Ofrivillig ledighet......

....från jobbet idag, blev det. Då klockan ringde imorse och det var dags att kliva ur sängen, gick det inte så bra. Fick ta lite hjälp av väggar och dörrpost påväg till badrummet. En aning yr i bollen alltså och magen var inte heller på sitt bästa humör.
Vet inte om det var kroppens sätt att handgripligen tala om för mig att: Idag ska du inte gå/åka nånstans därmed basta. Inte så många val fanns, annat än att ta sig tillbaka till sängen och där, efter ett kortare sms till arbetsplatsen, stannade jag till tolv.
Inte så många knop har försigått, förutom att julkorten blev skrivna nu på eftermiddagen. Har meddelat att jag känner mig som om det blir åter till arbetet imorron och hoppas innerligt att det så förblir.
Maken kunde låna bilen och dra till idrottsplatsen för en del förberedelser till stundande helgs Möbelcup, eftersom jag ändå inte skulle nånvart.
Stormen Gorm har "bråkat" utomhus mest hela dagen dessutom, kanske inte så farligt här ändå, som på andra håll i landet. Men tillräckligt för att jag inte skulle våga hänga ut den fina julkransen som jag köpte på marknaden igår.
Kanske hinner fixa de utrikes julklappsbreven nu innan tevefåtöljen blir utnyttjad för resten av kvällen.
Finns det något att se då? Har inte kollat det än.........
 
En frusen and låg i lä och väntade på småfåglar, som eventuellt kunde tappa några frön.....
 
Nu ska jag inventera förrådet av gamla julfrimärken, innan jag köper fler.....
 
Vådan av att åka på marknad, mitt i julpyntningen och inte orka ta tag i det trots "ledig dag".....
 
Kransen får vänta en dag till, där på hallbyrån, så den inte blåser bort......
 
 
 
 

Första Advent med traditionell marknad.....

.......now we're talking!  Bara några veckor kvar tills det sakta blir ljusare tider. Om än inte bättre tider i världen, så iallafall mera dagsljus på sikt.
Ingen väckning idag som sagt och då blir det sen frukost. Nu är det bara att hämta det som ska med till julmarknaden på torget i Tibro, från loppisen. Sen kör vi. Lite oroande med blåsten, men hoppas att de förankrat tältet ordentligt, där på torget och julgranen.....
Liverpools match är satt på inspelning, då den startar vid fem. Den får jag varva ner med vid hemkomsten, till pizzan som vi ska ta med som "belöning" då maken åter hämtar upp mig, "Torgmadam".  
Åter hemma, som bäst i färd med att äta pizza. Något mör efter fem timmar i frisk luft, inte frusen men aningen stel.
Blev av med ett gäng fuskvantar, en orm och en tröja. Så det gick inte back iallafall, men räknar man in material och arbete lönar det sig föga. Iallafall om man ska vara ekonomisk...enbart tänka i pengar.
Men det är alltid roligt när det rör på sig i byn, även i centralorten och anordnas lite aktiviteter.
Strax ska jag sjunka ner i min fåtölj, titta på Ljverpool-inspelningen och sticka klart fuskvante nummer två. Den första gjorde jag på torget, medan marknaden höll på.
Maken hade hela köksbordet fullt med julklappar då vi kom hem, vissa var visst till mig dessutom.
Ja då är det bara "lite småplock" kvar, sen är den biten fixad. Nu koncentration på de utrikes breven med lite ätbara julhälsningar från Sverige. Allt ligger klart för paketering, adressering och sen avfärd hos Posten.
Får fixa med detta imorron efter jobbet.
 
Kompisen kom på besök.......och förevigade "torgmadam" mitt i sortimentet.
 
Tomten klev av tåget, möttes av "nissorna"......
 
"Grannarna" rakt över, där en av kransarna nu bor i Fagersanna, sen keramik som kompisen inte kunde motstå.
 
Tibro Lucia 2015 blev tjejen längst till höger......
 
Mat-tältet med stora julgranen bakom.......
 
Vår pizza på väg in i ugnen hos Campino på torget.
 
....och bordet fullt vid hemkomsten (några till MIG)
 

Tröjor och diverse.......

.....har jag varit och hämtat idag på Sörgårdens Inredning och loppis. Ett gäng med hantverk har varit "utackorderade" där ett ganska bra tag, men nu fick de komma hem. En del har hunnit bli sålda under denna tid, men en ansenlig mängd fanns ändå kvar. 
Ett litet bord (morfars) kom också tillbaka hem, vilket blev placerat mitt emellan mitt och kompisens försäljningsytor på loppisen, ypperlig storlek som fikabord framöver. Slut med balanserandet av bricka i knät nu.
Har sorterat upp tröjmängden och fyllt en resväska med små tröjor och en "post"back med vuxen storlek. Imorron får resten (medelstora barn) hoppa ner i morfars resväska och åka med på utflykten till Stora torget i Tibro.
Eftermiddagen tillbringas där i förmodad julstämning, med stor mängd besökare (mycket köpsugna sådana dessutom önskas).
Maken får skjutsa in oss, sedan fortsätta till Skövde för mera julklappsjagande till barnbarnen och sedan hämta mig och eventuellt kvarvarande alster. Lika bra att bereda plats för återresa till alla, så blir man inte besviken.
Ett glas vin håller mig sällskap just nu, men tidigare var kompisen här på en fika och vi "tjuvöppnade" julklappar.
Hon hade med sig till mig och jag hade inslagna till henne i närheten. En trevlig stund  och tiden tickade iväg några timmar.
Snart är det lotto igen och därefter fortsatt sittning vid "burken" ett bra tag.
Imorron ställer jag ingen väckning, det ska bli så skönt, men får sen inte glömma att komma ihåg allt.....inför adventsmarknaden.
 
Tomtemor och tomtefar erbjöd saffransrenar till kaffet........på loppiscafeét idag.
 
Men jag grundade istället med frukost.
 
Solen gick ner strax efter tre idag......
 
Snart därefter stod de panerade rödspättorna på bordet, med hemlagat mos.
 
"Rudolf med röda mulen....." serverades till kompisfikat efter middagen.
 

I väntan på julbord......

....blev det både det ena och det andra, "ömsom vin och ömsom vatten" kanske man kan uttrycka det. Men först fick vi julsmörgås till frukost av uppdragsgivaren, som var på informationsbesök.
Därpå var chefen ute i en del praktiska planeringsärenden och både han och jag hade haft några märkliga samtal under tiden, då vi "jämförde".
Det sista på julpyntningen (här på kontoret alltså!) har jag hunnit med nu under lunchen, så jag har ordentligt med tid att snygga till mig innan det är dags. Ja det lär behövas.......sen om det ger något resultat, eller bara är  "a waste of time" det visar sig. Men med ålderns rätt: Vem bryr sig?
Har inget handarbete med idag, så får väl använda den lilla stund som fortfarande återstår av rasten till att "för-ljuga". Lär inte bli så många minuter kvar av kvällen för detta annars. 
Vi får se om det blir något IDOL att tala om idag...... På spåret har jag spelat in......
Livet är hektiskt som Ni märker, men än så länge hänger jag i. Dock får man sig en och annan tankeställare ibland numera, då man läser lokaltidningens familjesidor...... 
Snart är det dags att åka på mingel innan maten. Arbetsdagen är slut och jag ska bara byta om innan jag drar iväg, men har några minuter till att "slå ihjäl", så jag inte kommer för tidigt...... 
Hemkommen efter ett bra julbord och underhållande "Steffo", men lång väntan innan det äntligen blev vårt bords tur att smaka läckerheterna. Det är också en ganska hög ljudnivå på sådana ställen. Efter en full arbetsdag, slår klubban till i huvudet ganska omgående, så jag tackade för mig med förklaringen att jag behövde ta mig hem i bilen innan sömnen slog till.
Nu väntar resultatshowen av Idol och sen blir det inspelad "På spåret", sen rasar jag nog isäng rätt mör......
 
