaden.
 
 

Vintertid......

....går väl an, bara man slipper snö kopplat till den. Håller fortsatt tummarna för att just denna slag av nederbörd lyser med sin frånvaro sålänge som möjligt. 
Litegrann kan väl få komma lagom till julafton, men sen räcker det.......
Vad gjorde då jag med denna gratis-timma vi fick inatt. Ingenting, absolut ingenting, sov bara och kunde sedan konstatera att klockan inte var riktigt så mycket som den visade......
Har därefter fortsatt göra i princip ingenting, bara plockat ut vildsvinsfärs från frysen efter att vi avverkat kokt ägg-frukost. Fortsatt suttit vid datorn och kollat lite planlöst allt möjligt. Inga problem att få tiden att gå för den tickar bara vidare, antingen man gör nå't eller ej.
Kanske ska slå in några av julklapparna?  
"Vildsvinet" uppätet, smakade som nötfärs ungefär, kanske inte riktigt lika torrt bara. Tittade på lite Midsomer mord och virkade ytterligare en variant på uggla. Ja det var väl den söndagen det......
 
Nattuggla....(haha)
 

Halloween.......

....firar jag/vi väl inte egentligen, men det är kul att dekorera lite med dessa höstfärger. Därför har jag plockat fram en del pynt och häxor ur gömmorna, samt handlat några prydnadspumpor. Vanligtvis brukar jag ha en egen odlad pumpa att "pimpa" med, men iår sådde jag inga sådana.
Givetvis var jag även inne en sväng på second hand och hittade (surprise!) lite garn och fick en idé. Ett tröjprojekt så småningom till mig själv.......
Apropå projekt: Så virkade jag en uggla igår som prototyp, men det var inte så bra för vänsterarmen, så nu ska jag testa samma fågel, men i stickform istället. 
De fyra bläckfisk-kamraterna som är beställda är också klara för leverans, ska bara informera mottagaren.
Klockan närmar sig Premier League-match och "fingers crossed" att det är Liverpool som visas på Viasat och att de vinner sin match idag.
Sängarna har även dom fått halloween-färg för att matcha säsongen och senare ikväll njuter vi av: Lotto?, Så mycket bättre och Downton Abbey.......
Nu väntar nybryggt kaffe till fotbollen och stickningen......
 
Jodå, grundade även med "english breakfast" dagen till ära....
 
Halloween vid entrén.....

.......på husknuten....
 
...och gäststugan.
 
Los quatros amigos....

....och experimentugglan, som Ia redan har tingat av mormor.
 
Dagens trädgårdsgäst, letar saftiga maskar.......
.
 
 
 

Friluftsdag.......

....i det vackra höstvädret. Nja...så värst vackert var det väl inte, blåsigt och grått, men det regnade ju inte iallafall. Promenad på Fågelviksspåret med korvgrillning halvvägs, var aktiviteten visade det sig.
Alla fick fixa sig pinnar och tälja till ett grillspö, för att sedan kunna grilla svarta korvar över elden. För svarta blev de ganska snabbt och många korvar hamnade dessutom i askan och fick borstas av.
Allt förflöt som en vanlig grillning i skogen med andra ord och korvarna gick åt.....
Promenad tillbaka till skolan och dagen var slut, så var också mitt artrosknä, men de nya joggingskorna (inköpta i Polen) var sköna att gå i. 
Nu när jag har uppdaterat mig på sociala medier med jobbannonser och annat "mat"-nyttigt blir det lunch: Pulled chicken med kebabsås och klyftpotatis.
En del änder landade nyss på gräsmattan, men då jag tittade ut några minuter senare hade de försvunnit, utan att ha lämnat visitkort på altanen (kors i taket) och flög sin väg, gjorde dom inte. Kanske att gångavståndet till grannen och bättre utbud av traktering vankades där, så de valde den varianten.
Nu ska jag ägna eftermiddagen åt att förkovra mig (i lönndom) i ämnet miljöterapi, sen tar väl fredagsmyset med Idol över......
Och nu är kaffet klart!
 
En av Halloween-dekorationerna i skolan idag.....
 
Storskogen vid "Hörnebospåret"........
 
Korvgrillning......
 
......och Trollstubben.
 

Trött, trist torsdag.......

Även fast jag "försov" igår eftermiddag i ungefär två timmar, så var jag inte så särdeles pigg imorse iallafall. Antar att jag ligger efter med ännu fler timmar på sömnfronten alltså.....
Typiskt trist höstväder är det, med en hel del blåst också. Inte händer det mycket heller. Gjorde klart två stycken "supporter" bläckisar igår kväll och ska göra två likadana till, för det har jag en beställning på.
Efter skolan idag träffade jag maken på byn, för en gemensam lunch hos Kina-restaurangen. Nu är vi väldigt mätta, kanske lite i överkant till och med, så där lagom däst och sömning ovanpå min grundtrötthet.
Fick iallafall iväg räkningarna för den här gången, innan jag somnade framför skärmen, alltid något.
En ansenlig hög med ren tvätt som längtar in i skåpen, finns också att ägna sig åt. Den står i köket så man nästan snubblar över den, så ganska svår att missa.
Påbörjade även en "julklappsgömme-inventering" igår och nu är det bara att slå in paket, samt komplettera med det som fattas framöver. Nästan koll på läget alltså........
Imorron väntar friluftsdag med promenad i skolan, fick jag sådär hux flux reda på av en slump, precis då jag var påväg hem. En aning sovmorron följer med detta och sånt kan ju aldrig vara fel. Sen är det helg igen och därefter en veckas skollov, då kommer bröderna Bus och lillasyster på visit..... 
Hög tid att göra mormorsbiffar alltså!
 
