Uppdrag

Idag blev det lite mycket att välja på, vad det gäller godsaker till kaffet, på jobbet. Det blev en bakelse till frukost, sen fanns det tårta till lunch och jag själv hade med rabarberkaka. Det blev i mesta laget, så jag beslutade att "omdirigera" mitt kaffebröd till Hjo, att dela mellan föräldrar och syster med kompisar.
Det var nämligen så att jag tänkt ta den vägen när arbetsdagen var slut, för att lämna några födelsedagspresenter till den som fyllt, respektive ska fylla år. Mor och far vill inte ha några presenter, har de sagt i många år, men jag "fattar så trögt" alternativt "behöver inte lyda längre", så det blir alltid något i alla fall.
Idag blev det alltså både varsitt paket och en kakbit. På vägen dit hade jag åtagit mig att leverera lite broschyrer om Karlsborg till kollegorna på Turistinformationen i Hjo. (Snuva Posten på lite porto, alltså!)
....och när man ändå är i Hjo, vore det ju en dödssynd! att inte åka till Hem & Hobby. Eftersom jag inte ville begå en sådan synd, var jag tvungen att avsätta tjugo minuter innan stängningsdags till ett besök.
Det blev påfyllnad av "lagret" för lördagsgodisgrejor till de små barnbarnen, sopsäckar och maskindiskmedel.
Kom inte och påstå att något av detta är onödiga prylar!!!!
Morse är slut på TV, så nu väntar "uppdrag tvätt".....


Ikväll eller imorgon bitti, -det är frågan?
Imponerande??

I juni var jag mycket imponerad av att några timmar efter att jag skickat in rapport till A-kassan, om att jag påbörjat ett jobb, var avgiften dragen med autogiro på den högre summa man betalar i medlemsavgift så snart man inte stämplar fullt. Ringde och kollade för säkerhets skull, men det var ju rätt antal kronor de tagit, så då låter vi det vara till hösten och bevakar att det fungerar även åt andra hållet.
Trodde jag! Men i juli var det "rättat" eftersom de dragit för mycket i juni, trodde dom (systemet) så nu blev det fel i alla fall. Ringde och påtalade det hela och sa att det var alltså för bra för att vara sant att en uppdatering hade ägt rum, snabbt och enkelt! Den jag talade med föreslog att jag skulle avvakta anmodan om att betala mer, om de kom på felet. Vilket jag tänker göra, dessutom var det draget två gånger till tandvårdsförsäkringen denna månad.
Hå hå jaja!! Teknikens under upphör man aldrig att förundras över, men det vill till att hålla koll, så man inte blir lurad, för mycket!
Min rygg har fått sig en ny omgång av "hårdhänt" massage, känner mig lite mörbultad, men får tro att det på sikt blir ännu bättre, då jag i förrgår efter behandling, direkt kunde känna att det gick åt rätt håll.
....och nedräkningen kan börja, inför bröderna Danielssons ankomst, någon gång i början på nästa vecka.


...nej så små och lätthanterade är de inte längre...de har växt!

Kavalkad av kvällsbilder onsdag 28 juli från Fagersanna


Fiske i skymningen


Full regnbåge över vårt hus


Fortfarande fiske, nappar det bra tro?


Nu har dom gett upp.....

Trollet

Jag är nu så långhårig att jag nästan skäms, (men bara nästan) ser ut som ett troll. Framförallt är det väldigt irriterande, då det hänger ivägen överallt, samt att det blir extra varmt och svettigt när man ska göra någon arbetsinsats. Idag har jag haft en ledig dag (från min anställning) men jobb finns det ju överallt så sysslolös behövde jag inte känna mig.
Tvätt, gräsklippning och matinköp förutom lite ansning av växtligheten i trädgården, föranledde mycket svett i nacken, där kalufsen är tjock i överkant. På tisdag har jag klipptid inbokad, ska bli mer än skönt!
Anette var här igår och drog lite i min arm tryckte och gjorde massage på ryggen, där jag haft problem sen början av juni.
Hennes "misshandel" kändes utan att överdriva, men det gjorde ont på ett bra sätt och jag har blivit en hel del bättre. Hon återkommer imorgon för att försöka få bukt med "det hopplösa fallet", som är väldigt öm där bak.(-i ryggen alltså). Jag är så less på problemet nu, därför är hon såååååå välkommen. Det är hon i och för sig alltid, men ändå lite extra den här gången.
Imorgon blir det nötfärsbiff i malådan och soptunnan är framkörd till tomtgränsen.


Ordentligt framställd tunna (enligt anvisning), i bakgrunden grannhuset.

Väska och vattenkoppor

Sonen ringde igår kväll och hade mellanlandat i Canada på väg till Los Angeles för semester. Allt var bra så långt, förutom att flygbolaget lyckats glömma kvar, just hans väska, - i Frankfurt. Han hade i alla fall tandborste, tandkräm och deodorant talade han om för mamma. Typiskt hans tur tänkte jag och funderade lite vidare. Visst hade han köpt resan med sitt VISA-kort? ska kolla villkoren för bagageförseningar i den försäkringen man då har automatiskt.
Efter vad jag kan förstå av att läsa dessa, får han minst 2000 kr. mot inköpskvitto och får han vänta mer än 24 timmar ytterligare upp till 5000 kr. Jag ringde genast tillbaka och delgav honom "de goda nyheterna". Så skynda Er ut och shoppa nu innan väskan kommit fram!! men glöm inte kvitto.
Fick ett meddelande för någon timma sedan att de grundade med frukost, för att orka med "serious shopping".
Han verkade inte heller direkt ledsent över, att de var tvungna att uppgradera hyrbilen till en Corvette cab, för att få GPS.
Ikväll kunde jag så både läsa och se bildbevis på, att yngsta barnbarnet i Hägersten, "ärvt" vattenkoppor från storebror. Nu önskar vi Joel ett snabbt tillfrisknande så han orkar resa till Fagersanna i slutet av nästa vecka på semester med mor, far och storebror. Vi behöver nog "aktiveras" lite och DET ÄR DEN GRABBEN BRA PÅ, speciellt tidigt på morgonen.


