Då var det torsdag......

.....att ta hand om, så det snabbt blir fredag. Ja det tar ju den tid det tar och går inte att påskynda, men om man kan fylla dagen med innehåll känns det iallafall som om det går fortare.
På förmiddagen idag har jag "haft sällskap" av en måsunge, som sprungit runt utanför fönstret.
Chefen har varit och roat sig med att titta på kvalitén av matavfallet i utvalda tunnor, detta inne hos vår uppdragsgivare, Avfallshanteringen Östra Skaraborg. Sånt ska göras lite då och då, för att se om ytterligare information till fastighetsägarna behövs.
Efter jobbet får det bli en tur till syster i Hjo, där fanns visst några papper att ta del av och "hjälpa till med". Kanske hinner slinka in och kolla om något tyg faller i smaken också. Dags för lite förnyelse där hemma om jag hittar något tillräckligt fint.
Sen var det visst EM-fotboll igen, då man kommer hem, skönt att Inga gjorde mat igår...till imorron.
Fick lite kaffe hos syster, efter lite påtryckningar och sen kom hon på att hon själv ville ha sockerkaka, så det löste sig till allas belåtenhet. Även assistenten fick kaka, men kaffe hade han "inte lärt sig dricka" precis som min son. Assistent-grabben föredrog grönt te, som han är van vid från sitt hemland.
Hittade också ett tyg som nog blir bra till altanens dynor, när jag nu får tid och framförallt lust...att ta tag i det. Men då finns det hemma.
Maken är ute i regnet och promenerar, låg det en lapp på diskbänken om. Vi konverserar på det sättet mestadels, för imorse låg min lapp om Hjo-resan till honom då han vaknat. 
Lite kuriosa från igår: Symötet hade sex rätt på lottot, men i form av tre ordinarie och tre tilläggsnummer. Så nära men ändå så långt ifrån.......
Ytterligare "kuriosa".......idag är det exakt 19 år sedan vårt hus brann.
 
Stil-studie av mås-unge, modell något större......
 
Den sprang fram och tillbaka mellan asfalten och gräset.

Redan onsdag.....

.... då en arbetsdag "försvinner" på grund av semester blir det lite omställning av hjärnan som krävs.
Sa till chefen "Ses på onsdag" då när jag gick igår, eftersom han hade möten hela dagen idag.
Då protesterade han och sa torsdag, varpå det tog någon sekund för mig att re-seta huvudkontoret och inse att det var tisdagen jag hade avslutat.
Detta innebär också att min tid hos sjukgymnasten är redan idag. Vi får väl se om det finns några "dunder-övningar" som förbättrar knät. Dessutom har jag en hel del andra områden att göra nå't åt ......
Ja var ska man börja, sa sjukgymnasten.......sen blev det lite "nötningsövningar" för att få upp rörlighet och häva viss svullnad i knät. Sen för att stärka skuldror, rygg och magmuskler (haha), fick jag ett gummiband  att sträcka och dra.
Gick igenom min privata mail och kontaktlistan, fick då se namnet på min coach hos Trygghetsrådet och slängde iväg några rader. Hon var mycket trevlig, jordnära och bra att ha och göra med. Tänkte att hon kunde få en uppdatering på att även gamla tanter så småningom halkar in på fasta jobb, om än av en slump.
Kan ju hon i sin fortsatta yrkesutövning ha nytta av att veta. Hon har några (men inte såå många) fler år än jag kvar till pensionering.
Blev lite övertid idag att föra över till en annan dag längre fram för att ta ut. Det var ketchup-flaskeeffekten som slog till efter fyra en stund....
Via affären och sen hem till Inga som väntade ivrigt på att få göra kålpudding och köttfärssås. Nu är hon klar och kan vara publik medan jag ljuger klart. Sen kraschar vi nog båda i tevefåtöljen och kollar på "Barnmorskan i East End" och annat......
Maken är ute i duggregnet och promenerar, hade redan gått då jag kom hem.
 
Vi börjar med en bild från Gotland: Alla väntar på blåbärstårta.....
 
Fortsätter med lite svåger & svägerskas blomsterskapelser......
 
....bara att erkänna att de "ligger lite före", även om detta känns rätt ok i vår trädgård.
 
Avslutningsvis: Ingas åstadkommanden....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åter till fastlandet....

.....med avfärd klockan 7.15, vilket innebar frukost vid sex. Då är man inte så värst hungrig, inte jag iallafall.
Lugn överfart ,lite slumrande och en kopp kaffe hann vi med innan båten lade till vid Oskarshamns kaj igen.
Därifrån skulle vi ta en avstickare till Mönsterås, för besök hos makens storasyster med make.
Mycket välskött och vackert belägen trädgård och fastighet med sjöutsikt.
Där på altanen blev vi serverade en diger lunch, med kaffe på maten och några timmars konverserande om allt möjligt. Runt halv tre fortsatte vi färden mot hemmet igen och allt fungerade ok fram till Vetlanda.
Där hade en trafikolycka inträffat vid en rondell och trafiken stod still.
Dock fanns en grusväg alldeles till vänster om oss, som flera bilar svängde in på (uppenbarligen med lokalkännedom) så vi chansade och hängde på. Det var nog en karavan av ett tiotal bilar som gjorde sammalunda.
Smal och dammig väg, samt så småningom oundvikligen med mötande fordon.
Bilen före oss var halvvägs i diket för att klara passeringen, sen var det vår tur. Maken vevade ner rutan vek in backspegeln och frågade om det gick bra till föraren av den mötande bilen. "Det är trångt" var den enda kommentar som kom åter.....
Nåväl vi slapp en timma drygt av väntan vid olycksplatsen och kunde strax efter sju lasta ur bilen och så småningom bänka oss vid England-Islands-matchen.
Trist att inte England gick vidare, men spelar man inte bättre så ökar ju inte chanserna framöver att gå längre i turneringen heller. Däremot är det ganska kul att se hur motivation kan slå "klass" då istället.
Ska bli riktigt skoj att följa hur fransmännen nu tar sig an "vulkanerna".
Åter till arbetet idag alltså och här verkade det vara några stycken som suttit och "surladdat" i midsommar för att skälla av sig till Kundtjänst. Om vadå?
Jo om föreskrifter och regler som vi vare sig kan eller får ändra på. Men som jag sagt vid något tidigare tillfälle: "En del är dumma på riktigt" (och tror på fullaste allvar att de är berättigade att sätta sig över regler, som gäller alla).
.....och nu ikväll är det ingen fotboll! 
Nja där ljög jag allt, då maken åkt iväg på bortamatch med Fagersanna IF.
Men då hinner jag packa upp min väska färdigt och kanske ge nån order till tvättmaskinen. Sen väntar allsång, nya Mord i Midsomer och lite annat....att somna till.
 
Kortaste vägen från färjan till Mönsterås, gick genom de småländska skogarna.
 
Mata fiskar ingick i trädgårdsrundvandringen.....
 
.......havsviksutsikt också.
 
