Snubbla på internet

Som sagt ett och annat snappar man upp i kategorin, hade jag ingen aaaning om när man, är på kurs/träffar andra människor. Upptäckte igår en site som heter "stumbleupon.com" och där kan man klicka för vilka intressen man har, för att sedan låta siten välja väl valda inlägg i cyberspace, för mig att antingen "likea" eller "dislikea". Här kan man nog hitta ett och annat om man sitter och surfar en del. Vilket kurskamraten från Mölltorp kunde bekräfta, då detta var något han redan kände till och hade ägnat sig åt "en hel del".
Det gick också att "tipsa" om sin egen sida, vilket jag naturligtvis passade på att testa med min blogg-adress.
Även denna dag försvann tämligen snabbt och hemma blev jag sittande i glashuset med SLA:s specialbilagor om Tibro, inför festivalen Uppåner som startar imorron. Den håller på i tio dagar och består av allehanda utställningar och jippon utmed "åna" (Tidan) invid riksväg 49. Största dragplåstret och höjdpunkt blir på tisdag, då Timbaktu gästar byn. Det verkar, enligt programmet, som om det kommer att hända allt och lite till. Men det är ju kul att det händer grejer i "bõjda". Bara nu Tibroborna har vett att uppskatta arrangemanget, dom är lite tröga att locka ut på "spektakel". Tycker i alla fall jag......med viss erfarenhet.
För övrigt är det lite kyligare ute, väntar fortfarande, på det utlovade regnet. Inte för att jag längtar efter det precis, men regn brukar ju komma, när förutspått.
Herr och fru And äter nu i skift, så de har nog familj på gång. Herrn åt vid fem-tiden och frun var här nyss, vid åtta-snåret. Fortsättning följer och bröd går det åt........


Bra det är redan serverat....


då hugger vi in......


....säkert att du inte har mer??


Jo det hade jag, men sparade detta ifall frun skulle dyka upp, vilket hon till sist gjorde.


Tandläkare och annat

Idag hade jag tid hos tandläkaren, så kursen fick vänta på mig någon timma. Det var dags för kontroll och bedömning inför tre nya år med frisktandvård. Fungerar som så att man betalar varje månad en summa via autogiro och händer "något i tandväg" är det gratis! att gå till tandläkaren, så också tandhygienist och återkommande kontroller, varje år. Kan meddela att jag fick godkänt och klartecken för en ny period, i samma avgiftsklass, alltid något.
Så in till kursen, lagom för lunch-brake. Det var då huvudvärken i ett obevakat ögonblick smög sig på. Ipren hjälpte inte, ej heller en kopp kaffe, så bara att vänta ut det hela. Inget ont som inte har nå't gott med sig. Jag tillät mig själv att slippa gymet idag. Åkte istället via en kompis till dottern och lämnade en kudde som jag haft ganska länge, inköpt med tanke på fodral-texten. Idag var hon hemma, så nu har kudden nått sitt rätta hem.
Stannade till vid mataffären också, nu har vi ordentligt med mat hemma, så länge det varar. Köpte bland annat bigarråer (en hyfsat stor plastpåse), vilka jag har ätit merparten av. Vissa protester nu lite senare, från magen, men det är smällar man får ta för det är ju gott.
Jodå, stamgästerna har vid tre tillfällen nu ikväll, låtit sig väl smaka av både ljust och mörkt bröd till vatten i skål. Antar att jag får hålla "caféet" öppet ett tag framöver. Men det ska väl gå utan att jag överanstränger mig. Kul med uppskattning......
För övrigt kan jag meddela att Westcountryviews, numera ligger uppe på Facebook. Där finns många vackra bilder från Devon & Cornwall i England, som jag varmt kan rekommendera att Ni tar er en titt på.


Först den ena som....


låter sig väl smaka tills det är slut.


Nästa gång kommer dom båda två och kräver "påtår och tretår"!


Visst är det vackert i England, husletarprogrammet, idag i Suffolk.


Men det här är inte så pjåkig vy det heller, så såg det ut ikväll.And-liga stunder

Idag har jag skaffat mig ytterligare en e-mailadress: fagersannagerd@gmail.com, allt i enlighet med att "ta för sig på nätet" och synas. Idag var det lite svalare, tack vare att det regnat under natten. Men solen dök ganska omgående upp, framåt lunchtid. Ytterligare en dag avklarad på kursen alltså och vid hemkomst tog det inte särskilt lång tid innan välkomstkommittén dök upp. Fru And kom ivrigt snattrande på altanen, så det var bara att servera brödbitarna som fanns färdiga, om-ifall! Hon stoppade i sig en del, men flög sedan vidare, för att en timme senare återkomma med maken i släptåg. Det var snabbt gjort att äta upp resterna och sen tittade de länge på mig i glashuset, där jag satt och pratade i telefon. Hade inte tid med dom just då, så de ledsnade och drog.
Hittade på Twitter en efterlysning av slöjdare, till söndagsjippon på torget i Skövde under juli och fick via telefon mera information samt anmälde mig till detta. Det var helt gratis, vilket var perfekt för en hobbystickare som jag. Vi får väl se vart detta tar vägen och hoppas på bra väder, vilket är en grundförutsättning med mina alster.
Så gick en timme till, jag fixade ugnsbakad lax till morgondagens lådor och strax hördes utifrån, ett välbekant snattrande igen. Denna gång serverades kavringskanten till efterrätt, sen fick det räcka, - tyckte jag i alla fall.
Herr och fru var inte av riktigt samma åsikt, det förstod jag, då de spatserade runt, flera varv på trädäcket utanför altandörren, småmuttrande. Till slut gav de upp och lyfte mot solnedgången. Skulle dock tro att oddsen för en och annan and-lig visit imorron inte är speciellt höga. Verkar som jag har fått stamgäster "på halsen".
Men vad gör det, än så länge är det bara trevligt......


Tjena, var är käket då?


Thank you!


men "gubben" var visst också hungrig så här är vi igen


ok, ok, vi fattar, -inget mer idag alltså!


Som avslutning idag, en and-lös stund!!

Banankaka och and-café

Måndag igen och avfärd mot Södra Ryd, idag i Mölltorpsbil, denna gång i "vanlig" bil med tak. Under dagen blev vädret sämre och det började blåsa. Ja så perfekt väder som vi haft över helgen, kunde man ju aldrig tro skulle vara någon längre period. Synd men sant, passade i alla fall på att njuta både lördag och söndag. Vi har definitivt den idealiska platsen för detta, verandan mot sjön. (av mig kallad, "Top of the world")
Fick några smärre datatips av kurskamrater under dagen som jag direkt testade, så lärde mig i alla fall något nytt idag. Sen hade jag en banankaka med till tiokaffet och fick omgående dela med mig av receptet. Eftersom den bakades sent igår kväll, fanns det kvar i "den manuella hårddisken", bara att skriva ut och kopiera.
Strax var det dags att återvända hem igen, dagarna går ändå ganska fort, så det hinner knappast bli långtråkigt.
Efter en stund hemma vid datorn, hörde jag ett ljud, så jag gick till köket och tittade ut på altanen. Där stod herr och fru And vid altankanten och tittade på mig. Bara att ta fram lite gammalt bröd och servera med andra ord, denna gång i vatten, eftersom det var hård pain riche sen i lördags. Bra att jag inte hunnit slänga den alltså.
De lät sig väl smaka, mest var det dock frun som glufsade i sig. Det såg ut som om herrn höll utskik efter potenciella faror, exempelvis undertecknad med kameran i högsta hugg.
Nöjda gav de sig sen iväg, för att en timme senare komma för påtår. Givetvis ingick detta i servicen, så jag fyllde lydigt på skålen.
Tänkte låtit latmasken vinna och slängt jästpaketet med sista datum den 28:e, men så vaknade den aktivare sidan till en kort stund och lurade mig att sätta deg. Den jäser som bäst just nu och visst är det gott med nybakade brödkakor. Det tar ju strängt taget inte speciellt lång tid att baka bara 4 stycken.
Ser fram emot ljummet bröd till kvällskaffet......


