"Fredagsmys"......

Ja då har ett dygn försvunnit i kalendern igen. En del praktiska saker, bokningar och annat fanns det att ta tag i under förmiddagen på boendet. Detta medan ungdomarna fortfarande var i skolan.
Tiden går ändå väldigt fort vad än man har att hantera, så snart var det redan kväll. Jag var precis påväg att ta ut min rast, (som är lätt att "glömma bort" i hanteringen) då det kom fram lite läxor.
Först kom en, sen dök en annan upp och slutligen en tredje, intresserad av hjälp för att försöka begripa logiken i svenska språket (om det finns nå'n). Ibland undrar man för egen del, varför det ska vara så mycket varianter i vårt modersmål. Då är det skönt att konstatera att man nu inte behöver lära sig detta från grunden.......
Hursomhelst, där satt vi på bästa kvällstid och pluggade svenska i flera timmar, innan kvällen avrundades med en science fiction-film, till vilken jag artigt sa nej tack! att se. Istället satt jag vid köksbordet och stickade fram till sängdags.
Nu på morronen har jag besökt second hand och ytterligare en liten loppis i Tibro, samt tog en avstickare till Sörgårdens Inredning, innan jag återvände till ett tomt hus. Maken är på idrottshistorisk utflykt hela dagen och riktigt var det vet jag nog egentligen, men minnet strejkar lite. För han har faktiskt informerat mig om detta.
Det tar en stund att uppdatera sig på alla sociala medier, då man varit frånvarande ett dygn, men nu har jag nog "hunnit ikapp" någorlunda. Bara lokaltidningen kvar att läsa....
Sen dags att förbereda för nästa dygn på arbetet, vilket startar imorron klockan nio igen.
"Laddar" med Lotto-dragningen om några timmar......
Liverpool spelar inte förrän imorgon, så det får jag spela in, precis som utfrågningen av Löfvén. Jo för se så spretande intressen har "tanten".
 
Sörgårdsidyllen......
 
....följdes av gourmet-portion till middag.....
 
....med popcorn till efterrätt.
 
 

Hittade en hylla.....

....som faktiskt fick plats i mitt redan "överfulla" hem. Jo det är sant och nu är den på plats i ett skräphörn som behövde styras upp lite. Risken är väl att det får plats lite "skräp" till nu då, men jag är nöjd så långt iallafall.
Kostade bara 80 kronor på en av loppisarna jag besökte igår och på den andra hittade jag ytterligare två av "line"-vinglasen som jag samlar på.
Tvättmaskinen får även idag göra tjänst, medan jag röjer lite i present- och julklappslagren och maken är i skogen med några andra Fagersanna-pensionärer och preparerar för helgens enmila-vandring.
Vädret är perfekt, så jag måste ta mig i kragen och vistas lite utomhus också. Vilket direkt blev en liten stund i trädgården, då jag "vallade" änder, tills de kom på att det nog var en bra idé att flyga vidare.
Men det varade inte så länge, dom är tillbaka nu igen och konverserar min altandörr. Men dom får inget nu heller, för de måste lära sig att äta det naturen bjuder. Til vintern kanske de kan få lite igen om de envisas med att återkomma. Nedfallna plommon åt dom iallafall och nere i slänten ligger stora högar med äpplen, vilket jag har hört från annat håll att dom äter (när det finns).
Får väl gå ut och sanera efter dom, när de har gett upp.
En kopp kaffe på altanen i solhörnan som har en temperatur av 26 grader vid det här laget, känns ganska lockande också, men som sagt först en sanering......
Imorron är det jobb igen, femte helgen på raken. Stör dock inte mig direkt och man kan väl anta, att lönen i september inte kommer att föranleda några tårar......
 
Satte in detta foto på en vävgrupp på Facebook och fick kontakt med en "ny" tjej i Fagersanna.
 
Nya mini-hyllan på plats, alldeles till höger om min dataplats......
 
....och såhär ser dom ut, glasen jag letar efter på loppisar.
 
Dom flaxar och härjar utanför dörren, såpass att de skrämmer sig själva.
 
 

Lingonsylt, mormorsbiffar och bemötande....

Idag på förmiddagen har jag fått klarhet i hur lönespecifikationen fungerar, det jag inte lyckats lista ut på egen hand. Har även koll på alla(?) tillägg och när de kan vara aktuella under dygnet, tror jag iallafall.
Sen var jag ute i trädgården och skördade mina lingon, det blev 3 dl och dessa har nu blivit sylt. Bara för skojs skull. Vad ska man då servera till sådan nykokt sylt om inte "mormorsbiffar", vilket jag gjorde av den köttfärs jag sparat från paketet igår. Då lagade jag förresten köttfärssås med egen odlad chili som en av kryddorna.
Vid solväggen börjar mina fyra klasar vindruvor att bli mörkblå, men det tar nog ett tag till innan de är fullt mogna. Lite spännande att vänta på skörd där är det allt. Två plommon hittade jag på trädet som var klara, det ena ligger redan i min mage och det smakade bara fint.
En jobbansökan har jag också hunnit med att få iväg och en väntar på avfärd, imorron tar vi den.
Irritationen från i förrgår börjar lägga sig en aning och det faktiska "problemet" är påväg mot en lösning, som i nuläge verkar kunna bli bra. Dock kvarstår faktum att ett dåligt bemötande med en tråkig attityd kan ställa till onödiga komplikationer. Sen kanske man får dra lite lärdom för egen del också, att alla inte klarar en förutsättningslös dialog och förstår min tanke.... men samarbete är alltid att föredra i alla situationer (hävdar jag). Ingen tjänar heller på att "nå'n blir uthängd", så vi lämnar ämnet med detta och hoppas att det inte blir nå'n fortsättning.
Nu ska jag roa mig med en tvättmaskin som nyss snurrat klart, innan det blir en tur till Hjo för lite obligatoriska besök. 
Och av de obligatoriska besöken blev det bara ett (kort, hos mor) för syster var ute och cyklade på sin nyinköpta cykel, då jag var där. Men second hand x2 var öppna, klädbutiken hade slutrea, Netto hade mat och Hem&Hobby andra förnödenheter, så det blev några timmars bortavaro. Nu har jag precis tittat på skoldebatten på TV och ska strax fylla i en enkät över hur jag tycker sommarjobbet har fungerat.
Det tog inte lång tid.....bara positivt rakt av.
 
