Ny vecka, nya tag.....

....eller hur säger man. Kan inte påstå att jag känner mig så hurtig som rubriken verkar, men det är väl bara att traggla på och ta en dag i taget som vanligt.
Att se fram emot är också min "nya måndagsvana", eller hur...... Gymet är kul (NOT, men nödvändigt) och ska "avnjutas" efter fullbordad arbetsdag, men nu ser jag fram emot matlådan som värmer sig i micron. Det är något som inte är lika svårt att se positivt på som just gymet, om vi ska tala klarspråk.
Sol men riktigt kallt var det imorse, runt 7 minus. Har väl rättat sig till en aning nu frampå da'n, men vill ha vår och i alla fall plusgrader hädanefter!
På plussidan kan dock räknas in att det är ljust både när man åker till jobbet och därifrån numera. Går definitivt åt rätt håll på den fronten ändå.
Det fanns en del att ta hand om efter den lediga dagen i fredags, men ingenting att stressa upp sig över utan känner att det mesta är på bana igen nu till lunch.
Hinner nog "dra några varv" på den medhavda stickningen också, efter maten. Sista stycket (ärm nummer två) är påbörjad, så snart kanske jag har en ny tröja. Om jag inte har varit för snål med maskorna igen, som de senaste försöken att ekipera mig själv. Framtiden får utvisa hur det slutar den här gången.....
Gym- check, dusch- check, blodpudding i morgondagens matlåda-check.......förflytta mig till tevefåtöljen återstår.
 
Lite hemfärdsbilder......
 
....och en till.
 
Nä, det var igår.....nu är det inte så många kvar.
 

Frukost-besök......

.......blev det, då syster kom på elvakaffe. Vi hade inte hunnit med frukosten innan dess, men vad gjorde det. Gick alldeles utmärkt att kombinera de båda, (vilket inte är första gången kan tilläggas).
Hyfsat väder till frukosten "med efterrätt" (toscatårta), som vi nu har avverkat och syster med assistent har åkt hem igen. Sonen dök också upp, vilket var väntat. Kanske inte så mycket för att mor har fyllt år (jo jag fick present), som att faderns dator strular.
Vilket innebar att han inte tackade nej till middag också. Får väl börja tjata på Inga så det händer nå't på den fronten nu då, för vid halv sex är det liga-cupfinal på Wembley. Liverpool är ett av lagen, så då har jag date med dumburken i ca två timmar. Håller verkligen tummarna, men ManchesterCity är svåra att rå på.....
Får väl därefter kolla att alla attiraljer finns i träningsryggsäcken, för måndagsmötet med gymet. Ja jag har satt ner foten och bestämt mig för att genomlida en omgång efter jobbet varje måndag.
Om det ska bli nån ändring måste det börjas någonstans och här har "startskottet" gått för en sakta men säker omvälvning av levernet. Men någon dramatisk förändring blir det inte och synliga effekter kommer att dröja länge än........
Vad jag hoppas på är ett större inre välbefinnande och mindre ont vid rörelser till att börja med.
Inga fick lite fart och vi har ätit baconlindad fläskfilé med grönsaker och klyftpotatis. Nu ska jag roa mig med några räkningar jag hittade i "sorteraren" på skrivbordet. Tänk vilka överraskningar man "kan springa på emellanåt".
Sen är det dags.......
 
Andra toscatårtan på en vecka.....men den är snart slut den också!
 
Söndagsmiddag á la Inga.......
 
Dagens presenter uppradade....och påbörjade som synes.
 

Speciellt för mig......

......friterade thairestaurangen ananas istället för bananer som redan fanns på buffén. Behövde bara fråga och säga att jag inte gillade bananer, så fixade de detta. Blev vi mätta eller blev vi mätta.....
Sen åter hem och landa i tevefåtöljen (med inte så mycket att se ....) utan att inte ens idas sticka eller företa mig något kreativt över huvud taget, bara sitta och känna mig mätt, var vad orken räckte till.
Fick lite assistans med korken i min Sparkling wine bottle jag fick i förmiddags och kunde då iallafall mobilisera tillräckligt med energi för att lyfta glaset då och då.
Syster ringde och "bokade tid för att gratulera mig" på söndag och för att få fika såklart. 
Vi får väl se om jag orkar företa mig någon tur till loppis och second hand imorron. Maken landade i sängen och tittar på ishockey.
Fint väder även lördag morgon, eller kanske frampå förmiddagen om vi ska vara korrekta. Fixade till lite frukost och bestämde att det skulle bli en promenad, med avslutning på loppisen här hemma. Jag och stavarna travade iväg och precis som vanligt (tyvärr) ger både knä och häl på samma ben höljudda protester ifrån sig. Det är sååååå träligt, men den förutbestämda rutten på ca två kilometer skulle avverkas.....
Skämde bort mig med en Ramlösa citron i caféet och vilade lite i en av deras fåtöljer, innan jag gick varvet i lokalen. Hittade en sak som fick följa med, den sista ynka sträckan hem.
Maken åkte till Hjo för att titta på när Fagersanna IF fick stryk (visade det sig) och trakterades med stekt strömming vid återkomsten, av Inga som hittade detta bortglömda fiskpaket sen i torsdags. Har ju varit fokus på räkorna (i två da'r) som inhandlades samtidigt.
Nu när hon ändå håller på så att säga, kan hon ju baka en toscatårta också, tills imorron.........
 
När skymningen föll och solen sänkte sig igår, förflyttade vi oss.....
 
....till detta thailändska "paradis".
 
Bildbevis på att jag verkligen fick ananas i friterad variant.
 
Mera "belöning" då vi kom hem.....
 
En småfågel äter frukost, brukar mest vara kajor och skator numera.....
 
...och apropå "skator": Min frukost: rostade surdegsskivor, ägg, "må-bra-hutt", m.m. 
 
Saneringsarbetet tar ett tag tydligen.
 
Isen "pratade" idag........
 
En vilopaus med förfriskning innan loppis-rundan.
 
....och makens middag.

Dubbel födelsedag......

......har vi firat här med "dubbel" frukost. Först blev det räkbakelse med kaffe och present på sängen (hade maken "tjyvläst" bloggen tro), sen gjorde jag iordning elvafrukost till oss och dottern/bonusdottern. Naturligtvis var jag tvungen att testa första presenten för dagen och som tur var fanns det apelsiner att prova med. Den funkade helt ok och är lätt att rengöra, så den får nog tjänstgöra en del framöver....
Sen kom det fler paket, varav det drickbara ska provas framåt kvällen. Då klockan sprang iväg, (eftrsom det blev en massa prat i flera timmar vid köksbordet) har vi beslutat att åka in på kvällsbuffén istället till thai-restaurangen.
Vädret visar sig från den soliga sidan och på pluskanten med grader. I postlådan fanns mina igår beställda knästrumpor, som en extra "present" och nu provar jag dom som bäst. Får de godkänt ska jag beställa fler direkt.
En massa hälsningar trillar in på Facebook och däribland ett foto från anno dazumal taget på språkresan till England.
Inte har väl jag förändrats nå't sen dess ........hmmmmm. Men det känns iallafall som typ igår....
 
Första frukost......med paket.
 
Testkörning......
 
....dukat och klart för nästa frukost.
 
Solen kom också och gratulerade de två födelsedagsbarnen......
 
....här "det andra" med sin present.
 
Knästrumporna har anlänt.
 

Jag har hittat......

