Repris.......

......på gårdagen verkar det som. Startar dagen med tvätt och bak precis som jag avslutade onsdagen. Och inget trevligt mail från Svenska spel om lottovinst har dumpit ner, så jag kan helt klart strunta i att kolla de rätta raderna.
Dock pockar det på med ett besök i Hjo, för att leverera lite hygienartiklar till mor som hon behöver, ska bara "vänta ut" tvättmaskinen först.
På sjön går det lite vita gäss, så det har alltså blivit lite friska fläktar i sommarvärmen, vilket inte är fel. En aning svalare gör inget att det blir, enligt mitt sätt att se på saken.
Imorron är det jobb igen till lördag förmiddag, sen likadant från söndag till måndag förmiddag så man kan kanske sammanfatta läget med det berömda citatet: "Det är mycke' nu" (på riktigt).
Lite lunch kanske inte är fel innan man ger sig ut på uppdrag, ser fram emot stuvad blomkål till prinskorven. Maken får potatis, så han inte blir "kinkig". ("Jag är inte mycket för kokta grönsaker", som han brukar uttrycka det.)
Men det är jag!
Så har jag varit tur och retur i Hjo och uträttat diverse ärenden, däribland shopping på Hem & Hobby och leveransen till mor. Har sedan vid hemkomsten förberett morgondagens "Fagersannautflykt" på jobbet och håller nu tummarna för att vädret sköter sig, så det går att nyttja vår veranda för relax och fika.
Klockan skenar iväg väldigt ser jag och maken försvann till Moholm på fotboll. Nu är det snart solnedgång och på det, tredje delen av "Mayday". Ytterligare en brittisk deckare i SVT 1 som håller god kvalité.
Packa väskan för jobbdygn och sen sova, see you Saturday.......
 
Välfylld kasse som alltid, (nästan)......
 
.....och rondellen är numera klar vid Hem & Hobby-infarten.
 
Förberedelser, så långt det är möjligt, ska göra lite till imorron, innan jag åker.....
 
 
 
 
 
 
 

Är jag kvar på jobbet?

.....tvätta, diska, städa, laga mat, baka och plocka iordning har jag ägnat dagen åt så här långt. Vissa av göromålen är frivilliga egna val, medan resten är av nöden tvunget att ta tag i.
Har bland annat sorterat en hel massa kläder och paketerat barnkläder i "fyndpåsar" till loppisen. Det mesta är storlek 110/116 men finns även en del annat exempelvis beige-vita gardinlängder och spetsgardinlängder samt en ny golfbag till salu. Det var ett svettigt göra, precis som dammsugningen av allt björkpollen i glashuset, därav kanske flashbacken, att fortfarande befinna sig på jobbet.
Några jobb att söka har jag inte haft tid med att leta efter, men en webb-kurs i personlig assistans har jag nästan slutfört, bara ett avsnitt kvar där. Räknas väl också som aktivitet att förkovra sig med fortbildning (på jobbet).
Sonen var här igår kväll med dataprylar jag beställt (ja just jag!), en hårddisk att ha till back-up och med lite assistans till en mer än vanligt seg mor, är nu det väsentliga överfört i säkerhet. Datorn jag nyttjar är gammal och är väl bara en tidsfråga....men det går så länge som det går (med XP).
Maken åkte till centralorten för att utföra lite ärenden åt sig själv och fick ett uppdrag även av mig.
Han var snart hemma igen, efter väl förrättat värv utom mitt uppdrag. Det hade han glömt.
Nu var det inte livsviktigt eller bråskande, men en aaaaning irriterande är det allt, att "bli bortglömd". 
Men det tänker jag inte lägga nån energi på mer, bara konstatera fakta.
Nu känner jag att en kopp kaffe med nå't gott till är jag värd, medan diskmaskinen och tvättmaskinen slutför sina order och skuggan borta på verandan ser inbjudande ut, so here I come......
Så var även onsdagen nästan till ända och TV-tablån för kvällen kanske skulle kollas.
 
Bara en liten parentes om ett samtal jag fick vid middagstid: En telefonförsäljare som ville sälja att jag skulle slippa telefonförsäljare framöver...... nu har man nog hört det mesta i den vägen.
 
Första skörden av tomater för iår, goda......

....och detta var jag värd.
 
 
 
 
 
 
 
 

Då var det tisdag......

Hej och hå, så försvann måndagen i svettningarnas tecken. Det är nämligen inte bara varmt utomhus, utan även en olidlig värme inne på arbetsplatsen. En stor golvfläkt finns dock, som man kan sätta sig vid en stund då det blir alldeles outhärdligt hemskt och imma på glasögonen.
Vi tyckte att en tur till skogen i Rankås kanske kunde erbjuda lite svalka och drog iväg efter lunchen, trots att det börjat regna. Väl däruppe slutade skuren och vi begav oss iväg på 2,5 km-slingan. När vi hunnit nästan en kilometer startade dock regnet igen, det kändes vääääldigt långt till bilen och en annan typ av väta (än svett) fick vi "på köpet".
Ja det var det försöket att vistas i naturen det, men det kommer väl fler tillfällen senare och ganska svalt och skönt en stund innan vi "torkade till", för att strax därpå drabbas av svettanfallen igen.
Det är inte jobbigt att jobba ett helt dygn itaget, men "den dubbla värmen" tar ut sin rätt och man blir av den anledningen ganska mör, såhär dagen efter.
Duschen för en stund sen var kall och ljuvlig, men där kan man ju inte stå resten av da'n!
Vi får väl se om det blir nå't vettigt gjort innan kvällningen, men tvättmaskinen arbetar i efterdyningarna av gästbesöket och tunnan har blivit ihågkommen att ställas vid vägen, tills imorron. Maken hade svabbat av det värsta i bostaden under gårdagen, så det väsentligaste för "mentalt välbefinnande" är på bana och nu är det ledigt fram till fredag. Om man undantar den lilla detaljen att jag behöver leta jobb att söka förstås.
Men: "Gör inte idag vad du kan skjuta upp till morgondagen" ska jag tillämpa angående detta.
Ska bara släppa ut getingen på rutan framför mig, serva tvättmaskinen om en stund och "sen bara va' ", återstoden av dagen.
 
Innan jag begav mig till jobbet igår, "fångade jag"  den här trädgårdsgästen på foto.
 
Visst ser det inbjudande ut, en promenad i skogen......
 
....men som fick avbrytas p.g.a. regnet. Dock tog vi med lite blåbärsris att pryda köksbordet med.
 
Ja vad gör man då istället? En av grabbarna och jag fixade lite gott till kvällsfikat.
 

Invasion i köket......

....blev det nästan. Då Stockholmsgänget precis hade åkt kom Mamma And med sina "tonåringar" igen, fem till antalet. De fick lite bröd och hoppade upp för att ta direkt ur handen på mig. En av dom testade till och med att bita i mina målade tånaglar, men det gav ju ingen utdelning, i matväg.
Tänkte gå in och hämta lite mer bröd i köket och kameran, för att filma lite. Med Mamma Ands goda minne och vakande öga, såg hon sina barn ivrigt traska med. Uppför trappsteget och in på mattan bar det av, men där tyckte jag att det räckte med upptäcktsfärd, så de blev utmotade igen och "fösta" (med borsten som "vallhund") ner till slänten. Där fortsatte de efter sin mor (som tog täten), i en lång rad ner till sjön igen.
Bäst att hålla dörren stängd fortsättningsvis, iallafall så mycket att dessa inte hälsar på när köket är obemannat...
Väntar fortfarande på regn och åska, men vi ser ut att "bli lurade" på det.
Imorron blir det inget ljug, då jag jobbar både dag, kväll och natt. Som tysken säger: "Bis dienstag, shüss"........
 
Ok, testa om ni får vara där......
 
......ta det försiktigt nu barn......
 
....vad finns det här då?
 
Aha, en "dörrstopp" som kan bli arg kanske, vi drar igen.
 
Tillbaka i sjön (simmande till vänster om kanoten).
 
 
 
 

Åska påväg, men inget regn på nollåttorna.....

