Stadshotellet i Västerås......

.....med två tidvis "sjövilda" barnbarn som inte vill lämna hotellrummet, nu när vi äntligen har kommit upp hit. De har aldrig sovit på hotell förut så det är väldigt spännande och fyra sängar finns det att"prova".
Innan vi kom så långt sa vi hej till brud och brudgum nere i foajen, som precis kom från sin fotografering. Det är en handbollskompis till dottern som firar bröllop och strax anlände även den mer än flytt-trötta Stockholmsfamiljen och "lämpade över" de två busbröderna. Lillasyster verkade inte bekymrad alls utan fortsatte sova sin skönhetssömn, däri bilstolen.
Vi fick ett uppdrag, att handla byxor till storebror, då det var kris, för lagret hade kommit på "villovägar" i flytten. Vi startade dock shoppingrundan på torget, med inköp av platta persikor och smultronjordgubbar, innan vi fortsatte till en tacobar för lunch åt mormor och morfar och lite snacks till bröderna som nyss ätit hamburgare.
Sen hittade vi ett COOP där det blev köpt lördagsmys, i form av cola, bullar, godis och chips.
Fikat har vi nu gjort och förslag har lagts av oss gamle, att ta en tur till på sta'n ....eller nå't, men grabbarna är aningen svårflörtade. Ligga i sängen och busa. samt titta på TV är all underhållning de tycker sig behöva.
Därav lite tid till detta ljug, då jag redan har provlegat sängen och gett mitt godkännande angående kvalitén.
Vi får väl se om vi kan lura med dom ut, för solen skiner......
 
Brud och brudgum......
 
Ia är relaxad....
 
Fruktutbudet var imponerande på torget utanför hotellet.
 
Det är komplicerat att putsa fönster, fascinerande att titta på.
 
Fikat är serverat......
 
 

Klämdag.....

Att vara "ledig" en klämdag är inte vad jag normalt är van vid efter många år i servicebranschen, men kanske att man ska ha någon liten fördel av att vara arbetslös (hahaha). Som alltid vill det ju till att hitta guldkornen och det positiva i alla situationer och till slut blir det lite av en sport, att leta efter dom också.
Nåväl, ingen skola idag, men leta jobb (som inte finns) på internet, går ju att göra dygnet runt.....
Eftersom det också är fredag, fick det bli en tur till torget och köpa några blommor, till. Det får plats hur mycket somhelst av den varan i vår trädgård, verkar det som. Nu är det ju billiga varianter de flesta där, så särskilt dyrt blir det inte. En hundring kostade kalaset idag.
Sen fick jag skjutsa sonens jacka, som "fått sova ute" i en stol på förstutrappen (hela natten), till "husse" som befann sig på jobbet. 
Blommorna gick fort att få på plats, men det finns ytterligare "hål att fylla", så det blir en tur nästa fredag också.
Till middagen fanns rester att äta upp och nu lite sista minuten tvätt i maskinen. Sen blir det att packa inför Västeråsfärden imorron och möte med barnbarnen och deras förmodade trötta föräldrar, som precis har genomlidit ytterligare en flytt. Den sista på ett bra tag, får vi innerligen hoppas och att de nu kommer att trivas på Kungsholmen.
I huvudstaden befinner sig också bonusdotter med sambo (på Gärdet) för att se Metallica live, vilket åtminstone hon har längtat efter länge. Sambon är inte så förtjust i att åka till "fjollträsk", men nämnda evenemang måste ha uppvägt den nackdelen får vi förmoda.
Hoppas nu att det är till belåtenhet och att det inte är party-party-party 24-7 i Hörnebo.......
Men det tror jag inte.
 
Gårdagens avslut......
 
.....och vägdikenas färgprakt just nu.
 
Sabotage.....var har ni gjort av vattenskålarna?
 
...men grabbar, allvarligt! dom står ju här nu istället, hur svårt kan det va?
 
Vem fick vad?.....
 
...och vilket var godast?
 
 
 
 
 
 

Flygareda'n.......

Har ingenting emot helgdag mitt i veckan och idag är det dessutom fortfarande fint väder. Det blåser lite, men inget som stör. Visst blev det sovmorron, men inte så särskilt länge.
Passade sedan på att ta alla påskliljelökar jag sparat (efter att de blommat klart) och bege mig ner i slänten som är nyfriserad. Det var nästan två hinkar fulla och nu är de förpassade lite varstans därnere, för att förhoppningsvis återuppstå i blomning till nästa vår. Ja, jag håller på att skaffa mig ett eget litet "Fagerås" och det blir mer för varje år, som tittar upp.
Maken kom och krattade undan lite gräs och grenar därnere och staplade veden vi fått från tallens vinteröde, i en fin liten hög på baksidan av skjulet. Lagom mycket att fixa en korvgrillning eller två av framöver.
Så helg det är, får tvättmaskinen jobba iallafall för vi ska ju på utflykt till Västerås på lördag. Maken behöver dessutom lite mer ombyte, eftersom han fortsätter till huvudstaden för ett par dagar direkt därifrån.
Vi får se om vi åker nånstans senare idag och tittar på någon av de begivenheter som bjuds i närområdet: Loppis i Tibro, marknad i Hjo och till kvällningen cruising, också den i Tibro. 
Nu börjar det dock bli time för att banka fläskkött, till schnitzlar hade jag tänkt, med mycket grönsaker till. (mig iallafall)
Sonen dök upp för att nyttja vår tomt till biltvätt, så han kan "cruisa" i en skinande ren sportis på sta'n. Duschen tycker att jag ska hälsa på och det är ingen dum idé, före kaffet på maten......
 
Det fixas lite varstans, både grannen och "båtfolket"....
 
...så också maken, han fyller sin tunna.
 
Till korvgrillning
 
I den numera spretiga, lite glesa och inte så tilltalande tallen, satt iallafall en talgoxe och sjöng.
 
Färdigbankad, panerad, tillagad och uppäten......
 
 
 

Motionsrunda....och rabarberpaj

Då kopiatorn i vår del av byggnaden (plan 2) strejkade, var det bara att ta sig till andra ändan av huset och ner till plan 1, för att "tillverka" fler tester av (denna gång) kapitel 9. En liten nätt promenad på något hundratal meter, som per omgående fick repriseras då nästa elev ville göra test på kapitel 6 och dom var också slut i "förrådet".
Ganska svettigt blev det där ett tag, då det inte är direkt svalt i skollokalerna heller.
På detta följde sen tredje promenaden för att dricka kaffet på rasten, så ett farligt springande i trappor har jag ägnat mig åt idag (iallafall jämfört med vad jag är van vid).
Nu ska tilläggas att direkt trött vart jag inte, för sååå dålig är inte kondisen, men svettig blev jag allt.
Idag var det också sista dagen med denna gruppkonstellation, efter helgen blir det ny gruppindelning. Nu är det ju samma skola fortfarande, men vi kommer inte att se alla lika mycket längre.
Efter lektionerna, var jag hos de andra lärarna och "erbjöd" min assistans då gymnasieeleverna och min handledare går på sommarlov. De får diskutera om det finns behov och ge besked i nästa vecka, för deras undervisning är mer sammanhållen och gemensam (typ:alla gör samma, med läraren vid tavlan). 
Jag har ändå några veckor att "sitta av i sysselsättningsfasen" innan mitt sommarvikariat, med riktigt arbete startar.
Får hoppas på att det slipper bli något annat själsdödande att genomlida istället....
Hemma höll så maken på med städningen och jag passade på att assistera med motioneringen av städmoppen i de flesta rummen, men lämnade några till honom också.
Sen blev det fläsk med löksås och nu är han på nöjesresa till tandläkaren, för kontroll av "hålet efter" den utdragna tanden. En rabarberpaj står i ugnen och kaffet ska snart puttra i bryggaren, så tar vi en fika på altanen då han återvänder. Inte så varmt ute idag, men solen ligger på såhär på eftermiddagen och värmer upp hörnet mot glashuset. 
Pilfinkarna tjattrar och matar sina ungar med kex som jag smulade sönder och kastade ut. Herr And har också anlänt och kalasar som bäst på formfranska.
Kanske ska ta mig an tvättkorgarna som jag skröt med att jag skulle göra i förrgår. De fick alltså stå till sig ett tag och är nog mer än mogna för skåp och lådor vid det här laget. Till verket.....
Sen är det lottodragning om en timma, fotbollslandskamp mot Danmark på TV och i Skövde spelar herrlandslaget i handboll mot Norge. Det är mycke' nu...... 
 
Jag vill också ha......
 
.....finns det nå't kvar?
 
Ja den gick väl att äta......

Bogsering.......

