Näst bästa........

...dagen i veckan är här, med sovmorron i bagaget. Det var skönt och behövligt. Dessutom ägnade jag två timmar av fredagseftermiddagen till samma sak, vilket var en nödvändighet.
Inte lika nödvändigt däremot känns den snö som kommit under natten, inte så mycket visserligen men bara en bråkdel är för mycket enligt min åsikt (som numera är välkänd antar jag).
Fortfarande kommer det vit nederbörd, men i ringa omfattning. Alltid något att ta fasta på och se som positivt, för det kunde ju ha vräkt ner.......
Blir nog en resa till Tibro och second hand, har lite att lämna och sen vet man ju aldrig om det är idag jag ska springa på Fyndet.
I eftermiddag blir det Liverpool på hemmaplan (på TV), men nu är det inte långt kvar tills det faktiskt blir på plats.
Startar dock med systrarna Helgessons fria åk i konståkning, som uppvärmning till fotbollen och hoppas det går bra för dom (också!).
Jodå jag har varit på second hand och lämnade där in en kasse. I dörren påväg in gick dock papperskassen sönder och alltihop hamnade i snön och "blockerade" dörren. Två tjejer i tonåren, som kom färdighandlade inifrån affären hjälpte mig direkt och allt blev snabbt förpassat till inlämningslådan inomhus.
Sen fanns det lite smått och gott idag att köpa istället, så ingen risk att det blir tomt i huset på ett tag till (haha!)
Fiskaffären fick också ett besök, så vi har ätit rödspätta till middag och som lördagsmys blir det räkmackor.
.....och snöandet fortsätter, det var uppehåll nå'n timma men nu har det börjat igen, dock fortfarande i blygsam skala, som tur är.
 
Middagen på bordet......
 
"Klar" igår....ska bara justera den lite efter kontakt med produktprovarens assistent....
 
....den förra var lite trång (by the way)
 
Lördagsmys att se fram emot.......
 
 
 

Ny teve.......

....och (än så länge) lånad dvd, har sonen och jag varit hos syster/moster och installerat. Det blir ett litet dilemma då hon gärna vill kunna titta på sina filmer men inte vill ha några nya apparater. En aning besvärligt då de gamla "har gjort sitt" och inte går att reparera.
Nu löser sig väl det hela rätt snart om tiden får gå lite, men just idag uppskattade hon inte vår hjälp direkt.
Dock måste vi återkomma i ärendet, då allt inte gick att fixa till på stört. Men det går att titta på alla dvd-filmer iallafall sålångt. Video får vi klura på ett tag till hur vi ska lösa utan att betala skjortan.
I skolan i parallellklassen idag, var det övningar på hur man beskriver vägen och i vilken ordning orden i meningar ska placeras vid exempelvis frågor.
Imorse ringde vårdcentralen där jag hade tid hos en distriktssköterska, hon var sjuk så jag fick ta en tid mitt i skolarbetet istället, för att få ordning på "hornet" (skinnbit som börjat växa till sig och göra ont) mitt i pannan. 
Nåväl det fixade "vikarien" hyfsat snabbt och enkelt, samt begåvade mig med en plåsterlapp på stället.
Maken hade order om att fixa middag och den är nu uppäten. Jag har landat här hemma igen, men är sååååå trött att jag somnar mitt i ljuget. Får bli en tupplur, så jag orkar med "På spåret" och annat fredagsmys lite senare.
"Later folks" är det som gäller alltså........
 
Torsdagsmys......
 
Gamla Tibro i miniatyr på vårdcentralen....
 
 
......Stationen med tåg......
 
 
Gamla Posten (Dojan) och Lilla torget.
 
Här är några videos vi ska söka efter på dvd istället.
 
Syns dåligt, men en ny variant på and på besök idag.
 
 

Vad händer en vanlig torsdag.....?

Om vi håller oss till närområdet runt Fagersanna och bara fokuserar på "slaven", så blir svaret inte speciellt spännande. "Business as usual", vilket innebär sittning i skolan med vetgiriga (men ibland trötta) elever och försök till svenskkonversation, med varierande framgång. Dock har de ofta frågor som: Vad heter det på svenska? och presenterar budskap på engelska som de vill kunna framföra på svenska. Det är ju trevligt och visar på ett intresse av att verkligen vilja lära sig och då får man öva på att både prata och skriva samtidigt.
Mat behöver man ju för det mesta komplettera, så en sväng för att fixa detta blev det sen. Utanför affären står alltid en "stammis-tiggare", en tjej som alltid säger hej. I ur och skur, hela dagarna långa finns hon på plats.
Man kan tycka vad man vill om detta och jag personligen anser att det i vårt samhälle inte ska behöva finnas över huvud taget. Dock får man ha en viss beundran för denna uthållighet och detta tålamod att oavsett väder, vind eller veckodag "gå till jobbet". Hon har funnits påplats i flera månader nu. Till och med jag har vid några tillfällen gett henne en slant och hon tackar alltid för gåvan, så också idag för bananen hon fick.
Apropå bananer, så fanns det två bruna i hemmets fruktskål som omgående förvandlades till banankaka. Senast sonen var här fick han hela förrådet av nämnda bakverk som fanns i frysen (4 stycken) så nu finns det plats för några fler igen.
Ett jobb skickade jag iväg ansökan på alldeles nyss, men har sökt där flera gånger förut utan resultat. Detta till trots att det faktiskt rör sig om kassajobb (valutaväxling) som mitt CV matchar perfekt.
En försvårande omständighet  i sammanhanget är väl att jag inte är 25 år och skitsnygg....... misstänker jag.
Stickprojektet fortlöper och snart finns ytterligare en prototyp att "trakassera" det stackars produktprovande barnbarnet med. 
Och till sist: Ska jag fortsätta röjandet lite till nu, det är frågan......?
 
Nu är dom banankaka......
 
....och ersatta med en fräsch istället, plus lite mer godis att välja på.....
 
...och äntligen har jag smakat på glöggen (snart slut) då min hostmedicin med morfin i, inte var förenlig
med alkohol då det var "säsong" för denna dryck.
 
 
 
                                                          

Mittwoch.......

