Da'n före helg mitt i veckan

Tre dagar avklarade, nu några lediga dagar, men många återstår. Ska börja samåka på tisdag nästa vecka, alltid sparar det nå'n bensinkrona för oss. Eftersom jag igår inte orkade göra någon matlåda, fick det bli "kvarterskrogen" i Ryd, vilket hör och häpna är en pizzeria. Testade pasta med köttfärssås, som jag tyckte var sådär måste jag säga, men ändå klart bättre än gårdagens egenhändigt tillagade matlåda. Får ta mig i kragen och laga nå't gott över helgerna så det blir kvalitetsrester i nästa veckas lådor. Vi ska också ha personliga brev klara att visa upp tills dess.
Hemma hade maken hämtat en jordfräs som han var i startgroparna med att provköra och jag planterade, de i måndags inhandlade lobeliorna, i fönsterlådorna. Ska bli intressant att se den lila varianten av dessa blommor.
Monterade sen med en aning assistans från maken, dynboxen från Jysk. Kvar är solstolen som också krävde en del montering, men det var inte akut läge för att använda den idag, så det fick vänta.
Imorron kommer sonen som handräckning till far i trädgårdsarbetet och jag har kökstjänst. Ska väl hinna en vända till gymet också. Det fick nämligen vänta idag, med det välkända mottot: "Gör inte idag vad du kan skjuta upp till imorgon" som enda förklaring. Latmasken vaknade till och var väldigt påstridig, när maten väl var inhandlad.


Det enda som klarat vintern, planterad i den gamla muren, är nu räddad från nässlorna
vilka jag inte kände något barmhärtighetsbehov av att dalta med. De lämnas åt sitt öde.


"Steady boy", vänta på mig.......!


Näst efter påskliljor kommer dessa som favoriter och lite förgätmigej därtill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0