Gravstenen till makens mor omhändertagen av storasyster, då gravrättigheten avslutades. Kuriosa i sammanhanget: Då vi stod och tittade på denna ringde en kusin till min mor och frågade var hans mormors gravsten tagit vägen från Hjo kyrkogård. Visade sig att kyrkogårdsförvaltningen inte skrivit och frågat den delen av släkten om gravrätten. Jag och syster svarade "inte intresserade", men uppenbarligen fanns intresse att bevara på annat håll. Nåväl de skulle återställa, bara jag gav mitt medgivande om överföring på kusinen istället.
 
Mera vackra blommor hos svägerskan....
 
På hemväg passerade vi rondellen i Döderhult, där är det ständigt bröllop.
 
Kontorshunden "fick jaga resterna" i gourmet-portions-förpackningen. 
 
 

Lite foton.......

....att "avsluta" Gotlandsresan med.
 
Den klassiska rosbilden från Fiskargränd i Visby.....
 
....och Gotlandsvyer på hotellrummet.
 
Efter badet lite melon-relax.
 
"Bäbishäng" kollegor emellan på poolkanten, medan Ia roar morfar.
 
Rundturen runt ringmuren startar.....
 
...och fortsätter i skymningen....
 
....lite närbild...
 
...och en annan vinkel.
 
Slutligen en port på andra sidan.

Barn- och barnbarnshäng......

....är det som gäller idag. Under natten passerade ett regnväder och det var t.o.m. strömlöst en stund, men hörde ingen åska. Frukost i arla morgonstund på nyavtorkade uteplatsmöbler vid poolen, klockan var inte mer än åtta lite drygt.
Vi mötte upp vid färjan (alldeles utanför vårt hotell) igår kväll och följde med till Snäck där de ska bo en vecka. Där i huset (byggt i etage mot kalkklipporna) var det väldigt svalt och skönt inne i "loftgången". Här stannar jag och ställer upp en säng för natten sa jag på skoj (men det var så svalt och skönt där mot klippan).
Satt istället i en IKEA-"gungstol" med "Ibbe" i knä't en lång stund innan han förstod att det inte blev nå't av, att suga på sina fingrar. Så han fick återbördas till mamma. Storasyster Ia ville inte gå och lägga sig och hon vann över pappa. Så de kom ut från sängen igen och fikade banankaka tillsammans med oss.
Sen tog maken en promenad utmed havet "hem" till hotellet, medan jag åkte till affären för att köpa solhatt till lilla storasyster och en kvällsmacka var till oss. 
Efter frukosten via affären för inköp av blåbärs-tårta, för "pappa Blåbär" har precis fyllt år så vi skulle fira lite. Stora delar av dagen har jag suttit och gungat "Ibbe" liggande i knät, men också "sällskapssovit" i fåtöljen med storasyster i soffan medan några var på taket och badade och resterande i affären och handlade mat.
Häng hela dagen alltså, med sill, jordgubbar, tårta och korv nu till kvällsmat.
Imorron är det upp i ottan igen och åka båt, tillbaka till fastlandet.
 
Här kommer ett skepp som är lastat......
 
...och här ska dom bo en vecka.
 
Utsikt från sängen i morse....
 
Nu har vi handlat....
 
....gott med fika.
 
....instämmer!
 
Klappa brorsan lite.....
 
Utsikt över havet.
 
Ja tack!
 
....och till sist "badmästarna".
 
 
 
 
 

Gotland igen.......

.....dag två, efter sköna sängar att sova i, blev det frukost strax efter åtta. Redan varmt på morgonen, så vi satt ute. Men där fick man passa sig så inte kajorna smakade om man gick in igen utan att någon satt kvar som fågelskrämma.
Vi kom sen iväg på en biltur, åkte söderut mot Klintehamn, passerade ett naturreservat (Ekstakusten) utmed vattnet. Där fanns utsikt över Karlsöarna, fåglar som häckade i skyddsområde och Gutefår i vägrenen.
Fortsatte sen mot östra sidan och Ljugarn, där hittade vi ett annat reservat Folshammar, med raukar som vi spatserade runt i en stund. Det var lite svalare vid östkusten, bara ca 24-25 grader mot västsidans 29-30.
Mat hittade vi på en pizzeria i Roma kloster, mitt emot Gotland Whiskey-fabriken.
Maken hade inte fått med sig badbyxor (trots att jag påminde) och det ångrade han, så vi fick stanna vid ICA Maxi och inhandla ett par, samt en t-shirt då han igår "blev en kort på den fronten" som bekant.
Åter hem för rum-häng för att ladda batterierna. Det är jobbig väderlek......
Snart kommer också båten från Nynäshamn, med en bil full av barnbarn och föräldrar.
Tills dess kollar jag fotboll, Schweiz-Polen.....
 
Ett välfyllt, färggrant dike.....
 
Gotlands-russ??
 
Infarten till Klintehamn, tror jag det var.
 
Stora Karlsö.....
 
Lugnt i Djupvik-hamnen....
 
Vi fick väja för en last gutefår.....
 
Det växer till och med på raukar....
 
....och här raukade det stå en gubbe ivägen.
 
 
 
 

Gotland......

......har vi hamnat på nu. Vi åkte hemifrån vid sex, för internet och GPS hade sagt att det skulle ta över fyra timmar till Oskarshamn. Men trots att vi stannade på en rastplats och åt medhavd frukost, tog det inte mer än tre och en halv. Maken hade för dagen klätt sig i en skinande vit tenniströja midsommarafton till ära, men den överlevde inte frukosten. Först spillde han kaffe och sen vid försök att ta bort fläcken, ökade han på istället med senap från smörgåsen. Medan jag var på toa hade han förpassat den söliga tröjan till bagageutrymmet i bilen och hittat fram en ny i mörk färg.
Vi tog en andra frukostfika på båten och satt sen i våra vilstolar och slumrade lite resten av tiden, efter att ha varit ute på däck och tittat på Öland.
Hotellet vi bor på kunde inte ligga närmare färjeterminalen än det gör. Bara en sväng i rondellen och nästa avfart.
Rummet är bra och sängarna sköna. Men vi var allt väldigt hungriga efter middag då klockan hunnit bli nästan tre.
Vi gick in mot Visby centrum och hittade ett ställe där vi fick helt ok mat. Nja fick och fick.....men det kostade iallafall inte skjortan.
Därefter fortsatte vi innanför ringmuren, upp till Stora torget, gick runt en stund och hittade ett litet hus mellan ruinerna Drotten och S:t Lars där det var fik. Kaffe, glass respektive morotskaka blev menyn.
Nästa anhalt turistfällan Fiskargränd för att ta kort på ros-idyllen.
Nu hade även solen hittat fram ur molnen och det var kvavt och varmt. Jag svettades som en gris och högröd i ansiktet, samt med dunkande huvud "kollapsade" jag i sängen. Vet knappt hur jag kom dit sista biten.
Först efter en timma helt utslagen, har jag nu börjat repa mig lite......
Såpass att jag orkar ljuga lite iallafall.
 
Här kommer farkosten, ska bara backa intill kajen nu sen får vi köra på.
 