Nååå, har du nå't idag eller?


Varsågoda, det är serverat!


Smakade ju inte så illa, vi tar lite mer senare när detta har sjunkit undan, see you!


hi there, we are back for seconds!


ok, alla nöjda? då tar jag resten.


Tack för maten, bye!

Mors dag

Upp och fixa gröt, kaffe, tårta och blommor från trädgården, sen väcka maken som "sov grisen", för att komma iväg till avtalad tid för hämtning av syster, för besök hos mor. Allt klaffade som tänkt och vi dukade upp medhavd fika på hennes köksbord i servicelägenheten. Satt där ett tag och pratade innan vi vände hemöver igen. Denna gång stannade vi vid Tibro kyrkogård och letade rätt på mormor och morfars grav, då mor fått något brev om problem med gravstenen. Hon har skickat det vidare till mig, men än har det inte anlänt i lådan. Vi hittade dit och visst var den aningen "lös", men får avvakta brevet och se vad de vill från kyrkogårdsförvaltningen.
Till middag idag serverade Inga kåldolmar (à la Dafgård) och därefter blev det fika på verandan för mig och solstolen. Maken föredrog, trots väderleken, datorn. När det blev svalare framåt femtiden, tyckte jag att det nog kunde gå för sig att ta ett handtag i trädgården. Pratade med gräsklipparen och han sa ok då! Hann dock inte ens starta maskineriet förrän det kom besök. Sonen dök upp med en nybakad kaka och så blev det fika igen på verandan. Där blev vi sittande i flera timmar, innan gräsklipparen till slut ropade: "Blir det nå't eller?" Det var bäst att ta tag i uppgiften och nu är det färdigt, så också matlådor till imorron och en banankaka till loftgångsfikat.
Blir nog en fralla med ost och lite kaffe innan sänggående, för det känns plötsligt lockande, efter allt fika med kakor idag.....


Trädgården levererade detta till mors dags-bukett att ta med......


till Hjo, där vi "mosade i oss" prinsesstårta.


Gravstenen med problem??


På kyrkogården växte en väldigt stor och vackert blommande kastanj.


Hemma flög det förbi lite reklam


Dagens eftermiddagsfika.....


medan en jetski vrålade förbi på sjön.


Kvällsmat på verandan


...och framåt kvällen, lite lugnare aktiviteter från strandkanten, nappar det tro?

Ladda batterierna (och "tankebanor").

Det var vad kameran uppmanade mig när jag skulle ta kort på en sädesärla som betedde sig lite roligt på altanen.
Inget annat än att plugga in laddaren i väggen och vänta. Nu verkade det som om framförallt fågelvärlden, hade gaddat ihop sig och djungeltrumman ljudit över nejden. Kom igen nu allesammans för nu har hon ingen kamera!
Strax satte sig en talgoxe på första parkett utanför mitt fönster, perfekt position för idealbild. Senare när jag åkte till Tibro, fick jag se två tranor som gick i dikeskanten i godan ro, men det var ju också kört.
Tittade givetvis in till second hand innan jag inhandlade dagens middag, vilket kom till mig i en uppenbarelse: "Du skall köpa biffstek idag" och lydig som jag är (hmmm) blev det så.
Gymet fick en påhälsning och varje gång jag passerar viadukten, stör jag mig på banderollen som hänger där: "Lagt spår ligger"& "Rädda Karlsborgsbanan". Ursäkta mig men, hur enkelspårig får man vara? Visst, håller med om "lagt spår ligger" för det är bra, men plocka upp rälsen och gör något vettigt av spåret. Återanvändning är också bra, cykla är också miljövänligt, locka hit fler turister som man kan tjäna pengar på och riksväg 49 skulle definitivt må bra av att slippa oskyddade trafikaner. Enligt det senaste i utredningen (läst i SLA) skulle inte ens hälften av kostnaderna för persontrafiken kunna täckas och då hade man ännu inte kalkylerat med vad det skulle kosta att rusta upp rälsen till körbart skick. Jag bor vid banvallen och en sak är säker billigt lär det inte bli. Har ingenting emot tågtrafiken, men finner inget försvar för att slösa med gemensamma medel. Allra helst när det finns andra bra alternativ om bara alla "bromsklossar" accepterar fakta och kan börja tänka i lite andra banor!.
Hemma har jag efter äten biffstek, relaxat på verandan i min solstol med en (två) cider bredvid och en nyladdad kamera för spaning. Det hjälpte nu inte mycket, eftersom operatören var alldeles för långsam i vändningarna, när det kom en ladusvala och nyttjade vårt räcke i tre sekunder. Men även mina batterier är påfyllda av en "bara vara-eftermiddag". Lite nytta gjorde jag dock i värmen, glashuset fick sina sommargardiner uppsatta och trillingblomman fick ett permanent hem i rabatten vid solväggen.
Till sist måste meddelas att det har brutit ut krig i tallen. Flugsnappare slåss mot gråsparvar och nu ikväll bråkade även stararna inbördes. Herr och fru And är dock fortfarande fredligt inställda.....på brödbitar.


Biffstek med mycket lök


Ett bonadsfynd på second hand jag inte kunde motstå.


Fika på verandan!


Anfall vid den ena holken!


Därefter tar vi oss ett uppfriskande jordbad!


Mitt sällskap i solstolen, trevlig, kan rekommenderas.


Herr & fru And på kvällsvisit.


Herr And var inte lika snabb som frun, så han fastna på bild.....


när de flög iväg mot sonedgången.

Fem meter till godo

In till Skövde och hem igen, fredagar är nämligen kortdag på kursen. Kändes som om vi knappt hann sätta ner ändan förrän det var dags för hemfärd igen. Ja kaffe hann vi förstås med också och lite småprat med folket på plats.
Riktigt gassigt var det där hemma och värre skulle det bli i termometerhörnet.
Fick en ingivelse att göra fläskpannkaka till lunch och "överraska" både mig och maken med oväntad meny. Han körde posten hemmave' idag och förväntade sig frysta fiskrester i en matlåda. Nu gick väl inte ugnsbakningen riktigt som planerat, vilket brandvarnaren ljudligt skvallrade om efter ett tag. Hade förmodligen satt in långpannan på sned, för en tredjedel av innehållet var redan svart, medan den andra delen krävde ytterligare tid för att bli ätfärdigt. Det räckte i alla fall till två portioner, som tur var.
Resten av eftermiddagen tillbringade jag i skuggan av trädgårdsskjulet på verandan, spanande efter något värt att plåta. Sen var det dags att göra sig iordning för avfärd mot Olstorp och länsdans med syster och assistent, samt en massa annat folk som var både dans- och fikasugna. På hemväg i skymningen, genom flera skogspartier, tänker man hela tiden på vilda djur och idag var det nära. Fick bromsa kraftigt för ett stort rådjur strax utanför Lagerforsinfarten och med endast fem meter tillgodo missade jag villebrådet. Tur både för mig, rådjuret och bilen.
Alla goda ting är tre.....


Spaningsresultat: en styck glassbil.....


och ett flygplan med "svans".


Man, it was hot today!!


På scen i Olstorp med klassisk dansbandsrepertoar.


I diket fanns Veronikor....


och i buskarna "lurade" vargen.


Syster hade tur och vann "den fula ankungen".


I fjärran syns "vår tids" väderkvarn.


Syster med följe klev ombord på den väntande bussen för hemfärd till Hjo.


Vad är nu detta då? Jo,- Vad kyrka strax intill festplatsen.


