Åter till fastlandet....

.....med avfärd klockan 7.15, vilket innebar frukost vid sex. Då är man inte så värst hungrig, inte jag iallafall.
Lugn överfart ,lite slumrande och en kopp kaffe hann vi med innan båten lade till vid Oskarshamns kaj igen.
Därifrån skulle vi ta en avstickare till Mönsterås, för besök hos makens storasyster med make.
Mycket välskött och vackert belägen trädgård och fastighet med sjöutsikt.
Där på altanen blev vi serverade en diger lunch, med kaffe på maten och några timmars konverserande om allt möjligt. Runt halv tre fortsatte vi färden mot hemmet igen och allt fungerade ok fram till Vetlanda.
Där hade en trafikolycka inträffat vid en rondell och trafiken stod still.
Dock fanns en grusväg alldeles till vänster om oss, som flera bilar svängde in på (uppenbarligen med lokalkännedom) så vi chansade och hängde på. Det var nog en karavan av ett tiotal bilar som gjorde sammalunda.
Smal och dammig väg, samt så småningom oundvikligen med mötande fordon.
Bilen före oss var halvvägs i diket för att klara passeringen, sen var det vår tur. Maken vevade ner rutan vek in backspegeln och frågade om det gick bra till föraren av den mötande bilen. "Det är trångt" var den enda kommentar som kom åter.....
Nåväl vi slapp en timma drygt av väntan vid olycksplatsen och kunde strax efter sju lasta ur bilen och så småningom bänka oss vid England-Islands-matchen.
Trist att inte England gick vidare, men spelar man inte bättre så ökar ju inte chanserna framöver att gå längre i turneringen heller. Däremot är det ganska kul att se hur motivation kan slå "klass" då istället.
Ska bli riktigt skoj att följa hur fransmännen nu tar sig an "vulkanerna".
Åter till arbetet idag alltså och här verkade det vara några stycken som suttit och "surladdat" i midsommar för att skälla av sig till Kundtjänst. Om vadå?
Jo om föreskrifter och regler som vi vare sig kan eller får ändra på. Men som jag sagt vid något tidigare tillfälle: "En del är dumma på riktigt" (och tror på fullaste allvar att de är berättigade att sätta sig över regler, som gäller alla).
.....och nu ikväll är det ingen fotboll! 
Nja där ljög jag allt, då maken åkt iväg på bortamatch med Fagersanna IF.
Men då hinner jag packa upp min väska färdigt och kanske ge nån order till tvättmaskinen. Sen väntar allsång, nya Mord i Midsomer och lite annat....att somna till.
 
Kortaste vägen från färjan till Mönsterås, gick genom de småländska skogarna.
 
Mata fiskar ingick i trädgårdsrundvandringen.....
 
.......havsviksutsikt också.
 
Gravstenen till makens mor omhändertagen av storasyster, då gravrättigheten avslutades. Kuriosa i sammanhanget: Då vi stod och tittade på denna ringde en kusin till min mor och frågade var hans mormors gravsten tagit vägen från Hjo kyrkogård. Visade sig att kyrkogårdsförvaltningen inte skrivit och frågat den delen av släkten om gravrätten. Jag och syster svarade "inte intresserade", men uppenbarligen fanns intresse att bevara på annat håll. Nåväl de skulle återställa, bara jag gav mitt medgivande om överföring på kusinen istället.
 
Mera vackra blommor hos svägerskan....
 
På hemväg passerade vi rondellen i Döderhult, där är det ständigt bröllop.
 
Kontorshunden "fick jaga resterna" i gourmet-portions-förpackningen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0