Småfåglarna väntar också på färjan.....
 
Då är vi på väg....
 
.....och snart är vi tillfälliga gotlänningar.
 
God mat har dom iallafall.....
 
Lite rundvandring i Visby....
 
.......vackra blommor och pittoreska hus.....
 
.....valv...
 
.......torget och domkyrkan....
 
.....vårt fikahus.....
 
Fiskargränd, min vinkling......
 
....och slutligen Almedalen.

De sista skälvande timmarna......

....återstår bara av denna arbetsdag. Eller egentligen så är den redan slut, men då kundtjänst måste vara bemannad hela dagarna (även dag före helgdag) blir det lite över att ta ut en annan dag istället.
Och så lyser väl solen igen då, när man sitter inomhus och inget kan göra åt det....
Alldeles strax, (innan min egen lunch) ska jag hämta lite gott till "grabbarna" som jobbar även imorgon, när kontorspersonalen är ledig.
Då var uppdraget utfört och kylskåpet laddat med räkmackor, sen finns det glasstrutar i frysen till efterrätt. Man kan ju hoppas att de uppskattar gesten......
Och midsommarafton blir det ingen sovmorron om någon nu trodde det. Nä för då måste vi upp före tuppen och ta oss till Gotlandsfärjans avgång under förmiddagen (visserligen självförvållat, men ändå). Ska det nu äntligen bli ett besök på Sveriges största ö? Premiär för både mig och maken faktiskt, men flera av barnbarnen har redan varit där och påbörjar sin andra vistelse  i helgen. Ska bli kul att träffa hela skaran den här gången.
Vi får se om det blir någon uppdatering imorron kväll.......
 
Vi delade en kebabpizza igår kväll......den försvann fort.
 
Vådan av att ha kaffemuggen för nära pennstället......
 
Dekorationer i svängdörren på Tibros Galleria......
 
......och här lite till.
 
Jag la ett meddelande på köksbordet.....
 
......och detta var vad de hittade.
 
 

Vackert väder........

.....vaknade man i alla fall till idag. Nu är frågan: Kommer detta att hålla i sig tills man är lite ledig över midsommarhelgen?  Ja det visar sig ju, men sittande inne på kontoret, tittande ut på det vackra vädret ger ändå en viss önskan om att bara kunna sitta ute och njuta av sommarväder då det är som bäst.
Det vill säga lagom varmt och soligt.....
Idag är det sen åter dags att fixa till frisyren, klippa "sommarlängd på barret". Nu är det inte någon skillnad mot vinterfrisyren för min del, då jag sen dryga trettio år kör samma stuk ......och året om. 
För övrigt har dagen mest bestått i att tala om för folk som ringer, att vi visst kör soptömning på midsommarafton.
Sen har också de där telefon-kufarna från "utomlands" som vill prata om att det är något fel på datorn, även hittat fram till företag tydligen. Men dom pratade jag inte med så länge.......
Strax dags för en inköpstripp till centrum, innan jag tar mig an Ingas biffar till lunch.
Lagom tills jag slutade jobbet och skulle ta den korta promenaden till frisörsalongen började det regna såklart. Inte mycket, så särskilt våt blev jag väl inte, men så typiskt att hela himlen nu är igenmulen.
Maken har haft en trädgårds- och fönsterdag, så nu ser vi bra ut både han och jag.
Och vi får väl ladda inför ödesmatchen nu då då.......
 
Då kan man åter se igen om det kommer nån bil nere i backen......
 
Lite hann maskinen få tuggat innan regnet tilltog. 
 
 
 

Vad har denna....

....tisdag att bjuda på då tro?
Maken kravlade ur sängen innan jag åkte till jobbet, vilket inte hör till vanligheterna. Han upplyste mig om att det visst var fotboll idag igen och då menade han givetvis Fagersanna IF.
Naturligtvis vet jag att det är fotboll, ikväll spelar Spanien match i EM och dom är alltid värda att titta på. Att sen lokalfotbollen fortsätter i sina serier (trots elit-utbudet) har jag mindre kontroll på, men där är maken ovanligt väl uppdaterad istället. I alla fall om det gäller Fagersannas matcher. 
Vad har annars passerat på jobbet idag då? Ja lite av varje av de dagliga rutinerna, utan någon större utskällning (före lunch i alla fall). Lite förberedande både personalplanering för slutet av veckan och  "personalvård"  förankrad på huvudkontoret (chefen är ju på semester) är fixad. 
Ett paket från inropade auktioner (två servisdelar) finns att hämta på Pressbyrån nu på rasten. Ska bli spännande att få lite mer "Country Cottage"-porslin. I min värld kan man inte få för mycket av just den serien.
Men ett litet dilemma uppstår ju varje gång man utökar "befolkningen" i köksskåpen: Vad ska man kunna avstå ifrån istället, för att bereda plats åt favorit-favoriten? Kanske kan tränga ihop det lite till, i väntan på mognaden av dessa svåra beslut....... om avyttring.
Ska inte bara titta till second hand på hemvägen, utan stanna på en kopp kaffe hos kompisen också. Det är en hel månad sen vi sågs sist, usch vad tiden går fort.
.....och så kom det en massa regn också, vem har beställt det?
Var visst bara en skur och övergående. Har varit och fikat hos kompisen och tjatat nån timma, innan jag nu återvänt till det tomma hemmet. En inköpt paj blev kvällsmat och solen skiner igen.......
Inga fynd från second hand att rapportera.
Färdig för tevehäng och väntan på Spanien-matchen, visst spelar Tyskland just nu, men undviker gärna att se det laget, då min absoluta icke-favorit Schweinsteiger, kan vara med och spela.
 
"Järnvägs"-undergångens vackra blomarrangemang är på plats sen någon vecka tillbaka....
 
....och här är mina nya porslins-"vänner".
 
Slutligen kvällsmaten..... 
 
 
 
 
 
 

Intervju och flera födelsedagar .........

......är det idag. Minst tre av mina bekanta fyller år och alla har fått gratulationer via Facebook tidigt i morse.
Två av dom ska jag fira lite mer längre fram i veckan, när tillfälle ges.....
Välkomstkommitté på jobbet var idag en strandskata, som gick och plockade på gräsmattan. Undrar om hen hittade något "smaskens".
Det var "telefonterror" direkt idag och då är det väl också typiskt att både datasystem och IP-telefoni tog frukostpaus. Visserligen bara ca 5-10 minuter men tillräckligt för att det skulle vara mycket störande, i en redan kaosartad start på arbetsdagen.
Två väldigt otrevliga samtal hann jag dock få innan telefonen tog "ledigt", kanske var just därför som den lade ner för att slippa höra fler svordomar på en stund.
Ett litet tips till presumtiva missnöjda kunder som ska ringa nån Kundtjänst nånstans: Man kommer mycket längre med en trevlig ton, hur irriterad man än må vara. Svordomar och råskällande förbättrar inte chanserna att få sitt ärende hanterat "med förtur", snarare tvärtom.
Visst vi behandlar alla klagomål och synpunkter på ett korrekt sätt, men "to go the extra mile" för någon som är otrevlig.....glöm det.
Nu blir det restlåda till lunch och efter avslutad dag ska jag på intervju, angående mitt deltagande i det ideella projektet "Kulturvän".
Ja vi får väl se vad de kommer fram till angående projektet, vilka slutsatser de drar och hur det arbetas vidare. För det finns potencial och flera infallsvinklar att prova när det gäller integrering/kulturutbyte och att skapa nya vänner över nationalitetsgränserna. Vad mig/oss anbelangar så har det hittills fungerat bra......
Maken hade "övergivit" huset då jag kom hem, bara en lapp att han var ute på golfrunda med grabbarna (modell mini-golf pratar vi då). Inga har gjort köttfärssås och några biffar, så då får väl jag "bre' mina smörgåser själver" till imorron dådå.
Och ikväll spelar visst England igen i EM.....
 
