Måndag

Början av veckan har passerat. Nu tar vi nästa dag och hoppas på bättring, av både det ena och det andra.
Ingen höjdardag, men jag har inte blivit sämre i alla fall. Alltid något och det vill till att hitta det positiva i tillvaron, vilket ibland är näst intill omöjligt. Men det är bara att intala sig att det finns något positivt bakom nästa krök.
Kör igång det gamla mantrat: "Bättre och bättre dag för dag".........
Ja, vad kan man annars göra??
PS. Tvättmaskinen mår bra, även efter dagens körning. DS.


tvättmaskinen fungerar....


postskjortorna på tork.


Promenad i solen

Idag var det vindstilla, sol och nollgradigt, vilket föranledde att man kände sig tvingad att dra nytta av detta för en promenad för att få lite fisk luft. Har ju inte blivit något överflöd av den varan på sistone. Tvingade med maken på en tur utmed sjön och genom Strandstaden, inga längre sträckor direkt, men det får bli lite i taget.
Vid badplatsen har de plogat en bana på isen där de kör med motorcyklar, fyrhjulingar och mopeder. En "doft" med avgaser spred sig över ett ganska stort område. Till middag blev det ugnsbakad falukorv med potatismos, innan bronsmatchen i VM-handbollen mellan Sverige och Spanien startade. Inte så bra match men spännande och mycket skador, som till slut gjorde att Spanien drog längsta strået med uddamålet.
Nu börjar snart finalen Frankrike-Danmark, ska bli intressant och se om Danmark kan rå på dom.


Där bakom träden kör dom racer på isen, titta noga så syns en.


...och så ser huset ut idag, inte så mycket snö, hoppas det så förblir!


Solen går ner vid halvfemtiden nu, skönt att det blir ljusare.

Uppdatering på "eländet"

Sen sist har jag hunnit med ytterligare ett besök hos Vårdcentralen (måndag) och ovanpå detta, i onsdags, vidare till akuten med remiss från distriktsläkaren. Där blev jag inlagd för utredning och observation efter mer medicinering med bl.a. kortison.
Efter en massa prover och studerande av mina röntgenbilder på lungorna, kom de fram till att den retning på lungsäcken jag har, orsakad av virus, ska medicineras i två veckor minst. Nu knaprar jag därför piller som aldrig förr.
Idag känns det liiite bättre, men det har det gjort minst "femtioelva" gånger tidigare, så tar inte ut något i förskott.
Kan tydligen vara en seg historia, men de flesta (hmmm...) blir bra med tiden.
Har idag varit utanför dörren i alla fall, med maken som "privatchaufför" på utflykt till Tibro. Där en titt på Second Hand med lite inköp som följd. Vidare en tur till Sparhuset för en fika och handla lite mat.
Vi upptäckte att våra jackor var väldigt i behov av tvätt, så de åkte i tvättmaskinen när vi kom hem.
Skulle hänga upp, respektive tumla de nu rena plaggen alldeles nyss och kunde bara konstatera att tvättmaskinen gått sönder. Centrifugeringen fungerar inte i alla fall, så det var väldigt blött och tungt.
Tur i oturen (får jag väl glädja mig åt) att det bara var fem plagg att ta reda på.

PS. Efter att vi "testkört" med annan tvätt i, verkar det som om den fungerar normalt igen, troligen sned-/överbelastad med jackorna bara. Framtiden får utvisa hur det går, men vi behöver inte kasta oss iväg imorgon och köpa nå'n ny i alla fall! DS.


Igår var det familjepromenad på sjön


Idag i lite bättre väder, långfärdsskridskor.....


motorcykel (som jag inte hann ta kort på) och mopedåkning.

"Fredagsnöje"

Hemkommen från en tur till jourcentralen i Skövde ikväll, samt lungröntgen på KSS. Gick ändå hyfsat snabbt.
Inget anmärkningsvärt hittades men lite vätska i lungsäcken fanns det. Så det kanske skulle kunna vara en bidragande orsak till det onda, som förresten bara blivit värre och jag har inte sovit inatt, inte heller på dagen.
Har ikväll provat ännu starkare piller mot värken, men det verkar inte hjälpa. Ska hämta en variant på diklofenak imorgon för att byta, men det är olidligt för tillfället så det blir time-out igen. Orkar ingenting!

