Åska i våra trakter.

I morse hörde jag på radio att det skulle bli kraftiga åskväder i Västsverige under dagen. Och vi som inte stängt av våra datorer innan vi lämnade hemmet. Hur skulle detta gå. Ovädret lät dock vänta på sig, till framåt kvällningen och jag kunde fimpa strömtillförseln innan det brakade lös ordentligt. Sen var det dags för en tur till gymet. Hann precis dit, när de första dropparna föll och då jag sedan promenerade på gåbandet, blev det ett miniavbrott. Det blev svart, men så kom det tillbaka direkt. Strax därefter small det kraftigt, vet inte var, (eller om) det slog ner men det lät så. Får väl läsa i tidningen imorgon i så fall. Men nu finns det i alla fall ingen extra hög skorsten på huset bredvid sonen längre att slå ner i, den gick ju åt i höstas när jag stod parkerad på gården vid hans ingång. Det var, som "Dynamit-Harry" i Jönssonligan uttryckte det: "en jävla smäll", minst sagt. Vi får hoppas att det gick bra idag också.
Imorgon efter en hel dags arbete, ska vi (några stycken) besöka en postkollega vars avtackning vi missade när han blev en glad pensionär. Vi kör efter devisen, bättre sent än aldrig och ska skoja lite med honom på köpet.
Nej, nu ska jag fixa till matlådor inför morgondagen, för Inga verkar seg.......


De spanska stenarna trivs i sin kockumskål på solverandan.


De gula blommorna jag fick i påskas, har bytt färg när de kom ut, hmmmm....


Solnedgång bakom molnen ikväll.


....och så byter även den färg.


Ännu en blåsig dag

Tycker att nu får det räcka med "höststormar" på ett tag. Det gick vita gäss på sjön i morse igen. Nu har det ju lugnat ner sig under dagen och ikväll är det riktigt fint. Varmt har det också blivit. Det är dessutom dags att vänja sig vid tanken på att jobba heltid i tre månader. Tar nog ett tag att komma in i nya rutiner, men jag får vara glad att det är ett kul jobb och en bra arbetsplats. Det är inte alla förunnat att få arbeta med det man tycker om och är intresserad av. Gymbesöket har jag sparat till imorgon, då kan jag som belöning slinka in på second hand-butiken efteråt. Vill till att känna sina svaga punkter och agera därefter. Med andra ord, att hitta de rätta mutorna, för att lura sig själv till prestationer. Den verkliga belöningen sen, får vi hoppas på blir en något bättre fysisk form.....


Min kvällsmat!


Syrenerna blommar så fint runt vår soptunna.


Krydd och jordgubbsodlingarna är på gång....


Fick dock köpa lite bär från Spanien i väntan på egen skörd, jo vi har hallon också!


Kan titta på blommorna så länge.......


....och solnedgången över den nya verandan!Mors dag

Ingen frukost på sängen inte, vi sov "som små grisar " till långt in på förmiddagen. Jag vaknade först och gick upp för att fixa min gröt och baka en banankaka, igen! då bananerna inte längre "var så fina" som Trazan & Banarne sa på sjuttiotalet i TV. Om man väljer att göra banankaka istället för att slänga dom i soppåsen, duger dom dock mer än väl. Maken hade fått för sig att tvätta altanen med högtryckstvätten som förberedelse till inoljning av densamma, lite senare i veckan. Högtryckstvätten hade delvis en annan uppfattning, kanske helga vilodagen eller nå't sånt. Den stannade flera gånger och bruksanvisningen fick plockas fram, vilken inte var till hjälp för fem öre. Men plötsligt startade apparaten igen och han kunde göra färdigt.
Jag hade fått för mig att de tre sista plattorna till vår cykelparkering behövde komma på plats och satte igång att ta bort gräs. Åkte sedan upp i skogen och "lånade " lite sand åt dom, för att det skulle bli klart idag. Tungt och lite halvjobbigt var det allt, men jag lyckades få dit dom och det ser inte sämre ut än de som redan var på plats, så det så! Själv är bästa dräng, eller hur.......
Rätt vad det var dök sonen upp, med en blomma till mamma och en födelsedagspresent till pappa, något i förväg, så han inte skulle åka och köpa en ny datamus själv, eftersom behovet tydligen var akut.
Matlådor för två dagar är också klara, samt gräsklippning och nu är det handboll igen, på TV.


Den nya plattraden på plats


Mors dags-ros från sonen!


Maken "in action "!

Loppis & Vernissage

Idag var det flera saker att hinna med. Jag började med second hand i Tibro, där jag hittade några småsaker, för att sedan ta mig ut till Fågelviksskolan som hade loppis till förmån för hjälp till Tanzania. Förutom att jag tidigare lämnat in en bärkasse med grejor för dom att sälja, hittade jag en del att köpa också. Sen var det dags att ta sig till Hjo. Eftersom det fanns lite tid över, hanns ett besök på Hem & Hobby med. Ja, där ni redan vet att man aldrig går tomhänt ifrån, (möjligen med ebb i plånboken) så inte heller idag.
Fadern stod på avtalad plats för upphämtning och vi for vidare mot Skövde, för besök på Stadsmuséet. Där öppnade idag en utställning om hans gamla arbetsplats, S.M. Wincrantz Stoppmöbler. Idag var det vernissage med några invigningstalare, som hade skiftande förmåga att fängsla publiken. Innan detta och efter, hittade far en massa arbetskamrater att byta några ord med om både dåtid och nutid, samt även släkt. Ägaren till fabriken var nämligen kusin med pappa och skulle fyllt 100 i år om han levat, fick jag mig upplyst. Dock fanns hans syster på plats för en liten pratstund. Någon timma senare återvände vi till Hjo och jag fick mig en kopp kaffe, innan det var dags att i Hörnebo, hämta hem den första färdigreparerade cykeln. Väl hemma med denna och alla mina fynd fick micron göra tjänst och värma min middag, spagetti med köttfärssås.
Ikväll är det Champions League-final, Barcelona-Manchester United. Tror jag hejar på United, men vi får se vem som spelar bäst fotboll av lagen. Ändrar mig kanske.......


Pappa på väg in till vernissagen.


....som sagt mer eller mindre fängslande talare bjöds det på bland möblerna


Ett av fotona på Rondo, fomgiven av Wincrantz själv, enligt uppgift och avsedd som telefonfåtölj.


En interiörbild från fabriken, längst upp till vänster syns far i arbete.


Råttan "Ellis" som ska visa besökande barn runt i muséet.


Provtur av cykeln, den verkar funka bra, även om det ser lite tungt ut i "uppförsbacken ".