Sista touchen på jobbets jul"mys"....nu är det klart och hoppas det har rätt effekt.....
 
Hihihihi.....tömma eller inte tömma, det är frågan?
 
Chefens adventsfönster........
 
Juldekoration på Smedjan, Knistad........
 
...och här bakom enar och renar i baren, laddar "Steffo" snackande med gästerna.
 
Till sist, äntligen blev det maaaaaat.
 
 
 
 

Det är skönt......

......att sova, "tills man är färdig". Nu är det frukost som gäller och sen får vi se vad det blir. Kanske ska ge mig på julkexen, så degen får stå till sig medan jag julpyntar. Iallafall börjar plocka fram......
En inte direkt önskad, men dock effekt av att börja pynta i fönster blev nödvändig fönsterputsning. Hur mycket föroreningar enbart småkryp kan ställa till med.......
Ja en bit påväg mot julstämning är det ändå, men bara vad det gäller praktiska göromål. Någon helgstämning har ännu inte infunnit sig mentalt. Har alldeles för mycket att göra just nu. Så mera folkilsken för att inte tiden räcker till och kroppen ej samarbetar utan protester, kan man på enkelt vis sammanfatta status.
Mormorskexen är iallafall klara, sånär som  på en plåt som väntar på gräddning. Dom "måste" man ha till jul i min värld.
Pepparkakor och lussekatter är det inte någon strykande åtgång på i hushållet, så det kan man köpa lite för att dom hör till, men de behöver inte nödvändigtvis vara hemmabakta.
Ska dra ner en snabbis till loppisen för att färdigställa inför lördagen och plocka hem lite prylar. Men därnere var det ingen människa, så det sket sig. Då får det bli väckarklocka på lördag iallafall då.
Nu får garderobens och kistans innehåll vara ifred tills lördag eftermiddag. Varken hinner, orkar eller har lust att göra mer "juljobb" idag. Ska bli skönt att lägga sig i en renbäddad säng....... 
Sen sova gott (förhoppningsvis) och fortsätta arbeta på riktigt imorron igen, även där i lokalen, färdigställa julpyntet....innan julbord med "Steffo"!
Är nog trött imorron kväll också, misstänker jag starkt...........
 
Några nya alster från igår........färdigmonterade.
 
Man hittar mycket när man städar.......sorgligt nog hädangången.
 
Här är beviset........årets laddning av mormor Karin-julkex. Blir det till kaffet nu......
 
 
 
 
 

Semester....

....men bara en enda dag den här gången. Kan dock vara nog så avkopplande med ett avbrott i rutinen, om man använder dagen väl och det är tanken.
Fick idag veta att vi har blivit "uppgraderade" till det förestående julbordet nu på fredag. Vi ska till Knistad och nu blir det med "Steffo" Thörnquist som jul-värd. Han ska underhålla med lite anekdoter, matlagning och...... ja det visar sig, vad mer.
Känns lite segt idag, längtar kanske redan till semesterdagen. Men snart är maten varm och sen är det bara några få timmar kvar av denna arbetsonsdag. Sen är det ju löningsdag också, kom jag precis på.....
Nya friska pengar att spendera, om inte.......det var så att jag förra månaden hade 7 obetalda semesterdagar.
Vilket fick följder på nästkommande lön...denna.
Så var det väl dags för bilskatten på den dyra SAAB:en, som har brukat vara avställd såhär dags på året.
Men då jag fick jobbet, behöver vi(maken) den året runt nu. Sen får vi vänta någon månad till på leasingbilen, så ingen chans att komma undan denna utgift alltså. Men tajmingen var kanske lite "illa vald".
Frågan är nu om jag har nån energi kvar till någon utflykt efter jobbet? Ja det visar sig det också......
Det hade jag och två second hand-affärer fick besök, liksom syster. Jag såg till att få mig lite kaffe och en kaka hos henne innan jag återvände hem.
Hittade fyra "rätta" vinglas och en "rätt" skål på det ena stället, samt ett verkligt fynd på det andra.
Under tiden hade någon sökt mig per telefon här hemma och även på mobilen visade det sig. Hen skulle återkomma imorron och helt säkert förstöra semesterdagen. För jag misstänker starkt vad det handlar om.....
Men det tar vi då.
 
Ja jag har börjat.......på jobbet.
 
Här ett smakprov....
 
....lite mer....
 
....en till.....
 
.....och i mitt rum.
 
Ett urval av kvällens fynd.
 
 
 
 

Juldekorationerna har......

....börjat "motioneras". Under dagen idag, har jag på jobbet haft lite lediga småstunder, då jag plockade runt i det medhavda och inköpta. Starten har också gått för utplacering och planering av vad som ska stå var.
Blir nog en vända till i garderoben på torsdag därhemma, då jag ska ha semester och plocka fram adventsmyset.
Samtidigt ska dock också marknadsdeltagandet i Tibro på söndag eftermiddag förberedas.
Strax är det dags för köttfärssåsen med spagetti att ätas, för dagen "spetsad" med en skvätt rödvin, som låg och "skräpade" i kylen.
Portionen visade sig vara så väl tilltagen att den räcker till lunch imorron också. Måste ha varit väldigt hungrig igår kväll då jag lagade till rätten.
Var en snabb vända för inköp av tevetidningen och sen var lunchen över för idag. Inget stickande hanns med denna dag heller. 
Eftermiddagen blev hektisk, med mycket "rota i registret", när en av faktureringskollegorna hittade konstigheter att kolla. 
Sen ringde jag ett samtal på begäran av den ena chauffören om flyttning av en tunna vintertid, men se det var bom stopp, så jag fick "hota med" att platschefen får ta över och ringa i ärendet.
Nästa var en tant, vars soptunna nyttjades av utomstående. Hon ville ha hjälp av oss med att rota runt i den säck som inte var hennes, för att se om det fanns något namn i soporna. (för vi hade ju handskar).
Då jag förklarade för henne att vi inte gjorde sådant, tackade hon förnärmat för samtalet och lade på.
Hon verkade inte det minsta nöjd med "servicen".
Det blev lite mer fynd på second hand, allt julinspirerat. Vilket kanske inte var "vad nöden krävde", men fick lite idéer när jag gick runt där..... 
Nu blir det till att förbereda lite mormorsbiffar, detta till torsdag. Men dröjer inte länge förrän en ny större laddning måste till. Vid Lucia får vi barnbarnbesök.....med föräldrar.
Senare ikväll från fåtöljen, får vi se om världen har bättrat sig något....
 
.....men Medelhavet ropar......
 
....så också alla kvarvarande stenar.
 
Kaffe och äggmacka till tröst......
 
....och maken har fått upp julbelysningen ute på verandan, samt börjat mata småfåglarna för vintern.

Första da'n......