..... säger tysken om onsdagen. På sätt och vis ett bättre ord kanske, för det talar ju om att vi är mitt i veckan och nu bär det iväg mot helg igen. Vad har jag gjort av mitt-i-veckan-dagen då?
Inget intressant över huvud taget. Bara varit behjälplig i svenskundervisning, med en liten gnutta matte (som extra twist) numera.
Vi gör ständigt försök att få eleverna att tala mera svenska, men det "skiter sig" alltsomoftast av väldigt många olika anledningar. Men vi tar små steg varje gång och snart så....... blir det nog lite konversation istället för envägskommunikation från läraren/"slaven".
Systers "uppdatering" av elektronik har stött på patrull i form av strejkande apparater hon skulle fått ärva av oss.
Nu får vi nog ta en tur till in till staden och köpa nytt även i denna del.
Maken har också idag fått arbetsorder, som nu är utförda. Ny fönsterlampa uppsatt (med strömbrytare ditmonterad) tavellist för barnbarnsfoton fastskruvad på väggen och sönderfallen ugnslucka ihopskruvad.  
Sen hade han förtjänat sitt eftermiddagskaffe. Det har även undertecknad gjort, eftersom jag städade skafferiet alldeles nyss och fixade mat. 
Dags nu att ge sig på platsbankens "utbud".......
....och därefter kanske titta på lite gamla videoband från de glada 70- och 80-talen, med barnen i huvudrollerna. En av två videobandspelare fungerade av vårt lager, men inte den vi tänkt till syster, tyvärr.
Måste ha en kvar av ovanstående anledning, då vi har en massa röksanerade band sedan branden-97 att ta oss an (nångång) och fixa över till dagens teknik.
Eller fortsätta på nästa stickprojekt, som jag startade igår.......
 
Uggleparad: Den i mitten flyttade till Stockholm idag........
 
Full koncentration på uppgiften, med vattenflaska att styrka sig med, under arbetets gång.
 
Liiiiite prydligare och renare i skafferiet efter min framfart, dock ingen revolution.
 
Blir nog en apelsin idag också, men bananerna har passerat bäst-före-datum (enligt mitt sätt att se)
 
 
 
 

På uppdrag.......

....tillsammans med sonen, (anlitad som expert) för att lösa systers tekniska behov. Hon har "slitit ut" sin video/dvd och har länge behövt hjälp med att förnya beståndet. Nu har vi tagit tag i detta och hittat apparater i gömmorna som ska testas innan vi skänker dom till henne och därtill har vi idag inhandlat en ny lite större TV, ingen värstingvariant utan en sån storlek som "vi gamle" själva har.
Medan vi roade oss med tripp till sta'n, städade maken huset (efter order från arbetsledningen). Allra först idag var det som vanligt (för "slaven") skola förstås. Förutom diktamen, med många svåra vokaler att hålla reda på i orden, spelade vi lite scrabble och bildlotto.
I sta'n blev det ett flängande fram och tillbaka, då sonen fått för sig att han behövde gå till frisören (vid stationen). jag skulle efter ett ärende in på banken, handla i en affär på Elins Esplanad, dit vi först var en vända för teveinköpet.
Men vi hann även med en taibuffé till lunch innan det var dags för honom att åka till jobbet i Tibro. 
Skönt att äntligen ha tagit tag i systers dilemma, fortsättning följer senare i veckan då vi ska leverera.....
En snabbis på second hand fanns det tid för och idag lämnade jag in mycket mera än jag köpte.
Bara en sax, en kossa och ett smycke blev det i påsen hem.
Nu blir det en apelsin, för det är jag sugen på....... tur att det finns såna hemma då. 
 
Det ska bli gott......!
 
Cyklarna står ute (ajabaja!) och "extra-vadderingen" på sadlarna håller på att smälta......

Ny vecka, nya "möjligheter".....

.....att söka fler jobb som inte finns, eller att söka dom som finns och aldrig bli kontaktad för påseende. Men möjligheten att göra skillnad i svenskundervisningen kvarstår alltmedans tiden går, dock inte till avtalsenlig lön för utfört arbete. Ja varför skulle de betala för något de får gratis? Men nuvarande "slavkontrakt" börjar närma sig sitt slut och vad slaven sen blir satt att syssla med gratis, är frågan.
Har sagt det förut, men säger det igen: Att det viktigaste för min mentala hälsa är att få göra något vettigt, om/när jag nu inte "duger" till att anställas.
Ja det är väl kanske som Lars Ekborg sa redan på 60-talet, att gamla kärringar bara dög att "vända uppånerpå och använda som sparbössa". Dock är väl även detta nyttjande tämligen passé i vårt numera nästan kontantlösa samhälle. 
Slutsatsen blir alltså (helt krasst) att tanter har man ingen nytta av alls, om dom inte kan jobba gratis.
Vad gjorde då tanten efter skolan idag? Handlade lite mat och åkte sen hem till ett tomt hus, då maken var på vift med sina idrottshistoriekompisar till Karlsborg.
Medan han roade sig med det, vände jag uppochner på alla mina garnhurtsar för att inventera "lagret". Behövde det inhandlas något mer garn tro.......
Rätt svar på frågan var väl ett entydigt nej! men man vet ju aldrig ändå riktigt på den fronten, om man "ramlar på ett tillbud". Då kan behov plötsligt uppstå ur tomma intet. Går inte att gardera sig mot det, på nå't vis. Dock var det nyttigt att få en överblick av läget och inga problem att starta nya projekt, för det finns mycket material att välja på.
Vad som talar emot ytterligare en stickstart är väl alla tröjor som redan hänger här "i drivor" och tar plats.
Får bli enbart handboll snart istället....... 
 
Som sagt, en del garnnystan äääääääär det................
 
....men nu har dom gått och lagt sig igen. Sju stycken "garnsängar" har jag..........

Söndag-vilodag?

Med all rätt tillåter jag mig ifrågasätta denna vedertagna sanning. Gjorde igårkväll (eller var det egentligen väldigt tidigt imorse innan jag lade mig?) en "arbetsorder" till mig själv för just denna vilodag.
Hur går det då? Jo sådär, men jag har kommit en bit med tvätt och nybäddning och jag har ingen bil till mitt förfogande, så ingen idé att jag får för mig att ut och resa, för det går iallafall inte. Då är det lika bra att se till att allt det där tråkiga blir gjort, så "vilodag" det är. Är man flexibel och tänker smart får man ju "roligtid" över en annan dag istället......
Som ni hör är det personlig peppning som pågår, för att få energi till att fortsätta på den utstakade vägen. Nästa på listan är tvättkorgarna fulla med redan klar tvätt, i väntan på mer från assistent tvättmaskinen.
Det är ju tur att man inte behöver ligga vid sjön och byka som för 100 år sedan. I det avseendet har vi läge "räkmacka", men i andra avseenden har det blivit till det sämre. För mycket numera som stör mänskliga möten (teknik är ett exempel). 
Dock fungerar jag själv bäst i hushållsjobb-hänseende om jag är just själv, då blir det mera gjort på den fronten.
Nog med paus nu, åter till göromålen.......
Sökte lite jobb också som avbrott, fastän det är söndag!
Paus igen efter middagen med en kopp gott kaffe vid min sida och ljugandet på högvarv. Nåja det får nog räcka för idag, vid närmare eftertanke. Behöver laga några sömmar, så ska därför gå en match mot symaskinen strax......
 
Gårdagens lördagsmys....... (vinet räckte bara till mig!)
 
Grapefruktkärnorna har börjat växa......
 