Lingonskörden från trädgården.....
 
....och de två första plommonen.
 
Färdiga sylten serverades till några mormorsbiffar (inte till närmelsevis så många jag brukar göra dock).
 
En "liten" båt var ute och åkte på vägen i centrala Hjo.....
 
......och på hemvägen hamnade jag bakom en skördetröska, som här krånglar sig förbi farthindret vid Ransbergs skola, men den körde ju inget fort ändå....
 
 
 
 

Ibland blir man besviken.....

...på vissa av sina medmänniskor, vilket jag å det grövsta blev igår. Nu får vi se hur fortsättningen utvecklar sig, för jag vill inte gå in på några detaljer i ämnet förrän det är "färdigdiskuterat". Kan bara säga såhär: En del attityder är inte acceptabla......och följdverkningar kommer det att bli i någon form, positivt eller negativt återstår att se.
Sen nåddes jag nu på morronen av information via Facebook, att lillebror (igår) hade råkat ut för en olycka i skolan, som slutade på sjukhus med stygn i tungan. Aj! men enligt mamma, (och med besökande lillasyster på bild) mådde han iallafall under omständigheterna bra.
Agendan för fortsättningen på denna "lediga" tisdag blir förmodligen en tur till second hand efter välbehövlig dusch och någon form av lunch. Känns som att jag sparar på eventuellt Hjo-besök, till imorron kanske.
Änderna ger sig inte, (idag reducerade till tre) står fortfarande och "pratar" med en stängd altandörr samt lämnar visitkort såklart.
En kort tur till second hand är nu avklarad med några få fynd i bagaget. I postlådan fanns lönespecifikationen för juli månads jobb på boendet och helt klart måste jag uppdatera mig på ersättningsnivåerna angående jour och ob-tilläggens alla varianter. Men också kolla riktigheten av specifikationen, då vissa datum saknades helt medan andra bara delvis.......
Nu ska jag nog landa ändan i fåtöljen och (förmodligen) somna sött till den igår inspelade fotbollsmatchen mellan Manchester City och Liverpool. Dock hoppas jag på att kaffet hinner bli urdrucket innan detta händer......
 
Även dags att skörda trädgårdens lingon.....
 
Detta brev skickade jag alldeles nyss till skadade lillebror...
 
Vi är här nu, med alla våra småhögar.....
 
....ser du oss bättre nu då?
 
Slutligen en färsk bild på Ia:s framsteg(?)..... trolig fotograf fadern (snodd från Facebook....) 
 
 
 
 
 
 
 

Lite and-rum.....

"Landade" i förmiddags efter en mindre provianteringsrunda påväg hem, från det extra arbetspasset. Bara att ta itu med kvarvarande trädgårdsarbete, bestående av en massa nedfallna äpplen att avlägsna innan det gick att klippa gräset även på framsidan.
Kan i sammanhanget passa på att rekommendera en alldeles utmärkt regel: Den där om att var sak har sin plats och bör återbördas dit efter användning. Fick ta en annan kratta istället för räfsan i min sanering av nedfallna äpplen och det gick väl. Men nu passade nämnda substitut på att gå sönder, så fick fortsätta skallgången efter räfsan, som inte fanns på sin plats. Hittade den så småningom i förrådet lutad mot hyvelbänken, inte det mest logiska stället då vi har ett redskapsskjul. Det tog dock bara "en bråkdel tid" i anspråk, att lokalisera skottkärran. Äpplena åtgärdades sedan (under samtidigt samtal med grannen) och en fem-minutare med gräsklipparen avslutade jobbet. Ljungen som inköptes i fredags kunde få "komma till ro" på tänkt plats därefter.
Allt detta tog en dryg timma och duschen därpå var väldigt skön. Har nu uppdaterat mig på vad som hänt på Facebook och övriga internetvärlden, så då var det dags att tömma tvättmaskinen och sedan sortera redan torr tvätt. Ska sätta Inga i arbete under tiden genom att beställa en riktigt god lunch.
Inga (haha) änder har varit på besök ännu sedan jag kom hem, men det fanns ett litet visitkort på altanen. Antar att det var en påminnelse att jag inte ska glömma bort dom helt....
Nu börjar det torna upp sig lite regnmoln och jag har satt på kaffet.....
Stickfåtöljen nästa så får vi se hur länge det dröjer innan jag somnar. Imorron bitti är det dags igen, denna gång ett ordinarie pass. Maken träffar jag väl på tisdag eftermiddag, men han ska anlända måndag är det sagt.
....och inte jobbade dom helg på renhållningen inte.
 
Även dags för denna tråkiga syssla på hemväg......
 
Investerade i denna i Gallerian, om jag tittar får vi se......
 
Finns det några äpplen kvar på trä't? Jodå det gör det allt......
 
Detta var vad Inga åstadkom och det smakade inte direkt illa..... Matlåda till imorron blev det också.
 

Trodde jag.......