Olstorp i Tidan

Gröt i magen och sedan till Tibro för några ärenden, innan det var dags att åter besöka sonen för att inta elvafrukost. Han hade gjort ett riktig röjande i hemmet och det var oväntat prydligt. Kaffe med nybakad pain-riche var inte så dumt innan jag tog "tjuren vid hornen" och drog mig mot gymet. Ännu en omgång avklarad följd av kompletterande proviantering, sen åter till Fagersanna och lite middag. Varpå det var dags att ladda batterierna inför kvällens aktivitet. (Jag somnade framför TV:n i vanlig ordning.) En snabbdusch och sen ringde syster att de åkte från Hjo.
Jag skulle möta upp vid Festplatsen i Olstorp, Tidan. Väl framme blev vi välkomnade av en störtskur och åska. De flesta satt kvar i bilarna på den leriga parkeringen, för att vänta ut ovädret. Bussen från Hjo kom efter att det slutat regna och vi gick in. Lotter skulle det köpas omgående, men det var dåligt med vinnandet. Syster blev övertalad till en tio sekunders dans, så vi kunde ta ett kort i alla fall. Därefter blev jag bjuden på fika och bjöd senare tillbaka vid chokladhjulet. Till slut lyckades syster vinna en påse lördagsgodis på hjulet ändå. Efter en kortare promenad på området var vi sugna på varmkorv, sån där god kokt. Smaskens! Hann att plåta solnedgången över åkrarna innan det var dags att åka hemåt, delvis genom ödslig skog.
Imorgon väntar vernissage.......


Nöjda?  Nu har jag dansat i alla fall.


Efter regn kommer solsken.... för att gå ner.


Ensam genom ödslig skog....


Vid vägskälet, vad välja??


"Målgång" i Fagersanna

Aktiviteter

Startade dagen med grötfrukost, för att sedan bädda nytt i sängarna, vädra och sätta på en tvättmaskin. Därefter fick en garderob i tvättstugan en välbehövlig "makeover" och kunde användas till förvaring av en del prylar som stod utanför i brist på plats. Fick då även syn på fönsterputsarattiraljerna och blev påmind om att köksfönsterna i kvällssol inte direkt skiner. Ikväll var det ingen sol dessvärre så jag kunde inte kolla ordentligt om det blev bra. Ytterligare ett fönster och en av glasdörrarna på uteplatsen fick också en omgång, när jag ändå höll på.
Dags att sen trava iväg för klippning. När det var avklarat, fortsatte jag med hallgarderoben och den färdiga tvättmaskinen. Dammsugaren blev därefter "rastad " i glashuset. Mycket spindelnät fanns det tillsammans med frön av skilda slag. Sen var jag lite "trötter" och slumrade framför TV:n efter en kopp kaffe. Nästa uppdrag, matlådor: Det blev köttfärsbiffar och en omgång köttfärssås, alltså två dagars middag klara. Blev så pass mycket att sonen får matlådor också, när jag ska på sen frukost där imorgon. Vi får väl se vad jag ger mig på nästa gång energinivån "svämmar över ". Kan nog dröja ett tag kanske..... Ska för övrigt på länsdans med min syster, imorgon kväll på Olstorp också.


Min middag idag: Fläskpannkaka


Stora fåglar siktade idag


De fastnade på bild i alla fall, trots bra fart.


På väg tillbaka in för landning.


Mina små stenar från Skåneresan, de stora ligger ute och väntar på definitiv placering.

Växtlighet

Fick ta mig ur sängen tidigt idag, då jag hade "date " med doktorn. Han tror att mina, i sammanhanget stora (som en hasselnöt ungefär) gallstenar orsakar irritation och är förklaringen till min förhöjda sänka. Därför ska han skicka remiss till kirurg för eventuell operation. Vi får se vad dom säger framöver, men det kan nog vara en förklaring till att det inte känns helt bra. Eftersom jag var uppe "med tuppen" har det hunnits med en del under dagen, bl.a. en fikastund i glashuset med en kompis, röjning av min garderob, brödbak m.m. Den 25:e är det också dags att se över finanserna, om inkomsterna räcker till utgifterna så att säga. Nu var ju denna månad lite speciell på utgiftssidan till följd av nybyggnationen, så det blev att nagga på kapitalet. Men nu är det åtgärdat för den här gången, nästa månad får vi se hur det går. Får nog sätta undan den stora lottovinsten från dagens dragning, hela fyrtio riksdaler blev det!
Tog en tur runt "ägorna" och inspekterade växtligheten ikväll. Det börjar sticka upp lite önskad grönska här och var. Det är väl underligt att icke önskvärd växtlighet, alltid är väldigt pålitlig och kommer troget, hur man än försöker sabotera miljön för dessa. Men än lever mina fosterplantor, jag blivit anförtrodd att sköta och mina melonkärnor jag satte tar sig också. (peppar, peppar) Imorgon står klippning på agendan, skönt, för det börjar bli lite långt. Mitt hår alltså, det växer som ogräs, nästan......


"Spanska skyddslingarna" och melon plantorna.


Småfåglarna har också fått nytt, present från kompisen som kom på fika.


Grönsaksland börjar göra skäl för namnet.


En av mina cementrörsrabatter i stenslänten är på G.


Närbild från stora cementröret på framsidan, med utslagna liljekonvaljer.


Lång dags färd mot natt.....

Friends & fynd

Åkte iväg vid frukosttid till överenskommen mötesplats för gemensam avfärd till Mariestad, ett gäng "gamla" jobbarkompisar, för att träffa ytterligare en sådan boende i denna stad. Vi anlände till hennes nuvarande hem, som till stor del låg nerpackad i flyttkartonger, då de ska flytta till ett mindre hus som blir klart i juli. Vi var där och tittade, seniorboende stod det på skyltarna, specialbyggt för 55+. Vilket jag och maken faktiskt också klarar kvalificeringsgränsen för, lätt. Men vi bor ju bra där vi bor, färdigt i ett plan redan. Efter att Gudrun bjudit på kaffe och vi suttit och uppdaterat oss lite, fortsatte vi ner på sta'n för lunch. Den intog vi på en thai-restaurang med buffé, så ingen risk utan att vi blev mätta. Därvid tilltog en shoppingrunda modell mindre, men därmed inte sagt utan att vi hittade diverse fynd. Klara med centrum, fortsatte vi till Netto för att se om den butiken hade tranbär som fanns på "tilbud" i reklambroschyren, men inte hade kommit fram till Tibrobutiken igår. Jag hittade sådana och köpte nästan hela lagret som fanns kvar, tre av fem påsar. På hemväg stannade vi även på Ö&B, så jag kunde köpa två billiga campingbord. Kameran var med på denna utflykt, men tro inte att den kom ur väskan en enda gång för dokumentation av sammankomsten. Det kom jag på när det redan var försent att åtgärda, men nästa gång så......
Förresten fyndandet var inte slut med detta, second handen hade ytterligare grejor som åkte med mig hem, efter besöket där, innan slutlig hemfärd.


Det stormar här hemma, vita gäss på sjön


Ett av fynden på second hand, fin (och lätt) resväska för fyrtio spänn!


De efterlängtade, nyttiga och goda torkade tranbären.