The Danielsson brothers, looks like little angels but be warned!!!

Måndagar är inte att leka med...

Jag undrar om det skulle gå bättre för en bläckfisk med åtta armar att klara massa saker på en gång?
Men problemet är nog inte så enkelt som några extra armar, utan bristenmer än en hjärna att ta i anspråk.
Min stackars kollega hade suttit ensam med besökande gäster och oavbrutet ringande telefoner, en hel timme innan jag började. Sen har vi slitit utan avbrott med bokningar, förfrågningar, sista minutenbokningar och akuta stugbokningar, samt försökt vara trevliga och svarat på frågor från de besökande i lokalen.
Jag erbjöd mig att stanna ytterligare en timme, vilket var helt nödvändigt eftersom både hon och jag hade ouppklarade "högar" som var akuta. Visst är det roligt när man kan hjälpa till med att lösa problem och folk blir både glada och tacksamma, men man vill ju hinna med ALLA till samma servicenivå. Idag gick det bara inte att uppnå den ambitionen. Vi räckte inte riktigt till "volymmässigt". Ytterligare två armar och en extra hjärna, hade varit mer än välkommen, jobb fanns det!!
Får se om kollegan överlevde den sista timmen ensam. Det är bara hon och jag imorgon också, men tisdagar brukar generellt vara lite lugnare.
Nu ska jag titta till kommande bärskörd, sen blir det kaffe...........


Det kommer mera.....


....och snart blir det blåbär!

Regn i kvadrat

Idag behövde jag inte känna att jag skulle ha varit ute i det vackra vädret, för det fanns inget sådant. Det var helt OK att vara inne och jobba. Tycker i och för sig detsamma, när det är för varmt. Då är det skönt med en fungerande AC, vilket vi har! Ibland kan det också ha sina fördelar med att det regnar. Så var fallet, när en familj med två barn kom in och frågade vad man kunde göra i rådande väder. Medan jag pratade med föräldrarna, sa plötsligt den lille killen: "Jag har ont i magen" och sen kom det lite grann på golvet. Fadern tog genast med honom ut och där "la han en pizza" som Uggla sjunger om. Eftersom det regnade behövde vi bara hälla på några extra hinkar vatten för att få undan eländet mitt framför ingången, så det var ganska smidigt, trots allt.
Det var väldigt många idag, som ville kolla väderutsikterna för resten av veckan. Så med hjälp av de hemsidor på nätet som "spår in i framtiden" har vi lovat våra turister, ganska bra imorgon och jättebra på tisdag, sen såg det lite mer osäkert ut igen, hur det blir. Men en regnig dag då och då är bra för grönsaker och blommor, som då inte behöver vattnas. Dock växer även gräset snabbare och jag får nog boka "en date" med gräsklipparen på onsdag, när jag är ledig.


Utsikt genom regnig ruta från min "dataplats"

Gröt och grillning

Utmed Göta Kanal finns i sommar flera evenemang under samlingsnamnet "Mat och möten". Det är kockar som på olika orter lagar mat och lokala producenter som säljer närproducerade matvaror.
Förra fredagen var det allsång med matmarknad i Karlsborg, igår var det allsång med Timoteij. Jag var själv inte närvarande, därför att jag slutade klockan fyra, men det hade varit "invasion" enligt ögonvittnen, parkeringskaos och turligt nog uppehållsväder, trots en del moln. I augusti blir det sen kräftskiva i alla småbyar längs kanalen.
När man som jag, jobbar alla helger i sommar och maken endast är ledig just helger, blir det lite av mat och möten, de stunder vi träffas.
Morgonen (läs förmiddagen för de som så önskar) startar för min del med en tallrik gröt "på sängen", lunch består av matlåda med gårdagens rester, om sådana finns att tillgå. På kvällskvisten när jag är åter i Fagersanna "sliter vi på" grillen.
Ikväll blev det marinerad fläskfilé med tillbehör och imorgon har vi "left-overs" i lunchboxen. Ett smidigt kretslopp, så länge man inte "mosar i sig alltihop på pin kiv" för det smakar extra bra utomhus.
Ska sätta på lite kaffe och hämta in de jordgubbar som hunnit mogna, till efterrätt. Det är nog inte fler än fyra stycken, så det blir att dryga ut med lite glass.


Haricots verts är gott!  tycker jag


Det fanns sex "gubbar", tre var på glassen till kaffet


Ibland har man tur!

Idag skulle mormor ha fyllt 105 år om hon levat. Det är dock inte länge sedan hon gick bort, (bara sju år)
för hon blev nästan 98 år. När våra barn var små, men mormor redan passerat 80-årsstrecket, kom hon ofta ut till Fagersanna och hälsade på, för att roa sig! Hon tyckte nämligen det var roligt att baka, stryka och rensa ogräs.
Gissa om hon var välkommen att förlusta sig hos oss. Alla har vi olika åsikter om vad som är kul. Jag kan hålla med henne om att det (för det mesta!) är roligt att baka, men övriga nämnda göromål känns fortfarande som det kvittar, att utföra. Men det är bara att minnas med uppskattning den tid som var och bita ihop när det nu behöver  strykas och rensas.
Efter hemkomst från jobbet idag, hade jag bestämt mig för att åka till Tibro för speceri-inköp. Det mesta i mjölväg var slut i skåpen, bland annat. I tisdags när jag var i affären, betalade jag med ett presentkort som maken fått i födelsedagspresent av sina kollegor. Det fanns ytterligare ett sådant kvar, -trodde jag!!
Men hur jag än vände upp och ner på innehållet i handväskan, gick det inte att hitta, ej heller låg det i bilen.
Surt, men bara att åka till Sparhuset i alla fall, kunde ju fråga om jag möjligen tappat det presentkortet, i samband med utnyttjandet av det andra.
Jag frågade direkt i kassan om de möjligen hittat något, döm om min förvåning och glädje när hon genast gick och hämtade kuvertet med innehållet kvar i. Sån tur har man inte varje dag, därför köpte jag även en trisslott.
Vem vet, jag kanske är i ett "stim" just nu......
Väl hemma igen firade vi med en taco-buffé och snart börjar "Morse"(engelsk deckare från 80-talet) på TV 9.