......på nästa arbetsvecka och kylan håller i sig. Men man får se positivt på saken i alla fall, då det inte är mer än ett pudertäcke snö på gräsmattorna. Det kunde varit värre med flera decimeter snö att ta hand om.
Solen skiner dessutom och det är trevligare att se på genom kontorsfönstret, än om det skulle regna.
Flera kassar med advents- och juldekorationer har jag haft med mig idag, så det är bara att börja när det blir nån liten stund över och telefonen håller sig tyst och snäll.
Nu är det isterband i låda som gäller till lunch och sen kanske jag hinner ljuga lite till....eller sticka några varv....eller börja ge mig på kassarnas innehåll.
Maken ringde och sa att han lånat ut bilen som jag åker med till jobbet. Hmmm.. Ja det är framtida ägaren (sonen) som behövde ett transportmedel då hans bilbatteri krånglade. Men då får ju jag privatchaufför å andra sidan och bärhjälp vid matinköpen som är planerade idag.
Sen som "grädde på moset" får jag köra min egen bil imorron. Nu är kaffet slut, den halva chokladbiten (Pigall) likaså och några varv stickade på mössan jag startade igår.
Då är det väl dags att återgå till arbetet en stund till, innan "taxin" kommer.
Jag vidhåller bestämt, att det känns mycket kallare än den ynka minusgrad vår termometer visar. Men nu kan jag snart sjunka ner i fåtöljen med en filt och handarbete.
 
Fullmånen vaktar över Språttebo och "snön lyser vit på taken"........
 
........och i postlådan låg den här. Ett tecken måhända?
  

Vinter"värme"......

Undrar om det beror på att vi har varit bortskämda med att inte ha haft minusgrader förut denna höst, eller är det kallare än vad termometern visar? För det kändes riktigt bistert, både igår och idag då jag tog den korta promenaden ner till loppisen. Och jo jag hade bra med kläder på mig, så det berodde inte på det.
Ska bli kul (not) att skrapa rutorna på bilen imorron, när man ska åka till jobbet. Kanske det beror på väderleken att "åka söderut-tarmen" gör sig extra påmind, då jag sitter och googlar både flyg och boende.
Inte riktigt än, men som något att se fram emot en tid efter allt julståhej. Maken är måttligt mottaglig för förslag i den riktningen, men har slängt ut lite trevare till andra potenciella medresenärer.
Finns det fler som tycker att det vore "nice" hör gärna av Er (på riktigt), för jag har hittat intressant tidpunkt och boende att gå vidare med om ressällskap kan ordnas.
Gårdagens beslut (om än svårt) att stanna hemma och titta på fotbollen i nedvarvningsfåtöljen, visade sig vara ganska lyckat. Men det blev väldigt svårt att välja match: El Clasicó i Spanien eller Liverpool på bortaplan i Manchester.
Eftersom jag först och främst anser mig vara ett Liverpool-fan, fick det bli "stick"-stöttning till deras match. Började riktigt bra med ett tidigt självmål som gav gästerna ledningen, sen blev det bara bättre och när slutsignalen gick hade de vunnit den svåra bortamatchen med 4-1.
Gick även oförskämt bra för Barcelona i Madrid, de "tvålade till" Ronaldos Real med hela 4-0 på bortaplan! 
Nu är det dags att dricka eftermiddagskaffe och äta Nicolinas kringlor(från loppis-caféet).
 
En råkall förmiddag.......
 
....med frost"blommor" i glashuset......
 
........spricker så småningom upp i ett soligt leende.
 
Väntar han på bussen tro?
 
Inga bjuder.......och olika tycka vi "gäster" om grönsaker.

Underhållning.......

......bjöds vi på hos JMN-loppis i Fagersanna idag. Happie feet hade lagt sin generalrepitition inför en spelning i veckan hos oss nere på loppisen. En hel del hade hittat hit, handlade och lyssnade till glada toner.
Vi hade också bestämt träff med våra nya kulturvänner, för att visa runt, göra fynd, lyssna på musik och maken tog dom sen på en rundvandring i Fagersanna, medan jag var kvar vid mitt bord. 
Nu var det ganska kallt( flera minusgrader), men lite av byn hann de iallafall se och vart vi har vårt hus. När jag ska vara med på Lions adventsmarknad nästa söndag, kommer de dit för att bestämma ny tid att träffas.
Med väderomslaget kom också migränliknande huvudvärk som en bonus, därför fann jag för gott att avstå thai-buffén ikväll med säljarna på loppisen. Trist men nödvändigt.
Får ägna mig åt Manchester City-Liverpool på teve istället och "Så mycket bättre", följt av "Downton...." 
Känner mig ganska mogen att slockna där i fåtöljen också.
Sålde återigen en tröja idag och fuskvantar. Men det var bara de två senast stickade paren, i den glada färgen svart, som gick åt. Vilket talar om för mig att det bara är att sticka flera i denna klara vackra färg......
Inget ont som inte har nå't gott med sig också, för till middag lagade vi oss spenat med tillbehör. Som "tröst" för utebliven thaimat.
 
Nya alster presenterade idag, de två svarta har redan hittat nya hem.
 
"Krispig" promenad ner till loppisen imorse.
 
Glad-underhållning.........

Trött, trött, trött......

....och problem med de nya glasögonen. Igår morse ramlade ett av "näs-stöden" av, så nu sitter de och skaver en del på näsan. Optikern hade inte öppet i Tibro igår, så ska dra dit nu på lunchen för att få hjälp med lagning.
Säsongens första snö har också fallit i natt. Inte så mycket, men gräsmattorna är vita i alla fall.
Visst blir det en aning ljusare direkt och det är skönt, om bara det är fortsatt fria och inte hala vägar.
Glasögonen fixade, det tog inte lång tid och tror att jag fick en bättre variant på stöd nu. Lite mindre och smidigare känns det som.
Så då är det bara sista versen kvar av denna arbetsveckan och man har fått uppleva en hel del återigen.
Pratade strax innan lunch med "det övre skiktet" i samhället, i alla fall en som ansåg sig tillhöra "gräddhyllan".
Och hur kan jag vara så säker på det? Jo sättet han tilltalade mig, (kundtjänstmedarbetare) och attityden gentemot de som kör renhållning. Fick då dra till med att han så småningom får dryfta saken med platschefen, efter att han bildat sig en uppfattning i saken. Slutklämmen blev från kundens sida: "Att han givetvis förstod att inte jag hade någon beslutsfattande position, så det var helt ok att vi återkom i ärendet.
Hör också till saken att platschefen hörde hela samtalet (min del) och har en helt annan grundattityd, så han ser fram emot att ta tag i problemet.
Känner mig en aning sliten och hoppas att jag är så pass förståndig då jag kommer hem att jag tar en powernap.
Det håller inte att sova max 6 timmar/natt.
Ska bara........lägga upp bloggen först och ta en kopp te.
 
Säsongens första snö, sedd från ett kontorsfönster.......
 
......"varvar ner" inför helgen.
 
 
 
 

Möten......