Tydligen är det inte så smart att lämna in bilen på service, för då fortsätter det.....
Imorse såsnart jag tagit mig ut på riksvägen, för sedvanlig färd till skolan sade bilen nej tack. Försökte växla och få fart på "det lilla livet", men se han ville inte alls vara med på detta. Motorn varvade bara medan farten avtog mer och mer uppför backen. Kom iallafall upp på krönet och kunde sedan rulla nerför till en parkeringsficka, där mobilen snabbt blev nyttjad till att ringa efter maken och sedan informera skolan om tillbudet.
Maken kom omgående körande med en bogserlina, sen var det vidare färd in till Tibro och där står nu fordonet vid verkstaden. Skulle egentligen ha åkt dit idag iallafall för att få ordning på tanklocksfjädern, men det blev alltså betydligt mer och akutare än så.
Visade sig att det var kopplingen som gett upp, reservdelar fanns inte i Sverige och det kostar......en hel månads aktivitetsersättning. Får slita på SAAB:en sålänge, kan inte påstå att jag känner för att göra vågen.
Dock ingen idé att älta detta, bara ta ett stort bett i ett mycket surt äpple, tugga i sig och svälja fort. 
En sittning med akupunkturnålar är också avklarad och inte blev väl det heller något tillskott i plånboken, men om det nu funkar så......
Naturläkaren hävdade också att det nog ska rätta sig till fullt ut nu, för någon mer behandling tyckte han inte vi behövde boka in, för det såg lovande ut. Bara att vänta och se alltså, sen var det nog bra att ta upp träningen på gymet i nästa vecka, svarade han då jag frågade om saken. Inga mer ursäkter kvar nu.....
Några småprylar hittade jag på second hand och maken hade mejat allt gräs i slänten när jag kom hem. Då kan han väl " få låna" sin bil och åka på fotboll ikväll då kanske....
Till sist är det beklämmande att folk är så lättlurade. Jag "väljer" att tro det, som förklaring till att så många Tibrobor (och övriga i Sverige) nu litar på sverigedemokraterna som "quick fix" till alla samhällsproblem. För jag vill inte tro att de är så korkade.......
Det finns inga genvägar och ingenting, någonsin blir bättre av att vi strider inbördes, ställer grupp mot grupp och värderar/graderar våra medmänniskor.
Enda sättet att lösa problem är och förblir att samarbeta och hjälpas åt, istället för att söndra och misstänkliggöra allt och alla.
Det är inte så enkelt att vi bara kan peka ut en syndabock och sen är det klart.......Fatta!!
Mister Nice Guy, (fix it all) finns inte. "
Jag skäms å dessa mina medmänniskors vägnar, då de uppenbarligen inte har vett att göra det själva.
 
Igår hade herr And en kompis på besök och de var vänner hela tiden.....
 
...låg bara där och tittade på solnedgången.
 
Idag var det denna utsikt jag fick titta på, från bil nummer två "i tåget".
 
Hemma blev det fint i slänten, förutom den anskrämliga blomlådan/tänkta andhuset (förstår varför dom inte nappar....)
 

Positiv "måndagsröra"....

Åter dags för en inställelse i skolan, denna veckan är dock av det kortare slaget (tre dagar bara). Det fina vädret håller i sig och det är lagom varmt. Många energiska elever var "taggade" såhär på måndagsmorronen och ville göra kapiteltester och nationella prov i olika svårighetsgrader. Så det var bara att försöka "portionera ut dom" runt om i lokalerna, för att de skulle få så ostörd miljö som möjligt, till sina respektive prov.
Jag hade i helgen hittat ett jobb i Platsbanken, (när jag sökte för egen del) som verkade vara som klippt och skuret för en av eleverna, vilken jag tipsade. Ska bli spännande att höra hur det går......
Visst brukar väl dagarna gå fort i vanliga fall, men idag försvann bara tiden.
Då det är lite oklart vad jag ska göra under senare delen av juni (då min handledare tar sommarlov) och i början av juli, fram till mitt semestervikariat, var det lika bra att åka till Arbetsmarknadsenheten på en gång och diskutera med handläggaren där.
Vi kom överens om att jag ska prata med de lärare som kommer att vara i tjänst även sommartid, om min assistans kan vara till nytta. Detta trots att de har mera sammanhållen undervisning, inte så mycket självstudier.
Det visar sig......
En inköpsrunda på byn följde, då det sinat en del i förråden hemma och lokalaffären också har tillfällig ebb.
Hemma hade maken tilldelat sig en eldardag i tunnnan och ska senare i veckan åtgärda renligheten på golven inomhus, samt meja gräset i slänten.
Jag å andra sidan tog vägen om förrådsskjulet, för att kolla getingens förehavanden. Den jag "snodde" boet för igår, men inte fick fast samtidigt. Ja dom är flitiga, så otrevliga dom än må vara, men han hade hunnit bygga nästan ett halvt bo sen igår, för att ersätta det vandaliserade. Idag fick jag dock "två flugor i en smäll" så att säga, då även den flitiga getingen blev dränkt tillsammans med sitt nya byggnadsverk. (Grym är världen och "störst regerar".) Det lönade sig alltså inte att arbeta...... för den här getingen. 
Själv har jag två rågade tvättkorgar att förpassa till skåp och lådor, men först kaffepaus på altanen.
Förutom måsarnas skrän från sjön, hörs också mänskliga "hojtanden" från Stationsbadet.
Ikväll följer så kultserien "Ullared" och imorron, (förutom skolan) blir det en akupunktur-sittning igen. Peppar, peppar, det känns som om något har släppt (alternativt kommit på plats igen) sen igår. Men har fortfarande begränsad "räckvidd"/flexibilitet i armen, som kanske kan få lite mer hjälp på traven. 
 
Dom här två strandskatorna (mor och far?) på industriområdet vid AME......
 
...försökte övertyga dom här två om att de skulle komma.
 
Det var dock inte helt lätt .....
 
....och ganska bra camoflage har dom.
 
Gårdagens kvällsmat får avsluta kavalkaden, inte helt fel......
 
 
 
              
          
 
 
 
 

Jag vill byta hotell.....

.....för det är alldeles för mycket "selfcatering" på det här stället och på personalsidan är det kraftigt underbemannat. Det är bara Inga som sliter och då hon är till åren kommen, är inte effektiviteten och snabbheten vad den en gång var. Dessutom lider hon av diverse arbetsrelaterade förslitningsskador, som inte blir bättre av överbelastningen i antalet arbetsuppgifter, då inga vikarier finns att tillgå.
Nu bor det inte så många på hotellet, men antalet gäster är mer än nog för att det ska behövas daglig tillsyn, göras inköp, lagas mat och tvätta.
Ja precis så grinigt känns det för tillfället, efter gräsklippning, geting"sanering", middagsförberedelser och tvätt, samt nybäddning. Dessutom riktigt hånflinar alla dammtussar, smulor och fläckar från husets samtliga golv: "Kom och ta oss om du kan....".
Ja det var en Mors dags-rapport från en annars helt ok dag, vädermässigt. För övrigt stack maken iväg på fotboll imorse.......
Ja då var det väl bara att dra iväg och handla då......tur att vi har affären kvar här i byn. Men då de håller på att byta leverantör, var det lite tunt i hyllorna och mjölken var helt slut.
Sonen ringde och ville låna diklofenak, så han fick order om att bidra med två liter mjölk från centralorten, i gengäld. Sen blev han även erbjuden middag, så han lär nog inte "gå back". 
Dock är det lite av försökskaraktär på marinaden till fläskfilén, som ligger och puttrar i stekpannan, väl tilltaget med mörk soya så färgen är mera svart än brun.....
Återstår att se om det är ätbart, annars får vi nöja oss med pommes frites och grönsaker, vilket inte gör mig så mycket.
Överbliven pommes frites var helt ok andföda tydligen, men då herr And är lite mesig, hann en hord fiskmåsar snuva honom på merparten.
Kanske ska titta till bronsmatchen i hockey förresten, medan diskmaskinen och torktumlaren roar sig.......
 
Det var lite dimmigt vid skymningen igår och "Bryggan" glider sakta över sjön i kvällsljuset.....
 
Dimman ångade också bakom husen i Strandstaden och uppemot Spethult.
 
....medan "Bryggan" strax angör sin brygga.
 
Både stora och små höll mig sällskap till frukost.....
 
....där i det höga gräset......
 
...som nu är åtgärdat och jag ser dig allt, där bakom krukan. Vad har du i kikaren?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Olstorp och andra nattliga eskapader......

Då var årets länsdans på Olstorp till ända, med fint väder även denna gång och syster på ganska gott humör.
Hon var till och med uppe på dansgolvet i tio sekunder, såpass att jag fick taget ett bildbevis på att hon faktiskt dansade, det som alla alltid tjatar på henne att hon ska göra.
Nu är hon inte så intresserad av just detta, men dansbandsmusik lyssnar hon dock gärna på. Sen finns det ju lite annat att sysselsätta sig med, såsom fika, ta lotter, spela på chokladhjul och slutligen äta korv.
Ikväll var dock den i vanliga fall mycket goda varmkorven en stor besvikelse, för den var iskall.
Annars var det en lyckad aktivitet och solnedgången blev förevigad den också, fastän över Tidan istället.
Inga vilda djur i sikte den här gången och hemma var det bara att göra finishen på femtioårspresenten och sedan invänta tolvslaget. Sedan förflyttade vi oss (med cykeln i bagageutrymmet), till motsatta delen av kommunen där vi "dumpade" fordonet på en strategisk plats.
Inget annat "bus" fanns riggat i femtioåringens trädgård, so far. Bara en cykel alltså med plakat, fastlåst i trappräcket mitt för huvudingången, att snubbla över för eventuella hemvändande söner på småtimmarna.
Det visar sig och jag tar nog en sväng förbi senare idag och kollar läget. 
Inte upp med tuppen, men ur sängen samtidigt som maken drog iväg till folkfesten på Fagervi, klassfotbollen. Göra sig iordning, åka till lite second hand-shopping, titta in hos Rebdesign för att hämta det som jag glömde sist (farsans böcker) och fynda lite vid hennes slutliga utförsäljning. Nu ska hon koncentrera sig på hemsidan och nätförsäljningen istället.....
Köpte en bukett blommor till den gamle mannen och satte i en V75-kupong för skojs skull och åkte upp till Hörnebo. Där fick jag både korv i bröd (idag varm) och födelsedagstårta. (Nu har det dessvärre visat sig att bongen bara innehöll ett rätt och följdaktligen inte gav någon storkova.)
Avstod att se nästan hela hockeymatchen, såg bara de två sista minuterna. Det verkade vara ett bra beslut (för mig) och där tog det alltså stopp för Sverige iår.
Hann sedan att se herrfinalen i SM-handboll som var spännande, men jag höll ju på fel lag idag......
Kycklingsallad till middag snodde Inga ihop och regnat har det gjort så inget gräs blir kortare....idag iallafall.
Typ: Gör inte idag vad du kan skjuta upp till morgondagen......
Nu står som vanligt (såhär dags på lördagar) mitt hopp till Lotto, för att äntligen säkra försörjningen.
Att det ska vara så in i he......e svårt att pricka in sju, ja bara sju ynka små nummer.
(vare sig det gäller lotto eller trav)
 
Syster "övertalades" (nästan) att ta en svängom, med sin assistent.
 