Tillbaka till vardag

Stel och med träningsvärk vaknade jag imorse. Men jag hade ju inte gjort nåt? Visserligen blev det lite småpromenader och en del uppför i Skåne, men igår var det mycket bilåkning, förutom shoppingen förstås. Bara att tvinga sig ur sängen och få gröt, då maken var ledig även idag. Sen blev det en sväng till gymet. "Ont ska med ont fördrivas", har man ju hört. Det blev nog inte sämre i alla fall. Kylskåpet behövde fyllas på, så jag ordnade det på hemvägen. Till middag fick det bli kebab med pommes frites och sen en tur till Hörnebo, med födelsedagspresent till en som fyller år imorgon. Han hade slutat fira nu, sa han. Men några förbrukningsvaror som fanns i paketet, har han nog alltid användning för. Vi lämnade dessutom en tredje cykel för genomgång, nu är det bara en kvar att leverera innan vi ska göra upp notan med reparatören. Apropå nota, så låg idag fakturan på verandan i postlådan. Den var som vi räknat med och om bara rotavdraget går igenom så blir bygget, något billigare i sista ändan än vad vi trodde och nöjda med resultatet var vi ju redan förut. Gräsklipparen fick också motion nu ikväll, eftersom jag ska roa mig med en tripp till Mariestad med postkompisar, för besök hos en postpensionär där. Det var ett tag sen vi träffades, ska bli kul. Slinka in på second-handen hinner jag säkert också, på hemvägen. Tyvärr åker min massagekunniga kompis till Spanien för jobb i en månad imorgon. Vi kommer att sakna henne, både jag och skulder-ryggen. Vulkanen på Island verkar hålla sig på mattan, i alla fall ett tag framöver, så vi får önska trevlig resa och välkommen hem -snart!


Lite fler Skånebilder, här gula rhododendron.


Konstverk i utkanten av en trädgård


...och mina barn säger att jag har mycket prylar, inte i trädgården i alla fall!


Närbild på den enda stork vi såg, också vid café Albertsgården.


Ytterligare ett konstverk, denna gång i centrala Höganäs.


Den ende som var hemma när vi anlände till ett olåst hus i Hörnebo och han brydde sig inte.

Shoppingvända på Gekås

Började dagen på hotellet i Örestrand med en stadig frukost, precis som igår. När vi sen kontrollerat att vi inte glömt kvar något på rummet, (förutom sand och lite chipssmulor) började färden mot shopping-Meccat Gekås. Vi anlände dit strax efter elva och fick parkera ganska långt från ingången, vilket gjorde att jag började misstänka en hel del folk i varuhuset. Nu var det inte så farligt många, men helt klart säkert dubbelt mot när jag var där senast, i april. Vi bestämde att träffas vid G5 klockan ett, för att se hur jag låg till och äta mat. Ingen lång lista den här gången heller, men lite "stolpar" över vad som kunde vara värt att införskaffa hade jag gjort. Det visade sig att en och en halv timma var ganska lagom för mig att plocka ihop det mesta utifrån anteckningarna och därutöver, lite till!
Klockan ett stod jag vid G5 och väntade, ingen make inom synhåll. Då ringde jag hans mobil, inget svar. Hade han möjligen inte hunnit färdigt? Det var dock så osannolikt att jag genast förkastade den förklaringen. Vad göra? Behövde inte fundera vidare, då han kom runt "hörnet" och hävdade bestämt att vi sagt G6, så varför var jag inte vid den pelaren. I fortsättningen ska jag begära skriftligt på alla överrenskommelser!
Efter en tur till plan 3 för middag var det bara lite kläder till maken kvar att ta tag i. (han hade haft "fullt schåå" att hitta en datapryl, första shoppinghalvleken)
Han ville ha en mjukisjacka och shorts, som vi ganska snabbt hittade. Då var det bara vilken storlek på shortsen han behövde? Han tvekade mellan två storlekar och sa sen till min stora förvåning: "Jag får väl prova!!" Helt chockad höll jag givetvis med om detta, men har aldrig förut hört ett sådant initiativ från honom. (Kom nu ihåg att vi varit gifta i trettiotre år) Snabbt och enkelt löste problemet sig och vi var snart färdigbetalade och på väg hemåt.
Väl hemma fann vi sonen, som mekat med sin bil och skulle utnyttja vår jaccuzzi. Vi hann grilla lite korv först, precis lagom innan det började regna. Det hade vi ju inte beställt......


Maken hårt upptagen med sin frukost


Solen skiner över Öresund, camparna och de skepp som passerar.


På väg nerför Hallandsåsen, passerande Båstad


Många vindkraftverk utanför Falkenberg, där vi svängde mot Ullared.


Relativt nytt villaområde vid Habo, med utsikt över Vättern


Grillad korv i glashuset tillsammans med sonen.


...och så kom regnet, precis när jag hade vattnat de blommor som slokade en aning.

Rundresa i Kullabygden

Vi började dagen med frukost i huvudbyggnaden. Det fanns ingen "english breakfast" men havregrynsgröt och en massa olika frön och flingor till filen, samt kokt ägg och goda brödsorter. Det blev en stadig måltid att starta med, i magen. Vi började på Höganäs Design Outlet, ett "nyöppnat område" med butiker. En del av butikerna är kvar sen förut, men några är nya. Vi har varit där tidigare. Det blev en del julklappar inhandlade, faktiskt!
Sen fortsatte vi till Albertsgården, som vi läst om i turistbroschyren, där vi var de enda gästerna som fikade. Säsongen verkar inte ha kommit igång riktigt ännu. En tur vidare utmed Skälderviken via Jonstorp och Arild innan vi hittade en loppmarknad långt ute på landet i en ombyggd lagård. Det fanns mycket, men vi hittade en styck matlåda som är svår att få tag i numera och en kraftig plastslev jag letat efter. Allt till den enorma summan av tio kronor. Det började bli dags för middag, så vi återvände till Höganäs och fortsatte söderöver via Lerberget ner till Viken, där vi hittade en thai-restaurang i hamnen. Vi satt ute i solskenet och åt gott, med två stora starka till herr Berg och friterad ananas med glass till mig som efterrätt. Servitrisen talade om för mig att jag var tvungen att köra, innan hon serverade ölen till maken. Hon tog dock inte reda på om jag hade körkort. Vi promenerade runt lite i hamnen och kollade in glasskiosken, där det var ständig kö, så länge vi satt och åt. Bara titta, inte köpa denna gång.
Nästa anhalt blev slottsparken vid Krapperup, där vi spankulerade en stund och tittade på bl.a. rhododendron, innan vi tog en kopp kaffe på caféet, med krusbär & mandelkaka. Trötta och mer än mätta återvände vi till hotellet, för lite vila, innan promenad på stranden.
Nu var det ju inte alla som tyckte det skulle bli mysigt att leta fina stenar där nere så det blev en ensam vandring vid havsbandet i solnedgången. Följden blev att fler fina stenar får följa med till Fagersanna imorgon, via Ullared....


Utsikt vid frukosten


"Christmas-shopping"


Vi väntar på "vår del"


Strandskata på vift i stadsmiljö


Skål och välkommen till Viken, nu får du köra!


Maten var också god!


En vandring i slottsparken bland rhododendron.


