Gråtande tant och trött Inga........

......kan jag rapportera om idag.
Numera är det vardagsmat att det går i ett, från det man sätter sig ner med frukostkaffet på jobbet tills man får stänga av datorn igen och gå hem. Idag inget undantag, med den skillnaden att jag inte ens hann läsa lokaltidningen eller starta skrivandet på bloggen under lunchen.
De arbeten som låg kvar sen gårdagen på skrivbordet, "fick vila" ända till sista timman före lunch. Hann inget annat än att ta telefon, prata och prata och prata om det vanligaste: Varför inte tunnan är tömd.
En frågade varför?? och jag svarade då att den allra vanligaste anledningen är att den inte varit utställd i tid (kl.07.00 tömningsdag). 
Sen var det då lilla tanten som skrivit i sin almanacka när gröna tunnan skulle ställas ut och hamnat fel i fas.
Hon var fullständigt förtvivlad när det inte stämde och började gråta. Bilen fixade detta med en extra tur till henne då han fortfarande var i trakten, när jag ringde. Nu får vi se om hon tog till sig den information jag gav och antecknade rätt för resten av detta år. 
Som jag sagt förut, med mycket att göra skenar tiden. Vill till att se det positiva i varje situation (försöka iallafall, men ibland är det svårt).
Hann köpa tevetidningen på lunchen, vilket jag totalt hade glömt bort i två dagar, men fanns exemplar kvar. Så slank jag in på Systemet och bunkrade lite.......
Då jag (en halvtimma sen) kom iväg hem, kunde det konstateras att de fortfarande inte fixat det allra sista på taket. Containern var borta, men tre stora säckar stod också kvar, förutom saknade plåtar på taket.
Då ringde jag......... jo de skulle komma och gjorde så vid sex-tiden. Sen skulle de åka och äta på Bell Pepper och återvända efter en timma, nu klockan åtta hade de fixat det sista och lyckats få ett getingstick också som bonus.
Någonstans inne på vinden finns alltså ett verksamt bo, som inte gillar målarfärg-lukten.
Själv satte jag fart på Inga så snart jag lastat in det drickbara, i avsett skåp. Mormorsbiffar(check), köttfärssås till matlåda(check), startad tvättmaskin(check) och mitt i alltihop ringde maken och aviserade hemkomst ikväll.
Nu har jag stapplat in till min fåtölj...........med Inga i släptåg.
 
Gårdagens grovstädning....avslutades idag.
 
Solnedgång igår började såhär......
 
och fortsatte sen mot slutet.
 
"Sista passet"...för den här gången, men de kommer tillbaka och fixar gästtaket om någon vecka troligen.
 
Inga har varit "redig".........
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0