Ledig i två dagar, jo pyttsan! Klockan halv åtta ringde telefonen och frågan om jag kunde jobba ställdes per omgående. Visst var det ett dygnspass som behövde besättas på grund av sjukdom och jag var väl sådär lagom sugen egentligen. Men kunde ingen annan så.....
Ingen annan kunde (surprise,surprise) så det är bara att packa väskan och ge sig iväg. Dock "förhandlade jag till mig" att inte behöva börja förrän vid 12.00, vilket ger lite andrum.
Nu är det inget problem att jobba i sig, men hade väl sett fram emot två hel-lediga dagar att rå över själv och så har jag ju redan jobbat sammanlagt 60 timmar denna veckan (och tredje helgen i rad).
Nog "gnällt" om detta, men med facit i hand var det tur att mitt främmat kom igårkväll istället för idag. Annars hade vi ju fått ställa in besöket och det hade varit mycket tråkigt. 
Gräset på framsidan av huset klarar sig också från klippning en extra dag på detta viset.
Men jag hinner allt in på second hand en vända och till rastplatsens soptunna med två påsar, eftersom tömningen av min egen fortfarande "lyser med sin frånvaro", för dom jobbar väl inte helg, i den branschen.
Nu återstår bara vad jag ska göra med äppelkakan som blev över.......och vaniljsåsen?
 
 

Väntar på oväntat besök......

Telefonen ringde......(precis mitt i när jag höll på att hälla upp ett glas vin) och imorron tittar svåger och svägerska förbi framåt kvällen på en kopp. Vinet fick stå till sig en stund, för jag kom på att det var lika bra att baka något ikväll, då det är dags att ta sig an den andra arbetsplatsen imorron igen. Sen ska jag gå till frissan och korrigera lite på frisyren, där det "blev för rakt". Men hade väl ändå inget bättre för mig nu ikväll egentligen.
....och vilken tur att jag gjorde ett hus-röjande idag.
Äppelkaka blir det, var ute och "nallade" tre äpplen på trädet som inte var riktigt mogna än, men i kaka går det bra.
Gjorde lite sallad till kvällsmat, samt ugnsbakad blomkål med salami och ostsås. Så imorron behöver jag inte äta gourmet-portion, utan då blir det rester istället......
Höstprojektet i stickning rullar på där i TV-fåtöljen och glada mail om Lotto-vinster lyser med sin frånvaro, kom jag just på då det var onsdag igår. "Ja ja, vad är väl en vinst......"
Men en fullproppad tunna har jag och ingen tömning. Ringde dit och klagade, men de hävdade att det tömdes förra veckan. Inte tömde ni vår iallafall, replikerade jag. Han skulle se om det fanns nån som körde förbi, tidigare än nästa onsdag..... sa han. Men jag undrar jag, det skiter dom nog i. Än har det inte dykt upp någon och ytterligare en soppåse står på kö i hallen.
Trevligt när man får besök.......  
Sen måste jag göra något åt sängen, den springer bara och gömmer sig heeeeela tiden. Ibland är den näst intill omöjlig att hitta.
Arbetsdagen avklarad, gräsmattan klippt, håret ansat och vaniljsåsen gjord. Nu kan de komma när de vill för även kaffet är färdigt. Sen har jag ledigt i två dagar........
Men fortfarande ingen tömd tunna!
 
Äppelkakan klar......
 
....dags för ett glas vin.
 
Liten häst och......
 
.....stora stenar, passerade vi på vår morgonpromenad idag.
 
En svala går in för landning på telefonledningen.
 
En bekant har såhär vackra plommon att skörda.
 
Och nu har vi fikat och "tjatat" klart, hej då!
 
 

Till slut.....

....har jag hittat byxunderkjolar igen och som inte är "modell upp till armhålan". Har hämtat ut paketet idag och skyndade mig att omgående "beställa ett dussin" till. Nej så många blev det inte, men några till. Däremot gjorde morfar alltid så, när han hittade en bra modell av långkalsonger......
Har precis kommit tillbaka till hemmet efter ett dygns tjänstgöring och som vanligt undrar jag var det tog vägen.
Satt sedan och fikade en extrahalvtimma med en annan vikarie, som startade sitt pass nu. Vi har inte jobbat ihop ännu, men har ett pass framöver inplanerat. Dessutom var vi väldigt överens om vilken bra arbetsplats och trevliga kollegor vi har haft, under våra vikariat. Vissa utsikter till mer inringningsjobb finns också framöver, som vi båda ser fram emot.
Tvättmaskinen har precis snurrat färdigt (första vändan) och änderna hade visst kommit på besök, vilket jag inte uppmärksammat förrän de lyfte och flög igen, alldeles nyss. Lika bra det kanske....
Nu ska jag ta en välbehövlig dusch och så blir det Dafgårds kålpudding till middag. Sen får vi se om energinivån tillåter något mera omfattande, eller om "klubban slår till".
Det fick bli en städvända i huset först, för Inga (eller Inge) hade slarvat med detta senaste tiden. Dessutom hade hen spillt kaffe på golvet i nästan vartenda rum och lika bra att ta tag i det innan duschen, så på den vägen blev det. Sen kan man ju sätta sig ner i fåtöljen och känna sig väldigt redig om en stund också.
....och söla med mer kaffe!
 
Serverat, direkt från micron: Dafgårds kålpudding!
 
Är det ok om jag bor här?.....bara jag alltså, ska mestadels sova.
 
 

Så är det.....

Idag skulle jag ta vägen förbi arbetsmarknadsenheten för att "registrera" att jag varit där och träffat min handläggare, innan jag började halv tolv. Men inte fanns han på plats inte, utan bara AME:s egen handläggare som lät meddela att han (som var precis ny) hade slutat. Ja vad ska man säga, var min reaktion.....
Nu blir det ytterligare en ny handläggare nångång .....framöver var det enda besked vi fick. Bara en liten undran i sammanhanget: Det där med att lära känna sina "kunder" för att hjälpa till med jobb-matchning, kan vi nu helt bortse ifrån. De hinner inte ens börja förrän de slutar. Inget att undra på, då de säkert har en ohållbar arbetssituation och enbart kontroll av arbetssökande prioriteras. Vilket var solklart, då budskapet vi fick var att det var mycket viktigt att rapportera vad vi gör åt vår situation, i rätt tid och att vi knackar dörr för att leta efter jobb, inte bara sitter på internet..... 
Det var en befrielse att kunna åka till ett riktigt jobb kan jag säga, istället för att behöva lyssna på vidare "förmaningar". Detta också från en som bara gör sitt jobb..... Kan inte vara kul det heller.
Nu var det bara dagstjänstgöring idag och två turer till second hand i tjänsten ingick i detta, samt att äta nybakad kaka till kaffet och många glada skratt, innan det var dags att sluta.
Vart tog dagen vägen??
Imorron startar ett nytt dygnspass och då jag vaknar på torsdag ska jag kolla lottot. Tycker absolut att det måste vara min tur i onsdagsdragningen. Men å andra sidan är det säkert fler med mig som resonerar så......
 