...undrar om de växer lika bra som "kusin" citronplanta, som har några år på nacken nu.
 
"Spagetti-rester" väntar på maken......
 

En kjol till.....

....blev det under kvällen igår. Så idag hade jag två stycken att leverera till mor. Personalen tyckte att de såg användbara ur och till mor sa jag att hon inte fick titta på hur de var sydda. Hon har ju alltid sytt det mesta i sin garderob och var väldigt noga med fina sömmar och sånt. Stannade inte mer än tio minuter, men idag verkade det lite muntrare än sist iallafall. Skulle vidare till syster, (då hon senast inte var hemma) för att samla på mig lite redovisningsmaterial och fick då ge henne i uppdrag att besöka mor snarast. Mor hade slut på kontanter och det kan vi fixa via systers konto, så hon får ett viktigt uppdrag att utföra.
Innan jag kom så långt, hann jag med second hand i Hjo. Idag fick det bara bli den ena, för se tanten hade inte satt väckarklocka och maken är inte till nån hjälp på den fronten heller: Att komma upp tidigt!
Ordentlig sovmorron med andra ord, men bäst att passa på när John Blund är på långvisit. Han har ju så förgjordat bråttom numera annars.
Var även nere vid hamnen i Hjo och tittade på en vredgad sjö, det var mäktigt.
Maken är hemkommen från dagens fotbollspass i Idrottshallen, där jag släppte av honom vid lunchtid. Nu puttrar sötpotatis och morötter på spisen för att bli soppa, som jag fått recept på av "fredags"-läraren.
(Min handledar-lärare är ledig fredagar, men då är jag i parallellklassen istället.) Hon hävdar att den är väldigt god, vilket vi nu strax får bedöma också.
Sen blir det handboll.......hoppas jag iallafall och Harriet Andersson på slottet, tätt följt av unge Morse.
 
Full fart på vågor och måsar......
 
Lite isbildningar vid stranden.....
 
.....och vitt skum på bryggorna, hos dom som har sjötomt.
 
Hoppar nog över picnic idag  tror jag.....
 
Sorry Eva, inte detta hushålls favorit.......

Annat roligt......

..... har jag ägnat tid åt idag. Ett litet återbesök för kontroll av "bakvägen" (efter renoveringen i höstas) stod på schemat idag och det medförde en resa till Falköping den här gången.
Aldrig besökt nya sjukhuset där förut, bara det gamla uppe i centrum som tonåring för att få allergisprutor en gång per månad (fanns ej barnavdelning <15 år) i Skövde på den tiden.
Lätt att hitta och fastän jag var en hel kvart för tidig, stod de och väntade på mig. Snabbt och enkelt? Ja trots omständigheterna får jag väl ändå tillstå detta, för det blev lite finjustering av höstarbetet i Skövde. Kommer väl att kännas nå'n dag......
Fick sedan lunch i Torbjörntorp hos en f.d. kollega och hennes familj. Smakade väldigt bra och en bäbis fick jag också träffa, den som föddes när mormor, jag och en till var på trip till Polen.
Igår lyckades jag till slut färdigställa både stickprojektet (nu på väg till Stockholm) och en kjol till mor. Mycket tyger har jag.......också! Hon kommer inte att bli nöjd det vet jag redan, men av praktiska skäl måste det ändå till.
Har inte hittat några färdiga att köpa än, men de kommer heller inte att bli godkända "så spela roll"........Läste TV-tidningen igår eftermiddag och vid 18.30 bänkade jag mig för att se handbollsmatchen Sverige-Egypten. Men se den var redan färdigspelad, för de hade tydligen skiftat matchernas start-tider.
Grundlurad alltså, men vad göra åt det? Inte mycket.....
Fredag är det iallafall och maken drar till Fagersannas innecup i fotboll för damer strax. Kanske ger jag mig på ytterligare en kjolvariant "åt personalen", som tar hand åt mor.
Senare blir det "På spåret" och deckaren "Shetland", eventuellt även Skavlan. Vi får se.......
 
"Skapelsen" en hängselkjol med inköpta tights till, för liten sa morfar även denna gång......får vi se.
 
Tranor som dekoration vid sjukhuset i Falköping
 
Mätt och med Torbjörntorp i backspegeln, återvänder jag hem.
 
Och här flyger planen över vitklädda hustak.
 
 
 
 
 
 
 

Ännu mer......

.....onödig vit sörja, hann det komma ner inatt. Sopa fram bilen var det som gällde, för en redan inte-i-så-god-tid-tant sådär på morronkvisten. Men man kan ju inte få allt, sov faktiskt hela natten (om än bara sex timmar) och det har jag fått lära mig den hårda vägen, att numera uppskatta. 
Bara att bita ihop och ta hand om den "vita terrorn" som angripit min stackars bil och sedan försiktigt manövrera mig till skolan, på varierande plogning.
Dagarna går fort och då har man väl ganska roligt förmodligen. Om man kan anse diktamen, stavning och vokalövningar kul. Vilket jag nu inte har nå't problem med, eftersom det inte är jag som måste lära mig......
Sen blev det ett besök på Family House, som hade halva priset på allt och visst slank det med lite kläder. Både sådant som ska ges bort i present framöver och lite "kompletteringar" till den nyrensade garderoben.
Vore ju alldeles fasligt förskräckligt, om någon hylla skulle få förbli tom!
Färsk fisk blev inköpt att konsumeras till middag, vilken precis är avslutad.
Röjningen går annars framåt, har lyckats tömma ett lågt skåp som ska återbördas till Hörnebo, varifrån det har varit långlånat. Transporten dit får dock vänta lite, tills vädret "lugnar ner sig" och bärhjälp anmäler sig.
Idag kanske jag ger mig på förrådet av tyger för en utgallring och inventering, då det ska sys några till kjolar åt mor, i lite reviderad modell från "prototypen" hon provat.
Inga sysselsättningsproblem på denna sidan sommaren känns det som och till omväxling kan jag ju alltid "pula" lite med god man-redovisningen.......och javisst ja, söka jobb!
Stickprojektet (som är under skapande) närmar sig sitt slut. Återstår bara att se om modellen blir som min hjärna har tänkt. Produkttestaren får komma med kritik senare, när jag distrubuerat det färdiga alstret.
Handboll var det visst idag också........
 
Gråsparven satt länge och filosoferade igår, mittemellan mathusen.
 
Semlan med varm mjölk, slank ner väldigt lätt som "kvällsmst".
 
Sandad vinterväg, sedd från stoppet vid postlådan på hemvägen....
 
Dagens middag.
 
Vi vill också ha mat.......
 
 

Mer snö........och sanningar.

