Inte som planerat.......

........ att få tillbringa natten med raska mini-promenader (flera gånger) till sittning på enskilt. Inte heller att det fortsatt iallafall halva dagen hittills. Gick inte att åka till jobbet under dessa omständigheter, så några extra timmar sömn istället.
Fortfarande känns det inte pålitligt, så det får bli "sovmorgon" även fredag och hoppas på det bästa.
Har inte hänt såvärst mycket idag alltså, bara en massa onödigt tevetittande i brist på annat.
Dagens eftermiddagslunch fick bli pulvermos och fiskbullar (räcker imorgon också). Skonsam kost och smakar helt ok, om Ni frågar mig. Maken skulle dock inte hålla med riktigt.
Ändrade tandläkartiden imorgon i tid på nätet, som tur var. Nu har jag det att se fram emot om två veckor istället.
Kanske ska toppa med en promenad till postlådan.......
Finns väl alltid lite reklam.
Så var det visst landslagsfotboll ikväll, kanske kan vara värt att se....eller inte.
Vädret har iallafall sympatiserat med mig, regn och tråkigt mulet hela dagen. Men på plussidan fick jag två "kortfilmer" på minstingarna på Messenger tidigt imorse från deras far. På makens förslag........
Där var det full fart vid tidig frukost.
 
Får bli en gul blomma som uppmuntran till slut........
 
 

Tillbaka till det roliga.......

.....rättandet av bristfälligt register. Och nej det är inte roligare idag än det var igår, eller förrgår, eller.....
Nån gång ska det väl ändå ta slut på det, men "plenty more to have" först.
Räcker säkert ett par veckor till om jag fördelar det.
Har precis varit på en snabb fotvårdsvisit och ätit matlådan med bruna bönor, under överinseende av en misstänksam kontorshund. Hon blev nämligen serverad en bananbit till frukost, istället för smörgåsbit.  Den tittade hon länge på, efter att ha "tappat ut den" på mattan i entrén.
Slutligen när jag förklarade att det var den eller inget som gällde, så åt hon motvilligt upp biten.
Dock var det inga problem att slicka i sig bruna bönor. Dom demonstrerade hon inte emot utan de försvann snabbt och lätt. Nu är det sova på maten som gäller......för henne.
Själv får jag väl se vad som yppar sig innan jag får gå hem. Kanske någon mer kund som inte är nöjd, med mitt bemötande. Första samtalet idag slutade inte i konsensus, om vi säger så och vederbörande kom till kontoret för att få gehör hos chefen istället, då hen inte är nöjd med sina grannars soptunneplaceringar på tömningsdagen.
Dock har vi förklarat att vi inte kan lösa grannfejder och att tunnorna måste finnas framställda när vi ska tömma.
Visade sig att berörd chaufför fått ta emot åsikter i saken också........
Missnöjda kundens version är att alla andra (utom hen själv) är otrevliga och inte går att prata med.
Nu till roligare bekymmer.....vad ska jag handla på hemvägen? 
Blev inte så mycket, men bröd och pålägg iallafall. Nu kan jag sitta här och lyssna på alla motorcyklar som viner förbi på sin väg till Kolmilan. Det är den onsdagen på året idag.....
Sen får jag fundera ut lunchmeny för en person till imorgon. Inga är inte så särskilt pigg på matlagning......men fnns ju alltid fyrkantiga frysta lådor att ta till om det kniper. Lotto-dragning om en timma och diskmasknen jobbar....
 
Min och kontorshundens meny idag........
 
Klara! "Det är ofta roligare att få paketet, än att sen se vad som finns inuti". Så sa födelsedagsbarnet vi nu ska fira, när han fick bonuspaket vid sina syskons födelsedagar. Vi får se vad han tycker nu på lördag.
Och så rätt han har......faktiskt, för så tycker jag också. 
  
 

Tågresa........

......för maken, vid framkomst möte med barnbarn. På min agenda står bara register-rättning (utan slut), men då går ju tiden ganska fort även om uppgiften är ..-tråkig .
Nu är det lunch och sen det vanliga schemat för tisdagar, när jag väl får lämna arbetsplatsen för idag.
Finns det några fynd att hitta?
Vädret? Ja det regnar inte i alla fall, men solen är sparsam med sin närvaro.
En liten stund kvar innan jag åter kopplar på telefonen, kanske ska kolla på eventuella resor.....igen. Bara tittar och tittar och letar, men alla flygpriser är så deprimerande höga. Men skam den som ger sig......
Telefonen har varit väldigt tyst idag, men såklart skulle det ringa en minut innan växeln stängde och då blev det tio minuters "övertid".
Hann utan problem med second hand, träffade en av makens pensionärsvänner i butiken och sa att det blir nog inte så dyrt idag. Hade en pryl för en femma i korgen. Gick sen till nästa hylla och där fanns perfekt julklapp till någon/några (tyckte iallafall jag) och då blev korgen fullare än full.......
Vid hemkomst hade jag besök i hela trädgården av And-gänget, de har inte visat sig på flera veckor. Men de drog snabbt vidare till grannen, som är väldigt förtjust i de små liven (not). Hoppas det blev en "givande" visit.
Inga stekte upp ett paket fläsk som blir matlåda till imorron med bruna bönor och liten kvällsmats-portion nu.
Ska sen slå in alla födelsedagspaketen, så det är klart tills lördag.
Dumburk nästa efter det, med kaffe och en rostad macka (om det finns nån.....).
 
Maken har återförenats med den här typen, som bara ville ha kameran då de var här för två veckor sedan.
 
Han är stor nu, åkte hem för att börja på "dagis".......
 
Tre paket till födelsedagsbarnet och tre paket (ett var) till de andra som redan fyllt år i år. 
 
Ute och väsnas idag också, nu med en "kompis" i släptåg.
 
 

Gick ju ganska fort.......

.....tiden till att det blev lunch.
Idag var det lördagsrester i lådan, imorron blir det söndagsrester. Kanske lite traditionsenligt tvärtom om man beaktar att idag var det fläskkött med kantarellgräddsås och imorgon blir det fisk med potatismos.
Men det blir nog bra oavsett och huvudsaken är väl att man inte alltid behöver ta tag i nästa dags mat såfort man kommer hem.
Idag ska jag ta vägen förbi kompisen är det tänkt och dricka lite kaffe, samt "prata ikapp". Vi har inte lyckats få ihop till gemensam fika på långt över en månad nu.
Mycket att "glappa om" alltså..........
Men först lite mer arbete ett par timmar och därefter en snabbis till affären för att införskaffa nya tevetidningen.
Solen skiner, hoppas det är lagom varmt för att sitta ute till fikat. 
Det var tillräckligt varmt för att sitta vid husknuten och tjata på, mellan tuggorna (goda mackor) och lyssna först på lågt flygande helikoptrar som väsnades. Därefter två fåglar av okänd sort som också väsnades högt ovanför våra huvuden. På hemvägen såg jag sen två tranor på åkrarna vid kyrkan.
Köpte en paj till kvällsmat samtidigt med tevetidningen och nu ska jag bara brassa lite pulvermos till morgondagen.
Maken har inte börjat packa än, men han drar på barnbarn-uppdrag till Stockholm imorron. 
Nu kaffe och fåtölj med dumburks-underhållning.
 
Korsande spår på himlen igår kväll.......
 
Kvällsmat........
 
 

Söndags-agenda........