Dessa godingar hade en av grabbarna bakat, medan jag blev blöt vid transport av "gods" från second hand.
 

På't igen......

Ny arbetsvecka startar och då är det bara att "hänga med". Första dagen avklarad med assistansjobb och sedan några timmar frivilligt ideellt arbete på det. Men jag har iallafall fått en hel del frisk luft på köpet.
Morronen kunde dock börjat bättre, (utav två anledningar) att vakna klockan sex och med huvudvärk är ju inget positivt. När man inte behöver gå upp förrän strax före åtta, men å andra sidan fanns ju tid att "mota Olle i grind". Ett par alvedon och snabbt tillbaka isäng var min taktik, som funkade hyfsat bra faktiskt.
Sen en morronpromenad på arbetstid, förbättrade oddsen ytterligare och idag var det friskt ute, men långtifrån kallt.
Även denna dag har passerat och imorron har jag riktig sovmorgon. Börjar inte förrän klockan halv tolv på boendet, men måste innan dess träffa min handläggare på arbetsförmedlingen och säga: "Hej, anteckna att jag har varit här!".
Nu blir det lite ätbart och sen får vi se om det finns nå't se-bart på TV, till det fortsatta stickandet. Vilket har börjat komma igång igen och eskalerar för varje dag, ett hösttecken om något.
Sen börjar det mörkna mycket tidigare än jag vill att det ska göra, är väl ett annat......
....och idag blir lillebror/storebror Joel sex år, däruppe i Stockholm.
 
En kantarell gick jag förbi där i diket, men bara en är ju ingen idé att plocka.....
 
....det växte dock "en hel hoper" annan småsvamp längre bort, av okänd sort.
 
Solen sken på gran och tall......
 
....och ljungen blommade bredvid slånbären(?).
 
Varpå "vovven" rullade sig i ovan nämnda prakt.
 
Hemma sen hade fotoboken (om bland annat Ia) kommit i postlådan.

Regn, shopping, matlådor och middag......

Regn är väl inte så dumt kanske, då jag vid hemkomsten från jobbet såg att altanen var full av visithögar från "frustrerade" änder. Dom har säkert varit här ett flertal gånger, kanske både igår och idag. Eftersom jag befunnit mig på arbetsplatsen och maken håller till i andra ändan av huset (vanligtvis) har de helt enkelt blivit ignorerade.
Vilket kanske är bra, med tanke på att de behöver avvänjas.....
Sen är det väl lite trist att det börjar regna så snart jag blev ledig, men med maken utflugen för en vecka, kan jag ju hitta på precis vad jag vill! Resten av söndagen menar jag då givetvis, eftersom det är fullt de närmaste dagarna med jobb igen.
Vi får se hur mycket energi som finns "kvar i lager", efter en välbehövlig dusch.
Jodå, en del återstod. Jag tog mig en tur till Hjo, bara för skojs skull och enbart för min egen del, inga besök hos närstående den här gången. Men Hem&Hobby, samt Netto fick påhälsning innan jag drog mig hemöver för att avnjuta Liverpools Premier League-premiär för säsongen.
Nu börjar det dock kännas lite "dävet" och segheten har satt in en aning. Fara värt att jag somnar under andra halvlek kanske.....
Hjälper nog inte att ta till stickningen, går bra att somna mitt i den också (talar av erfarenhet).
Lite kaffe kan vi ju försöka med.....
En och annan "power-nap" blev det, men Liverpool klarade av att hålla sig vakna och vinna matchen, om än med ett nödrop. Nu medan nästa match visas passar jag på att samtidigt fixa matlådor och middag, så är det gjort.
Man hör ju TV:n och det är inga av mina favoritlag som spelar.
....och fortfarande regnar det, kraftigt.
 
En halsduk av restgarner är färdigstickad på jobbet, tänkta att "lottas ut".......nästa påbörjad.
 
Matlådor och middag klart för tre dagar......
 
 
 

Dygnet har 24 timmar.....

....och de närmaste ska jag nu tillbringa på jobbet. Alltmedan maken ska fira en nittio-åring, nämligen Fagersanna IF som ska ha fest lördag kväll. Sen drar han till Stockholm i samband med att jag återvänder till det "tomma huset". Ja tomt på prylar lär det aldrig bli, hur mycket jag än försöker avyttra på både det ena och det andra sättet. För det är ju inte helt oangenämt att titta in på diverse loppisar och per automatik, brukar det då bli påfyllnad i andra ändan, "so to speak". 
Men tomt på folk är det allt emellanåt...... om man inte räknar mig då förstås och de fem hungriga änderna som kommer regelbundet. Men jag har börjat snuva dom på mat mer och mer, för de är alldeles för tama och det funkar inte med en hel hord, som är allt annat än rumsrena i längden.
Lite trist för de är rätt roliga ändå men, men......
 
Get my meaning........?

Idag är det om vartannat......