......för de drog hemöver alldeles nyss. Lugnet har lägrat sig över Sågvägen ånyo, det är ju både positivt och negativt på samma gång. Men allting har sin tid och man måste ju ha lite omväxling för att uppskatta de olika delarna här i livet.
Allting fungerar bra, men i ett organiserat kaos så att säga, då vi är "fullt hus". Dock ska genast erkännas att åldern tar ut sin rätt, (antingen man vill det eller ej) för trött blir man av ett ständigt flöde runtomkring. 
Nu gäller det att "landa" innan det är dags för ett dygnspass på jobbet, med start imorron förmiddag.
Vad hann vi med idag då? Frukost på altanen, bad för grabbarna och morfar, snabbdopp för bäbisföräldrarna medan bäbisen sov förmiddag.
Diverse mat fanns kvar att fixa lunch med, en fika och städning/packning av "annexet"/stockholmsbilen. Nu sitter jag och hör hur åskan och regnmolnen närmar sig. Kanske att det rensar den kvava luften en aning, vilket är behövligt, liksom lite väta på växtligheten.
En kall dusch ska jag alldeles strax unna mig också, ska bli riktigt skönt........
Kanske finns nå't att se på TV också, där har vi inte suttit mycket senaste veckan precis. Förutom då vi tittade på filmerna Göta kanal och Sällskapsresan 2.
Nu börjar det blixtra på andra sidan sjön......
 
Taco-fest igår kväll.....
 
Förmiddagstupplur....flera timmar.
 
Dags att starta hemresan.......
 
.....bilen full, alla på plats......
 
....även Ia.
 

Varför "hinner man ingenting" när det är varmt?

Vi hade lite planer när dagen började, men alltmedan timmarna gick blev det mer och mer uppenbart att planerna inte skulle hålla. Vissa i sällskapet (läs alla utom jag) har ju en tendens att vilja bada i tid och otid.
Ett par omgångar ner till sjön har det redan blivit, medan jag drog till Tibro för att handla kvällens "delikatesser".
Grillad lunch följde därefter och mera dopp i sjön, samt cykeltur i träningssyfte för mågen, tupplur för Ia och snabbdopp igen för de andra......
Så fortskrider dagen, med en och annan dispyt bröderna emellan angående dataspel och "whatever". Det är för varmt och det sätter sig snabbt på humöret. Det är min fasta övertygelse iallafall. 
Sonen med kompis gjorde ett vattenstopp nyss, på sin väg från gymet ner till sjön för att bada. 
De halvstora änderna har precis gjort ytterligare ett "kom-i-håg-besök" i trädgården och är nu påväg nerför slänten till sjön igen. Ja dom fick både bröd och frön idag också.
Vi skulle ha tagit oss till Balteryd för att se på begivenheterna där, tårtor, tecknat, musik och modellflyg. Men vi orkade bara inte när allt kom till krita.
Ikväll ska vi äta tacos och sen är det bara en natt till innan nollåttorna gör sorti för den här gången. Hem igen till jobb och pappavecka för bröderna. Ia och mamma får fixa iordning lägenheten efter golvslipningen, som ska vara färdiggjord nu när de kommer hem.
Jag får väl hoppa över loppisen imorron, eftersom det är sista dan med gäster och på måndag börjar jag jobba ordinarie semesterpass på Iuventus-boendet. 
Lite mer att dricka kanske.......för jag svettas som en gris oavbrutet.
Men det börjar dra in moln nu, så kanske att det blir lite svalare snart........
 
Igår kväll "pratade" pippin med Ia.....
 
.....och här nere är de.... "titt som tätt".
 
Tupplur i den spanska "drägglisen". "Har varit fängslad i 9 månader, men nu är jag fri."
 
Storebror behövde tröstas, för han hade slagit i knät.
 
Dagens halloumi-stekare......
 
Då var vi här igen då barn, ät nu ordentligt!
 
....sen vilar vi lite, innan vi går tillbaka till sjön.

"Komplikationer" och diverse ätbart......

Då var det jobbdag igen och vädret håller i sig. Hundpromenad i skuggiga skogen med andra ord, på dagordningen och den planen höll bra. Visst var det olidligt varmt idag också, men i skuggan var det iallafall hanterbart.
Frukost, macka med ägg passade bra därefter och lite hushållsgöromål på det.
Då ringde min mobil (första gången), det var dottern som saknade bilbarnstolen till sin yngste son inför utflykten till andra sidan sjön. Den var ju i baksätet (sen igår) på den enda av våra bilar som fanns tillgänglig på uppfarten, vilken jag fick ta till jobbet. Nu skulle vi ändå ut i andra ärenden och chefen var hygglig och gjorde en omväg till Fagersanna, innan dess. Ia fanns på gårdsplanen och tackade så mycket åt mamma.
Efter diverse ärenden i centralorten begav vi oss hemåt i värmen, till matlådan. Man är inte så särskilt hungrig under dessa omständigheter, så den lilla bit paj som blev över igår räckte mer än väl.
Lite återstod av arbetsdagen, då ringde telefonen igen till "sambandscentralen". Denna gång var det övriga gänget, som varit ute på "stolleprov" i värmen. (Kombinerad cykel och spring-runda runt sjön Örlen.)
De hade inte fått med sig någon nyckel till hemmet och var nu trötta, strandsatta på verandan. De fick dock invänta min ordinarie hemkomsttid, innan pannkaksbaket kunde startas av morfar. 
Dottern var i Tibro med de mindre barnen och hälsade på sin nyopererade syster tillsammans med nyckeln till huset.
Jodå, det blev pannkakor och besök av grannen för att titta på ett helt gäng med halvstora "tonårs-änder" som kom gående med sin mor. Hon skulle väl förevisa vart man enkelt och snabbt kunde få lite käk, kan jag tro. Sen promenerade de åter till sjön, "när vi sa till dom". När grannen ändå var här, passade hon på att prata lite med Ia igen.
Nu är åtminstone vi vuxna en aning möra, så det blir nog inga avancerade övningar resten av dagen. Bara "chill" och eventuellt lite grill.
Men nu är de nere vid sjön igen och badar, alla utom Ia och jag.......som "slapp".
 
Storebror pratade en stund igår kväll med sin kompis.....
 
"Hundglass" (torrfoder fryst i vatten) serverade matte i värmen. 
 
Pannkakor......
 
........i två varianter serverade morfar idag.
 
"Lyssna nu barn: Här är det man får mat, kom ihåg det..."
 
.....mamma har sagt att vi ska få mat: "Vart har du den nu då?"
 
 
 

G-mormor fyller år och mycket mer.....

Trött igår, riktigt ordentligt trött, så missade lotto-dragningen. Men då inget e-mail har landat i inboxen är det bara att förmoda att högvinsterna och de små, har gått "elsewhere" (som vanligt).
En ordentlig sovmorron trots värmen, då vi hittat en fläkt i gömmorna som fått göra tjänst i sovrummet under natten. Visst för den en del oväsen, men "smällar man får ta" i rådande läge. 
Frukost framdukad och fixad av gästfamiljen och sen gav jag mig på ett pajrecept, ("upphittat" på nätet) att servera till lunch. Gjorde klart detta samtidigt som alla andra drog och badade.
Vid hemkomst därifrån skulle mamma och lillebror baka "överraskningsmuffins" till Hjo-resan, för att fira mors  86-årsdag. Eller g-mormor som vi kallar henne, för att hålla isär alla mormödrar.
En välbehövlig dusch följde för min del och som sagt lite lunch, innan maken och jag åkte i förväg. Jag var nämligen tvungen att åka via Arbetsmarknadsenheten, Tibro kommun (där jag är inskriven i fas 3) för att "säga hej till arbetsförmedlingens handläggare", som gjorde arbetsplatsbesök.
Med det avklarat var det ett litet ärende på Hem&Hobby, samt inköp av en blombukett till jubilaren, innan vi strålade samman vid äldreboendet med resterande.
Mor var inte förvarnad, (bäst så) utan det blev spontanfika hos henne med hjälp av medhavda kakor och snäll personal som ordnade saft och kaffe.
Ia passade på att "lätta på trycket" och skötväskan låg kvar hemma, så en akutshopping var nödvändig, innan det blev glass i hamnen.
Därefter åkte morfar, mormor och grabbarna hem, medan resten först skulle shoppa till "kvällsbuffén".
Morfar tog barnbarnen med för ett dopp i sjön, morbror Oskar anlände strax därefter och nu är det full ruljans överallt igen, samt "världens mat" på g, från Guatemala den här gången.
Änna trötter idag också.......men mest skyller jag detta på värmen.
 
Gårkvällens solnedgång "dämpad" med persienner.
 