.....får vi idag, helt utan att ha begärt detta. Är väl bara att glädjas åt den finkorniga varianten som behöver lång tid på sig för att fylla upp, så det syns nå't nämnvärt. Vill till att mentalt hitta en positiv vinkling av problemet. För inte önskar jag mig mera snö, ingen alls är den bästa varianten i min värld. Men bevisligen fanns inte detta alternativ idag.
Skolan avklarad, maken var chaufför idag och utförde sina ärenden medan jag roade mig med undervisningen. Nu tog hans grejer inte alls lång tid egentligen, men han lyckades ändå fylla tiden fram tills jag beställt hemresan.
Inga fixar just nu kassler i ugn och strax ropar hon säkert till bords.
På hemvägen stannade vi vid bageriet, köpte årets första semlor......och sista sa maken. Detta beroende på att vare sig han eller jag bör äta sådana egentligen. Något olika orsaker ligger till grund för det uttalandet, men sanning är det "all the same". Tur att man inte är totaltokig i dessa bakverk då kanske. Känns inte som någon svår uppoffring med andra ord, men en per säsong (eller två....) kanske ändå är ok. 
Om vi ska hålla oss till "dagsens sanning" ett tag till så behöver det städas, eller åtminstone dammsugas och tvättmaskinen har precis fått en ny uppgift att lösa. 
Fortsatt eliminering av prylar kommer att stå på agendan ett bra tag famöver, men varierande effektivitet på den fronten är nog realistiskt att förvänta sig. Lite i taget är mottot.......
Dumburken bjuder ingen sport idag, men kanske finns det nå't annat av intresse. 
Men först lite kaffe, följt av en aning.... prylröjning.
 
Utsikt från passagerarsidan, snart hemma .....
 
Vad bjuder du på idag då? Har du mera pommes frites kanske.....?
 
Här ligger dom i påsen och väntar....på varm mjölk.
 
Jodå, brödet var väl sådääär....men vad händer därnere vid vattnet tro?
 
 
 
 
 

Riktigt jobb idag.....

.....om än bara några timmar nu i eftermiddag. Men fick å andra sidan ringa och säga att jag tar "sovmorgon" från skolan, då nästan ingen nattsömn infann sig. Men huvudvärken var "punktlig", som ett brev på posten.
Nu mitt på da'n känns det lite bättre, men såhär kan det ju inte fortsätta!
Att arbeta gick bra, inte några större uppgifter att genomföra. Egentligen bara att "vakta huset" medan all annan personal hade möte. Det blev en hel del prat med flera ungdomar iallafall och tiden gick fort. Dags att åka till Hörnebo sen, för att hämta ytterligare en person som ringde och var sugen på en tripp till second hand, men stod utan bil. Privattaxi rekvirerades då alltså och vi gjorde lite fynd, för egen del verkligen med betoning på lite. Hittade bara en sak att köpa, men bonusdottern hittade några till. Därefter återlämna henne i hemmet och sedan införskaffa den sena middagen (i korvkiosken) och köra hem snabbt till en väntande hungrig? make.
Ok, inte den godaste middagen vi ätit, det var vi ganska överens om, men Inga fick ju ledigt från spisen iallafall.
Nu väntar handboll (Sverige-Algeriet lätt seger men ganska tråkig match), tätt följt av engelska ligacupen i fotboll: Liverpool-Chelsea, vilket blir betydligt tuffare för mitt favo-lag, trots hemmaplan. Men dom ska iallafall spela om det och jag får förhoppningsvis se en bra och spännande match innan jag somnar (hmmm...)
 
Det går undan i handboll, därav den dåliga kvalitén på bilden (inte beroende på kass fotograf)......
 
.....och heja Liverpool!!!!
 
 

Ett av fyra.........

......brev är ivägskickat, av "släktadministrationen". Alltid något och imorron ska jag fixa kopior så två till kan läggas på låda. Det sista kräver sedan en del ytterligare arbete och författarskap, då god man-året ska redovisas i både ord och siffror.
Idag snöade det nästan hela dagen, men inte några mängder som gav en massa skottningsarbete. Vi får se vad kung Bore pysslar med nu efter mörkrets inbrott. Sen har han ju "hela natten på sig" att ställa till elände för tisdagen. Dock ska maken med till Tibro imrron bitti och gissa vem som får skotta, om så behövs?
Idag har jag varit och tömt bilen vid återvinningen och maken har efter min hemkomst "fyllt" den igen. Dock är det grejer som ska till second hand denna vändan.
Röjningen fortgår alltså och klädsäcken från igår är levererad till Hörnebo, med kaffe som betalning.
Nu skriker tvättmaskinen: Färdig! vilket betyder en dust med torktumlaren, som inte vill gå färdigt programmet tills tvätten är torr utan stänger av mitt i. Det är nå't "chall" på av/på-knappen som inte vill stanna i läge, ska prova starkaste tejpen idag.......för vanlig var ingen idé.
Blir Ullaredsåpa ikväll tror jag och Idrottsgalan (samtidigt naturligtvis) men får väl trycka på fungerande knappar och spela in det ena.
Och trött är jag fortfarande, man blir det av nån konstig anledning, då man inte somnar förrän långt efter två och måste upp redan före sju.
 
Dukat och klart, nu fattas bara matgästen......... (igår)
 
Det finns allt möjligt i gömmorna, (efter pappa) men vi har också sett föreställningen.
 

Hur man lurar sig själv.......

.....att röja i huset. Man börjar med ett begränsat projekt typ: Nu ska jag äntligen ta tag i garderoben som svämmar över, för jag använder ju faktiskt inte på långa vägar alla plagg som hänger, eller ligger därinne. En sopsäck senare har man kommit igång och funderar på var det kanske vore kul att "riva" härnäst.
Jodå, precis så lättlurad var jag idag i min ensamhet, då maken åkt på fotboll. Och långt efter att klockan har passerat midnatt, med en ansträngd rygg har jag rivit lite både här och där, samt reducerat prylar "pö om pö".
Nu återstår att se om det straffar sig efter en natts sömn, (som jag har förhoppningar om ska bli effektiv) då jag är ganska mör.
Maken har börjat fota av alla sina cd-skivor, för att testa om de går att sälja på Tradera. Numera har han ju musiken på datorn, så samlingen tar bara onödig hyllplats har han kommit på. Ja vi får se vart allt detta slutar......
Tomma hyllor? Nej det är det ingen som helst risk för.
Ny dag, nya uppgifter: Ägg kokade, biffarna i ugnen, stekpannan svalnar på altanen (varför då!?) och frukosttallriken dukad.
Nyfiken tant "kastar sig" över Facebooks uppdateringar......vad har hänt, om något.
Kanske smartare att titta i web-tidningarna, men på något sätt har dom blivit sekundära i rutinen. (ha!)
Sen tar vi mailen, där brukar det för det mesta bara vara reklam för spel och lån. Det kvittar på nå't vis hur många unsubscribe man skickar, de är som ogräs....... 
Solen skiner idag och det blåser inte, bara fläktar lite.....man borde......men vi får se. Många måsten att skylla på finns det.
 