....här avslutar vi kvällen med kall varmkorv.
 
Solen går ner över Tidan......
 
.....och några kossor betade i skymningen i Moholmskorset.
 
Hönsa-Kråkhultsvägen är fortfarande krokig.......
 
...och hemma väntade projektet på att bli slutgiltigt utfört. Transport till Hönsa 00.30 framgångsrikt genomfört.
 
Ja jag tog vägen om Hjo, även idag.....
 
....inhandlade dessa blommor.....
 
....och fick sedan smaka på denna mycket goda tårta i Hörnebo.
"Officiellt firande" äger dock rum först i samband med yngste sonens studenskiva, om tre veckor.
 
 
 
 

Fullt upp.....och lite till.

Har under gårdagskvällen ägnat mig åt ett alldeles speciellt uppdrag, som strax står på agendan.
Lite tur att det var sovmorron i skolan, för en del planering och utförande tog en stund. Nu tänker jag inte berätta riktigt vad uppdraget går ut på, det får vänta nån dag.
Dock hann jag innan detta, att fotografera den eviga solnedgången och söka två jobb. Jo för trots att man fått ett vikariat några veckor fram i tiden, måste man fortsätta söka andra jobb, ända in på mållinjen.
Idag var det väldigt mager närvaro på elever i skolan (i "vår grupp"), hade månne det vackra vädret ett finger med i spelet? Men som vanligt är det bara att göra det bästa av alla situationer man ställs inför här i livet och då valde läraren och jag att bara prata istället. För det är idealiskt att göra då man bara är några få, då kan "ingen gömma sig" och de behöver träna på att använda svenskan praktiskt också. In everyday-situations, om vi säger så.
Ämnen vi betade av idag var sport, personnummer och tåg.
En snabbis på torget, för att införskaffa blomma till mor och några till mig själv ( läs trädgården), innan färd mot Hjo, för att överlämna blomman. Valde att göra det redan idag, för att säkert hinna med.....
Hem & Hobby "snodde" mig på en del pengar även denna resa, men två nya trädgårdsstolar till verandan kom med hem för en ganska hyfsad peng.
Väl hemma möttes jag av en lapp att maken "rymt" till Mariestads bibliotek (för mera arkivgrävande får man väl förmoda). Han skulle vara hemma vid sju stod det. Hjälper ju föga om han vill träffa mig, eftersom jag senast halv sju beger mig till Olstorp för en helkväll med syster, på länsdans. Tillbaka från det lär jag inte vara förrän solen gått ner.
Men den som väntar på nå't gott....... 
 
Macka med rökt lax och potatissallad åt jag igårkväll.......
 
....till den här vyn.
 
Och i rondellen vid Hem & Hobby börjar det ordna upp sig, har hänt en del sen förra veckan.
 
 
 

Svettigt, soligt och "lång näsa"......

Ibland går det inte helt enligt planerna, så någon Lottovinst blev det inte. Men istället ringde min hårfrisörska och sa att hon hade tid att ta sig an mitt vildvuxna oregerliga hår, som egentligen inte hade avtalad tid förrän på tisdag nästa vecka. Det kändes som en vinst det också, då det i rådande väderlek förorsakat mig att "svettas som en gris" och det är inte roligt, tro mig.....
Nu är jag i allafall av med kalufsen, men svettigt blev det väl ändå, eftersom det idag är ännu varmare än igår. En klar förbättring känns det som i allafall.
Idag var jag sedan förberedd på att vara alldeles själv med eleverna, nu får/ska jag ju inte vara vikarie eller över huvud taget göra något vettigt, men vem bryr sig?
Jag är väldigt medveten om vad reglementena föreskriver på arbetsmarknadssidan (inklusive fas 3) och om bara hälften hade varit av rimlig karaktär, fungerat och varit logiska, skulle det ha "underlättat" betydligt.
Men om vi ska återanknyta till grisarna en stund......så "S'a ju ente greser ha roli't" och då är det ju alldeles lysande med dumma regler.
Och om man här spelar dummare än man är, (alternativt:så dum som dom tror man är) kan man ju "komma undan" med nästan vad som helst. Som till exempel att faktiskt lära några svenskstuderande invandrare både ett och annat ord, samt lite grammatiska regler, även vid avsaknad av behörig lärare.
Man får inte vara dum........och nej jag känner mig inte ut-nyttjad bara nyttjad.
Sen dags att shoppa trosor på kampanj, Sloggi hade sin återkommande sådan: Ta 3 betala för 2, som jag varje gång utnyttjar. (haha)
Köpte faktiskt lite jordgubbar också idag och dom smakar nog bra i solskenet på altanen, med lite glass till.
Jag provar........
 
Altanen nästa......
 
Sloggitrosor........och en kjol, blev det hos Katarinas i Tibro -vid torget.
 
Hyfsat varmt på altanen......
 
 

Fika med Stil och pirrande nålar......

Gårdagskvällens solnedgång var vacker och vindstilla, så också dagens morgon. Solen går ju upp långt före mig (oss alla skulle jag tro) såhär års och har kommit en bit på himlavalvet redan vid sjutiden.
Klarblå himmel och en spegelblank sjö, bjöds det på till detta.
Iväg till skolan som vanligt och full aktivitet där, ....det också som vanligt. Flera stycken både ville och skulle göra diverse tester och då behövde det kopieras några fler sådana. Varför ska alltid dessa "mastodontmaskiner som "gör allting på en gång" krångla? Ja frågan är faktiskt berättigad, eftersom det vid 50% av alla gånger jag gått för att utföra uppdrag på kopiatorn, slutar med akutservice. Antingen är det papper som fastnar på femtioelva olika ställen i maskinen, minnestapp av ordern, tillfälligt funktionsfel-starta om, eller så tar bara pappret slut.
En riktigt äkta tidstjuv med andra ord......
Efter skolan var det så dags att åka till: "Hej, var ska jag skriva mitt namn att jag har varit här-dag? på Arbetsförmedlingen", idag dock med introduktion av den nya handläggaren. Han verkade faktiskt bra och den förra handläggaren (som var på plats också) försäkrade att hon håller på och lär upp honom och bara det är ju positivt, då hon haft mitt fulla förtroende, den tid som varit.
Nästa anhalt Skövde och besök på butiken Stil, där en av mina förra kollegor numera huserar som innehavare, tillsammans med en av mina f.d. lagkamrater i handboll från det "glada tidiga sjuttiotalet" i Skövde HF.(Jag kommer iallafall ihåg henne sen den tiden).
Jag lämnade några "retro"-plagg för försök till försäljning, så får vi se. Dessutom blev det en trevlig pratstund och en kopp kaffe.
Då jag inte uppmärksammat att affären öppnade först 13.00, var jag lite tidig och passade då på att äta kåldolmar på Eriks kök till lunch. Smakade väldigt bra ute på deras balkong i solen. 
Ovanpå detta återstod en akupunktur-kur hos naturläkaren och det kändes allt när han "träffade rätt" med en del nålar. Lite ström på dessa och därefter en "nackknäck" med massage, var första behandlingen. Krävdes fler sa han, då det inte var bra att överbehandla utan ta det lugnt och fint. Ska dit igen nästa vecka och nu återstår att se hur det känns imorron......
Maken ska på fotboll och jag ska vinna miljonvinst på Lotto strax.........
 
Kvällssolen speglar sig i fönstren på husen, vid  Strandstadshamnen.....
 
...och en kanotist glider sakta över sjön i skymningen.
 
Dagen börjar bra.....
 
Fotograferade en häftig sten i ett skåp, i väntan på den motsträviga kopiatorn.
 
Förflyttat mig till Skövde....
 
Interiör från butiken STIL......
 
...och här min "gamla" jobbarkompis, som letar tjugotals-klänning åt en kund som ringde.
 
Änder gillar också second hand, här Röda korsets affär i Tibro, där de fick mjuk pepparkaka.
 