....ömsom sol och ömsom störtregn. Efter sovmorron, snabbt möte med sonen på hans parkering för att ta emot en gitarr som han fick som barn, men aldrig fortsatte spela på. Detta mycket beroende på att han vid två års ålder skadade sig och fick ett lite kortare långfinger som resultat. (Han fastnade i en fällbar trädgårdsstol och slet loss handen, innan vi såg det hela. Ambulansfärd till sjukhuset, men det var för lite för att sy fast, så han saknar därför en centimeter av detta finger.) Vilket visade sig vara en stor nackdel då man skulle lära sig spela gitarr, så han tyckte inte att det var så roligt, varpå den bara har blivit stående.
Jag kom på detta och frågade om han fortfarande hade den kvar och ville skänka den till boendet. Den fanns i hans källarförråd, så det gick bra.
Fortfarande under uppehållsväder, kunde jag ta en sväng på torget och ljung hade dom, samt naturligtvis en massa andra blommor. Det blev några kassar blandat, som jag strax ska blanda vidare i krukor och fönsterlådor. För att åstadkomma en "ansiktslyftning", efter denna torra varma sommar.
Ett valnötsbröd investerade jag också i, där på torget och försäljerskan önskade "trevlig helg" på köpet.
Hemma höll maken på att röja undan skräpet på gräsmattan efter plommonträds-ansningen och jag fixade lite lunch.
Nu efter kaffet på maten, känner jag mig redo att pynta blomkrukor och lådor........
...för nu lyser solen igen efer en kraftig regnskur.
Höll på att glömma, har ju klipptid om en kvart. Det var ju tur, så hon inte behöver ringa till mig den här gången också, det hade varit retligt.....
 
En del av ansiktslyftningen......
 
.....och här en annan.
 
Energi till trädgårdsarbetet.
 
 
 
 

Hittade sängen....

.....så småningom igårkväll, efter att "ha gått vilse" i huset i gott och väl en timma. Måste dock ha somnat ganska fort och var väl inte sådär helnöjd över att mobilalarmet väckte mig vid åtta-tiden. Hade gärna slumrat en stund till, men nu gick ju inte det.
Bra väder och skönt med en promenad på arbetstid, när jag väl anlänt dit. Sen var det sedvanliga göromål att ta sig an och framåt eftermiddagen fick vi även en rejäl regnskur att sitta under tak och lyssna på. Den varade inte så länge, max fem minuter och sen sken solen igen. Arbetsdagen var sedan strax till ända och dags att återvända hem.
Maken hade gett sig på plommonträdet och ansat det, medan jag varit borta och hämtat posten. Där var förutom reklamen en massa framkallade foton som han hade skickat in, då det var gratis. Bara portot behövde man betala och gratis är ju som bekant alltid gott.
Sen kan det vara roligt att ha lite bilder att sitta och titta på, utan att behöva starta datorn också. 
Ska väl fixa nå't till kvällsmat, bara jag kommer på vad jag är sugen på......
Imorron blir det ett besök på torget för att fixa ljung och snygga till utemiljön en aning. Det mesta är i brunskala och mycket torrt, i krukorna på gården.
Den vilda ljungen har börjat blomma så fint i skogspartierna man kör förbi, såg jag idag. Sen känns det väl "lite höst" när man planterar ljung, men fint höstväder är inte fy skam. Tycker iallafall jag.
 
Badande barnbarn fanns på korten bland annat....
 
......upp igen och hoppa i igen direkt var vad som gällde vid kvällsdoppet, berättade fotograf morfar.
 
Jodå Ia badade också, men i "sin egen lilla sjö" på verandan.
 
Men nu är de tillbaka hemma i Stockholm, med denna utsikt från köksfönstret (om man lutar sig ut)
 
 
 

Ytterligare ett händelserikt dygn.....

.....för fullt upp var det på boendet, men tiden gick ju då också väldigt fort. Hann ändå ta min rast och åka till second hand. Tre stycken gjorde mig dessutom sällskap och trots att vi inte hittade så mycket att fynda, är det alltid spännande att se om det kanske finns nå't.
Nu på morronen har jag dessutom varit och levererat en lampfot till Hörnebo, med fika på köpet så att säga. Det går framåt med den tillfälliga rullstolsanvändaren. Inget ont som inte har något gott med sig som hon säger.
Hon har sluppit både städning och matlagning i flera veckor och "passop" finns hemma, då sambon har semester.
Han hade väl en liten annan tolkning angående det där med "semester", för det tyckte han nog att han liksom blivit snuvad på.....
Har iallafall för egen del landat här hemma igen, nu med några fler pass framöver inbokade av tjänstgöring på boendet.
Ska snart ta en dusch, då kanske jag blir någorlunda på alerten igen, för nu känns det som om "klubban" är påväg att slå till.
Får be Inga om en riktigt god och vällagad lunch kanske och gulla lite med tvättmaskinen så den jobbar några varv åt mig. En geting finns det också att avhysa från fönstret, har retat mig på den en hel kvart nu.
Fick besök av grannen som ville prata lite, då hon inte får ha kvar sina assistenter känner hon sig lite ensam om dagarna. Så vi satt en stund, men nu är det fläskkotletter på gång, med goda kokta grönsaker till (en tomat till maken).
Det mörknar snabbt bortöver sjön och regn med eventuell åska kan "befaras". Maken ska på bortamatch i fotboll, som coach och jag ska nu ta det lugnt efter middagen.
Kaffe! ploppade det plötsligt till i huvudet. Ja det är ju aldrig fel, så dä' kör vi på......
Ska bara....... ta ut banankakan ur ugnen först och hänga lite tvätt.
 
Vaknade till en vacker morgon, med hög, klar luft och fågelsång därtill.
 
En del flygplan i rörelse över Fagersanna idag. Lyfter och landar i grannkommunen.
 
Verkar som om dessa mörka moln bara passerade, utan att släppa till nå't regn. 
 
 
 

På agendan.....

....idag. Se till att jag vaknar och kommer upp i tid för att åka till jobbet. Klockan passerade midnatt för en stund sedan och egentligen skulle jag ju inte sitta här och ljuga, utan ligga och sova istället. Men.....
En tjusning med ett sånt här jobb är, att man inte riktigt vet vad dagen (dygnet) kommer att innehålla. Det kan vara på både gott och ont, men för det mesta positivt. 
Ambitionen är iallafall att ta ut min rast och använda tiden till att besöka second hand när det är öppet, sen får vi se vad mer som inträffar. Har packat nålar till den slutliga "finishen" av de på boendet klara halsdukarna. (Min egen där, är också nära nog klar.)
Vad vi hinner med visar sig..........
 