Vilka färger ska jag spara? om några.... ok blå och aprikos, tvärtom alltså!
 
Biffarna solar sig.....
 
......och frukosten klar, mot datorn.
 
Solsken och lätt bris.
 
 
 
 
 

Positivt eller negativt?

Ja det beror helt på hur man väljer att se på livet och dess turer. Allting är ju inte en enda fest "twentyfour-seven", men något positivt i tillvaron måste man väl ändå kunna hitta? Varför funderar jag nu på detta då? Jo jag har varit i Hjo och hälsat på mor och som vanligt var ingenting till belåtenhet. Visst förstår jag att det är besvärligt att bli gammal och rörelsehindrad, men det blir inte bättre av att bara berätta om sitt eget upplevda elände och aldrig intressera sig för något annat.
Idag var det till och med värre än vanligt och jag frågar mig hur detta ens kan vara möjligt, men så var det. Då kunde jag inte hålla tyst längre, utan pratade klartext: Att jag inte bara ville höra på gnäll och bitterhet vareviga gång, för alla har vi jobbiga saker att hantera och nå't positivt går det väl att hitta, som vi kan prata om.
Då blev det lite bättre.......det här besöket, men vi får väl se framöver.
Syster var sen inte hemma, så bara hälften av pappren är insamlade och därför behövs en ny tripp ganska snart.
Just nu undrar jag lite stilla, hur jag ska ladda för detta.........
Maken skulle ha bilen i eftermiddag för det var fotbollsturnering i Karlsborg, så jag är ensam hemma. Har börjat "patrullera" huset för att lokalisera objekt som vi kan avvara. Vi hade igår kväll en positiv diskussion, om att det är liiiiiite trångt (läs packat) och att det behöver "saneras" på prylar och flyttas om en del möbler. Detta gäller både hans och mina lager. Så konstruktivt har vi aldrig tidigare lyckats "analysera problemet" förut och nu ska vi så smått börja ta tag i utrymmessituationen.
Flera olika idéer bollar vi med och under tiden vi fortsätter med detta, ska vi båda reducera respektive innehav av onödiga saker.
Ja lätt kommer det inte att bli, men bara att börja i liten skala och öka succesivt.
Nu lite kaffe och fotboll, sen ska det göras mormorsbiffar. Sonen kommer imorron och har önskat denna meny för besöket. 
Det blev rensning av garderob istället, en hel sopsäck fick jag ihop. Biffar skjuter vi på till morrondagen......
 
Det regnade visst lite idag......
 
...tråkväder under hela hemfärden.
 
Till sen middag (18.30) serverade Inga fläskköttsgryta med ris. Inte makens absoluta favorit...... sa han.
 
 
 

Jaha-ja.....

....då var det bara att sätta sig och akut-sy en vid bomullskjol till mor, då de ringde från hennes boende och sa att det behövdes för att underlätta i vården. Jag stod som bäst och stekte några pannkakor till kvällsmat och hade agendan utstakad för mig, fram till läggdags.
Men som jag förut "skrutit med" att jag är flexibel, så var det då bara upp till bevis. Letade reda på ett tyg i gömmorna, för att provsy en variant, som på lördag får testas på plats. Sen måste jag även uppdatera mig på alla papper som ska införskaffas i Hjo på två ställen och slå "båda flugorna i en smäll". Men det sätter jag mig inte med nu ikväll, utan sparar lite roligt till imorron då det är fredag.
Schemat för sänggåendet får inte bli alldeles kullkastat, för jag räknar med att vara såpass trött att jag nu somnar fort. Dock får väl detta visa sig....... 
Jag har sovit, somnade ganska snart, vaknade vid två tillfällen under natten, men det är som vanligt. Det är längesedan jag senast fick åtta-timmars ograverad sömn. Det har jag vant mig vid, men att inte somna alls är en relativt ny upplevelse och långtifrån någon angenäm sådan.
Skolan avklarad, middagen på G och sen ska jag roa mig med papper en stund. Detta efter att jag har renoverat och fyllt på i fågelrestaurangen. Hållaren för talgbollar är åter på rymmen i blåsten, bara locket hänger kvar.
Och nu har jag suttit här länge och fixat en massa "dator-grejs", så dricka kaffe är på tiden!
Handbolls-VM startar sen ikväll och På spåret får jag spela in, körigt värre alltså...........
 
Vad tror ni? Duger den till mor.... och passar den?
 
Visst ja, har ju hämtat ett paket också...spännande!
 
Då hugger vi in på middagen.....
 
 

Nytt år och som vanligt.....

.... en massa tråkiga uppgifter att förse myndigheter med. Förutom mina egna "slavrapporter" och systers assistentredovisningar (varje månad året runt) tillkommer nu också insändande av inkomstuppgifter för serviceavgifts-beräkningar både vad det gäller god man-uppdraget(syster) och mor. Likadant varje januari och inte hjälper det att bara skicka in "inga ändrade förhållanden", utan allt ska tjatas om från grunden med sökande av bostadsbidrag för pensionärer, som extra bonus. Och höjer dom hyran för syster ska nytt bostadsbidrag sökas även för henne. Sen kommer snart uppmaningen från Överförmyndaren, att skicka in årsredovisningen som god man.
Man är väl aldrig upplagd för denna pappersexercis, men just nu känns det som en extra lång och brant uppförsbacke. Kanske kan ha en del med ofrivillig sömnbrist att göra....
Har idag iallafall varit och fått klartecken på lite kortare ledigheter (vid några tillfällen) de närmaste månaderna.
Känns väl ändå ganska positivt så långt.
Funderar på om jag ska hemfalla åt att sova middag som igår (då nöden så krävde), eller försöka hålla mig vaken och ramla isäng tidigare ikväll. Den opålitlige herr Blund gjorde mig återigen besviken inatt, med försen ankomst ända till ca halv tre. Men idag känner jag mig inte som en vandrande zombie (ännu), som fallet var igår.
Kanske löser sig automatiskt förresten, om jag börjar med pappersexercisen och faller på min post så att säga.
Nalle fick följa med hem igen (från skolan) idag, då han avslutat sitt "uppdrag" som undervisningsmaterial:
Var är Nalle?.....under, över, bredvid, på, ovanför.....stolen.
Kaffet smakade bra, så bara att ta tag i skiten nu då......?
 
Precis detta har jag nyss konsumerat, men med skillnaden att det var en mini-banan istället.
 
Får jag presentera "Nalle" eller "Dabdoob" som han kallas på arabiska.
 
 
 
 
 

Övergiven......