Inte så inbjudande att gå ut precis........
 
....ägnar mig nog åt att göra fler såna här istället.
 
 

Nä, det gick inte.....

....igår heller att hitta sängen före midnatt. Vilket naturligtvis får följder i form av en trött tant. Kaffe kanske hjälper till en del för att "hålla sig på banan", men inte på långa vägar fullt ut.
Idag fick jag mig berättat hur skolan i Somalia funkar: Svarar man fel eller inte kan svaret, får man några piskrapp av läraren, många gånger så hårt att det blöder. Berättaren var mycket nöjd med att sådant är förbjudet i Sverige och går in med "liv och lust" för studierna.
I slutet av varje dag får vi också en portion av "Fåret Shaun", vilket jag inte tidigare var bekant med.
Sen var det ju det där med disciplinen, när vi ändå är inne på området. Det får mig osökt att tänka på gymet och den låga, sporadiska frekvens jag har tillåtit mig att hemfalla åt.
Så idag hade jag inga mer ursäkter att ta till, utan fick lomma iväg dit direkt efter skoldagen. Nu är jag igång igen alltså och kan förhoppningsvis hålla mig i skinnet framöver......
Inte gjorde de gymnastiska övningarna mig mindre trött fysiskt, men en hyfsad tillfredsställelse mentalt infann sig iallafall.
Nu ska jag nog "luta huvudet" ett tag så jag orkar med både bönder och Liverpool ikväll.
 
Inte oxfilé, men ganska ok ändå: Citronbitare och hemlagat mos.
 
Efterrätt: Túrron (spanskt chokladgodis) till kaffet
 
 
 

Tillbaka till verkligheten.....

......där det känns tungt att behöva kliva ur sängen då väckningen ljuder, eftersom det alltid är som förgjort att hitta sängen före midnatt. Självförvållat visserligen, men icke desto mindre fakta.
Skola utan ordinarie läraren idag, bara "hjälplärare" och jag, men dagen förflöt lugnt och lite blev det väl ändå gjort i studiehänseende, för eleverna är faktiskt ganska flitiga med att jobba.
Eftersom det också är tisdag har jag tänkt mig att ta en tur till second hand, för det är långt över en vecka sen sist. Åkte dock hem först för att fixa mat och sätta tvättmaskinen i arbete, då affären inte slår upp portarna förrän tre.
Idag ska det stekas fläsk och göras löksås, jo för det är ju tisdag och på alla "bättre" matställen serveras just detta på tisdagar. Inrättad i "ledet" och följer traditionen alltså, men det var väl mer av en slump eftersom det låg ett paket fläsk i kylen och hojtade om åtgärd.
Mätt och belåten ska nu mera nytta göras: Skifta smutstvätt i maskinen, åka till återvinningen och sedan som "belöning" besöka andra-hands-affären.
Solen tittar fram på en snabbis, innan den slår sig till ro för dagen. "Känns underbart, men kort." 
Vilket det blev, då det nu åter är hel-mulet.
Inga större fynd idag, bara lite krafs och nu är maskin nummer två färdig för "hängning". Tar den innan jag smakar på makens nybryggda kaffe.......
 
Kaffe är alltid gott.......
 
....speciellt en grå och trist eftermiddag. Solen kika bara fram och vände......
 
 

Man skulle kunna vänja sig......

....vid att utnyttja sin tid efter eget tycke. Så det var väl bäst att återgå till ordnade former i fas 3 idag igen. Kan undra när den nytillträdda regeringen  kommer med utlovade förändringar på detta område.....
Back to school alltså och in i lunken igen, efter några händelserika och trevliga dagar på andra orter i glada vänners sällskap.
Efter skoldagen skulle paket hämtas, lotto förnyas (endast 20 riksdaler i vinst på 10 veckor) och bok lånas. Hade beställt en facklitterär bok på fjärrlån, så nu ska det lönnläsas (men säg inget!). På ICA i kön vid kassan hörde jag två "olyckskamrater" diskutera fas 3, att det var det värsta de upplevt. Klen tröst att man inte är ensam, men ändå lite vatten på kvarn. Det är inte direkt uppskattat att vara inlåst i denna åtgärd.
Sen en fika i Hörnebo, med avlämning av ett par skor samt lite "medicin" från utlandet.
En hel del datorsittande har också varit nödvändigt, med bland annat kontrakts-skrivning på semesterboendet till vårens resa och en kort pratstund med hyresvärden i telefon. Han verkade väldigt trevlig och de praktiska detaljerna redogjordes för i korthet. Ska nog fungera bra.......när det blir sådags.
Vet inte vart dagarna tar vägen, tycker jag fortfarande ligger efter med en hel del, TV-tittande, tvätt, sortering av inköpen och julklappsinventering i alla mina gömmor.
Och nu måste jag dessutom sova igen, för att orka upp till en ny skoldag........
 