Historien om en tallrik

I början på nittiotalet beslutade Fagersanna IF att anorda ett reselotteri. Som start på försäljningen köpte alla styrelsemedlemmar var sin lott. Så maken kom hem med en, (vi köpte nog allt några till) men just den lott han hade köpt visade sig tillhöra de tjugo som det var slutlig dragning på. Efter försäljningsperiodens slut, skulle så högvinsterna fördelas. Ok, tänkte vi det blir i alla fall 500 men chans på 7500 kronor.
Dagen kom och till vår förvåning och glädje, visade det sig att vi faktiskt vunnit storslam!
Vi beslutade då att åka till Italien på charterresa för sol och bad, vilket våra barn inte alls var ledsna över.
slapp de åka bil till England i alla fall och fick dessutom flyga för första gången.
Det blev lägenhet i Rimini en vecka och extra ledigt från skolan i augusti som bonus. När vi ändå var så nära, krävde min far att vi skulle åka till Venedig på utflykt vilket han bekostade, allt för att undanröja alla eventuella undanflykter. "Gratis är ju alltid gott", så givetvis var vi lydiga och åkte snällt gondol i nämnda stad.
Jag ville se San Marino, men det ville inte maken och sonen. Fick dock med mig dottern på halvdagsturen dit upp, medan sonen tog sin pappa till sta'ns närmaste leksaksaffär, för att köpa turtles-gubbar.
Innan vi kom iväg på semestern hade jag också fått en slant av mormor för att köpa "något jag tyckte om".
Förutom alla mysiga små gränder och en vidunderlig utsikt från San Marino-klippan, fanns många små butiker mitt ibland alla "Systembolag" som bjöd på Amaretto. I en av dessa butiker hängde många fina keramikföremål och lockade ögat. Där hittade tallriken mig och efter viss tvekan, (var ganska dyr) köpte jag den ändå.
Väl hemma fick souveniren sin plats på väggen bredvid en av farbror Hans tavlor i vardagsrummet.
Flera år senare när huset brann, blev det mesta förstört så också tallriken, trodde jag.
Men när sonen till en av mina väninnor var nyfiken på hur det såg ut inuti ett hus som brunnit, hittade vi en sotig tingest sittande på väggen och när jag sedan diskade bort allt svart, var den helt oskadd.
Nu har den sin plats i köket i det nya huset som vi fick uppbyggt istället.


Souvenir från San MarinoStarka saker

Har efter samtal med doktorn, varit nere och tagit lite prover, för att utesluta bl.a. lunginflammation.
Annars är det bara som sköterskan sa vid första kontakten att knapra piller och vänta ut det, - igen!
Fanns ingen starkare medicin som gjorde att det läkte fortare, bara starkare saker för smärtlindring.
Fick dock receptbelagd hostmedicin, som farmaceuten på Apoteket skrämde upp mig för med: "Det snurrar till ordentligt av den här. Så du vet det om du ska köra bil och så". Hon föreslog en lite lägre dosering än vad doktorn skrivit, för att kolla min reaktion. Jag har provat detta och det känns lite men än så länge ganska ok, hoppas att det hjälper till att lugna ner muskulaturen nu också. Tog bussen in till Tibro, men efter uträttade ärenden ringde jag "privatchauffören" som fick skjutsa hem mamma (i den av mig utlånade bilen), innan han for till jobbet.


hängande ljuskrona morfar Josefs hantverk


teckning av Hans Westman föreställande måsar.

Bara bita ihop......

Har idag varit på akupunktur igen, då värken och ömmandet i sidan har blivit mycket sämre. Fick ju en ny omgång med förkylning och hosta vid nyår och har fortfarande lite hostande som har tagit hårt på mellangärdet.
Fick en behandling idag, men märker inte någon ändring till det bättre, än i alla fall.
Har tappat sugen... på riktigt.

Julgransplundring

Nu har vi haft julgransplundring. Det blev en date med bara granen och jag, där dansen bestod i att gå runtom för att få ner belysningen. Men tack vare att den har lyst upp vårt glashus, där det är kallt, har den alla barr fortfarande i behåll och det var en mycket enkel plundring gjord på tio minuter.
Den enda "publik" till evenemanget var ett flygplan som passerade, men tror inte det uppmärksammade eventet.
För övrigt fortsätter min "rundvandring" med foton ur hemmiljön i brist på annat..
Ja det har ju varit lite handboll förstås!