....ett ställe på nätet där man kan beställa Rohde-tofflor, äntligen! Inte den modell som jag haft förut riktigt, men helt ok verkar de nya vara ändå. Beställde i tisdags kväll och då jag kom hem från jobbet idag stod ett jättebrev och väntade på köksbordet, ett som f.d. kollegan varit inne med på sin postrunda. Jag provar nu det ena paret och hoppas att de ska vara lika bra som "di gamle". Inte var de gratis men kostade dock ej heller skjortan, så det får jag vara nöjd med så långt. 
Maken har varit hos optikern idag och kom bort till mig för smakråd på bågar. Han har tänkt sig två par, då det ena paret (till datorsittandet) var i praktiken nästan gratis. Iallafall satt i sitt sammanhang, eftersom det bara var bågarna till dom som han fick betala (glasen var visst gratis).
Vi har väl inte riktigt samma smak kan väl sägas, men han lyssnar nog.......iallafall då han kan få ta "de fula" till datorvarianten (hahaha).
Jag shoppade loss i fiskaffären på lunchen så till kvällsmat har vi smällt i oss varsin räkmacka och imorron till frukost firar vi med räkbakelser. Sen kommer även ett annat födelsedagsbarn på elva-frukost, bonusdottern från Hörnebo. Vi delar nämligen systerligt på samma dag.
Då bjuds det på något annat, eftersom hon inte kan äta räkor utan att få ont i magen (stackars). Men det finns väl annat och hon lät hälsa, "att hon INTE bantade".
Min plan är att få kaffe och "bakelse" på sängen, därför tog jag semester med hänsyn till att pensionären inte skulle behöva gå upp före sex. Framåt nio blir väldigt lagom känns det som......
Inga har också ledigt imorron, så det blir dagens lunchbuffé på Tibros bästa thairestaurang lite senare......
Sist men inte minst.....SÅ ÄR DET JU FREDAG!
Nu blir det apelsin........
 
Första påskliljorna för året har slagit ut, blir nog lite mer påskpynt än detta så småningom och glöggen kanske ska ställas undan....eller drickas upp.
 
Gris-samlare som jag är, kunde jag inte motstå en kökshandduk med detta motiv igår.
 
Nädå, den var det inget fel på.......
 
....inte dom här heller som det verkar.
 

Fullmåne i morse....

....och lite sol nu frampå dagen. Visserligen var det skrapa rutor på bilen som gällde där vid sju-tiden, men ingen "trafik-stockning" idag.
Ska bara äta lite lunch nu snart och sen har jag tagit några timmar ledigt för att besöka stora staden Skövde för lite shopping och "tillsyn" av årets bokrea.
Alltid hittar jag väl något, i någon form, brukar ju inte vara några problem på inköpsrundor.....
Men som sagt först ägnar jag mig åt blomkålsstuvning med isterband och hoppas på att alvedonet tar bort en begynnande huvudvärk.
Kombinationen alvedon och förestående shopping verkar vara en bra kombo mot huvudvärk (idag iallafall), men attans vad man får ont i rygg och fötter istället (hahaha).
Det blev några stopp och inköp av en hel del varierande varor: reaböcker, mat, frukt, sockerfritt godis, handdukar, kjol och säkert lite till......
Kom hem ungefär i samma tid som då jag jobbat färdigt en vanlig dag och tycker att tiden varit väl använd. Maken hade gjort besök hos tandläkaren och optikern, inte helt gratis det heller (så småningom). Inga hål och nytecknat friskvårdsavtal i två år med en dryg tvåhundring varje månad, på så sätt "blir det gratis" om man skulle behöva nyttja tandläkarens tjänster under perioden.
Optikern får vi se imorron, då han beställde synundersökning för att skaffa nya glasögon. Detta till följd av vurpan han gjorde på sin kvällsliga motionspromenad, medan jag gottade mig i Spanien. Största smällen fick glasögonen, han själv klarade sig med ett litet hål i pannan.
Nu kokar Inga morgonhutt på spisen, vilket är lika med en blandning av ingefära, honung och citron. Den ska sedan kylas och avnjutas i ett snapsglas före frukost. Bra för leder, muskler och ska mota förkylningar är det sagt.
Nyttigt som bara den alltså......
Strax tevehäng.
 
Fullmåne över förrådstaket på morronen.....
 
....snart i Skövde för shopping. Intressant information på skylten....
 
Här är några av böckerna jag köpte, inte riktigt alla.....
 
Hemkomstfika med maken: EN apelsin (att dela på) surdegsbröd och renost, till en god kopp kaffe.
 
....och så var det dags för solnedgång (över samma förråd som månen lyste imorse).
 
 

Inte så farligt.....

....det där med träningsvärken. Man kanske måste ta i mycket mer än jag gjorde igår. Men å andra sidan blir jag ju inte avskräckt från att göra om besöket på gymet då. Kanske ändå är en ganska smart strategi att lura sig själv med, till upprepade visiter på "etablissemanget".
Lite tråkigt väglag, med förmodade hala partier både här och där. Framförallt för mina arbetskamrater chaufförerna, med sina stora lastbilar ute på landsbygdsvägarna.
Apropå stora lastbilar, så var det "trafikkaos" i Fagersanna på Sågvägen strax efter sju i morse, då jag skulle göra avfärd till jobbet.
Två bussar och en stor lastbil med släp fick backa och trixa i vår vägkorsning för att kunna mötas. Sen kom ytterligare en stor bil med släp som jag fick vänta på innan det gick att backa ut från vårt hus. Den hamnade jag sen bakom hela vägen fram till grustaget vid motorbanan, där han skulle in. Tur man inte lider av hetsigt morgonhumör (sålänge man är ensam iallafall) och inte är under tidspress.
Ett telefonmöte var idag inplanerat på lunchen (i mitt uppdrag som god man) vilket förflöt som förväntat och gav önskat resultat för ytterligare några år framöver (efter att jag själv fått ringa upp och påminna om det förbokade samtalet, vilket tjänstemannen tyckte var väääääldigt pinsamt). Ganska bra utgångsläge.....
Det sista av denna gångens Jansson är nu också slut och då ser jag fram emot ett stopp på second hand under hemresan. Kanske kilar in på Förr & Nu också, vem vet. Sen får gärna solen komma på besök också.......men det sket sig totalt idag.
Inte storhandlade jag direkt på hemvägen, men lite blev det både hos second hand och Förr & Nu för det är två ställen som man sällan går tomhänt ifrån, alltså inte denna gång heller. Hos lokalbutiken blev det isterband och Inga har gjort stuvad blomkål till dessa i morgondagens matlåda. Nu ska jag paketera en bläckfisk för posttransport till huvudstaden, sen får vi se vad dumburken bjuder på en tisdag.....
 
Mycket läckert finns det.......
 
.....tittar nog in en annan dag snart igen.

Kommer min planering att hålla?

