Lever-ans och lunch

Var idag förvarnad om att virkesleveransen till "projektet" skulle komma, kanske ganska tidigt dessutom. Med andra ord var det bäst att vara förberedd och uppe, vid åttatiden. Väntan blev lång och det var inte läge att gå in i duschen, för då skulle nog bilen anlända. Därför avvaktade jag med detta, skalade potatis, var ute i trädgården och krattade två skottkärror löv, samt tog bort lite cementplattor, som annars skulle komma att försvinna under det nya trädäcket. Klockan gick och det kom fortfarande ingen bil. Då gick jag och lade mig igen, ovanpå sängen och slumrade en timma. Sen blev det duschen i alla fall, kunde inte vänta längre med det, tyckte jag.
När klockan gott och väl passerat tolv, ringde lantbrevbäraren och förvarnade, så potatisen kunde vara kokt när hon anlände för lever-lunchen. Strax efter ett, hörde jag en lastbil och visst var det vårt virke som skulle lastas av, med kran. Det tog inte mer än fem minuter därefter, förrän postbilen dök upp också. Är detta inte typiskt, allt på en gång.
Postbilen fick hon ställa på grannens uppfart och sen fick vi titta på avlastningen och jag fick vara lite handräckning en kort stund innan vi kunde gå in till den väntande gourmet-måltiden. Faktiskt var det extra fin lever jag hade fått tag på och det smakade utmärkt. Kaffe med en Plopp serverades till efterrätt innan hon fortsatte sin tur, runt sjön.
Jag gick ut ett varv till i trädgården, grävde upp och snyggade till (får vi hoppas) rabatten vid vår stora sten på framsidan, samt plockade ut dammsugaren och dammsög upp alla fjolårslöv utmed hussockeln, så att man nu kan se stenarna igen, som ligger där i dekorativt syfte.
Sen var jag "trötter", tog en kopp kaffe och slog mig ner vid TV:n, ända fram till nu nästan. Har bara gjort  matlåda till gubben imorgon. Jag kan festa på lever ytterligare en dag. Yes!!


Lastbilen blockerar delar av lokalvägen


Ååååhej........


åhååååå!


Så var allt på plats för att starta projektet, väntar nu på arbetskraften.


Ska bara köpa lite fina plantor att piffa upp det hela med imorgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0