Hemma hade solen redan gått och lagt sig....


och månen hade gjort entré ovan trädtopparna istället.Linked In, Beknown och Euphoria

Har idag suttit och finjusterat innehållet om mig, samt letat kontakter till mina jobbprofil-sidor. Kan bara konstatera att mycket få av mina forna kollegor, (som rådet var att leta upp) finns med på dessa forum. Många av dom är faktiskt redan glada pensionärer och någon har startat en ny karriär, som fritidsforskare. "By the way", det skulle jag kunna tänka mig också, verkar intressant. Inte ens företagen jag jobbat i "är längre med oss", då är det inte så lätt att bygga upp ett nätverk med folk som yrkesmässigt kan rekommendera en längre. Ju mer jag funderade och sökte, stod det klart att det är nästa generation, som nyttjar dessa forum, med ett och annat udda undantag.
Varmt var det också idag ute på loftgången vid kaffepausen, där man återigen kunde studera kajornas jakt på "godis" innanför fågelnätet. Fortfarande var det en "baggis" att forcera detta till synes, smått löjeväckande hinder.
Hade tänkt att besöka gymet idag, men så varmt som det var, fick det vara. Åkte istället till Hörnebo med ett litet paket till en 48-åring, som dock jobbade till elva ikväll. Oj, är det idag sa den yngsta sonen, hur mycket fyller han? -Då är han ju snart femtio!!!
Fick en kopp kaffe på en gassande veranda, innan jag åkte till matvaruaffären, där det var väldigt svalt och skönt.
Dags att se hur det går för Loreen, tillhör nästan allmänbildning att hålla koll på Schlagerfestivalen tycker jag. Men där går våra åsikter kraftigt isär, här i huset.
....och solen börjar dala, till ytterligare en fotogen "sittning".


Ny dag, - ser ut att bli fint väder....


Även på annan plats i sta'n, fanns företagsamma fåglar.


Klart att hoppa i men står nog över, trots värmen. Tar en kaffe istället!


Hemma var det också varmt....


men nu börjar värmekällan att ge sig,


and that's it...........och Loreen är i final på lördag, then we go again, ESC!
Cab-"cruise" och affärer

Lika ljuvligt väder idag också, men dags att åter åka till kurs. Denna morron var det bil från Mölltorp som skulle stå för transporten och på utsatt tid rullade åket in på Sågvägen, taket nere och klart för en "cruising" till Skövde.
Ja vi färdades inte i den takten, men klart njutbart var det ändå. Schalett på huvudet och allting, precis enligt "föreskrifterna", om det nu finns några sådana. Men helt klart har jag sett på film ("Bridget Jones dagbok") hur man bör vara utrustad, om inte annat för att bevara frisyren.
Vi anlände i lagom tid och bänkade oss framför datorerna, för att sen ta ett avbrott med kaffe, ute på loftgången.
Ingen mysfaktor direkt, men det var utomhus och solen sken. Där kunde man också studera listiga kajor, som inte lät sig hindras av ett fågelnät, någon spänt upp på en balkong. Man hade lämnat en glipa vid balkongräcket och den var fåglarna inte dummare än att de hade hittat. Sagt och gjort, en snabb raid in på balkongen, sen in genom den öppna dörren och ut igen genom springan vid räcket, med näbben full av vad de nu hittade (för ätbart) därinne och landa på taket ovanför oss, där de började "kalasa" på bytet i godan ro.
Dags för hemfärd i samma vackra väder och inte förrän vid Motocross-banan i Tibro, upptäckte jag att jag glömt bältet, så komfortabelt satt man i sätet.
Hemma var jag och handlade i närbutiken och kom i samspråk om souvenirer och dylikt, vilket slutade med att vi gjorde affärer i vykort, så nu finns min utsikt att köpa där som vykort, att sprida över världen....


Kolla nätet och innanför det, en öppen balkongdörr, hmmm.....


enkelt, få se vad jag nu fick tag på.


Ägaren anländer till fordonet...


startar bilen, trycker på lite knappar och vips....


är det klart för avfärd, bara passageraren slutar fota och sätter sig.


Lugnt och fridfullt, med undantag för mås-skriken förstås.


En båt kommer "hem" till hamnen...


medan en annan ger sig iväg,....eller vänta nu är det bryggan som har slitit sig?


Här är vykortet, den stora varianten. (fotat förra sommaren)


Samma vy ser idag ut såhär!


Utsikt, utsikt och utsikter

Dags att åka till kursen i Södra Ryd, idag samåkte vi, en Mölltorpsbo och jag. Vädret var på sitt allra bästa humör även idag, så det kändes liiite segt att sätta sig inomhus vid en dator....och i Södra Ryd dessutom. Miljön där lämnar mycket övrigt att önska. Nu får jag väl ta med i beaktande att jag är priviligierad med en hemmiljö som min och merparten av ställen runtomkring här, har svårt att mäta sig med den. Det i sig är ju positivt, att man trivs och är nöjd med var man bor, men samtidigt blir man dessvärre lite kräsen.
Dagen gick väl ändå förhållandevis ganska fort och snart var vi på hemväg igen. Hade övertalat min passagerare att det var värt en omväg till Tibro second hand, då det var tisdag. Han hade aldrig varit där förut, men nu har han premiären avklarad. Idag blev det dock inget handlat, utan vi var snart tillbaka i Fagersanna och eftersom det var första gången han besökte oss, passade vi på att skryta lite med vår utsikt, ganska imponerad blev han faktiskt.
Maken hade ledig dag (idag igen) och hade påbörjat grävning för att installera trapp till "nästa trädgårdsnivå", samt kalkylerat över hur mycket virke vi behöver inhamdla till denna installation. Om den blir lagd åt höger eller vänster är däremot fortfarande öppet, men som vanligt, är säkert vänsteralternativet bättre.
Passade sedan på att (som sann rojalist hmmm..) titta på Dopet i sammandrag och därefter laga matlådor. Det luktade antagligen väldigt gott ut genom den öppna altandörren, för strax så stod herr och fru And därute. Hittade snabbt några brödbitar och bjöd det "oväntade besöket" på, vilket de verkade nöjda med.
Med posten idag var mina nya visitkort, vykort och bilmagnet, så nu får vi se om dessa kan bidra och öka utsikterna till att a) få ett nytt jobb, b) öka försäljningen i "tröjbutiken". Strängt taget kan det bara bli bättre, för nuläge är noll, på båda fronter.
Dags att sova.....


Utsikt åt ena hållet och....


åt andra hållet från loftgången.


Påbörjad "utgrävning", - för trapp.


Äppelträdet i full blom på framsidan av huset.


Mera fägring på framsidan....


och i cementröret blommar liljekonvaljen, önskar att man kunde få med doften också.


Det börjar skymma över sjön,


en sista titt över "kanten",


då kom de oväntade gästerna och frågade om jag hade något att bjuda på,
men Gevalia funkade inget vidare....


och så en sista gäspning....Gonatt!

Sommarväder

Idag har det varit precis lagom varmt och soligt, idealiskt sommarväder enligt mitt sätt att se på saken. På förmiddagen blev det inte mycket uträttat, men efter lunch på altanen bar det sen iväg till Hjo. Hälsade på mor en stund och fick med räkningar som skall betalas. Svängde därefter förbi till syster och kollade upp lite tider inför länsdansen på Olstorp på fredag, som jag lovat att följa med på, även i år. Helt otroligt att det har gått ett helt år sedan den förra tillställningen därute. "Time flies", som dom säger västerut.
Gymet klarade sig inte heller från påhälsning, så nu är det avklarat för den här gången. (Det blir alltför snart en ny gång, som pockar på bara).
Det är som med tvätten, disken och matlagningen, aldrig definitivt och slutgiltigt färdigt.
Satte mig på verandan i skuggan, när jag kom hem och "kalasade" på grillrester sen i förrgår. Det enda som var lite störande, var en minigrävare nere i Strandstaden som var överaktiv. Ungefär som när en geting eller mygga surrar och surrar, utan att man får tag på den. Annars var det lugnt och fridfullt, maken åkte på fotboll.
Vän av ordning kanske undrar, men kursen då? Jo det var som så att utbildningsföretaget hade personalträff idag, så då vart det ledigt, bara sådär.....