Dagens höjdpunkt! (haha)


....INTE!!!!


grön gran i glashus, au naturelle!


Akvareller av Hans Westman den övre: Nazaré Portugal-59
Den undre: Djurgården Stockholm-74

"Konstvandring"

Väldigt dåligt väder ute idag med regn och blåst. Enda gången jag stack ut näsan var för att hämta mer äppelmos i "gäststugans" frys. Snart är också den lila tröjan klar p.g.a. vädret, ska bara sy ihop det sista till Morden i Midsomer snart. För övrigt finns det många prylar i mitt hem, så jag kan fotografera lite såna, när inget annat händer.
Därför kommer här några fler tavlor och även prov på morfars hantverk.


Dåligt väder...


Ljuskrona (morfar Josef) på byrån i vardagsrummet samt
tavla av Hans Westman (inget namn)


Femarmad ljusstake av masurbjörk (morfar Josef)


Min favorittavla av Hans Westman "Nya vägen"


...och en till av Hans verk. "Staden"

Sport och stickning

Eftersom det snöade ute idag bestämde jag mig för att hoppa över bilfärd till Second Hand. Visst är det kul att åka dit men jobbigt att sopa av bilen och sen var jag ju där och fyndade i tisdags.
Det har varit en hel del sport på TV att hänga ögonen på istället. Först var det skidsprint, som maken ville se, men jag satt kvar med stickningen och glodde jag också. Sen blev det handboll, Ungern- Norge följt av höjdpunkten, Sverige-Slovakien. Idag var det skillnad ska sägas, en riktigt bra match från Sveriges sida. Tror dock inte att slovakerna håller med, för de blev totalt utklassade.
Nu har även den senaste tröjan, modell större blivit klar, så jag kan återgå till min lila variant som fick vänta lite.
Tror att en kopp kaffe skulle sitta fint nu......


Sonen rekommenderade denna och lät mig smaka igår,
så nu finns det en här också, eftersom den var mycket god.


Man glömmer alltid nå't julpynt, "hittade" denna ikväll!


Senaste alstret, storlek XXL med extra snodd för byte efter smak!

Födelsedag i riksbyggena

Inatt blev "min bäbis" 28 år och vi har nu varit där och bjudit på lunch. Han ville ha kassler med ananas bakat i ugn, vilket han fick. Sen fick han några paket också innan vi drack kaffe, samt åt kakor och tårta.
Det visade sig att klockan hade sprungit iväg alldeles förfärligt, så han var tvungen att åka till jobbet, därför avslutade vi snabbt visiten och fortsatte till Netto och handlade billig öl innan vi stannade vid Tempo här hemma för inköp av ägg, tvättmedel och fisk på extrapriskuponer. Imorron blir det därför fiskgratäng hade jag tänkt, kanske med öl till.
Har tittat på handboll Island-Ungern och det finns fler matcher att se på TV 4 Sport. Kollar nog fram till "På spåret" börjar och fortsätter sticka tröjärmar. 


Födelsedagspresenter


Ingredienser till födelsedagslunchen klara för transport


På hemväg.....


uppför....


och nerför, sen sväng vänster!...och vad gjorde jag idag?

Maken var ledig och gick upp före mig. När jag hojtade: Gröööt!! så kom det en portion till sängen varefter även jag pallrade mig ur densamma och in i duschen. Sen "lånade" jag bilen och for på uppdrag till Hjo. Inledde dock vistelsen där med ett besök på den obligatoriska affären för fynd som man inte vet i förväg att man ska hitta. (så också idag, två kassar) Dessutom sprang jag på några f.d. kollegor, numera pensionärer, som också verkade vara på köphumör.
En titt till "di gamle" för en kopp kaffe och lite prat innan huvuduppdraget, att leverera nysydd gardin och sängöverkast till syster. Hon verkade tycka att de dög, får väl se hur de "tar sig ut sig", nästa gång jag kommer dit.
Nästa anhalt Apoteket i Tibro för hostmedicin m.m., sen Netto och till sist Sparhuset för att hämta ett paket från Yves Rocher.
Väl hemma igen fanns det några järpar kvar till mig och det kokta riset från igår, hade maken hoppat över.
VM i handboll för herrar startade ikväll. Ingen större underhållning, men de vann ju som väntat i alla fall. Ser fram emot nästa match på lördag och mycket bättre spel!