Gomorron.....
 
"Fruktstund" vankas lite längre fram på dagen......
 
Nästan vid postlådorna, i en än mer vildvuxen grannträdgård (än vår).
 
 
 
 

Bättre sent än aldrig......

......får man väl försvara sig med, då det först idag blev av att ta itu med och bekanta sig med "fönsterputsen" som vi fick i julklapp. Jodå, det är nog "bra skit". Efter att ha laddat apparaten och slutligen fått ihop alla delar, blev det testkörning på två av vardagsrumsfönstrena och det vart väl godkänt för att vara premiär-körning.
Nu får maken (som för övrigt var med på "övningskörningen") ta över och fixa något eller några fönster varje dag framöver tills de tar slut.....
Innan jag kom såpass långt in på dagen, bjöd Inga in till frukostbordet. Man måste grunda ordentligt om det ska städas. Har motionerat dammsugaren ute i glashuset också, medan fru And låg i gräset och tittade på.
Altanen städade maken av, efter hennes visitkort från gårdagen. Men snabbt var hon där och "bättrade på" den rena ytan, så även jag fick nyttja trädgårdsslangen, efter att ha bytt "blöja" på dammsugaren.
Till middag har vi ätit marinerade ugnsgrillade kycklingfiléer och nu finns det gott om rester till åtminstone två matlådor att starta veckan med.
Maken drog på bortamatch med U-laget, kaffebryggaren ropar: "Färdig"! och jag är nog mogen för tevefåtöljen en stund med en kopp i handen.
Sen är det bara att se fram emot måndag och en hel "orörd" arbetsvecka. Nja där ljög jag allt lite, eftersom det är ledigt på midsommarafton/fredag. Inte illa, sen har jag sommarens enda, (än sålänge) inplanerade semesterdag på måndag, att toppa helgen med........
Sonen har dock hela veckan ledigt och pensionären.....ska vi inte prata om.
 
Inga bjöd till bords.......
 
På spaning i tallen, efter brödbitar får man förmoda......
 
Juste......har Ni städat toaletten, då ska jag passa gå....
 
Jodå, det stämmer som bonusdottern sa: Är bra grejer......God Jul!
 
Nej trädgården är inte direkt välansad, men det finns en och annan trevlig vrå mycket tack vare det!
 
En gul vallmo som självsått sig där vid gräslöken, får besök av en humla.
 
 
 
 
 
 
 

Bilbyte......

....med en väääääldigt trött och sömnig son gjordes under förmiddagen. Han hade lånat vår lilla bil igen för en tur till Stockholm och nån musik-konsert på torsdagen.
Sen hittade jag några småsaker på second hand, handlade lite grillningsmaterial och nu har Inga fått igång grillmästaren därute på altanen. Detta medan hon fixar alla tillbehören.
De ugns-grillade rotsakerna är nästan klara, nu väntar vi bara på spetten och majskolvarna.
Därefter ska jag kolla in matchen Irland-Belgien, för att se om de spelar en rolig fotboll och göra min bedömning över om Sverige har en sportslig i sista omgången mot just Belgien. Jag tvivlar.......
Lika bra att låta tvättmaskinen jobba medan jag kollar fotboll. Ja kolla och kolla.....det blev visst en liten powernap mitt i och vips ledde Belgien med 2-0. Hur gick det till? Men deras tredje målet såg jag allt......
Lotto-dragningen, en färdig tvättmaskin, tillika en sådan diskmaskin, samt Mr. Selfridge på teve att se fram emot resten av denna lördag.
Kanske, kanske testar jag vår julklapp fönsterputsen också lite, men bara om andan faller på.....
 
Min frukost, ho' ä' allt bra snäller iallafall..... Inga.
 
Grillmästar'n på plats.....
 
Rotsakerna klara......
 
Då hugger vi in.
 
......och så kom det en liten regnskur.
 
 
 
 
 
 

Eldsvåda......och match.....

....för Sverige, men den börjar ju så tidigt att ingen vanlig arbetande person hinner se den. Om man ska vara lite elak i sammanhanget, så kanske det inte är någon förlust.
För förlust är det stor chans att det blir och då deppar "hela landet" ihop. Men bara att inse fakta: Vi har inte något konkurrenskraftigt senior-landslag på herrsidan i fotboll för tillfället, "vi" är inte bättre......
Så allt annat än en förlust mot tråkiga (enligt mig) Italien, vore en skräll. Men det kanske kommer ljusare tider med de unga grabbarna som tog EM-guld förra året så småningom.
Ja jag sticker ut hakan, men ska vara den första som tar tillbaka kritiken om det blir ett positivt resultat.
Då jag kom åter till jobbet var det eldsvåda vid entrén, i fimplådan. Det rök väldigt och jag fick snabbt göra chefen uppmärksam på "katastrofen". Han bände upp boxlåset med våld och släckte sedan med flera kaffekoppar vatten. Det har luktat rök sen dess.......
Från det ena till det andra.....än finns det hopp för gamla tanter enligt doktorn, men en hel del skavanker att ta hand om och "allmänt underhåll" krävs framöver. Inget livshotande sa han med glimten i ögat, men renoveringsområdena ska behandlas och tas itu med och en hel del prover fick jag lämna för återbesök om några veckor. Jo för allting gick inte att ta tag i på en gång......
Bara att kämpa vidare med diverse egenbehandlingar både här och där med andra ord och beställa ny tid. 
Maken skulle på fotboll han också, men på en lite lägre nivå än den de visar på teve just nu. Bortamatch var det visst.
Chefen går på en veckas semester och är väldigt nöjd över att SAS-strejken slutade i tid.
Och vad var det jag sa om matchen nu då? Visst Sverige var inte lika patetiska som mot Irland, men stryk fick dom och i stort sett inget framåt....håhåjaja!
Nu blir det snart "vållullal" för min del, hittade två i frysen som jag festar på då maken drar åt Götene om en stund.
 
Ibbe skickade en liten hälsning och tack......

Ett litet avbrott........