Krusbär & mandelkaka


En kvällsvandring utmed Öresund


Skåneresa

Vi kom iväg vid tiotiden, men det är en ganska bra bit att köra, närmare bestämt nästan trettiofyra mil. Första stoppet gjorde vi vid en fin rastplats söder om Jönköping, vid Lovsjön. Det smakade bra med kaffe. Sen blev det sträckkörning till Skåneporten, där det fanns en restaurang "Fisk & Vilt" som vi stannade vid. Det första vi fick syn på efter att ha parkerat bilen, var en Fagersannabo också på utflykt. Världen är inte så stor ändå. Dagens rätt bestående av viltbiff gjord på hjort, hamnade strax i magen på oss. Det var riktigt gott. Sen ringde maken till sin "nätkompis" i Helsingborg och stämde träff för en fika på Linnéaträdgården, som var ett mysigt ställe. Därefter fick vi en sightseeing på hennes koloniområde och några fina foton på hennes azaleor.
Dags sen att åka till hotellet Örestrand, där vi efter att ha checkat in, tog en liten avstickare till Mölle. ("Mölle by the sea" som de sjöng om på "Så ska det låta" ikväll!) Där visade det sig inte finnas något matställe som vi föll för, så det blev istället en nyöppnad pizzeria i Nyhamnsläge, några kilometer från hotellet. Där åt vi vår "bröllopsmiddag" innan vi bekantade oss med stranden vid hotellet. Där fanns mycket sten och det var ju då följdaktligen ganska trångt, varför några av stenarna bönföll mig om att få flytta till Fagersanna. Jag hade inte hjärta att säga nej.


Frukostfika vid Lovsjön


Matställe vid Skåneporten vi kan rekommendera.


En av tavlorna på väggen i restaurangen.


Mitt i lunchen, försvinnande god....


Linnéaträdgården, Helsingborg


Väldigt läckra azaleor på Margaretas kolonilott.


Mölle by the sea


Inte hotellet, utan Krapperups slott en bit därifrån.


Bröllopsmiddag: Pizza & kycklingkebab år trettiotre!


.... och ikväll går solen ner över Öresund.

Blåsigt!

I morse vid sjutiden, var det fortfarande mulet och lite regn. Efter att ha matat tvättmaskinen med lite tvätt, gick jag och "knöt mig" igen. Somnade nog om ganska snabbt och vaknade flera timmar senare, mitt i en dröm. Tur var väl detta, då jag hade letat länge efter min bil, som jag glömt var jag parkerat. Då är det ganska skönt att vakna och konstatera att problemet inte finns på riktigt. Grötfrukost, baka banankaka och hänga tvätt. Sen var tvättmaskinen på gott humör och bad om en tvätt till, vilket han naturligtvis fick. Solen hade också tagit sitt förnuft till fånga och kommit tillbaka, men varför måste det blåsa så förfärligt?
Dags att läsa igenom lite papper, sortera bort och kasta, sådant som inte längre var aktuellt eller intressant. En hel del gamla kvitton gick samma väg, så nu är det ganska fint runt min dator. (så länge det varar)
Hade inte hört något pip från min telefon, men kollade för säkerhets skull och då hade det kommit ett meddelande: "att kompisen hängde på till gymet", vilken tid? Då var det ju bara att fixa iordning sig och dra iväg, har man sagt det så! Det var bara hon och jag där vid den tiden, skönt. Vi gjorde vad vi skulle och drog sedan vidare till Syster Yster, hon för lunch och jag tog kaffe. Vi satt ute vid husknuten och "pratade" med kajorna, som med jämna mellanrum kom för att kolla om ingen tappat något ätbart. Sen var det dags för oss att åka hem var för sig och packa. Hon med make, ska norröver imorgon, medan jag och maken drar söderut.


Det passerade en helikopter på förmiddagen


Syrenerna blommar och så gör även rabarberna


Trägen vinner, inuti kapsylen låg en hopknycklad plastfolie med några smulor!
Det blev kalas under bordet på detta.


Ganska imponerande slut på en blåsig dag, men nu är det lugnt.

Vem kan man lita på?

Igår skulle det inte regna och idag skulle det inte heller komma någon nederbörd, enligt väderprognosen här på nätet. Igår blev jag "pisseblöt" vid gräsklippning och nu, istället för en tjusig solnedgång, skvalar det på vår nya veranda. Ja inte bara på den, men det syns så tydligt där när man tittar ut, trots att det börjar skymma.
Prognosen för resten av veckan innehåller sol och på sin höjd lite molnighet, både häromkring och nere i Skåne, dit vi hade tänkt att ta en weekendtrip. Frågan är om  man kan lita på detta? Förra resan dit ner, för nästan precis ett år sedan regnade bort. Paraply i snålblåst vid Hovs Hallar, är inget jag rekommenderar. Tur att vi ändå kan trösta oss med lite shopping på hemvägen. Sen finns det ju outlets vid Höganäs som alternativ sysselsättning.
Man kan också bara slöa och äta gott. Det är ju helt ok inomhussysselsättning.
Ikväll har jag fixat raggmunk & fläsk till matlådorna för morgondagen. Nej, jag har inte varit  redig, rivit potatis och tillagat från grunden, bara ugnstekt frysta färdiga. Har dessutom blivit bortskämd med ryggmassage, det gjorde ont men gott. Om Ni förstår hur jag menar....
Ska för övrigt agera "fosterhem" åt en spansk planta, när ägarna åker bort. Har förklarat att det är ett vågspel att anförtro mig ett sådant uppdrag. Men tiden får väl utvisa om jag är att lita på i det avseendet!


En av "våra vänner" (not) försökte sig på en promenad hos oss. Den blev kortvarig!


Tallen blommar, kanske för sista gången....


En nötskrika? hittade maten, trots att jag idag flyttat den till andra knuten.


Inte en kotte.... men vänta.... där är ju EN!


Tredje gången gillt! Rödhaken hann smita två gånger, men...Got you!


Istället för solnedgång.

"Dagsverke" i duggregn

Dagen började med att befria gräsmattan från diverse små träbitar som hantverkaren lämnat kvar som "souvenirer". Sågspånet får dock regna bort så småningom. Nu återstår bara att hitta en bra förvaringsplats åt överblivna bräder, som framöver kan vara bra att ha.
Hade idag avtalat med kompisen att jag skulle hjälpa henne lite med arbetet, mot en massagerunda imorgon kväll. Typiskt nog småregnade det från och till på morgonen, men jag mötte upp som vi sagt för att ta en runda med, (denna gången) en röd gräsklippare. Efter en kopp kaffe i magen satte jag igång och det dröjde nog bara fem minuter innan det började dugga lite. Fortsatte i alla fall och det var inte så farligt mycket som kom ner till att börja med, men det tilltog allt mer. Klippte dock klart den ena sidan av huset innan jag blöt och frusen satte mig med lite dricka och pratade. Det tyckte tydligen inte en förbipasserande geting om, för rätt som det var stack han min kompis. Taskig stil, så vi gick in och värmde lunchen istället. Matlådorna innehöll kål- och köttfärssås med potatis och lingon. Därefter övergav jag henne, så hon slapp att underhålla mig och kunde göra färdigt resten.
Åkte hem, bytte kläder, ringde sonen och förvarnade om besök. Han hade nog behövt några timmar till på sig för storstädning, fick tjata lite på honom samt göra en "humanitär" insats innan jag via second hand återvände hem. Idag lämnade jag faktiskt av en säck också!


Mitt dagsverke


.... även "Ägget" var på besök.


Passerade som så många gånger förr, den vackra kyrkogårdsmuren i Ransberg,


på andra sidan vägen stod dessa två kompisar.


Jodå, den står kvar, trots ganska hård blåst idag, gediget arbete!