Grillrester blev som nya.......


Snor en bild på gårdagens solnedgång, - för jag tog så många att det räckte även idag!

Möbelmontering och fågelskådning

Kändes väldigt segt imorse. Nej, jag har inte varit ute och festat, är väl bara gammal och trött får man förmoda.
Tog mig i alla fall i kragen, kom så småningom ut och startade gräsklipparen. Vädret var ingenting att klaga på, halvsol och cirka 20 grader. Nu tar det bara en halvtimma att gå över både fram och baksida, så särskilt utarbetad blir man faktiskt inte, men en aning törstig. Kallt danskt citronvand smakade bra på altanen efter väl förrättat värv.
Föga inspirerad stekte jag sedan prinskorv till middag, med blomkålsstuvning till mig och pasta till gubben.
Eftersom vädret var det rätta tog jag tag i solstolsmonteringen. Inte så svårt, men det behövdes någon med hårda nypor att trycka till, så maken fick göra snabbtjänst. Nu var detta inte världens dyraste variant, inköpt på Jysk och den hade lite svårt för att "sitta ihop", vilket maken fann världigt roligt, medan jag inte var lika road, eftersom det försvårade flytten till verandan. Tror nog att jag till slut lyckades trycka i hjulet ordentligt, men det visar sig....
Den höll att sitta/ligga på, så långt allt väl ändå.
Tog ut en kopp kaffe och kameran till min nya "lya" på verandan och satt där en stund, lurpassande på alla fåglar som kvittrar överallt. Tror att det är en flugsnappare som fastnat denna gång.
Förresten idag är det trettiofyra år sedan vi gifte oss, bröllopsdag med andra ord. Det hade jag ingen aaaaaning om.... sa maken.


Bäst att passa på och föreviga när trädgårdsframtoningen ligger på plus.....


...och här en närbild på "färgpaletten".


Kan detta vara gott till kaffet?...svar: Jovars, det slank ner.


Min "nya vän" en förmodad flugsnappare.


och här "nya fina" solstolen.
Grillpremiär och gullvivor

Som så många lördagar före denna, blev det en vända till second hand. Där hittade jag en jättesvan att sätta min trillingblomma i (det blev ganska fint). Fick så för mig att åka till Hörnebo, fast jag sagt till att jag inte skulle göra det idag. Skickade ju med lördagsgodiset igår. Kaffetarmen tyckte dock att det var värt en chansning på att de var hemma. Hade tur, fick både kaffe och bekanta mig med den nya familjemedlemmen, "Bollen" som faktiskt är en kanin, men ser ut som en stor dammtuss.
Sen till Netto för att komplettera lite till hushållet och därefter hem till grillpremiär. Visst blåste det lite, men det var helt ok att sitta på verandan och blicka ut över sjön, samtidigt som vi stoppade i oss: bakad potatis, fläskkotletter, majs och vattenmelon m.m. Till det drack vi öl eller danskt citronvand.
Rätt som det var började det prata nerifrån slänten och strax därefter såg vi grannen från lite längre bort, komma med en hel hink gullvivsplantor, som jag tacksamt tog emot och efter avslutad måltid placerade ut lite varstans i slänten.
Ishockeyn som nu är på TV står på, men engagerar inte direkt. Senare ikväll blir det dock Champions League-final mellan Chelsea och Bayern München. Håller givetvis på det engelska laget och när det andra laget har Christian Schweinsteiger i laguppställningen, finns det definitivt inget att ens tveka på. Om vissa fotbollsspelare (läs i detta fallet benknäckare) tycker jag inte, han är en sådan.


Här är "Bollen", nyaste familjemedlemmen i Hörnebo.....


modell "större dammvippa" snarare, men lite charmig var han allt.


"Snickarhöjden" skjuter i höjden och det börjar se nästan färdigt ut.


Äppelträden är på G.....


....och sommarstugegästerna vid Ransberg eldar skräp.


"Katt bland hermelinerna"? En gran sticker upp ovanför lövträden.


Grönsaker?


Nyinflyttade Gullvivor, närmsta grannar: Sten, Tall och Hallon.


Blodtryck och nya tofflor

Rubriken låter nästan som en "buskis-föreställning", men riktigt så roligt har det inte varit, eller vid närmare eftertanke, kanske i alla fall. Tycker nämligen att den kategorin teater är lite väl töntig i längden, lite smårolig på sin höjd, men inte mer. Det är min alldeles personliga åsikt och andra får gärna tycka tvärtemot.....
Nåväl åter till klämdagen, vilken innehöll lunchbesök av bonusdotter från Hörnebo. Hon skickade ett meddelande på Facebook igår och bjöd in sig till lunch, efter att hon var färdigklippt (hos samma frisörska som jag anlitar).
Kaffe på maten tog vi i glashuset, i det vackra vädret. Men klockan går alltid lite extra fort när man har trevligt och vips var det dags för mig att dra iväg och kolla trycket. Det fick godkänt även denna gång, men ligger stadigt som gränsfall, så det blir att fortsätta kolla framöver. Blev sen en runda i Tibro centrum, med besök hos ICA, Sko-Rolf, Family House och grönsaksaffären. Handlade på samtliga ställen och passade samtidigt på att slinka in till maken, för en gratis kopp kaffe på den forna arbetsplatsen. Ja, det känns faktiskt som om det var på "forntiden" jag jobbade där, men det har ännu inte gått ens tio år sen detta begav sig.
Dukade en kall "tallriks-buffé" i glashuset, lagom tills maken kom hem. Satt och njöt av kvällssolen en bra stund, maken valde sin dator ganska omgående medan jag så småningom gick in till Let's dance......
Väl där passade jag på att ta en jätteapelsin till efterrätt (från Spanien) och den var myyycket god.
PS. Det var rabatt i sko-affären och dom hade ett par tofflor som föll i mig i smaken, både i design och passform. Billigt blev det nu inte ändå, men inte fullt så dyrt kan vi väl säga.....


Lunchmeny


Kvällsbuffé


Toffel-fynd


.....och se solen sig sakta sänker.

I jordfräsens tecken

Vaknade av ett obekant fågelljud, hissade upp persiennerna och fick se ett trut-par gående på vägen. De pratade med varandra, medan de spatserade runt i godan ro och plockade lite ätbart.
Rediga jag började sen dagen med en utflykt till gymet. Dom öppnade 10.00 och jag var där tio minuter efter, gick förbi godisskålen i entrén, "did my business" och var därifrån före elva igen. Slank in på lokalbutiken, köpte färska ciabatta, wienerbröd och mjölk. Hemma hade Oskar anlänt, far och son hade redan hunnit sätta igång arbetet nere på "vildtomten". Sonen körde jordfräs, fadern krattade och formade serpentingångar.
Jag satte på kaffet och dukade frukost på verandan, medan det fortfarande höll upp. Nu kom det sammantaget inte speciellt mycket nederbörd under arbetsdagen, men då och då kom allt lite duggregn.
Efter att ha duschat gymsvetten av mig (det lilla som blev, haha) förberedde jag middagen, som idag var specialbeställd: Kassler & ananas i gräddchili under osttäcke. Visst låter det proffsigt! Hur som helst, det är vad sonen går att mutas med (förutom dollar till resan!) och vanligtvis önskar, när han fritt får bestämma meny.
Det blev en "bautastor" ugnfast form full, hade lätt räckt till tio pers. men det var meningen att det skulle bli mycket rester, till matlådor. Det ingick också i önskemålen.
När nu allt annat var i tjänst, trots helgdag, varför inte köra lite även med tvättmaskinen? Jo så fick det bli och sen blev jag rekvirerad att stampa åt jord i sluttningen. Det var vad jag dög till i sammanhanget tyckte dom, med rätta faktiskt.
Klart med detta och jordfräsen nyduschad tog sonen sitt wienerbröd i doggybag med hem, medan maken och jag avnjöt var sitt i glashuset och simsalabim, vart tog denna dagen vägen?