...... i all fotboll (för mig iallafall) med VM-kval i handboll var det på onsdagskvällen. Det gick ju bra, seger i söndags hemma och oavgjort i Bosnien igår. Innebär alltså att Sveriges herrar är klara för VM-spel i Frankrike i januari nästa år.
Förresten när man tänker på det, varför ska allting spelas i Frankrike? Har inget emot det landet, men det finns ju så många andra att välja på.....
Idag är kontorshunden "åter i tjänst" efter några dagars ledigt då chefen varit på tjänsteresor. Så idag har vi "delat" frukostmacka igen. Lunchen är mera tveksamt, då även hunden ska följa med på nästa tur chefen ska göra i området. Men idag får i alla fall jag fiskbullar i hummersås......
Hann att se det sista på Englands match mot Wales (då talar vi fotboll igen såklart) som startade redan kl.15.00. Men den bästa biten sparade de till sist, engelsmännen. Vinnarmålet kom i övertidsminuterna och (givetvis!) från en Liverpool-fot. Jävig? jag? inte det minsta........håller man på bästa laget så gör man (hahahaa).
Har fixat inslagning av presenter sen jag kom hem, ska levereras inom den närmaste framtiden....
Imorron får vi se om det finns några "renoveringsmöjligheter" av gammal tant, ska på läkarbesök och klaga över diverse krämpor.....
Och vad hittar Inga på för god lunchlåda då tro?
 
Kvällsmat: Smör, bröd, ost och sill, med vatten därtill.
 
Törstig då jag shoppade igår, men finns lite kvar, passar bra typ nu.....
 
 
 
 

Bevattningsdag.......

.....som sköter sig själv, lysande. Egentligen behövs ju bara en sån dag lite då och då, men det var väl aviserat i prognosen att det skulle hålla på ett tag. Visserligen blandat med uppehåll om man har tur, men det återstår att se.
Apropå tur.....återigen lottodragningsdag.
Inte lika mycket tur för sopbilen som skulle tömma därhemma idag, dom fick åka till verkstad tidigt på förmiddagen.
Blir nog en låååång dag för dom.
Sen var det väl en sån där dag idag också, med  "struliga, udda" ärenden och virriga farbröder "på uppdrag".
Men det ordnar sig nog......
Och Lunchrasten den tog slut, nästan innan den hann börja .....
 Har i alla fall slutat att regna nu mitt på dagen, men risk för mer nederbörd är överhängande.
Åkte en sväng till Hjo efter jobbet för att kanske få tag i billiga väggamplar och strimlad mandel, men båda "uppdragen" sket sig. Blev bara lite kryddor, godis och kalsonger till maken.
Idag släpptes spelprogrammet för Premier League i England och då vi ska åka med äldsta barnbarnet och titta på en Tottenham-match är det dags att börja kolla. Liverpool spelar borta mot just Tottenham den 27 augusti, men verkar bli i dyraste laget. Får fortsätta kolla.....
Inga biljetter släppta än iallafall.
 
Får hälla upp lite och invänta handbollen på femman om en dryg timma. 
 

"Återhämtningstisdag"........

.....eller vad man ska kalla det. Hade några högar liggande sen gårdagen som bildade välkomstkommitté i morse. Men än så länge har det inte ringt lika mycket som under måndagen. Inte heller så mycket udda saker som igår, utan mer "straight forward" vanliga spörsmål och rutinändringar.
Dock ska de svaras på och göras, så fullt upp ändå men ingen stress......
Nu har jag också äntligen varit och köpt glödlampor, samt lite annat till jobbet. Så att man kan stänga dörren om sig igen på toaletterna och fixat mera kaffe. Då dök äntligen fastighetsskötaren upp med glödlampor, bara en timma efter att jag hade köpt och installerat. (Fel-anmälde i torsdags.... man kan inte säga att det går särskilt fort för en del.)
Men nu finns det reservlampor till nästa gång det händer.....
Second Hand väntar sig ett besök av mig vid hemfärden, det är jag alldeles väldigt säker på, så det får det bli.
Men ingenting fanns som ville följa med hem till Fagersanna idag.
Däremot har vi nu ikväll haft besök av en Teliaförsäljare, som vi har diskuterat fiberinstallation med. Nu gäller det att minst 40 procent tecknar intresse för det erbjudande vi fått i brev, för att det äntligen ska bli bättre fart på nätet. Så kom igen nu Fagersannabor!! nappa på erbjudandet för det verkar bli hyfsade kostnader i det stora hela om man kan samla både TV, telefon och obegränsad surf på en räkning. Detta istället för den "pyttipanna" med räkningar från flera håll som nu ska hanteras. Iallafall i detta hushåll......
Hursomhelst vi har bestämt oss, för som maken sa: "Jag vill ha fiber så jag kan använda det, innan jag blir gaggig".
Nu blir det teve-häng.........
 
Första grytan färskpotatis för iår......
 
....var bara tvungen att smaka till kvällsmat.
 
 
 
 

Måndagen som försvann......

...... i ett hav av telefonsamtal, mail och många ändringar.
Hade inte kommit hyfsat ikapp förrän bara en timma återstod av dagen. Riktig röra var det ett tag, då man knappt hann anteckna ett ärende på lapp förrän nästa ringde. Än mindre ta sig an det ibland motsträviga datasystemet och uppdatera dessa lappar.
Då är det väldigt lätt att glömma något moment......
Apropå att få något gjort: Jag anmälde ju i torsdags att lyset gått på toaletten, än har de inte varit här och fixat det.
Fick därför använda en av "grabbarnas toa" idag då jag inte var ensam på kontoret längre och öppen dörr inte kändes ok. Där var en av de två även den helt utan ljus.
Chefen skulle åka och handla men hade glömt körkortet, då går det inte om vi ska ha det på faktura. Så inga glödlampor idag heller.
Jag får ta kort lunch imorron och fixa det som saknas, men då är jag åter ensam på kontoret, så inte lika akut (hahahaaa).
Och så laddade vi inför Sveriges öppningsmatch i fotbolls-EM med måndagsmistlur. Den signal som inte testades första måndagen denna månad på grund av nationaldagen, kan man förmoda.
Nu får vi se om det hjälpte och hoppas på annat än tråkspel.......
Sen hoppas jag på en lite mera sansad arbetsbörda imorron.
 
"Ibbe" laddar på sitt sätt......... (nedärvt från mor)
 
Små nykomlingar har sim-övningar......
 
....här några fler.
 
Då kör vi........Heja Sverige!
 
 
 

Solig söndag.......