Fyndbutiken och faktiskt lite sol i Hjo på eftermiddagen


på väg hem igen och in i dimman mot Tibro


lite ljus i mörkret vid Tideberg (riksväg 49)


Jul/vinterdekorationerna vid ingången till Sparhuset

Variation

Idag valde jag att hoppa över havregrynsgröten till frukost och "festa" på ost & skink-mackor istället. Igår köpte jag nämligen en liten färdigkokt julskinka i affären, till extrapris. Man måste ju hjälpa till så de blir av med dom.
Den griljerade jag igår och det smakade bra på kvällsmackan, så idag tänkte jag som så: Varför ändra på ett vinnande koncept och körde repris till frukost.
Därefter var det datordags och genomgång av jobbannonser, samt platsjournalen på jakt efter något att söka.
Började fylla i en ansökan till Intersport som sökte butikssäljare/kassa till Skövde, men insåg rätt snart att det inte var idé att lägga möda på. Bland det första de ville veta var födelseår, antal sporter man utövade och på vilken nivå (motion-elit). Det skulle inte bli många kryss där och "promenera på motionsnivå" fanns inte ens med som alternativ. Fortsatte istället med att skicka in på två tjänster som ekonomiassistent, handläggande bl.a. sjukresor. Ytterligare några till högen att invänta svar på, är uppe i tio ansökningar sen årsskiftet nu. 
Sen lite middag och TV, hjälpa soptunnan till tomtgränsen inför morgondagen och hämta posten, innan jag bestämde mig för att servera landgång till hockeymatchen på TV (Västerås-Rögle) som maken skyndade sig hem för att se.
Så nu sitter han där mätt och belåten får vi hoppas, med lite öl kvar i supporterglaset. Om dom vinner återstår att se, men de "spöade" Leksand i måndags.
Jag lägger mig i sängen och tittar på Jane Austens Emma på SVT 2, garanterat bra, eftersom jag kan hur det slutar.
Ps. För dom som inte vet, -han håller på Västerås. Ds.


Min middag: chili con carne med ris


Morgondagens middagsmat: Experimentkryddade järpar


Kvällens landgång, på hönökaka


Snabbfika i Skeasta'n

Idag hade maken ledig dag, sånär som på arbetsplatsträff kvällstid (18.30-20.30) Därför var det sovmorgon, faktiskt utan att jag behövde höra väckarklockan, en enda gång. Jag hade ett telefonsamtal att ringa till Försäkringkassan angående tidsbokning i mitt uppdrag som god man (fick inte tag på handläggaren igår).
När jag så stod och pratade med henne i vår fasta telefon, ringer även min mobil. Är inte det typiskt, ingen av telefonerna kan man anklaga för att terrorisera mig direkt, men pratar man i den ena, nog ringer den andra.
Efter avslutat samtal kollade jag skyndsamt mobilen, då de samtalen oftast är av roligare karaktär. Nu var det Eva på väg till Gun, som undrade om jag var fikasugen också. Hon lovade att köra långsamt från Tibro, så jag hann springa igenom duschen. Sen hamnade vi då i Skeasta'n på kaffe med tjat, ytterligare en väninna dök upp och snabbfikan blev nog bortemot tre timmar lång.
Hann ändå med en tur till Tibro för proviantering och en titt på Second Hand, där jag gjorde av med ett av de två presentkorten jag fick i julklapp. Det blev en massa "bra ha-saker".
Har också köpt tyg och gjort färdigt min systers gardin ikväll, ska se om den och överkastet möjligen kan bli levererade denna veckan, satsar på torsdag, då makens bil finns tillgänglig, om inte servicen på den imorgon hittar nå't konstigt, man vet aldrig....