 
 
 
 

Visst var det vinst...... och bröllopsmiddag

.....på Trisslotten, men inte löste det några ekonomiska problem inte, men vem hade väl egentligen trott det.
Nu blev jag sextio riksdaler rikare och troligaste scenariot för hur jag tänker använda dessa, kan väl de flesta räkna ut. Jodå, blir med största sannolikhet två nya lotter att skrapa och så blir den vinsten avklarad och lagd till handlingarna.
För att återknyta till fågelsällskapet igårkväll, så kan jag meddela att nu tar sig även småfåglarna friheter. De flyger helt sonika in i köket och letar smulor på mattan vid altandörren. Fick "mota ut" en och stängde sedan dörren men lämnade en liten springa öppen. Plötsligt blev det ett förfärligt liv därute, medan jag satt och ljög som bäst.
Bara att gå dit igen och öppna altandörren på vid gavel så han hittade ut, för springan var stor nog att ta sig in genom, men då paniken slog till försvann minnet och "lokalsinnet".
Skolan avklarad ännu en dag och bröllopsmiddagen precis äten. Jo för det är på det viset att ytterligare ett år lagts på hög, sen vi gifte oss. Vi kan räkna in trettiosex vid det här laget.
Inga stora dramatiska och påkostade firanden har vi väl någonsin ägnat oss åt, men en och annan resa (bl.a. Göteborg och  Madeira) samt mat på lokal (indisk restaurang i Stockholm ifjol) har det väl ändå blivit genom åren.
Idag var inte maken hemma när jag återvände från skolan, men kom ganska snart. Varpå jag frågade vart han hade varit och föreslog samtidigt att han kanske åkt för att köpa en blomma till sin fru. 
Nej något sådant ärende hade han inte varit ute i, men han kunde plocka lite syrener i trädgården om jag ville......
Ja på den nivån är "eventet", ingen större formell notis alltså. Det har faktiskt hänt att vi, (precis som en av mina bekanta berättade om sin bröllopsdag) glömt den och kommit på i efterhand: Visst ja!
Jag kan nog tänka mig att fira lite med ett besök på second hand, undrar om maken är pigg på att följa med......(hahaha)
Vi kan ju skrapa varsin av de två nya trisslotterna jag "bytte till mig" mot vinsten på den förra, .....framåt kvällningen.
Gjorde allt en del småfynd på min second hand-runda, hann dessutom svänga förbi bageriet och köpa lite nyttigheter till kaffet, såhär "Dagen till ära".
Fikat intog vi på altanen, med herr och fru And som gäster, samt pilfinkarna och i bakgrunden höll sig kajorna. Måsarna tog också en och annan lov över oss, ifall det kunde tänkas vankas något.
 
Bröllopsmiddag: Fläskrullader med tillbehör.
 
"Firar-fika" med citrontårte-bakelser.
 
Man får mycket för sextiotvå kronor på Candela i Tibro.
 
 
 
 

"Högavlönad" och belastningar?

Eftersom allting är relativt här i världen och jag för närvarande endast har aktivitetsersättning (på högsta nivån som är möjlig), kommer det nu att bli ett "rejält lyft" lönemässigt, under de fem veckor jag fått vikariat på HVB-hemmet. Detta trots att personalavdelningens representant som ringde och informerade om villkoren, faktiskt beklagade den låga nivån, men då det på tim-anställningar läggs semesterersättning direkt, kommer det upp en bit till.
Å jag har ju ingen rätt till semester i sig, så det kan väl ändå vara "lite plåster på såren" att jag iallafall får ekonomisk kompensation istället för the real thing....( pengar är väl livets mening, eller??)
Med det "tillskottet" kommer iallafall timpengen över vattenytan, så man kan hålla sig flytande (haha) och faktum kvarstår att redan här kommer det att ge någon tusenlapp mer i plånboken på en månad, i förhållande till nutid.
Sen när jag nu äntligen väljer att jobba, får jag ju också jobbskatteavdrag ovanpå detta. Vad ska jag göööööra med alla pengar som kommer att rulla in????.....och ob-tillägg? ja jösses!!
Först var jag dock tvungen att begära ett utdrag från polisens belastningsregister och mig veterligt, finns det inget oegentligt där, men....... bäst att inte ropa HEJ! riktigt än. 
Får se om Triss-lotten jag har i väskan kanske löser alltsammans permanent.......så kan jag fortsätta att jobba ideellt, men då med bara det jag känner för och utan restriktioner.
Apropå det, så var det fullt ös på sysselsättningsplatsen (skolan) även idag.
För övrigt har både maken och sonen varit hos tandläkaren idag, (nästan samtidigt) och blev där berövade var sin tand. Sonen var förberedd, medan maken "bara skulle fixa en lagning lite", men det visade sig vara värre än så och väl hemma gäller bara flytande kost resten av dan.
Det var ju trist (för honom), att han inte fixade sig lunch innan tandläkarbesöket......
Nu ska han strax iväg på fotboll som coach, vid bortamatch i Håven, så nu är det egentid som gäller. Tydligen tillsammans med herr And, för han landade igen.......för tredje gången idag.
 
.....och jag har gjort min medborgerliga plikt och förtidsröstat i EU-valet!
 
Det blommar överallt, även vid Fågelviksskolan......
 
Hade du nå't? Jag kan komma in och hämta själv om det är så....
 
.....och du får inte vara på våran gård, ......fatta det då!
 
Va, brödbitar i blöt! Det duger åt mig om inte du ska ha.....
 
 
 
 

Idag blir det sill å potäter......

Köpte lite färskpotatis tidigare i veckan och dill i kruka, så nu ska årets första kok göras till söndagmiddag.
Har för övrigt avnjutit frukost ute på gårdsplanen i solen och pratat lite med herr And, fast jag förstod nog inte riktigt vad han sa, så han drog ganska snart igen. Kanske letade han efter sin fru, vem vet....
Har också planterat det som jag skröt med skulle göras igår, för då fick jag inte tummen ur.
Annars är det bara att njuta av Fagersannaidyllen och än sålänge växer det bra i trädgården. Det som såddes i grönsakslandet för en tid sen, har börjat titta upp redan.
Nu återkom herr And igen och står därute på gräsmattan och ropar, får väl gå och höra vad han vill nu då
Jo han längtade efter lite snacks, så han fick några bitar gammal lingongrova och lät maten tysta mun.....en stund, sen flög han vidare.
Pilfinkarna har också lärt sig att det kan vankas bröd i anslutning till andbesöken och ibland om man bara går ut på altanen, kommer dom och sätter sig alldeles bredvid och lägger huvudet på sned.
Vem kan motstå det? Det blir naturligtvis några brödbitar i belöning bara för att dom är söta.....
 
Gårkvällens solnedgång dög även den rätt bra.....
 
...och titta vad fint Inga har dukat i solen.
 
Med denna utsikt.....
 
....och runt knuten finns detta.
 
En närbild på mina fina smörbollar får avsluta dagens ljug.
 
 
 
 

Gå i kloster......

....iallafall i ruinerna efter ett som var verksamt på 1200-talet, har vi flanerat idag. Var nämligen på "kulturell" utflykt med "symötet", de av oss som inte hade förhinder. En hade anmält bröllop (dock inte eget) och en annan befinner sig på sydligare nejder, men vi andra fem avverkade först loppis i två våningar och sedan fika i solskenet.
Några småfynd hittade väl de flesta, så också jag. Det var ju tur då jag missade de vanliga secondhand-ställena denna dag. Kan bli svårt med abstinensen om man inte får handla något.
Sen tog vi en promenad, (modell kortkort) bort till Gudhems kyrka och därintill klosterruinen för att ta lite kort, samt försöka påbörja samtalet om var och när vi ska ses härnäst. Det kan man aldrig nog tidigt ta upp till diskussion, för ibland tar det ända upp till halvårsvis, innan vi hittar nästa aktivitet för gruppen.
Nu är vi bara sju stycken, men det kan vara knivigt att först hitta ett datum som passar de allra flesta (ambitionsnivån ligger givetvis på att få med alla alltid) och sen att hitta nå't intressant/mysigt/vackert/trevligt ställe att besöka.
Ingen lätt uppgift, men ibland får vi till det.
På hemvägen stannade vi i världsmetropolen Tibro, för att äta lunch som min passagerare bjöd på. Tackar!
En god pizza vid torget blev det. Hemma hade änderna haft sin vanliga "vi-är-ensamma-hemma-halabaloo" på altanen och jag fick som vanligt ta hand om visitkorten, innan jag återigen försåg mig med kaffe.
Smakar ju alltid gott, så det kan man konsumera många gånger på da'n.
Nu ska jag "pilla ner" plantorna från igår. Sen får vi se om det blir dumburk nu eller senare......
Kanske ska bara vara i en solstol en stund, brukar ju alltid innefatta en automatisk powernap och det är ju aldrig fel.
Eller hur??
 
Sonen tittade in, påväg till Stockholm, behövde låna fönsterputs......
 
Här har vi varit idag.....
 
...pratat, shoppat och fikat.
 
Medan Berits tjänstebil fick vila sig i skuggan av ett träd.....
 
...och ett annat äldre fordon for förbi.
 
En gigantisk kastanj prydde gården där vandrarhemmet var inhyst.
 
Långt därnere skymtar Hornborgarsjön.
 
Gudhems kyrka och klosterruin....
 
.....lite mer.....
 
...och här vilar drottning Katarina från 1250, som skänkte allt till klostret när hon dog.
 
På ett fält bortanför betar några kossor i det fina vädret.
 
och till sist, den goda pizzan jag blev bjuden på.
 
...och idag fyller Ia 1 månad...Grattis!
 
 
 

Ank-jakt, bredband och porterstek.....