.....mellan människor är en fascinerande företeelse, antingen det sker via telefon, dator eller öga mot öga.
Dagligen både ser och upplever man nyanserna i den skrivna texten, såväl som i sättet att uttrycka (framförallt) sitt missnöje verbalt.
(I jobbet har vi inte särskilt många personliga besök, men det förekommer.) 
Har man en lugn och trevlig ton, går det att "diskutera det mesta" (dvs. sakligt framföra sitt missnöje eller det upplevda problemet). Då går det oftast också att komma fram till en lösning som alla parter kan acceptera.
Är man allmänt otrevlig vid presentation av sin sak, ger det motsatt effekt. Motivationen att hjälpa till dalar betänkligt och minsta möjliga vilja att tillsmötesgående personens önskemål (berättigade eller inte) uppstår.
"Go the extra mile" infinner sig aldrig om man "inte får något tillbaka". Nu menar inte jag att man ska ha en massa fördelar eller mutor, utan bara ett tillmötesgående sätt och försöka lite........
Men vissa kan bara inte den varianten och vilka det är lär man sig ganska snabbt, samt får bekräftat gång på gång om det är någon man har kontinuerlig kontakt med.
Nu ska jag avnjuta skinkstek till lunch och därefter tanka bilen. Sen bara några timmar kvar av arbetsdagen och vidare till nästa.....möte.
Ska för första gången träffa de "kulturvänner" jag (och maken) blivit ihopmatchade med i projektet "Kulturvän Tibro".
Ska bli spännande.
Vädret fick ett plötsligt ryck till det sämre, strax innan det var dags att sluta så väldigt skönt att jag hade tankandet gjort.
Jag hann precis in på ICA för några småsaker och bråttom som jag hade, sprang jag väl på en gammal jobbarkompis jag inte sett på tjugo år. Hann iallafall säga hej!
Mötet med de assyriska kulturvännerna avlöpte bra och redan på lördag ska de komma ut till loppisen, fika och lyssna på musiken, samt se vart vi bor.
Yngste grabben går i Ransbergs skola och spelar redan fotboll med Fagersanna IF. Så det fanns mycket att prata om, sen praktiserar mannen på Posten och känner flera av våra gamla arbetskamrater där redan.
Även andra gemensamma bekanta har vi, så det ska bli kul att lära känna dom vidare.......
Nu något att stoppa i magen, sen teve....
 
Har inga kort tagna idag, så kör lite "throwback Thursday" : Jag ungefär tre år gammal.....
 
Syster och jag på Lingonstigen i Skövde, runt 1963 skulle jag gissa....
 
Bröllop 1978 i maj.
 
Mor och dotter på promenad i Björkhult, Fagersanna 1981....
 
.....och glada upptåg med Mölndals (o-)kyrkliga syförening sent nittiotal.
 
 
 
 
 

Har han åkt vilse?

Fick nyss ett meddelande från bonusdotter i Göteborg. Än har hennes far inte dykt upp med julklapparna. Undrar vart han har förirrat sig? Fick iallafall ett meddelande i förmiddags att han anlänt till den staden.
Muséet kanske var öppet längre än han räknat med.
Själv har vi/jag haft en nyanställd kollega från Borås på studiebesök och med anledning härav bjöd chefen på lunch.
Även denna gång nere på Inredia, där jag kunde säga hej till gamla jobbarkompisar. Maten var för övrigt bra som vanligt.
Allt annat än bra är väl världsläget och nu det sista, förhöjd beredskap även i Sverige.
Inga står vid spisen, så jag får väl mig något till livs strax, middag till morgondagen puttrar också i en gryta.
Ska bara koka lite potatisar också......till plommonspäckade skinksteken.
Sen får det bli nyhetsuppdatering framåt kvällningen och lite Bönder, samt nytt hopp om storkovan på Lotto!
En och annan maska blir nog också stickad om jag känner mig själv rätt.
 
Ytterligare en gris köpte jag till mig själv igår........
 
En reflektion: Stenar bråkar inte....hur olika de än må vara. Något att ta lärdom av? Samsas så fint i min skål på köksbordet.
 
 
 
 

Strul-tisdag......

Ja det började ju bra med telefonen som lade av. Minst femton gånger (om det räcker) fick en kund ringa upp för att vi skulle kunna avsluta ärendet. Konstigt nog var han inte irriterad, trots att det bara gick att besvara hans samtal sådär var fjärde gång han ringde. Slutligen fick jag använda min privata mobil för att få slut på eländet.
Sen kom det en massa mail från huvudkontoret att jag skulle ringa både den ene och den andre. Jo tjena! var ju precis det som var problemet. Telefonen var totaldöd alltså.
Vilket de ganska snart förstod.
Felanmälan hos växeloperatören blev gjord och så snart jag bara beskrivit dilemmat började det funka igen. Mera sammanträffande än åtgärdat, skulle dock jag gissa på......
Ett och annat "grin-samtal" har också passerat, samt en massa konstiga frågor och företeelser som inte finns i renhållningstaxan.
Verkar vara en sån dag idag, bara att härda ut tills det är dags för second hand och fyndjakt på "adventsmys".
Först blir det dock föga inspirerande nöd-pyttipanna till lunch, hittad igår i frysen därhemma.
Nu har jag varit och provianterat lite, så Inga har något att jobba med till en roligare matlåda imorron. Hann sticka några varv också, samt äta en av två Skottar till kaffet.
Solen har kommit åter, visserligen bara för att gå ner men lite ljusare blir det i alla fall sista timmarna av arbetsdagen.
Hemkommen efter välförrättat värv på second hand. Blir nog bra till jobbet.....
Maken hade hörsammat order, så det var städat och nu är det bara att tjata igång Inga så det blir nån mat gjord, tills imorron. Eller förresten, tar nog en gourmetportion med mig, eftersom maken ska på utflykt hela dagen och "ingen mat behöver" (haha).
Allt enligt det utmärkta ordspråket: "Gör inte idag vad du kan skjuta upp till imorgon".
Fåtöljen here I come och Heja,heja Sverige........ trots att de inte egentligen spelar så rolig fotboll.
 
Det var längesen....en finns fortfarande kvar dessutom och kaffet smakar alltid utmärkt i en sån mugg.
 
Ja kom och lyssna på lördag, sen finns det även masssssssor av fynd att göra dessutom.
 
 
 
 

Just another.......Monday

Är det nån mer än jag som kommer ihåg låten? "Icke-hyllningen" till måndagar, med Boom Town Rats.
Men precis som alla andra dagar tickar den på och lunchtimman är snart passerad, ska bara sticka några varv på en "fuskvante" så är den slut i ett huj!
Hade med mig ytterligare två tavlor, som fick varsin vägg att pryda här i lokalen. I alla fall så länge jag jobbar kvar.
Sen "lurade jag upp" chefen på vinden för att titta efter en liten bänk att ha i köket och han hittade en lagom i fastighetsägarens förråd på andra våning.
Så fick jag ytterligare yta att utföra lite advents- och juldekorationer på (förutom det trädgårdsbord som fått följa med hemifrån för "vinterförvaring"). "Du får fria händer"  att fixa julstämning......sa chefen.
Och det kommer nästan inte att kosta en spänn, då det finns en del överskott i julgarderoben hemma som gärna tar en utflykt. Därtill ett besök på second hand imorron för några adventsljusstakar.
Nu finns också två lådor att lägga undan tidningarna i, de som dekorerat bordet sen jag började för över ett halvår sedan.
En ganska lugn dag, ända till halv fyra. Då skulle plötsligt "alla" ringa, kolla och ändra sopabonnemangen på en gång, samtidigt som chaufförerna behövde prata.
Har efter en tur till mataffären nu landat härhemma och ska försöka hitta på nå't i matlådan tills imorron. Ingen fantasi på det området finns det och Inga är inte heller till någon större hjälp.
Ute är det ruskväder, klockan hon går och fåtöljen är otålig............
 
Vi får liva upp oss med morfars "solskål" sålänge.......
 
.....och här är tavlorna uppsatta på kontoret.
 