........fick bli sovmorgon för min del, medan maken var och jobbade åt Fagersanna IF som var värdar för en-milavandringen. Vädret visade sig välja att vara vått, så det kom inte så många vandrare.
Lagom då han kom tillbaka hem strax före tio klev jag permanent ur sängen och startade frukost. Även han blev inbjuden att delta och trots att det vart tredje frukosten för hans del tackade han ja och åt upp vad som serverades.
Själv satt jag sen en stund och tänkte.......men så tog jag ett beslut och städade (nästan) hela huset.
Först en runda med dammsugaren, men för rättvisans skull fick även moppen vara med lite senare.
Ett ganska svettigt göromål, så även jag fick en rengöring när det var klart.
Tvättmaskinen är på hugget och ville ta sig an ett par vändor även idag, så varför inte passa på.
Inga fick fixa middag, medan jag agerade arbetsledare. Idag blev det "barnmat" stekt rödspätta som sedan fick koka i gräddmjölk, serverat med potatis. Varje gång mor och far åt strömming, fick jag och min syster "skädda" tillagad precis så, istället.
Nu är det bara en timma kvar innan min match börjar (maken avstod från att åka och titta på sin). Funderar lite löst på att göra nån "hälsodrink" innan dess.
Färdigfunderat och det blev drink på rester. Vattenmelon, annanas, lite glass och grädde. Smakade inte så mycket, men då var den ju inte äcklig iallafall......
Det blev ett högre "kacklande" på fåglarna i närområdet, så jag tittade ut. Såg en rovfågel av okänt märke segla över sjön. Det var inte första gången. Den har väl kommit på att det finns gott om "mat" i våra trakter, att återvända med till skogen på andra sidan sjön.
Ja för vi har alldeles för mycket fåglar runtom här: skränande måsar(försommar/sommar) änder, kajor, kråkor, kanadagäss, skator och svalor, samt alla andra småfåglar därtill.
Nu kaffe på "glass-drinken" (har lite kvar......sparar) och match mot Arsenal.
Sen bara att invänta den efterlängtade måndagen ..........(not!)
 
Dagens variant strax före elva........
 
"Barnmaten"......fattas bara potatisen.
 
Kaprifolen (det som blev kvar efter sekatörens framfart igår) letar sig ånyo mot grannens förråd.
 
Militärhelikopter över sjön.
 
"Rest-drinken" serverad......
 
Fortfarande en ansenlig mängd båtar i farten på sjön, här en som återvänder till hamnen.
 
 
 
 
 
 
 

Slö lördag, eller inte......

.............beror på hur man ser det. Ordentlig sovmorgon, tillika frukost och sen ut med sekatören en sväng. Skulle bara ta bort utblommade tistlar vid trappan, men "fick smak på mer" och gick på upptäcktsfärd runt huset.
Hittade en vildvuxen kaprifol, som till och med vuxit ända in i grannens förråd genom ett hål i väggen. Den fick bli nästa offer och några grenar från vindruvorna åkte också med, samt utblommade prästkragar.
Nu kan man se alla klasar som mognar som bäst. Bara väntar på då det går att göra lite juice, om någon vecka kanske.....
Nästa offer blev vinkrusbärsbusken och vinbärsbusken. Vid det laget hade maken lyft från datorn och kom även han ut i trädgården. Han plockade fram kompostkvarnen och tuggade grenarna, sen var det gräsklippar-svävarens tur att få motionera lite, nere i slänten.
Under tiden gjorde jag middag: Fläskköttsskivor i kantarellgräddsås med tillbehör. När tvättmaskinen och diskmaskinen börjat jobba, tog jag en date med duschen och nu slö-tittar jag på engelsk fotboll, medan ljuget tar form. Maken har återgått till datorn han också.
Lite allt möjligt att se fram emot tevemässigt ikväll, bl.a. Mord i Midsomer (och Lotto-dragning såklart).
 
Lördagens start........
 
Den vissna rosen har fått nytt "höst-liv".....
 
Nu har jag "klippt fram" klasarna och hoppas på snabbare mognad.....
 
Högre upp, ännu fler....
 
.....även björnbär på gång.
 
Först "leker jag lite" med den här........
 
....sen tar vi den här.
 
Middag......
 
En kålfjäril på besök i glashuset..........
 
och massa "kakor" till kaffet.
 
 
 

Får bli en.......

.....ordentlig funderare innan jag tar beslut om knä-operation och samtidigt ett nytt försök med träning och lite annat innan jag bestämmer mig för det "drastiska".
För att fira att det är fredag verkar det bli heldagsregn, men det tänker jag inte låta mig nedslås av.
Förmiddagen har varit lite sådär, sallad och bigarråer tror jag inte var helt rätt kost om man säger så.
Kollegan kom och bad om huvudvärkstabletter, så mitt "handväske-förråd" är slut nu. Själv har jag ännu inte någon huvudvärk, men kanske att vädret påverkar måendet en aning.
Idag är planen att bjuda magen på pil-pil vid hemkomst, men då måste jag ta vägen om affären först och köpa till en del. Vin kanske också smakar bra, men det finns redan ett lager hemma.
Sen får vi se vad det blir i helgen, inga fasta planer, men eventuellt lite lösa. Maken ska dock på fotboll under söndagen och det ska visst jag också ser jag. Liverpool har hemmamatch på söndag. Så första parkett i fåtöljen för att lyssna på "You'll never walk alone" och sen match........
Nu hemma, pil-pil förberett men vi väntar en stund innan vi gör klart. Den som väntar på nå't gott.......
Först ska jag se om det har blivit någon lön på kontot. Det är alltid trevligt.....så länge de varar, slantarna.
Egentligen är de ju redan slut och även nästa lön.....och nästa......säger bara tak.
 
Förberett för fredagsmys........
 

Då var det dags........

......att förbereda sig för besök på ortopeden. Mera mentalt då menar jag för vad de kommer att säga och ge för förslag.
Annars ska även meddelas att jag ljög lite igår angående hur många blåbär vår buske levererat i år. Pratade med maken och sa att jag lämnat det ena bäret till honom av de två, men då sa han att han ätit flera stycken!
Nu var det ändå inga mängder, det hade jag redan koll på, men fortsättningsvis blir det "finders keepers"  som gäller alltså. Först till kvarn osv.......
Men en stilla undran: Är det ett förlegat tankesätt att se till att "alla ska få smaka" eller få sin berättigade del av vad det vara månde. Jag tycker dock fortfarande att man ska ha ett sånt tänk.
Och inte blev man mycket klokare efter att ha träffat ortopeden. Jo det är såpass illa att vi kan operera, men jag har sett värre. Sen skulle jag veta att ca 20 procent inte blev bra i varierande skala. Alltifrån helkört med flera operationer, till bara kvarstående ont/svullet i största allmänhet. Rehabtiden efter sjukskrivning 2-3 månader var sedan upp till ett år oavsett. Ingen lätt sak att ta beslut om. Får fundera lite, prata med en till som gjort detta ganska nyss och testa mig fram med träning/rörelse i någon form i-väntan-på/ -eller istället för, om det blir bättre. 
Ja det går runt i huvudet, har ju iallafall inte ont i viloläge nu.........mycket att väga in alltså.
Glömde grönsalladen hemma i kylen, avsedd till lunchpajen (i fykantig låda). Den fick istället utgöra basen till min kvällsmat då.
Sen var jag på grönsakshuset och fixade efterrätt.......... samt en saltgurka till morgondagens frukostmacka.
 
Morgondimma väller återigen in över sjön......
 
Ser ut som om Strandstadens hus och hamn ligger "inbäddade" i bomull.
 
Sundare livs-stil på gång..........???? vem vet....
 
 

Kanske lite optimistiskt........

..... att välja en sommarklänning med slits till knät idag. Även om jag sitter inomhus känns det aningen kyligt där om benen, vilket påverkar så man sitter och "småfryser" en smula.
Mulet är det utanför fönstret, om än med lite blå sprickor här och var, solen verkar dock svårflörtad.
Alldeles ensam på kontoret idag igen, men jag är ju van så inga problem.
Snarare dags att vänja sig vid att det framöver kommer att vara vanligare med flera på plats samtidigt.
Ännu inga konstiga eller otrevliga samtal idag, men de kan komma då man minst anar det......
Som den som hade en full container för nån vecka sedan, ringde och sa att hen hyrde av en konkurrent till oss (och namngav firman), men kunde vi tömma??
Nej det kunde vi inte svarade jag då, men du kan få telefonnumret dit av mig. Då tittade hen ut genom fönstret och sa: "Ja det står ju på containern"............ Liten tankevurpa, eller?
Inga hittade köttfärssås igår i frysen och kokade spagetti till min matlåda idag. Strax varmt så jag får lite mat i magen. 
På hemväg "kopplar jag nog av" med lite matkomplettering, innan det är dags att ladda morgondagens matlåda och sen bänka sig till lotto-dragningen.
Imorron först lite jobb (nästan hela dagen) och därefter date på ortopeden.........
 
Efterrätt.....jodå det finns fortfarande många bitar kvar i påsen som inköptes för snart två veckor sedan.
 