Idag har jag bestämt, att ta mig till gymet efter avslutad arbetsdag. Har packat ryggsäcken med träningskläder och den ligger i bilen, nu ska jag bara ha disciplin och komma dit. Inget att skylla på med andra ord, allt finns med för jag kollade ordentligt. Hoppas nu bara att det inte är smockfullt med folk, för det gillar jag INTE.
Sol och moln om vartannat är det annars på väderfronten och en aning blåsigt, men plusgrader. Måste hinna iväg och handla lite på lunchen nu också, för det är ganska tomt i kylskåpet (förutom matlådorna jag nämnt tidigare).
Men för att "överleva" senare delen av veckan också, behöver det bunkras lite.
Ebb på bröd och mjölk bland annat.
Annars börjar det närma sig tiden i månaden man som arbetare ser fram emot allra mest, löning. Fick mitt lönebesked nyss via jobbmailen och trots några sjukdagar, ser det helt ok ut i mängd. Värre blir det nästa månad, då jag som bekant haft en hel del semesterdagar (obetalda sådana) i februari. Men det bekymrar vi oss om då......
Ska ju sen i början av april ha semester igen (då betald) och får väl leva på "semesterkontot" då då, tills "nästa bidrag" dimper ner. (Direkt efter semestern denna gång, ganska bra planerat och tajmat....)
Lunchshopping -check, gymet -check...... ja jag har iallafall varit där, för första gången på ett år. "Värmde upp" med lite konversation i omklädningsrummet, då jag träffade på en bekant. Sen var det inte möjligt att dra på det mera, så hello maskiner....I'm back! Och så rädda de blev.... not. Snarare en gäspning och fullständigt ointresse för min person.
Tog bara en liten inskolning idag, med en omgång i varje maskin som finns i mitt sjukgymnastikprogram och fem minuter uppvärmningspromenad på bandet. Borde väl klara mig från träningsvärk, men det visar sig.
Ska nu göra visit minst varje måndag, så det blir ett naturligt inslag i den dagliga rutinen för starten på varje vecka. Ingen idé att ha en massa oöverkomliga mål som skiter sig redan nästa vecka, utan lugn och fin......
Smakade helt ok med en macka och kaffe som tilltugg till "ljuget", nu vid hemkomsten. Sen blir det frukt.
 
Får bli två I:or som illustration idag, istället för kort på gym-tant.......
 
.....för hon är iallafall mycket sötare hela veckan ändå. Trots sin oversize-ade poncho.
 

Vad fort tiden går......

Igår var det redan ett år sedan mor fick sluta. En tillbakablick ger minnet av en väldigt fullspäckad och stressad tid under ett antal veckor i anslutning till detta förra vintern.
En "salig blandning" av positiva och negativa händelser under en intensiv period.
Först resan till Liverpool (som sextio-årspresent till mig själv) med fotbollsmatch på Anfield, se Steven Gerrard spela live, allsång, straffspark (förevigad på film) och vinst över Tottenham. Väckning på morgonen av telefonsamtal hemifrån om att mor var dålig, som kontrast.
Vid hemkomst, ytterligare samtal från vårdhemmet om försämring, besöken där utan att få någon mer riktig kontakt med henne. Sen systers födelsedagsfirande och dagen efter dödsbudet om mor. 
Tömning och avyttring av hennes lägenhet på hemmet, begravningsförberedelser ,fixa "stand-in" god man åt syster för dödsboets delning, få iväg den årliga god man redovisningen, födelsedagsförberedelser och fira egen 60-årsdag.
Nedmontering av alla köksluckor för omlackering och mitt i allt detta kom en del vänner förbi på födelsedagen för att gratulera. 
Nästa dag förflyttning till Stockholm för att under lördagen närvara vid dotterns vigsel i Stadshuset, med efterföljande lunch på restaurang. Barnvakt och brunch da'n därpå på bröllopsnatts-hotellet. 
Börja ta tag i allt pappersarbete till dödsboet vid hemkomst från huvudstaden, packa för Spanienresa med tre väninnor. Men det var rätt skönt under tiden därnere i Spanien, ett litet andningshål mitt i allting faktiskt.
Köket klart vid hemkomsten och begravning dagen därpå. Dotterns familj på besök hela helgen, med lilltösen i vattenkoppor.
Lämna in bouppteckning, fixa alla (fyra) deklarationer och fortsätta söka jobb. Bli kallad till jobb-intervju och inom en vecka ha nytt heltidsjobb igen......
Ja det hände en del där från mitten av februari till mitten av april år 2015. 
Önskar dock ett lite lugnare tempo och inte fullt så mycket omkastningar den närmaste perioden detta år.......
Men bara att "trava på" och se facit framöver, önska kan man ju alltid.....
Det blev gott om mat över från gårdagens gästabud, så vi har matlådor för första delen av veckan både jag och hostande maken. Vi får se om jag "utökar" utbudet med revbensspjäll också idag, för är allt lite sugen på det om jag ska vara ärlig.
Solen har kommit på besök, men det blir nog bara en snabbvisit verkar det som.
Sen var det snart måndag igen då........hur fort gåååååår  det inte?
 
Väderuppdatering: 21 februari 2016
 
.....och så tar vi lite matbilder (alltid retar det nå'n) revbensspjäll till söndagmiddag......
 
.....med milkshake till efterrätt!
 

Toscatårta och baklawa.......

.......fick vi till kaffet efter maten. Har haft besök av våra kulturvänner idag, då de var inbjudna till sen lördagslunch med typisk svensk mat.
Mest hela förmiddagen gick åt till förberedelser och iordningplockande, samt dammsugning på agendan för maken.
Jag serverade: Janssons frestelse, sill, ägg, potatis, köttbullar, prinskorv, sallad, gräddsås, lingonsylt, ädeloströra och därtill smör, bröd  och ost. 
De var väl lite försiktiga med att smaka, sillen avstod de helt ifrån men Jansson föll dem i smaken faktiskt. Riktigt roligt att de tyckte den var god.
Vi satt i köket, åt och pratade i nära två timmar och de hade med sig en kartong baklawa, som tillsammans med svenska kakor serverades till kaffet på maten. Toscatårtan fick också godkänt och jag smakade på baklawa. Det fanns flera sorter att testa senare, men det var inte alls så sött som man har hört sägas.
Ikväll blir det den obligatoriska melodifestivalen, har sett på Facebook att en del stockholms-släkt finns i publiken får väl hålla ett extra öga på om de skymtar förbi.....
Maken fortsätter att hosta därinne vid sin dator, hoppas bara att jag slipper även luftvägsinfektionen han hittade på sin resa till huvudstaden, förutom den där maginfluensan tidigare.......
 
Ja varsågoda nu....tveka inte att smaka på allt.
 
Orientaliska kakor möter svenska på kakfatet.......

Syster fyller år......

.....och dit åker vi framåt kvällningen. Men först var det vanlig arbetsdag eller rättare sagt fredag, vilket inte gör ont ett endaste dugg.
Men om torsdagen var ganska lugn och "snål" på arbetsuppgifter, så har fredagen varit det motsatta. Fick äntligen lite leveranser av ändringsblanketter från våra samarbetspartner och hela förmiddagen gick åt till att uppdatera registret och förmedla allt till bilarna (via uppdragskartor) och med mail till faktureringen.
 Nu till lunch fick jag nöja mig med en bit fläskfilé och lite klyftpotatis, för Inga sa ifrån att hon inte tänkte ägna kvällen åt någon större matlagning igår. På söndag om du har tur, besvarade hon min försiktiga förfrågan om revbensspjäll.
Efter denna måltid blev det en kompletteringsrunda inför lördagens mat-sammankomst med våra gäster. kulturvännerna. Jag hittade ingen kavring som tänkt, frågade en butiksanställd och det var då tomt på just den hyllan. Men en annan kund som hört min fråga och precis tagit den sista, gav den till mig och önskade trevlig helg.
Nu återstår att se vad Inga är på för humör då vi kommer från syster, om hon orkar med att baka den tänkta toscatårtan.
Resten får jag nog fixa helt på egen hand under lördagsförmiddagen, men då har jag ju å andra sidan inga problem med vad jag ska företa mig på min fria dag. Sen ser jag fram emot besöket dessutom.
Den andra försändelsen hade kommit i lådan idag, så då är alla paketen påplats och paketerade, bara att åka alltså. Men räknade ut att jag skulle hinna klart toscatårtan (till morgondagen innan vi behövde åka), men ugnen "sölar" och tar extra tid på sig. Den var inte färdig efter de 20 minuter som (receptet sa) för att lägga på glasyren, så vi får se hur schemat håller. Blir kanske något försenad avfärd nu då....
Kunde lika gärna sätta tvättmaskinen i arbete då jag ändå måste vänta ut kakan. Så jag har sysselsättning med hängning såfort vi kommer tillbaka. Var inget på teve att se förrän Skavlan tyckte jag, nyheterna undantaget då bara.
 