"Snillen spekulerar" på grannens takås.


Sonen och hans "new best friend" för dagen


Före gratinering......


och efter måltiden, alla rester prydligt paketerade.


I kökslandet börjar det spira så smått.....


Da'n före helg mitt i veckan

Tre dagar avklarade, nu några lediga dagar, men många återstår. Ska börja samåka på tisdag nästa vecka, alltid sparar det nå'n bensinkrona för oss. Eftersom jag igår inte orkade göra någon matlåda, fick det bli "kvarterskrogen" i Ryd, vilket hör och häpna är en pizzeria. Testade pasta med köttfärssås, som jag tyckte var sådär måste jag säga, men ändå klart bättre än gårdagens egenhändigt tillagade matlåda. Får ta mig i kragen och laga nå't gott över helgerna så det blir kvalitetsrester i nästa veckas lådor. Vi ska också ha personliga brev klara att visa upp tills dess.
Hemma hade maken hämtat en jordfräs som han var i startgroparna med att provköra och jag planterade, de i måndags inhandlade lobeliorna, i fönsterlådorna. Ska bli intressant att se den lila varianten av dessa blommor.
Monterade sen med en aning assistans från maken, dynboxen från Jysk. Kvar är solstolen som också krävde en del montering, men det var inte akut läge för att använda den idag, så det fick vänta.
Imorron kommer sonen som handräckning till far i trädgårdsarbetet och jag har kökstjänst. Ska väl hinna en vända till gymet också. Det fick nämligen vänta idag, med det välkända mottot: "Gör inte idag vad du kan skjuta upp till imorgon" som enda förklaring. Latmasken vaknade till och var väldigt påstridig, när maten väl var inhandlad.


Det enda som klarat vintern, planterad i den gamla muren, är nu räddad från nässlorna
vilka jag inte kände något barmhärtighetsbehov av att dalta med. De lämnas åt sitt öde.


"Steady boy", vänta på mig.......!


Näst efter påskliljor kommer dessa som favoriter och lite förgätmigej därtill.

Man sover gott till hockey....

Dag två avklarad på kursen, en dag full av repriser. Been there, done that........
Blir mer och mer övertygad om att det inte är rätt forum för mig, men som jag skrev igår: träffa nya människor är alltid spännande och fortsatt "openminded" är mottot.
En del ärenden även idag innan det var dags att lämna "storsta'n" för landet igen. Hemma aningen före maken och ganska snart därefter startade hockeymatchen, ikväll mot Lettland och hur gick det.....
Beslutade att lägga mig på sängen för att titta, vilket (som vanligt) medförde powernap, ganska omgående.
Vaknade alldeles nyss, har ställt väckarklockan för morgondagen och frågat maken hur hockeyn slutade, ska bara avsluta mitt inlägg här och sen återgå till sängläge.
Inga är också trött, så matlåda blir det ingen till imorgon, men det finns dagens att köpa, för min del. Maken hade dessutom synpunkter på vad Inga serverade till lunch idag, så han får "ta ett samtal själv" med kökspersonalen imorron. Han är ju ledig nu igen, så han har tid.
Kan väl delvis instämma i kritiken denna gång, för det var lite tråkigt innehåll i lunchboxen idag. Men korven som finns tillgänglig i kylen, anrättar säkert kocken till belåtenhet, bara han får rätt order och arbetsdirektiv.


Det blir nog bra.......

Nykomling på Twitter

Idag var det alltså dags att bege sig till "en mer eller mindre" frivillig kurs. Det fina vädret från igår var som bortblåst (bokstavligen!). Kallt och eländigt, men då gör det ju inte så mycket att vara inomhus. Ganska skönt egentligen och alltid kul och intressant att göra nya bekantskaper.
Utan att gå in på detaljer kan vi konstatera att det inte var arbetsförmedlingens fanclub som bildades idag.
Ett och annat lär man sig säkert, men av schemat att döma blir det mycket repriser för min del. "Keep an open mind" intalar jag mig dock och ser fram emot att nätverka vidare, både på nätet och i verkligheten.
Har idag också gjort entré på Twitter, synas och sticka ut, är ju ledordet.
Hörde dock berättas av mina kurskamrater om bloggar som kanske mera "stack i ögonen på folk" och så roligt ska vi inte ha. Lagom är bäst, väldigt svenskt och bra, eller??
Men å andra sidan, ju mera udda en blogg är, desto fler läsare verkar den dra verkar det som.
Så vilken väg väljer jag, "den som läser får se"........


Köpte mig en "glashusblomma", solsäng och dynlåda innan hemfärden från sta'n.....


och sen var denna dagen slut!

Söndagsarbete

Obligatorisk sovmorgon och sen äntligen lite gröt på sängen igen, ett antal veckor sedan det hände senast. Därefter tog maken en date med oljeburk och pensel, på altanen. Jag hade också en inbokad date, med gräsklipparen.
Vi har även funderat, klurat och pratat en del om vilken "finish" och layout vi ska ha på våra gångvägar ner till den nygamla delen av tomten. Behöver vi trappor? ja, hur ska de se ut?, vilket håll ska de läggas åt osv.
Inspektion av den gamla nyupptäckta muren har maken dessutom hunnit med, grävt och plockat bort det lösa. Den går nog bra att bara bygga vidare på, tror vi. Han ska dock ta ett snack med grannen som är murexpert (cementarbetare till yrket).
Så dags att klara av middagen och glass till eftermiddagskaffet, innan vi ägnade oss åt fotboll, båda två.
En bänkade sig framför TV:n med sista omgången av Premier League för säsongen och en åkte till "B-lagsmatch" på Fagervi. Ni får gissa vem som gjorde vad.
Har bytt ut en del av våra solcellslyktor som var dåliga, vi får kolla ikväll om de nya är bättre, efter mörkrets inbrott. Imorron väntar kursstart i Skövde och efter den lite shopping på Jysk, om dom har det som står i katalogen. Kan vara lite si och så med det, har jag viss erfarenhet av.
Sonen är vidtalad om att ge en hjälpande hand i fortsatt trädgårdsarbete på torsdag. Maken ska bara försöka fixa en jordfräs också, som "extra arbetsresurs". Det lär gå fortare och smidigare än bara manuella krafter......


Soluppgång vid femtiden (bara högst tillfälligt vaken en kort stund vid denna timma)


Kebabkryddad köttfärs med tillbehör till middag


Detta är ett fågelbad till småfåglar.....vattenskål trodde skatan, tackar!


Fint väder, färdigoljad altan och nyklippt gräs, då smakar kaffet extra bra.


Racerbåt på sjön......


och en "hel hoper" noicy neighbours därtill, men inte direkt störande ändå.


Till sist en närstudie av tallen, vi har delad vårdnad om, med grannen.


Det var ett tag sen....

....jag var på second hand-affären nu, men idag har jag varit där. Det är lite bra att ibland göra ett uppehåll i besöken, för då finns det förhoppningsvis en massa nya prylar att upptäcka. (..och köpa) Så denna gång blev det en del småprylar, förutom att jag å sonens vägnar, lämnade av en kasse prydnadssaker. Jodå, jag hade gått igenom dom innan. Sprang på en spegel som jag förmodade skulle falla dottern i smaken, men "vågade" inte köpa den, utan tog ett foto som sedemera distribuerades via Facebook och fick godkänt. Bara att hoppas den finns kvar på tisdag.
Träffade också några bekanta och pratade en stund. Fortsatte sedan till gymet för en "härtill är jag nödd och tvungen-runda" och som vanligt, känns det väldigt bra när det är avklarat.
Hemma gick maken runt med en tumstock, inspekterade och funderade på nästa drag i "projekt slänt".
Jag lagade middag och planterade lavendelplantorna, som jag fick se vid trappan. Dom hade jag precis glömt bort.
Rensade ur lite porslin och fyllde på loppisen i glashuset, där jag i skydd för blåsten också kunde avnjuta en kopp.
För skojs skull har jag broderat en ny gardin till lilla toaletten, som ikväll blev uppsatt.
SM-finalerna i handboll, först dam och sen herr, var dock två sömnpiller. Ingen vidare handboll och Sävehof var överlägsna i båda tillställningarna.
Sverige-Italien i ishockey är inte heller särskilt upphetsande......