Fredagsmys med tacos och små revben

Vissa dagar SKA man inte baka...

Idag är det en sån dag. Jag satte en liten bulldeg och medan den jäste tänkte jag, att några muffins med svarta vinbär i kan jag prova. Gjorde iordning smet och hällde i de svarta vinbär som stod kvar på diskbänken sedan skörden i förrgår. Allt väl så långt, in med dem i ugnen och efter en kvart borde de vara färdiga, men såg lite bleka ut. Det fick bli en stund till, men resultatet förblev lite blekt, ändå. Jag smakade och de var väl ok, men inte mer.
Dags för bulldegen, det såg väldigt bra ut efter alla förberedelser innan ugnen och "äggaklockan" sattes på tio minuter. Slog mig ner vid TV:n och fortsatte sy ihop de senaste stick-alstren, medan jag väntade.
Märkligt tänkte jag efter en stund då ingen klocka ringde, får gå ut och titta i alla fall. Jodå, visst var de ordentligt bakade, fina i formen och mörkbruna! Inga blekfisar här inte. Det var bara att "mata soppåsen" direkt med halva plåten, resten får vi se om de möjligen kan vara ätbara. Kan eventuellt platsa i kategorin skorpor om jag har någorlunda tur.
De fyra nya, färdiga babytröjorna ska nu hängas på plats i "butiken". Där börjar bli ganska trångt, trots detta verkar de "trivas" väldigt bra, för det är ingen som visar tecken på att vilja flytta.
Nu ska jag testa ett recept jag har haft inklistrat i min receptbok i säkert trettio år, för det såg gott ut.
....men bättre sent än aldrig!


De senaste "skapelserna"


Ansjovissnurror med sallad

"Klotter"

Man får inte skriva och klottra på väggarna, lär och tjatar vi på våra barn om. Men det finns som i så många andra fall undantag. Det har mer och mer blivit en inredningstrend att ha någon form av text uppsatt, direkt på tapeten.
I vanliga fall är jag numera inte speciellt känslig för trender, men har alltid gillat visdomsord och fyndiga texter.
På Tradera, kan man köpa näst intill allt! och i vintras hittade jag bland annat en text som "var jag".
Passade direkt på att tipsa dottern om att den önskade mamma sig i julklapp och på julafton hade Tomten den med sig till mig. Hade väl varit hyfsat snäll då, kan man förmoda.
I våras hittade jag sen "ett hål" på sovrumsväggen där den fick plats och kändes rätt att ha.
När svärsonen vid besök såg detta, hade han farhågor om att barnen skulle få "otillåten inspiration" av den.
Än har de dock inte tillägnat oss någon grafitti-dekoration, endast en riktig tavla faktiskt, som Leo målat till morfar som står på en av tavellisterna i datarummet. Vilka jag är mycket tacksam för att vi till slut fick uppsatta, av svärsonen som förbarmade sig över mig som flera gånger försökt ta tag i saken, men inte nådde så högt.
Nu kan vi därför titta på fina barnbarnsbilder, som fått plats där, förutom konstverket.


Visst är det sant!!


Lite mörkare dag för dag, blir det!!


Första skörden!

Det blev en liten tur till affärerna i Tibro. Bl.a. köpte jag saltgurka hos "Grönsaksaffären på hörnet". Kan inte motstå doften av just saltgurka, vilket jag sa till expediten i affären. Han höll med om att det luktade gott, men tyckte inte det smakade något vidare, precis som maken tycker, så saltgurkan får jag ha ifred!
Väl hemma igen blandade jag ihop smet till det mörka formbrödet och satte in i ugnen. Beslutade mig för att det fick räcka med denna sort för dagen.
Tog sedan en tur ut i trädgården för att se om det fanns något att skörda. Jag hittade lite av varje, både grönsaker och bär. Det blev perfekt att anrätta till min "söndagsstek" som nu är färdigförpackad i fyra matlådor.
Vi kommer alltså att få avnjuta denna läckerhet i de två närmast följande dagarna, till lunch. Det vattnas i munnen redan, (jag tjuvsmakade på såsen redan ikväll, mums!!)
Något besök av nyblivna mormor blev det inte idag, orsakerna var framförallt två. När hon ringde efter att ha slutat jobbet, hörde jag inte telefon(erna!). Av den enkla anledningen att jag somnat framför TV:n och sov "så gott".
När jag sedan såg de missade samtalen, ringde jag direkt, men då hade det kört ihop sig lite för henne, så hon inte hann med någon fika.
Jag måste ha sovit extra hårt, eftersom jag inte ens hörde när maken klampade in efter jobbet. En välförtjänt vila, som de uttrycker det i en känd schampoo-reklam: "Because you're worth it".
Eller hur???????? Att avrunda kvällen med lite "Midsomer-mord" är inte fel, det heller......


Vad trädgården bjöd på idag!


Lite ljus i mörkret över Strandstaden avslutar dagen!

Ledig imorgon!