Bara detta blev kvar efter fikat hos bonusdottern......
 
......och Tibro har invaderats av troll, medan jag varit borta.

Falköping.......

....nästa, där en weekend med "Mölndals (o)-kyrkliga syförening väntade. Efter att ha avlämnat trevliga reskamrater, var det dags att träffa nya. "Föreningen" hade redan hunnit med ett besök på Arboretum i Floby, medan jag tagit mig norrut från Skåne.
Anslöt till sällskapet på Falbygdens ost, där julmarknaden var i full gång och inbjöd till en del shopping. Lunchbuffé i ostparadiset, fick avsluta denna aktivitet. Vid det laget var jag så trött att jag "såg i kors" och längtade efter en dusch. Vi fortsatte till Wilhelmsro bed&breakfast, där vi skulle övernatta och jag hittade en säng att kasta mig i och mycket snart var jag väck för världen.
De andra åkte till Mössebergs kurort för att njuta spa, vilket jag senare skulle ansluta till för att vara med och äta räksallad gemensamt. Inte var jag utsövd inte när väckningen ljöd, men en dusch bättrade på oddsen för att jag skulle kunna hålla mig vaken ett tag till iallafall. En mycket väl tilltagen och god räksallad tillsammans med nästan lika trötta spa-njutare blev det, innan vi förflyttade oss tillbaka till B&B för nattfösning.
Champagne, vin, snacks och frukt fick vi i oss innan "klubban" åter slog till och det var omöjligt att motstå den redan testade mycket sköna sängen. 
Väl tilltagen sovmorgon följde i denna rogivande miljö och frukosten bjöd på många ekologiska läckerheter.
Mera prat blev det och så småningom även en kaffestund med kaka, innan vi styrde kosan hemåt.
En hel del att plocka ur bilen var det vid hemkomsten och mycket att packa upp, men hann iallafall med det mesta.
Inga fixade lite spagetti med köttfärssås till middag och så småningom fick jag återknyta bekantskapen med min egen säng.....
 
Infarten till Falbygdens Ost......
 
....delar av julskyltningen.....
 
.......och såklart en massa ost i butiken.
 
Entrén på Mössebergs kurort.....
 
...där räksalladen snabbt försvann, i "badrockarnas land" ......
 
....och bassängen tog igen sig efter alla badarna.
 
Morronutsikt från köket....
 
...frukost....
 
....var vi alla i "föreninga".
 
 

Uppdatering och avslut i Polen......

Nu när jag har landat här hemma i Fagersanna igen, ska jag redogöra för sista dagen i Polen och lägga med en del foton. 
Under natten, (när vi gäster sov vår skönhetssömn) anlände husets herre hem efter uppdrag utomlands-utomlands.
På sin lediga dag ägnade han sig sedan åt att vara chaufför och visa oss runt i Stettin, samt slutligen bjuda oss på lunch. Varpå vi stannade vid flera butiker på hemvägen, för att komplettera inköpen en aning, innan det var försent så att säga.
Väl hemma i huset startade värdparet sen att laga en avskedsmiddag medan vi packade bilen och lutade huvudet lite innan avfärd. Vi blev bjudna på oxfilé med mycket god sås.......
Därefter var det bara att ta sig an resan genom staden (som vi fått väldigt bra praktisk guidning på under rundturen tidigare på dagen) och allt flöt på smidigt. Inte förrän vi kom in i hamnstaden Swinoujscie körde vi lite fel och fick på så sätt se två stycken rävar som lekte mitt på vägen och inte var ett dugg rädda för bilen.
I mycket god tid var vi vid färjan och väldigt lite bilar skulle med, så det kändes skönt. Vad som däremot INTE var skönt, var de sovstolar vi bokat. Inte mycket sömn i dom inte.....
Strax före åtta var vi snabbt och enkelt av båten och en kort stund senare satt vi vid frukostbordet, på MacDonald's. Färden gick sen vidare med ny chaufför och jag blundade lite, innan vi ankom till Ullared. Men vi måste ha prickat den värsta helgen på hela året, för det var fortfarande kö in i varuhuset klockan elva på förmiddagen och den ringlade sig i hela samhället. Nej tack! sa vi motvilligt och åkte vidare mot dagens slutdestination Falköping.
Där mina reskamrater bor och jag skulle vidare med andra vänner på nya äventyr......
 
Billigt med norsk fisk (ca 40 kronor kilot lax?)
 
"Putin-gas"......
 
Fina hus vid ett litet torg, där vi åt lunch......
 
.....ett annat lustigt hus i närheten.....
 
...och slottet, från borggården under pågående renovering.
 
Polska flaggan, EU:s och Stettins vid ingången......
 
.......och där hade en tjänsteman " naturligt kylskåp" åt sin lunch.
 
En polsk katt......
 
....bland "hermelinerna". Hela glada res-gänget med sin lika glada värdinna.
 
En fin kyrka.........
 
......där vi gick in......
 