"Fristående punchveranda"

Då var det klart, byggnadsverket i vår trädgård, verandan där man kan njuta av solnedgången.
På Santorini i Grekland i den lilla byn Oia på norra delen av ön, är solnedgångarna så berömda att turisterna "hänger i klasar" överallt där de kan få plats i den kuperade terrängen, med smala gator och hus klättrande på varandra.
Där skulle vår veranda kunnat varit en stadig inkomstkälla, då turister på besök i sydliga nejder ofta tenderar att vara frikostiga med semesterkassan, till allt möjligt. Det skulle säkert gå att ta "inträde" till skådespelet, om man kan garantera fri sikt. Nu lär väl inte just denna typ av affärsverksamhet dra någon större publik i Fagersanna, men faktum kvarstår: Vi har alldeles gratis (nåja! inte riktigt), för tid och evighet stående abonnemang på första parkett och kvalitén på solnedgångarna behöver inte skämmas för sig här hemma i Sverige heller. De är minst lika fina om inte till och med bättre, strängt taget.
Andra användningsområden som varit på förslag har varit dansbana och retreat för massage, vi hittar säkert flera vad det lider. Men nu har vi tagit första steget i erövringen av den vilda delen av vår tomt, som mer eller mindre legat i träda sen vi tillträdde egendomen för snart trettioett år sedan. Det vill till att planera väl och inte förhasta sig.  Kanske att ketchupeffekten slår till. Först kommer ingenting, sen kommer ingenting heller...sen kommer alltihop.
Nu ska vi bara städa lite efter arbetet och fundera vidare på en del finnish runtomkring, innan den officiella invigningen.


Det närmar sig......


Top of the world....and what a view!


...."om man ser det lite grann så här från ovan".


Dags att "känna på atmosfären"


Medborgerlig plikt

Idag var det alltså dags att gå och rösta igen, eftersom "de klantat till det" i vår region i stora valet. Brukar i vanliga fall poströsta, men den här gången blev det vallokal. Snabbt överstökat eftersom vi var helt själva vid tidpunkten. Ska bli väldigt intressant att höra valresultatet och deltagarprocenten, då jag tror att många "inte bryr sig" när det blir så här och struntar i att gå. Vilket valresultatet och den framtida förda politiken kan bli lidande av. Men gör man inte sin plikt och utnyttjar sin demokratiska rättighet, ska man sen inte gnälla om man tycker att det blir fel.
Sen var det dags att återvinna den gamla rostiga skottkärran som legat i vår slänt i evigheter, samt en gammal stekpanna som sonen inte behövde längre och jag tagit hand om i väntan på att containern skulle placeras på Fagervi. Till middag idag blev det halvfabrikat i form av sprödbakad torskfilé, innan maken åkte på bortamatch med sitt B-lag. Nu är det hockeyfinal i VM och oavgjort efter två perioder, vi får se vem som vinner. Apropå vinner, schlagertävlingen igår var väl inte av den högsta kvalitén, i alla fall enligt min smak. Spännande ett tag där vid röstsammanräkningen, när Sverige var i toppenstrid. Men handen på hjärtat, i år var det verkligen ingen låt som ens tilltalade mig, nej inte ens Sveriges.
Spelar in Morden i Midsomer för närvarande och ska se det efter hockeyn. Det är inte så dumt med teknik ibland ändå....
Men med facit i hand, kunde man väl strängt taget skitit i att se hockeyn, eller?


På väg att göra vår plikt...självklart röstade vi rätt!


Visst ser den lite trött ut.....


Ro-givande sysselsättning på sjön


Den sista påskliljan är nu ersatt, i detta fallet med en dahlia.


Grannen har spikat upp fågelholkar i vår tall (utan medgivande) men ok då,
har ju suttit där i flera år och verkar vara bebodda.


Järneken blommar......i vår vilda slänt

Biståndsarbete

Hade idag en full bärkasse med en massa saker jag sorterat ut från hushållet, vilken jag som vanligt hade tänkt att köra till second hand-affären. Men förra fredagen på "La Mata i Tibro-marknaden", blev jag "antastad" av en gymnasieelev som gjorde en enkät angående den lokala handeln. Hon lämnade en lapp till mig efteråt med uppmaning att stödja deras projekt, bistånd till Tanzania, så jag ringde till henne igår och sa att jag kunde ställa av en kasse när jag ändå skulle till Hörnebo. De ska ha loppis om två veckor. Hoppas grejorna inbringar lite inkomster åt dom. Några fynd hittade jag även idag på second hand, (självklart var jag dit en sväng) innan fika i Hörnebo med hembakad rabarberkaka. Ytterligare en trött och trasig cykel blev också levererad till husets cykeldoktor för åtgärd.
Hemma fortskrider bygget, nu återstår bara staketet, så vi inte drullar ner i slänten till nässlorna. Sen får vi se hur nästa projekt: växthus, trappa m.m. blir utformad. För tillfället håller vi på och velar lite hit och dit med olika idéer och lösningar. I ugnen står en gratäng och doftar inbjudande, bestående av potatis, broccoli och kassler. Vi tyckte inte vädret inbjöd till grillkväll. Därför var Inga så snäll och fixade alternativmat.
Sen ska väl i alla fall jag lida framför TV:n med Eurovision Song Contest, maken håller sig nog vid sin dator. Den ligger så långt bort från TV:n som det över huvud taget är möjligt, i vårt hus.


Sidoperspektiv på bygget.


"grodperspektiv"


"Våra skränande vänner" är inte lättskrämda precis.


De ockuperar helt fräckt också bryggan på andra sidan hamnen.


Istället för solnedgång!

Ultraljud

Nej, de "hittade ingen bäbis" på ultraljudsröntgen idag, bara några stora gallstenar som de inte gör något åt om jag inte får ont. Det är tydligen väldigt vanligt att man som kvinna i den här åldern har sådana.(ca 50% har det sa dom)
Nu återstår bara att hoppas på träningen, för att på sikt bli av med återstående besvär efter de konstaterade  revbensfrakturer jag hostade mig till, i vintras. Med andra ord, jag slipper inte undan den fysiska aktiviteten.
Nog tjatat om detta. "Annat prata" som jag ofta fått höra att jag sa som liten, när ingen "ville fortsätta diskussionen".
Var tillbaka på bilverkstaden, för att åtgärda det som jag ringt om och inte var nöjd med sist. Kan väl säga så här: De gjorde inte vågen och rullade ut röda mattan precis när jag kom, men nu är det fixat. Känns bra att ha det avklarat och i fortsättningen ska jag anlita annan verkstad, så det så.
Hann också med att handla lite småprylar runtom i stan och prova solsäng till den snart klara solverandan. När jag återvände till hemmet var arbetet i full gång och har så varit till ikväll. Det kan tänkas bli färdigt imorgon, för han har hunnit mycket tycker jag. Vi hann grilla lite också, när maken dök upp efter jobbet. Sen var ju faktiskt ishockeyn sevärd i eftermiddag och nyss stod det klart att det bli Finland i VM-final på söndag. Imorgon är det FA-cupfinal i England och Eurovision Song Contest. En hel del framför TV:n framöver alltså....


Inte så rolig affär som vissa andra, men de har en del...


Hittade gullvivor i Igelstorp hos Gustafssons handelsträdgård idag


Work in progress....


klart så långt idag, fortsättning följer imorgon.


Grillspett med råstekt potatis och sallad med vattenmelon till efterrätt mmm....