Det har börjat mogna........
 
......och en del av bladen börjar skifta i höstfärger.
 
Men snart blir det druvjuice.......
 
Två blåbär blev det på våra buskar i år. Det ena har JAG ätit upp nu.........
 
 
 

Nu kör det ihop sig.......

.....lite, då jag har en snabbtid hos fotvården också på lunchen. Men ska nog hinna både den och att göra mig populär på banken, samt äta soppa, innan jag åter tar mig an sophämtningen fram till hemgång och besök på second hand.
Innan dess var det besök på kontoret av en chaufför som jag bara pratat med i telefon i stort sett varenda dag sen  början av sommaren. Nu har båda ett ansikte på vem det är vi pratar med fortsättningsvis, alltid trevligt.
Inte gick det att fixa till på ett enkelt sätt, mitt ärende på banken. (Men vem hade egentligen trott det, om man tänker efter). Blir att invänta början av september för avslut av fastplaceringen först och sen börja om från början om summan ska ändras. Gick inte att lägga automatisk order till nästa vecka......
Positivt är väl ändå att jag nog kan ordna det själv via internet då, utan att behöva prata med någon och sitta i telefonkö.
Findus soppa (broccoli & ost) var helt ok, men kontorshunden tittade konstigt på mig då det inte fanns något kvar att slicka ur (men hon försökte).
Man vet aldrig vad som väntar då man "lyfter luren". Först var det en som laddat ordentligt och gick redan på högvarv, innan jag fått adressen som blivit missad. Men bilen var precis i närheten så det tog inte ens tio minuter innan det var tillrättat. Betvivlar dock att vederbörande var nöjd.......
Sen ringde en som inte fått tömt på fem veckor, (åtgärdades i fredags) men hen var inte nöjd ändå. Men betalar man bara för var fjärde vecka och inte använder sin bruna tunna (fast man har en), kommer vi inte oftare, förklarade jag då.
"Vi har vildsvin och det går ju inte att prata med ett "döhuve' det förstår jag nu" blev svaret. Varpå jag höll med och avslutade samtalet.
På second hand blev det bara två blomfat idag för en femma.
Maken hade varit på pensionärsträff med gamla postkollegor, de åt lunch (som vanligt) på Stampens Kvarn i Hjo.
Nu blir det strax räkmackor, för Inga är (trots allt) på bra humör idag. Kanske kan vi äta dessa på altanen till och med.
 
Slits inte så hårt, ser Ni alla spindelnät........
 
Räkmackorna med ägg.
 

Önskningar.........

......kan vara av många olika slag. För egen del önskade jag mig inte måndag idag, men det var vad som erbjöds (visserligen i vanlig ordning, men......) och då är det bara att "gilla läget".
Men ibland kan man uppfylla en del "önskemål" snabbare än beräknat och olika äro det som efterfrågas.
Senare denna vecka yppade sig idag akut en möjlighet, att "bjuda på" en sopbilsrunda för ytterligare en pensionär (än de som redan testat/testar). Detta efter ett "förfluget uttalande, att det kunde vara kul" för det gjorde jag som ung.
Nu får vi se vad hen tycker......... efteråt: Var det nostalgiskt kul, eller bara jobbigt?
Annars är det hektiskt som måndagar brukar vara, dock med en något lugnare telefon. Den får inte "fnatt" lika ofta längre, men läroperioden gör att det måste få ta tid att smälta alla variationer av inkommande ändringar för nye kollegan och då går tiden fort i alla fall. Och varje enskilt ärende gör av med tredubbel tid.
Learning by doing....... är en mycket bra metod, om man får hållas i sin egen takt och ta in. 
Äntligen hemma efter ett stopp för lite mat och ny tevetidning. In med två bakpotatisar i ugnen, sen ljuga klart var tanken medan dessa bakade. 
 Men se det hanns inte med, för att ha bank på nätet är ingen "quick fix". Skulle bara fixa en enkel sak och fråga nå't annat. Men inte fick man prata med nån inte. Bara återvända till nätet och fixa ny telefonkod (nu pratar vi Swedbank som inte används så särskilt ofta). När det var "kirrat" ringa igen för att använda denna, då säger telefonsvararen: Vi jobbar så fort vi kan, den beräknade väntetiden är tjugo minuter och du har nummer 73 i kön.
Vilket innebär: inte bara kvällens agenda förstörd (även om jag la på luren), utan också lunchen imorgon då jag måste besöka bankkontoret i Tibro istället. Visst är det lysande med alla förenklingar.........
Så irriterad....... räkröra och potatis smakade iallafall bra och nu kaffe i fåtöljen.....med GODIS!
 
"Mystisk" morrondimma över sjö........
 
....eller kanske bara mysig.
 
Smakade iallafall bra....egenhändigt gjord räkröra, så det så.

I stort sett ingenting.......

....... har jag gjort idag, mer än att laga frukost, glo på datorn och laga middag. Sov gjorde jag dessutom rejält i morse.......
Maken drog på bortamatch i Våmb, med Fagersanna IF:s  B-lag och jag väntar på matchen Tottenham-Chelsea som börjar om en stund. Det är skönt att inte göra någonting också, men det känns lite som "a waste of time" samtidigt.
Vädret har inte kunnat bestämma sig heller, spöregn varvat med strålande sol. Just nu är det solsken.......
Men fler mörka moln är påväg åt det här hållet.
Trots allt regn hade det inte samlats ens en millimeter i den nya regnmätaren jag handlade igår.
Kvalitén på köttet jag köpte i gårdsbutiken, höll vad slaktaren lovade: "Är du inte nöjd, får du pengarna tillbaka".
Ingen orsak alltså att åka tillbaka för att klaga, men desto mer för att handla igen.....
Kan dock inte säga att jag längtar tillbaka till kontoret redan imorgon. Några extra lediga dagar hade inte varit fel.
Lotto-rapport: Symötet vann 25 kronor igår.......
Nu fotboll från Tottenhams "reserv-arena" Wembley, då White Hart Lane byggs om hela denna säsong.
Detta var redan påbörjat i januari, när vi var där med barnbarnet......
 
Frukost söndag, idag serveras det nypressad grape-juice......
 
Gris-rostbiff serverat med tillbehör.....
 
Herr Groda håller numera ordning på millimetrarna.......
 
Snigel på platt-promenad.......
 
Kvarglömd takläggar-såg hämtas troligtvis imorgon, när bossen ska komma och inspektera efter att maken hade vissa funderingar.
 
 
 
 

Ångrade mig........

.....då jag kom fram till Blåbärsgården.
Frågade maken i morse, men han var inte så sugen på att plocka blåbär, då ringde jag en kompis men hon var på Gotland, så då beslutade jag att åka själv.
Åkte några småvägar, inte fullt ut som jag bestämt från början, men kom fram utan större problem iallafall. Möttes där av en "invaderad" gård med bilar överallt. Orka......tänkte jag då, vände och drog till "Hackspetten" för att kolla hantverk istället, samt fråga om den där spegeln......
"Ödsligt va'?" hade de kallat den, då för 15-20 år sedan minst. Det var en bildhuggen ram som såg ut som en stenvägg, från ett gammalt slott och där satt en ödla och speglade sig. De hade bara gjort en och den köptes av en herrgård inte så långt härifrån. Undrar om den finns kvar där.
Köpte några smågrejer och fortsatte sen mot Hjo. Netto, Hem&Hobby och loppisen i rondellen fick besök, men handlade inte så mycket,(på loppisen ingenting).
Tog en avstickare till Spännefalla gårdsbutik på hemvägen och handlade två köttbitar, samt vildsvinskorv (salami-style) 
Köpte en hamburgare i Tibro och anlände hem strax innan Fagersanna-matchen började som maken redan åkt till. Fick förklara vägen för en bil (bortasupportrar) som åkt vilse och frågade var fotbollsplanen låg.
Nu blir det riktig fotboll (hoppas jag) Liverpools första hemmamatch för säsongen startar om tio minuter.
Senare ikväll blir det fiskmiddag.
 
"Fusk-mackor" där både svamp och brödkaka är köpta, men smakade bra ändå. Tomaten dock, från egen odling.
 
Lördags-frukosten är serverad.......
 
Hackspettens hantverkshus.......
 