Det blommar många fina träd i omgivnigen just nu, här är ett exempel.


Middag: potatis-terriner och fläskfilé med tillbehör. (så nu har vi smakat på det!)


Min "nya" fina sten, hittad av grävskopan.


Solen "gäspar lite" vi halv nio, men har nu gått till kojs.


...till slut ett försök att rita magnolior och man har inte roligare än man gör sig-projekt.


Grävskopan

På morgonen var det ganska hyfsat väder, till och med sol när grävskopan anlände strax före åtta. Maken var redo och tog emot, för säkerhets skull iklädd gul tröja med "Ledare" tryckt på ryggen, så att det inte skulle råda något tvivel. Han ledsagade skopa med förare till grannen som hade en farbar stig nerför slänten och strax var de framme hos oss. Mycket trädrötter, sly och annan växtlighet blev förpassad till diket, men hela slänten är fortfarande "genomborrad" av nässelrötter, samt kirskål. På sikt återstår att se vilka som vinner "slaget om slänten", vi eller dom.
Ömsom regn, blåst och nästan solsken var det varierande vädret under dagen. Jag hann åka till torghandeln i Tibro och handla en del plantor, samt ta en kopp kaffe på Syster Yster med kompisen. Nu blir det inte nå'n fika på ett tag eftersom hon imorron återigen åker till Spanien och arbetar, månaden ut.
Besökte även fiskbilen för inköp, det händer inte så ofta. Fisk till middag alltså och sen framåt fyra var grävandet klart, då hade han hållit på i sju timmar. Men nu är grunden gjord till en mer hanterbar tomt. Vi får se vad det blir för "anläggningar" i framtiden, en del planer har vi redan.....
De plantor jag inhandlade, är satta på plats men fler behövs. Får väl titta in på Blomsterlandet på måndag kanske, efter kursen som startar då.


"Dom" har kommit.....


Lite strul med en larvfot under transportsträckan ner till arbetsfältet


Det går framåt, men så ringer mobilen mitt i en stubbrytning....


Här har häcken fått stryka på foten och jag har fått en fin sten till!


Slyrötter i diket tar vi det sista....


så här blev det sen åt ena hållet


och här åt det andra hållet.


Efter sju timmars arbete och bara 100 meter kvar till släpkärran: Soppatorsk!


Apropå torsk,  -vi fick kolja till middag.


En kanadagås kom flygande i den tilltagande blåsten, kraftigt skränande.


"Jordgubbar med grädde på, -dä' ä' så gott att få"........
Gris- eller kycklingrester?

Ja roligare än så har det inte varit idag. Maken färdigjobbad för den här veckan, hemma och frustrerad över väderleken. Det gick ju inte att göra färdigt inoljningen av kvarvarande trädäck, trots att han handlat mer olja.
Höjdpunkten på da'n var väl valet av rester till lunchen. Utgången var dock tämligen given, då han inte gillar gris tillagad på det sätt som erbjöds (revbensspjäll med katrinplommon och äppelmos).
Men inte var jag ledsen över det, då jag föredrar detta av de två alternativen.
....och ute strilade regnet fortfarande.
Passade på att beställa nya visitkort med eget foto i designen och lite andra prylar, GRATIS från Vistaprint. Visst kommer det till lite i frakt och alltid några småsaker, men det är fortfarande billigt, nästan gratis!.
Ser fram emot alldeles egna vykort, bland annat.
För övrigt har jag äntligen fått iväg den färdiga bouppteckningen, bara att hålla tummarna för att den duger.
Har kollat prognosen över morgondagen och den utlovar fortsatt regn, första halvan av da'n. Inte så bra, med tanke på att grävskopan med förare kommer imorron för att fixa till vår vilda del av tomten. Inga stora ingrepp, bara ta bort rötter, jämna ut och göra mera lätthanterlig. Vi får se hur detta går.
Maken får agera arbetsledare åt ekipaget, då jag ämnar besöka torghandeln och gymet.
Det vore "nice" med uppehållsväder, men vi kan bara hoppas och se........


..."Aftonbladet eller Expressen", valet är ju givet! (för mig i alla fall!)


Kan inte låta bliiiii........(men nötter äääär ju nyttigt)


Det var "bättre förr", för precis ett år sedan såg det ut så här denna kväll.


Regn hela da'n

Inget vidare väder att vakna till idag, spöregn. Vilket skulle visa sig vara, ända fram till kvällen och det skvalar fortfarande. Förmiddagen ägnades åt jobbsökning och uppdateringar av sådana handlingar.
Väntade i det längsta på att det skulle bli uppehåll i regnandet, men det var förgäves. Bara att trava ut och blöta ner sig, tur och retur till postlådan.
Äntligen kom så det sista pappret från banken, där de rättat alla tokigheter, så nu återstår bara för mig att fixa renskrivningen av handlingarna och få iväg bouppteckningen till tingsrätten för registrering.
Först blev det dock lite miniröjning i tvättstugan, mer behövs men inte idag kändes det som. Istället serverade jag mig revbensspjäll till middag innan det var dags att trotsa regnet och köra till Hjo, för ett sista ärende angående lägenheten och förse mor med "godis" (bullar, choklad, kex) och frimärken. Mera mat behövde köpas till det egna hemmet, vilket jag ordnade på hemvägen och nu är det ishockey på TV. Mina auktioner som varit upplagda på Tradera har avslutats under kvällen med ganska gott resultat, bara ett objekt förblev osålt. Nu återstår endast att inkassera penningar och sedan skicka iväg varorna.


Precis så här trist har det sett ut hela dagen.

Typisk tisdagslunch, Banken och Lena Ph....

Jaha då var maken ledig idag igen. Han passade på att använda dagen till oljearbeten, på kvarvarande trädäck i anslutning till huset, då vädret visade sig gynnsamt. Jag "slängde ihop" några landgångar till elvakaffet eftersom kompisen med make kom på visit, för att assistera med lite pappersarbete.
Rensning av alla vissna påskliljor i krukorna ute följde därefter och sen blev det typisk tisdagslunch, dvs. fläsk med löksås. Strax blev klockan så pass mycket att det var dags för avfärd mot Skara. "Mölndals okyrkliga syförening" hade nämligen sammankomst där, på Banken.
Nej vi skulle inte låna utan investera, i oss själva. Underhåll av kropp och själ så att säga, en må bra-kväll.
Jag hade dock beslutat att bara vara med för observation och dokumentation av händelsen.
Klockan 17.00 klev vi så in på Banken. Jodå det var öppet efter tre, men nu var detta inte en vanlig traditionell bank utan bara en f.d. bank-lokal och här följer en berättelse i bilder över: "Vad (i h-e) man har för sig på banken efter tre."
En sak är säker, detta gav mersmak och på dagordningen i föreningen står, Repris! ( till hösten är det sagt)
Inte för att vi är nyfikna, men en fråga kvarstår: Vad i fridens dar gjorde Lena Ph i Skara, med filmteam?


"Förrättningsfika"


Vanlig restaurang-meny tisdagar, så även på Sågvägen i Fagersanna idag.


Dagens destinationsmål för "föreningens" medlemmar


Samling vid bordets plockbuffé för genomgång


Sen startade vi i valvet och vad hittar man väl där....?


sköna massage-stolar för hårvård och permanentning av ögonfransar


Här får "syster" Eva manikyr......


Anette en grön ansiktsmask....