Få se nu om dom har köpt "rätt saker"........
 
Korv med bröd........och sen tårta!
 
Min "del av kakan" till en kopp kaffe.
 
.......och imorron tar vi en annan kaka.....
 
 
 

Torsdag.......

.....är "förfesten" till fredag, som i sin tur är veckans sista arbetsdag. Hör Ni hur jag peppar mig själv inför helgens ledighet, som komma skall, om bara en dag!
Idag inga större dataproblem...än. Bara en superlång telefonlista jag fått på köpet och den förminskade texten på alla mailen kvarstår. Men vad gör det, på en torsdag.....
Har fått gratis frukostsmörgås idag, för det har varit möte med "överheten". Det blev en kvar, så även fredagens frukost "är räddad" och jag behöver inte dela med mig till kontorshunden, för hon är på annat uppdrag (ute på fältet) med husse imorron.
Ett litet snötäcke hade lagt sig under natten, det var mestadels på bilen man kunde se att det kommit något. Fick sopa av den i morse. Hoppas det aviserade kraftiga snöfallet på väderleksprognosen "missar" oss, för det räcker nu.....
Har jag väl tyckt länge, mest hela vintern, men ändå.
Imorron fyller syster år och nu hänger det på postdistributionen om hon ska bli nöjd med sina presenter. Har ropat in två saker på Tradera som jag vet hon vill ha, men de har inte anlänt än.
Den ena försändelsen låg i postlådan då jag kom hem, kanske den andra hinner fram till imorron. Nu är årsredovisningen, brev till barnbarnen och två födelsedagspresenter förpackade och "lagda på avgång" dvs. på hallbyrån.
Kan just undra om Inga orkar fixa revbensspjäll tills imorgon. Får ta och fråga lite försiktigt........
 
Klara för avfärd, två till brevlådan och två med destination Hjo.....
 

Lugn och fin......

......var det bara att vara, då tekniken återigen inte ville samarbeta. Anslutningen till kundregistret lade av mitt i ett telefonsamtal igår eftermiddag, men då programmet skulle uppdateras centralt vid femtiden bad jag kunden att få återkomma idag.
Men inte fungerade det i morse trots detta. Bara att sitta med support och fjärrstyrning halva morgonen. Nu funkar det åter och jag kan se hela bilden på skärmen igen, men nu har mailtexten blivit väldigt liten ......"som grädde på moset".
Jajaja..... och telefonen ger ifrån sig ett knappt märkbart ljud, men allt fungerar i alla fall så det går att arbeta....än så länge. Man får vara glad för det lilla.....
Solen verkar också förära oss med sin närvaro, vi får väl se hur länge den "orkar".
Man har inte roligare än man gör sig, därför har jag även påbörjat den skojiga årsredovisningen av god man-uppdraget (hahahaa). Men det måste göras och deadline är 1 mars, så ju fortare det blir färdigt ju mindre stressat känns det.
Får också ta mig i kragen och börja laga mat inför besöket av kulturvännerna på lördag. De ska få svenska specialiteter: Jansson, köttbullar, sill och lite sånt. Vitsen är ju också att det ska vara hemlagat, så bara att starta köttbullerullningen nu då......
Åter vid "apparaten", köttbullarna är ordnade och en pratstund med faster från Sumpan blev det också mitt i rullandet. Hon hade fått en "spansk liten kossa" (som jag skickade efter hemkomsten) men inget vykort som borde gått iväg för två veckor sedan. Inte vanliga posten utan en annan distributör därnere, vi får väl se om det någonsin kommer fram, men då vet man att dessa ej är att lita på fler gånger.
Maken har piggnat till, men rapport från huvudstaden lät gälla att båda grabbarna hade samma åkomma som morfar. Måtte jag slippa.......
 
Ugnsstekta än sålänge. In i frysen några dagar, sen blir de "färdigstekta" i stekpannan på lördag.

Vi är inte bästa vänner.....

.....teknikprylar och jag. Mycket "nya" vyer på skärmen idag då jag anlände till jobbet och bilder så storskaliga att hälften av informationen "försvunnit"  utanför skärmen.
Inte ens datatekniker kunde få ordentlig ordning på det, trots minst en timmas fjärrstyrning i morse. Det blev bättre, men inte bra.
Fortsättning följer imorron med en ny nisse....
Telefonen är fortsatt "tyst och snäll", men har börjat pipa lite så det hörs utan lurar om man sitter precis bredvid. Ja huvaligen vad man skulle kunna gå igång och störa sig på allt detta, men hjälper föga så bara att bita ihop och "inte bry sig", så länge det ändå funkar hjälpligt och inte högarna växer.....
En annan sak som är störande är de 10-11 minusgraderna som morgonen bjöd på.
Maken kom hem innan jag hittat sängen, men han mådde inte alls bra. Hade nog ätit något olämpligt för han hade fått stanna flera gånger på hemvägen och "matat diket", så han fick ringa återbud till sin tandläkartid idag.
Jag ringde till vårdcentralen för att se "om jag fått godkänt" på provtagningen och med mina mått mätt var det väl det iallafall.
Fick till och med veta att det fanns ett namn(diagnos) på det jag lider av, inte illa.....polymyalgi reumatica heter "farsoten", vilket innebär att man har smärtor och stelhet i muskler och bindväv, som visar sig genom förhöjd sänka och enda "botemedlet" är att hitta en lagom liten, bra dos av cortison. Så nu vet jag alltså.... äntligen en förklaring. 
Så var det tisdagsbesök på second hand igen då, har ju varit bortrest så de borde väl ha fått in lite nytt kan man tycka. Jo jag hittade några prylar och nu kokar Inga grönsakssoppa efter ett besök i lokalbutiken för inköp av tevetidningen. Då slank det med ett "kit" soppgrönsaker också......
 
Inte såååå illa ändå, nästan hela bakstycket (både långt och brett snart 70 cm) klart under semestern.
 
Soppa på g........
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det "sket sig" direkt......

.....med tekniken. Första dagen efter semestern blev inte mycket gjort efter klockan tio, för då tog datauppkopplingen semester helt sonika. Medan jag var borta bytte företaget telefonoperatör och innan vi fick igång min linje, ringde det bara till chefen. När den sen efter mycket pillande kom igång, hade ringsignalen för inkommande samtal försvunnit. Ingen support kunde hjälpa till med detta och då datanissarna skulle guida för åtgärd av problemet, ballade hela alltet ur istället. Ingen telefon, ingen mail då kan man inte göra särskilt mycket i mitt jobb.
Tur jag hann arbeta undan det lättare registreringarbetet tidigt imorse, då chefen fick svara på samtalen istället för mig. Vid halv fem sa han att jag lika bra kunde åka hem. Hade ju ändå ingen nytta av mig, mer än som publiksällskap vid skärmen. Runt halv sex fungerade iallafall telefonen igen...messade han, men om den fortfarande är ljudlös får vi vänta med till imorron för att få veta. Spänningen är OOOOlidlig.....
På lunch var jag och gjorde ett stick i armen, så får vi se om det förbättrat sig sedan sist då jag var förkyld vid provtagningen.
Lite mat fixade jag på hemvägen, så nu ekar det inte i kylen längre. Fläsk och bruna bönor fixar Inga till boxen och snart är min kvällsmatskorv stekt. Maken dyker upp senare under kvällen, kanske efter att arbetande folk bör ha gått till sängs.
 