......med lite av varje.....
 
....att inhandla om andan faller på. Vilket den gjorde, men andra saker än dessa följde med hem idag.
 
Utanför fanns det nyfikna kor.......
 
Påväg mot Korsberga och Hjo......
 
Här åkte jag in......
 
Där till vänster ligger gårdsbutiken.......
 
......med en välfylld chark-disk.
 
 
 
 

Återigen fredag........

.....och återigen "grus i maskineriet" på personal- och fordonsfront. Telefonen ringde halv sju och kollegan frågade om jag hade nån på förslag, eller om maken var sugen på sophantering.....igen.
Tyckte inte jag ville väcka honom och föreslå en dag i regnet, att springa efter sopbil så det fick väl klara sig ändå kom vi överens om, när ingen inringare fanns tillgänglig.
Sen väl på plats på kontoret, kom en av chaufförerna in och sa att "han hade en bil till salu" för tekniken strulade.
Kollegan och han kollade, ringde efter reservdel och pillade lite så halva tömningsfunktionen kom igång.
Men detta resulterade alltså i att rundan fick köras två gånger, efter byte/"lån" av annan bil (när den var klar för dagen med sin tur). Reparation kvarstår, måste göras såfort reservdelen kommer. Utlovad till måndag... med posten, vad tror vi?
Men nu skjuter vi problemen framför oss till måndag och tar helg.
Köpte varsin Budapest-bakelse hos "Bagar'n" och nu är vi fika-mätta. Solen skiner en aning på altanen och där sitter maken med montering av senaste trädgårds"leksaken", en lövblås/sug.
Inga ska strax rensa kantarellerna inköpta igår och senare i kväll (kanske till ett glas vin) blir det svamp-macka. Tror säkert att den smakar lika bra som om jag hade plockat dom själv....i skogen.
Landning i fåtöljen, med dumburkstittande följer och imorron får vi se vad vi hittar på. Sovmorgon är en självklarhet iallafall att starta med........
 
Fredags-fika efter jobbet........
 
"Titta vad jag hitta' i bilen"..........
 
Nu ska här testas......Var är löven??
 

Dags att ta fram mutorna igen......

......för nu är det back to tråkjobb, som gäller. Rätta register tar aldrig slut.... 
Men jag har faktiskt kunnat hålla mig ifrån godiset, i alla fall fram till lunch. Nu är de hemmagjorda hamburgarna slut, med viss hjälp av kontorshunden.
Ena kollegan åt samtidigt och han körde gourmet-variant (pan-pizza) idag. Chefen däremot har en viss förmåga att närapå glömma av att äta.
Då jag åkte i morse var maken för en gångs skull ur sängen och hämtade sig frukost, men återvände. Kanske att det blev "återfall" i sömn efter mackor med kryddost och kaffe. Eller också fick han nå't gjort......
Efter en relativt lugn dag, blev det ändå drygt en kvart övertid, då chaufförerna "dräller in" med frågor och nye kollegan behöver stöd i sin läroprocess med datasystemet. Den här dataexperten (hahahaaha) får då rycka in och förklara.....
Inga problem, gör jag gärna för i sista ändan har jag ju en väldig nytta av detta också. Han har min sympati, kommer ihåg min egen trevande start för över två år sedan och det har bara blivit mer att hålla ordning på sen dess. 
Godispåsen har stått orörd hela dagen dessutom, bara så ni vet......
Åkte vägen över Netto för en del kompletteringar på matfronten och då jag kom hem hade precis en av kompisarna varit här och trodde jag var hemma (eftersom "stora" bilen stod på gården). Men hon skickade ett sms och vi bestämde hon skulle återvända omgående.
Jag gjorde en smoothie på frukt och turkisk youghurt, som vi avnjöt ute på en något kylig veranda. Solen kände sig inte bjuden av någon anledning tydligen, men det blev en avslappnande stund iallafall.
Inga fick bråttom att fixa klart spagetti till imorgon och steka en korv. Sen skivade jag nyinköpt saltgurka till en smörgås, innan fåtölj-landningen.
Imorron är det fredag............ 
 
Om man tittar in hos "Blommans", kan man gå därifrån med en del gott........
 
Veranda-smoothie......
 
Så startar kanot-träningen......
 
Kvällsmat........
 

Ny onsdag........

.......påbörjad och nu efter lunchavbrott med "spontan-pyttipanna" i matlådan är det bara resten kvar av arbetsdagen. Att det blev matlåda får väl tillskrivas makens bristande entusiasm för stek. Vilken stek det än må vara, så föredrar han helst något annat. Igår hade det blivit några bitar kalkon över och en potatis, som han erbjöd mig istället för att ta repris på sin tisdagsmiddag.
Tillsammans med två ägg blev det en "pyttipanna-omelett"...typ, med småtomater, i en snabbtillagad matlåda under en reklampaus på teven.
Så var det dilemmat avklarat och fyrkantiga lådan får vara kvar nån mer dag i frysen istället.
Fullbemanning på kontoret även idag (nästan hela dagen) känns lite som en lyx, att gärna vänja sig vid.
Det börjar yppa sig möjligheter att göra förbättringar på många plan, som varit planerade att ta tag i sen långt tillbaka.....positivt.
Sen lyckades det bli en halvtimmas övertid iallafall. Mycket beroende på inkommande chaufförer med frågor och därefter lastning av tunna i den egna bilen, för transport i grannskapet på hemvägen.
Inga tog ett pass vid spisen, så nu finns hamburgare med brunsås till imorgon och köttfärssås till fredag.
Lottodragning "att se fram emot" och grundad med två alvedon i morse är jag (för att vara jag) ovanligt rörlig fortfarande fast det snart är ett halvt dygn sen piller-intaget. Vill till att uppskatta positiva bitar då de yppar sig........ 
 
I morgonregnet vid sex-tiden, kunde det skådas ett tält som övernattade vid vattenbrynet.
 
"Tråkbelöning" för själsdödande registervård..........hur många gånger kan man skriva exempelvis Gössäter Gössätersvägen innan man dör av leda?
 
Inga "tog tag i't".............
 
 
 

Dags att ta sig an........

......tisdag, dag nummer två i arbetsveckan. Strax efter klockan sex i morse råkade jag titta på termometern, den visade "hela" sju grader. Nu är det visserligen fortfarande på plussidan, men aningen snålt tilltaget tycker jag nog.
Idag är det sen både fotvård och fyndmöjligheter att se fram emot, men först alltså en hel arbetsdag att klara av.
Solen skiner i alla fall, så något varmare kommer det säkert att bli framåt dagen.
Nu blir det mat, hemmalagad kalkoncurry från i lördags.......
Och lite konversation till maten, då vi har lyxen av att vara två som lunchar samtidigt idag på kontoret. 
 Efter fotvården direkt till second hand och där blev jag direkt stående för en pratstund med en kollega från boendehandledartiden (som nu bor på annan ort) och tillsammans med henne också ett av "barnen" från den tiden. Nu är vederbörande vuxen, studerar och jobbar för fullt, så roligt att se.
Hade precis pratat färdigt, då kom nästa......... dessa hade färska nyheter att berätta. De skulle bli Hjo-bor ganska snart. Ja man träffar många och får veta mycket, på "informationscentralen" Candela.
Maken hade "pulat" lite i trädgården och lade sig precis i badet.....dt brukar bli ett tag.....
Nu macka, ädelost-röra med päron och en youghurt-smothie till efterrätt, sen fåtölj. Får bli fyrkantig låda till lunch imorron........
 
Bara smoothien kvar nu och så lite kaffe på den......
 
Eller vad säger du "Ibbe"......gott med mat va?  Morfars pannkaka i skålen (foto sen senast de var här)

På't igen.......(och drama).