"Hej då solen, vi ses imorr'n!"Brödtransporten

Vaknade vid halv åtta, så tidigt vill väl ingen gå upp om man inte behöver? Men om man ändå är vaken, kunde man ju dra nytta av detta och slänga i en tvättmaskin. Det var snabbt gjort och sen blev det en tupplur till medan den jobbade. Precis lagom att ta hand om och hänga vid tiotiden, innan grötfrukosten. Sen började det bli dags att packa bilen inför transporten av två brödkakor och rabarberkräm till Hjo. Leveransen fick dock vänta ett tag när jag väl anlänt till Hjo, blev det första anhalt AFFÄREN. Hade idag fått i uppdrag av dottern, att inhandla fler stövel- och skoboxar, som hon köpte där sist hon var med. Jag hade inga svårigheter att hitta dessa artiklar, men var tvungen att ringa för att få veta hur många hon skulle ha. Nu var det rea och de kostade med Stockholmsmått mätt "ingenting", så: "Köp ett dussin blandat" (ungefär). Nästa stopp Skövdevägen, där brödkakorna och krämen fick ett nytt hem och jag fick kaffe. Satt kvar och pratade en bra stund, men till slut var det så dags att ta sig an gymet.
Det gick ganska smidigt tycker jag nog, har börjat få lite rutin på övningarna och det är bara att hänga i och räkna till tjugo,.....många gånger. En tur till livsmedelsaffären därefter för lite kompletteringar innan hemfärd. Till middag serverades fläsk och bruna bönor, att avnjuta i glashuset. Efter att ha suttit en stund, kan jag bara meddela att smidigt vill jag inte beskriva mina rörelser härefter. Vi får se om jag tar mig ur sängen imorrron. Hur många gånger måste man träna innan träningsvärken försvinner?????


Några hus i Hjo


De gula buskarna vid kyrkogården i Tibro har fin färg så här års.


Kastanjerna blommar utanför gymet.


...och rabarberna blommar hemma hos oss.


"Båtsman" på promenad nere vid sjön.


Ikväll var det en blandning av moln och solnedgång.

Förmiddagsfika på Solgården

För andra dagen i rad vaknade jag med huvudvärk. Ja, jag vet att man ska se positivt på detta, att man då har ett i alla fall, om det nu gör ont i det. Ringde även kompisen igår och hon hade också ett, som för henne föranledde sängläge och mörkt rum istället för en dag i solskenet. Riktigt så illa var det inte för mig, jag försökte idag med ett piller och sängläge igen. Men då ringde telefonen och kompisen i Solgården, bjöd in till en kopp kaffe i solen. Bara att ta sig i kragen och masa in i duschen först, hade ju inte träffat henne på ett bra tag. Det var väldigt skönt att sitta under hennes björk och titta på fågeln som bodde i holken en bit därifrån och det stora flygplanet som flög förbi på låg höjd. Hann dock inte få fast någon av dom på kort, har väl blivit för långsam i vändningarna kan jag tro!
Fick med en gullviveplanta hem, som jag hoppas ska ta sig. Så småningom mulnade det på och lite åskmuller hördes i fjärran, sen kom regnet. Behövdes lite väta, men jag blev också våt då jag hämtade rabarber för att koka mer kräm. Nu finns det en bytta som ska åka till Hjo imorgon, tillsammans med nybakade brödkakor. Ressällskap är ju alltid trevligt. Som engelsmännen säger: "The more the merrier". Har ytterligare en sak att utföra under morgondagen: gymbesök. Yippiiiiii! (not) Får stärka mig på Hem & Hobby först så går det nog bra sen, kanske.


"En svala gör ingen sommar" heter det ju, men det var bara en som satt på grannens TV-antenn.


Den satt kvar ett tag så jag hann byta kamera och ta en närbild.


"Kompisarna" som ska resa till Hjo imorgon!Brevbärar-lunch

Fortfarande kanon-väder, så det kändes inte alltför trist att plocka fram gräsklipparen från skjulet och gå en promenad med den i förmiddags. Promenaden blev lite kortare än vanligt bara, då någon har staplat plank på en stor del av gräsmattan. Men det gjorde strängt taget ingenting!
Ganska svettig syssla är det dock och ingen idé att duscha innan. Vet inte om grannarna ser någon skillnad, men frisyren före dagens dusch är väldigt lik Madam Mims. (om någon kommer ihåg den Disneyfiguren) Nåväl med den aktningsvärda ålder jag har samlat på mig, "skiter" jag numera i utseendet, när trädgårdsarbete står på agendan.
Lunchen var förberedd och efter en skön dusch återstod bara finslipningen inför brevbärarnas ankomst. Det var dukat och klart i glashuset och menyn verkade vara till belåtenhet. När efterrrätten bjöds, frågade den yngre i sällskapet: "Hur mycket ska man ta?" (Hon hade nämligen aldrig ätit rabarberkräm förut.) Svaret på den frågan var given, "så mycket du känner för". Vissa maträtter börjar bli "rariteter" av den enkla anledningen att ingen orkar tillaga dom längre. De behöver inte ens vara komplicerade, utan blir bara bortglömda.
En snabb inköpsrunda till second hand och mataffären blev det därpå och ikväll har byggmästaren skruvat dit några plankor, innan hans barn skulle hämtas. Maken kom hem från jobbet, bytte kläder och åkte på fotbollsmatch. Fagersanna IF:s B-lag hade hemmamatch och nu går solen ner.......igen!
.....och det travade en igelkott över gräsmattan, men han var för snabb, så ingen bild, idag.


Glada brevbärare.....före maten.


Ett blommande körsbärsträd modell större i utkanten av samhället.


Alldeles vid infarten till vår väg finns denna färgkombination att skåda.


Dagens variant.....


....slutade såhär!

Mångsysslar-måndag

Inledde dagen med att gå upp hyfsat tidigt, för att passa min tid på gymet. Jodå, jag hade fattat hur maskinerna fungerade och nu skulle jag köra i fyra veckor innan vi gjorde en utvärdering om det är till nå'n större nytta.
Om jag kände för det fick jag naturligtvis gå två varv i maskinerna, men bara om jag inte ledsnade på att komma alls. För i så fall var det bättre med endast ett varv och att jag verkligen skötte detta.
Därefter en titt in på Arbetsförmedlingen för inskrivningen och en snabbvända på vårdcentralen för tidsbokning längre fram. Så var det dags att fylla på med en del förbrukningsvaror i affären. Grillkol finns nu åter hemma.
Laga middag och äta i glashuset stod härnäst på agendan, följt av mer shopping, nu i den lokala närbutiken. Detta efter att ha läst reklamen som innehöll en del mycket bra erbjudanden. Då vädret var varmt, (faktiskt stod termometern på över 55 grader i solen ett tag) blir man lätt törstig, så vi delade en öl till pain-richen jag inhandlat.
Dags att ta itu med morgondagens middag, köttfärsbiffar med tillbehör blir det. Både i makens matlåda och serverat till lantbrevbäraren med "elev" som är inbjudna till lunch. Det blir rabarberkräm till efterrätt om de vill ha förstås.
Makens lediga dag är nu slut och jag har börjat bli sådär träningsvärks-stel, efter att ha tillbringat tid framför TV:n och hockey-VM. Är väl dags för sängen kanske........


Det nya sjönära boendet under uppbyggnad.


Dessa lyser upp rabatten vid entréen just nu.


Har en del plantor över, bara att komma och hämta!


