Första skörden!

Det blev en liten tur till affärerna i Tibro. Bl.a. köpte jag saltgurka hos "Grönsaksaffären på hörnet". Kan inte motstå doften av just saltgurka, vilket jag sa till expediten i affären. Han höll med om att det luktade gott, men tyckte inte det smakade något vidare, precis som maken tycker, så saltgurkan får jag ha ifred!
Väl hemma igen blandade jag ihop smet till det mörka formbrödet och satte in i ugnen. Beslutade mig för att det fick räcka med denna sort för dagen.
Tog sedan en tur ut i trädgården för att se om det fanns något att skörda. Jag hittade lite av varje, både grönsaker och bär. Det blev perfekt att anrätta till min "söndagsstek" som nu är färdigförpackad i fyra matlådor.
Vi kommer alltså att få avnjuta denna läckerhet i de två närmast följande dagarna, till lunch. Det vattnas i munnen redan, (jag tjuvsmakade på såsen redan ikväll, mums!!)
Något besök av nyblivna mormor blev det inte idag, orsakerna var framförallt två. När hon ringde efter att ha slutat jobbet, hörde jag inte telefon(erna!). Av den enkla anledningen att jag somnat framför TV:n och sov "så gott".
När jag sedan såg de missade samtalen, ringde jag direkt, men då hade det kört ihop sig lite för henne, så hon inte hann med någon fika.
Jag måste ha sovit extra hårt, eftersom jag inte ens hörde när maken klampade in efter jobbet. En välförtjänt vila, som de uttrycker det i en känd schampoo-reklam: "Because you're worth it".
Eller hur???????? Att avrunda kvällen med lite "Midsomer-mord" är inte fel, det heller......


Vad trädgården bjöd på idag!


Lite ljus i mörkret över Strandstaden avslutar dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0