.....en hel veckas arbete ligger framför mig/oss och givetvis skiner solen inbjudande där utanför kontorsfönstret.
Dramatiskt värre startade morgonen utanför nämnda fönster, då det började ryka och bolma på andra sidan Fågelviksleden. Det brukar ryka lite då och då därifrån men nu var det mer än vanligt så jag tog kort på det.
Strax kom även brandkåren och det visade sig vara en parkerad pick-up som börjat brinna. Detta kunde man läsa på nät-SLA, ganska omgående. Bara lite rökskador på bilar intill, men annars ingen skadad och tämligen fort släckt.
Strax ska jag stoppa i mig lite mat och sen åka ner för provtagning inför knä-tiden på ortopeden om drygt en vecka.
Maken är fortsatt på utflykt (i norra Uppland idag) men har aviserat att han återvänder till "basen" framåt kvällningen.
Nu är jag "nystucken" och hann även med att reklamera de extranycklar jag lät göra för ett halvår sen, som inte gått att använda. (Hur vi än har lirkat och försökt.) Då återstår alltså att ställa det nya paret på prov, vid hemkomst.
Men först några få timmar kvar av jobb-måndagen.......
Som mestadels ägnades åt "registervård" (dvs. ändra/justera felaktiga/ofullstäniga adresser) då telefonen varit märkligt tyst idag. Nu har ju även den nya kollegan haft kontorstjänst idag och jag har släppt några samtal till honom emellanåt.
"Learning by doing" heter väl den typen av pedagogik.......
Han provar, frågar ibland men då vi går igenom tillsammans har han gjort det mesta rätt redan. Det svåraste är att komma ihåg alla registreringspunkterna och sen vilka som ska informeras i varje enskilt fall.
Åkte och handlade lite färskvaror på hemvägen och en sallad, som jag varit sugen på sen i fredags.  Förutom färskvaror, så hade affären en hög med garn, både billigt och i fina färger. Som nästan alltid får jag då en "vision" och kan sällan gå förbi utan att det slinker med lite, till något nytt projekt....så också idag.
Men 6 kronor nystanet, är ju ingenting! så kostade inte ens en femtiolapp extra........
Nu är jag dessutom proppmätt, efter att bara ha ätit ena halvan av salladen. Resten kan maken ta till "nattamat" när han dyker upp.
Nyckelkopiorna funkar båda två, om än lite motvilligt och lirka får man fortsatt göra. Men den här gången går det att rubba nycklarna i låskolven.........
 
Söndagskväll......ingen dramatik, bara lugnt och rofyllt.
 
Det kommer mer rök än vanligt och från "fel" del av byggnaden, än vad det brukar......
 
Det tilltar och dramatiken ökar.......
 
...tills brandbilarna kom och då tog det snabbt slut alltihop.
 
Kan ni se projektet som jag ser? Väldigt uppenbart......återkommer senare då det är klart.
 
Hälften är kvar, så maken blir säkert mätt han också........

Halvdag shopping........

...... var det innan jag nu avslutar dejtandet med tvättmaskinen, för det blev ytterligare två maskiner att köra...... över till idag.
Solen kom på besök en halvtimma runt fem igår, men försvann lika snabbt igen.
Lottoutdelning blev det ingen alls igår och medan jag konstaterade detta, kom det rapport från maken om en första "blues-sittning" på Engelen. Sen visade det sig att han avslutade med en kvälls-spelning på Sankta Clara efter denna (och ytterligare en öl....).
Själv satt jag framför teven och glodde på friidrott, utan alkohol-intag. Det klarade jag av i fredags, två glas blev det då....
Solen sken då jag klev ur sängen, men lagom till avfärd mot Skövde för shopping, kom regnet. Gjorde ju strängt taget ingenting, då all sån aktivitet låg inomhus.
Började med att panta två kassar flaskor, så nu kan vi "spara" igen, sen en genomgång av rean på Cassels, som resulterade i några plagg till bara mig. Därefter H&M för några småsaker inför stundande barnbarnsfödelsedag.
Som avslutning på Elins Esplanad ....ICA Maxi, innan slutligen Ö&B för främst tvättmedel.
För det har ju tagit en del på den varan senaste veckan. Först alla barn med sölande beteende och sen efterdyningarna hela gårdagen (och idag), då tar det ganska hårt på förrådet.
Nu skiner solen igen, Tottenham vann sin match och Man United leder efter första halvlek.
Till middag idag "fick" jag kalkonstek med tillbehör och till kvällsmat igår bjöd Inga på "spontan-soppa" (broccoli, blomkål, lök, potatis och ädelost). Det som blev kvar fick bli frysmat för framtiden. 
Nu ska jag försöka njuta av den sista ledigheten(?) innan det är måndag igen........
 
"Spontansoppa" med salamibitar igår.......
 
Varför ändra "vinnande koncept", kör därför repris på lördagens frukost-meny.
 
Hamnade bakom de här i regnet in mot Skövde. Säkerligen deltagare från "British meet" i Karlsborg i helgen.
 
Många vita bilar som var och handlade, en av dem är min.....

Heldagsdejt........

.......med tvättmaskinen blir det nog idag. Visserligen inleddes den inte förrän klockan tio, men det är fortfarande kö i tvättkorgarna. 
Maken drog iväg inatt och jag hoppas att de hann i tid till sonens flyg. Var uppe och tjatade på honom att ge sig iväg så det fanns marginaler. Jag är aningen nojig med sådant då det gäller den typen av resor, medan han har en (i mitt tycke) alldeles för "laid back" attityd. Har dock inte hört något, så det gick nog bra och han sover säkert igen nu uppe i Stockholm.
Inga drog igång matlagning, innan hon satte frukost på bordet. En kalkonstek och en currygryta-kalkon finns nu i kylen och vädring pågår i sovrum. Detta innan nybäddning och rensning av all spindelväv och frön som blåst in genom det öppna fönstret.
Tvätten från i förrgår fick somna i garderob och lådor redan igår, medan tvätten från igår nu väntar otåligt på samma ynnest.
Snabbrensning av grönsakslandet, har givit ordentlig plats till den megaplanta pumpa, som växt sig stark i skydd av bönor och sallad. Den blommar nu med sina vackra stora gula färgklickar, i det gröna bladverket. Halva grönsakslandet är "ockuperat".
"Takgrabbarna" hade glömt kvar en väl använd såg mitt på vår soptunna, upptäckte jag då soppåse behövde slängas.....igen.
Uppehållsväder och 17 grader, men mulet inbjuder inte till något särskilt utan jag fortsätter väl med "domestic chores" i väntan på att nån bättre idé dyker upp.......
Kollade Liverpool mot Watford på bortaplan. Inte helt nöjd med resultatet (3-3) eller kvalitén på fotbollen. Det är nog inte Liverpool heller. Men det kunde ha slutat ännu värre så........och säsongen är lång.
Inne på tredje tvättmaskinsladdningen nu och minst två till står i kö........skönt man inte behöver skrubba förhand med tvättbräda som förr (hahahaaha).
 
Helt ok fåtölj-utsikt igår kväll, men kommer troligen inte att gå i repris idag......
 
Slutligen serverade så Inga lite frukost.....
 
Vår alldeles "egen" myrstack vid stubben i slänten, där den andra stortallen stod förut. De vill inte flytta....
 
Björnbär på gång......
 
....så även lingon.
 
Pumpablommor i grönsakslandet.......
 
.....här en extra stor i närbild.
 
 

En del har semester........

....att se fram emot nästa vecka, så är det med sonen och några av hans kompisar. De ska till Skiathos, Grekland där de även var förra sommaren vid den här tiden och kom hem väldigt nöjda.
Maken ska i natt skjutsa dem till flyget och sedan fortsätta på egna äventyr däruppe i huvudstaden över helgen.
Han passar på att låna lägenhet centralt, då innehavarna är i fritidshuset.....mera blues månne?
Sen undrar man hur en del människor är funtade (apropå gårdagens inlägg).
Förutom att vara otrevlig mot fler än en kundtjänstkollega, mer än otrevlig mot mig (två stycken) så uppdagades idag att vederbörande jagade sopbilen igår och tjatade till sig tömning i alla fall (bakvägen så att säga) och när chauffören kom till adressen hade de klistrat en skriven förolämpning (riktad mot företaget) på tunnan.
Allt detta trots att de själva var orsak till utebliven tömning och inte ville betala för vårt extra arbete (enligt angivet regelverk).
Blir man arg, eller blir man vansinnigt helförbannad? Men vi får väl se...... hur det slutar.
Har nu ätit lite blodpudding till lunch och funderar på om det ska inhandlas något "smaskigare" att ta med hem för kvällen.
Hann också handla lite livsmedel på lunchen och var då så pass upprörd, att jag tyckte det behövdes en påse godis att lugna ner mig med. Nu kommer den påsen att räcka länge, för efter bara några bitar känns det lagom.....
Kan vara bra att ha ett "lager" på plats tills nästa gång man blir heligt förbannad.
Hemma går det långsamt med takläggningen. Det är varmt däruppe säger dom, vilken överrraskning.......
Men kommer man inte och börjar förrän vid halv två, kanske det inte är så konstigt med värmen.
Men göra färdigt får de allt ta och göra innan de drar och sen var det alla spikar som ska rättas till i andra taket. De som sticker ut både här och där.........
Men jag tänker inte gå ut och tjata, det är delegerat..........och nu påtalat för berörda. Skulle fixas nästa vecka.....
Lite kinamat från Bell Pepper har precis landat i magen och vinet börjar verka........
 