En
fågel som inte gör så mycket väsen av sig och därför gärna får kliva runt på vår gräsmatta.


Månen lyser på himlen, innan solen gått ner.


Som avslutning, kvällens solnedgång.


Grillväder

Efter en väl tilltagen sovmorgon, tog maken itu med att bära plank. Så nu är det "serverat" till byggmästaren, för fortsättning utan att gå långa vägar efter materialet. Därefter var han trött och behövde en öl i glashuset, samt middag. Under tiden han släpade plankor, förberedde jag grillspetten och tände grillen. Fläskfilé, champinjoner, lök och aubergine fanns på spetten, som legat i marinad sen igår. Smakade väldigt bra kan jag tala om. Vi har så det blir samma till middag imorgon, då maken återigen är helledig från jobbet. Jag däremot har "date" med sjukgymnasten på gymet. Han ska kolla att jag har fattat hur maskinerna ska användas, sen får jag klara mig själv ett tag framöver. Måste också besöka Arbetsförmedlingen för inskrivning i jobb och utvecklingsgarantin några veckor, för att få "lön" fram till jag börjar jobba över sommaren. Grillkolen är dessutom slut, så får ta en sväng via affären och köpa mer. Måste ju finnas hemma om vi får ett ryck i det vackra vädret.


Få se nu hur många har jag burit hit??


Fattas en del, bara att fortsätta ett tag till....


....annat uppdrag väntar, grillvakt!


Artar sig bra och grillgallret med non-stickbehandling är utmärkt.


"Stora stenrabatten är nästan klar, skulle satt gullvivor också men fanns inte på handelsträdgården igår.


Jag har dock några på annan plats att titta på så länge.


Penséerna i korgen växer också bra.

Byggstart

Då är vi igång med verandabygget, eller kanske jag snarare ska säga att kontraktören har börjat. Vi kan inte skryta med att ha slitit alltför hårt. Jag bakade en banankaka att ha till kaffet, innan lördagsturen till Tibro och maken laddade bryggaren när det var dags för en tår. För övrigt var han med som handräckning, (när så behövdes) annars bara åskådare, dock iförd arbetskläder.
Huvuduppdraget för mig idag, var att leverera den första av fyra trasiga cyklar till barnbarnet i Hörnebo, för reparation. Vi har gjort en special-deal med honom, att när jobbet är utfört ska jag baka en långpanna med glaserad chokladkaka. Sen ska han få en bardisk som vi har liggande på vinden, till sitt bygge i källaren, vilket ska stå klart på artonårsdagen i november. Då har han nämligen tänkt att  fira ordentligt.
Vädret var på sitt allra bästa humör idag och "projektet" är på banan, enligt plan. På måndag kommer byggmästaren åter, för att se om de gjutna "pelarna" är klara för en fortsättning, han har gott hopp om att bygget till och med kan vara klart till nästa helg. Låter alldeles perfekt tycker vi.
Åkte även en tur till Mölltorps Handelsträdgård för inköp av nya tomatplantor, samt några andra perenner. De är nu på plats och sen får vi se om de frön, jag har petat ner lite varstans, tar sig. Annars väntar ytterligare kompletteringar längre fram.


Proffs i aktion....


och snart är det klart för idag.


På väg hem igen från Tibro. Körsbärsträden blommar vid en "ödegård".


"Glashusets vidomsord".....


och här en nykomling i hemmet.


På vägen till Mölltorp växer det energiskog,


men det lär ta ett bra tag innan den blir av denna kaliber.

"La Mata" i Tibro

Den mysigaste marknaden som jag har varit på i Spanien, heter La Mata och ligger i utkanten av Torrevieja. Idag var vädret här hemma i Sverige på sitt bästa humör och solen sken över den utökade fredagsmarknaden, på torget och intilliggande gator, i Tibro. Det var till och med live-musik i form av pan-flöjtspelande latinamerikaner, vilket troligen gjorde att jag fick känslan av Spanien-marknad. Dock var inte utbudet av grönsaker och frukt lika väl tilltaget, men annars var det påfallande likt den sydligare varianten.
Jag gick ett varv, inhandlade plantor till trädgården och fortsatte sedan till gymet för en "omgång i maskinerna". Klar med detta, ansåg jag mig värd ytterligare en runda på marknaden, vilken slutade med ett och annat inköp till.
Däribland en nygrillad hamburgare till lunch. Hemma har jag nu planterat de nya blommorna, men det finns "några hål till" att fylla med fägring. Måste också köpa nya tomatplantor, då frosten (i maj!) har tagit död på de två jag planterade för en vecka sedan. "Kontraktören" kom en sväng ikväll och kollade virkesleveransen. Han kommer tillbaka imorgon förmiddag för att starta bygget. Spännande......


La Mata look alike?


Café med trädgårdsservering öppet för säsongen


En bild tagen innan byggstart, förberedelserna klara....


....och snart blir det en ny dag!

Lever-ans och lunch

Var idag förvarnad om att virkesleveransen till "projektet" skulle komma, kanske ganska tidigt dessutom. Med andra ord var det bäst att vara förberedd och uppe, vid åttatiden. Väntan blev lång och det var inte läge att gå in i duschen, för då skulle nog bilen anlända. Därför avvaktade jag med detta, skalade potatis, var ute i trädgården och krattade två skottkärror löv, samt tog bort lite cementplattor, som annars skulle komma att försvinna under det nya trädäcket. Klockan gick och det kom fortfarande ingen bil. Då gick jag och lade mig igen, ovanpå sängen och slumrade en timma. Sen blev det duschen i alla fall, kunde inte vänta längre med det, tyckte jag.
När klockan gott och väl passerat tolv, ringde lantbrevbäraren och förvarnade, så potatisen kunde vara kokt när hon anlände för lever-lunchen. Strax efter ett, hörde jag en lastbil och visst var det vårt virke som skulle lastas av, med kran. Det tog inte mer än fem minuter därefter, förrän postbilen dök upp också. Är detta inte typiskt, allt på en gång.
Postbilen fick hon ställa på grannens uppfart och sen fick vi titta på avlastningen och jag fick vara lite handräckning en kort stund innan vi kunde gå in till den väntande gourmet-måltiden. Faktiskt var det extra fin lever jag hade fått tag på och det smakade utmärkt. Kaffe med en Plopp serverades till efterrätt innan hon fortsatte sin tur, runt sjön.
Jag gick ut ett varv till i trädgården, grävde upp och snyggade till (får vi hoppas) rabatten vid vår stora sten på framsidan, samt plockade ut dammsugaren och dammsög upp alla fjolårslöv utmed hussockeln, så att man nu kan se stenarna igen, som ligger där i dekorativt syfte.
Sen var jag "trötter", tog en kopp kaffe och slog mig ner vid TV:n, ända fram till nu nästan. Har bara gjort  matlåda till gubben imorgon. Jag kan festa på lever ytterligare en dag. Yes!!


Lastbilen blockerar delar av lokalvägen


Ååååhej........


åhååååå!


Så var allt på plats för att starta projektet, väntar nu på arbetskraften.


Ska bara köpa lite fina plantor att piffa upp det hela med imorgon!