Idag fick maken kliva ur sängen före mig, vilket inte hör till vanligheterna numera. Han hade en tid för akupunktur hos naturläkaren och begav sig dit en stund innan jag själv åkte mot skolan. Idag var det prepositioner på agendan i fredagsgruppen, som inte är så stor. Det var mycket i/på/till och hos m.m. att sätta på rätt plats i meningarna.
Och med som så mycket annat här i världen, är det bara övning som ger färdighet.
Det är också ganska nyttigt att "ifrågasattas" om sitt modersmål, för då får man tänka till om saker som man annars bara tar förgivet ooch aldrig egentligen behöver översätta vidare. Det kan vara ganska knivigt att förklara ord som: gärna, fastän, trots att osv.
Efter skolan var det dags att gå på ankjakt, dvs. skaffa sig ett Ankcertifikat till Lions årliga Ankjogg i ån Tidan, som går av stapeln imorron. När det var ordnat blev det några småplantor till trädgården igen på torgmarknaden, innan det var dags att hämta upp sonen.
Vi skulle nämligen göra visit hos hans moster i Hjo och installera bredband med ny stor skärm. Nu var jag endast chaufför åt honom, för mekandet duger jag dåligt till, men det klarar ju han snabbt och lätt.
Därefter dags för lunch, som vi återvände till Tibro för att inta på Inredia, som idag serverade porterstek och det smakade inte illa alls.
Det hade gått bra för maken fick jag veta vid hemkomsten och imorron skulle det vara bättre ändå, hade akupunktören förutspått. Så nu får vi se......
Jag ska dit i nästa vecka med den obstinata armen, för ett försök att rätta till eländet som gått "uppåner" i en dryg månad nu.
"När katten är borta dansar råttorna på bordet".... det kan även appliceras på änder: Då frun i huset inte är hemma, lägger vi oss längst in på altanen, efter att ha dekorerat densamma med minst tio små högar. (Hon verkar ju gilla att spola med vatten och borsta rent, för annars skulle hon väl inte göra det så ofta?)
Nu dags att börja fundera på vad vi ska ha till fredagsmys, vädret är redan idealiskt, så kan bli vanskligt att "toppa" det. Men ett försök blir det nog....kanske.....eller också "skiter jag i det"! (finns ju mackor)
Imorron bär det av till Gudhem med Mölndals (o-)kyrkliga (sy)förening.........
 
Porterstek à la Inredia
 
Det var "lite långsam skit" ivägen vid Hönsakorset....
 
Beundrar pilfinken möjligen min nya gröna vindruvsplanta där bakom?
 
Återbördade till tillåtet område, dvs. gräsmattan.
 
Svalkar mig med denna dryck och tänker då tillbaka på min språkresa i England, tidigt 70-tal. 
 

Ofrivillig promenad.......

Kom iväg som jag skulle i arla morgonstund för att lämna bilen till kamremsbytet. Med en stor kasse full av rabarberkakor, engångsbestick och glass, som extra passagerare.
Skulle bara byta bil och låna en som förra gången, det hade jag sagt till om. Dock när jag anlände dit, visade det sig att lånebilen redan var utlånad, hmmmm.......
Mekanikern erbjöd sig att skjutsa upp mig i min egen bil, samt komma och hämta också. Som tur var hade jag inget annat som behövde utföras tills min egen bil var disponibel igen, så det fick bli så.
Sade till honom att då det var fint väder, kanske det blev en promenad tillbaka efter lunch, skulle höra av mig om jag behövde hämtas.
Det första som mötte i klassrummet var personal från skolexpeditionen, med besked att läraren/handledaren var hemma magsjuk, så det fick väl gå på lösa boliner den här dagen.... 
Ja eleverna studerade vidare var och en i sin takt, (vissa mer och andra mindre) precis som vanligt.
Men planerade tester och prov fick skjutas på framtiden.
Strax före ordinarie rast, hämtade jag upp glassen från frysen och de fick ta för sig av rabarberkakan som de sa var god. Oavsett hur det var med den saken så var de ju artiga och tackade så hemskt mycket, dock blev det en hel del kvar av kaka nummer två, medan glassen tog helt slut.
Vad göra med det överblivna?
Maken ringde plötsligt, han hade en ljudbok på biblioteket för avhämtning,. kunde jag möjligen.....
Jag travade dit och fick en ingivelse under vägen: att erbjuda personalen lite kaka till eftermiddagskaffet. Då slapp ju jag att släpa på den under min promenad, ner till Gäre. De tackade inte nej.....
Nu var det ganska varmt, solen sken och svettig värre blev promenaden, trots att jag höll ett väldigt makligt tempo.
Taskig kondis?? Jo nå't sånt kan man nog ange som förklaring, utan att ljuga.....
Fick så bilen åter och drog hem, där väntade gräsklippning och "gourmet"-middag: Findus' kyckling med sötsur sås och ris. Smakade inte illa, men heller inte gott, så betyget blir helt OK som "nödproviant".
Nu blir det bara chill resten av dagen.........
 
A beautiful morning......
 
.....en halvtimma tidigare, dimman ligger kvar över sjön.
 
Blommande buskar vid Bäckliden, på min promenad genom Tibro.....
 
....och bäcken flyter stilla utmed Bäckpromenaden.
 
Stadsparken och här bakom kan man ana huset där sonen nu bor, tillika där jag bodde som bäbis....
 
....och hittade denna annorlunda and-variant i stadsparksdammen.
 
 
 

Vissa dagar bara försvinner......

....och vips är det kväll, (det säger iallafall klockan) men ute är det fullt solsken och fåglarna kvittrar fortfarande. Visst har jag väl hunnit en del, både matlagning, bakning, tvätt och blomplantering, men ett par timmar till med detta fina eftermiddagsväder skulle inte skada.
Maken har (med hjälp av köksbordet) lyckats montera den kökshylla som jag önskade mig och fick av dottern med familj, i födelsedagspresent. Nu ska jag bara bestämma och organisera vad som ska stå på den.
På änderna har det varit ömsom fullfart med att jaga iväg andra andpar från sitt revir, till total avkoppling med att sova. När jag gick ut med en kopp kaffe, lade dom sig nedanför altanen där jag satt, borrade in huvudena i fjäderskruden och litade mer eller mindre på att jag hade "jouren"....
Imorron ska jag ta med två rabarberkakor, (som just nu står och svalnar) samt glass, till skolan och dessutom får jag inte glömma att lämna in bilen igen, så det blir tidigare än tidig avfärd, för att hinna med.
På dumburken intet nytt antar jag, men husletarprogram i England är alltid sevärt och nå't mer kanske jag hittar.....
 
Blir jag fin tycker du.......
 
Tack för presenten.......
 
Drick du ditt kaffe, vi tar och sover lite istället......
 
En just nu-bild vid sjutiden "på kvällen".
 
 

Det kom ett brev......

idag med posten, att jag blivit "utsedd att byta handläggare" på Arbetsförmedlingen....igen. Nja så var det väl inte formulerat, utan bara kort och gott "från och med nu har du en ny handläggare, hör av dig till honom om du har några funderingar" That's it! 
Nu kan ju han vara bra också, men min erfarenhet säger att det sällan har varit två bra i följd  och det känns ganska frustrerande, då det har fungerat mycket bra med den senaste tjejen. Nu är ju jag sådan, att ett mail redan är ivägsänt för att få, först förklaring till förändringen och sedan snarast ett personligt möte med den nye.
Innan denna "surprise" har det dock varit full rulle, både i skolan och därefter en tur till mor på "hemmet" i Hjo.
Hon fick två foton på släktens tillskott Ia och det var hon nöjd över, men sen var hon mest orolig över att hon skulle missa maten då de inte hämtat ut henne till köket.
"Jag kan ju köra ut dig", sa jag och det var en bra idé tyckte hon, men väl därute hade inte ens maten anlänt till köket, så det fanns ingen anledning till oro. Men då det enda positiva i tillvaron (enligt henne) är just maten, kanske man lätt blir fixerad vid denna.
Själv fortsatte jag sen till Hem&Hobby för lite småinköp och Netto fick även dom ett besök av mig för de hade väldigt billiga magnolior och clematis till försäljning och då har man ju råd att testa om sådana trivs i Fagersanna.
Sen kom det fram imorse, att det är studiedag i skolan imorron (hoppsan!), så då blir det alltså sovmorron.
Och så ska jag förbereda och baka kaka till torsdagen att bjuda på som överraskning, då det eventuellt kan vara sista dagen med nuvarande gruppkonstellation av elever.
Planeringsmötet skulle hållas idag och sen får vi alltså se hur det blir.......
Maken hade fått order om kökstjänst och att spara matlåda till min hemkomst, vilket var utfört. Men han tyckte på alldeles egen hand, att han kryddat för dåligt på pyttipannan och visst fick han medhåll om detta.
Men å andra sidan vet jag ju vart jag har kryddburkarna och vilka jag ska ta till för smaksättning. Nu har även han fått lite goda råd i frågan.... till nästa gång.
 
Gårdagens brokiga gästskara till kvällsmaten.....
 
I Fågelvikskafeterian idag underhöll "Berra och gänget" vid frukostrasten, med storpublik på plats.
 
Trafikröra vid den framtida Hem&Hobby-rondellen i Hjo
 
Äppelträden ligger lite före i Hjo jämfört med Fagersanna.
 
Sverigeidyll på Spännefallavägen.....
 
...och lite till.
 
 
 
 

"Det är måndag morron och......."