En sån här till har jag också börjat på, den får åka med i väskan......

Mittemellan jobb och "grillfest".....

Idag var det dags att styra kosan mot "den andra arbetsplatsen", för en lite kortare dag av tjänstgöring men ändå en hel del att göra.
Vädret var väl lite sådär, (för en hundpromenad) men det höll sig till duggregn iallafall och nu på eftermiddagen har det klarnat upp helt igen. Därför fick jag för mig att vi ska grilla om en stund, bara maken och jag.
Lämnade in en ny omgång med Lotto och handlade lite på hemvägen, så vi kunde grunda lite med soppa respektive pizzarulle till lunch medan vi väntar på att köttet ska marineras. Till detta blir det sen sallad och färdigköpt potatisgratäng.              
Upptäckte nu då jag slog mig ner vid datorn, att det var dags för redovisning till Försäkringskassan igen, så ytterligare en tur till affären och brevlådan där, fick skyndsamt göras för att undvika försenad utbetalning. Det ska iallafall inte bero på att jag slarvat.......
Mina tre korgar med tvätt väntar fortfarande troget på att "bli sedda" och då jag nyss laddade tvättmaskinen med mera av samma vara, får jag väl ta tag i det som släpar efter kanske.
Men en kopp kaffe kan jag nog klämma ner innan jag startar.....
På bana igen, tvätten inlagd och ny upphängd, samt grillat och gratäng på gång i ugnen. Ja det var smidigast att anlita ugnen, då maken håller på att ansa äppelträdet och jag inte är bläckfisk......
Strax sen packa en del inför morrondagens arbetspass, relax vid TV:n får det nog bli på det.
....och nu ropade maten, fääääärdig!!!!
 
Säden börjar mogna på fälten......
 
....dom här väntar på nå't gott......
 
....alltmedan maten skriker: Ta ut oss nå'n gång nu då.
 
 
 

Hantverkscup-helgen passerad......

....utan att jag ens lade märke till det den här gången. Helt utslagen i fredags som bekant och åkte på nytt dygnsarbete lördag. Förr om åren var det ett väldigt flängande både på maken och mig, med anledning av ideellt engagemang och därmed påföljande arbete. För min del är det totalt förbi, medan maken har trappat ner insatserna till fotografering av eventet. Sonen engagerade sig dock åter iår, som lagvärd igen.
Lördagen ägnade vi åt att besöka second hand (jag och några till från boendet) med lite inköp av fynd som följd.
Det blir mycket tid som går åt till måltiderna, antingen man lagar maten själva eller får färdigt från köket.
Ungdomarna ville sen gärna aktivera sig, merparten följde med min kollega till beachvolleyn vid Örlenbadet. Men några föredrog att tillbringa nån timma på gymet istället.
Jag däremot, var inte alls sen med att frivilligt erbjuda mig som barnvakt åt det tomma boendet.
Det var riktigt skönt att bara sitta där en stund, ta rast för en gångs skull, sticka och bara njuta av tystnaden.
Sen blev det fullt drag igen, med stick- & virk-lektioner, mera matlagning, musik och schack. Det sistnämnda var jag bara åskådare till och tur var väl det, eftersom det säkert är närmare fyrtio år sedan jag spelade för egen del.
Dags att sova lite igen och sedan lämna över till nästa jobbarpar, för att fortsätta till sista loppis-söndagen på lanthandeln för iår.
Inte sålde jag något idag inte, men handlade en del gjorde jag allt. Vilket är lika bra att erkänna direkt. Däremot hade mina "loppis-kollegor" hunnit sälja både det ena och det andra åt mig, de senaste söndagarna jag inte kunnat delta.
Dock var det tillräckligt mycket (och lite till kändes det som) att släpa ut till bilen för transport hem igen. Följt av urlastning och placering på stället "sålänge" . Denna vrå har vi väl alla i våra hus, att ta itu med om en stund och stunden tenderar att vänta på sig, eller.....
Fem hungriga änder är utfodrade en gång, men bortmotade med Mr. Kvast två gånger redan på den korta tid jag varit hemma. Kan inte ha altandörren öppen mer än en springa numera, för de travar rakt in i köket utan rädsla.
Men det får allt räcka med saneringen av altanen, köket vill jag inte spola med slang eller vattna med kanna.
Ska nu bara vara resten av dagen och imorron väntar halvdag på andra jobbet, innan det bär iväg till boendet för ett dygn igen, på tisdag.
....och nu är dom här för fjärde gången, de små flygfäna.
 
Ja här har ni "gänget", som inte tar "no for an answer"...... 
 
Alldeles vindstilla var det vid fredagsskymningen.....
 
...och i solnedgången var det fiskeförsök på gång.
 
Redan en färdigstickad halsduk, som allra första hantverk i genren. Bra med tålamod där och nu stickas det vidare på vantar av samma person. 
 
I trädgården här hemma, mognar lingonen som bäst.....
 
....liksom vindruvorna (fyra klasar) här den ena.
 
Tomaterna "rodnar" allteftersom......
 
.... och "Henke" (chiliexpert) hade rätt i att den som var grön, förmodligen skulle ändra färg till röd som mogen.
 
"- Och över alltihopa, lyser Moder Sol". Tills den går ner......
 
 

Bara en liten uppdatering.....

Gick och lade mig på sängen vid fyratiden och "blev av med" fyra timmar på köpet. Märkte inte ens att maken både åkte och kom tillbaka från Hantverkscups-invigningen.
Då kanske man är lite utarbetad, fastän det är svårt att inse när det gäller en själv.
Så natti-natti igen, med förhoppning om att åter falla in i en vilande dvala för att vara fit for fight till nästa arbetspass. Med start klockan nio imorron bitti.
 
Nä, så söt är inte jag när jag sover..........

Mellanlandning......