Berit testar fotvård...


och Gunnel har fått njutbart röda naglar....


slutligen hela gänget färdig-stylade, inga ledsamheter här inte!


....och utanför "irrade" Lena Ph runt i Skara stad.

Vattna växter och vänta....

Det var fint väder idag och dags att ge mina "växthusplantor" lite vatten. Tittade även till min vinplanta och dennes kompis tomatplantan, de mådde bra,- än så länge. Brukar alltid lyckas med att sätta ut tomatplantor för tidigt, så de fryser sönder. Men nu har den klarat sig i snart två veckor, nå'n slags rekord kanske på gång? Ska första försöket verkligen lyckas i år?
Fick med en del loppisgrejer från sonens röjning igår, som nu fått plats hos "sina kompisar" i glashuset, i väntan på nästa kvartersloppis. Vi har pratat om att köra sista lördagen i juni.....Tittade i almanackan och kan konstatera att det blir i så fall på årsdagen för husbranden. Det är 15 år sedan nu, tänk vad tiden flyger iväg!
Hade så en del ärenden till Skövde som behövde fixas, bland annat valde jag idag att handla mat på COOP Extra, vilket ytterligare en Fagersannabo gjorde, samtidigt.
På hemväg stannade jag till i Tibro, för att jag läääängtat efter gymet och nu ääääntligen hade tid att ta mig an detta. Ja Ni vet ju.....men det kändes väldigt skönt efteråt och samvetet var belåtet.
Så tillfreds faktiskt, att jag somnade gott av husletarprogrammet på TV:n och vaknade lagom till ishockeyn startade, vilket medförde inspelning av "Ola-Conny och Morgans starka resa", som jag nog nu ska avsluta kvällen (...eller faktiskt börja tisdagen) med.


Vackra påskliljor fanns det på industriområdet vid Hallenbergsrondellen.


.....solen följde mitt exempel och somnade den mä'! (fast lite senare)


Söderut från Söder


Dags att vända hemåt efter en långhelg i huvudstaden med många aktiviteter, men man hinner ändå aldrig med allt som man tänkt. Idag blev det lunch på en av de stora hamburgerkedjorna, i Eskilstuna, där alla de tre stora ligger på ett pärlband bredvid motorvägen. Det är alltså bara en smaksak, vilken av dom man väljer. Dessutom låg där också en "snabb"variant på kinamat, som nog jag skulle vilja prova en annan gång.
Trötta var vi båda två, maken körde till en bit före Örebro, medan jag halvslumrade bredvid. På rastplats Björnfallet gav han dock upp och överlämnade rattansvar till mig. Gick väl ganska bra, men efter Askersund och genom Tivedsområdet var det väldigt segt, fick kämpa för att hålla mig koncentrerad. Men hem kom vi och en kanna kaffe blev genast påsatt och uppdrucken, innan det var dags för mig att, (som utlovat) åka till sonen och agera "arbetsledare" vid garderobsröjning. Han hade sen en tid tillbaka möblerat om och diciplinerat hållit en hög lägsta-nivå på ordningen. Så prydligt har det nog aldrig varit förut! Nu återstod alltså bara "finliret" med välorganiserade förvaringsutrymmen. Vi höll väl på några timmar, men får ta det sista en annan dag i veckan som kommer om vi får ihop våra "scheman".
Köpte med friterad kyckling och sötsur sås från "kinesen" och den åt vi till en Midsomer-repris. Har sedan lagt ut sonens badkar på Blocket, då han har blivit med tvättmaskin och båda fick inte plats i badrummet.
Nu får det nog bli sängen snart, ögona går i kors........


Valet av lunchrestaurang föll på........


Tåget susar förbi medan arbetet med vårsådden pågår.....


och det var tydligen gynnsamt väder för segelflyg idag också.


"Kisspaus" och förarbyte på rastplats Björnfallet.


Badkaret som tillfälligt bor på balkongen


Ett lätt orange skimmer över sjön ikväll.Kalas i lekparken

Eftersom jag föll för frestelsen att stoppa i mig några bitar lakrits igår, var jag ganska trött då magen genast protesterade, kraftigt. På grund därav, kändes sängen inbjudande redan långt före elva. Det var full rulle redan innan sju idag, men hade ju lagt mig tidigt..... (hmmm)
Efter frukost åkte mor i huset i förväg med kalas-attiraljer, för att förbereda hos en närbeläget boende kompis. Vi kom efter, efter en timma. Vädret var ok, bara en aning blåsigt, men det är tröttsamt att var ute i friska luften i flera timmar.
Allt flöt på bra, bara en incident med en fotboll, på näsan på en av Leos kompisar, med näsblod som följd.
Maken och jag åkte därifrån lite i förväg, hem till lägenheten. Nu skulle maken absolut prova en genväg in på Söder, vilket föranledde att vi fastnade i bilkö. Sen hade vi svårt att hitta parkering och bäst som vi gled runt i kvarteren fick vi se dottern bärande på en sovande lillebror. Hon hade åkt mycket senare, men var först hemma i alla fall.
Hungriga var vi, så det fick bli restaurang Oliven, bara ett stenkast hemifrån. Leo, morfar och mormor gick dit men hade problem att få ner de väl tilltagna pizzorna. Det fick bli en "doggybag", som nog smakar bra senare ikväll. Om vi kan hålla oss vakna fram till ishockeyn, som börjar åtta.
Vi är lite sega, vi gamlingar och lillebror vaknar väl snart med ny energi kan man misstänka. Mor i huset skulle iväg på trettioårsfest. Men hon är ju några år yngre........


Fint blommande träd vid lekplatsen


Gästerna börjar komma och de har paket med sig. De flesta inehöll Lego


Dukat och klart......


....även med pannkakstårta, blåbärssaft och körsbärstomater.


de flesta äter med god aptit, men alla hade inte tid för de ville leka direkt.


Utsikt från en bro (Liljeholmsbron) i bilkö, över Tantolunden och Södersjukhuset.


I väntan på pizza, tillsammans med en stor hummer i fönstret.


Inte bara tallrikarna, utan även bordet var för litet för dessa enorma pizzor.Sexårsdag

Vi pallrade oss ur sängarna och gratulerade sexåringen, (som fick låtsas sova) med sång, paket och frukostfika.
Lillebror fick också några paket och storebror tyckte att alla presenter var bra, sa han i alla fall.
Sen åkte mamma och han för att handla till kalaset imorron. Vi som var kvar hemma delade upp oss som så, att morfar och Joel gick ut på promenad, mormor stannade inne, fixade med datorn och tog en dusch.
Till lunch bestämde vi tre att det skulle bli pizza, som mormor och Joel hämtade.
Sen kom shopparna hem och ringde på bärhjälp, de hade även köpt en tung IKEA-möbel, som mamma monterade ihop. Men först fixade vi godispåsar med dekorationer till fiskdammen.
Ytterligare förnödenheter behövde inhandlas så mormor och lillebror gick iväg till ICA en sväng. Två hyfsat tunga påsar bar vi hem.
Sen var alla hungriga och Inga plockade fram köttfärsbiffar med potatis och brunsås till middag. Ishockey-VM börjar idag, (i Globen) inte så långt härifrån, men biljetterna är mer än svindyra, så det går lika bra att se det på TV.
Var inne och kollade priserna, den billigaste biljetten på sämsta platserna kostade 790:-.
Dom har pratat om att det nog blir publikfiasko på grund av ockerpriset. Rätt åt dom kan jag tycka, en barnfamilj på fyra personer skulle få ge 6000:- för en match, är det klokt?? Vem har då råd att gå??
......nu gjorde Sverige 2-1 på Norge, hör hela skådespelet där jag sitter i köket och knackar.


Uppvaktningen vid åtta-tiden, lillebror har tagit på sig slips inför firandet.


När vi vilade armarna lite på hemväg med kassar, såg vi trädet.


Det blev strax grön gubbe, men vi behövde inte gå över, vi var redan på rätt sida.