.....att ta vara på innan arbetsveckan startar igen imorron. Sov väl lite länge kanske, men har iallafall hunnit äta frukost på förstukvisten i solskenet. Sen har jag även fått "ynnesten" att städa bort Fru Ands visitkort till tack för brödbitarna, från igår kväll.
Hann också ta en tur ut till Sörgårdens "Nött, nytt och fika" för det var evigheter sedan jag var där senast. Hade lite tillgodo kvar från då jag hade inlämnade alster hos henne och det handlade jag för idag, plus lite till.
Köpte en kryddkvarn med ramslökssalt, för den verkade spännande. Kommer ihåg då vi i Skara för flera år sedan (på en hälsomässa) smakade på ramslöksoppa som var väldigt god. Får prova med "sopptillverkning" framöver, även på tomatsallader var det "mumma" sa affärsinnehavarinnan.
Söndagsmiddagen är också överstökad, Inga förberedde igår, bara att koka ris och lägga in gurka kvar åt mig. Strax drar maken på bortamatch med U-laget till Korsberga. Själv får jag väl nöja mig med EM-fotboll......på teve.
Symötets Joker-rad är tydligen en bra kombo av siffror, för nu blev det 80 spänn, igen igår.
Det firade jag med ett glas vin till Englands premiärmatch i EM och det gick ju så bra....ända tills tilläggsminuterna. Då lyckades ryssarna peta in en boll till oavgjort och så var den glädjen bara halv. Men de förlorade ju inte iallafall......
Kaffe i trädgården kanske i väntan på match, med en glass därtill.
 
Förevigade "skådespelet" över sjön vid fyratiden imorse, då jag var uppe tillfälligt.
 
Precis anlänt till den lantliga idyllen......
 
....där man både kan fika.....
 
......och shoppa, det mesta.
 
Var ju tvungen att testa med detsamma.
 
Söndagsmiddag: Fläskfilégryta, recept: man tager vad man haver........ 
 
 
 
 
 

Änglarna i Ängelsberg......

......har vi nu träffat. Dom var med mor och far på utflykt/underhållsresa till fritidsbostaden som ligger i ovan nämnda ort. 
Direkt avfärd halv två efter att jag kommit hem från jobbet. Maken hade packat den andra bilen med diverse prylar, han via sms hela morronen hade fått begäran om att få låna/"bli ve'" om vi hade så det räckte.
Han upplevde sin förmiddag lite stressig sa han......
Jag satt och halvslumrade från och till på uppvägen, vid ungefär halv fem hade vi nått slutdestination och för min del var det premiärvisning av både bäbis och fritidsbostad.
Hade varsitt paket till Storasyster och Lillebror, vilka den förstnämnda öppnade för bådas räkning. Själv tog hon på sig klänningen med Bamsefigurer, medan Lillebror fick sin body lagd på magen, medan han sov vidare.
Morfar hade ju födelsedag, så det var inköpt 2x tårta, samt champagne.
Där och då fick vi ta beslut om vem som skulle köra hem och eftersom det var hans födelsedag fick han väl skåla då....
Lillebror vaknade till korta stunder, men gjorde inget väsen av sig alls, fadern såg sig nödgad att ta sig an röjsågen vi haft med, så det blev gjort det som skulle göras innan vi åkte hem igen.
Det blev några timmars "häng", husesyn och berättelse om hur de tänker tackla göromålen för att få huset och trädgården som de vill ha det. Finns lite att göra....definitivt, men de verkar ha både idéer och entusiasm (än så länge iallafall), så lycka till. 
Påbörjade hemfärden vid åtta, stannade i Örebro för kvällsmat. Fick tyvärr bli nödproviant på MacDonald´s, då vi inte orkade åka runt och leta såpass sent (runt 21.30)
Väldigt trött chaufför som höll på att somna, men klarade hela sträckan med ett "nödrop", ramlade isäng vid halv ett.
Har idag hunnit med en shoppingrunda gällande mat och prylar, ska nu chilla tills fotbollen Ryssland-England startar klockan åtta. 
 
Makens paket innehöll "smoothie-bok" och en finskjorta från Spanien.
 
Snart är vi framme......
 
....och där var han, släktens nykomling.
 
Så var det dags för födelsdagsfika.....
 
"Babyfika".....
 
....blöjbyte.....
 
.....och syskon-mys hos mamma.....
 
....alltmedan pappa slet som ett djur ute.
 
Sen en bild på mormor med barnbarnen (tagen på fel håll går inte att redigera sorry).....
 
....och till sist säger "Ibbe": Grattis morfar!
 
 

Pensionären fyller år......

 
 
.....idag. Nej jag väckte honom inte med kaffe på sängen klockan halv sju, utan smög iväg till jobbet som vanligt.
Däremot ställde jag några paket på köksbordet för honom att hitta då han vaknar av egen kraft, frampå förmiddagen kan man förmoda.
Nu några timmar på jobbet fram till lunch, för att sedan dra norröver tillsammans med födelsedags-"barnet" och hälsa på riktiga barn. Nyblivna storasyster och hennes lillebror, vilken har hunnit fylla hela två veckor vid det här laget. De större bröderna är hos sin pappa denna veckan, så dom får vi vänta på att träffa tills vi ska till Gotland. 
Mer rapporter följer imorron.......
 
Premiär"visning" för mormor framåt eftermiddagen......
 
....och så kör vi en tårta till jubilaren.

Lottovinst.......

....för symötets räkning blev det igår. Som vanligt saknades det en massa nollor och stannade vid 19 riksdaler.
Men det var säkert en och annan som lockades att klicka på länken, för att läsa inlägget på grund av rubriken!
Man får vara glad för det lilla.....
Nu återstår att se om det blir något ledigt under fredagen, än har jag inte fått några besked och kan därför inte ta något beslut om det blir resa till Fagersta-trakten.
Ja en liten stund av dagen gick det att få ledigt, inte helt idealiskt, men vi kan ändå åka iväg och få några timmar med dom små....och stora.
Nu ska jag förbereda lite inför resan så det bara är att gasa, då jag kommer från jobbet imorron.
Där är det för övrigt "mörkt och dystert" (på toaletten) för glödlampan small i förmiddags vid första besöket. Men då jag för närvarande är fullständigt allena på kontoret, går det ju att sitta med dörren öppen. 
Så man ser vad man håller på med.......
Ringde vaktmästaren som trodde han skulle hinna dit med en lampa till mig, men inte har det varit någon på besök inte....
Som sagt lite att fixa, innan fåtöljhäng före sängdax.
 
Solen gick ner igår också......
 
Vindruvorna växer och frodas.....
 
Mellanlandning på grannens teve-antenn. Som för övrigt används som "bajspinne" ovanför våra plattor vid "gäststugan"......
 
 
 
 
 
 

Nu får det bli ordning.....

....på Inga. Har varit och inhandlat lite råvaror och nu måste hon komma igång med matlagning igen...på riktigt. Sen behöver det städas hemmavid och tas hand om tvätten.
Inte direkt vad man känner för att trappa upp med efter åtta timmars arbetsdag och upp med tuppen. Har jag tur är det påbörjat och kanske avslutat delar av göromålen, men oddsen är väl ganska små misstänker jag.
Men man kan aldrig veta....plötsligt så händer det.....
Mulen morgon har nu sakta men säkert övergått i lite sol och de flesta molnen har farit nån annanstans.
Jo det var det där med Triss och Lotto......det vanligaste scenariot brukar ju vara att ingenting händer.
Likheter finns även på andra områden......
Men imorron får jag makaroner och köttfärssås i matlådan och utsikterna är goda att det blir fler såna portioner framöver, eftersom maken ska luncha med gamla postgubbar i Hjo imorron.
Städningen är påbörjad men skall avslutas av äkta hälften, för så är ordern lagd.
Väckte frågan om möjligheten av ledigt eller del-ledigt på fredag och får väl ett svar under morgondagen. Därefter får det tas ytterligare beslut om resa, eller inte resa för "inspektion" av nya barnbarnet. De skulle till fritidshuset över fredagen nämligen, men återvänder hem redan på lördag.
Går det i lås så blir det som att åka Ullared t.o.r. och det klarar man ju på en dag.......
Apropå Lotto, snart dragning igen och hoppet lever man väl fortfarande på. Idag i en halvtimma till.....
 