Pajlunch.....
 
Lillebror bakar choklad-kladdmuffins....
 
Blombukett till 86-åringen.....
 
.....och födelsedagsbarnet med barnbarnsbarn.
 
Glass-stund......
 
......fler deltagare.
 
Hjo hamn som utsikt till glassen.
 
 
 
 

Mera värme...... tar det aldrig slut?

Upp och hoppa, inte i ottan direkt men dags att åka och jobba några timmar. Ingen annan hade börjat röra på sig, då jag for iväg strax efter halv nio.
Hundpromenad på morgonen som vanligt, men idag var vädret "mer än vanligt". Det var stekhett i solen redan så tidigt och långa sträckor erbjöds bara full sol, ingen skugga alls.
Hade ju bestämt mig för att kolla om svamparna fanns kvar, som jag siktade i söndags. Visst gjorde dom det, men de såg allt bra torra ut och hade nog skrumpnat ihop en hel del, jag tyckte nog att det såg ut att vara mer sist jag var där. Med "bytet" på botten av en liten plastpåse började jag återtåget mot kaffe och frukostmacka.
Det var minst sagt svettigt, trots ett väldigt måttligt tempo.
Men eftersom jag nu sitter och återberättar händelsen, överlevde jag alltså. Det var överenskommet att jag bara skulle jobba kort dag, så snart var jag åter hemma och möttes av gänget som skulle till badet.
Inte mig emot som vanligt, bara jag slapp följa med. 
Ställde mig istället vid spisen och färdigställde middagen, samt bakade sockerkakor till mors födelsedag imorron. Dottern med dotter stannade också hemma för att "komma ikapp med tvätt" och sova färdigt innan nästa måltid.
Ni får gissa vem som gjorde vad där.
Mormorsbiffar serverades och tog slut, efter bad-sejouren, för alla åt med god aptit. Nyss åkte mor med söner ner för ett snabbdopp och vid återkomsten blir det fika i skuggan. Tills dess sitter vi andra lite varstans "i lä för solen" inomhus och pysslar med våra datorer. Yngsta barnet sover....igen.
Eventuellt ska mor och söner baka något mer vi kan ta med till gamla-mormor, om dom orkar i denna eländiga värme förstås.......
....och som vanligt hoppas vi på att kvällens lottodragning ska leverera en trevlig överraskning.
En annan trevlig överraskning var morbror Oskar som precis dök upp för en visit.
 
Solen gick "äntligen" ner igår kväll.......
 
....men imorse gick den upp igen...... över gårkvällens "bad&grill-kvarlåtenskap"
 
"Fågelrestaurangen" är fortfarande öppen......
 
Ia fokuserar på världens väsentligheter......
 
....tillsammans med pappa och Joel.
 
I ett annat rum i huset, samtidigt.
 
Mormor fokuserar.......
 
....och tar sen Ia som "efterrätt".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fullt ös i värmen.......

Idag har vi hunnit med en hel del, trots värmen. Först var mamma och lillebror nere och tog ett morrondopp för att prova den nya simdynan, som ser ut som en hajfena. Sen blev det lite individuell frukost allteftersom.
Förberedelser inför lunchen följde, morfar och grabbarna cyklade till badet, mågen gav sig ut på en löprunda (18 km visade det sig i efterhand, puhh i värmen säger jag bara).
Lite kakor hann jag slänga in i ugnen också, när jag ändå höll på i köket.
När alla var utflugna, passade dottern, dotterdottern och jag på att ta oss in till Family House's mega-rea. Kön till kassan ringlade sig igenom hela butiken. Det var alltså säkrast att per omgående ställa sig i den och sedan kolla rea-saker i skift,  om vi inom rimlig tid skulle komma därifrån, med fynd.
Nu fanns det en hel del att hitta medan man stod i kön också för det gick inte fort, så gott om tid att titta på stängerna man passerade......och fynda såklart!
Vi kan väl sammanfatta timman vi tillbringade i butiken som "dyr-billig". Dyr om man inte hade tänkt att handla något direkt och billig om man ser till allt jag fick för fyrahundra drygt (6 plagg, alla till mig).
Dottern shoppade ännu fler saker, (bara till barnen) men betalade inte mer än en hundring till.
Hem och fixa klart fisken med potatismos och efter lunchen tog vi en fika med de nybakade kakorna i skuggan på verandan, innan Ia också ville bada. Ska väl vara rättvist, inte bara brorsorna som ska få plaska. 
Och nu framåt kvällningen har grillen fått börja göra tjänst, men det blir bara korv med bröd........
....och jordgubbar med glass.
Nu ska den gästande familjen ta ett kvällsdopp på detta,  jag ska ljuga färdigt och sen blir det Mord i Midsomer.....
 
Storebror är baby-vakt för en stund......
 
....innan det blev lite fotboll på gräset....
 
.......och and-matning.
 
Ia ville också bada.....
 
....men mormor: Vad många fina saker du har att titta på, jag blir alldeles stum av beundran.
 
 

Inga står vid spisen........

....och där puttrar lunchen, som ska ätas när nollåttorna har anlänt. Vilket lär bli inom en timma då de nyligen passerade Örebro.
Innan vi kom så långt var det en tur till Tibro, för att bunkra upp "det sista" (för idag iallafall). Maken blev "beordrad" att följa med och kunde samtidigt uträtta ett ärende på biblioteket, medan jag fyllde kundvagnen med det som Inga ville ha hem till matlagningen.
Det är en väldig skillnad på att ha med sig en packare, då behöver man ju bara plocka med varorna två gånger, i vagnen och sen upp på bandet. Underlättar även betydligt, att inte nödgas lyfta tunga kassar på det.
Kanske att min "sträckning" (eller vad det är) kan läkna så smått om jag kan hoppa över den typen av vardagssysslor ett tag. Det har gått upp och ner i ett par veckor nu och det börjar bli rätt trööööökigt att vara begränsad, med ont.
.....och gymet har fått vänta på den ordentliga comebacken ännu en gång, bara något sporadiskt besök senaste månaden. Men allting är ju relativt, har ju iallafall inte brutit bäckenbenet som vissa andra, i denna olidliga värme. Får vara glad för det som går att göra.......
Om en stund är huset invaderat av barn (i olika åldrar) och det kommer inte att vara sig likt den närmaste veckan. Inte för att det i vanliga fall är pedantisk ordning, men nu blir det kaos, men positiv sådan. 
Det får vara det också, bara det nödvändigaste kommer att bli gjort, (som eventuell tvätt och spillolyckor) annat får vänta......
Men Inga lär få tjänstgöra en del vid spisen, det är oundvikligt. Förutom då hon kommer att delegera göromålen.......
 
Nu är hon här igen, Ia..... och ockuperar köksgolvet, medan alla andra är vid sjön, frånsett mormor då förstås.
 

Jobb-söndag och väntat besök......

Dags att åka till jobbet idag igen, ett av dom. Fint väder, om än en del moln på morronkvisten, men solen bröt igenom vid elvatiden igen och med den, onödig värme ånyo.
Dock hittade jag i en liten skogsdunge en del kantareller, som fortfarande står kvar då jag inte hade något att plocka dom i. Men nästa gång jag arbetar och ska gå hundpromenad ska jag vara rustad för plockning, om ingen hunnit före tills dess förstås. Det dröjer några dagar och hänger alltså på att ingen hittar på dom, om chefen ska få sin "utlovade" svampmacka. För till två räcker det iallafall inte.......
Åt för övrigt upp det som var kvar av förra svampskörden med rester, som utgjorde dagens matlåda. 
Nu blir det inte så värst mycket mer gjort idag (kanske att jag fixar biffar till frysen) utan mest "chill", för att orka med både värmen och stockholmsinvasionen, som säkert dyker upp mitt på dagen nån gång imorron.
Till och med tant And tog det lugnt idag och låg i skuggan vid våra cyklar och bara vilade istället för att köra "jag är hungrig-terror" konstant.
Dock verkar pilfinkarna vara på alerten efter mat, då en av dom alldeles nyss gjorde en "helikopter" utanför mitt datafönster, uppenbart för att påtala bristen på sönder-smulade Mariekex.
Sen får vi se om det kanske dyker upp en "gammal" jobbarkompis (en yngre tjej) till oss båda, för en fika. Men verkar mindre troligt, nu då klockan börjar trava mot kväll.......
 