Gårdagen flöt iväg och vips var det kväll på boendet. Vi "firade" att min arbetspass-kamrat skulle gå på semester, med film, cola och chips.
Under eftermiddagen fick jag ett samtal på mobilen, med en akut förfrågan om jag kunde arbeta lördag på en tredje arbetsplats. Nu är jag ju redan uppbokad på boendet redan imorron för ett ytterligare dygnspass, så eftersom det inte är möjligt att klona sig, fick jag tacka nej.
Tidig frukost, för att starta upp skolrutinerna igen (de börjar redan på måndag) blev det att ta tag i och trots den något tidigare timman att kliva ur sängen (även för oss personal), fungerade det bra.
Avtalat efter avslutat arbetspass var att äta frukost hos kompisen, vilket jag gjorde och redan där ringde boendet och ville lägga till ett nytt pass på måndag.
Men som jag tidigare här i "ljuget" konstaterat att man inte kan klona sig (än), fick det bli ett negativt svar även här. Två dygn i sträck och en annan arbetsplats inklämd däremellan kändes också en aning för tufft.
Jag är lite seg, men strax har Inga lunchen klar och sen blir det vila.
För på söndag morron hinner jag inte det, då jag bara ska mellanlanda hemma för en dusch innan sista loppis-söndagen går av stapeln.
Idag känns också som en mellanlandning, inför morrondagens pass. Maken har härjat i slänten och ska ikväll ta sig an helgens Hantverkscup. Samtidigt med detta (under lördagen) får han koppla av med innestädning, för det är beordrat av arbetsledningen.
Sonen kommer också ut av samma anledning, cupen alltså........ inte städningen. Han var för övrigt här redan igår på gästspel, för att dra nytta av våra rabarber till en kaka att presentera på jobbets fredagsfika.
 
Undrar om han gjorde en sån här.......
 
....eller en sån här?
 
 
 

Jag hade lite jäst kvar.......

Dagen började med personalmöte på boendet, vilket hålls med jämna mellanrum och detta var det första jag fick vara med på. Mycket bra möte i trivsam anda, men med både bra chef och trevliga medarbetare var inget annat att vänta.
Sade sen hej och hej då samtidigt till alla boende (som fanns på plats), då jag skyndsamt skulle förflytta mig till min andra arbetsplats. Träffar dom ju redan imorron igen, då ett nytt dygnspass startar. 
Väl på plats hos arbetsgivare nummer två, blev det en hundpromenad före konsumtion av medhavd lunchlåda innan det var dags att åka på dagens ärenden. Några timmar senare var vi åter och då blev det en kaffetår, samt lite övriga göromål innan jag styrde kosan mot hemmet.
På gårdsplanen möttes jag av maken, som skulle på fotbollsmatch i egenskap av coach, vilket han inte meddelat tidigare. Ja det där med informationsuppdateringar och framförhållning är svårt.
Nu spelade det ingen praktisk roll (den här gången), men var bara tvungen att fråga om detta kommit hastigt och oförutsett på......
Och vad skulle då jag ägna min kväll åt? Mera tvätt, ett halvt jästpaket och hungriga änder (denna gång utan sin mor) blev svaret. Satte mig vid TV:n och somnade, men väcktes av en telefonförsäljare efter bara nå'n minut. Ja idag var det positivt, då han dels skulle prata med maken som inte var hemma och annars hade jag väl sovit där än......
Har en del att plocka iordning inför morrondagens arbetspass, en tvättmaskin som är klar och några nybakade frallor att ta hand om, innan sänggåendet.
 
Skrev ju att det var mulet igår, men det klarnade upp och blev en fin solnedgång iallafall.
 
Hej tvätt! har inte tid ikväll så vi får boka in en date till imorron, eventuellt senare ändå...
 
......hittade ett halvt paket jäst med sista da'n idag, det var roligare.
 
.....och solen gick ner idag mä!
 

Never-ending story.......

....och då talar jag om hushållsgöromål, där vissa är roligare att utföra, medan andra aldrig är det. 
Baka hör till positiv-gruppen, men det gjorde jag ju redan igårkväll och frysen är full. Alltså ingen idé att komma på nå't sån't på ett tag.
Tvättmaskinen gör ju tvätt-jobbet, plocka i och ur den är inte heller så betungande, men städa känns som det kvittar.....
Rensa i alla prylar kan vara både och, men där måste man vara på rätt humör annars är det pest och pina att behöva ägna sig åt. Bädda är inte heller kul, men väldigt skönt att lägga sig "mellan rena lakan" (vilket bjuds ikväll).
Åka till återvinningen är även det lite stönigt, men snart gjort egentligen om jag ska vara ärlig.
Lite svalare idag iallafall och det känns ljuvligt, har även kommit några regndroppar.
Lunchen avklarad, matlåda klar till morrondagens två arbeten. För det blev lite oförutsett extra, på "det andra jobbet" på grund av sjuk ordinarie personal. Men det funkar bra i schemat.......
Nu ska jag snart göra en "repa" in till Tibro för en massa småärenden och sedan avnjuta höstpremiären på second hand. Tyckte de skulle ha stängt vääääldigt länge, men tiden bara flyger iväg och nu öppnar de igen.
Inte för att jag behöver nå't direkt, men det vet man ju strängt taget inte förrän man varit där, eller? (hahahaha)
Sen ska jag lämna en säck kläder också......
"Tonårsgänget" har varit här och kacklat, tills jag tröttnade på dom och anlitade Mr. Kvast att valla dom ner till slänten. Där tog flertalet av dom till vingarna nu och flög resterande bit till sjön, utom en. Hen sprang som en galning istället, tjattrande hela vägen till vattnet.
Efter det fick undertecknad sanera altanen, då sex stycken flygfän släpper många fler högar än bara ett sådant.
Behövde sen bara "vända ryggen till" (resan till Tibro) och vid hemkomsten var det dags att vattna igen, trots att det har regnat en del.
Några fynd gjorde jag på second hand, men inte till mig själv den här gången........
......och nu är det kanotträning på sjön, fem ekipage har glidit förbi så långt. Strax allsång följt av  Midsomer-mord, därefter date med sängen inför morrondagens arbetspass.
 
