G-mormor fyller år och mycket mer.....

Trött igår, riktigt ordentligt trött, så missade lotto-dragningen. Men då inget e-mail har landat i inboxen är det bara att förmoda att högvinsterna och de små, har gått "elsewhere" (som vanligt).
En ordentlig sovmorron trots värmen, då vi hittat en fläkt i gömmorna som fått göra tjänst i sovrummet under natten. Visst för den en del oväsen, men "smällar man får ta" i rådande läge. 
Frukost framdukad och fixad av gästfamiljen och sen gav jag mig på ett pajrecept, ("upphittat" på nätet) att servera till lunch. Gjorde klart detta samtidigt som alla andra drog och badade.
Vid hemkomst därifrån skulle mamma och lillebror baka "överraskningsmuffins" till Hjo-resan, för att fira mors  86-årsdag. Eller g-mormor som vi kallar henne, för att hålla isär alla mormödrar.
En välbehövlig dusch följde för min del och som sagt lite lunch, innan maken och jag åkte i förväg. Jag var nämligen tvungen att åka via Arbetsmarknadsenheten, Tibro kommun (där jag är inskriven i fas 3) för att "säga hej till arbetsförmedlingens handläggare", som gjorde arbetsplatsbesök.
Med det avklarat var det ett litet ärende på Hem&Hobby, samt inköp av en blombukett till jubilaren, innan vi strålade samman vid äldreboendet med resterande.
Mor var inte förvarnad, (bäst så) utan det blev spontanfika hos henne med hjälp av medhavda kakor och snäll personal som ordnade saft och kaffe.
Ia passade på att "lätta på trycket" och skötväskan låg kvar hemma, så en akutshopping var nödvändig, innan det blev glass i hamnen.
Därefter åkte morfar, mormor och grabbarna hem, medan resten först skulle shoppa till "kvällsbuffén".
Morfar tog barnbarnen med för ett dopp i sjön, morbror Oskar anlände strax därefter och nu är det full ruljans överallt igen, samt "världens mat" på g, från Guatemala den här gången.
Änna trötter idag också.......men mest skyller jag detta på värmen.
 
Gårkvällens solnedgång "dämpad" med persienner.
 
Pajlunch.....
 
Lillebror bakar choklad-kladdmuffins....
 
Blombukett till 86-åringen.....
 
.....och födelsedagsbarnet med barnbarnsbarn.
 
Glass-stund......
 
......fler deltagare.
 
Hjo hamn som utsikt till glassen.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0