Här i skuggan var det ganska skönt.....
 
...men vi pilfinkar lider inte av solen, var är dagens ranson av kex?
 
 
 
 
 

Bättre sent än aldrig.......och sjukhusinformation.

I torsdags "trillade" min nya handlingsplan ner via postlådan, från Arbetsförmedlingen. Den som jag i slutet av maj började efterlysa och skickade kompletterande uppgifter till för att den skulle finnas klar från 1 juni, då den skulle börja gälla. Aldrig kunde jag väl tro att myndigheter med sina krav på oss arbetssökande, hade tillåtelse att arbeta efter principen "bättre sent än aldrig" och nu talar vi inte om nån enstaka vecka, utan om nästan sju veckors försening.
Sen hänvisas det ändå gladeligen till datum och möten som står i din handlingsplan vid alla kontakter (oavsett om nån sådan finns eller ej).
Dessutom var den inte fullständig iallafall, bara hälften av mitt påpekande hade kommit med. Men vem bryr sig...... det är ju bara pappersexercis.
Apropå exercis, så har jag hittat några jobb att söka så jag har nå't att rapportera nästa gång och faktiskt var två av dom även "intressanta på riktigt". Har börjat fila lite på ansökningarna och ska skicka in så snart jag inte jobbar så mycket, utan får lite tid över för administration.
För övrigt har jag deltagit i lördags-loppis i lanthandeln, men sålde inget för egen del, bara köpte......
Sen blev det en tur till sjukhuset för att besöka bonus-dottern som ligger där nyopererad i bäckenbenet, efter brännbolls-spelande. Det var hennes semester det och konvalescens en bra bit därtill framöver.
Enligt hemsidan skulle cafét vara öppet till 17.00 på KSS, men se det stämde inte för strax efter 15.00 då vi kom dit från avdelningen för att få en kopp i något trivsammare miljö än sjukhussal, hade de stängt. Personalen på väg hem upplyste om att det var sommartider. Vi skickade med dom att säga åt ansvariga för informationen på hemsidan att det var "SKITDÅLIGT SKÖTT". Nästa Pressbyrån och en parkbänk utanför entrén fick det bli istället, så länge hon orkade sitta i rullstolen utan att få alltför ont, då den inte var ordentligt justerad efter hennes skada.
Hon längtar hem......konstigt va?!
Själv laddar jag nog strax inför morrondagen med att landa i TV-fåtöljen, med en laxmacka och bevakar bl.a. Lotto-dragningen.
 
Snart dags att skörda chilifrukter.....
 
Gårdagens sol försvinner motvilligt bakom molnen....
 
....och vid dagens senaste besök av denna dam, förklarades att: "Det blir inte mer nu".
Är du riktigt säker? "svarar hon då" med huvudet på sned, varpå jag letar fram nån till brödkant.
 
 
 
 
 
 
 

Hemma igen......

Då var jag åter hemma i bostaden efter ett dygns tjänstgöring som boendehandledare, inringd med kort varsel.
Känns ganska bra att landa efter ett intensivt dygn, som innehöll bland annat kakbak och en bilutflykt med några av ungdomarna i närområdet. Vi skulle titta på Ransbergs kyrka var meningen, men eftersom den var låst, får vi vänta med att titta inuti till en annan gång.
Istället åkte vi via Spethult och Mölltorp en liten tur till Karlsborg, där jag visade var fästningen låg och sen satt vi en stund vid kanalen och tittade på broöppningen innan vi återvände hem.
Vi var också inne på Turistbyrån, tittade på och hämtade lite broschyrer, varpå en tidigare arbetskamrat där kom fram, men fällde genast kommentaren: "Jasså, ja du behöver ju ingen hjälp".
Efter mat ägnades en del tid åt att spela "skitgubbe" (för det har de lärt sig). Jag har fått friska upp ett något trögt minne i detta spel, men det är ju alltid bra med nån som förlorar ..... Dessutom "tecknade" vi en del och satte svenska ord bredvid.
Så småningom blev det läggdags och sen är det en del praktiska detaljer att ta tag i på morronen, samt "hälsa nästa personalgäng välkomna", innan man slutar.
Åkte via torget för att inhandla en blomma till den nyinköpta krukan från loppisen. men det slutade med att det blev en planta persilja istället. Det blir också fint, tycker jag......
Maken och grannen gjorde äntligen gemensam sak och fick ner den avbrutna vissnade grenen från tallen, medan jag besökte duschen.
Nu ska jag steka mina kantareller till middag, de fick vänta ett dygn medan jag som bekant "roade mig" på annat håll.
Sen ska jag bara vara, tror jag..........
 
Onsdagens skådespel.......
 
...innan det ringde på torsdagsmorronen, så jag fick åka och baka kakor (bland annat)
 
Några ruggiga andhannar vid kanalen i Karlsborg.......
 
...dit vi var på en bilutflykt i det vackra vädret.
 
Visst är det väl fint med nyttoväxter också, smälter bra in i omgivningen dessutom.
 
...och slutligen kantarellsås-kotletter.
 
 
 

Snabba ryck.....

Först skulle jag jobba på det ena jobbet, sen blev det ändrat och nu blev jag återigen väckt från det andra jobbet och ska jobba ett dygn. Man kan ju säga att det var tur i oturen, eller nå't sånt.....
Så detta får bli allt "ljug" jag hinner med idag. Sen har Mor And varit här på frukost, men hon verkar inte riktigt nöjd med menyn, eller också är det bara så att hon tycker det är väldigt gott och bara vill ha mer.....
Nåväl det blir inte mer och maken får mocka efter henne för nu börjar det dra ihop sig för avfärd mot jobbet.
 
....och en sån här "gynnare" ( i Bajenfärger) fick resa till Stockholm nu på morronen.

Plocka svamp och blåbär.......

.......tyckte maken vi skulle göra ett försök med igår kväll, precis när jag satt ner ändan i TV-fåtöljen. Men jag tänkte en gång extra och tyckte att lite skogsluft kan väl aldrig vara fel, men hade inte några stora förhoppningar på resten. 
Sagt och gjort, vi tog bilen en bra bit upp i skogen, där han brukar vandra med sin ljudbok i örona vanligtvis. Därför visste åtminstone han var vi var, för egen del var det en aning tveksamt.
Vi vandrade utmed några skogsvägar och runtomkring dessa i terrängen, under nån timma. Svampen lyste med sin frånvaro, men hyfsat gott om blåbär fanns det allt på sina håll där i riset. Rafsade väl ihop några deciliter såna, som jag senare åt till kvällsmat efter hemkomsten. Några ynka svampar hittade vi till slut innan jag gav upp och tog med bilen hem, medan maken promenerade tillbaka.
Åjo jag fick allt några kilometer också i benen, kunde jag konstatera då jag mätte den ena sträckan vi gått t.o.r. till 800 meter. Det dubbelt upp och en lika lång utflykt från bilen i motsatt riktning är jag ändå ganska nöjd med.
Väl hemkommen, hade maken hittat lite mer kantareller utmed vägen. (Ja det är den enda svamp vi plockar....) 
Så imorron blir det kantarellsås till tunna fläskkotletter. Man får lov att variera sig lite, förra "skörden" blev det ju kvällsmackor av......
Idag har jag gjort ett dagsverke på riktigt jobb igen och nu vill jag ha kaffe på altanen. Gräset börjar bli klippklart, men se det tänker jag överlåta åt pensionären. Hans tur.......
 
Dom börjar samla sig i mini-hinken, om jag håller på ett tag till kanske........
 
Maken på svamp-jakt........slutligen fann vi några enstaka.
 
Men en enorm och fin sten fanns det i storskogen, dock omöjlig att flytta på.....
 
På hemväg i mulet väder, fanns ändå denna utsikt högt däruppe i skogen.... neröver Örlen.
 
"Bytet" upplagt för rensning......
 
....och efter att maken bidragit med sina fynd från hemvägen, har Inga rensat alltihop och nu kommer det 
till och med att synas att det är svampsås, till kotletterna imorron. 

Om brännbollens "baksida" samt lite egentid.......

