Väntar på oväntat besök......

Telefonen ringde......(precis mitt i när jag höll på att hälla upp ett glas vin) och imorron tittar svåger och svägerska förbi framåt kvällen på en kopp. Vinet fick stå till sig en stund, för jag kom på att det var lika bra att baka något ikväll, då det är dags att ta sig an den andra arbetsplatsen imorron igen. Sen ska jag gå till frissan och korrigera lite på frisyren, där det "blev för rakt". Men hade väl ändå inget bättre för mig nu ikväll egentligen.
....och vilken tur att jag gjorde ett hus-röjande idag.
Äppelkaka blir det, var ute och "nallade" tre äpplen på trädet som inte var riktigt mogna än, men i kaka går det bra.
Gjorde lite sallad till kvällsmat, samt ugnsbakad blomkål med salami och ostsås. Så imorron behöver jag inte äta gourmet-portion, utan då blir det rester istället......
Höstprojektet i stickning rullar på där i TV-fåtöljen och glada mail om Lotto-vinster lyser med sin frånvaro, kom jag just på då det var onsdag igår. "Ja ja, vad är väl en vinst......"
Men en fullproppad tunna har jag och ingen tömning. Ringde dit och klagade, men de hävdade att det tömdes förra veckan. Inte tömde ni vår iallafall, replikerade jag. Han skulle se om det fanns nån som körde förbi, tidigare än nästa onsdag..... sa han. Men jag undrar jag, det skiter dom nog i. Än har det inte dykt upp någon och ytterligare en soppåse står på kö i hallen.
Trevligt när man får besök.......  
Sen måste jag göra något åt sängen, den springer bara och gömmer sig heeeeela tiden. Ibland är den näst intill omöjlig att hitta.
Arbetsdagen avklarad, gräsmattan klippt, håret ansat och vaniljsåsen gjord. Nu kan de komma när de vill för även kaffet är färdigt. Sen har jag ledigt i två dagar........
Men fortfarande ingen tömd tunna!
 
Äppelkakan klar......
 
....dags för ett glas vin.
 
Liten häst och......
 
.....stora stenar, passerade vi på vår morgonpromenad idag.
 
En svala går in för landning på telefonledningen.
 
En bekant har såhär vackra plommon att skörda.
 
Och nu har vi fikat och "tjatat" klart, hej då!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0