här är några av dagens fynd


avslutar med min bonad från USA, inköpt på en amish-marknad, söder om Chicago


Sagt och gjort

När man väl har börjat plocka bort nissarna och alla andra juldekorationer, känns det som lika bra att avsluta det hela så fort som möjligt. Därför är allting "infjälat" (instoppat för icke västgötar) i garderoberna i tvättstugan till nästa år. Övervägde ett tag att sätta varningstext på dörrarna, så man är beredd på eventuella anfall av fallande föremål, men tänkte sen att jag har nog stuvat bra. Det blåste bra imorse, rätt var det var hördes en duns, så jag gick ut för att se vad detta kunde vara. På gårdsplanen kunde skådas ivägblåsta snöröjningsredskap, en borste och en skyffel som normalt står på trappan. Men dunsen jag hörde måste ha kommit från soptunnan som också, trots nästan fullmatad, låg ner med locket vidöppet. Detta åtgärdat, var det dags att fräscha till sängavdelningen med glada vårfärger och låta tvättmaskinen arbeta medan jag drack kaffe. Idag har jag alltså varit sysselsatt med husliga göromål. Kunde ikväll inte motstå att återigen se filmen "Förnuft och känsla", gick på SVT 1. Ni vet, en sån där "kass kostymfilm" från Jane Austens böcker, vilka jag kan utantill allihop men det är mysfaktor varenda gång.
I glashuset står nu bara julgranen kvar och väntar på dansen, men den kan få stå till sig ett tag. Nå't roligt ska vi väl ha kvar till nästa vecka tycker jag......


är det glada vårfärger??


lite mer interiörbilder från sovrummet, speciellt nöjd med "sladdesignen"


Den första tavlan jag ser varje morgon, "Moln" av konstnär Hans Westman


- många var dom, bra med ett stort köksbord för överblick innan "arkivering"


Fry-up for evening meal, good and greasy....... and healthy??

Snart är det dags kanske,

...att plocka bort julpyntet. Men det är ingen bråska, traditionsenligt får ju pyntet stå kvar till torsdag, då "tjugonda Knut" infaller. Har väl inget större problem med att hålla, eller inte hålla sådana deadlines, men det kan väl få vara en guide-line. Börjar nog så smått att förpassa de små rödluvorna in i garderoben under morgondagen om någonsånär energi infinner sig på morgonkvisten. Det är lite segt, både med det och "slemmet".
Just segt är en hyfsad (om än inte rolig,) beskrivning av tillvaron "at present".
Kom precis på att jag kan muntra upp mig med rena lakan i sängen också, imorgon. Bort med julänglarna och i med något mera vårbetonat. Vad tror Ni om dessa två projekt, med lite avbrott för kaffe och stickningen med jämna mellanrum.
Matlåda är redan fixad så Inga har fått halvledigt. För den nyfikne, blev det köttfärsgratäng med sallad idag, så mycket att det även räcker till måndagen. Dessutom är några köttfärsbiffar klara och "ligger på kö" till tisdagens lådor. Ska bara fixa några potatisar som komplement och lite kokta grönsaker kanske (till mig)! Så jag slipper kommentaren: "det är inte så gott tycker jag."


Köket i julmundering


Mormors handbroderade julbonad


julstämning vid "englandshuset"


bordsdekorationer i vardagsrummet


och på hyllans låga del


... i fönstret håller tomtefar koll på läget!

Helgens inköp

Vi har varit med bilen, ända ner till Tempo här i Fagersanna, för att proviantera inför helgen.
Det var slut på mjölk, men när vi ändå var i närbutiken, beslutade jag att gynna den lokale handlaren genom att investera i både dagens och morgondagens middag samt kvällsmat.
Till middag idag, serverades därför pyttipanna med stekt ägg och imorgon lär det bli köttfärsgratäng tror jag.
Senare ikväll när handbollen är slut kokar jag varmkorv till kvällsmat och "by the way" det slank med några wienerbröd hem också för det var extrapris, dom har vi redan smakat på men det finns fler, lyx va?
Oavgjort i handbollen mot Danmark och nu kokar korven. Jag tar lite pulvermos till, men maken vill ha korvbröd.
Inte mycket att se på dumburken ikväll, om jag inte missat nå't i TV-tidningen, men jag har väl alltid någon "kass kostymfilm", som sonen brukar uttrycka det, att terrorisera DVD:n med för femtioelfte gången.
Annars har maken hela serien med Midsomer-morden. (dryga 50 st) Någon av dom kan man ju ha glömt slutet på eller rentav finns det kanske en osedd om vi letar.


nej, dom får nog vara ifred till imorgon. Men man vet aldrig.....