Helt ok, risrätt med kyckling, lagom kryddat för min smak.....
 
.....och vinet är halvvägs drucket ur glas nummer ett, vi får se om det blir fler...... 
 

Mera tak........

.....att justera/reparera är det hemmavid idag. Vi får hoppas att de gör ett bra jobb och att maken håller ordning på dom. Sen är det ju att föredra om regnet uteblir helt i en sån här situation.....
För egen del påbörjar jag torsdag på arbetet med assistentkollegan på plats för innetjänst (delvis) för första gången sen han började i juni. Det finns mycket han ska lära sig och telefonen avbryter det ena försöket efter det andra, att få struktur på hur vi hanterar och ändrar i registret. Men lite kanske fastnar i alla fall (han är avsevärt yngre än läro-tanten i alla fall) och skam den som ger sig..... 
Solen har kommit på visit, men gott om moln finns det också, i varierande gråskala.
Ett och annat "åskmoln" ringer dessutom och förgyller dagen. Som den villaägare vars bekanta blockerade deras soptunna tömningsdagen med en parkerad bil (vilket sopbilen rapporterat) och tyckte vi kunde komma nu istället, utan att det kostade något.......
Regeln är: Soptunnan blockerad/ej framställd, tömning först nästa gång vi kommer eller betala för en extra framkörning. Dålig service och otrevligt bemötande tyckte både husägare och blockerande bekant. Det skulle man inte behöva betala för, vi kunde åka gratis........
Om vi felat åker vi gratis, annars inte, svarade jag bara och det passade INTE......... ja vi/jag kan vara väldigt otrevliga ibland............
Sen undrar jag bara när det ska finnas mer än en halvtimmas ostörd tid att lära nye kollegan "the basics" på kundtjänst. Hela tiden "brandkårsgrejer" som kommer emellan, nu kommer hela dagen imorgon också att "gå till spillo" ute i fält, för hans del.
Hemma tuffar takbygget på i solskenet (än så länge) och vi har blivit av med gammal ful plåt-skorsten ej i bruk sen jag vet inte när. Maken har tagit sig an innestädning och leksaks"deportering" tillbaka till gästhuset.
Nu återstår.......vad ska vi äta till middag imorron??
Jag vet inte! kommer svaret att bli, (om jag får något svar alls) då frågan ställs till maken........
 
Blev lite soppa och vitlöksbröd över till kvällsmat igår.......
 
Ingen ful plåt-skorsten med avflagad färg nu längre.....
 
Här ligger andra plåtdetaljer och väntar på att få komma tillbaka på taket. Sen har maken gjort slut på all inköpt jord nu igen........gick åt att fylla ut efter borttagna plattorna.
 
 
 
 
 
 

Tröttare än trött........

.....var jag i morse, när mobilen "kvittrade" uppgång. Även om magen börjar på att återgå till mitt normalläge så är det stelt och bär emot, att starta en ny dag alldeles för tidigt.
Dessutom pep telefonen och nya kollegans hårda arbetsinsats de senaste veckorna verkar att ha tagit ut sin rätt (eller hur man nu ska uttrycka att bördan varit långt mer än normal). Så han aviserade huvudvärk och sjukläge, åtminstone idag. Hoppas han piggnar till snarast.
Själv har jag haft besök och bisittare från huvudkontoret idag för att försöka ta ett steg till, med en ny arbetsuppgift att registrera i systemet, som skjutits på framtiden tillräckligt länge. Det har inte varit bråttom men nu börjar det bli skarpt läge inför nästa fakturering. Tror att jag har fattat, efter att ha haft många att träna på, göra lite fel, bli utkastad under registrering, starta om osv.
Nu är det en fyrkantig låda från Findus som väntar i micron och sen några få timmar till, innan jag inte får glömma att gå till hårfrisörskan, då jag "fick en ny chans" klockan fem idag.
Och kontorshunden har inte glömt våra rutiner, hon väntar nu återigen snällt på tröskeln för att "få slumpen".
Mitt under lunchtimman aviserade assistentkollegan via sms att han åter är fit for fight imorron.
Åkte via Bagar'n och köpte med fikabröd till frisörskan, som plåster på såret då jag missade förra tiden. Hade köpt ett extra wienerbröd ifall någon annan var där samtidigt och det visade sig att det var min förra frisörska (för hur längesen somhelst) som var där för "kollegahjälp" med egna frisyren........
Kom i god tid den här gången och vi hann även ta fikan under min klipptid, alla tre. Det var trevligt.
Väl hemma fanns det sen lite liv kvar i Inga och nu bakar en paj i ugnen till imorgon.
Takfirman återvände också idag och redan imorgon börjar arbetet med att lägga nytt tätt tak på gäststugan, då vi via telefon konfererade om offerten vid lunchtid.
Maken skulle på fotboll, så ensam hemma med en arbetande tvättmaskin och icke att förglömma....fåtöljen.
 
Maken tyckte det var viktigare att riva upp gamla plattor, än städa/plocka ordning inne......olika äro prioriteringsordningen.......
 
Paj i ugnen......
 
 

Det är väl typiskt......

.......att magen ska igång och spöka, när man har ledigt och skulle kunnat göra en massa roliga saker.
Men med en orolig lite krampaktig mage, vart det störningar i nattsömnen och uppe säkert tre-fyra gånger. Dessutom trött, vilket även en icke-kunnat-somna-fader bland gästerna, säkert höll med om.
Nå vi kom iallafall iväg till loppisar i Hjo, efter att de tvättat och städat sin bil.
Morfar och de stora grabbarna var nere och badade istället och fixade pannkakor tills vi kom hem.
Sen har de packat bilen och vi har lekt lite med den minste. För storasyster ville bara se spöket Laban på film.
Ett par skor verkade ha fått fötter, så dessa letade vi länge och väl efter, innan grabben slutligen hittade dem i bilen.......
Då det ändå sprangs runt i hela huset, hittade jag DVD:n som stod på och befriade den från spöket Laban, så även han fick följa med tillbaka till fritidshuset. Nu är de på väg och jag är fortfarande väldigt trött, samt har ont överallt. Men det sista är ingen överraskning........mera vardagsmat tyvärr.
Så ska man orka jobba imorgon igen, vi får se hur det utvecklar sig.......
Har precis ätit en tallrik soppa och ska parkera i min fåtölj nu. Plocka iordning och städa av, samt tvätta får vänta. 
 
Behöver ni mer hjälp, pappa?
 
....ok, får väl kolla med mamma istället då.
 
Det blir nog fint........
 
Mera städning och sortering.....
 
....alltmedan mognadsprocessen fortskrider på söderväggen på andra sidan huset.
 
Äh, hoppar över loppisen, tar en tupplur istället.
 
Då hugger vi in på högen brorsan.......
 
Jodå, morfar får godkänt.......
 
Alla på plats.........
 
.....då kör vi!
 

"Vila upp mig".......

