"Högavlönad" och belastningar?

Eftersom allting är relativt här i världen och jag för närvarande endast har aktivitetsersättning (på högsta nivån som är möjlig), kommer det nu att bli ett "rejält lyft" lönemässigt, under de fem veckor jag fått vikariat på HVB-hemmet. Detta trots att personalavdelningens representant som ringde och informerade om villkoren, faktiskt beklagade den låga nivån, men då det på tim-anställningar läggs semesterersättning direkt, kommer det upp en bit till.
Å jag har ju ingen rätt till semester i sig, så det kan väl ändå vara "lite plåster på såren" att jag iallafall får ekonomisk kompensation istället för the real thing....( pengar är väl livets mening, eller??)
Med det "tillskottet" kommer iallafall timpengen över vattenytan, så man kan hålla sig flytande (haha) och faktum kvarstår att redan här kommer det att ge någon tusenlapp mer i plånboken på en månad, i förhållande till nutid.
Sen när jag nu äntligen väljer att jobba, får jag ju också jobbskatteavdrag ovanpå detta. Vad ska jag göööööra med alla pengar som kommer att rulla in????.....och ob-tillägg? ja jösses!!
Först var jag dock tvungen att begära ett utdrag från polisens belastningsregister och mig veterligt, finns det inget oegentligt där, men....... bäst att inte ropa HEJ! riktigt än. 
Får se om Triss-lotten jag har i väskan kanske löser alltsammans permanent.......så kan jag fortsätta att jobba ideellt, men då med bara det jag känner för och utan restriktioner.
Apropå det, så var det fullt ös på sysselsättningsplatsen (skolan) även idag.
För övrigt har både maken och sonen varit hos tandläkaren idag, (nästan samtidigt) och blev där berövade var sin tand. Sonen var förberedd, medan maken "bara skulle fixa en lagning lite", men det visade sig vara värre än så och väl hemma gäller bara flytande kost resten av dan.
Det var ju trist (för honom), att han inte fixade sig lunch innan tandläkarbesöket......
Nu ska han strax iväg på fotboll som coach, vid bortamatch i Håven, så nu är det egentid som gäller. Tydligen tillsammans med herr And, för han landade igen.......för tredje gången idag.
 
.....och jag har gjort min medborgerliga plikt och förtidsröstat i EU-valet!
 
Det blommar överallt, även vid Fågelviksskolan......
 
Hade du nå't? Jag kan komma in och hämta själv om det är så....
 
.....och du får inte vara på våran gård, ......fatta det då!
 
Va, brödbitar i blöt! Det duger åt mig om inte du ska ha.....
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0