Vad ska jag hitta på när jag har min lediga dag, sovmorgon? Nej, det har jag ju alla arbetsdagar, men jag kravlar mig nog inte ur sängen för tidigt ändå.
Kanske blir det till att fylla på kylskåpet med lite "läckerheter", såsom mjölk, pålägg och annat.
Om det inte blir för varmt ligger brödbak ganska nära till hands. Mormors brödkakor eller det mörka formbrödet, varför inte båda? Vore ju inte fel att servera till eftermiddagsfikat när nyblivna mormor Anette kommer förbi.
Var alldeles nyss ute i trädgården och kunde konstatera att de svarta vinbären är, - just svarta.
Det betyder att de snarast bör (=skall) plockas och göras något med. Dessutom är mina haricot verts klara att koka till någon god middag. "Söndagsstek" var ett tag sedan vi hade, (vilket maken inte gråter över).
Eftersom jag även har ledig dag på torsdag, kan jag låtsas att det är söndag och servera stek med hemodlade grönsaker i matlådan. Så får det bli!
Imorgon "lördag" får vi nöja oss med fläskpannkaka. Ack så hårt livet kan vara!!


Kastrullklara!


Månen står klar att ta över....


efter en solnedgång med nästan religösa förtecken!Lost??

Som sagt mycket får man höra. Sent i eftermiddag kom ett telefonsamtal till Turistbyrån i Karlsborg, (det kommer ganska många) men detta tyckte jag var lite speciellt.
En kvinna i andra ändan på tråden frågade om vi hade något boende att hyra ut. Det finns lite att välja på, du kan få  telefonnummer av mig att ringa här i Karlsborg, svarade jag. Hyr inte Ni ut då? (sen pratade hon med sitt ressällskap) var är vi, i Töreboda, det är ganska långt va?, frågade hon mig. Hur är det i Lidköping, det finns ett slott där va? Har dom boende? -Men det är ju åt andra hållet, sa jag! Javisst ja! vi ska ju åt det hållet, sa hon. Det finns en ö också! -Du menar halvön Kållandsö, där Läckö ligger, svarade jag. Nej, en riktig ö blev svaret. Det finns det vid Mariestad, är det dit Ni ska, till Torsö och Brommö?........
Vi blev överens om att hon nog behövde telefonnumren till Turistbyråerna, både i Lidköping och Mariestad, för vidare assistans.
Jag undrar var denna resa slutade, om de över huvud taget hittar hem igen!
Eller den (förmodade storstadsbo) som kom in och ville ha hjälp med att ringa taxi, så familjen hann gå med på sista äventyrsguidningen för dagen. Det var mer än en halvtimme innan den startade och jag upplyste om att det bara var en kilometer att promenera. Han hävdade då att det var för att barnen skulle orka gå, han ville ta taxi.
Jag ringde, men telefonsvararen gav besked om att endast vardagar fanns taxi tillgänglig på orten.
I Fagersanna hade maken utfört givna arbetsorder till belåtenhet, så han fick halva pizzan jag hade köpt med mig hem "som belöning".


Har ikväll tittat på en engelsk serie som heter "Lilies",
vilken inspirerade mig att knäppa en nattbild av trädgårdens liljor

Den vilda babyn och andra karaktärer.

Strax efter vi hade öppnat klockan elva, började det regna alldeles kopiöst. Det bara vräkte ner och mitt i detta klev två cyklister in hos oss. De var så våta att de kunde vrida ur kläderna, rätt gissat, det var tyska turister.
En äldre herre (opa) och hans barnbarn en grabb på tolv, som idag hade cyklat från Hjo, men tidgare hade de avverkat sträckorna Hamburg-Kiel, samt Göteborg-Hjo. Deras slutmål låg ungefär en mil norr om Karlsborg och grabbens mor och far körde bil, medan dessa två hurtbullar cyklade.
Vi bjöd dem på te och tolvåringen "fastnade vid datorn" medan de väntade på uppehållsväder.
Sent på eftermiddagen, när min kollega slutat, kom det in ytterligare en "opa" med dotter, samt barnbarnet i en bärstol på ryggen. De lyfte ur babyn och sen var det full rulle. Han/hon kröp över golvet med en väldig fart, hittade snart till broschyrerna och rev ner alla på de nedersta hyllorna och fortsatte sen till stenarna runt fiskdammen, för att i nästa ögonblick vara vid kaffeautomatens hett-vattenknapp och kontakterna på väggen.
När det kom in nya kunder, var barnet snabbt där och kröp ut, jagad av en stressad mor, som frågade sin far om han inte snart var klar vid datorn, så hon kunde slippa jaga "sin vilde" vidare.
Oh vad lugnt det blev när de gick!
Mycket holländare kommer det också in hos oss, idag frågade några av dom förhoppningsfullt: "Om det inte fanns hörlurar med holländsk guidning på äventyrsturen". Det var inget de förväntade sig, kunde man se, men som alltid: Det är aldrig farligt att fråga......
Hemma serverades det grillspett bestående av färskpotatis, lök och falukorv, efter det slumrade jag gott i stolen på altanen, tills kaffet var klart och levererades av maken.


När blir cykelvägen på gamla järnvägsspåren klar tro??????????
En garanterad "turistfälla", börja röj och bygg !!!!!

Fångad eller fånga?

Det börjar bli allt mer turister i rörelse i Karlsborg, även idag fick jag "nöja mig med" att parkera på grusplätten bakom Turistcentrum. De håller på att iordningsställa denna till en ordentlig parkering, så man ska veta hur man kan ställa bilen. Som det är för tillfället, gäller "djungelns lag". Någon börjar och man fyller på därefter.
Efter lunch när min kollega varit ute och fått sig "lite frisk luft", kom han in med ett leende på läpparna och talade om att det var flera bilar som blivit "instängda". Vilket han hade tagit kort på. När jag då tittade ut genom vårt fönster på baksidan, kunde jag upplysa honom om att det var min bil han fotat!
Senare kom även chefen in och påpekade samma sak, varpå jag återigen talade om att min bil var offret.
När hon tittade ut igen, var det folk vid den ena bilen som stod hinder. Ok, då åker dom sa jag, men det tyckte hon inte jag kunde vara säker på, så hon travade ut, ifrågasatte deras parkeringsintelligens och bad dem flytta bilen, då de inte hade för avsikt att åka. "Inte dom som gjort fel", hävdade de, men rullade undan motvilligt, så jag tjugo minuter senare kunde åka hem.
Fortfarande fint och varmt väder, men inte olidligt. Mycket båttrafik på Örlen, framförallt kvällstid, då de provar fiskelyckan. Undrar om fisken låter sig bli fångad, eller om "fiskarna" i båten istället blir fångst för myggorna?