Kalas-lunch.......

.....I Hörnebo idag. Vi var dock lite sega sådär på morgonkvisten och hade närapå precis svalt frukosten, när det var dags att åka iväg på gratulationsvisit. Yngste sonen i familjen (bonusbarnbarn) fyller 22 år imorron. Så han fick lite paket och vi fick sallad med vitlöksbröd till lunch i gengäld.
Sen hade dom lagat chicken tandoori igår, men tyckte inte om smaken, så vi fick en "doggybag" med hem. Den passar alldeles perfekt till måndagens matlåda och lite blev över, så jag har "tjyvprovat". Smakade alldeles utmärkt, kan inte fatta varför Hörneboborna inte gillade det. Men så mycket bättre för vår del......tackar.
Inga hälsar speciellt och tackar för en ledig söndagskväll dessutom.
Ja då var det just söndag kväll igen. Börjar bli lite orolig nu för tiden som bara tokstressar iväg, den behöver ta igen sig några hekto nu annars........ 
Har precis inhandlat julklapp på Tradera till syster, det visade sig att jag inte handlat eller sålt något på två år där. (Apropå att tiden går.....)
Nu får jag hjälpa den rena tvätten till vila i skåp och lådor, innan jag sätter mig i stickfåtöljen och börjar på svarta "fuskvantar". Jo för hur många par det än finns i lagret så frågas det efter andra färger än dessa, redan klara.
Ska också fixa några "uggle-inspirerade" mössor till. Sålde prototypen igår på loppis.
En rejäl dos nyheter får det därefter bli och förmodligen Beck, innan sängen får "tillfälligt" besök.
 
Gårdagens färdigställda alster........
 
Söndagsfrukost....en bra bit in på dagen.
 
Lunch med födelsedags"barnet".....
 
Nu är det höst, äppelträdet är nästan naket.......
 
......och solen börjar gå ner redan före fyra.

Man kan bli trött av mycket......

Till att börja med kan man undra hur delar av mänskligheten fungerar. Eller om det ens kan definieras som mänskligt, när man bara kan få för sig att göra något sådant som det i Paris igår.
Visst vi kan sitta i våra tevefåtöljer och som vanligt följa eländet på avstånd, men hur länge till och med vilken rätt?  
Vi kan gnälla över att "vi tar hit för många" och inte ser om vårt eget hus först. Men hallå, om inte alla hjälper till med det man kan, hur ska det sluta undrar jag. 
Så länge vi anser oss vara en del av världen, med rätt att resa till andra länder för rekreation och förlustelser, kan vi inte bara bortskämt blunda när det uppstår problem och hävda att det får andra ta hand om.
Problem löses genom gemensamma uppoffringar.......på riktigt. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något. 
Att bara tycka en massa saker till höger och vänster, samt ondgöra sig över att ens egen bekvämlighet kan bli naggad i kanten och desperat leta efter en "quick fix" på problemet, ja det är inget mer annorlunda beteende än som då den dumma strutsen sticker huvudet i sanden och tror det är tillräckligt.
Så mycket ogenomtänkt skit man läser på sociala medier och hör, "när snillen står och spekulerar på byn", ju räddare blir man att det verkligen inte finns nå'n medmänsklighet kvar, när nöden har den dåliga smaken att krypa närmare och inte bara finnas på avstånd...... att skicka en liten samvetespeng till då och då.
Ingen har rätt att smita......utan fråga dig istället: Vad kan jag göra för att VI ska få en bättre värld?
Ja jag sticker ut hakan och nej jag har inte alla svar och lösningar, men jag blir sååååååå trött av att höra allt dravel, istället för att vidga vyn från plasket i Ankdammen och upptäcka omgivningen som ligger utanför "komfortradien".
Den är inte vare sig svart eller vit, utan däremellan finns fler än femtio nyanser av grått........
 
.....men det står ju var och en fritt att fortsätta tro på tomten också.
 
Medan jag funderade stickade jag ett par vantar, ja dvs. om jag slutför och syr ihop dom blir det ett par.
 
 
 
 
 
 
 

"Tillbaka i skiten"........

.....efter en välbehövlig semesterdag. Mitt i som en spindel i sitt nät, vilket är "min lott" i arbets-livet, den att fungera som sambandscentral i sophanteringsbranschen alltså. Men den del av skiten som jag behöver befatta mig med är reducerad till verbal sådan, i form av otrevliga telefonsamtal ibland. Nu är inte dessa så särskilt många ska villigt erkännas, men de har en tendens att stanna kvar i minnet ett tag. Egentligen är det synd om dom får man tänka. För det kan inte vara  lätt, att vara dum på riktigt.
Sen idag är det ju fredag, visserligen den trettonde, men det får väl gå det också. Chefen är på tjänsteresande fot, med påföljd att jag inte heller har någon "vakthund" till sällskap.
Men en matlåda i micron på värmning är inte fy skam det heller och bara några få timmar kvar av arbetsveckan.
Maken ska på "galej" med Fagersanna IF (ledaravslutning med bowling) så jag får roa mig med IDOL alldeles själv ikväll. Vilket i sig inte är någon förändring gentemot andra fredagskvällar egentligen. Kan undra om han får offra någon hockeymatch.......brukar ju vara samtidigt med IDOL annars.
Får köpa mig något gott som fredagsmys, men vet inte vad jag är sugen på. Det är ett dilemma......
Var inne i fiskaffären, (som blev "Årets rookie" på Tibro näringslivsgala i onsdags och jag röstade faktiskt på dom) men det fanns inga räkmackor eller bakelser kvar idag. Då fick det bli några färska räkor, varmrökt lax och rödspätta till morgondagens middag. Har förberett åt maken som får agera kock som vanligt lördagar....loppis Ni vet.
Strax ska jag festa loss i min ensamhet, vinet har jag redan börjat smaka på.........
 
"Fågelmoln" på himlen, i gryningen.........
 
Några kajor passade på att vila lite......
 
Snart så........
 
Ett par till ihopsydda, på lunchen idag.
 
 
 
 
 
 

Fick lite tid över.......

....till slut, för att skriva blogg också. Det är mycket som ska hinnas med på bara en semesterdag. Allrahelst då man har gett sig själv en agenda för att försöka dra ner på den upplevda stressen.
Passade på att börja riva i julklappskassarna då det aviserade strömavbrottet på två timmar startade. Inte ens halvvägs hade jag kommit då strömmen kom tillbaka.
Maken gick på eget initiatv ut och tog tag i det mesta utomhus, då han märkte att jag var på ett inte allt för soligt humör. Inget ont som inte har något gott med sig kan man kanske säga......
Ser ut som om jag bara behöver vinterbädda med trasmattan åt vindruvsplantorna nu.
Lite middag kunde vi få i oss när strömmen kom åter. En del skräp blev sedan bortforslat till återvinningen av "den tillfällige trädgårdsmästaren", medan jag fortsatte slita med inslagning av paket.
En full arbetsdag har gått åt, så också nästan 30 meter julpapper och femtio etiketter men nu känns det som om jag är hyfsat ikapp på denna front igen.
Nä, jag sa inte färdig för det är jag inte riktigt än, men struktur på eländet i kassarna och leveransen klar till Göteborg.
Den ska idrottshistorikern köra ner, lagom till den födelsedag som nalkas därnere. Han tänkte kombinera med återbesök på museet, han nyligen var på visit hos.
NU är det bara förberedelser till Lions julmarknad på första adventssöndagen som står överst på "att göra-listan".
Får väl se om Inga kan fundera ut ett smidigt packningssystem tills dess och hjälpa till med urvalet.....
Ibland är det lite körigt att få in allt man vill göra i kombination med heltidsarbete.
Får nog bli en semesterdag till om inte allt för många dagar.
Maken köpte (på order) ett wienerbröd till kaffet då han  var och fyllde på ätbara förnödenheter och nu ska det bli väldigt gott.......... 
Imorron väntar ytterligare paketinslagning, men bara till en födelsedag i Hörnebo, firad på söndag.
 