......och såg detta fönster......
 
....samt åkte hiss upp i tornet med denna vackra utsikt från nästan 60 meter.
 
God lunch.....
 
Åter på svensk mark......
 
.....och Ullareds-kaoset, som vi reste vidare istället för att delta i.
 
 

En sista dag i Stettin.....

....tillbringade vi med värdparet på en sightseeing i staden. Nu ska vi bara äta lite oxfilé, som vi blir bjudna på som avskedsmiddag innan vi styr kosan mot nattfärjan och hem till Svedala för nya "äventyr".
En utförligare rapport från rundtursdagen kommer senare, men nu stänger jag ner det sociala nätverket......
See you....

Mera shopping......

.....då vi idag steg ur sängarna något tidigare, hade vi ytterligare timmar på oss att utforska en ännu större galleria och mera skoaffärer. Just skor är väldigt billigt och jag har inhandlat några par, precis som mina andra reskamrater.
Första anhalt idag var en stor marknad, där det var mysigt att gå. Så tyckte även en hel drös änder, men de var mera intresserade av gyttjepölarna än kommersen.
Sen visste värdinnan ett litet mysigt matställe i ett bryggeri, som vi testade. En slags "polsk pizza" åt vi och den smakade bra. Mera shopping följde och därefter åkte vi åter upp till Café 22 för att avnjuta lugnet, utsikten och idag en god kopp kaffe med tårtbit.
Sen var vi redo att ta tag i spirituosa-inköpen och lite hissåkning "för skojs skull". Det var nämligen ett helt företag att få in två kundvagnar och tre tanter i samma hiss samtidigt, innan dörrarna slog igen och den tog en tur, både uppåt och neråt, flera gånger. 
Slutligen fick vi ordning på detta och nu har vi åter landat "här hemma". Värdinnan och de andra fixar i köket och det luktar lika gott som igår.......
Nu blir det rekreation med ett glas vin och en massa "tjöt" resten av kvällen, antar jag.
Imorron är det föreslaget en sightseeing i staden, med värdinnans sambo som guide, vilket vi ser fram emot.
 
Gårdagskvällens middag.....
 
Färdiga för avfärd....mot mera shopping.
 
Innehållet i en kiosk på marknaden....
 
På "uppdrag"......
 
.....det här fanns till salu.......
 
......och det här.....
 
......och lite fisk.
 
Mina "kompisar" på "spa i Polen. Här avdelningen gyttjebad......
 
I Stettin "rastar" man gräsklippare i sta'n.
 
Där längst upp ligger vårt favo-fik.
 
Blommor är vackra......
 
Lokalt öl.....
 
......en polsk "pizza"variant kallad "Lorraine"......
 
.....och lite fika högt i det blå, som avslutning på shopping-sejouren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På plats i Polen......

.....efter en lång dags färd mot natt, med dryga tio mil i dimma och lite snurrande i natten i Stettin. Innan vi fick på GPS:en igen i medpassagerarens telefon och kom rätt där i mörka natten, på okänd plats.
Båtturen var lugn även om det gungade lite, lite grann och det inte gick så bra att sova i den bokade stolen.
Värdinnan fixade fram lite kaffe och mackor där i natten, till oss utsvultna resenärer och efter sextio mil av bilkörning "slog klubban omgående till" på chauffören, (trots kaffetåren) så det tog inte särskilt lång tid innan undertecknad slocknade i en väldigt skön säng.
För att sedan vakna till en gråmulen dag, specialdesignad för shopping. Efter en extra dos piller (alvedon för att mota migränen som "knackade på dörren") blev det en sen frukost och därefter bar det iväg till centrum.
Det är lite extra billigt med skor, (jämfört med hemma) men ingenting är egentligen dyrt.
Bara att bestämma sig för vad man ska satsa på att köpa med hem. Visst har vi gott om utrymme i bilen, men vissa begränsningar är det dock.
Efter några skoinköp och vandring i shoppingcentret tog vi hissen upp till 22:a våningen på intill-liggande hotell för en mycket sen, men god lunch med panoramautsikt.
Därefter invaderade vi en matvaruaffär av okänt märke och hittade givetvis mera fynd......
Nu lagar värdinnan middag, som vi ser fram emot, för det luktar mycket gott redan.
Sen blir det lite vin och sova, så vi orkar en ny runda imorron.........
 
Polska pengar och en mycket konstig portion "tigerräkor"...... i Trelleborg.
 
Vi kollar avfärden från övre däck.
 
Många intressanta varor att kolla.....
 
...här ytterligare en avdelning.
 
Servering mitt i shopping-gallerian
 
Spårvagnar finns det också.
 
Staden "från ovan...."
 
Vi hade med oss lite ostbågar, på begäran......
 

Farväl Fagersanna.......

Tidig morgon, men väckarklockan funkade..........
....och jag kom isäng i hyfsad tid igår.....
 
lugnt.....
 
Allt med....tror jag

Packa........