Det är fortfarande ljust numera, då man är på hemväg från jobbet....
 
.....och där ligger "sommarstugorna" vid sjökanten, som ett pärlband i solnedgången.
 
Solnedgången förevigad hemma på verandan, då jag tog ner julbelysningen.
 
Och därnere i Strandstaden fortsätter saneringsarbetet av jorden, efter forna tiders sågverk.
 
 

Dagliga rutiner igen......

......blir det imorron, men idag var det åter sovmorgon (till tio) efter den arla uppgången igår (03.30).
Idag har jag plockat med uppackning, tvätt, veckans post och lite annat.
Sen blev det en sittning på fyra timmar hos en blivande sextioåring, tillsammans med merparten av övriga i symötet.
Jubilaren skulle resa bort på Dagen, så vi föregick händelsen med en liten visit och hamnade på en glutenfri fiesta
Innan detta fixade Inga både middag och matlåda. Hon har väl haft det lugnt och skönt på semestern hon också kan man tänka.
Alla presenter inköpta på resan har sorterats och förberetts, vissa på "närstående datum" till paket också. Två brev ska postas imorron, ett med nycklarna till semesterboendet och ett till Sumpan med en liten överraskning.
Liverpool har spelat också, de ledde med 2-0 mot Aston Villa i halvtid. Har spelat in och ska försöka hinna kolla slutresultatet innan sänggåendet, men klockan har så bråttom........
 
"Happy Valentine's Day".......
 
Frukost mitt i göra-ordnings-röran.
 
Se så snäll Inga var mot mig idag.....
 
....och såhär blir min utsikt nu igen, inte så dåligt det heller, eller?
 
Värdinnan serverar kaffe.......
 
....och bjuder oss på alla dessa läckerheter.
 

Abstinensbesvär.....

.....har redan infunnit sig. Det började väl redan då vi landade vid lunchtid på Landvetter och siktade snön.
Supertidig uppgång, få igen väskorna, kontrollväga dom och städa klart det sista i lägenheten innan kompisen anlände med stora bilen (not!) strax före fem.
Men hon hade redan hunnit haft en date med polisen(Guardia Civil) på den korta färden till oss. Lite nervös var hon allt, men det visade sig att största skälet till stoppningen var att hon glömt sätta på halvljuset.
Det är inte helt lätt att komma ihåg detta mitt i sta'n med all belysning, (kan intygas av mig själv då flera blinkat och pekat på "min bil" såsnart det blivit mörkt och man inte får ha det på i dagsljus).
Sen var det upp till bevis om alla väskor skulle få plats i den lilla fiaten. Det fick dom, men mer än hälften i baksätet som sällskap och en i fram vid mina fötter. Inga missöden eller dimma på färden till flyget. Incheckningen gick snabbt, ingen kö hos Norwegians disk. Security nästa. Där pep det då jag passerade igenom bågen. Både jag och allt mitt handbagage skulle "svabbas" både utvändigt och invändigt (väskorna), sen in i en maskin som gav klartecken att jag fick fortsätta. Undrar om jag har turen att åka in varenda gång fortsättningsvis, för det var likadant förra resan.
Gott om tid till frukostfika och sen iväg. Kallt var det i Göteborg då vi kom dit och sen några timmar i bilen innan vi var hemma, med stopp för en sen lunch i Falköping. Riktigt svenskt passade jag på att ta: pannbiff med potatis och lingon.
Har handlat lite förnödenheter I Tibro, däribland Tropicana juice vilket väl är det närmaste färskpressad sådan man kan komma, som vi skämt bort oss med den senaste tiden.
Nu är det lite segt, men ska försöka att hålla mig vaken över Melodifestivalen och öppna vinflaskan som är med hem. Blev aldrig av att korka upp därnere.
En dusch får det också bli, en som man kan stå lugnt i tills det känns färdigt, utan att riskera en "plötslig kall avrivning"..... 
Funkade väl bra därnere också, men inte lika "ihållande"-pålitligt om vi säger så.
 
Nu lyfter vi....
 
Landvetter, Göteborg på gång......
 
...och då var vi nere.
 
"Substitutet"
 
 
 
 
 
 
 
 

Kort resumé av sista dagen i bilder.....

Inte helt fel utsikt från "stickfåtöljen".......
 
....där nån enstaka galning provade att bada i blåsten.
 
"Rapport" från kinarestaurangen: En åt sånt.....
 
....en annan tog detta......
 
....och jag avslutade såhär.

Sista da'n för denna gång....

.....och då lyser solen med sin frånvaro, molnigt och blåsigt....men varmt. Det är 22 grader i skuggan iallafall.
Mitt ressällskap och den andra kompisen drog ner till stranden ändå för att chansa på lite solglimtar, ligga i sanden och lyssna på havet.
Själv kände jag mera för att plocka lite med packning, sticka, titta på vågorna och lyssna på vågbruset häruppifrån nian. Bra torkväder för duschhandduken är det också.
Har börjat städa av lite, resten tar vi ikväll när norrmannen varit här och återhämtat hyrbilen. Då kommer vi inte så långt, förrän kompisen anländer med sin hyrbil och hämtar oss i arla morgonstunden för transport till flyget.
Tills dess har vi gångavstånd till det mesta vi skulle kunna tänkas vilja ha i matväg. Dock misstänker jag att vi inte kommer vara särskilt hungriga efter besöket på Mandarin kinarestaurang.
Vad vi nu hoppas på är att allt vårt gemensamma bagage går in i hennes hyrbil (modell mindre), annars ligger vi lite risigt till så att säga.......
Här följer några bilder "som blivit över" från tidigare i veckan.
 
Fina blommor hos kompisen som bor härnere på vintern...
 
Vi hjälps åt att plocka upp det som gått sönder i blåsten, medan vi shoppade och frös på marknaden.
 
Ett olivträd inne på Habaneras köpcenter.
 
Min mat wokas på "Woken".......
 
....och en påbörjads solnedgång, sedd från balkongen.
 
 
 
 
 

"Hemmadag".....

.....blev det istället för en biltur. Ja vi tog bilen en bit bort till centrum, för att tantens fot och knä skulle orka dra runt lite i kvarteren därborta. Vi hittade ett torg och en kyrka, samt några affärer att titta till. Dock handlade vi bara två piroger till lunch och ett litet träd i silver till mig (att ha om halsen). Brukar ju köpa något hänge, mest varje semester.
Sen tyckte min res-kompis att det blev såpass soligt att det var hög tid för balkonghäng=solning. Efter att ha försökt konversera expediten på spanska i en klädaffär, (medan kompisen provade lite kläder) tyckte väl jag också att vi kunde passa på att njuta av vår utsikt. Vi har inte så mycket tid kvar till det nu längre.
Apropå samtalet i affären, så lyckades vi förstå varandra på en "konstig" blandning av spanska och engelska. Vi hade ett ganska trevlig pratstund trots allt. Men min spanska slår stopp direkt i dylika situationer.
Enda botemedlet mot detta blir ju att snart återvända för en ny utmaning.......
Om de bara kunde få ordning på sina myggor (eller vad det nu är som biter oss) Får bli ett hårdare artilleri av bekämpningsmedel med ner nästa gång, för det är för träligt att ha en massa kliande, vätskande blemmor överallt, som till och med faktiskt påverkar allmäntillståndet (helt utslaget trött tidvis), då det måste käkas antihistamintabletter för att stå ut. 
Nu har vi varit ute på en långsam promenad, med syfte att hitta vår middagsrestaurang. Vi fann ett ställe i solen och beställde paella, så nu kan vi "bocka av" även det. På hemväg sen i den ljumma kvällen passerade vi  en Heladeria där vi handlade glass, som fick tummen upp av mitt ressällskap. Såpass att hon på stående fot lovade expediten att vi skulle återkomma för "seconds" imorron. Då får vi väl hålla det då.........
 