Trött och träningsvärk

Nej, jag har inte varit på gymet, eller ute och festat. Roade mig med att hosta inatt istället för att sova och magmusklerna(?) eller snarare brist därpå, har fått sig en rejäl omgång på nytt. Är bara att hoppas det stannar vid just träningsvärk, den här gången och att jag kanske kan somna inatt istället.
Nu på middagen känner jag dock att det som stoppas i munnen har börjat smaka något igen. Vågar man tro att det kanske går åt rätt håll, äntligen. Ursäkta språket, men f...n tro't! Kommer säkert nå't annat. Som Ni hör är jag på topp och tänker positivt. Har i alla fall fått iväg ytterligare ansökningar till jobb, (som jag ändå inte får) man måste ju försöka och köper man ingen lott kan man inte räkna med vinst och reklamen tjatar: "plötsligt så händer det...."
Ikväll blir det "På spåret" till hostan och kanske ett eller annat varv på någon av tröjorna, som vill bli färdiga.


panoramautsikt från mitt sovrum


där det för övrigt inte heller lyckades något vidare att ta en tupplur på dan.Rödluvan och.....

Förutom hosta och snuva är det gott om snö, även denna vinter. Vilket har drabbat oss och visserligen även våra grannar, men de har snöslunga att ta till. Vår "tilldelning" får vi hantera för hand. Ja, vi är väl inte riktigt rätt uttryckt i dagsläget, då jag fortfarande inte duger till sådana sysslor. I nuläget är det bara snyta, hosta och "tycka synd" om som gäller i min egen lilla sjuka värld. Men jag vill inte leva i denna lilla trånga bubbla längre, skulle helst varit frisk senast i förrgår. Tror på ett ungefär, att det var då tålamodet helt tog slut.
"Been there, done that, got the t-shirt".... on to the next project, som engelsmännen säger.
Nu blir det lite TV igen.....


Hustomten "fixar" undan snön i Postens röda luva och boots

Trettondagsafton....

har passerat, näsan är igenkorkad med skavsår efter de nya "stötdämparna till glasögonen som en extra bonus.
Har påbörjat ytterligare en tröja parallellt med den lila som jag skrev om häromdan. Ska testa med lite näsdroppar igen, får vi se om det hjälper. Får väl optimistiskt tro på en bättre morgondag, men  det finns så lite optimism kvar att ta av....


får ta en kopp kaffe till

Sovmorgon

Det var någon mer än jag som sov gott i morse, när vi plötsligt väcktes av telefonen 07.15. I sådana sammanhang är det alltid jag som fortfarande är snabbast med att svara. Det visade sig att maken var efterlängtad på jobbet, sedan en hel kvart tillbaka. Kollegan som ringde tyckte det var tråkigt att väcka mig också. Så sa han i alla fall! hmm..
Väckarklockan hade inte ringt någon av de minst tre gångerna den brukar, därav uppstod problemet.
Maken kom ganska snabbt iväg och jag kunde somna om, trodde jag. Men se det gick inte idag, då näsan var full av snuva.
Därför har jag tillbringat stor del av dagen i fåtöljen framför TV:n med min stickning, så snart är nog även den lila tröjan klar. Lite enformigt blir det förstås i längden, att bara sticka. Det var lite handboll ikväll som omväxling och en minipromenad i snön till postlådan, är väl för övrigt "höjdpunkten" på dagen. En del roar sig ordentligt!


Dessa äggtemperamålade alster blev helt klara igår


julklapp från barn och barnbarn, ett tidigare år, står och tittar på mig varje dag


kaffet smakar alltid bra i muggen från second hand med "engelska huset"


Jodå, det blev snuva........