Jodå, solen gick allt ner igår, men ikväll är det mulet.....
 
Det mesta finns i frysen numera, förutom en smakportion av bullar (en var).
 
 

Lite ledigt........

Tillbaka hemma igen efter ett arbetsdygn, det varmaste hittills. Inte undra på att jag kände mig nödsakad att sitta/vistas nära golvfläkten så snart det var möjligt under gårdagen. Avlägsnade jag mig mer än två meter därifrån startade det där våta att rinna nerför kinderna.
Maken sa också nu när jag kom hem, att det varit den högsta temperaturen (i skuggan) i sommar, trots att det åskade och kom en rejäl skur på söndagsförmiddagen. Inte heller någon klar sol visade sig på hela den dagen.
Vad gjorde vi då i denna värme? Jo några av ungdomarna lärde sig sticka med min hjälp och två av dom satt flitigt mest hela dagen därefter och stickade på sina halsdukar.
Mot kvällningen var det dags att ta sig an matlagning. Bingo kan man tycka i denna hetta och inte svettades man mindre då inte......
Vi hjälptes åt flera stycken och fick köttfärssås med spagetti klart ändå, med många fläckar därtill på tröjan för min del. Såpass att det kändes nödvändigt att ta rasten till en dusch och byta outfit.
Inte blev jag mindre svettig efter det, men ren tröja hade jag iallafall.
Mycket prata, skratta och lära mera svenska ord, ägnade vi oss också åt. Tiden går väldigt fort och man "känner inte ens av att det är ett jobb" för att det är så givande att träffa alla slag av medmänniskor (både kollegor och boende).
Nu är jag ledig imorron, jobbar onsdag förmiddag (personalmöte) och går sedan på ett dygnspass igen på torsdag.
Får väl börja "den fria tiden" (som jag inte har enl. fas 3) med att aktivitets-rapporeta till AF.
Ska bara utfodra tonårsänderna först, för de kom precis vaggande med mor i släptåg. 
....och nu har jag "hjälpt" dom att gå tillbaka till sjön, med sopkvasten som "vallhund". Det fungerar än sålänge och har de väl kommit en liten bit ner i slänten, går resterande bit av sig själv.
 
.....att vakna upp till en ny dag och snart sluta jobbet....
 
.....för att åka hem och mötas av den här hungriga skaran.
 
Som behöver övertalas att återvända till sjön, när jag tycker de fått tillräckligt.
 
 

Jobb igen och "extramamma"....

I eftermiddags kom And-gänget på besök igen, med sin mor. Fick stänga altandörren, medan jag skar upp lite gammalt bröd för de travade bara in, flera gånger. En av dom bet i makens Foppa-tofflor innan jag körde ut dom igen.
Fyra skivor vitt bröd gick snabbt åt, men jag beslutade att det fick räcka så. Tog istället min kaffekopp från micron och en glass med mig ut till verandan, för en paus i skuggan. Varpå jag hade ett koppel "tonårs"-änder i hasorna hela vägen dit. Sen sprang de runt fötterna på mig och tjattrade, medan deras riktiga mamma bara stod och tittade på.
Till slut fattade iallafall hon att det inte blev nå't mer idag och tog täten mot "verandastupet", där fick de öva flygning ner i gräset innan hon sprang vidare nerför slänten, men väntade på dom i diket, ivrigt kacklande.
När alla hunnit ikapp satte hon fart igen, sista biten ner till sjön.
Nu blir det kvalitetstid med min egen säng, för imorron är det dags att åka till jobbet igen, för ytterligare ett dygns tjänstgöring....tur att man trivs.
.....och apropå extramamma, det är man väl lite av där också, eller kanske rentav substitut-mormor/farmor. 
 
 
Dom får tydligen göra som dom vill för mor sin....... 
 
 

Med jobbet....och utan, i Fagersanna.

Igår var det aningens, aningens svalare, vilket jag uppskattar. Men det var ändå varmt och framåt eftermiddagen på jobbet, var det dags att åka hem och hälsa på mig.
Hade förberett fika innan jag åkte på morronen och en födelsedag bland ungdomarna var det dessutom att fira.
Medan alla de andra begav sig ner till sjön, (inklusive maken som var ciceron) passade jag på att fixa det sista och att ta min rast. Hemma på verandan med en svalkande bris, var inte alls fel kan meddelas.
Det åts kakor och tårta med god aptit och sen visade jag lite av morfars hantverk, samt mitt eget sticke. Har lovat att ta med material så de får pröva att lära sig sticka egna halsdukar, för skojs skull och dessutom bra att ha till vintern (om de fullföljer).
Har nu idag (på förmiddagen) åter landat här hemma och kört ner lite mer fynd till loppisen i lanthandeln. Dock kan jag inte delta själv, då jag går på ett nytt dygnspass redan imorron förmiddag.
På spisen puttrar chili con carne och strax serverar nog Inga lunch, till en trött arbetare. Även om man känner av tröttheten såhär i efterhand,  så är detta också ett alldeles utmärkt och trivsamt arbete att få utföra. 
Jag har genom åren haft privilegiet att alltid trivas med alla mina jobb, som jag varit anställd på.
Detta semestervikariat varar augusti månad ut och sen får jag hoppas på mer inringning efter det (annars blir det att återgå till fas 3-placeringen i skolan, men där träffar jag ju ungdomarna ändå).
Intressant att följa deras "resa"......... 
 
Födelsedagstårtan klar......
 
....väntande på gästerna som tog en promenad till sjön först.
 
Under tiden anlände den här gästen istället och fick gammal sockerkaka.
 
Här passade jag på att ta min rast och relaxa, före fikat.
 
Första hallonet på nya plantan, ligger numera i min mage.
 
 
 
 
 

RSS 2.0