Det var en del båttrafik på havet imorse.....
 
....och renoveringsarbete på taket i grannbyggnaden.
 
Medan vågorna sakta kraschar in på sandstranden.
 
Vi hälsade på orkestern vid hamnen....
 
....och därute är en u-båt på besök.
 
Några kvarter längre upp, hittade vi torg och kyrka.
 
Tillbaka ner mot havet, här vattenkaskaden och långsoffan, precis innan "bodarna".
 
Den här gatan alltså och med en levande staty.
 
Kvällens paella, var god och tog inte ens slut innan vi var proppmätta.
 
Torreviejas egen "Whirlpool" mini-format.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mera marknad......

 .....vart det idag, La Mata den här gången och det var 20 grader varmt, men solen tittade bara sparsamt fram lite då och då. .Inte kallt men trist att solen göms bakom molnen. Även idag hittade vi fynd, några stycken. Sen hann vi med två fikapauser innan vinden började på att vina runt huve't igen.
Det blåser rätt bra, iallafall uppe på nionde våningen. På huset nedanför (där de hänger tvätt på takterassen) lär de knappt hinna gå in, förrän tvätten är torr. 
Vi har vilat lite och ätit lunchrester sen igår, nu efter nästan fem timmar på marknaden. Dags att kolla läget på packningsfronten kanske, innan vi tar kvällspasset. Här ingår kvällsmåltid på "Wok:en", vilket innebär asiatisk buffé (extra allt att välja på) tillsammans med de två andra kompisarna härnere.
Vi lär inte vara hungriga då vi går och lägger oss ikväll. Kanske hinner vi se lite teve också. Imorron är planen att vi ska se oss omkring en bit längre norröver än vad vi hann med igår, eller inte, allt beror på väderleken.
Och nej vi var inte hungriga då vi kom hem från woken och lite extra bonus-shopping på det. Var ju tvungna att "springa av oss" några kalorier och så var det gångavstånd till Habaneras, där vi var igår. Men vi var tvungna att förvissa oss om att vi inte missat nå't. Helt klart hade vi gjort det, då varsin kasse dinglade från armen på tillbakavägen till bilen.
Dags för mota huvudvärks-kaffe, sen känns sängen som ett bra alternativ...... 
 
La Mata-marknaden välkomnar oss....
 
.....och Policia Local håller ett öga på att allting "går juste till".
 
En fin hibiskus fanns det i en trädgård........ 
 
......bredvid där vi parkerade bilen.
 
Churros med strösocker och varm choklad hann vi också med, vid stranden i La Mata.
 
Nä vi bara tittade, för såååå stora nystan får inte plats i packningen.
 
Det är varmt, men blåser som attan och solen gömmer sig bland molnen.
 
 
 
 

Sol, strand, stickning, semla och shopping......

....har vi ägnat oss åt idag. Ressällskapet gick en morronpromenad, men mitt knä och en ond häl tillåter inte några "sträckor i onödan" så jag får spara mig till det mest väsentliga (se rubriken). 
Efter frukost tog vi bilen och åkte några få mil norröver, ner till den "oändliga sandstranden" som startar vid La Mata och fortsätter "forever". Vi hittade ett café och tog en fika i solen, innan vi gick tillbaka till bilen och hämtade våra sittdon för stranden och min stickning.
Sen satt vi en stund och lyssnade på vågorna, jag stickade några varv på tröjan och filmade lite av havet. Rätt som det var ringde telefonen och från andra ändan av linjen frågades om vi ville komma på fika med semla (var visst rätt dag idag) och sånt tackar man väl inte nej till.
Först skulle vi dock ta en liten tur inåt landet och hitta ett ställe att grunda med lunch på. Halvvägs tillbaka hem (vid samma sandstrand) i Guardamar fann vi mat. Efter den hittade vi också glass som absolut behövde köpas till efterrätt. Jag menar så vi hann med det, innan vi skulle eftermiddagsfika.
Blev sittande i solen....igen, smaskade i oss semlor och lapade mer sol.
Ytterligare ett beslut blev taget där och då, vi skulle åka till Habaneras köpcenter på hemvägen (för det var ju så nära) och kanske fanns det mer fynd att göra där. I de flesta butiker är det stora reor (rebajas) och alltid slinker det med något, så en hel del framtida presenter har det faktiskt blivit........
Lever på hoppet att allting ska få plats i väskorna. Imorron väntar favo-marknaden: La Mata.
Några varv till på tröjan nu bara, innan sängen får sällskap....... 
 
Hallå där! nu får du flytta på dig för tanterna ska ut för att sola, shoppa och äta.....
 
Där borta skymtar Santa Porla........
 
....och här sitter vi och fikar.
 
Några bestämde sig för att ta en ridtur på stranden i det vackra vädret.....
 
...andra byggde sandslott och......
 
....vissa sitter och väntar......på vad? Solbränna kanske.......
 
Lite lunch tackade vi inte nej till......
 
....men dessa hoppade vi över.....
 
.....till förmån för glass och sist men inte minst dessa.
 
 
 
 

Frukost på stranden.....

.....och barfota i sanden, en stund. Vi startade här hemma med "generalrepetition" av frukosten och fortsatte sedan med bil söderöver till ett ställe som heter Lo Pagan, där jag varit förut. 
I strandkanten finns här ett väldigt bra beläget café med utsikt mot sandstranden, tio meter längre bort och dessutom en vy över höghusen i La Manga på andra sidan Mar Menor (som innanhavet kallas). Det ser ut som om dom reser sig direkt ur havet i ett "pärlband" på flera mil.
Väl framme satte vi oss för en andra frukost, bestående av tostada med tomat, kaffe, juice och croissant. Då slog klockan från en närbelägen kyrka och vi kunde konstatera att det mera kunde betraktas som elva-fika.
Men vad gjorde det........varmt och gott var det i solen iallafall.
Efter att ha stärkt oss med sol, värme och ätbart i en timma styrde vi kosan hemåt igen. Men då vi var väldigt nära köpcentret La Zenia och fått tips om en affär vi "missade" förra gången, gjorde vi slag i saken och stannade till igen. Jodå även denna gång gick vi därifrån med några kassar innehållande diverse.
Utanför då vi handlat klart, sprang vi på norrmannen med fru, som vi hyr bilen av. När vi pratat med dom stod det klart att vi gått miste om en karneval i sta'n igår.
Visst hörde vi en massa musik och trummor mest hela kvällen igår, men fattade vi vad det var.....näää.
Hemma i lägenheten gjordes en arbetsfördelning: En solade och en lagade sen lunch. Ni får själva gissa vem som gjorde vad!
Därefter kände vi en oemotståndlig lust att kolla shoppingläget i "krims-krams"-bodarna vid piren. En kvällspromenad blev det alltså för att stilla detta kraftfulla begär. Blev inget handlat där, men några småsaker i en annan affär utmed vägen slank med.
Och inte kan man väl gå ut härnere utan att äta nå't? Fick bli en hamburgare var plus pommes frites på ett hak strax nedanför vårt hus. En norsk hund fick vi också stifta bekantskap med, den höll stenkoll på vad vi stoppade i oss, varenda tugga......
Nu tittar vi på svensk teve, skriver blogg och pratar....samtidigt. Vi är väl kvinnor! Snart blir det sticka av också....
 