Ja fullständigt och totalt övergiven av John Blund är jag för närvarande. Det hjälpte inte att planera vare sig "önskad" utbyggnad av huset, framtida ledighetsdagar eller nya stickprojekt. Han lyste med sin frånvaro flera timmar, inte förrän vid halvtre-tiden, släntrade han förbi och drog sedan vidare strax efter sex igen. Väldigt opålitlig date/assistent, absolut inget att hålla i handen när sömnbehovet pockar på. Lika bra att avsluta relationen och klara sig själv hädanefter. Sämre resultat kan det nästan inte bli.....
Nåväl, kom iväg till skolan iallafall och kände mig inte så farligt trött. Men gott om is hade Kung Bore fixat under natten, stenhård på bilrutorna och slipprig överallt på marken. Full beredskap på armar och ben samt hjärnverksamheten i högspänning för morgontransporten.
Idag roade vi oss några stycken med att ta repris på diktamen och sedan prata vokaler. Alla dessa extra-ljud som svenska språket bjuder på som "tilläggs-ingrediens"  för att komplicera inlärningen, eller?
Har även tagit mig hem, utan att drutta på ändan eller köra i diket. Men "gamla vägen" (den utmed sjön) var fortfarande isgata nu mitt på da'n, trots att solen har varit på besök.
En av kompisarna drog söderut igår, visserligen för att jobba, men hon har säkert en behaglig temperatur att hantera och ingen is att drulla omkull på. Sen finns det ju visserligen fler sätt att stå på öronen på, men isgator är nog värsta scenariot iallafall.
En annan kompis skickade ett glatt meddelande för en stund sen, att hon (förutom mormor) numera även är farmor. Grattis till detta och till att ha prickat in min alldeles egen "bäbis" födelsedag. Han har idag uppnått den aktningsvärda åldern av 32 år. Och jodå, han är 32 redan, för han kom mitt i natten.....
Middag är nästa punkt på agendan och då kanske "paltkoman" infinner sig om jag sätter mig i stickfåtöljen därefter.
Förresten så är den omtalade gardinen färdigsydd och uppsatt, samt det sista av julsakerna arkiverat.
 
Så ser den ut, härovanför datorn.

Sömnlöshet och annat kul......

....ägnade jag mig åt inatt. Ihållande huvudvärk stod på menyn, med tillfälliga smärtimpulser "som extra grädde på moset", även dessa i huvudregionen.
Följden av detta blev ingen gratistjänstgöring på skolan idag och lagom till lunch var jag väl någotsånär människa igen. En kompis ringde strax därefter, ville ha lite kaffe med prat och det kunde väl muntra upp en aning tänkte jag, vilket det gjorde.
Allt möjligt och omöjligt avhandlades innan det var dags för henne att dra hem och äta. Det skulle även göras i vårt hus (dillkött mmmm....). Det sista vi hade uppe till diskussion var mina nyinköpta "haremsbyxor", som hon gärna ville ha likadana, så vi stämde träff igen för en snabbtur till Tibro för att fixa detta, samt gå på second hand som bonus.
En lagom utflykt efter en tung dag och nu är det bara att ladda om inför morrondagens skola och hoppas på John Blund-date inatt, samt värkfria kroppsdelar (så gott det nu är möjligt att uppnå, för en gammal tant).
Fick nyss ett mms på mobilen, med bild på min produktprovare in action.Hon har blivit så stor, bara sen i julas....
I "julkriget" har maken tampats med att lagra julgransbelysningen i låda, han vann till slut och nu är det bara några gardiner kvar.......
 
Mannekäng i mormors experiment......
 
Några andra nya alster, klara senaste dagarna.
 
Makens utmaning.....
 
Mina fynd idag, två lampor och "gummistövlar" i keramik.
 
 

"Skitväder"........

.....återigen, men vem är egentligen förvånad såhär dags på året. Vaknade till ett lättare snöblandat regn och som bonus på morronsysslorna tillkom att sopa bilen. Det hade maken gjort igår, men som sagt såhär års är det ju ett aldrig avslutat arbete oftast.
Nu varade inte påspädningen av snön någon längre stund, utan övergick ganska omgående till enbart regn. Så i eftermiddag är merparten av det som kom igår också nästan borta. Jag sörjer inte, men vädret blir ju då också som rubriken säger.
Min handledare(läraren) på skolan, som veckopendlar från Halland, hade ingen rolig resa inför den nya arbetsveckan. Det pendlade mellan blankis och snöstorm, varpå det drog ut på tiden och istället för tre timmar tog det drygt fyra. Men välbehållen till det "ständiga kaoset" kom han fram iallafall.
Efter dagens övningar, var det matinköp och sen ett besök hos en av mina reskamrater på vårresan. Vi bytte julklappar och jag blev bjuden på lunch, hemlagad köttfärspaj med sallad.
Då vi pratat ett bra tag, åkte jag åter till hemmet i ett slaskigare än slaskigt väglag. Men då jag nu sitter och knackar "mitt ljug", anlände både jag och maten välbehållna till målet alltså.
Det blev en del julröjning igår trots allt. Julgranen "is no more" eller rättare sagt: Är degraderad till extra sittplatser vid fågelrestaurangen, sålänge.
Det kom ett brev från AF, med ytterligare ett godkännande av aktivitetsrapporten, den för december.
Nu ska jag koka dillkött, så middagen imorron kommer åtminstone jag att se fram emot......
 
Mina senaste julklappar........
 

Möte med Egon.......

.....blev det för mig , som för alla andra under gårdagskvällen. Det blåste ganska bra när jag stod utanför huset och inväntade transporten till "sy"mötets nyttårsmöte. In till centrala Tibro gick resan och där satt vi i köket, åt god mat och lyssnade på vindens tjut utanför.
Efter en mindre förflyttning in i vardagsrumssoffan, blev det presentutdelning med lottens hjälp och en massa "tjöt" till långt in på småtimmarna. Sen var det bara att gå i clinch med Egon igen, för hemfärden.
Det som mestadels var regn i Tibro, blev mer och mer snöstorm ju närmare Fagersanna vi kom. Dock hade vi en stadig chaufför, så inga problem att komma hem lugnt och säkert.
Trillade ganska snabbt isäng och frampå förmiddagen när jag vaknade till igen, kunde man i dagsljuset se vad Egon haft för sig. En dryg halvdecimeter snö, varsågod! och fullständigt kaos i hela fågelrestaurangen, samt en plastpall som låg uppochnervänd mitt på gräsmattan och ute på verandan hade dynboxen blåst runt hörnet på uthuset.
Fågelrestaurangen är renoverad och trappan sopad, resten skickar vi ut maken att ta hand om lite senare. Själv parkerar jag nog framför TV:n en stund och kollar på några inspelningar.
Får se om nå´n energi infinner sig till jul-röjning under dagen, annars kan jag ju bara spara det till en annan dag.
Javisst ja! Har ju en gardin att ta tag i också.....
 
Nyttårspaket inramade av husets hobbys: Musik och raggsocksstickning.
 
Nalle sitter nöjd och glad, trots huset fullt av folk.....
 
I köket var det findukat till vår ära.
 