Den Povel Ramel-låten fick eleverna höra en liten trudilutt av, som start på dagen. Nu var det definitivt inte jag som bjöd på detta, utan min handläggare som gärna kör en kort "dänga", lite då och då.
Inte för att eleverna förstår så mycket av orden, men det blir ett glatt avbrott på nån halvminut som sprider glädje och ny energi.
Det kan vara lite extra segt just på måndagar, men det gäller väl de flesta, inte bara eleverna i skolan......
Dock blir det gärna nån spontankonversation om något från helgens händelser och där yppar sig genast ett tillfälle att ge dom svenska ord, på vad de vill berätta om.
Vädret är sådär lite opålitligt, mörka moln tonar upp sig på himlen allt emellanåt, men också en och annan strimma sol tittar igenom. Vi får väl se om vi kan få övervägande uppehåll resten av dagen. Önska kan man ju alltid.
Lite småpyssel i trädgården hann jag med medan maken åkte för att roa sig hos tandläkaren.
Ja, det enda roliga med det är väl att det är "gratis", eftersom vi (båda två) har frisktandvårdsavtal och betalar lite med autogiro varje månad istället. 
Rester från söndagen fanns att bara värma på, till middag och det smakade bra, även i repris. 
Nu har jag också hunnit sortera och gå igenom de dubbla högarna reklam som fyllde postlådan, men trots en ansenlig mängd erbjudanden, var det inget större fynd som lockade. Bara att direkt fylla återvinningskassen med alltså.
Och nu landade precis middagsgästerna, Herr och fru And. Får väl masa mig dit så de inte klagar på servicen, dock har jag redan "mockat" altanen en gång idag.......
Ikväll ska maken iväg på Fagersannafotboll, som coach igen och jag bänkar mig nog vid teven för husletarprogram från England och "töntshopping" i Ullared.
För man är väl kulturellt lagd.........
 
Trädfällning med avstängd gata imorse i entrala Fagersanna, klart vid hemkomsten.
 
"Undergången är nära".......där fick jag allt till det.... (hahaha!)
 
...och domedagen inte långt borta, för det ser änna mörkt ut....
 
Hemma i Fagersanna var det som värsta "MASH-vinjetten" på himlen.......
 
...men i trädgården blommar förgätmigejen lugnt vidare.
 
Objudna gäster tar till flykten......
 
...men bara en bit: "På verandaräcket ser jag snabbt när kusten är klar" -för mat-tjuveri.....
 
...och herr och fru And sover middag.
 
 

"Inneboende" på Sörgården.....och slutspurt.

En del av mina hantverksalster har blivit noga utvalda (av mig) att få åka till Sörgårdens Inredning och loppis, för en utflykt på obestämd tid. Kanske kan de där få kontakt med nya hem....
Då dagen började (och fortsatte) med en massa vått från himlen, fanns det inte så mycket annat att göra, än fixa till detta projekt direkt. Dock är inte armen helt enig med övriga mig, om att det var en bra idé. Men det kändes rätt bra hela da'n igår och då är det (som de allra flesta vet), lätt att "förhäva sig" och tro att nu är det helt bra.
Så icke, blir därför bara häng framför TV:n resten av dagen, vi börjar strax med sista omgången av Premier League, för den här säsongen.
Ett litet hopp finns kvar, att Liverpool ska greja det, men det räcker inte med bara egen vinst.
Inga har bjudit på riktig söndagsmiddag och på Sörgården fanns god rulltårta att köpa, till kaffet på maten.
Gårdagens Eurovisionsschlagerfestival slutade inte som jag ville. Visst hade det varit kul om Sverige hade vunnit igen, men själv gillade jag Nederländernas bidrag bäst.
Så på det hela var det som vanligt i min värld: Fel låt vann! Nu kan man lägga in en massa andra aspekter på årets vinnare än det rent musikaliska, men jag håller mig utanför den debatten och konstaterar att trots en mycket bra musikalisk insats, gillade jag inte låten nå't vidare. Tyckte det var för mycket smäktande musikal över den och det är inte min favo-musik.
...och vad ska vi nu ägna tiden åt, när både Melodifestivalen och den engelska fotbollen är slut?
Lyssna på valdebatter kanske, för dom lär säkert dugga tätt ett tag framöver och jag får väl erkänna att jag finner ett visst "nöje" i att lyssna på dessa. Dock vet jag redan vad jag tycker, men fascineras av att höra hur mycket strunt den ena sidan upprepar och hur rätt den andra sidan resonerar.....
 
Vid gårdagens solnedgång passade några på att prova fiskelyckan.
 
Hallå! var är min frukost?
 
Sörgårdsidyllen återigen......
 
...och här i affären har jag byggt en liten pelare med mina hantverksalster.
 
Söndagmiddag: Fläskstek, med plommon och övriga tillbehör.....
 
...följdes av "Sörgårdsrulltårta" till kaffet.
 
 
 
 
 
 

Ia behövde en......

....långbent elefant tyckte mormor. När jag återigen (idag) besökte Sörgårdens Inredning och loppis, låg detta mjukisdjur fortfarande kvar där i "korgen". Idag ropade hen lite högre, så även en gammal mormor kunde höra  önskan om att få flytta till storstaden, så, så fick det bli.
Innan dess sovmorron, på alla mineralvatten jag drack igår vid musik-eventet och det tog en hel del tid in på sen natt i anspråk, för att få upp filmen på Facebook, då det laddar långsamt.
Men nu kan omvärlden (även de som inte var där) få se en glimt av den spelglädje de missade och förhoppningsvis hålla utkik efter nästa gång "Happy Feet" uppträder......
Maken kände sig närapå botad vid gårkvällens hemkomst, kanske några öl hade ett finger med i spelet för den upplevelsen?
Men han tyckte att han var fortsatt bättre imorse och laddade för Vildmarksvandringen med Fagersanna IF.
Jag försvann en tur till second hand och Sörgården som redan berättats.
Igår blev det lite ugnsfalu kvar, som räckte till min middag och maken får sitt serverat på Fagervi, så Inga behöver inte jobba alls idag, utan kan ladda i sin tur för Melodifestivalen.
Kanske, (om andan faller på) hjälper hon mig att rigga en väska med mina hantverk, att lämna in hos Sörgården för försäljning. Nu när alla har kommit hem från Rebdesign, tjatar dom om att få ut och se sig om igen.
De har väl upptäckt hur kul det är att resa, precis som "matte" (hahaha).
Skam den som ger sig, kanske kan bli av med lite därute i lantidyllen, (det visar sig, när jag fått tummen ur.......)
 
En "salig" blandning......
 
Musikanterna laddar......
 
...inför musik till maten......
 
...och därefter underhållning vid Inredia-trappan.
 
Hästar.....
 
...och höns, hälsade välkommen till Sörgården.
 
Där Ias elefant bodde tills idag. I bakgrunden secondhand-fynden för dagen. 
 
 
 
 

Ja så kan det bli......

....dels om man bara läser rubriken och sen även när man får besked angående jobb.
Som sagt, av rubriken igår att döma, så skulle man kunna tro att jag var påväg till soligare breddgrader. Men så är inte fallet, utan denna gången var det enbart kompisen som skulle iväg, på en jobbperiod dit ner igen.
Och då jag öppnade mina mail imorse, fanns ett "Tack för visat intresse, men vi har valt en annan sökande..." från SCB (Statistiska Centralbyrån). Men det var iallafall ett fall framåt, att ha blivit kallad till intervju för ett jobb och med facit i hand (med även annat i åtanke), att den faktiskt också blev av. Nu är det bara att gå vidare, bevaka att jag får reseersättningen utbetald och koncentrera på semestervikariatet från mitten av juli, i Tibro.
Eventuellt kanske det kan bli lite mer, (på annat håll) innan detta drar igång. Dock är det a och o att man får besked, så man vet vad man har att förhålla sig till.
Maken ringde imorse och bokade tider hos naturläkaren för oss båda två, men det var så fullt att det kommer att dröja hela tio dagar. Man kan ju hoppas att det går över ändå, då......
Vi får se, själv har jag mindre "ilningar" idag, men fortsatt stel och kan inte belasta/bära något med vänsterarmen för då känns att det kan "låsa sig igen".
Och maken tar "promenader" runt i huset för att lirka med ryggskottet/ishiasen? såsnart han suttit/legat still en stund.
Det regnade kraftigt hela morgonen, men gjorde ett uppehåll då jag skulle springa en runda och fynda lite på torget, efter skolan. Nu får vi se om de två nya tomatplantorna klarar sig och så fanns det nå't fint till Ia som mormor var tvungen att köpa.......
Om några timmar ska vi åka till Inredia, för att lyssna på kompisens make i trion "Happy feet", som ska underhålla på after work. Hoppas buffén är god också, men de brukar servera delikat mat på den restaurangen, så det ser vi fram emot.
 
Ja såhär får vi alltså vänja oss vid att postbilarna kommer att se ut framöver.....
 
Lite "ulliga, gulliga" moln och blå himmel mellan regnskurarna idag.
 
De här "grabbarna" är inte riktigt överens......
 
....men kunde strax samla sig gentemot en "gemensam fiende": Va! Varför får han gå på altanen?? 
 
Till Ia om hon vill ha......och naturligtvis t-shirtar till brorsorna Bus också.
 
Jaaa mormor, dom vill jag ha!
 

Spanien nästa.......