.....på jobbet idag, för att åter vara ledig imorgon. Nej inte direkt, men det är ändå en förändring i göromål idag mot igår och lördags.
Framåt kvällningen igår efter en intensiv grillsittning, var det "lagom att landa" i fåtöljen och följa lite friidrott.
Medan jag gjorde detta var grabbarna med morfar nere vid badet. "För det är ingen sommar om man inte har badat i Fagersanna vid Stationsbadet" sa bröderna. Nåväl morfar offrade sig och följde med, men hoppade badet.
Därefter var det bastu som gällde, men det hoppade jag.....
Strax innan dess somnade storasyster i morfars säng vid en barnfilm, medan lillebror ljudligt jagade flugor med en flugsmälla. Tror dock inte att han fick nån träff.
Sen hamnade han hos mig i fåtöljen och efter att ha kollat in en resebroschyr ordentligt, somnade han för tredje gången, även jag satt och halvsov tills han blev omhändertagen.
Då stapplade jag på stela lemmar in till min egen säng och slocknade snällt, för att vakna av mobilens "Välkommen ur sängen, det är återigen måndag".....
Som alltid med mycket att göra, så går dagen fort och chefen är dessutom tillbaka efter tre veckors "semester" (han har väl inte helt kunnat släppa jobbet, även om vi "försökt" vara sparsamma med informationen).
När jag kom hem var det bara morfar och storasyster hemma, de satt och fikade på verandan. Jag fixade också lite fika och satte mig hos dem. Jag vill ha det där ägget sa Ia och jag gick in efter ett hårdkokt som fanns i kylen. Men av hennes min att döma var det helt fel. Det var hennes "Kinderägg" som blev över ,från biobesöket igår hon menade. Bara att gå in och byta.........då var det bra.
Nu får vi se när resten dyker upp igen. De är på visit i Hörnebo och shoppingrunda i sta'n sas det.
Nu stundar alltså en ledig dag, med en "späckad agenda". Det ska fikas i Tidan, kollas loppis i Hjo (och Tibro igen kanske) samt säkert ätas glass i Hjo dessutom.
Sen får vi se vad onsdagen har att bjuda.....jobbmässigt, en hel del misstänker jag.
 
Fortfarande trött och det är bekvämare här än i sulkyn.
 
En grillmästares hårda jobb.......
 
....innan koncentrerad ätning, eller fula grimaser startar.
 
Men, vad försöker du stoppa i mig mamma....?
 
Kanske hinner äta färdigt, innan jag somnar......men förresten, vi ska ju ner och bada!
 
Rätt ägg levererat....efter två mackor och en halv banan.  Nu så!
 
 
 
 

Utflykt till Blåbärsgården......

.......för att både plocka och smaka på jätteblåbären fick vi ställa in, då dottern kollat deras hemsidas uppdatering att det fanns väldigt begränsad tillgång idag.  Ingen idé att åka fyra mil utan att få med något hem.
Istället efter frukost (runt niotiden) åkte mor och far på en cykelrunda som tränings"date", stora grabbarna förlorade sig i datans internet-värld, morfar och småbarnen drog till lekplatsen och jag (tillsammans med parhästen Inga) förberedde lunch (korvgryta) samt lagade X antal jeansfickor från huvudstaden, som sett bättre dagar. 
Hade lite egentid i form av en välbehövlig dusch, innan vi satte oss till bords, då alla kommit tillbaka från sina respektive "världar".
Sen blev det bråttom, för alla (utom lillebror, mormor och morfar) skulle på bio i Skövde och då fick ånyo morfar umgås med lillebror, nu på tu man hand eftersom det behövde handlas inför planerad grillning ikväll.
Mormor drog iväg till Mölltorp och återkom med två fulla kassar.
Hann knappt bära in dessa förrän morfar tycvkte det var dags att även jag skulle få "egentid" med minstingen.
Nu fanns det en alldeles speciell anledning till detta.......
Nej tack sa jag, det får du fixa själv,  men tänkte sen på en liknande situation uppe i huvudstaden, där jag ändå var tvungen att rycka ut och rädda till sist.......
Vi hjälps åt sa jag då slutligen och vi försåg lillebror med en "klämmis-gröt" som inte var riktigt slut, hittad i kylen.
Samtidigt som vi tog oss an "renovering av nummer två" samt förpassade "presenten" i expressfart ut till soptunnan, för den luktade inte rosenvatten.
Nu sover han igen, (för andra gången) i den nygamla sulkyn, framför teven till VM-maraton. 
Strax är väl resten av klanen åter och då blir det mer kökstjänst..........
.....och nu börjar minsten vakna till också.
 
Den här fulingen hittades igår på Fagersanna-loppisen av mor och son.......
 
Två är förlorade i filmens värld liggande i sängen...... medan lillebror testar saker där nedanför.
 
Mormorsbiffar serverades till kvällsmat igår.
 
Frukost.........
 
Jag ska skala mitt ägg själv! och så blev det, alldeles själv till sista skalbiten.
 
Ojdå, slocknade visst igen, när morfar gungade sulkyn.
 
 
 
 
 
 
 

Rundtur med loppis-tema.......

......stod på agendan idag för en del av oss. De små barnen, deras föräldrar och mormor fick i sig lite frukost och åkte sen, först till Tibro second hand, sen till Karlsborg.
På första stället blev det lite dricksglas, en Delft-vas och några kläder. Sen förflyttade vi oss förbi Fagersanna mot Karlsborg och där fick vi uppleva broöppningen innan vi kom fram till deras stora loppis. Hittade en "ny" sulky att ersätta vår gamla (som är lite trasig) med. Det tog dock ett bra tag innan vi fattade hur den skulle fällas ihop, slutligen hittade dottern rätt knapp och hade stadiga nypor att få den hopfälld med.
Där fanns även min kusin från Mölltorp, som lämnat in grejer på baksidan och nu (precis som vi) skulle gå in i butiken på framsidan, då vi var klara med möbeluthuset på baksidan.
Lillebror sov sig igenom hela detta besök och vaknade inte förrän vi nått sista anhalten: Forsvik, för fika var meningen, men det blev lunch istället.
Medan vi väntade på maten, gick jag och storasyster ut för att se när de öppnat vägen för att släppa förbi båtarna som precis åkt "vattenhiss". Vi var och tittade på de stora slussdörrarna och vattnet långt där nedanför, då kom en hund med flytväst och ville hälsa. Den hörde till segelbåten som var i slussen, så matte ropade på den att hoppa ombord igen.
När båtarna passerat tittade vi på hur de fällde ner vägen igen, så bilarna kunde åka. Vi var borta en ganska lång stund, men fick ändå vänta lite till på vår mat.
Storasyster var inte så särskilt hungrig på just mat, utan ville hellre haft fika. Men då sa vi att när maten var uppäten skulle vi åka hem till Fagersanna och fika. Vi ringde morfar som fick sätta på en panna kaffe.
Han och de stora grabbarna åt också lunch, familjepizza från Bell Pepper, det fanns mycket kvar........
Glass och kaffe, samt småbullar i köpt påse blev det, sen gick mamma och en av grabbarna ner till Fagersannaloppisen innan de stängde. Pappa och storasyster försvann för att titta på film, jag och lillebror lekte med alla "vällingklockor" från hyllan i köket, sen tog vi lite pizza från kylen.
Morfar och största storebror är nu på fotboll i Väring och när de kommer hem ska det bli mormorsbiffar till kvällsmat. 
 
De små barnen som knappt behövde betala, åt nästan bättre än de stora barnen på thai-restaurangen igår.
 
Såhär såg det ut när vi var färdigätna.....
 
Vi tittade bara till trädgårdens bär innan frukost......
 
Morfar visade mig var jag skulle plocka......
 
Du brukar inte sitta i våran bil........
 
Vi hälsade bara på robotgräsklipparen, medan ni betalade....
 
Det ser mörkt ut.....inte bara gällande väntetiden.
 
I väntan på pasta och köttbullar.....som jag för övrigt hade önskat var fika istället.
 
Där har Mona-Lisa fått lite sällskap.......
 
Ia kollar broöppning i Forsvik.....
 
Min lunch......
 
"Bobbas" och Ias.......
 
...och till sist mamma Elins Caesar-sallad, med bacontjuv in action.......

Nu kan det väl inte.......