Växer så det knakar, gör åtminstone rabarberna och gräslöken......
 
.....och kanske blir det nån jordgubbe så småningom.
 
Borta vid busshållplatsen är det lite mera vildvuxet. Men kan också vara fint, här nyponrosor och flera färger av lupiner.
 
 
 
 

Inte bara arbetsdag.....

.....det var ju dags för symötes-möte också, kom jag på när jag skrev dagens datum på ett jobb-papper.
Så det blir att åka till Skövde efter avslutat jobb. Några affärer kanske också hinns med att kolla till......
Och sen är det ju tisdag med second hand-öppet här i Tibro, artar sig till att bli en riktig "roadtrip" efter jobbet idag.
Nu väntar en gourmetportion i micron till lunch, för att Inga hade ledigt igår kväll. Orkade inte ta vara på grill-resterna, maken har därför obegränsat med mat idag.
Vi får se om det blir några rester kvar av resterna till mig imorron, annars finns ytterligare nödproviant på lut i frysen här i köket. Men då är det den sista......så får det bli.
Hemkommen strax innan sängdax och har stora kassar med från sta'n. Att man alltid ska springa på en massa fynd.....
Var tvungen att avbryta flaneringen i affärerna och åka till symötet lite för tidigt, blev alldeles för dyrt annars.
Men hittade bland annat två nya täcken, som jag hoppas blir bra, annars femårs garanti.....
Trevlig samvaro och god mat blev vi bjudna på och nästa gång är det min tur att kalla till möte, i slutet på augusti löd ordern.
"Katastrof" ingen tevetidning köpt, nu kanske dom är slut i affären imorron........
 
Vilken tur att jag hade gott om tid......
 
Stannade vid postlådan. Grannens trädgård var invaderad av fisktärnor, kan undra vad dom "odlar" som lockar?
 
 

Nationaldag i Fagersanna......

......med fint väder, nästan vindstilla och många flaggor som vajar lite lätt. Loppisen är extra öppen idag och kanske går jag ner en sväng lite senare.
Men även om jag är ledig från jobbet är det lika bra att låta tvättmaskinen arbeta lite, finns en del högar som hopat sig.
Startade dock dagen med frukost på verandan, där man kunde iaktta svalor som hade flygövningar, kanadagäss-möte i sjön och höra skränet från måsarnas häckningsplats i Strandstadshamnen. En och annan skata (fågelvarianten) var också synlig och, några fagersannabor promenerade på gångvägen nedanför, men ännu inga änder, inte en enda. De har kanske sovmorron idag.
Jodå de vaknade så småningom och i ett obevakat ögonblick lämnade fru And ett rejält visitkort, som maken nu åter har spolat bort.
Tog en tripp ner till den extraöppna loppisen, hittade inga prylar idag, men väl en gigantisk bit smörgåstårta. Denna blev lunch till både maken och mig, intagen på veranda i sol. Ikväll åt vi grillmiddag på samma ställe, med ett glas vitt för min del, medan grillmästaren föredrog en öl.
Nu är han ute och promenerar, men jag ska kolla husletande på teve och sticka lite. Har precis börjat på framstycket till min (förhoppningsvis) nya tröja, efter att tidigare idag avslutat bakstycket.
And tomorrow....back to work......
 
Nationaldagen startade i bästa stil......
 
"Gås-möte" på sjön.
 
Undrar vad som händer på "Måsudden", låter gör det iallafall.......
 
Gemensam lunch.
 
Grillmeny med utsikt.....och vin.
 
Lite fläktade det ändå.......dagen till ära.
  

Kulturell tipspromenad......

......på Ånaplan i Tibro, stod på agendan för dagen. Tillsammans med våra kulturvänner skulle vi gå promenaden och med förenade krafter och olika kulturbakgrund kunna svara på frågorna.
Lite teknikstrul med telefoner gjorde att det tog ett tag innan vi träffade på varandra och bara en av de två kunde gå. Men maken, jag och fru "Kulturvän" gick en liten lagom lång tipsfrågepromenad utmed "åna" och kunde sen lämna in hyfsat många rätta svar (tror vi iallafall).
Bara att vänta på vinsten nu då.......
Flera andra bekanta sprang man på och bytte lite ord med här och var, för att sen avsluta med en kopp kaffe på Inredia. Maken behövde hem till pyttipannan innan han fortsatte med bortamatch i fotboll (som vanligt som coach)
Nu är alltså alla grillrester slut och hela eftermiddagen har jag för egen del att göra vad jag vill av.
Blir nog en kopp kaffe med glass på verandan strax.......
....och ytterligare en ledig dag imorron: Nationaldagen!
 
Vägdikena är såhär års fulla av lupiner......
 
Här har vi anlänt till samlingsplatsen Ånaplan.
 
En vacker och kraftig stubbe hade lämnats kvar strax intill scenen. Därbakom på andra sidan ån, riksvägen.
 
"Traktorutställning", modellerna mindre och race pågång lite senare.....
 
Konstverket "Stolarna" passerade vi och i bakgrunden nya bron på 49:an över ån Tidan.

Grillfest......

.....blev det på verandan framår kvällningen igår, efter att ha startat med kaffe och Fagersannabutikens goda glass när gästerna anlände.
Skickade meddelande till sonen också, om han kunde och kände för att träffa faster och farbror. Han jobbade ju såklart, men kunde komma en stund och hjälpa till med att äta upp det grillade.
En av mina många tröjor på stången fick ett nytt hem hos svägerskan, i utbyte mot lunch då vi passerar dom på hemväg efter vår Gotlandsvistelse i slutet av månaden.
Och det verkar vara "säsong för bäbisar" i bekantskapskretsen just nu. Ytterligare två mormödrar där under den gångna veckan.
Fick med maken och handla mat idag, då det skulle bunkras mjölk och lite annat. Tyvärr fanns inte dessa varor i lokalbutiken igår, då han var på shopping alldeles själv.
Till middag idag fanns det grillrester, så inget jobb för Inga mer än att värma lite. Då orkade hon istället med lite trädgårdsarbete. Gamla påskliljelökar (en rågad hink) pillades ner i slänten, med förhoppning om att de som andra lökar satta tidigare , ska förgylla nästa vår.
Herr och fru And är väldigt envisa, men idag har de inte fått något och än så länge har den nyspolade altanen klarat sig från "visitkort". Men det är väl bara en tidsfråga.....
Det blev ingen Uppåner-festival igår alltså, då vi båda druckit vin och inte kunde köra, men imorron ska vi gå tipspromenad där tillsammans med våra kulturvänner.
Såhär till sen eftermiddag har svalorna åter börjat flyga runt, det verkar de ha som "hobby" just denna tid på dygnet.
Kan just undra vad Ia och Ibbe har gjort idag? Tittat på Stockholm Marathon kanske, för löparna passerade precis utanför bostaden.
 