Nästan halvvägs......
 
Kaos på köksbordet.....
 
.....sen ett litet avbrott för middag på bordet!
 
En födelsedagspresent färdigpaketerad....nästa persons får vänta tills imorron.
 
 

Då tar vi oss an......

....onsdag. Det kommer också att bli en låååång dag, men förhoppningsvis kul sådan. Först blir det avfärd till jobbet och där sedvanliga samtal via telefon, samt registervård.
Sen hem en stund innan det blir tid för massage och därefter en tur till Stöpen, för symöte (utan nödvändigtvis något handarbete) med gamla barndomskamrater.
Ja som synes var även denna dag intecknad "upp över taket" och man orkar inte riktigt lika mycket nu som för trettio år sedan. Oavsett om man vill eller inte så är det fakta att förhålla sig till, därför blir det en semesterdag imorron för att "komma ikapp" mig själv. Sen vet man ju aldrig vad jag hittar på för "stolleprov", om det blir nå'n relax. Men en sak är säker.....sova utan väckarklocka blir det.
Sen var det aviserat strömavbrott två timmar på förmiddagen. Bäst att se till så kaffe finns på termos.
Har landat här hemma en stund innan massagen och vidare förflyttning till symötet. Inga stora projekt pågång i "mellantiden", kanske bara kan göra färdigt ljuget då........
 
Två nya alster klara igår kväll......
 
Visst är det irriterande, med en dator som "står och stampar" när man ska låsa in den och skynda sig hem.....
 

Maraton-tisdag.......

......innebär dock inte att jag ska göra någon större fysisk ansträngning, om man undantar hämtandet av smörgåstårtan till arbetsplatsmötet i eftermiddag.
Ska allra först styrka mig med makens fläskpannkaka som solar lite i micron just nu. (Så jag orkar bära bakverket ända till bilen.)
Sen förutsätter vi att den är god, (försvinnande så antagligen) men 18 bitar till nio personer borde väl räcka......
Hade nyss en liten chat med kompisen på sydligare breddgrader. Hon hade ledig dag idag och skulle på date med havet. Ja inte bokstavligen hoppa i kanske, men varmt och gott var det visst. Förresten är det väl nog så nice och rogivande, att bara strosa i vattenbrynet .
Har nu varit och hämtat tårtan. Den gick inte av för hackor kan jag säga. Vi fick montera bort en hylla på dörren till kylskåpet, för att få in den i kylan....tills det är sådags.
Tung var den också skall tilläggas så ett rejält styrkepass blev det, då jag i andra handen hade en kasse som jag handlat för egen del (att ta med hem).
Nu får jag vila upp mig med lite arbete, innan det blir äta av på mötet.
Jodå tårtan räckte, blev till och med lite över. Vi får väl se om det går åt till "tidig frukost" imorron, eller om det finns en smakbit kvar till den sena....frukosten.
Halv sex var mötet slut och jag hann in på second hand en stund, innan de ringde i klockan att det var stängningsdags. De startade tydligen med julgrejer redan i lördags och naturligtvis hittade jag några småsaker som "inte behövs" men som var fina. Kan ju pynta på jobbet lite, nu också......vi har stora lokaler (hahaha!)
Västeråshockeyn är på för fullt från makens datarum, vi får se om jag hör nyheterna på TV:n i sorlet, om en stund. 
 
Vad tror Ni, var den god eller var den god??
 
Lite smått och gott från "julbordet" hos second hand.
 
 
 
 

Ute och far.....

....lite idag. Ett möte i Mariestad på Vänerenergi, med de som sköter faktureringen av även det som vi utför.
Det var inga stora dramatiska saker att diskutera, men alltid bra att träffas nån gång på året för att räta ut lite frågetecken.
Sen tillbringade jag största delen av min lunch på varuhuset Karlsson och fann en del bra-ha saker. Hann dessutom att stjälpa i mig matresterna från gårdagen i lunchboxen, innan det åter var dags att ikläda sig headsetet.
 Det var inte så ofantligt mycket som skulle arbetas ikapp, men det tog en stund och telefonen hörde också av sig däremellan, med både jämna och ojämna mellanrum.
Lite ligger kvar till morgondagen, men det ska nog bli bra......
Morronsdagen är förresten en särskild historia, då blir det möte på arbetsplatsen efter fullgjord dag. Förutsatt att alla chaufförer har hunnit tillbaka, annars blir det ännu längre arbetsdag.......
Kanske inte hinner in på second hand innan de stänger "hemska tanke". 
Maken hade iallafall sparat några bitar fläskugnspannkaka till min lunchlåda, så Inga får väl närapå ledigt ikväll......
Första dagen i veckan till ända iallafall och det känns inte som jag har "förtagit mig".
Ska bara....... fixa en shoppinglista till imorgon, om jag skulle få lite tid att "slå ihjäl" . Sen var det visst fotbollsgala på dumburken, det kan man väl somna till likaväl som något annat.
 
Hittade två halvfärdiga bläckfiskar igår eftermiddag....nu är dom klara.
 
Fin utsikt från parkeringen: Torsö-bron.......
 
Mötet hade vi i "gitarr-rummet" det var visst nå't minne från en avtackningsfest om jag fattade rätt. Kul!
 
Till vänster framför kyrkan igen, så är jag på hemväg (eller till jobbet vid närmare eftertanke).
 
Smakar lika bra som kakor, till kaffet......

Nu får jag skynda mig......

.....att ljuga ihop lite innan Matchen börjar.....den på Anfield i Liverpool. Har i förmiddags varit nere på loppisen och lämnat sex kassar med diverse saker att skänka till flyktingboende/familjer som loppis"folket" har kontakter med.
Därefter träffade jag även syster med assistent och tog en fika. För min del frukost, för deras del elvakaffe.
Gick sedan runt och tittade lite bland övriga säljare och hittade som vanligt några småsaker, i kategorierna bra att ha och fint. 
Syster fann en tomte för utomhusbruk, till sin uteplats och jag kom i samspråk med en del nyanlända flyktingar, som ville lära sig sticka eller de som redan kunde detta få råd hur de till billig penning kunde komma igång med handarbetandet.
Åkte sen hem en stund för att plocka ihop en del stickor och garn som jag vet aldrig kommer att bli använt av mig igen, men då istället kan komma till nytta i andra (nya) flitiga händer.
Väl hemma kom det fikagäster. Bonusdotter med sambo från Hörnebo anlände för att fira far och få en kopp.
Nu är jag återigen hemkommen från loppisfärd nummer två och har precis ätit. Ska förse mig med en kopp kaffe och något smaskigt, sätta mig tillrätta i fåtöljen och njuta av atmosfären:
You'll never walk alone"..............nästa fotbollsresa planeras redan i huvudet, men hur länge det kommer att ta mellan plan och handling återstår att se.
En sista undran bara:  Idag är det redan söndag......hur gick det till egentligen?
 