....har väl aldrig varit min starkaste sida, inte om vi pratar ta med så lite som möjligt men allt nödvändigt iallafall.
Flyger man är det mera viktigt att ha disciplin på mängden, för man vill ju ha lite plats till de fynd man förväntar sig göra på resmålet. Men åker man bil går det ju att "ta ut svängarna" lite mer......
Nu har jag varit ute och rest med delar av detta ressällskap förut och vet av den erfarenheten, att det önskas gott om plats för "nyttigheter" på hemvägen.
Startade packningsprocessen för några dagar sedan men håller fortfarande på att ta bort och lägga dit, allteftersom jag kommer på "att det kan vara bra att ha, men då får jag väl ta bort nå't annat......."
I skolan idag fanns ingen lärare på plats, (han var sjuk) så det förväntades att jag och en annan elevresurs skulle få fart på ruljansen = studerandet. Det gick väl sådär, eftersom de skulle haft ett prov och var inställda på detta.
Nu fick de försöka repetera eller börja på nästa kapitel istället och eventuellt få testet imorron, om läraren då är kurant.
Själv kommer jag ju inte att vara närvarande mer denna veckan och det känns ganska skönt, ska erkännas. På tiden att få göra något annorlunda som avbrott.
Lite paus i "ljuget" kan det också bli tal om men man vet aldrig, rätt som det är kommer kanske en rapport från Polen. Morrondagen går dock åt till resor, från arla morgonstund till sena natten........
 
"Äntligen!!......fick jag bada på riktigt", sa bilen.
 
Och gårdagens "vänner".......
 
....har fått ytterligare en glad "kamrat".
 
 

Heldagsregn kräver.......

.....god fantasi angående vad man kan hitta på som alternativ sysselsättning. När jag vaknade och frågade maken hur mycket klockan var, blev svaret: "Tio". Min replik var direkt: Nej, det kan inte stämma, för det är alldeles för mörkt fortfarande.
Men så var det tyvärr och första åtgärd fick bli ett paket bacon med äggröra till frukost. Några av änderna var också på plats och såg bedrövade ut, med en massa vått gräs på näbben. Jo jag förbarmade mig över dom och de fick lite gammalt vitlöksbröd som blivit över sen igår kväll. De hade dock en förväntan om att få mer, för de fortsatte "hänga" här och dekorerade altanen. Lite solrosfrön bjöd jag då på som efterrätt, men "nu blir det inget mer".....
Men det fick de till slut. I form av vatten från trädgårdsslangen, men det uppskattade dom inte så mycket, utan flög då sin kos. Återstod alltså bara saneringen av altanen.....
Därpå dags att ta tag i det som jag inte gjorde igår, åtminstone en del av det. 
Startade med att åka till Frendo för en biltvätt, men se den var trasig så det "sket sig". Kanske att den är lagad tills imorron, vi får se. Annars blir det en smutsig bil på utfärd till tisdag. Nu regnade det ju hela morgonen, så en del har väl försvunnit "lite gratis", men det vore inte fel att få en maskintvätt gjord.
Fortsatt färd till Hjo och några inköp på Hem & Hobby innan jag anlände till mor. Efter en dryg halvtimma där, dök även syster med assistent upp och vi blev bjudna på tre-fika av personalen. Det var ju bra att dom kom dit, för då kortades "att göra-listan" automatiskt och bara lite mat kvarstod att fixa. 
Hemma möttes jag av en "nydekorerad" altan, men middag var prioriterat och nu är det mörkt. Maken får den stora äran att spola den imorron.
Sen är frågan: Ska man titta på svenska landslaget i fotboll på femman, eller svensk deckare i ettan?
 
Lördagskvällens höjdpunkt: "Pil-pil"....
 
Delar av "dekoratörsgänget".
 
Systers nya cykel, parkerad hos mor.
 
På hemväg
 
Höstljus strax före Tibro.
 
 
 

Vad hände.....

Inte kom jag isäng nå't tidigare igår inte, satt och konverserade på Facebook med den "polska värdinnan" och en massa annat surfande. Skillnaden var dock att jag kunde sova så länge jag ville idag, lördag.
Hade i och för sig tänkt ut en agenda att hinna med en massa saker, (när jag nu var ledig) men det blev varken "hackat eller malet" av detta.
Hade hört talas om (och sett på Facebook) en second hand där man kunde lämna barnkläder i Mölltorp, men hittade ingen skylt som visade vart det var, så jag fortsatte mot Brevik. Där tog jag lillavägen till Tibro, vilken jag sällan brukar nyttja. Kommer egentligen bara ihåg en gång, då jag övningskörde där med dottern. Krokig och smal är vägen och med hjärtat i halsgropen satt jag bredvid henne och längtade till rakare väg. Femton kilometer kan kännas väääldigt långt ibland.
Nåväl, anlände oskadd även den här gången till Tibro och styrde ner till second hand. Idag fanns det en hel del att bära med hem. Väl hemma fick jag ett ryck och hämtade dammsugaren, för en ansiktslyftning av inredet på bilen. Han ska ju ut och se sig om i veckan och ville vara presentabel....sa han.
Vi får se om jag tar med honom på en utflykt till Frendos biltvätt imorron och spolar av även det yttre.
Inga serverade ingen inspirationsrik gourmetmat idag heller, tinade bara lite djupfryst kebab och skar lite sallad till detta.
Ikväll ska vi dock äta "pil-pil" med vitlöksbröd. Vi får väl anse det som kompensation för smaklösa luncher två dagar i rad.
Tvättmaskinen gör som bäst tjänst och jag planerar packning, inför tisdagens begivenheter......
Nu lite kökstjänst och sen dumburk, om det finns något värt att se........
 