Fiskelycka eller myggjagad?


Livlig båttrafik kvällstid på Örlen

Another day is done!


Torsdag 15 juli 2010

Lagom

Idag hade vi ganska lagom att göra på jobbet. Det känns alltid mycket bättre när man kan ta sig tid med varje turist som kommer in och ändå dessemellan hinna registrera bokningar och svara i telefon.
Lite mer koll på rutiner och datorfunktioner lär jag mig varje dag. Fortfarande har jag dock som system att skriva "fusklappar" (dvs. individuella rutinscheman), som förmodligen bara jag fattar, över vilken knapp som ska tryckas på nästa gång, för att få önskat resultat.
Tror inte att jag glömmer fullt så många moment i de olika bokningarna längre heller. Som tur är finns det alltid någon som kan göra en "livräddnig", vid behov.
Dagarna går fort, förutom igår när jag ingen mat fick!
För övrigt har vi en nytömd tunna och regnat har det gjort alldeles nyss, så ingen vattning ikväll.
Får slänga ett öga på vad Ernst hittar på idag vid åttatiden, men före det letas det hus i England, samtidigt som de renoverar ruckel,( i England också) på en annan kanal.
Det blir till att zappa i reklampauserna, för att se så mycket som möjligt av båda.
Nöden har ingen lag, för jag är verkligen ingen vän av zappning!
Mycket irriterande företeelse, om man inte har makten över fjärrkontrollen själv, för då kan det gå an- nå'n gång!
Nu ropar kylskåpet, att det behöver befrias från något..........


Lugnet före stormen?? Nej- ingen storm än, bara regn!

Hungrig!!!!!!

Idag är det synd om mig. Maken bad mig lämna tillbaka ljudböcker på biblioteket i Karlsborg, samt låna några andra istället. Jag lade dessa i en Apotekskasse på byrån vid min handväska för att inte glömma ta med dom.
Sen paketerade jag smörgås, matlåda och vattenflaska med innehåll i en annan Apotekskasse som jag placerade i min tygkasse som alltid brukar följa med till jobbet.
Jag åkte i god tid, parkerade utanför biblioteket och gick in. På dörren stod att de öppnade klockan 12.00 men eftersom dörren gick att öppna och två personer arbetade där inne, "blundade" jag och klev på.
Blev upplyst om öppettiderna men förklarade att det var "skickebud" och att jag skulle till jobbet. Fick hjälp och tackade så mycket. Väl ute i bilen igen, konstaterade jag att det bara kommit med EN apotekskasse.
Den som låg i tygkassen hängde kvar på byrån i hallen!
gott om tid hade jag inte så det var möjligt att åka hem igen och hämta, det fick gå ändå.
Ganska snart började det suga i magen, varpå jag fick ta tidig lunch och Sibylla ligger väldigt nära.
Men vad hjälpte det, när turisterna stod i lång kö före mig!
Glasskiosken hade vid den tiden ingen kö, så det fick bli nödproviant- mjukglass.
Väl hemma igen fanns en matlåda i kylen (tack Inga!) att snabbt slänga in i micron, FÖR JAG VAR VRÅÅÅLHUNGRIG!
Den matsäck som jag så ordentligt packat sex timmar tidigare fick åka direkt i soppåsen.
Den hade ju inte frusit precis..........
Nu är det dags att steka köttfärsbiffar, till morgondagens matlådor.
........och soptunnan är framrullad till tomtgränsen!


Kvällsmat för hungriga!


Makens 50-årspresent från sin storasyster, 10 år och lever fortfarande!


Obligatorisk avslutning!

Åska och hagel

För en gångs skull stämde väderprognosen, vad det gällde åskan i alla fall. Jag drog ur alla kontakter när mullrandet närmade sig, eftersom jag skulle åka och handla. Det hade börjat regna när jag åkte, men verkade inte ha kommit så mycket, då jag återvände hem vid tretiden.
Mullrade gjorde det dock fortfarande, så det blev att snabbt sätta in matlådan med kalops i micron ifall strömmen fick för sig att "ta paus". Det dundrade och blixtrade rätt bra en stund och regnet öste ner, men några hagel såg jag inte till. (Vilket verkar ha förekommit lite varstans i den nära omgivningen.) Tur var väl detta, då vi precis lagt nytt tak på uteplatsen, igen! Denna gång ska det vara en mycket tålig variant.
Första taket föll offer för just hagel, (ungefär 7-8 år sedan) och såg då ut som en schweizerost, andra taket klarade inte av en snöskottande make i vintras. Tredje gången gillt kanske? Har inte upptäckt några skador ännu.
Däremot blev det mycket riktigt strömavbrott, men då hade jag fått min varma mat och kunde lägga mig på sängen och vila middag. Inget svårt att slumra till där inte.
Ikväll har det varit sommarpremiär för "Morden i Midsomer". Något man bara inte kan missa, innan var det Allsång. Där deltog bl.a. Timoteij, vars ena medlem är från "byn" och under deras uppträdande visades en stor banderoll i publikhavet, där det stod Fagersanna.
Nu är det aningen svalare, må det så förbli!!!!!!!!!!


Blomsterprakt mot grannens vägg


Krasse är tacksamt!


Efter regn och åska, solen har återvänt för att gå ner!

Jag "slapp"!!