Har idag fått lite mer klarhet i vad bonusdottern har råkat ut för. Vid sammankomst med sina arbetskamrater, spelades det brännboll och hon föll, slog i knät och trodde en muskel tagit stryk uppåt höften. Detta visade sig sedan vara en fraktur av något slag och nu är hon påväg med ambulanstransport till Mölndal, för att genomgå en liknande operation som äldste sonen (då han skadade sig på motocross). 
Ingen vidare start på semestern om man säger så och det lär ta sin tid, innan det läker. Bara att avvakta resultatet och hålla tummarna under tiden.
Själv har jag en "ledig dag", (från arbetet) men alltid något att pyssla med hemmavid om man nu bara ser vad som behöver göras. Tyvärr ser jag kanske alltför mycket som borde tas tag i och åtgärdas.
"Ingen kan göra allting men alla kan göra något" är ett ganska bra citat som går att applicera på det mesta och på den vägen får det bli. 
Har börjat så smått att "bunkra upp inför stockholmsinvasionen" i nästa vecka, så vi inte behöver lägga en massa tid på storhandling.
Svampmackan igår kväll var delikat som väntat och gav smak på mer, men då det inte fanns mer fick man vara nöjd med det lilla.
Arbetsförmedlingen har återigen skickat sitt godkännande till min aktivitetsrapport och hänvisar mig att fortsätta följa min handlingsplan. Den som löpte ut den 31 maj och vilken jag har påpeka två gånger redan, borde förnyas.
Dock utan något svar eller åtgärd. Så regler och deadlines gäller bara ena sidan som vanligt, men vem är förvånad?
Ska i nästa vecka "konfrontera" handledaren personligen, vid ett allmänt jobbmöte för en förklaring........
Detta är ju ingen ko på isen direkt, men rätt ska vara rätt anser jag bestämt.
Solen skiner, det är lagom varmt och lite vind. Inget dumt scenario för en sittning på altanen kanske, tillsammans med lite kaffe.
 
Den omtalade svampmackan.......
 
......och vi hade mycket bättre väder än Öland, igår iallafall då det hällregnade på "etablissemanget".
 
Och som sagt fortsatt fint väder idag.
 

Alla plockar svamp och medicinska åkommor.....

...åtminstone är det vad man hör överallt och de hittar såååå mycket, att de blir trötta på det och ger bort den för att slippa rensningsjobbet. Ja det går ju bra att skryta och till stor del är det säkert sant också, men jag undrar bara lite stilla, var de plockar alla dessa mängder. För jag hittar sällan eller aldrg något att skrävla om.
Om jag nu mot förmodan skulle springa på några stycken, hinner det nästan aldrig bli tråkigt att rensa för det tar inte lång stund. Sen räcker det nätt och jämnt till varsin kvällsmacka åt maken och mig. That's it!
Vilket återigen är fallet, då jag på jobbets hundpromenad lyckades hitta ett litet dike med några stackare, som jag på hemvägen sen stannade och skördade. Dom tog nog en knapp kvart att rensa och sen får vi se hur mycket stekpannan stjäl av återstoden.
Efter jobbet var jag även inne på vårdcentralen och tog ny sänka, då den var hög för en månad sen. Sen fick jag hjälp med en "nytillkommen leverfläck" som sitter lite illa och har börjat både skava och klia. Distriktssköterskan konsulterade en läkare som sa att hon skulle "punktera den" och blev det inte bra fick jag återkomma och reklamera hans ordination......Det visar sig!
Bonusdottern skickade samtidigt ett meddelande att hon skadat sig, låg på sjukhus och eventuellt hade brutit något. Riktigt vad var lite oklart i meddelandet, så vi får avvakta mer information.
Och fru And är som hon är....oregerlig och konstant hungrig. Jag "grundar " just nu med en ostmacka, för att kunna njuta av kantarellmackan i all dess litenhet, om en stund. För den lär jag inte bli mätt på, snarare bara att den retar aptiten och så finns det inte mer.....
VM är slut och det blev som jag inte ville, men trodde: Tyskland vann och Schweinsteiger fick sitt guld, men en hel del "stryk" på plan innan dess. Ja han kan gott smaka på "egen medicin", för det är precis därför jag inte gillar honom. Han är alldeles för ojuste och sparkar ner sina motspelare alltför ofta (en varning igår också).
Nu dags att titta på "The Paradise" som fick bli inspelat igår just p.g.a. fotbollen.
 
Hinder ivägen.......
 
...åt båda håll. De tog mycket plats, men det gick att backa ut, sakta. Bara vägen blir fri från gropar nu då.... 
 
Före......
 
...och efter rensning. Alla andra lägger ju upp läckra svampbilder så........
 
En "selfie" som avslutning.
 
 
 

Loppis-söndag och tvätthög......

Det var ett tag sedan jag kunde vara med på lanthandels-loppisen nu, men mina "kollegor" har sålt lite prylar åt mig ändå, då jag har jobbat på annat håll. Men idag var jag ledig och kunde delta.
Det trillade in en och annan kund och lite prylar blev vi allt av med allihop, även idag. Dock är det inte säkert att man lämnar stället med någon vinst, eftersom de andra ofta har bra-ha-prylar, som jag kan se användbarheten av i mitt liv och hem. Så också idag, även om det till sist slutade med en femtiolapp plus, låg det ganska länge på minus. 
"Översvämningarna" i tvättkorgarna har hållit sig lugna och fina ett ansenligt antal dagar. De fick i eftermiddag belöning för sitt tålamod och ligger nu på sina respektive förvaringsplatser. Kanske dags att börja om från början igen då. För detta med tvätt, är en cirkel som aldrig blir sluten och högarna på "smutssidan" börjar så sakteliga öka i omfattning igen.
Efter flera dagar med onödigt mycket sol, (men helt rätt mängd uppehållsväder) har det nu börjat regna. Ja då behöver man ju inte ha bekymmer med vattning, men man kan undra om det håller i sig tills imorron.
Hundpromenad är betydligt trevligare i torrt väder, men det är ju inget man kan påverka.....bara önska sig.
Fru And har varit här på alla sina "all inklusive-måltider". Hon börjar bli lite väl framfusig och tam i kläderna, för kommer man inte genast då hon högljutt anmäler sin ankomst, travar hon per omgående upp på trappsteget och tittar in i köket. Hade jag inte protesterat, så hade hon nog fortsatt att klampa på.....
Då har vi snart bara VM-finalen kvar då i fotboll och vad ska man tro om den. Jo jag tror nog att Tyskland går och vinner men önskar att de ska förlora, faktiskt mer än jag vill att Argentina ska vinna.
Har inget riktigt engagemang eller "hjärta" för något av dessa lag, annat än att jag tycker Tyskland de senaste decennierna varit väldigt tråkiga att se på. Sen har dom ju också mitt "hatobjekt" nummer ett i fotbollsvärlden i laguppställningen, Bastian Schweinsteiger. Unnar helt enkelt inte honom nån VM-titel......
Därför vinner dom nog.
Holland fick iallafall ett brons igår.......... 
 
På himlen igår såg det ut som en gigantisk rullgardin, halvt nerdragen.
 
Gräsmattan har fem små runda bruna fläckar mitt på, nå'n teori om varför, någon??
 
"Idyllen" var total igårkväll.......
 
....och det blev en repris på denna idag, som belöning......
 
....för "väl utfört arbete". Högen "is no more".
 
 
 
 

Dags igen.....

Hann inte ens vakna av mig själv imorse, utan blev väckt av telefonen (t.o.m. maken vaknade och svarade).
Det var semestervikariatet som boendehandledare, som åter igen behövde personal under merparten av dagen idag.
För att "få in en fot" och visa att man menar allvar, då man säger att man vill ha så mycket jobbtid som möjligt, är det ju bara att åka dit. Så idag har jag arbetat från 10-16, inklusive två timmar på "Örlen beach".
Dock behövde jag inte bada som tur var. Det gjorde inte så många av de andra heller för den delen, men spela boule, kicka fotboll och testa beachvolleyball blev det.
Sämre arbete kan man ju ha om vädret är såhär fint, eller hur. Tiden går fort och strax har man tjänstgjort sex timmar, det gör ju heller inte ont precis.
Nästa anhalt mataffär och en kasse förnödenheter att ta med hem, då stängningsdags i Fagersanna redan passerat. Har precis klarat av lite middag nu: Klyftpotatis med fläskkarré och ser fram emot kaffe på verandan om en liten stund. Tvättkorgarnas innehåll får fortsätta att vänta på sin tur.
 För nu är det min tur, baaaaara min tur.
Sen stundar bronsmatchen i VM och innan dess har jag säkert blivit miljonär.........
 