.....ja inte för mig, men för kompisen som skickade ett sms på morgonen för att höra om jag hade tid att äta lunch med henne innan hon påbörjade resan, för en ny jobbperiod. Som tur var hade jag tid, för det är alltid trevligt att tjata lite.
Så efter dagens skol-sejour strålade vi samman på restaurang China och åt (en som alltid där) god buffé.
Det blev en massa prat också såklart, vi uppdaterade varandra på "senaste nytt" i våra liv: jobbfronten, barnbarn, symötes-möte? och hälsningar från gemensamma bekanta.
Nu var det ju inte bara jag som skulle ha lunch idag, så för att ge Inga helledigt blev det hämtmat med hem till maken. Han åt med god aptit upp hela portionen (inklusive riset) och sa dessutom att det smakade bra. Detta ska ses som mycket glädjande, att han har anammat kinamat på äldre da'r, för det kan jag äta vilken dag i veckan som helst. Förr i tiden var det inte ens ett alternativ att föreslå, då vi var på resa.
Här hemma var det sen bara att ta sig i kragen och få ner lite frön i jorden, så nu har jag sått lite grönsaker och blommor här och var i trädgården. Ska imorron komplettera lite på torget efter den sorgliga hädanfärden för hortensiorna och tomaterna. Vi får se om jag hittar nå't "tåligare", att fylla tomrummen med.
Sorry to say, så gick det ju inte Liverpools väg igår, utan Manchester City klarade favoritskapet och vann matchen mot Aston Villa. Nu är det bara en omgång kvar (på söndag) och ett större mirakel måste inträffa om ligasegern ska hamna i Liverpool detta år.......
Hålla tummarna får vi fans iallafall göra och njuta av den sista matchen för säsongen. Men nästa spel-år har jag bestämt, att jag ska åka över och se en av Liverpools hemmamatcher på plats, så det så....... 
Ikväll väntar andra semifinalen av Eurovision Song Contest och imorron börjar hockey-VM (inte riktigt rätt årstid för hockey nu, tycker jag).
Imorron kväll ska vi till Inredia, på "aw" (premiär för maken & mig) och lyssna på "Happy Feet", samt äta lite buffé. Får inte glömma att spela in Let's dance...... (hahaha) 
 
Från gårdagens regn till frösådd......
 
....och eftermiddagens fikakompis förevigad på bild.
 
Så avslutningsvis en dagsfärsk bild av Ia på utflykt med mamma, i Stockholm . (foto Elin) 
 
 
 

Inte hjälpte väl det......

....att skratta åt armen, den "lever sitt eget liv" iallafall. Pendlar mellan att vara ganska bra till mycket sämre igen och fortsatt rörelsebegränsad. Maken hade varit ute på en liten promenad medan jag var i skolan idag, men tycker inte att det går tillräckligt fort framåt för läkningen. Han tänkte ringa Naturläkaren för att få lite akupunktur, som han hört på byn kanske kunde hjälpa. "Beställ tid åt mig också", sa jag då.
När vi kollade upp var det tyvärr ingen telefontid förrän på fredag nästa gång, så bara att leva på hoppet tills dess och sen får vi se om vi kan få lite hjälp med motsträviga kroppsdelar, därefter.
"Surt sa räven om rönnbären", är väl ett ganska passande ordspråk i sammanhanget.
På skolan fick vi en ny elev till gruppen idag och på skolledningsmöte igår hade det bestämts att nya gruppindelningar av befintliga elever också ska göras ganska snart, fick jag information om. Ja det enda man kan vara hundra säker på här i världen, är ju förändringar......
Nu berör väl inte det mig, men man har ändå lärt känna de flesta ganska bra nu och det är lite tråkigt att inte träffa vissa så mycket framöver. Sen är det lite olika skala"livegenheten", (om ni hänger med i mina tankesvängar) jag sitter fast i fas 3 medan dom är fjättrade av det svåra svenska språket. Vem har det värst, kan man undra egentligen?
Svaret på den frågan finns inte, eftersom det är omöjligt att jämföra äpplen och päron, så ingen idé att fundera på det och inte blir det roligare heller.
Regnar gör det även idag och ska så tydligen fortsätta göra i flera dagar till, om prognosen stämmer. Kan man inte heller göra något åt, bara att "gilla läget".
Tillbaka till livets väsentligheter då, Sanna Nielsen gick till final i Eurovision Song Contest. Ja det är ingen dålig låt, men ingen dunderfavorit i min värld (som Louise Hoffstens förra året). Och det hade nog varit roligare att se hur "Busy doing nothing" hade klarat sig, eftersom den är lite annorlunda.
Och ikväll får jag och hela Liverpool heja på Aston Villa, så får vi se om det hjälper........
 
I brist på annat, kör vi lite Ia i repris.......
 
..... nya varianter (har några att ta av).....
 
...eller också får jag bara sluta ljuga och äta upp mina godishönor. 
 

Dom "ångrade sig".........

 
 
Imorse var det till att gå upp lite extra tidigt, eftersom bilen skulle lämnas in på service. Det var tur att jag hade sagt till om en lånebil, (för färden tur och retur skolan) därför att idag regnar det.
Men man kan ju inte klaga direkt, då vi under en ganska lång period nu haft både mycket sol och ganska varmt för årstiden.
Fick lämna mitt mobilnummer till verkstaden, för att de skulle kunna nå mig och få klartecken att reparera alla fel de hittade utöver servicen. Så när det strax efter nio ringde i min ficka, var jag övertygad om att nu så........blir det väldigt dyrt.
Döm om min förvåning då det i andra ändan var personalrekryteraren från socialförvaltningen, (därifrån som jag igår fick ett mail att alla semestervikariaten på flyktingboendet var tillsatta och tack för visat intresse osv....)
Det visade sig nu att en av de utvalda oväntat fått förhinder, så hon erbjöd mig fem veckors vik. i sommar och sen att stå på inringning.
Jag tackade ja, men informerade henne om att jag även väntar besked från annat håll om fast jobb, men att det förmodligen går att kombinera i så fall under en begränsad tid.
Ja vi får väl se vart allt detta tar vägen så småningom och från bilverkstaden ringde de inte alls. 
Men det betydde bara att jag fick "nyheterna"  face to face, när jag hämtade det lilla livet. De hade ändå inte hemma den kamrem som behövde bytas, så bilen får göra ett nytt besök i nästa vecka, à sisådär en fyratusing. Servicen var inte heller den gratis, men idag räckte det med lite drygt tre lappar.
Det är ju tur att man är höginkomstagare på bidragsfronten (hahahaha). Det är också tur att man har (galg)-humor i såna här situationer och vid restskatt. - I alla lägen -bättre att skratta än att gråta......(om det går...)
Ska prova att göra det åt armen en stund, så får vi se om det biter.
....men som Liverpool-supporter har vi sorg idag,  tillsammans med spelarna. Hur kunde det hända? oavgjort mot Crystal Palace.....
 
Slutfikat, -tanten ska börja jobba "på riktigt".......snart.
 
Sorgligt, - "but you'll never walk alone" och än är det inte helkört, bara så mycket svårare, att nå målet.
 
Snart, snart, blommar äppelträdet.....
 
...och här en bild på den "bortskämda" bilen.
 
Uj, uj mormor.....hur ska det gå med allt, undrar Ia uppe i huvudstaden.
 
 
 
 

Vardag och mera skit.......

Jodå helgens gäster landade ordentligt hemma i Stockholm under gårdagskvällen, men hade under vägen kommit på att en svart jacka blivit kvarglömd. Det brukar nästan alltid vara något, som kommer på "efterkälken" vid visiterna, men det är ju inte så konstigt egentligen. Mycke' prylar ääär det ju.....
Bara en jacka får väl anses godkänt. Vi brukar ibland kontra med samma fenomen, då vi är på visit hos dom. Det värsta var väl för något år sedan då vi glömde min dator......
Nu var detta före Bloggens födelse, men nog så obekvämt ändå.
Som sagt "back to normal" och skola som vanligt. Det var nog fler än jag som hade "inskolningsproblem" efter helgerna, men bara att bita i det sura äpplet och get back on track.
En av grabbarna hade varit och spelat fotboll med Fagersanna under söndagen, så efter rapport från maken/coachen kunde jag gratulera honom till det första gjorda målet för hans del, i Fagersannas färger.
Herr och fru And har ju bara sporadiskt ärat oss med sina visiter under helgfirandet, men idag var det "back to business" igen, även för deras del. Vilket för min del innebär att det är städning av skithögar minst tre gånger om dagen, då de väljer att inte förstå altanförbudet (som vanligt).
De är dessutom så korkade att de inbillar sig kunna spara på maten, ta en tupplur och sedan tro att det finns nå't kvar. Men måsarna är inte dumma, inte kajorna heller för den delen, utan så fort änderna vänder ryggen till (och jag inte står där övervakande) försvinner provianten i ett nafs.
Maken har låtit meddela att han ska på fotboll även idag, FIF spelar A-lagsmatch i division 6, borta. Det gör även Liverpool (i en helt annan liga), så jag bänkar mig framför TV:n vid niotiden och håller tummarna för att de slår Crystal Palace, på just bortaplan. Norwich skötte sig för övrigt bra igår, de norpade en poäng av Chelsea i en 0-0-match.
Rätt åt arrogant-Mourinho.....och nu är dom i praktiken inget hot längre.
 
Tackar!!!
 
"Party-crashers"......
 
.....som snabbt och listigt drar iväg efter välförrättat värv.
 
 
 
 
 

"Mormor slår till"......