Massage och mat

Idag var maken ledig igen, då blir det numera alltid väl tilltagen sovmorgon. Förr tjatade han alltid om att man blev tröttare om man låg för länge, men det hör man inte längre. Det är snarare så att han nu sover väldigt skönt, en bra bit in på förmiddagen, om han har möjlighet. Efter sedvanlig grötfrukost, (som jag fick micra själv) var det dags att åka till Anette för massage. När denna var klar drack vi en kopp kaffe, innan vi for till Hjo för lunch. På vägen tittade vi in till syster och sa hej! Det blev Stampens kvarn som fick den stora äran att servera oss. Vi var inte de enda Tibro-Fagersannaborna som kommit på den tanken. Där var flera stycken sällskap att hälsa på vid borden. Det är ett mysigt ställe och bra mat har dom, kan rekommenderas.
Nu är det ju också så, (som alla vid det här laget vet) att till Hjo kan man inte åka utan ett besök på AFFÄREN.
Jodå, trots min visit där igår, fanns det mer att handla även idag. Hemma var det sen dags att tillaga morgondagens lever-lunch, som lantbrevbäraren är inbjuden på. Det är inte maken, utan en annan kollega som inte heller hon kan servera denna utsökta maträtt i sitt hem. Därför passar vi på att äta "sån't" tillsammans, ibland.
Maken får hemlagad pizza i matlådan imorgon, så han klarar sig undan denna gången också.
Imorgon kommer det en virkesleverans till projektet fick vi telefonsamtal om ikväll. Vilket innebär att jag antagligen måste pallra mig ur "bingen" ganska tidigt. Ingen sovmorgon med andra ord.


Utsikt från Anettes kök, inte mycket kvar av Jånnes/gamla Konsum


Stampens kvarn utanför Hjo, har god mat....


....och fin miljö runt omkring.


Vi tog småvägar hem, nå'nstans i Jubberud "bryter man ny mark"


Solen passade på att gå ner medan Tre Kronor spelade hockey mot USA i VM.

Växlande väderlek

Möttes imorse av rapporter på Facebook från alla möjliga hörn av vårt land, om att det snöade! Den 3 maj är det lite väl tufft väder, kan man nog tycka och i Fagersanna märktes det inget av på förmiddagen. Hade idag "taxiuppdrag" för färd till läkarbesök på sjukhuset med föräldrarna. Lite busväder hade vi på vägen förbi Värsås, men det var i form av hagel. Själva besöket var väl inte av den muntrare sorten, men för att försöka se det positiva i en svår situation, var det inte helt nattsvart ändå. En dag i taget blir det fortsättningsvis och fokus på så mycket positivt som möjligt framöver, är det som får gälla. Efter att ha återbördat Hjoborna till hemmet, slank jag in på Hem & Hobby innan jag åkte till Sparhuset för att förnya mitt Lotto. Ett litet bidrag till den nya tioveckorsinsatsen blev det i form av några småvinster, men jag fick allt plocka fram Visa-kortet för att slutföra affären. (som vanligt)
Hittade även några föremål på second hand och en ny planta oregano i fruktaffären, som nu är nedsatt i "kryddträdgården" på framsidan. Sen var det dags även för Fagersanna att bli drabbat av vårvädret. En blandning av hagel och stora flingor vräkte ner för en stund, såpass att det blev vitt på marken och i krukorna.


Busväder även vid KSS i Skövde,


nästan att det låg kvar på bilen ett tag.


Någon timma senare på väg hem från Hjo. Har det snöat??


...och sen i Fagersanna vid halv sextiden.

Gym-dag

Åkte i förmiddags till Mariestad på en träff med sjukgymnasten där, för att få lite behandling. Detta gick bra, visserligen känns det, men i sista ändan blir det ändå lite bättre, eller inbillar man sig det. Jämfört med första gången i början av februari, är det i alla fall skillnad och mycket bättre. En snabb titt in på Karlssons varuhus, där det inte blev så mycket handlat, men en ny fasadflagga fanns det.
Ringde därefter kompisen för att höra om hon bestämt sig för att haka på till gymet. Efter lite eftertanke segrade det förståndiga jaget. Motiveringen löd: "Jag mååår ju bättre efteråt, det veeet jag ju". Innan vi kom så långt fick hon bjuda på lite soppa till lunch och jag handlade färska grovbullar i bageriet till den.
På gymet var det lugnt och stilla, inte många själar som hittat dit denna tidiga eftermiddag. Men en av dom som terroriserade maskiner och skivstänger var bonusbarnbarnet, med gips och kryckor hoppade han runt i lokalen och "gjorde nånting" som han sa. Uttråkad redan första gipsveckan av sex. Sjukgymnast nummer två för dagen dök upp och tog hand om mig. Han lade upp ett personligt träningsprogram att följa, två gånger per vecka, (för tid och evighet helst) instruerade mig i maskinerna och ritade streckgubbar på träningsschemat. Så jag vet vad jag ska göra fortsättningsvis. Håhå jaja..... men härtill är jag nödd och tvungen.
När jag kände mig lite varm i kläderna kunde jag öka tempot en aning i maskinerna, så motståndet blev kraftigare...sa han och "dessutom går det fortare, så du kommer härifrån snabbare!" Han hade fattat........
Ikväll är jag lite "mörare" än vanligt, överallt!


Blå himmel och vita moln, men en aning kyligt.


Neeej, det är inte jag som har kört på lyktstolpen, har ju nylackerad bil vetja!


Mer rivning på gång, från andra sidan kvarteret.


Vårplöjning dammar ordentligt.


Dagen går mot sitt slut

Skam den som ger sig!

Övning ger färdighet är så sant och "det tar sig" som pyromanen sa, stämmer ganska bra det också.
Igår kväll dammsög jag huset och slängde ut mattorna, istället för att titta på den eländiga ishockeyn från VM. Det visade sig vara ett bra val, då blev ju åtminstone något gjort, till skillnad från Norge-matchen.
Efter en ordentligt tilltagen sovmorgon, var det bara att torka golven och sen smakade frukost bra.
Idag fick vi även klart med en prisuppgift på vårt tilltänkta trädgårdsprojekt, vilken vi funderade över en kvart ungefär, ringde tillbaka och sa:"Vi kör!"
För maken var det då dags att ta sig an rivning av häcken, en del av den i alla fall. Detta hann han precis färdigt medan jag klippte gräset och lagade middag, innan han stack till Gullspång för match i fotboll med Fagersannas B-lag, vilket han även i år är lagledare för.
Kontraktören kom en sväng och gjorde lite noggrannare mätningar inför virkesinköp, så nu är det på G. Vi får se hur lång tid det tar innan vi har vårt trädäck/utsiktsveranda klar för invigning.
När maken åkt och jag frigjort en del hyllplats i köksskåpen, (har plockat ihop en del till second hand) fick jag för mig att leta efter mormors småkaks-sprits, som troligen fanns någonstans. Hittade den faktiskt på en gång och tänkte att nu ska jag prova igen, att göra churros. Nu har jag övat igen med frityrolja och deg i spritsform.
Det gick hyfsat den här gången, men måste leta efter ett annat "munstycke" till spritsen för att det ska bli helt perfekt framöver. Så till eftermiddagskaffet har jag ätit churros! Mmmmm......


Häcken får vad den förtjänar......


Projektet är igång, förberedelserna i alla fall.


....och churros till kaffet!


RSS 2.0