Svåger, svägerska, kaffe och glass......
 
...sen tände vi grillen.......
 
...."grillmästarna" arbetade, vi andra dukade.....
 
...och sen var det dags att äta.
 
Men även trevliga och perfekta dagar tar slut......
 
....och bara svallvågorna efter båten ligger kvar i solnedgången en stund.
 
Nästa dag startar med en blandning av nytt och rester.....
 
....och vid trädgårdsrundan upptäcktes en väldigt massa druvklaseämnen, spännande att se hur de artar sig.

Ändrade planer.......

.....flera gånger för fredagen blev .......och blir det.
Det möte jag skulle på under förmiddagen i Hjo, (som jag fått ledigt för) meddelades helt sonika att det var inställt under gårdagskvällen. Nytt mötesdatum skulle ringas om senare (har vi ju sett hur det var med den saken, sedan februari) men vi får bida tiden ett tag då i alla fall.
Så kunde jag istället jobba som vanligt och spara ledighetstimmarna till ett senare tillfälle. Kanske kan se om det med detta korta varsel möjligen kan gå, att gå en timma tidigare (istället)....vi får se.
Sen var det syster och hennes länsdans, som jag brukar följa med på, den kolliderar med Uppåner-evenemanget här hemma och musik jag ville gå och lyssna på. Så igår kväll bestämde maken och jag att när han kom hem från borta-matchen i fotboll, skulle vi ta oss in till Tibro.
Men.....
Ändrade planer igen, då hans syster (och svågern) hört av sig. De befinner sig i våra trakter och ville komma över ikväll, så nu är planen grillkväll istället och strax ska jag skicka Inga till ICA, (medan jag äter lunch) för att bunkra upp lite gott att slänga på grillen.
Maken får snygga till hemmave´, fixa grillkol, hemgjord(lokalbutikens) glass och städa grillen. 
Kunde gå en timma tidigare från jobbet, så nu "vilar jag mig" innan gästerna kommer.
  
 
Nä, såååå långväga ifrån är inte gästerna, .....bara från ostkusten här i Sverige.
 
Ja alltid nå't ska vi väl kunna slänga ihop. Maken övade ju förra sommaren, så går nog bra.....
 
 
 

Det vill sig inte riktigt.......

..... med det där lottot. Denna vecka på flera av raderna 3+1 rätt och det ger ju som bekant inga "kulor". Men det är väl bara att betrakta detta som en mycket osäker inkomstkälla och fortsätta sträva på med annan försörjning.
Torsdagen har anlänt och det är ganska mulet, men ändå lite sol.
Idag är det inte road-racing på Fågelviksleden, vilket det var igår. Två stycken motorcyklister passerade ett antal gånger, varav jag aldrig hann såg den ena. Hörde bara ljudet när den redan passerat, men strax efter kom "kompisen", i ett betydlgt beskedligare tempo.....upskattningsvis 150km/tim ungefär. 
Det är då man som "surtant" sitter och önskar att "farbror Polisen" står med laser runt hörnet.
Även torsdagens arbetstid är till ända och jag har återvänt hem. Blev lite sen då en annan liten tant i utkanten av en av våra fyra kommuner inte ville sluta prata. Hon hade också väääääldigt svårt att förstå varför man var tvungen att räkna i fyra-veckors intervaller (alternativt hålla reda på udda och jämna veckor) för att ställa ut tunnan till tömning rätt fredag. Det hade ju alltid gått bra med sista fredagen i varje månad.......
Hon hävdade också att hon fått tömt på det sättet ända fram till nu. Undrar vad det är för spökbilar ute på vägarna, då våra inte ens varit i närheten de fredagar hon hävdar det har blivit tömt.
Nu fixar vi en extra hämtning åt henne imorron när vi ändå passerar, men jag har en alldeles bestämd magkänsla av att det inte var sista gången jag pratade med henne i frågan.......
Maken hade haft "slåttergille" alldeles ensam i slänten, under flera timmar i värmen. Finns fortfarande lite kvar att roa sig med....
Snart blir det en glass i skuggan på trappan tror jag, för altanens temp mäter +48 grader och fortsätter stiga.
Tillsammans med en god kopp kaffe, sen kollar vi matutbudet inför morgondagens lunchlåda....
 
De här hästarna i sin hage passerar jag varje dag, till och från jobbet.
 
Tror inte jag lyckats fånga den här blomman på bild förut, den blommar väldigt kort...just nu.
 
Sen tar vi lite syrener också, innan de helt försvinner för i år....
 
.....doftar gott gör dom också!
 
 
 

Nu behöver jag bara....

....något snyggt eller häftigt att sätta i mina vaser, det får bli nästa "dekorationsprojekt".
Och idag var det bara jag som var uppe tidigt, pensionären valde att sova vidare en stund. Det kanske snarare är så att han hade lite följdverkningar av Stockholmsvistelsen tidigare i veckan, där uppgång vid sex varje morgon var "rutin".
Men nu börjar han väl komma in i de vanliga rutinerna igen vad det gäller sovvanor, dock "summer-style".
Igår kväll var det lögn att få nå't utfört av Inga igen, så får lita till gourmetvarianten från "jobb"frysen som lunch.
Tur jag fyllde på där i förra veckan med några.....
Inte helt fel när telefonsamtal kopplas fel via kommunerna till mig och jag bara kan titta ut genom fönstret på en bil som passerar och ge kunden telefonnummer till rätt "instans" direkt. Ganska kul sammanträffande om jag får säga det själv.
Chefen och kontorshunden är ute på uppdrag, så ingen som kommer att ligga blick stilla på tröskeln idag och vänta på "slumpen". Med facit i hand var det ingen förlust, då pasta med fyra ostar-sås inte var någon höjdare (långt därifrån).
Snarare att betrakta som ren nödproviant, men "what's new" om man säger så......
Köpte lite billiga glasspinnar på hemvägen, tänkte eventuellt ta en sån till kaffet när jag ljugit klart.
Maken hade gjort sig ugnspannkaka till middag och jag smakade en bit. Trots att jag inte är så mycket på pannkaka, var det iallafall mer än dubbelt så gott som den sörjan jag värmde till lunch.
...och nu den eviga onsdagsförhoppningen: Blir det nånting på lotto??
 
Igår kväll var det orangegult som gällde......
 
....och här en bild på min konstinvestering till arbetsplatsen.
 
Godare än Findus gourmet-portioner....nästan hela deras utbud.
 
"Föroreningshönsen" utgjorde välkomstkommitté, maken har försökt att spola av altanen, gick väl sådär....

RSS 2.0