Utsikt åt ena hållet (från badplatsen) mot Fläskön......
 
...medan några ung-änder simmade åt det andra hållet. Taskig arbetsmiljö? Näää inte idag.......
 
Äntligen! har badgästerna dragit, nu är bordet mitt igen. Våååga inte komma tillbaka.
.
 
 

Nu har jag "landat".......

....här hemma igen efter ett intensivt ett och ett halvt dygn. Igår var det först sista dagen på sommar-skolan, sedan följde snabblunch hemma hos maken. Han hade stekt potatis, ägg och fläsk. Varpå det var dags för premiär med ett ordinarie pass på sommarvikariatet. Detta sträckte sig fram till imorse klockan åtta då det var dags för nästa arbete (assistentpass denna gång).
Måste bara säga att det var inget fysiskt ansträngande jobb under gårdagen bortsett från lite städning, men den tog inte så lång tid. Mycket pratande med de boende blev det dock, (några mer än andra) vilket kan ha en alldeles naturlig förklaring i att vi har engelskan gemensamt. Då blir det enklare att bara komma och snacka lite.
Dock inga problem att "sova borta", bra säng och eget badrum. Mycket behövligt kan tilläggas, då jag av någon oförklarlig anledning "svettades som en gris" hela kvällen. Ganska skönt med dusch då, när man är sjöblöt.
Dagsverket idag är nu till ända, men även om också dagens arbetsgivare är av den goda sorten blir man ganska mör. Det är bara att erkänna och det gör jag utan omsvep, för så är det.
Åkte via Örlenbadets pizzeria och tog med middagen hem, en styck att dela på, precis lagom och sen vart det kaffe i skuggan på verandan. Då kom det tre pilfinkar och satte sig på kanten, lade huvudena på sned och tittade på mig med ett litet kvitter därtill.
Jodå jag förstod piken: Inga söndersmulade Mariekex fanns vid cykelstället, ville dom bara tala om, så jag visste. 
Mor Skata har det inte heller så lätt, då hennes unge förföljer henne vart hon än flyger, ivrigt påpekande: Jag är hungrig, jag är hungrig, maaaaaata mig då! 
Kommer strax att förflytta mig till TV-fåtöljen tror jag.....och bara vara.
De fyra rågade tvättkorgarna får vänta......på bättre tider. Imorron kanske?
 
"Sunsets still going strong!"
 
"Early birds" by the lake. (Geese) seen from my veranda before I went to work....
 
Maffig blomdekoration i centrala Tibro.
 
Mor Skata slår dövörat till och låtsas som ingenting, när ungen "tjatar".......
 
 
 
 
 

Skarpt läge.......

Imorron blir det inget "ljug" eftersom jag kommer att jobba. Börjar med skolan (torsdag) 08.15 och jobbar sedan tills fredag eftermiddag, fördelat på två helt olika arbetsplatser. Ha det bra i värmen.
Själv hoppas jag på att luftkonditionering fungerar dit jag ska.......skolan vet jag, men sen visar det sig......
 
Håll tillgodo med en "lastbil" full av blommor, sålänge.

Ändrad agenda......och avfärd.

Det blev ingen skola idag, då telefonen ringde strax efter jag pallrat mig ur sängen. En förfrågan om akut inhopp med omedelbar verkan, som personlig assistent innehöll samtalet. Detta efter att den ordinarie assistenten fått ryggskott. Visst kunde jag göra detta, medförde bara en del omdisponeringar av dagen och informationssamtal till läraren, sen var det bara att styra kosan ut på landsbygden istället.
Hann att säga hej då till mågen, som gått upp extra tidigt för att få lite egentid, (ett löppass sådär i ottan) innan bilen skulle packas för vidare färd med barn och bäbis mot Göteborg och där Danmarksbåten.
Nästa anhalt på semestern är nämligen Legoland och de sitter väl som bäst på båten just nu. Det blev en kortvisit den här gången, men om en vecka är de tillbaka för en lite längre vistelse. 
Det blev en fullspäckad dag, (delvis i Skövde) med ett och annat fynd i klädväg, även till mig. Inte allom givet att få shoppa på arbetstid.....
Men också lite fysiskt arbete därefter, vilket föranledde mig att med gott samvete tycka, att jag gjort mitt träningspass och följdaktligen kunde hoppa över gymet (idag iallafall).
Lika varmt och svettigt är det även idag alltså och mycket vätska bör man fylla på, vilket jag kämpar med. Dricker alltid för lite av alla de sorters drycker faktiskt, har alltid gjort. Svårt att läga om rutiner även på detta område......
En semifinal kvar i VM-fotbollen, kan bara hoppas att den blir lite mer spännande än "förnedringen" Brasilien åkte på igår. Heja Holland!!! men jag tror nog att Argentina vinner.......
Sen är det ju lottodragning igen....Jippiiiiii......kanske?
 
Gårkvällens grillfest på verandan, maken var fotograf så även jag fastnade på bild (tyvärr kanske)
 
En liten pippi finns det även på jobbet, i ett bo i en kvast.
 
Viiiiiii..ll inte åka till Legoland, vill stanna hos mormor.
 
Längtar redan tills nästa gång, så vi kan fortsätta tjejsnacket......
 
 
 
 

Puuuuhhhh vad varmt och Ia "håller hov"......

Skola som vanligt och olidlig värme i hela byggnaden, utom det klassrum som vi fått ordning på med AC.
Idag var det bl.a. vokalövningar med en "nonsensramsa": Flyg fula fluga flyg och den fula flugan flög. Eleverna var väldigt entusiastiska över att försöka och tränade flitigt. En av dom fotade till och med av ramsan från tavlan och hade för avsikt att öva mera hemma.
Sen avslutades dagen med lite ABBA från sjuttiotalet och Mikael Wiehe på Allsången. Youtube är "bra skit" och man kan visa en hel del svenska företeelser. Igår såg vi lite från "Macken": Dä' ska va' gött å leva.....
Fick sedan en "modern" shoppinglista (ett sms i telefonen) från dottern, över de inköp jag skulle göra till grillkvällen, som stockholmarna ska bjuda på. Hemma med dessa grejer var det bara att slutföra den redan påbörjade lunchdukningen och säga hej, även till bonusdottern från Hörnebo som hälsade på innan jobbet.
Hon var inte direkt sugen på att åka dit (Volvo) för under gårdagen hade de haft 30 grader att jobba i.
Övriga, (förutom Ia och jag) gick ner och badade en stund. När den unga damen vaknade övade vi bensparkar och ta tag i låtande leksak, ända tills hon längtade kraftigt efter mamma.
Glass och jordgubbar på en sval veranda i skuggan följde och nu sitter jag och ljuger ihop dagen, medan köket är invaderat av grillkockar. Ser fram emot lite mat, lagad av nån annan.
Fick som en bonus istället för matlagning serva barnbarnet med ny blöja efter en nummer två-laddning. Det var ett tag sen sist, men det flöt på bra........och barnet verkar väldigt nöjt efter denna "dumpning".
 
Ia på besök hos morfar vid datorn.....
 
Lillebrors raket har fått den första strykningen målarfärg....
 
Ia och pappa pratar en stund i skuggan......
 
....sen kom brorsan......
 
....och morfar.
 
Hjälp, ska dom grilla?? vågar inte titta.......
 
...när mamma och pappa härjar i köket.....
 
....och brorsorna målar nya skapelser, med morfar som handledare.

Noll-åttor på plats.....