....hända mer? Men se det kunde det visst det.
Halv sju på morgonen pep ett sms i telefonen att en "andreman" på en bil var sjuk. Jaga ny, väcka pensionär som inte kunde, väcka en till som inte kunde, väcka nästa som jobbade med annat idag.
Åka till jobbet och mötas av att Internet inte fungerade, använda privat telefon för att nå omvärlden (dåligt med batteri kvar också som extra bonus). Fick igång tekniken med supporthjälp efter en timma.
Ringde och väckte maken, så nu är han och "pryar" som andreman på sopbil här i Tibro. Vi får se hur det går och hur länge han orkar........
Ovanpå flyter som en kork alla andra uppgifter som ska hanteras, inklusive en aldrig tyst telefon (förutom när internet ligger nere, men då kan jag ändå inte göra något annat än titta på högarna).
Som grädde på moset kom det en rejäl åskskur, så chansen är väl att maken (utan regnkläder) är genomsur också.
När sedan dottern ringde på jobbtelefonen (efter meddelande från mig att göra så) "Hej det är Elin!" så kände jag inte igen rösten, utan frågade: Vilken Elin? nu hänger jag inte med riktigt........
Är man lite sönderstressad....eller? Som tur var i sammanhanget beräknar de inte att anlända förrän senare i eftermiddag, så vi har förhoppningsvis hunnit hem tills dess.
Sen är planen att vi ska åka till Thai-restaurangen hela klanen och äta........om vi orkar.
Kom hem vid halv fem och då hade de precis kommit och vi har redan satt plåster på skoskav och stoppat näsblod.... what next?
 
Genomblöt och trött sop-prao......
 
Hälsade först på gästerna innan han försvann in i duschen....
 
Nu ska jag prova att cykla på de nya plattorna....
 
.....medan jag "hjälper till" och packar upp.
 

Nittio år........

.....skulle far ha fyllt idag, om han fortfarande hade levt. Födelsedatum på många fler än honom sitter dock kvar i mitt huvud, oavsett om jag behöver komma ihåg dem eller inte. Får väl tillskrivas kontot onödigt slitande på minnesfunktionen....
När man har bokad klipptid är däremot inte så dumt att komma ihåg. Bäst som jag hjälpte Inga vid spisen igår ringde frissan och frågade om inte jag skulle vara hos henne....?
Jo det satt en lapp på kylen med det datumet, men jag hade i förra veckan försökt ringa och ändra tid, fick inget svar och glömde sedan bort det. Hur gärna jag än hade velat kasta mig iväg och bli av med "kalufsen", så gick det inte mitt i matlagningen. Nu får jag istället snällt vänta tills nästa onsdag och framförallt komma ihåg att gå dit i tid!
För övrigt inte lika intensiv telefonterror idag, men ringer gör det.
Har faktiskt hunnit läsa tidningen.....före lunch, bara en sån sak. T.o.m. kunnat påbörja "renoveringen" av den sista kvarvarande delen i latrinhämtningsregistret, nu när jag fått jämförelsematerial från det sista faktureringsbolaget.
Handlade lite på lunchen och sen var det bara två timmar kvar att ta hand om.......
Imorgon kommer "invasionen" och förvandlar huset, till oigenkännlighet några dagar. Undrar vilka gosedjur som har gömt sig den här gången, när gästerna sen har åkt......?
Som alltid, har jag liksom "Stickan"...... en plan, den brukar dock "skita sig" ganska omgående. Men skam den som ger sig, några av sakerna måste väl kunna bli av.
Lagom tills jag slutade idag, (aningen sent som brukligt numera) kom regnet. Visst behövs det regn, men det har åtta timmar drygt på sig varje veckodag att falla, när jag är på jobbet.
Så det kan vara uppehåll den lilla tid jag är ledig.
Tycker iallafall undertecknad........
 
Premiärtur för baguettelådan från Spanien, till dagens frukostmacka.....
 
Idag var "min kompis" på visit igen.
 
Testade just nu Systemets"alkoholfria" variant av cider, den var god.......
 
"Slänger in" några Forsviks- tranor också, sen i lördags.
 
 
 
 
 

Gråtande tant och trött Inga........

......kan jag rapportera om idag.
Numera är det vardagsmat att det går i ett, från det man sätter sig ner med frukostkaffet på jobbet tills man får stänga av datorn igen och gå hem. Idag inget undantag, med den skillnaden att jag inte ens hann läsa lokaltidningen eller starta skrivandet på bloggen under lunchen.
De arbeten som låg kvar sen gårdagen på skrivbordet, "fick vila" ända till sista timman före lunch. Hann inget annat än att ta telefon, prata och prata och prata om det vanligaste: Varför inte tunnan är tömd.
En frågade varför?? och jag svarade då att den allra vanligaste anledningen är att den inte varit utställd i tid (kl.07.00 tömningsdag). 
Sen var det då lilla tanten som skrivit i sin almanacka när gröna tunnan skulle ställas ut och hamnat fel i fas.
Hon var fullständigt förtvivlad när det inte stämde och började gråta. Bilen fixade detta med en extra tur till henne då han fortfarande var i trakten, när jag ringde. Nu får vi se om hon tog till sig den information jag gav och antecknade rätt för resten av detta år. 
Som jag sagt förut, med mycket att göra skenar tiden. Vill till att se det positiva i varje situation (försöka iallafall, men ibland är det svårt).
Hann köpa tevetidningen på lunchen, vilket jag totalt hade glömt bort i två dagar, men fanns exemplar kvar. Så slank jag in på Systemet och bunkrade lite.......
Då jag (en halvtimma sen) kom iväg hem, kunde det konstateras att de fortfarande inte fixat det allra sista på taket. Containern var borta, men tre stora säckar stod också kvar, förutom saknade plåtar på taket.
Då ringde jag......... jo de skulle komma och gjorde så vid sex-tiden. Sen skulle de åka och äta på Bell Pepper och återvända efter en timma, nu klockan åtta hade de fixat det sista och lyckats få ett getingstick också som bonus.
Någonstans inne på vinden finns alltså ett verksamt bo, som inte gillar målarfärg-lukten.
Själv satte jag fart på Inga så snart jag lastat in det drickbara, i avsett skåp. Mormorsbiffar(check), köttfärssås till matlåda(check), startad tvättmaskin(check) och mitt i alltihop ringde maken och aviserade hemkomst ikväll.
Nu har jag stapplat in till min fåtölj...........med Inga i släptåg.
 
Gårdagens grovstädning....avslutades idag.
 
Solnedgång igår började såhär......
 
och fortsatte sen mot slutet.
 
"Sista passet"...för den här gången, men de kommer tillbaka och fixar gästtaket om någon vecka troligen.
 
Inga har varit "redig".........
 
 
 
 
 

Det tar aldrig slut.........

........på händelserna runt jobbet.
Börja om från början hela tiden på personalfronten. Egentligen inte mitt problem i grunden, men allting hänger ju ihop........ och påverkar även min situation väldigt mycket.
Nu är det i alla fall telefonfritt en timma och ytterligare matrester i lunchlådan, som gäller. 
Hann handla lite förnödenheter också och ska kolla till second hand, innan jag beger mig hem till ett nytt "skinande" tak.
Och välstädat efter hantverket får vi hoppas, men de har nog inte hunnit färdigt till fem utan får säkert hålla på ett tag till tänker jag. 
Bara ett litet "mini-fynd" på butiken idag och fortfarande ser det ut som hejsan därhemma, men de har inte så särskilt mycket kvar att lägga. Sen är det städning.......vilket behövs.
Då jag kom hem var det fullt på uppfarten, så får parkera hos grannen en stund. Takläggarna satt på taket och åt hamburgare från MCDonald's, men nu jobbar de igen.
Innan jag åkte från jobbet ringde "jultomten", jo jag frågade och han sa att det var han.......
En chaufför fanns till utlåning på fredag, då vi har akut-akut behov. Hen skulle snabblära sig nödvändig teknik imorgon och sen finnas disponibel till att lotsa runt "kartläsaren" i berörd bil.
En dag i taget-principen håller vi hårt på i nuläget, vågar inte tänka längre än så just nu. Kanske att det lättar något när semestrarna är över, men vissa saker kvarstår fortfarande att hitta en hållbar permanent lösning på.
Vi gör vårt bästa och tänker så det knakar på alternativ........
 
"Meal-time" .........på taket och för övrigt fullt på hela gården.
 
Bara några pannor kvar vid ena kanten och längst upp nu......
 
Kollar så det går juste till...... idag också.
 
Fortfarande ingen vidare utsikt från makens kontor.....
 
Kvällsmat: Ägg med räkor och dillmajonnäs på rostat bröd.....jodå det gick ner!
 
 

RSS 2.0