Idag har det varit hektiskt på Turistcentrum, en ganska vanlig måndag under högsäsong enligt chefen.
Eftersom jag inte jobbat någon måndag förut och fortfarande är lite färsk, när det gäller bokningsrutinerna, får jag vara glad om det inte blev för många fel. Då tänker jag främst på kunderna och mina arbetskamrater!
Så fort man avslutat ett samtal och lagt på luren, ringde nästa. Det blev många lappar att jonglera med till slut. Förutom detta var det många som besökte oss personligen, vilket är den roligaste biten av alla arbetsuppgifter.
När jag sen kom hem möttes jag av en snörvlande och nysande make, som inte ville åka till blueskvällen i Forsvik och störa tillställningen. Det blev att avboka och jag "slapp" därmed lyssna på blues hela kvällen. Det hade väl gått an i och för sig, men denna fruktansvärda värme gör i alla fall mig slöare än vanligt och energinivån är nära noll.
Om ändå termometern kunde göra en sån djupdykning en stund. Det vore mer än skönt!
Nu ska jag ta hand om spisens kastruller och blanda innehållet till matlådor för några dagar framåt.
Sen ska jag skrapa en trisslott som inhandlades igår och blev kvarglömd i plånboken.
Är det storvinsten kanske?? Imorgon har jag sen en ledig dag innan nästa "sex-dagars" börjar.


Luktärterna har börjat blomma!


Även denna dag går mot sitt slut


"Mycke' vill ha mer"....

Det kom in en turist idag på eftermiddagen som hade lyssnat på nyheterna. Där hade de sagt att turistnäringen är världens största "industri", men att vi svenskar inte är speciellt bra på det hela.
Eftersom jag studerat lite i ämnet, var det ganska intressant att föra en diskussion med honom. Han hade flera idéer på företagsamhet inom näringen, men ansåg sig för gammal att starta något.
Sen var vi väl hyfsat överens om att det för Sveriges del handlar mycket om kort säsong och storlek på kundunderlaget. Det är ganska svårt att få tillräcklig lönsamhet. Intressant samtal och han fick framföra lite synpunkter om förbättringar angående husbilsturismen, vilken han tyckte var lite förbisedd.
Vissa andra förekommande önskemål som vi får höra, är också svåra att genomföra, just med tanke på omkostnader och mängden av efterfrågan. Mina kollegor och jag håller dock med om att en "färja" över sjön till Östergötland, bättre bussförbindelser till många orter runtomkring och till nationalparken vore idealiskt.
För att inte tala om cykelväg på gamla järnvägsspåret mellan Karlsborg och Tibro! Den har jag väntat på i många år nu. Dessutom har jag i och med jobbet som turistvärdinna, fått klart för mig att efterfrågan på bra cykelleder bland turisterna i vårt område är till och med större än jag trodde.
Men det är lite "ankdammsplaskande" i kommunerna fortfarande som zinkar....
Apropå damm..... det har vi en fin, nu även med fiskar igen!


"Fridlyst fisk"....... men vi säljer fiskekort- till större vattendrag!

....och solen sig sakta sänker över Fagersanna!


Kl. 21.51


Kl. 21.57

Promenad och bad.......

Idag har jag jobbat på arbete nummer 2, egentligen är det nummer 1, eftersom det var den första anställningen som blev klar för sommaren. I morse var det inte lika hett som det sedemera, återigen har blivit. (Pust!)
Jag och min "jobbarkompis" hade en riktigt skön promenad på vägen, med skog på båda sidor. Det var tyst, bara en bil åkte förbi oss under tiden vi traskade i skuggan, av de höga träden.
Sen stod det gräsklippning på schemat, men till och med gräsklipparen protesterade mot att arbeta i värmen.
Jag var envis och startade om "honom" säkert tjugo gånger, innan han vann. Då var jag helt slut utav värmen och vätskebrist, främst på grund av kopiös svettning. Kändes som ett nederlag att en maskin hade vunnit. Ok, han hade en bundsförvant i solen och två mot en brukar ju oftast sluta med förlust.
Väl hemma, frampå eftermiddagen, slumrade jag till i fåtöljen, när jag försökte sticka lite, men sen körde vi igång grillen och har nu ätit kycklingfiléer med majskolvar, klyftpotatis, sallad och currygräddfil. Det slank ner utan problem.
Maken drog ner till sjön för ett snabbdopp, vilket jag med glädje avstod. Har istället nyttjat duschen två gånger redan idag och nu ropar glassen från frysen........!!


Min jobbarkompis på promenad...


...vid storskogen


Ska jag "hoppa i"??


Ja, det ska jag!!

Det är för varmt.....

Jo, man får tycka att det är för varmt och det är tillåtet att klaga på värmen. Jag har aldrig varit något fan av temperaturer över 25 grader. Det räcker gott och väl! Som tur är har vi på Turistbyrån i Karlsborg, en fungerande luftkonditionering, vilket inte finns på alla arbetsplatser. Jag tycker synd om de stackare som sitter i kassan på Kometens Livs på Sparhuset, där är olidligt varmt på sommaren och fruktansvärt kallt på vintern.
Det går ju an att åka dit en kort stund och göra sina inköp, men choklad ska man inte köpa på sommaren!
Är man förståndig köper man inte choklad under någon annan årstid heller, men det är ett helt annat problem.
Idag fick jag oväntat besök av maken på jobbet, (men han fick inget Gevaliakaffe).
Han hade luskat ut att det var något, (förmodligen "kasst"!) bluesuppträdande i Forsvik på måndag och ville att vi bokade platser. Då han förmodligen hade utfört den städorder, jag ålagt honom, (hade nog inte "vågat" komma och hälsa på annars) kunde han väl få lite belöning. Jag får väl genomlida ytterligare en bluesafton i Karlsborg.
Vi har varit några gånger, förr om åren. Denna gången är det i Forsvik.
"Ingo" hade städat, så "Inga" fick väl bita ihop och fixa till de där jä....a gardinerna. Inte var det roligt inte, men nu är det klart. Sängen väntar och gräsklippning på jobbet imorgon.