Skola på morronen och då hade det ännu inte hunnit bli så onödigt varmt utomhus. Men inne i skolan, för att inte tala om det "tilldelade" klassrummet, fanns det ingen luft. Alla försök att hushålla med rörelser och omedelbar öppning av det lilla fönster som finns hjälpte föga, så efter rasten travade vi iväg med hela flyttlasset av böcker och annat, tillbaka till vårt ordinarie större rum på andra våningen. Här finns det iallafall fungerande luftkonditionering och hjärnan kunde koppla på en aning iallafall.
Som alltid gick dagen fort och en liten shoppingrunda på svala Netto fick det bli inför den väntande tillströmningen av 08:or. De hade precis anlänt då jag kom hem och det var bara att hiva in förnödenheterna snabbt som attan och påbörja middagen. Mormorsbiffar är nu avklarade och endast en av tjugofem stycken blev kvar, undrar vad det var för fel på den....
Fikakorgen packades omgående av Inga, samtidigt som diskmaskinen fick arbetsorder och nu är alla nere och badar, utom mormor själv och Ia. Hon sover skönhetssömn i tvättkorgen i den svalaste delen av huset, vardagsrummet och jag sitter samtidigt och nickar vid datorn.
Dags för lite kaffe och en bulle som jag plockade ur påsen till mig, innan resten fick "gå och bada".
Visst hade stockholmarna beställt fint väder, men det här är nästan löjligt.......
Ska också påbörja morrondagens middag, (inkokt lax med dillmajonnäs) för det behöver ett dygn på sig att bli bra smak.
Den ena anden kom samtidigt som grabbarna var i full färd med att spela fotboll på gräsmattan, men ledsnade ganska fort på den myckna aktiviteten och magra matutbudet.
Måsen har också varit här och "kollat läget", satte sig på altanen då han inte trodde det var nån hemma, men fick snabbt bråttom då jag bara reste på mig. Alla Mariekex är dessutom nere vid badet, så han fick inget idag......
Nu kommer åskovädret......
 
Var är jag nånstans?
 
Ok, sitter bra här hos pappa, men måste kolla att mamma är med också, så det finns käk......
 
....och sover gör man ju riktigt bra i g-mormors tvättkorg.
 
Efter badet kom åskan och då blev det spel vid köksbordet medan mormor gör kvällsmat......
 
 

Andungar.......

Dags att jobba lite då igen, vilket medförde att loppisen i lanthandeln fick avvara mig även den här söndagen. 
Men helt loppisfritt blev det ändå inte, då vi på arbetet gjorde en utflykt till Lagerfors loppis istället. Den var ju myyyyycket större än Fagersannas, men inte säkert att man hittar något för det. På vår lilla "lagom-loppis" i affären, (mysig och välordnad) gör man kanske till och med fler fynd. Ibland när det är för stort, blir det nästan som att man "inte ser skogen för alla trä'n".
Dagen gick som alltid på detta jobb, fort och strax var jag hemma igen. Välkomstkommittén stod på altanen och väntade på nå't ätbart. Lådan med frön skvallrade dock om att hon redan hade fått minst en omgång, av hemmavarande maken.
Nåväl hon fick några nävar till att springa runt på gräset och leta efter, medan jag satte mig och åt matlådan. Jodå den var med till jobbet. Men då det bjöds på andra läckerheter istället, fick den vänta och följa med hem igen, oäten.
Mitt i måltiden började det kackla lite mer än vanligt därute och då jag kollade vad som var i görningen, möttes jag av tre stycken dunbollar tillsammans med fru And nummer två, som precis anlänt. 
Hon fick lite bröd, medan de små bara tittade på. Därefter skulle de fortsätta ner mot sjön, det var tydligt. Maken och jag fick mota bort dom från verandan, för att de inte skulle ramla rakt ner i ett fall på två meter.
Då vi lyckats med detta, tog de bron över diket vid järnvägen, vilket vi tyckte var bra. Men se det gick inte alls bra, då springorna mellan plankorna var för stora och vips hade mor And förlorat två av de tre ner i den branta dikesslänten. Det blev ett evigt kvackande efter att hon lämnat bron och gått över rälsen, men strax kravlade de "fallna" barnen ikapp från diket och med en sista ansträngning  fixade de även hoppet över de båda skenorna i järnvägsrälsen och nådde strax därefter vattnet. Vi får hoppas att hon kan freda dom från måsarna, för mitt i deras territorium, äntrade andfamiljen sjön. 
Nu ska jag ta lite kaffe på "ljuget" och ladda "batterierna", för imorron är det först skoldag och sen kommer bröderna Bus med Syster Ia Lia......och föräldrar.
Ska göra mormorsbiffar också förstås, men först kaffe och ett brysselkex.
 
Gårkvällens "mystik"......
 
Föregicks av en "konfrontation": Det är inte bara du som ska ha..........
 
Promenad imorse: Mitt i storskogen?....ja nästan.
 
I diket växte gult och blått.......

......och här har vi en "Naturens installation".
 
Loppis i Lagerfors.....
 
och ån Tidan ringlar sig förbi även här.
 
Sommarens finfrämmat på andfronten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Händer det nå't i Tibro?.......

Svar ja! Idag en vanlig lördag i juli var det auktion vid Värsåsvägen, Traktor-pulling på motorstadion, flygövningar med modellplan vid lastbilscentralen och Stora kakkalaset i Balteryd. I hembygdsgården invigdes dessutom en fin utställning med blyertsteckningar: "Bland furor och filbunkar" gjord av Kristin Lidström, bördig från Tibro.
Hade bestämt mig för att åka ut till Balteryd och ta kort på alla uppdukade kakor, för att sedan i andra hand eventuellt se om det gick att handla med sig några hem.
Det blev en del läckra foton men inget inhandlat, då det inte var tänkt (eller förberett för) att man skulle handla med hem, utan bara sitta i det vackra vädret och fika på hembygdsgården.
Träffade en del bekanta och bytte några ord både här och där, innan jag på hemvägen stannade till och tog kort alldeles bredvid, där de höll på att köra med modellplan. 
Förutom detta är ju alltid Mini-zoo öppet också, men tyvärr blir det lite abstinenskänning då second hand nu har sommarstängt i fem hela veckor. Men å andra sidan kan det ju vara bra att det finns aktiviteter framgent, att ägna sig åt också.
Som sagt inte en enda kaka fick följa med hem, men i torsdags köpte jag ju några brysselkex i en påse på Maxi, som föranledde kön bakom mig att växa, då streckkoden strejkade och kassörskan nödgades ringa på assistans.
Nåväl de blev så småningom registrerade och merparten (av de tio) finns fortfarande i en kakburk.
Påtår med andra ord och det passar väl bra med just ett Brysselkex till, då Belgien spelar i den ena kvartsfinalen i VM idag, mot Argentina om jag inte misstar mig......
Varmt är det också........... onödigt varmt, enligt min åsikt.
 
En samling föreningar som håller i diverse aktiviteter, som den idag.
 
Balteryds hembygdsgård förbereder sig för......
 
....Stora kak-kalaset.....
 
...även med ett väl tilltaget utbud av alternativ för glutenallergiker.....
 
...och här en närbild på några av de (enligt utsago) 34 sorterna.
 
Inne i hembygdsgården invigs utställningen "Bland furor och filbunkar" med konstnären Kristin Lidstöm längst till höger.
 
Här ett av alstren.......
 
...och här ytterligare ett.
 
En ansenlig kö bildades snabbt, till långbordet med alla kakor.
 
Strax bredvid gick ett modellplan in för landning, efter en gedigen flyguppvisning.
 
Vid motorstadion var det fullt med bilar vid "Traktor-pullingen"......
 
....samtidigt som badandet var i full gång vid Gamla Örlenbadet.....
 
....och campingplatsen vid Örlen såg välbelagd ut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Olika äro nöjena......

Som jag skrev igår så är maken ute och far. Via Facebook (var annars?!) dök det sedemera upp ett foto på övernattningsstugan han hyrt sig, med lite uppdatering över att han var mycket nöjd med dagen som gått.
Tydligen hade han fått ett flertal likasinnade kamrater där nere i trakterna.
Kanske kan bli ett "gemensamt" utflyktsmål framöver, jag släpper av honom där och fortsätter sen de tre milen till shoppingparadiset Ullared. För att hämta upp honom på hemvägen, efter en "arbetsdag" på Gekås. Låter som ett fullt möjligt scenario då han kan ägna oändlig tid åt idrottshistoria, medan jag å min sida kan lägga lika mycket tid på shopping!
Jag fick igårkväll besök av kompisen, (som landade en stund efter sitt jobb) på en kopp kaffe med räkmacka och vi blev sittande nån timma och pratade. Alltid trevligt och hon var också "gräsänka" visade det sig.
Solen skiner och en vända till torghandeln (apropå shopping) är aldrig fel, så det blev det. Handlade dock inget till mig idag, men lite till en väldigt mycket mindre variant i släkten (som kommer på måndag).
Jo det blev ett bröd inköpt, ett surdegsbröd med valnötter och fikon som jag provade på Forsviks marknad och tyckte om.
Lite "domestic work" fanns det (som alltid) också behov av, så fräscha lakan i sängen samt arbetsorder till tvättmaskinen och vikning av förra lasset för garderobsförvaring, samt en del dammning/rengöring på lilla toan. Var kommer allt damm och smuts ifrån frågar jag mig.......ständigt.
Kycklingfilé med ris och currysås, bjöd Inga på när arbetsuppgifterna var utförda. Kaffe på altanen efter det med studier av fågellivet. Vilket alltid inkluderar sanering av altangolvet, som första punkt. Det gååååår inte att dressera änder eller småfåglar, bara att inse.
Idag var det visst fortsättning på VM-fotbollen igen, denna gång kvartsfinaler, vilket blir intressant. Det börjar dra ihop sig......om man säger så.
.....och hoppsan telefonen ringde, jag var "efterlyst" på frisersalongen. Hade precis glömt av tiden, fastän jag tänkte på det i morse. Men nu är det gjort och följdaktligen väl synligt också......att jag är kort i huv'et.
 