Idag blev det lite sovmorron, iallafall för oss inne i huset. Det kom inga busbröder förrän en bra bit efter åtta.
Eftersom det var rätt dag för storebror att fylla åtta år, skulle det vara specialfrukost. Våfflor önskades och vi lyckades hitta ett paket mix i skafferiet, så det var möjligt att ordna.
Lillebror som är av den innovativa sorten, (lite i "överkant" för att beskriva det hyfsat korrekt) ville ha pannkaka av våffelsmet. Vi testade och det funkade. Vad som var mera komplicerat var namngivningen av skapelsen, det var många bud såsom våffkaka, påffla osv. Vet inte om det blev något definitivt bestämt i saken.
Sen skulle det spelas spel och tvättas diverse grejer, både i maskin och utomhus. Ett spel som jag hittade på second hand för ett tag sen hette "Mormor slår till" och det testade mamma och grabbarna under överinseende av lillasyster från tvättkorgen, medan "Bobbafar" spolade cyklar och dammsög bil.
Efter handräckning åt Inga i köket, kom jag så äntligen ut i trädgården och fick planterat blommorna från i fredags.
Vid en kortare inspektion i trädgården, kunde tyvärr konstateras att frosten i förrgår skördat offer: tomatplantorna och den vinröda hortensian var ledsna och förmodligen bortom all hjälp.
Snart börjar det dra ihop sig för hemfärd till Stockholm men först ska Inga svänga ihop lite enklare lunch, "Minipizzor" på rågkakor är det tänkt. 
Så kom det en "bäbis-tittare" från Skövde på besök och grabbarna har avverkat ett träningspass, en kombination av löpning och cykling. Men lillebror hade fortfarande energi kvar, så han kör som bäst varvlopp på gräsmattan.
Mini-pizzorna är slut, glassen till efterrätt åt alla utom Storebror, som hade fullt ända upp av riktig mat.
Morfar var tvungen att säga hej då och dra sig mot fotbollsförberedelserna inför bortamatchen i Väring. Sedemera (när allting var instuvat i bilen) kom stockholmarna så iväg hemöver i det vackra vädret.
Men knappt hann dessa gäster åka, förrän fru And kom på återbesök.
Nu ska bara tvätt- och diskmaskinerna få jobba lite till, jag ska ta en kopp kaffe och invänta matchen Chelsea-Norwich. Heja Norwich, heja Norwich, heja Norwich......
 
Gomorron! det var ingen fara sa doktorn, men det rinner fortfarande ur ögat.....
 
...så Grattis brorsan på födelsedagen.
 
"Specialfrukost" uppdukad......
 
...inklusive lillebrors "uppfinning".
 
Hallå har du glömt oss? Vi vill också ha frukost.....
 
Jag vilar lite......

....så kan mamma spela "Mormor slår till" med brorsorna.
 
Lunch på g.....
 
"Bäbis-besökare" pratar med sin f.d. fotbollscoach.
 
"Målfoto"
 
Hej tant Sara, jag heter Ia.
 
Så en sista power-nap i tvättkorgen innan hemfärden.
 
Ett glatt leende från framsätet......
 
...och så var dom iväg, för den här gången.
 

Fotboll, födelsedag och visiter......

Det vill till att dela upp göromålen, då inte alla hinner allting eftersom dygnet bara har 24 timmar och det ska sovas dessutom. Morfar och bröderna Bus fick ta hand om den fotboll och cykling som skulle göras under dagen.
Mor, far och lillasyster var där på fotbollsskolans "kick off", hämtade sen den defekta "enarmade" mormodern för en repa på second hand i både Tibro och Hjo (visade det sig).
Det blev nämligen bestämt att barnbarnsbarnet skulle visas upp för äldsta generationen, g-mormor i Hjo och vi var "tvungna" att parera mattiderna på äldreboendet, så det blev en fika och shopping på Erikshjälpen, medan vi väntade. Ia passade också på att stärka sig med en slurk, innan presentationen för släktens åldermor.
...och visst tyckte mor att det var roligt med besök, istället för att direkt lägga sig och vila på maten. Det var det inga som helst problem med att skjuta på.
Nu stannade vi inte så länge eftersom tårta skulle göras klar till födelsedagskalaset, som skulle hållas såsnart fotbollsskolan var till ända. Visst hade dom haft roligt där, trots att de igår var lite skeptiska inför eventet.
Morbror dök upp med sin sportbil i lagom tid för ståndsmässig hemfärd från träningen för födelsedagsbarnet.
Lite pasta med  vegetarisk sås hann Inga svänga ihop samtidigt med tårtan, till oss som inte fått hamburgare på fotbollsplan.
Sen kom Hörneboklanen för att bese släktens nyaste och uppvakta födelsedagsbarnet. Knappt hade de åkt förrän det skulle köras en sväng till i sportbilen och nu fick även lillebror prova.
Grillning nästa och den stackars  diskmaskinen får gå för högvarv flera gånger om da'n, inne på tredje vändan nu ikväll.
Grabbarna glor på Gladiatorerna medan de nyblivna föräldrarna åkte en tur till sjukhuset med Ia, då sjukvårdsupplysningen tyckte det skulle kollas upp, då hon fått var i ögat och inte är äldre än två veckor.
Änderna återkom nu ikväll, efter några dagars frånvaro och fick lite banankaka av storebror, men måsen som satte sig förväntansfull på verandaräcket, fick sig bara en massa skäll, av honom.
Nu är det bara att vänta på rapport från sjukhusbesökarna........
 
"Kvalitetstid" med mormor, när mamma duschar.
 
Så lastar vi in igen......
 
Efter blöjbyte på golvet hos gamlamormor.
 
Tårtan är klar.....
 
...kalaset kan börja.
 
Nästa!

Vad ska vi hitta på idag då.......

 
 
Huset fullt av barnbarn som vill göra allt möjligt, spela spel, leka med brädbitar, springa varvlopp på gräsmattan eller bara äta och sova som det senaste tillskottet.
Ja äta gjorde vi andra också, middagen stod på bordet då de svängde ner på gårdsplanen i den "nya" bilen, inköpt i förrgår.
Före klockan sju vaknade lillebror och kom in för att busa med morfar, men det gick inte så bra utan han fick nöja sig med att titta på TV. Strax därefter kom även storebror in och då tittade dom på DVD om "Lilla Landslagets fotbollsskola", inspelad för tiotalet år sedan här i Fagersanna.
De är lite nyfikna och undrar hur det fungerar, eftersom de imorron ska vara med på just denna skola borta på Fagervi.
Frukosten är avklarad och Ia har därefter legat i klädkorgen och hickat, men även "pratat" med mormor en stund, innan hon plötsligt kom på att det skulle nog vara gott med lite mat igen och ropade på mamma.
En ny laddning frukostmüsli är blandad och påfylld i glasburkarna tills imorron, hockeyspelet har intagit köksbordet och lillebror spelar TV-spel.
En tur till torghandeln blev det för min del och både blommor, bär och kläder hittades till en billig penning.
Hemma var bara maken då jag återvände, mor och barn var på bilutflykt till Forsvik, där de skulle möta upp fadern, (som tagit en träningsrunda på sin medhavda cykel) för att äta glass vid kanalen.
De anlände sedan hem lagom till lunchen och när den var avdukad behövde födelsedagstårtan till storebror bakas.
Ensam hemma tog jag mig an uppgiften, samt skar alla ingredienser till tacokvällen så vi kan äta detta när de andra återvänder från cykeltur på Fagervi.
Sen är det A-lags-match därborta och morfar och storebror ska strax återvända för att titta, medan jag kraschlandar i fåtöljen och bara är........till Let's dance och fredagsmys med "övriga som blev kvar hemmave'.
Varav lillebror satte fart på sin "assistent" och de hann bygga en raket innan programmet startade. 
  
Välkomstkommitté för Volvon.....
 
...och däri fanns den allra färskaste guldklimpen, på premiärvisit i Fagersanna.
 
...som per omgående fick testa vardagsrumsgolvet för "service".
 
Sen hade mormor en klädsäng som funkade att sova i en stund iallafall.
 
Hockeyträning i väntan på motståndare......
 
....och dataspel på TV:n i full gång.
 
Gomorron mormor!
 
Dagens skörd på torget.....
 
Lunchen är serverad......
 
...and here we go again a couple of hours later.
 
Raketbyggare Joel förevisar fordonet.
 
 
 
 

I väntan på.......

....bättre tider kanske man kan sammanfatta dagen. Dels vad det gäller ryggskottspatienten där det går lite upp och ner mest hela dagarna och min egen arm vill inte heller förstå att den ska skärpa till sig.
Detta trots att jag påpekar dagligen med diverse piller och rörelseövningar för att få den på rätt köl. Sen är det ju första maj och man borde väl ha demonstrerat, men håller mig till diverse demonstrationer och inlägg här på sociala medier istället.
Alla kan inte vara överallt och jag har väl aldrig stått på barrikaderna och skrikit slogans, utan väljer en lite mer undanskymd roll, men delar ändå med mig av mina åsikter varhelst jag tycker det är befogat. Framförallt för att jag inte kan hålla tyst, närhelst något är käpprätt åt skogen, dumt och orättvist.
Sen väntar vi ju också på baby Ias premiärbesök i Fagersanna, tillsammans med övriga familjen.
Och trots att det idag är helgdag, passade jag på att göra min aktivitetsrapport till AF, så den är ur världen för ytterligare en månad. Bättre att ligga före med göromålen än att vänta till sista minuten är väl mitt motto. Gymbesök undantagna då förstås, där är det bara att erkänna att jag sparar lite väl mycket på utförande i "framkant". Får göra "ett frest" på måndag igen tror jag. för att se om armen tål gymnastiska övningar, (eller om jag kan fortsätta skylla på den stackaren, hmmm....) sjukgymnast nästa annars.
Det ringde på dörren och där var en tjej som ville hämta sin Pippi-tröja och hon tog den på sig direkt. Den passade perfekt och jag fick en blomma som tack, som i sin tur passade perfekt ihop med min hortensia. En winwin-situation med andra ord.
 Maken gav sig precis iväg på en cykeltur, för att mjuka upp "skottet" och jag ska ta vägen in i duschen, medan Inga fixar lunch (eller inte). Dock ingen bråska, för klockan har precis bara passerat tolvslaget......
...och Storebror skulle vara med i ett duathlon-lopp (springa & cykla) på hemmaplan innan familjen startar färden mot Fagersanna.
 
Visst passar dom bra ihop......
 
...och denna tröja har fått en "matte".
 
Nu börjar nedräkningen......
 
...och vi hoppas på att hon ska trivas lika bra i Fagersanna.
 
 
 
 

RSS 2.0