Än är det liv i blommorna


Några till!


Godnatt 9 juli 2010...

Mariestadsäventyret

Anlände till Mariestad i väldigt god tid för min jobbintervju, (efter att ha kört helt enligt hastighetsreglerna dessutom) så jag passade på att titta in på Posten för att se om någon "gammal" kompis jobbade. Men eftersom det är juli hade just mina kompisar semester.
Åkte då de ca trehundra meterna ner till företaget jag sökt jobbet på. Det var en trevlig intervju med sightseeing i verksamheten och jobbet är väl ungefär vad jag trodde. Min "farhåga" att det var start klockan sju varje morgon konfirmerades, men det var också det enda icke positiva. Jag blev ombedd att lämna referenser och ringde sedan upp vederbörande för att kolla om hon fortfarande ville göra mig den tjänsten. Vi pratade lite och jag nämnde den tidiga starten. Vadå, fick jag till svar, själv börjar jag klockan sex i Ulricehamn, de närmaste veckorna (hon bor i Skövde)
Det är bara att "gilla läget" allting är ju relativt och det kunde vara värre, så strängt taget om man skolar in sig på tanken funkar detta också. Har ju i min ungdom varit brevbärare med starttid 05.30 när det var som värst.
Hur som helst, först framemot september vet jag om de väljer mig och om det blir aktuellt.
En trip till Karlssons varuhus hann jag också med innan jag återvände hemöver. Har fixat matlådor till morgondagen och gett order till "Ingo" om golvtorkning. Han är ledig och hon tjänstgör i Karlsborg under fredagen. Det är i jämställdhetens namn inte bara "Inga" som ska slita!


En färgstark avslutning på en intressant dag.


Älg

Idag har jag varit på mitt andra jobb, som assistent. Fint väder, skön hundpromenad och stryka tvätt ute, i skuggan.
Kan inte klaga. När vi mitt på dagen åkte för att handla, hoppade det helt plötsligt ut en älgko ur skogen, ungefär 30 meter framför bilen, för att sedan snabbt försvinna in bland träden på andra sidan vägen.
Vi blev mer snopna, än rädda och det var aldrig någon risk för kollision.
Efter jobbet var det dags för shoppingrundan i Hjo, med väninnan. Vi startade med "filialen", där hon hittade det hon sökte, vilket vi firade med glass i hamnen, innan vi gav oss på huvudaffären.
De hade fått hem gardinfästen, så nu måste jag inte dit på ett tag, men imorgon blir det Karlssons i Mariestad, efter anställningsintervjun. De kanske har något roligt, vem vet?
Maken har redan satt upp gardinstången, (kors i taket) så nu finns ingen återvändo, den längtar efter sina gardiner.
Vi får se vad jag orkar, efter Mariestadsäventyret imorgon.
Spanien vann i alla fall över Tyskland i VM, så nu väntar min "önskefinal" mot Holland på söndag. (när inte England finns kvar)
Inga hann inte med riktigt idag, solen försvann innan kameran kom fram, så det blir ett foto från igår, på temat "välordnad trädgård"!


På vissa ställen växer det minsann utan bevattning.....
Varför är det på detta viset???

Här finns det gott om klöver.....

Jag pratar naturligtvis om den sorten som växer.....och blommar i gräsmattan. Vet inte var de kommit ifrån, har inte haft några mängder förut om åren. Tänk om det vore den andra sortens klöver istället, den sorten som tyvärr INTE växer på våra bankkonton. Kan i och för sig finnas väldigt naturliga förklaringar till det.
Ingen av oss har något oförskämt högavlönat jobb, allraminst jag för tillfället, men roligt arbete har jag, över sommaren. Det är mycket värt i sig och pengar är inte allt. Men det går inte att bortse ifrån att de är användbara och nödvändiga, i alla möjliga sammanhang. Bland annat till fakturan på vår inglasade altan, som kom "som ett brev på posten" förra veckan, precis som jag förutspådde! Nu är inte den utgiften någon plötslig överraskning, men lek med tanken att "de klöver" som är öronmärkta till räkningen, inte skulle behöva flytta till Glasmästa´'n.....
"Va' roli't vi kunne haft!" Nu får vi hålla till godo med utsikten, inom "glas och ram" istället och den är GRATIS för tid och evighet vilket vi är så nöjda med.
På det hela en väl genomtänkt investering att njuta av framöver.
Imorgon ska de felande fästena till gardinstång två inhandlas, så de sista solskyddsdraperierna kan installeras. Bara de hunnit få hem nya hos Hem & Hobby, annars får det bli ytterligare en tripp senare i sommar. "Hemska tanke!!!"


Överblick av naturtillgångarna


Detaljgranskning av desamma


"Intet nytt under solen!"

Runstenar och "Krogen i skogen"

Visste Ni att det finns en runsten i Stora Levene? Den hittades när man renoverade kyrkan på 1920-talet, lagades och står nu till beskådande utanför nämnda kyrka. Sånt får man söka efter via internet, när tyska turister frågar.  Sen kan det bli en lektion på tyska över vad det står med runskrift på densamma.
Eller att den bästa restaurang-maten i Skaraborg finns på "Krogen i skogen", belägen en halvmil från Karlsborg. Detta enligt en på orten boende fallskärmsjägare, som ville prata bort en stund vid stängningsdags.
"Får man ta hunden med sig in"(........på äventyrsguidning)?? "han är snäll och"........ Svar nej!
...och så har vi haft besök av damfotbollslandslagets målvakt.
Här hemma i Fagersanna passerar just nu ett flygplan över himlen, högt upp och solen speglar sig så det blir reflexer. Snart är även denna dagen slut.
Imorgon blir det stekt lax med färskpotatis och hemlagad örtmajonnäs i matlådan. Kan det passa alla?
Tror faktiskt det.