Makens natthärbärge.....
 
Fin "tavla" på himlen igår kväll.....
 
....och strax därefter solnedgången.
 
Torghandeln i Tibro på fredagar sväller.....
 
......och blir större, iallafall vid fint väder. Idag fanns många olika knallar att välja på.
 
Jag ser bra häruppifrån också......
 
..sen tar jag ett svanhopp och gliiiider in .......
 
...för landning, precis vid brödbiten jag siktat in mig på, den som änderna "glömde".
 
Sen är det bara att "listigt dra iväg igen......"
 
 
 
 
 
 

Utflykt och inköp......

Idag hade pensionären/maken beställt väckning samtidigt som jag gick upp. Han ägnade hela kvällen åt att förbereda för sin utflykt till Överlida. Nej han ska inte shoppa damkläder eller ta en tur till närbelägna Ullared (3 mil) utan ska hälsa på en där nere boende idrottshistoriker och åka runt med denne som ciceron i trakten, till en massa gamla fotbollsarenor och dylikt.
Mat skulle han också bli bjuden på enligt utsago.....
Därefter har han för avsikt att övernatta på en camping som han i förväg har sett ut och sedan imorron toppa utflykten med heldagsbesök i Borås. Återigen icke för att handla, utan riva i gammal idrottshistoria på tidningen och nå't museum, samt avsluta på biblioteket tills de stänger.
Låter inte direkt lockande tycker jag, men vi äro alla olika.
Själv har jag roat mig i skolan tillsammans med vetgiriga elever och idag fick de även se ett avsnitt av "Fem myror är fler än fyra elefanter", i utbildningssyfte. Det handlade om bokstaven E och att gå före eller efter.
Sen blev det de avslutande tio minuterna på kortfilmen "Plankan" också.
Imorse kunde jag konstatera att förrådet av Dove-tvålar (beige variant) hade börjat sina, bara en kvar och dom finns inte att få tag på i Tibro. Men varför inte ta en tur till Skövde under eftermiddagen tänkte jag, då de finns på Maxi.
Så, så blev det och en sväng in till Cassels rea "åkte med på köpet". Vilket i sin tur medförde en kasse klädfynd till moi.
Några räkor att ha på macka till kvällen fick det också bli, samt lite bigarråer, mmmmmm.........
Hemkommen tog jag sen tag i och skickade in aktivitetsrapporten till AF, skönt att ha det gjort.
Till räkorna! för att befria dom från skalen......
 
Öppna dörren då, vi vill ha frukost!
 
Jag har koll på läget.......bara så ni vet.
 
"Festen" kan börja.......
 

Var bor vi och läxförhör.......

Ytterligare en dag är avklarad i skolan och idag hade vi besök av skolsyster, som sagt att hon ville vara med på en lektion för att se hur det var. Hon tyckte också att det var roligt, precis som vi hade sagt till henne att det skulle vara.
Eftersom det är just roligt, så går tiden väldigt fort och blir strax imperfekt. Då-nu-sen ritades upp på tavlan och magistern illustrerade: "nu går jag, nu springer jag och nu hoppar jag.......".
Sen berättade han om vad vi ska göra: vi ska skriva på tavlan, vi ska titta på kartan, vi ska ha rast.....
Några högläsningsövningar i boken hanns också med, samt läxförhöret såklart. Där fick alla gå fram och skriva på tavlan, flera gånger var.
Då rasten var avklarad gick vi till ett annat klassrum där det fanns en kanon att visa en världskarta på "vita duken" med. Alla världsdelar (på svenska), alla närvarandes hemländer och nuvarande bostadsort letade vi upp på kartan.
Sen blev det lite kortfilm som avslutning: "Plankan", där det inte sägs nästan någonting, men alla kan skratta åt de dråpliga situationerna och kroppsspråket som förmedlar storyn.
För min del blev det därefter shopping på ICA, vilket inträffar sådär max två gånger i månaden (kanske ännu mera sällan faktiskt). Lite svårt att hitta var varorna står med andra ord, men skulle inte ha så mycket.
Höjdpunkten på dagen följde sen. Ja jag har varit på gymet nu igen......och färden därifrån är en sann höjdpunkt.
Maken hade fått en "arbetsorder", (som han gärna utför) nämligen att baka fläskpannkaka i ugn.
Den var precis klar då jag svettig klev in genom dörren och det var inget fel på smaken, men lite salt i smeten hade han ju kunnat "pula i" (tyckte jag).
Nu är han och kollar (hos yrkeskunniga) hur dåligt han egentligen hör, alltså inte den selektiva hörseln utan den riktiga. 
Dags att tvättmaskinen får ett uppdrag igen känner jag och lite påtår på altanen går nog ner, nu såhär efter dusch nummer två på da'n......
Sen får vi se om det blir nån rapport till AF idag, då jag sköt upp den från igår. Men å andra sidan kan man ju inte vara "hur redig som helst" på en och samma dag, får nog spara lite till imorron känns det som.
 
"Däruppe ovan molnen, är himlen alltid blå......"
 
Hittade denna julklapp från USA i skåpet, kolakaramelliserade popcorn, som jag öppnade. Jodå precis så sött som det låter. Kul grej, men inget jag kommer att tråna efter...... 
 
 
 
 

Sverige och alla dess vokaler......

Idag var det först lite drillning i långa och korta ljud, både vad det gäller vokaler och konsonanter. Nio vokaler finns det, men arton olika ljud av desamma. Mycket att öva på med uttal av alla bokstäver i alfabetet och ett antal skratt blev det även idag, då det skulle formas ljud med läpparna.
Men får faktiskt lov att säga att jag tycker de lyckades över förväntan att snappa upp skillnaderna i uttal av a,o,u,å, e,i,y,å,ä & ö. Med lite mera övning så sitter det nog ganska fort.
Sen var det dags för en snabb-orientering över landet Sverige, med de största städerna och sjöarna, samt var någonstans vi befinner oss på kartan. Lite om angränsande länder blev det också. Sen såg vi två korta "sightseeing-filmer" från youtube, över Stockholm och Göteborg.
Efter rast blev det dags att presentera läxan: Att lära sig skol-relaterade ord och där skillnad på vilka som heter en och ett (typ: ett block, men en bok...). Detta blir det "prov" på imorron.
Hemma var städningen precis avslutad, bara att ställa stolarna på plats igen och lägga på mattorna. 
Till middag "smygåt" vi mormorsbiffar och kaffet smakade bra efteråt på altanen. Fick också alldeles nyss reda på när barn och barnbarn kommer under nästa vecka, vilket föranleder "skarpt läge" på biff-fronten. Kanske inte så dumt med träning på rätten idag då.
Mindre nice var att spola bort and-visiterna. De luktar heller inte parfym om man säger så, har jag upptäckt.
Nu har två fruar gått och tjattrat här ett par timmar, så med hjälp av "farbror Trädgårdsslang" talade jag om för dom att de kunde se sig om i världen en stund. Har upptäckt att han är bra på att förmedla sådan information. 
Tvättmaskinen tjänstgör som bäst och kanske är det lika bra att få aktivitetsrapporten till AF (för juni) ur världen.
Vi får se.....
 
Gårdagens gäster....
 
....som envisas med att klampa upp på altanen.
 
Det var en lugn kväll igår, här vid elvatiden.
 
Två små fåglar på en gren.......i tallen imorse.
 
Lärobok och övningsbok i SFI-undervisningen.
 
 
 
 
 

RSS 2.0