Två nya mössor klara. Trodde jag stickade en svart..... men imorse vid dagsljus var den mörkblå (hahaha) 
 
Makens presenter: glögg och Triss-vinst (hela 120 spänn att sätta sprätt på!)
 

Lördagsloppis och gamla bekanta.....

....som vanligt, var det idag. Inte så mycket folk idag heller, men det var visst auktion i Tibro hörde jag ryktas. Dock hade bordsgrannen beslutat sig för att närvara trots att det var lördag. Hon tyckte nämligen att hon hade så många bord att hålla koll på och ville inte "överbelasta" mig, sen sa hon sig inte ha så mycket annat att göra heller.......
Det var ju trevligt att ha nån att prata med iallafall, nu när det inte kom så många kunder...... 
Men två av symötestjejerna tittade förbi och vi var överens om att "det borde snart vara dags" för en träff. Sen träffade jag på en gammal klasskamrat sen småskolan. Han kände inte igen mig, men jag kände igen honom. På gott eller ont? Ja det forskar vi inte i, men det var lite kul att prata en stund iallafall.
Loppisföreståndaren gick i veckan ut på Facebook med frågan om någon hade grejer att skänka till det nyligen startade flyktingboendet i Undenäs. Vilket hade hörsammats av en del. Har gjort ett röjande bland gossedjuren och en massa andra nyttigheter, som faktiskt bara blir liggande här hemma om man ska vara ärlig.
Ska köra ner detta imorron, för det är alltid roligare när man kan hjälpa på nära håll och verkligen vet att det hamnar rätt. (Hittar nog lite till utan att direkt leta, behöver egentligen bara titta in bakom skåpsluckorna.....)
Engelsk fotboll hoppar vi över idag, för Liverpool spelar först imorgon eftermiddag. Laddar vi tills dess istället.
Men "Så mycket bättre" och Downton står på schemat, så också lottodragningen......
Nu ska jag gå på "skattjakt" i fastigheten, för att fylla på kassarna med förnödenheter till bättre behövande än jag själv.
 
Gjorde en "prototyp på mössa" igår kväll och färdigställde det senaste paret fuskvantar. Blir snart fler.....av båda sorter.
 
En allmän "uppsnyggning" (hmmm....) runt fabriksbyggnaden. Men blir nog bra då det blir färdigt kanske.....
 
Ja detta gäller fortfarande......massor av fynd att hitta.
 
 

Allt på en gång.....

...är det idag. Känns som om det är högsäsong på att flytta, alternativt köpa fritidshus eller vilja ändra på sophanteringen just denna speciella fredag. Rena "julbråskan" närapå.....
Chefen firar födelsedag hemma med kulmen på en praktförkylning. Ja firar och firar, verkar mera som att han jobbar från sjuksängen.
Hursomhelst äter vi banankaka här på kontoret och "flaggar för födelsedagen".
Den sista tuggan av frukostmackan var inte svald förrän klockan var halv tolv idag och mycket ligger på hög här bredvid. Nya arbetsuppgifter så fort telefonen ringer, eller det kommer mail.
Ja ibland är det såna dagar och får väl vila upp mig i helgen istället. Fördelen med mycket att göra är ju, att tiden flyyyyyger iväg och just idag råkar det vara mot helgvila och nu "halvtid" med lunch.
Ska styrka mig med lite stickning också efter "mormorsbiffar dag 2" och en bit banankaka. Den smakade som den skulle, så den går nog åt.......
Gott om arbete har jag kvar dessutom, så ingen risk för tumrullning idag inte!
Förflyttat mig till hemmet och kan bara konstatera att Inga kräver en fast arbetsledning som ger raka order. Nu är det gjort och hon har "pulat" in en egen "uppfinning" i ugnen, äntligen. "Baconrosor" i smördeg., kallade hon visst skapelsen. Jaja whatever, bara det blir mat snart.  
Medan jag väntar får det bli ett glas vitt och sen var den flaskan slut. Men det finns fler att öppna om det inte räcker....
Därefter vanlig sittning vid IDOL för min del, medan maken väljer datorn. Brukar nästan alltid sammanfalla med nån hockey, vet inte hur det är idag. Inga problem, var och en gör det han/hon vill, men först ska vi väl smaka på Ingas mästerverk och göra ett kulinariskt utlåtande.
Njaa, sådär.......
 
Hura, hurra för chefen idag.........han fick ett foto på mobilen och kanske finns det kvar en smakbit på måndag.
 
Ingas skapelse.....gick att äta, men får väl bara 3 av 5 poäng av mig.
 
 
 
 
 
 

Matchning......

Om det var trögt att ta sig ur sängen igår, var det om möjligt ännu värre idag. Sov inte så bra under natten heller för den delen, kanske inte så konstigt att det var mera motigt med andra ord.
Chefen valde att vara hemma och snörvla idag, men fanns hela tiden på distans om det skulle köra ihop sig. Vilket det inte har gjort, inte mer än vanligt i alla fall. Nu har jag precis slutat, men sitter kvar och för-ljuger några rader innan jag drar hemåt i skymningen.
Jodå den har börjat smyga sig på och klockan har precis bara nätt och jämnt passerat fyra. Några veckor kvar.......
Vid lunchtid ringde projektansvarig för Kulturvän och trodde sig ha hittat en bra matchning till mig, en familj från Syrien.
Om två veckor ska vi ha ett startmöte, sen får vi se om vi trivs med varandra.
Nu får det bli hemgång och avslutar med nån bild då jag kommer hem, innan jag förmodligen "rasar ihop i en liten hög" i min fåtölj. Allt på grund av sömnbrist. Men bara en dag till med okristligt tidig uppgång, (denna veckan) ska väl gå, måste gå. Sen blir det liiite respit, några timmar mer att sova på morronen. Men då går väl inte det kan jag tro.......
Håller tummarna för att jag kan somna till Liverpool Europa League-match ikväll i alla fall. Dock något osäker på om kanalen den går på funkar hos oss. Men det visar sig, får väl somna till något annat då bara...hahahaha!
Tittade in till vår lokala butik här i Fagersanna på min väg hem:
Need I say more........
 
Frestande affisch......
 
....och en disk full av lockande ingredienser.
 
De första juldekorationerna har siktats i Fagersanna.....
 
....och nu är det dags att smaka på den lilla mack-varianten och mätt blev man för bara en 25-kroning.
 
 

Idag var det segt....

....att ta sig ur sängen, hade mer än gärna legat kvar och fortsatt sova ett bra tag till. Men sådant är ju bara pensionärer förunnat och han snarkade lugnt vidare då jag låste ytterdörren för att i duggregnet bege mig till jobbet.
Som tur var med bil, då vädret väljer att inte heller vara på topp.
Möttes av en telefonpratande dunderförkyld chef, som lovade hålla sig i sitt rum för att behålla alla bacillerna själv. Har jag inget emot, för sjukledig vill jag inte vara......bara ledig (haha).
Han och bacilluskerna åkte sen på möte i Skövde och bara "vakt"-hunden blev kvar hos mig. Hon väntade som vanligt på sitt smakprov av min frukostmacka och var i startgroparna såsnart jag lämnade mitt rum.
När det gäller mat är hon en ypperlig vakthund, men vakta entrén till kontoret består bara av svansviftning till vem som än dyker upp.....
Passade efter maten på att ta mig ner till centrum för lite provtagning. Trodde det bara var sänkan som skulle kollas, men doktorn var "nyfiken" och ville se lite andra värden också. Bara att invänta eventuell "dom/ny ordination" nu alltså.
Idag ska det bli frisering av frisyren, den bööörjar bli lite oregerlig, men vilken tur att jag prickat in klippning precis i rätt tid då.
Hemma hann jag blanda köttfärssmeten innan jag drog till Ransbosalongen och nu, åter hemkommen har mormorsbiffarna blivit stekta. Men den här gången är det bara mormor och morfar som får smaka.......
Maken har ånyo dragit iväg på äventyr, idrottshistoriska sådana. Det var möte i Tibro i morfars verkstad (numera Blåbandsgården). Här blir det nu lite rivande i gömmorna för att hitta lämpliga leksaker och annat bra till en insamling för flyktingar i närområdet. Detta har ägarna till Fagersanna-loppisen tagit initiativ till och givetvis vill iallafall jag gärna vara med och bidra.
 Sen blir det böndernas bravader och nyheter, innan bingen........
 