Så ser det ut i lådan!


Följetongen fortsätter....


...och avslutas för denna dag.

Det växer bär och cyklar

Har precis "skördat" smultron och de första jordgubbarna. Det blev en handfull, plus fyra stycken, totalt.
Sen tog jag en sväng runt ägorna för att dokumentera lite av den andra växtligheten.
Kunde då konstatera att de tre cyklarna på baksidan av redskapsskjulet, snart "har växt fast".
De är i alla fall på väg att "smälta in" miljön. Vidare såg jag som vanligt några av alla mina "vänner", måsarna, sitta på utkik i strålkastarna över tennisbanan och spana över det de antagligen betraktar som sina domäner.
Måsarna, är de som till både vardag och helg brukar dekorera våra bilar, med sina "installationer".
Vad som är bra konst kan ju variera i tycke och smak. I det här fallet har vi väldigt skilda åsikter, i alla fall vad det rör placeringen av ovannämnda verk.
Fågellivet är för övrigt rikt, om man ska räkna i antal. Förutom för många måsarna, har vi också ett ansenligt gäng kajor, som ibland flyger in i horder och occuperar grannens eller vår björk.
Min väninna som var här i veckan, fick associationer till en berömd Hitchcock-film.
Nu har jag gjort mig förtjänt av...........


Kvällens efterrätt


"Uppstallation" i det gröna


Koll på läget!


Tack och hej! klockan 21.52 i FagersannaVarför känns lördag som söndag?

Idag är det "bara" lördag, men jag har känslan av att det är söndag. Kan det bero på att jag jobbar när många andra är lediga och i bästa fall är ledig när andra jobbar? Har nästan helt tappat "kollen" på veckodagarna. Vänder på veckan såsom jag har för vana att vända på dygnet. Vilket gör att jag känner mig lite mera disträ än vanligt. Detta kan verka oroande, men än så länge lider jag inte av det själv. Eftersom det inte är söndag idag, har jag ytterligare en "arbetsdag" framför mig innan arbetsveckan startar igen.
Men en sak har jag väldigt klart och ordning på: att en väninna och jag ska göra ett besök på Hem & Hobby i Hjo på onsdag eftermiddag när jag slutat mitt andra arbete, för dagen.
Ja inte nog med en anställning att hålla reda på, utan två! och ändå blir det inte heltid.
Vi får hoppas att A-kassan klarar av detta också.
Idag vankas det återigen fotboll, som man naturligtvis måste titta på. I den idealiska finalen så småningom skulle jag vilja se Holland mot Spanien. Enda dilemmat här blir, vem man då ska hålla på?
Det var synd om argentinarna, som blev så utspelade av Tyskland, men rätt åt Maradona som tror han är nå't. Visst spelar tyskarna bra fotboll för en gångs skull, de brukar bara vara tråkiga att se annars, men jag har svårt för att "heja" på dom i alla fall.
En störtskur har vi fått ikväll, det mullrar lite så kanske blir det mer.


Avslutning på dagen!

Hur kunde han veta.....?

Imorse när jag öppnade kylskåpet kunde jag konstatera att maken åkt till jobbet utan sin matlåda. (och den avgående posten)
Han hade fullt upp med att ta med sig ryggsäcken med rena kläder och handduk, för att ha efter motionspromenaden på långrasten som han började testa igår. (då kom han ihåg matlådan, men åkte utan handduk)
Det är inte lätt, för "den andra delen av befolkningen" att ha för många bollar i luften samtidigt.
Jag ringde till honom på jobbet för att höra hur vi skulle lösa problemet. Han sa att han tänkt åka hem, när han upptäckte misstaget. Samtidigt som jag pratade med honom i vår fasta telefonförbindelse, ringde min mobil i handväskan. Jag avslutade snabbt med maken och skyndade dit. För en gångs skull hann jag svara innan signalen tog slut.
Döm om min förvåning , när det visade sig vara från ett jobb som jag skickade ansökan till i veckan.
De ville ta sig "en närmare titt" på mig och frågade därför om jag kunde komma på intervju nästa vecka.
Kan vi bara få ihop det med mina arbetstider, kommer jag gärna svarade jag.
Han undrade om torsdag passade, varpå jag sa: "att just den dagen var den ena av två arbetsfria dagar den kommande fjortondagarsperioden", så visst kunde jag åka till Mariestad för intervju.
Han "försökte" skrämma mig med att det troligen var fem-sex personer som skulle fråga ut mig, bara så jag visste. Det är lugnt, sa jag då.
Hur kunde han pricka så rätt på dag?? ....förresten, ska jag ändå till Mariestad blir det nog en tur till Karlssons också, shopping är aldrig fel!!


...och solen har sin gång, precis som flygplanen."Jag är ute när gubben min är inne & jag är inne när gubben.....

Det ligger en del i den gamla sången, då våra jobbscheman "går omlott" så att säga. Efter Postens senaste omorganisation har i alla fall maken inga fritidsproblem, då vissa veckor medför 5 x 7.20-18.30.
När han sedan på helgen är ledig, jobbar jag alla helger utom en i sommar. Han har några lediga dagar nästa vecka, måndag, onsdag och fredag medan jag är tjänstefri endast torsdag.
Vi kan inte bli osams förrän till hösten, av den enkla anledningen att vi inte träffas tillräckligt länge så vi hinner bli oense om något.
Nu har han redan somnat, i sin säng denna gången, (inte i fåtöljen vid datorn) men jag som är nattuggla och dessutom har sovmorgon att se fram emot, känner mig inte trött än.
Jag får använda lite av energin till att vika tvätt, när jag skrivit färdigt dagens "ljug" som maken kallar det.


Det växer fortfarande!!!! Kanske blir det tomater framöver...RSS 2.0