Här är vår godis-buffé......
 
.....och solen går upp till en ny dag.
 
Där framme är frukost-målet......
 
... här är utsikten därifrån......
 
...och till sist (men inte minst) frukostfikat.
 
Snabbt inne och kompletteringshandla...då såg vi denna dignande disk med godsaker.
 
Här tillverkas/pressas våra drinkar, en blandning av ananas och apelsin.
 
En av två "shopoholics" tar en flytande fruktpaus.
 
 
 
 

Blåst, regn och marknad.....

......har vi avverkat idag. Det regnade ordentligt inatt (sa dom) vi märkte inget häruppe på nian, men det var vått på loftgången och gatorna då vi kom ner. Fortsatt mulet och blåsigt då vi mötte upp de andra två som skulle se till att vi kom rätt. Fick åka med i en av deras bilar, genom både citron- och apelsinodlingar gick färden innan vi var framme. Det var fleecetröja och sockar på, men blåsten var ordentligt kall, mest hela tiden.
Nåväl, upp och ner i gångarna mellan stånden gick vi och fynd gjorde vi här och var. Fika hanns också med, innan vi gav oss för dagen.
Dock skulle det tas kort vid "nötförsäljningen", för där fanns även annat godis tyckte några. Då detta var avklarat köpte vi oss 5 kilo apelsiner att "testa" i lägenhetens citruspress, vilken jag dag 2 upptäckte och efter att ha provat den på stört bestämde mig för att införskaffa en sån, då vi kommer hem.
Hemfärd till kompisens bostad följde och där (en liten bit ifrån) åt vi söndagslunch på "Lille Svensken".
Nu har blåsten avstannat, vi är hemma i lägenheten och solen ligger på på vår balkong. Där ligger kompisen på en solsäng med Spotify-lista och lapar sol. (Fotoförbud)
Maken hörde av sig via sms: Sonen har nu sålt sin vapendragare sen många år (BMW:n) och har övertagit vår SAAB istället. 
Av någon konstig anledning kan myggorna härnere i Spanien inte låta bli mig, har nu ett flertal kliande bett lite varstans. Likadant är det med mitt ressällskap, hon är också offer för de små, obetydliga, illvilliga "bestarna".
Men nu är det snart balkonghäng i solen även för undertecknad, med förhoppning om myggfritt.
Det blev även en dryg timma ovanpå sängen, då jag bara somnade hela tiden. Därför blir "ljuget" inte färdigställt förrän nu.....
 
Det är kallt, men vad ska vi köpa nu då?
 
Nej, inte riktigt dags för paella än va.....
 
.....eller potatas bravas, eller revbensspjäll?
 
En av nätkassarna, med apelsiner finns nu i vårt kök.
 
Ok då........men ska ni köpa nå't också?
 
Citrusodlingar på båda sidor vägen.....här citroner.
 
Söndagsmiddag hos "Lille Svenskens restaurang".
 
Utsikten då vi släpade oss till bilen efter maten, mätta som attan. Den röda är "vår".
 
 
 
 
 

"Strandhäng".........

......har vi ägnat oss åt idag på La Mata. Vi parkerade i kvarteret och äntrade träpromenaden utmed sandstranden.
Det första vi intresserade oss för var vad de olika caféerna serverade och om stolarna såg mysiga ut att sitta i.
Strax ringde telefonen och kompisen härnere anslöt sig och hon var väldigt säker på att hon behövde kaffe direkt.
Då slog vi till med det ställe vi just passerade.
Men det var inte helt lätt att bestämma vad vi ville ha till kaffet (eller coca colan). Slutligen stannade det vid "tostada con tomat" för alla tre, vilket smakade delikat där i solen.
Vi blev sittande i säkert två timmar innan vi förflyttade oss tillbaka till våra transportmedel. Utan att veta vad vi har för bil, hade hon lyckats att parkera precis bakom oss.
En kort resa därefter var vi åter "hemma" hos oss för att äta lunch. Kycklingsallad på balkongen var planen, som vi genomförde. Men vinden låg på hårt och solen åkte slalom bakom molnen, så vi drog oss innanför glasdörrarna för kaffet och lite stickning därtill, förutom de petits chouxer som lyckats undkomma från tidigare sittningar.
Nu ska vi strax gå ut och kanske shoppa lite, men framförallt leta efter ett trevligt ställe att intaga kvällsmålet på, innan vi återvänder hem för Melodifestival-premiären....
Imorron får vi ställa väckning, så vi kommer iväg på marknaden i tid. 
 
Morgonpromenaden förevigad från vår balkong, efter att jag var klar med duschen. Klarade kallvatten-deadline idag. Bara fötterna kvar när det varma strejkade.
 
Finns det sjöodjur i havet? Nej var en dykare som "lekte" i strandkanten sa kompisen som gick förbi på nära håll.
 
Lördagsfisket förbereds....eller så har de redan varit ute i vågorna.
 
Här kan du få ta ett kort på mig!
 
Köpte och skrev några vykort också, nu får vi se om de kommer fram.....
 
Så kom vår tostada, inte direkt liten.......men väldigt god.
 
Lunchen är serverad.....
 

Dag två......

..... på solsemestern, kom också solen. Dock har vårt varmvatten en egen idé om när och hur länge det vill "släppa till". Både kompisen och jag med nån timma emellan fick smaka på det kalla om vi ville skölja av tvålen vi smetat in oss med efter att ha fått ett varmt välkomnande vid hårtvätten.
Förmodligen får vi kontakta vaktmästaren och testa spanska språket i skarpt läge, då vår värd trodde att det kunde vara gasen som var slut i flaskan. Vi testar imorron också, kan bli lite väl "spännande" kanske.....
Nåväl efter att ha nyttjat balkongen en kort stund, bestämde vi oss för att åka på en seriös shoppingrunda till La Zenia Boulevard.
Från beslut till handling och strax var vi i full gång....... 
Några timmar senare fyllde vi på med lite tapas i solskenet och sen var det på't igen. Framåt femtiden, då fötterna värkte och kassarna var många köpte vi en färskpressad juice som avslutning. Tog oss sedan till bilen igen, lastade in påsarna, oss och den inköpta kartongen med fikabröd.
Därpå styrde vi kosan mot kompisen som bor här nere och bjöd in oss på kaffe, samt bekantade oss med hennes nya familjemedlem, hunden.
Vi gjorde upp planer inför söndagen, då vi ska ta sällskap till en marknad, den första (men inte sista) på den här resan..... 
På hemvägen kände vi ett visst abstinensbesvär efter att shoppa. Vilken tur vi hade, för klockan hade inte hunnit bli så mycket..... Domti var fortfarande öppet.
Och visst hittade vi grejer att köpa, men inte bara det utan där bakom en hylla stod den andra kompisen och lurpassade på oss, då hon hört vårt välkända kackel i butiken.
Till kvällsmat har vi avnjutit wokad broccoli, lök, och blomkål med stekta kycklingfiléer mmmmmmm......
Reskamraten har nyss provat sina Dompti-myssockor i världens fulaste färger, men de fyllde sin funktion på det kalla golvet.
Svensk teve har vi fått igång och snart är det Shetland.
Imorron är en ny solig dag i antågande, enligt väderprognosen.......
 
Det är en bit ner till gatan......
 
"Kollegor" in action vid vårt hus.
 
Gårdagens delikata kinamåltid.....
 