Som sagt, krokigt och smalt......
 
.....men med en och annan liten raksträcka.......
 
.........sen in i skogen igen.
 
Bildbevis....att dammsugaren var ute och luftade sig iallafall.
 
Några av fynden för dagen.
 
Och som avslutning "los amigos".

"Tgif".......

.....var svaret på frågan en av eleverna fick av läraren, som jag idag hade förmånen att få "hänga med"hennes klass. Några av ungdomarna var dessutom "gamla" bekanta, då de förut gick i den grupp som min ordinarie lärare hade. Han är ledig på fredagar, medan jag måste gå till fas 3-förvaringsplatsen ändå. Detta om jag inte blivit inringd till riktigt arbete förstås.
Och vad betyder då bokstavskombinationen?
Den yngre generationen som är uppvuxen med alla internet/sms-förkortningar har väl inga problem med detta och faktiskt inte den här gamla tanten heller.
Associerade först ett ögonblick till fotbollslaget från Tidaholm, men förstod direkt att det istället måste vara:
"Thank God it's Friday" och är ju bara att hålla med........
Har sovit lite för lite i veckan, vilket inte beror på sömnsvårigheter, utan helt sonika bara dålig disciplin att komma isäng. Vilket man inte kan gottgöra "i andra ändan", då skolan startar 08.15 och man förväntas vara på plats (som ett gott vuxenföredöme).
Lektionerna gick fort, som vanligt och strax var det dags att ta helg.
Jag tittade till torghandeln och gjorde nå't litet inköp, samt provianterade hårt bröd till maken, som konsumerar mycket sådant. Sen slank det med några wienerbröd också, som åts i Hörnebo (till gratiskaffet).
Hade en stor kasse att förmedla med kläder från lillasyster i Stockholm, till storasyster i Hörnebo och uppdraget är således nu utfört.
Fixade fisk till vår middag här hemma, men den smakade inte alls som jag hoppades den skulle göra, så jag/vi  får väl tröstäta nå't godare till kvällen. Jag ska se Idol, men maken hoppar med all säkerhet över denna underhållning och spenderar sin tid vid datorn istället. 
Just fredag anser jag vara bästa dagen i veckan, så än en gång........ TGIF !
 
Visst ser det väl gott ut, men skenet bedrar i detta fallet..........
 
 
 
 

Testa test före testen......

Ja det fick dom göra i skolan idag. De är lite smånervösa inför ordet test, så därför fick de "känna på" hur det fungerar med ett tidigare kapitelsprov.
De fick också fylla i en stadskarta med hjälp av instruktioner med ord: Gå rakt fram..., till höger ligger..., mitt emot finns..... och på andra sidan gatan hittar vi......
Sen när vi hade rast testade jag några av grabbarna, om de kunde tala om för mig var biblioteket låg och det kunde dom minsann riktigt bra....på svenska. Roligt!
Handlade lite mat och gjorde mig sedan till med att laga ugnsbakad, gratinerad fläskfilé och specialris. Sedan pep telefonen och kompisen som nyss slutat sitt jobb, hade sett mitt meddelande och kom på en kopp kaffe i glashuset.
Det var förresten inte bara hon som kom......
En hel hord av änder (sju stycken) dök plötsligt upp och gick runt glasväggarna och "knackade på", för att sedan ge upp då ingen släppte in dom. Då kurade de ihop sig på altanen istället och sov, mitt ibland alla "visitkort" de hunnit lämna. Som jag senare fick spola bort....IGEN!
Har därefter sorterat kläder medskickade från Stockholm och ska vidarebefordra merparten till Hörnebo så småningom.
Imorron blir det gästspel hos en annan lärare, då min ordinarie "chef" alltid är ledig på fredagar. Sen ska jag väl kolla in torghandeln, för det var ett tag sedan nu.
Snart är det fotboll Sverige-Ryssland och den stora frågan: Spelar Zlatan???
 
Gårdagskvällens färdiga alster......
 
Skatorna fick en massa "skäll" av änderna, såfort de visade sig.....
 
Hittade lite coola Halloween-presenter på Netto, till "busarna" som kommer ner den veckan.

Rankås.......eller Tokyo?