Tallar och rönnar ryker vid fabriksbyggnaden, där loppisen huserar......
 
.....och därinne står min frisör och väntar på mig, med nyslipad sax.
 
Morgondagens matlåda på gång.
 

Lång dags färd......

....mot natt, blir det idag. Först en full arbetsdag, sen en tur till second hand och därefter blir det antagligen tid över för en runda på Förr&Nu. Allt detta innan Kick-off för projektet "Kulturvän" startar nere på Inredia.
Åker nog ner en stund före utsatt starttid dit förresten och pratar lite med "gamla" arbetskamrater, sen mitt tidigare korta inhopp som receptionist för några år sedan.
Men nu var klockan så pass sent på dagen att det inte var någon kvar i receptionen, men minst 150 personer i alla de åldrar och nationaliteter, hade samlats i fullmäktigesalen på tredje våning.
Passade på att "säga hej till morfar" där på fotot ovanför trappan, medan jag och maken förflyttade oss uppåt i huset. 
Där möttes vi av pastasallad med tillbehör och dricka, innan projektets ansvariga satte igång att presentera konceptet. I Falköping har de något liknande och två kulturvänner (sen två år) var inbjudna att tala om hur de umgås: inte så ofta men har väldigt trevligt när de träffas.
Ja jag har ju redan anmält mig och varit på intervju, vi får väl se om maken följer efter senare....eller inte.
"Äntligen hemma!"......nu blir det "tomtegröt" till tevens utbud, innan jag ramlar isäng. 
 
Parkerings-precision........imponerad av mig själv!
 
Köpte citronlemonad.....den var god!
 
Sen var det dags att.......
 
.....lyssna på projektledaren och integrationssamordnaren i Tibro kommun.
 
Vilket väldigt många hade kommit för att göra.....
 
 
 
 
 
 

Fullt ös......

....blev det direkt på arbetsveckan. Ingen rast och ingen ro för chefen som kom tillbaka från semester, utan direkt ut på fältet, för både det ena och det andra att ta tag i. Dock fick kontorshunden en lugn inledning på dagen, hon ligger snällt och sover på sin kudde medan husse far runt. Bara då jag gick till köket efter fika, rörde hon på sig för att få sin smörgåsbit.
Sen har hon även i vanlig ordning varit publik då jag intog min lunch och för lång och trogen "vakt" sparade jag fyra potatistärningar med bearnaisesås av min gourmet-portion från Findus.
......för Inga ville inte lyssna på det örat igår. Vi får se vilket humör hon är på då jag kommer hem idag.
Strax ska maken dyka upp och byta bil. Jag ska få ta premiärturen med min nya bil då jag slutar, hela vägen till Fagersanna.
Det har varit så pass mycket under förmiddagen, så jag höll på att missa min lunch till och med. Rätt vad det var hade klockan skenat iväg till tio över ett......
Första åkturen är till ända och jag tyckte nog att det gick bra. Har inte frågat åkdonet rent ut, men tolkar det som att han "tiger och samtycker".
I ugnen står en hemmagjord "smörgåspizza", som precis ringde till mig och på spisen har jag kokat potatis och stekt lite nytt fläsk till löksåsen som maken lämnade vidare, sen han tagit sitt idag.
Nu står han i startgroparna och väntar på skjuts till ett idrottsmöte, så snart kan jag dansa på bordet......
.....eller krascha i fåtöljen med min stickning. Vilket är mest troligt tro??
 
November-kaktus har jag hört talas om, men rosor.......
 
Snart klar.....min pizza-macka.
 
 
 
 
 

Fula gubbar, vernissage och julklappar.....

Det kom inte så många "Bus eller godis"-ungar igår, men några dök allt upp......
Sen kunde jag njuta av en seger för Liverpool borta mot svåra Chelsea. Det var allt tur jag kom ihåg att spela in det. Såååå skönt att stroppiga managern Mourinho i Chelsea fich en näsknäpp.
"You will be sacked in the morning" sjöng den segerrusiga Liverpool-klacken några minuter före full tid....
 
Maken kravlade ur sängen före mig idag, kors i taket! Men han skulle ut och träna nya bilen med ett "långlopp"  till Göteborg tur och retur.
Själv hade jag på förmiddagen tänkt att rota i gömmorna efter redan inköpta julklappar. Detta för att skriva en lista så jag vet hur jag har det. Nu sov jag så gott och länge att det fick skjutas på framtiden. Frukost hann jag iallafall äta och därefter stod på agendan en snabbis ner till loppisen och sen iväg till Hjo.
Hörde ryktas att det kanske var öppet på loppisarna där i stan också, men antikhelg är det hursomhelst. Ska shoppa lite förnödenheter på Hem&Hobby först, sen blir det vernissage på Kulturen, för att kolla så min tavla "sköter sig". 
Till sällskap får jag "pensionärsbilen", vi får hoppas att han orkar med mitt tempo.
Hämtade "affischer" angående live-musiken om tre veckor, för att sätta upp i Hjo. Hittade två annonspelare, en i hamnen och en på torget. Visserligen ganska fullsatta, men fann en glugg ändå, så nu sitter dom där.
Gjorde en ganska snabb visit på konstutställningen, hälsade på min tavla och förevigade den tillsammans med utställningskompisarna.
Inga loppisaffärer var öppna, kan meddelas, passerade båda för att kolla.
Hemma igen har jag nu rivit i julklappsgömmorna och sorterat någorlunda, det som redan finns. Slå in? näääe det får bli en annan dag, eller flera andra dagar för att vara tydlig.
Har iallafall påbörjat arbetet.......
Fåtöljen väntar och en kopp kaffe skulle sitta fint. Till kvällsmat köpte jag en köttbullemacka vid "stängningsrean" i loppiscafét. 
Vad dumburken bjuder för meny återstår att ta reda på................
 
Ja fula var dom......och godis hade vi
 
"Lördagsgodis":  "Pigs in a blanket"........alltså grisar i filt (korvar i smördeg med ost och senap)
 
Klar för denna gång.
 
Inte mycket liv i hamnen, bara en "fuskfågel".....
 
....och såhär ser det ut vid glasskafét. "Pensionärsbilen" skymtar däruppe.
 
Härinne hänger tavlan.....
 
....mittemellan två större kompisar.
 
Fina färgskiftningar i höstskruden strax utanför.
 
Och utsikten från loppisen har förbättrats avsevärt, inte bara löven som har fallit av träden, utan en rejäl uppsnyggning och borttag av mängder med sly utmed järnvägsspåret.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0