Närbild på piren i förmiddagsljus, där ska vi promenera nån dag.....
 
"Sticknings-utsikt"........eller frukostbakgrund, bara att välja.
 
"Manikyr-demonstration" och erbjudande om inköp av Jordanskt salt som polermedel.
 
Leklandet hoppade vi över.....
 
....men inte lunchen.
 
Hej......vem är du då?
 
Här är alla mina kassar....
 
.....och så vår "hemmawokade" kvällsmat.
 
 

Vi är framme.......

......men solen är lite försenad.
Flyget var nästan i tid bara tio minuter sent, privattaxi på plats och snabbt kom vi till huset, första nyckeln jag provade på knippan funkade i entrédörren. Vi baxade in oss med allt bagage i den lilla hissen och for nio våningar upp, ut på en loftgång och vilket håll, vilken dörr är vår?
Provade en dörr till höger om lägenhet 60, men ingen nyckel passade. Då kollade vi åt vänster och där stod det 61 som vi letade efter och då vi också hittat belysningsknappen, var det bara att testa nycklarna och in kom vi.
Sen sov vi tills iallafall jag vaknade av att a) sängen var hård, b) jag frös. För att kunna somna om fick jag gå upp och hämta fleecejackan och lägga på en upphittad filt. Sen blev det väl någon timma till av sömn, innan stel tant fann för gott att kliva ur sängen och äta "delikat" frukost.
Denna bestod av: halv banan, citron-yoghurt, kaffe och en knäckebrödskiva uta något på. Så ringde biluthyraren och aviserade att han skulle anlända prick elva, vilket föranledde att ta tag i duschning för att inte skrämma slag på honom med "madam Mim-frisyr".
Vi fick en större bil, Opel Zaphira tror jag han sa, pratade en stund med både honom och hans fru, innan vi fortsatte mot Mercadona och lite sightseeing i dagsljus. Nu är inte kylen tom längre och vi har redan fikat med havsutsikt. Dock kommer nog solen att låta vänta på sig tills imorron, verkar det som.
Vi värmer oss med lite AC, tittar på havet....igen och kör inköpta "patatas bravas" i micron. Så vi inte svälter ihjäl, menar jag.
Framåt kvällningen kan vi kanske hitta något annat matetablissemang att gästa för ytterligare en måltid.
Vem vet.....?
 
Ja, såhär bor vi dådå......
 
Näää här deltog vi inte, tittade bara på, morgongymnastiken.
 
Vår delikata frukost, helt ok men något spartansk.....
 
.....då var det bättre upp med "förfika-lunchen" 
 
 
 

Snart dags att ge sig iväg......

......ut i solskenet. Dock är det inte så många grader på plussidan utanför dörren, bara en enda ynka sådan. 
Men med bilens hjälp ner till Landvetter och sen därifrån flygplanet, hoppas vi på att kunna landa i betydligt varmare väder imorron. 
Blir kanske inte så mycket sömn inatt, då vi kommer ner en bit in på morgondagen, men har man semester går det ju alltid att "ta igen".
Om allt fungerar så kommer det rapport och bilder från sydligare nejder ett tag framöver........
 
Buenos dias senior Toro.......

Snön försvann.......

....igen, skönt tycker jag! Från slasket vid hemfärden igår, till barmark idag. Visserligen lyser solen bara med sin frånvaro (än så länge) för det är helmulet, men det var uppehållsväder imorse. Blåser gör det dock fortfarande en hel del och nu har det även börjat regna, men känns som om det ljusnar något nu.
Dagens "väderrapport" avklarad i väntan på att micron ska leverera varma revbensspjäll med delikat sås. Därtill rikligt med äppelmos. Låter det som om jag är sugen......?
Maken skulle ta en shoppingrunda i Skövde förvarnade han om igår. Vi får väl se om han köpt nå't snyggt (utan att ha med sig smakråd). Framförallt behövde han joggingskor som inte ger blödande skavsår på hälen......
Men sen hade han några mer julklapps-presentkort att göra slut på.....kanske att det händer.
Kilade in på second hand under hemfärden och behövde (som vanligt) inte gå tomhänt därifrån.
Nää, maken hade inte ens kommit iväg, för det kom visst en massa mail emellan, eller hur det nu var han sa......
Då är det skarpt läge med slutpackning, vägning och låsning av väskor. Alla stora beslut tagna om vad och hur mycket.....
Inga problem att stänga dom i alla fall, trots ganska fullspäckade med skor, kläder och annat. Tröja nummer 2 (in making) får följa med och kommer delvis att kunna titulera sig "Made i Spain" alltså, hur stor del vet vi vid hemkomsten.
Har prov-vägt: handbagaget håller precis vikten och 5 kg tillgodo på den som ska checkas in, med en expanderbar dragkedja att öka platsen till hemresan. Ser bra ut så långt.
Nu ska vi bara heja fram Liverpool ikväll, på bortaplan mot Leicester.........
Ingen väckarklocka behövs sen till imorron.........
 
"Snövit"? nej snarare lortgris...... i väntan på hemresan från jobbet.
 
Nu får Liverpool hålla ställningarna även på mitt skrivbord, tills jag återvänder från söder.
 
 
 
 
 

Nedräkning.........

....av arbetsdagar denna veckan har börjat, halva första genomförd, nu eftermiddagen kvar bara.
Rester från igår att se fram emot, när micron gjort sitt strax, sen iväg och handla lite förnödenheter till hemmet.
Det blev en del till frysen här på jobbet också, alltid bra att ha lite reservmat i gourmetförpackningar att ta till om Inga strejkar.
Och nu snöar det utanför fönstret, inte riktigt vad jag hade tänkt men det kanske inte blir så mycket av det.
Har nu även "fixat till" konferensrummet, så det inte bara är kala väggar och ett tomt bord. Ytterligare en tavla ur hemgömmorna har fått ut och lufta sig och en skål med sten på en duk ger ett mer välkomnande intryck.
Så tycker i alla fall jag och inte så värst många fler "bryr sig" kanske vi kan säga.
Då var det dags att ta (nästan) sista dusten med packningen av det som ska med. Hur gör dom, proffsen på att inte packa för mycket? Det finns ju oändliga scenarion som kräver "bra ha-grejer", så vad i hela världen ska man hoppa över, eller inte ta med så mycket/många av......? 
På spisen puttrar revbensspjäll, som är tänkt till morgondagens matlåda och makens middag. 
Har lyckats gallra lite till i väskorna, för det måste ju finnas plats till allt vi handlar.....
Kommer förmodligen inte bli så mycket, men plats måste ju finnas...om!
Fick meddelande från södern om att det till och med varit bikiniväder idag, i solen. Fortfarande "lite kyligt" i skuggan sas det också. Nu får det vara hur det vill med "bikini"-väder, nån sån har jag inte ägt sedan sjuttiotalet och det kommer att sitta lååååångt inne innan ens en baddräkt kommer på, det kan jag lugna alla med. Meeeeen, packad är den. (tar ju ingen plats) 
Ikväll ska vi se vad de hittar på i Thailand, "Trettio grader i februari" startar nu igen på SVT 1.
Sova lite tills väckningen ljuder för ett bra tag framöver blir det sen......
 
Fick ett foto igår med en smått "undrande" mannekäng.....
 
.....och solen var på G vid jobbet, då jag parkerade bilen.
 
Hittade denna roliga lilla figur på loppis för några veckor sedan, pryder "tidningsbyrån" i köket på jobbet.
 
Och till sist mormors broderade stramaljtavla kamperar tillsammans med duk, skål och stenar i konferensrummet.

RSS 2.0