Resmålen varierar idag, beroende på vem man pratar om/med. Om vi tar mig själv, så passade jag på att ta en skogspromenad i Rankås. Hade lite tid att "slå ihjäl" då jag inte ville åka hem mellan åtagandena.
Det var väldigt längesedan jag gick hela 2,5 kilometersspåret och det som förr var storskog bredvid spåret, hade nu bytt skepnad till kalhygge. Inte alls samma "mysfaktor" som på det glada nittiotalet. Jag har väl varit där senare än så, men det hade blivit kalt mest överallt nu, tyckte jag.
Avslutade sen promenaden med att förflytta mig till Hörnebo, för en gratisfika innan det var tid för ett inplanerat möte. Här hemma sedan väntade rester från gårdagen på mig till middag och därefter en titt på Facebook.
Där fanns bild på snart sex månader gamla Ia i väntan på planet. Hennes första utlandsresa går till Tokyo tillsammans med mamma på jobbuppdrag (typ)......i business class. Jojo, resmålen varierar och en del spänner bågen tidigt.
Apropå "gamla tider", så hade jag även i måndags gott om tid mellan två möten och passade då på att åka uppför berget i Skövde, till Lingonstigen. Mitt minne från förr var att gatan var bredare och att husen hade väl tilltagna trädgårdar. Men så var inte alls intrycket nu. Tvärtom kändes det som om husen trängdes med varandra på pyttesmå tomter. Nä villorna hade inte växt och tomterna hade inte krympt, men barnperspektivet hade blivit vuxet, kan man kanske förklara upplevelsen med.
Nu väntar kaffe och lotto-dragning.....det bara måste vara min tur nu!
 
Jo det var nån mer som kommit på tanken om lite motion, mitt på dagen......
 
 
 
 

Åter i skolan......

......efter några dagar på resande fot och andra "begivenheter", som jag redogjorde för igår. Men man kan ju inte roa sig ständigt, eller?
Hyfsat väder imorse har nu blivit spöregn istället. Så jag får väl slita på stickfåtöljen, när jag är klar med dator-göromålen för dagen. Har snart gjort klart två mössor i Fagersannafärger (alternativt AIKs svart-gula), vilka är tänkta som huvudvärmare till bröderna Bus. Vi får väl se om de passar (i dubbel bemärkelse).
Har också provianterat i Tibro, vilket numera måste göras då Fagersanna-affären är stängd tills vidare efter ägarbyte. Så står det iallafall på skyltarna i fönstret.
Annars är det som vädret..... halvtråkigt i allmänhet. Får väl genomlida tristessen en vecka och försöka se fram emot Polen-resan med gamla kompisar nästa tisdag. Bara det då inte blåser.....
 
Vart tog skogen vägen?
 
Back for more......
 
Numera är båda klara.

Ansiktslyftning......

....ja precis så beskrev han ingreppet, som jag har gjort idag. Nu kommer inte just denna "lyftning" att synas för omvärlden utan är väl dold för alla, även mig. Den gick av stapeln med en pistol som sköt gummiringar av miniformat på plats. Ledtråd: "där solen inte skiner" och än sålänge har det inte medfört några komplikationer.
Det är tur att dom finns, dom som "tar sig an" sådant skitgöra.......
Och precis som vanligt fick jag vara studieobjekt för nästa generations "samariter" också. Härligt!
Innan jag roade mig så kungligt var det åter dags att åka in till Arbetsförmedlingen och säga: Hej här är jag.......
Men den nya handläggaren är trevlig, så jag kan väl hälsa på henne en gång i månaden då, även om det blir väldigt korta visiter.
Blåser gör det också rätt bra och jag passade på att uppdatera husapoteket med åksjukepiller, inför båtresan om en vecka. Men hoppas innerligt att det har blåst färdigt tills dess.
Nu ska jag öppna postorderpaketet som också blev hämtat, för att se om alla "bra-ha-saker" jag gick på i orderkatalogen, verkligen håller måttet.
Maken har passat på att prova vår nya äppelskalar-leksak, medan jag var på vift och den verkar funka hyfsat.
Kanske ska ta lite kaffe förresten, hög tid......
 
Hösten är här och fortfarande syns en gul post-långtradare på riksvägen.....
 
......höstfärger även vid Ransbergs skola.
 
Nya "leksaken" från JULA, inköpt på hemvägen igår.
 
Äppeltjuv, tagen på "bar gärning"......
 
....funderar han på ytterligare byte kanske.

Fint väder.......

.....och god frukost serverad även idag. Barnvaktarjobbet igår kväll förflöt lugnt. Lillasyster sov, förutom då hon vaknade till och var fruktansvärt akut hungrig. Efter att ha fått en full flaska båda gångerna somnade hon om igen och bröderna åt lördagsgodis medan vi tittade på "Fångarna på fortet".
Festande föräldrar blev inte direkt sena heller, alla sov dock redan när de kom. Jag hade precis vaknat till för att besöka toa, så bytte bara säng därefter och fortsatte sova.
Bröder och vuxna i familjen är på "Barnens biodag", morfar är ute och promenerar med lillasyster och jag bara är.
Känns som om det är det enda som jag orkar just för tillfället och snart ska vi dra oss hemöver igen.
 
Får jag bjuda på en "godispizza-bit"?
 
Utsikten för tillfället, om jag öppnar fönstret och lutar mig ut.....

Kanelbullens dag i storsta'n.........