Efter renoveringen av fågelhusen, men fortfarande pall på gräset och dynbox på drift.
 
 

Det snöar......

.....igen, inte direkt vad jag längtar efter, men får väl hoppas på att det bara är lite tillfälligt "spridda skurar".
Ska nog ta en tur till second hand idag, det var ett tag sedan sist. Mycket beroende på att de haft stängt över helgerna och förra lördagen missade jag att det var öppet igen.
Riktigt skitväder är det, mycket modd och halt på vägarna. Dock klarade jag mig tur och retur till Tibro, besökte både Candela och mataffären. En del alster med hem, så också både bröd, mjölk och juice.
Bara att ställa sig vid spisen direkt och ta hand om ett paket köttfärs, att göra mormorsbiffar av.  Precis klar med middagsätandet i tid för avspark i Sunderland, dit Liverpool fått åka idag (i blåsten) för bortamatch. I halvtid leder de med 1-0 och har träffat trävirket ett antal gånger dessutom. Hoppas nu att de inte slarvar bort segern i andra.
Här har det klarnat upp, men startat att blåsa ordentligt istället.
Det blev inga fler mål i matchen, så Liverpool fick sin seger och nu är det snart dags för syster Gunnel-transporten att komma, för att ta fyra Fagersannabor till "nyttårs"-möte hos syster Anette i Tibro.
Ska bli kul........
 
Gårkvällens "pil-pil" smakade framme i mun......
 
....och dagens skitväder krävde mormorsbiffar, som räcker till repris imorron!
 
Mulet och grått, med gräsmattan upptrampad av våra flygande vänner i jakt på mat.
 
Det blåste in lite bättre ljus framåt eftermiddagen, men nu viner det runt knutarna i mörkret.
 
Beställning klar för avfärd.....
 
 

Då var den bekräftad.......

....bokningen, av resan till Liverpool för att se hemma-matchen mot Tottenham om en månad. Nu är det bara att gräva i kistan och betala fakturan, samt se fram emot denna upplevelse.
Dessutom vore det alldeles utmärkt om de vinner matchen och att det blir många mål. Ja önskningar måste man ju få tillåta sig att ha iallafall. Hursomhelst kommer stämningen att vara väldigt speciell, för det har jag sett på TV.
Idag har jag först haft diktamen (i en väldigt liten grupp), följt av lite konversation på svenska. Ibland imponeras man av hur mycket vissa elever har lärt sig efter bara några månader i Sverige. Många av dom är helt otroligt ambitiösa och "läraktiga".
Efter rasten blev det sen en spontan geografilektion om Syriens norra del, där de flesta syrier i klassen verkar vara ifrån. De visade på google-maps en stor flod, som flöt förbi alla deras hembyar med bara några mils mellanrum.
Det var kul att "få igång dom" och framförallt att de försökte förklara på svenska, för mig. 
En snabbrunda på torget gav idag inga inköp, men lite förnödenheter från ICA blev det innan jag drog hemåt.
Ja då var det fredag igen och inte mig emot, eftersom det är favo-dagen i veckan: "Man har ju hela helgen framför sig". Gardinen jag tänkte ta tag i och sy klart igår blev inte gjord, men kanske jag fixar den idag.
Man vet aldrig.....
Tomtarna är förpassade till förvaring de allra flesta nu, sen raiden igår. Men alla gardiner och fortfarande många dukar, samt julgranen har jag sparat på och gör nog så nå'n ytterligare dag tror jag.
Till middag blev det kebab och ikväll ska jag göra "pil-pil" igen, för det är inte så dumt. Köpte en baguette att ha därtill i affären......
Får nog vila lite innan jag skalar räkorna, för det är någon som hängt bly i mina ögonlock......
 
Detta tog nästan helt slut......
 
.....och snart väntar denna repris på samma öde.

Det närmar sig.....

....en lösning, på Liverpoolresa. Har idag accepterat ett förslag som researrangören ska boka, inte direkt reapris om man säger så, men ändå under rådande omständigheter (Gerrards aviserade USA-flytt) till hyfsad kostnad.
Nu får vi bara invänta att bokningen går igenom på alla delar, innan vi "ropar hej" till att första hindret är avklarat.
Sen återstår att hålla sig på benen och komma iväg som nästa uppgift. 
Visst, kommer att bli X antal kronor fattigare men en upplevelse för livet rikare, vilket i min värld är värt att spendera en del på. Vad sparar man annars till? Bara att hålla tummarna nu alltså.
För övrigt första dagen i skolan, med tillhörande kaos. Effektiv undervisning? glöm det, finns så mycket andra praktiska "skitsaker" att hantera hela tiden för läraren, att "svinnet" blir enormt. Tio elever på olika kunskapsnivåer i klassen, med tillgång till en hjälplärare och en "slav" (jag) till sitt förfogande, slukar ändå undervisningsresurser som den värsta "Pacman". 
Sen har vi "parallell-klassen" som jag ska vara hos imorron, där är det nu 23 elever. Behöver jag kommentera vidare hur situationen måste vara där.......
Var även på lunch med kompisen idag och vi löste som vanligt alla världsproblemen, blev mätta och åkte rätt nöjda hem till respektive hus. Hos mig har jag nu startat "tomtekriget", men en timmas strid fick räcka idag och garderoben är redan väldigt full. Förökar dom sig månne?
Finns det nå't att se på dumburken undrar jag nu så smått..........och måste jag sätta på kaffe, eller finns det färdigt?
 
Kanske, kanske......
 
Två väninnor (även här) som käkar lunch, vilken jag bjöd på.....
 
En liten titt in i en del av garderoben, som är fullare än det ser ut och mer blir det.....en annan dag.
 
 
 
 
 

.....och vad skulle nu det vara bra för?

Allt det där vita som ramlade ner, medan jag sov. Inte för att jag sov speciellt bra eller ens länge, (där på jobbet) men i ett obevakat ögonblick i skydd av mörkret, passades det på.
Väl hemma kan så konstateras att isen som låg igår är påväg att försvinna igen. Ett förfärligt hattande där också alltså.
Har nu hunnit uppdatera mig på vad datorn hade att erbjuda, både i form av e-mail och brist på arbeten att söka.
Dags att laga middag kanske och sedan försöka sova igen lite, innan hårfrisörskan ska besökas. Vilket ska bli skönt, för det har varit lite oregerligt däruppe på knoppen senaste veckan.
Laxen sköter sig själv i ugnen, med sån där god sås som gör att barnen i reklamen vill ha fisk imorron också!
Återstår att se om det stämmer alltså......
Sen ska jag nog ta mig an den nya gardinkappan till mitt datarum, så jag har nå't nytt att sätta upp när julen ska städas ut. Känns som om det kommer att bli ett rum itaget ungefär, framöver.....
 
Redan slask av nattens nederbörd......
 
...... och isen är påväg bort igen också.
 