Geografipusslet från ena presentpaketet, färdiglagt för andra gången.

"Landat i Stockholm"

Det var sol och hyfsat varmt idag också. Morronen startade på frisersalongen och jag kan säga att det var skönt att bli av med kalufsen. Väl hemma igen mötte jag maken som skulle åka till Tibro och fixa mer olja till verandan.
Jag tog mig en kopp kaffe i glashuset under tiden, packade klart och radade upp i hallen. När saaben åter fanns på plats lastade jag in allt som var färdigpackat, för att sen starta middagen. Inkokt lax med hollandaisesås fick det bli.
Dags för färd till Skövde och informationsmöte om fyraveckors-kurs i sociala medier.
Insåg att det var lika bra att "hoppa på detta" trots att jag nog är ganska skeptisk till att det ger så mycket, egentligen. Jag blir ju inte yngre av kursen och det är väl det största hindret på vägen till nytt jobb, -min ålder.
Men prova nytt kan man alltid och ett och annat tips blir det säkert, så varför inte?
Sen snabbt hem igen och maken var nu färdig med sin packning och iväg bar det, mot 6-årskalas i Stockholm.
Lite skrämselhicka var det en stund, då polisen med fartkamera stod uppe på en vägbro, men två polisbilar längre fram hade redan "fått napp" och var upptagna. Vi hade nog inte för hög hastighet heller, men det var helt klart på gränsen.
Svårt at hitta parkering var det också, när vi väl var framme på Söder, maken är ute för tredje gången ikväll och letar en plats som inte är i riskzon för böter. Det blev "änna" för dyrt förra resan.


......men vi har precis varit där


Inte så mycket trafikFint träd vid vägen


Ok, har IKEA sagt det så......


Ner i underjorden....


snart är vi där.....


....bara Götgatan kvar och sen till höger.
Nytta och nöje

Klockan åtta imorse gick maken ut i det vackra vädret och började olja in verandan. Någon timme senare kravlade jag också ur bingen, för en dusch och sen färd till Hjo. Kompisen hade ärende dit och då hakade jag på. Medan hon uträttade vad hon skulle göra, besökte jag mor. Därefter åkte vi till Stampens kvarn, för lunch i deras trädgård.
Idag var dock inte jag så imponerad av det de bjöd på som dagens. Vi kan väl säga att jag valde fel, eftersom Anette var riktigt nöjd med sin fisksoppa. Stackars henne bara, för hon var "tvungen" att äta våffla till efterrätt.
Nåja, det gick att äta viltgrytan men jag rekommenderar den inte, om de skulle ha den på menyn nå'n mer gång.
Smaken är dock olika och man kan inte gilla allt (men lite besviken var jag).
Efter att ha suttit där en redig stund, påbörjade vi hemfärden och beslutade att besöka den nyöppnade klädaffären i Tibro. Det var en positiv överraskning, de hade kläder för "all shapes and sizes" och dessutom ett lite annorlunda utbud och riktigt hyfsade priser.
.....och visst handlade vi en del, -båda två.
Hemma hade maken återupptagit oljandet och låg på alla fyra med penseln i högsta hugg. Lite retligt var det dock att oljan tog slut när bara några få plankor var kvar.
I den allmänna röjningen av allt möjligt, har jag även passat på att lägga upp lite småsaker på Tradera. Det var väldigt längesedan jag använde mig av denna sajt. Har varken köpt eller sålt något där på flera år.
Nu dags att förbereda packningen inför morgondagens Stockholmsresa. Först ska jag dock klippa mig på förmiddagen och på eftermiddagen måste jag gå på ett informationsmöte i Skövde på arbetsförmedlingen, men sen drar vi.
Storebror fyller nämligen 6 år på fredag och det ska vi fira, på plats.


"Morronpasset"


Mätt och belåten


"Vår kompis" tog igen sig efter pratstunden.


Utsikten vid dammen


Ny affär i Tibro: kan rekommenderas, billigt!


Sen blev vi kaffetörstiga igen, tur att "Syster Yster" finns, -nära!


....och hemma, där tog oljan slut.

Premiär

Första maj startade med ett fantastiskt väder och vi kunde äta äggmackor, rabarberkräm med cornflakes och dricka vårt kaffe med en strålande utsikt över sjön. Egentligen säger ju samvetet att man borde ha demonstrerat men.....
Idag blev det istället lite lagom med trädgårdsarbete, där säsongspremiären av gräsklippning nu är avklarad.
Maken "hakade på" och plockade fram högtryckstvätten och har gjort rent den yttre verandan. Imorron ska han olja in densamma (jo, alldeles rätt, han är ledig från jobbet nu igen).
Jag har sått årets grönsaksval i kökslandet, nu återstår bara att se om det blir någon skörd. Har även satt majs, samt planterat luktärter och krasse i stora krukor. Provade också att förså tomater, solrosor och slanggurka, de bor på bordet i glashuset, så länge.
I fredags inhandlade jag en vindruvsplanta och en tomatplanta på torget. Dessa satte jag vid solväggen mot grannen, än så länge lever båda. Har börjat montera ett plastskydd för kalla nätter, hoppas det funkar. Ska bli mycket intressant att se om jag äntligen kan få min vindruvsskörd, som jag tjatat om i många år. Det förra försöket slutade med "ond bråd död" i krukan (dock ordentligt köldskyddad) under vintern.
Kaffe på altanen har det blivit några gånger, i det fina vädret och maken har försvunnit till den lokala fotbollen igen.
Jag håller mig till Premier League, på TV får det då bli, eftersom det inte bara är att ta cykeln dit.
....men varför känns det som söndag idag, kan någon förklara det??


Makens trädgårdsarbete, min gräsklippning är dessvärre inte dokumenterad.


En ny laddning Stockholmsbiffar är klara, förpassade till frysen ett tag.


Grannens blommor som förökat sig även till vår slänt, men dom är välkomna.


Även han har påskliljor i sin trädgård, modell större men bara några få.


Välkommen vinranka, hoppas du trivs och frodas!

Släktforskning

Idag har jag varit och lämnat fars alla pärmar med släktforskarmaterial, samt en hel del gamla tidningsurklipp och böcker i ämnet, till Skövde släktforskarförening. Vi får hoppas att det kommer till nytta "för redan frälsta". Far försökte enträget att få mig och övrig familj intresserade av ämnet, men det lyckades inget vidare, tyvärr tyckte i alla fall han. Mycket arbete har han lagt ner genom åren och många har han tidigare hjälpt leta uppgifter, framför allt ättlingar på flera håll i USA. Dessa släktingar "over there" har vi ändå kontakt med (i nutid) via Facebook, vilket är kul, så nytta och glädje blev det ändå av hans stora intresse, för oss "ofrälse"!
Handlade en del på Plantagen också, när jag ändå var i sta'n och efter två små hamburgare (på MacDonald's drive in) till lunch, svängde jag förbi Rusta och bunkrade lite mer garn. Jag har ju så lite i lager (not), men lila och ljusblått var två väldigt fina färger och dessa hade jag inte.
Fylla på matförråden var nästa stopp och sen blev det nystart på gymet, efter en småbesvärlig förkylning och en veckas extra bufferttid, för att säkert vara återställd. Ja Ni hör väl "en dåres försvarstal", men hur som helst, nu är jag igång igen.
Trädgårdssysslor blev det en stund i eftermiddag och två jobb har jag sökt. "En stark resa" och Manchesterderby i Premier League är det nu ikväll på tv:n. Premiärkok av rabarberkräm har jag också hunnit med.
Dags att smaka......


En hel rad Valborgsflaggor hittade jag i Skövde


Jag har inte planterat dessa blommor i slänten, de har kommit spontant från grannen.


En grodperspektivstudie på vår tall (grannens och våran!)


Rabarberna färdiga att börja skörda....


.....och här är premiärkrämen, rykande färskt!
RSS 2.0