Det var ingen inbillning, jag har fått snuva och rassel i halsen, är därför ännu tröttare idag. Än så länge är det hanterbart, får hoppas att det så förblir....
Makens bil hade fortfarande en lysande lampa angående något i motorn, när han åkte till jobbet i morse, så den fick bli avlämnad på verkstaden för koll. Maken ringde dock hem och sa att det inte var något akut, men ska lämna in SAABen igen på service nästa vecka, för det var dags (sen ett tag tillbaka). Jag kunde alltså kliva av bussen en hållplats tidigare i Tibro för att hämta det "lilla livet". Förutom att jag var tvungen att personligen infinna mig på Arbetsförmedlingen och tala om "att jag är frisk nu", behövde jag fordonet för en färd till optikern i Skövde.
En av de små "näskuddarna" hade försvunnit, vilket jag upptäckte genom att de ideligen halkade neråt, så jag fick skjuta upp dom.
Vad det skulle vara bra för att personligen infinna sig på AF för påanmälan har jag svårt att se vitsen med. Hon bara tog legitimation och skrev in det i datorn. Borde lika väl som handlingsplans-rapporten kunna gå att göra via nätet. Men de kanske vill träffa sina klienter någon gång, det kan ju vara trevligt. Men något jobb hade hon inte till mig när jag frågade.
Får väl fortsätta att sticka tröjor, en till är klar och nästa på väg.....


Solen lyser över isen och det var ca -6 grader mitt på da'n


busshållplatsen


utsikten i väntan på bussen,och som var sen


solnedgången över Balteryds industrier på min väg in till Skövde


och till sist....den senaste tröjan, (vuxen medium)


Andra dagen....

Dagarna går väldigt fort. Allrahelst när man inte kommer isäng förrän väldigt sent på kvällen och följdaktligen sover länge morgonen efter. Så denna dagen bara försvann med lite matlagning och stickande framför TV:n till skidor och engelsk fotboll. Nu är det dags för Morden i Midsomer, nya avsnitt, så det blir en liten paus för mer TV.
Sen kan jag meddela att det vid en kontroll av mitt konto, går in pengar från Försäkringskassan imorgon. Ganska imponerande snabbt i alla fall. Det känns lite retligt i halsen tycker jag. Vi får innerligen hoppas att det bara är inbillning, men jag har ju haft bacillerna på nära håll nu i flera dagar, eftersom det varit helg. Som sagt får leva på hoppet ett tag till, men vore väl typiskt eftersom jag ska återanmäla mig till Arbetsförmedlingen imorgon, för att åter igen stå till arbetsmarknadens förfogande. Till vilken nytta, kan man ju undra?!


Leta julgran är inte lätt om man är liten


en vilopaus


sen var det bara att dekorera den också


...och här är det färdiga resultatet som lyser upp vårt glashus!

Första dagen på det nya året

Så har då första dagen redan tagit slut på det nya året, bara 364 kvar till nästa nyår då!
Trots att jag inte räknar mig till de religiösas skara, tillåter jag mig att ha en from förhoppning om att detta år ska bjuda på fler positiva överraskningar än det gamla året slutade med.
Det borde inte vara så svårt egentligen, då jag tycker att det mest varit elände på elände från mitten av november.
Maken slutade det gamla året och börjar det nya med en ordentlig förkylning inklusive kraftig hosta.
Måtte jag slippa "ärva" detta, då jag fortfarande har sviter kvar efter hostattackerna i november. Det har visat sig vara en seg historia och fyra akupunkturbehandlingar har visserligen hjälpt, men än är det inte återställt. En månad har gått och jag får nog vara tålig ytterligare minst en till, innan jag vågar hosta på riktigt igen.
Julen avlöpte ändå ganska traditionsenligt, med det mesta på lunchbordet som brukar vara med: bl. a. sill, sillsallad, Jansson, skinka, köttbullar, brysselkålstuvning, bacon och pulvermos. Fikat efter Kalle Anka hade dock en nyhet i år, korintkakor som tog slut fort, så det får väl bli en "ny tradition" till nästa år, vid sidan av tomtetårtan och pepparkakorna.
...och på måndag ska jag åka till Arbetsförmedlingen igen och återanmäla mig som arbetssökande efter att ha varit sjukskriven över en månad, faktiskt med sjukpenning enligt det telefonsamtal från handläggaren på Försäkringskassan, jag fick i onsdags. Alltid något...... men än har jag inte sett några pengar förstås!


Stormvindar och tö på nyårsafton


Vi skålade med champagneglas, men innehållet var en "Lennart"variant.


Första dagen på 2011, bjöd vackert väder.


....och solen går ner även på det nya året, här är första variantenRSS 2.0