Lillebror gjorde ett försök vid halvsjutiden att få fart på morfar, men det lyckades han inte med utan fick nöja sig med att se på Pokemon. Det gör han mer än gärna enligt mamma, om ingen styr upp med tidsramar.
Vid nio blev vi sen serverade äggröra och toast till frukost och därefter hade bröderna och "Bobba" Bey-blade-turnering, innan de gav sig ut för att inhandla "huvudpersonen" för dagen. 
Jag passade på att ta en dusch och kunde sedan sätta mig vid dukat fikabord. Lillasyster bjöds på äppelmos från Fagersanna istället för kanelbulle, vilket vi andra fick.
Grabbarna, morfar och mormor gick ut en sväng i kvarteret, lämnade lite bidrag i en Världens barn-sparbössa, inhandlade engelska specialiteter i Taylor & Jones' butcher shop (pork pie, texican pie & sausage rolls).
Sen bar det iväg till lekplatsen i Kronobergsparken en stund, innan mormor och lillebror gick hem, medan morfar och storebror fortsatte till biblioteket vid Fridhemsplan. 
De inköpta delikatesserna är tänkta till kvällsmat, för nu börjar det bli hög tid att värma på mormorsbiffarna.
.....och snart börjar Liverpool-West Bromwich.
 
Lite surt är det allt, äppelmoset från Fagersanna........
 
Kanelbullar till oss andra......
 
....och utanför lördagspoleras en sportbil.
 
Hej mormor, jag leker......
 
...det gör vi också.
 
 
 

Stockholm över helgen.......

Landat på Kungsholmen nästan granne med Stadshuset, hemma hos dotter med familj. Äpplena är också välbehållna och står i sina stora kassar i köket. Vi har gått en rundtur i närmaste kvarteret, med äldsta barnbarnet(8) som "ciceron". 
Vi passerade en affär på promenaden, som skyltade med att vara "den roligaste affären i Stockholm". Storebror tyckte att det stämde, medan morföräldrarna var mera skeptiska.
Vi fick ett uppdrag via sms, att köpa gräddfil och med den traskade vi hemåt, för att där mötas av en nästan helt klar, uppdukad taco-buffé. Det doftade gott också.......
Nu är vi mätta, vet vilken säng vi får sova i och snart börjar Idol. Detta med fredagsmys utlovat......
....och en kopp kaffe därtill.
 
Hej mormor och morfar......
 
Vi hakar på Storebror, för en promenad nere vid Norr Mälarstrand.
 
Utsikt åt ena hållet......
 
.... en bastubåt ligger förtöjd, klar med fredagsmys på däck......
 
och utsikt åt andra hållet.
 
Jag ger upp.....var är husse?
 
Inte långt dit......
 
Fina höstkransar i kvarterets blomsterhandel.
 
 
 

Ibland är det berg-och dalbana.........

....både ris och ros här i livet. Igår bokade jag flyg till södern, en bit in på nästa år och första försöket föll för en "timesejour" på sajten. Hade lämnat alla kortuppgifter och sen "sket det sig". Jag väntade en timma och kollade att inga pengar var dragna, innan jag vågade göra om proceduren. Denna gång funkade det och fyra flygbiljetter finns nu för färden. 
Dock visade det sig att tilltänkt boende hunnit bli upptaget, när e-mailen så småningom fungerade igen. Den var det nämligen tekniskt fel på i förmiddags. Nu har det löst sig med annat boende och bil, ingående i hyran istället.
Biffar är gjorda inför Huvudstadsresan, äpplen är plockade i mängd och maken gör mera mos av en del just nu.
Borde ju vara upplagt för gott humör, men alla telefonsamtal man får är inte odelat positiva, så feststämningen vill inte riktigt infinna sig. Vi får se vart det barkar.......
Nu blir det kaffe iallafall.
 
Färdiga för leverans........
 

Frukost på Millners.....

......kan rekommenderas. Fullt tillräckligt att välja på och en trevlig pratstund med vännerna därtill. Visst är det inbjudande med överdådiga frukostbufféer på hotell, men själv har jag upptäckt att jag bara blir stressad av för mycket att välja på.
På Millners onsdagsfrukostar finns allt iallafall: Gott bröd, rikligt med pålägg, grönsaker, gröt, flingor, äggröra, bacon m.m. och därtill drycker av skilda slag både kalla och varma. Gott om plats är det i den stora lokalen och barn kan enkelt traska omkring, medan vuxna tar en tretår.....
Där satt vi en dryg timma och gottade oss i varsin fåtölj, medan morgonsolen lyste på oss genom de stora fönstren. Här serveras också dagens lunch alla vardagar, husmanskost med god smak.
Är nu hemma på en mellanlandning, innan jag åter ska träffa en av tjejerna som var med på nämnda frukost, för ytterligare en vända till Tibros utkant, närmare bestämt till Hörnebo och bonusdottern.
Vi får se vad vi kan komma fram till angående vårens tänkta "utflykt" söderut. 
Fortsättning följer senare idag.....
Tillbaka efter Hörnebo-sittningen, där vi är överens om resan. Ytterligare en "tant" har hakat på tåget. Nu är det bara att boka allting, så vi är ute i god tid och får ett bra pris för fyra.
 
Fina höstblommor välkomnar vid entrén......
 
.....mysig miljö med sol följer innanför.
 
Förutom onsdagsfrukostar och dagens lunch, hålls även andra arrangemang: Här ett kommande....
 
Två fynd från igår: Vet ej vad jag ska ha dom till, men de var väldigt angelägna om att få följa med till Fagersanna.

RSS 2.0