 
 
 
 
 

Helgdag igen.......och nu eller aldrig!

.......den sista i raden av julferierna. Men jag "sitter och väntar" på att få åka till jobbet. Ska nämligen jobba natten och halva morrondagen, fram till lunch och på torsdag är det sen dags att gå till skolan igen.
Har dock passat på att boka hotell i huvudstaden i slutet av februari, för att fira en händelse och skickat förfrågan till fotbollsresebolag angående en eventuell resa till Liverpool i mitten av samma månad. Fick igår svar på en annan sån fråga om resa i maj, men det blev alldeles för dyrt.
Detta "tack vare" kapten Steven Gerrards tillkännagivande att det är hans sista säsong i Liverpool, så kanske att priset har trissats upp på ALLA kvarvarande hemmamatcher i vår. Faktum kvarstår dock att det är nu eller aldrig som gäller, om jag ska se honom spela på hemmaplan för Liverpool. 
Vi får se hur det går med den saken alltså.......
Kom precis på att dotter med familj faktiskt har åkt till Kanarieholmarna. Det har inte varit någon aktivitet på Facebook/Instagram på några dagar och då slog det mig..... Maken sa att han hört, de skulle passa på och "ta semester" från internet också. Klokt beslut, hoppas de har bra väder.
Strax ska här tillagas spenat till middag vilket är en absolut favorit, bara dillkött slår det i min värld.
Isen har ånyo lagt sig på sjön, men ingen dumdristig skridskoåkare har ännu visat sig.
Dammsugaren och jag tog en liten motionsrunda och tvätten från igår är torr nu. Julsakerna har börjat tjata om att de är trötta, men jag slår allt dövörat till än ett tag. Känner inte riktigt för så stort åtagande just nu.
Än barrar inte granen heller nå't nämnvärt, så "ingen ko på isen".......... (haha!)
 
Stickprojektet klart för testning.....
 
......och "nyttårspresenten" redo för möte på lördag.
 
Ett svart virrvarr, blir det såsnart jag visar mig i fönstret.
 
Blankis på sjön.
 
 
 
 

Varför tar......

....maten alltid slut i skåpen? och sen blir returflaske-kassen väldigt fort fylld tycker jag. Allrahelst då jag inte upplever att vi pimplar särskilt mycket läskedryck här i hushållet. Ja det har förstås varit jul och vi har haft en hel del "drickande" gäster i början av helgerna, så denna gång finns en godtagbar förklaring, om man tänker efter lite.
Hursomhelst var det dags att ta med "jumbo"-kassen och ställa sig i kön till pantmaskinen.
Idag var jag inte först, men heller inte sist i kön utan precis mittemellan och som tur var hade inte den framför flera sopsäckar att panta. (Jodå, det har jag varit med om och fått vänta på förr.)
In i affären och börja plocka kundvagnen full av varor, till kassan och plocka upp alltsammans igen och sen.....
Ja (ni som brukar handla vet) bara att packa i kassar. Idag hade ju jag en stooor kasse med mig och kunde följdaktligen spara in på bärkassar. Visst gick det i alltihop, men f....n vad tung den blev. En snäll man erbjöd sig att lyfta i den i kundvagnen, vilket jag tackade för, men avböjde. Hade aldrig fått ur den därifrån igen, så det blev att släpa den över parkeringen till bilen, baxa in den i framsätet och anlita maken vid hemkomst för att få in den "ograverad". 
Sen har tvättmaskinen haft ledigt ett par dagar och det känns ju orättvist, så på med den..... 
Hostandet fortsätter, men förhoppningen finns fortfarande att det går åt rätt håll och halva flaskan medicin är kvar än sålänge. Idag blir det FA-cup-fotboll och lite annat på dumburken som ackompanjemang till mitt stickprojekt. Vilket troligen kommer att färdigställas ikväll, bara lite finishing-detaljer att lösa. 
 
Ser väl ganska städat ut ändå i stickavdelningen, eller?

Ska jag, eller ska jag inte......

.....åka en tur till Hjo. Har inte varit där på länge, då jag haft annat roligt för mig.....som hosta, trasiga revben, förkylning och lunginflammation. Är väl inte helt fri från hostan riktigt än och fortfarande lite hes, (om jag pratar för mycket) men borde kanske ta en visit till mor, eftersom det var så längesedan sist.
Så har jag även en julklapp kvar att leverera till syster från sonen och innehållet i det paketet kommer att bli väl mottaget, det vet jag. Kan också passa på att hämta gungstolen som dottern köpt av henne kanske.
Jo jag tog mig i kragen och har utfört allt ovanstående, plus att jag tittade in på Hem&Hobby. Där rök mitt julklapps-presentkort utan problem, fick t.o.m. lägga till lite för att lösa ut mig.
Så var väl egentligen inte planen och inte blev det speciellt mycket "por moi" heller, utan en massa framtida presenter och julklappar igen. Men tyget till ny gardin i mitt datarum, får jag väl anse vara till mig själv.
Två snabbvisiter fick det bli till syster och mor, då tiden sprang ifrån mig en aning. Men gungstolen är med hem och en fika hos mor, hann det bli iallafall.
Fullmånen lyste stor och vacker under hela hemvägen och vid köksbordet satt maken och väntade med tända ljus och fläskpannkaka. Det smakade bra och nu återstår lite mer inköpssortering med arkivering, innan dumburken sätts på för "stick"-underhållning.
 
Snart framme vid målet......
 
....första stoppet....
 
...sen hämta gungstol.....
 
....och vidare färd till mor. Inte så snyggt i sig, men solen lyser fint på gavlarna och silot.
 
Månen vakar över Tibro.....
 
....och även "hemma på min gata i Fagersanna".
 
 
 
 

Naturligtvis......

.....gick det inte ens att söka till högskolekursen, som jag skrev om igår. Den var nämligen inställd, fick jag se då jag skulle skicka iväg min ansökan idag. Men kanske lika bra det. Så behöver man ju inte bli besviken om man skulle komma med men ändå inte får gå den, på grund av idiotiska arbetsmarknadsregler.
Ute blåser det fortfarande, men solen skiner iallafall. Ska väl så småningom ta itu med shoppingkassarna från igår, men har inte riktigt kommit igång än.
Vaken har jag dock varit i några timmar, men är lite seg i största allmänhet. Fick se i tidningen att second hand faktiskt var öppet (trodde de hade stängt över alla helger) men besinnade mig och avstod från shopping (idag iallafall).
Lite påtår av kaffe får det bli, sen ska prylarna sorteras och magasineras för framtida presenttillfällen.
Kaffet urdrucket och prylarna fixade för arkivering. Det tog sina modiga timmar, men nu har jag "dokumenterat läget" så det bara är att läsa status framöver. För kommer ihåg hur och vad som redan är påplats, kommer man inte ihåg numera. Allrahelst då man är ute i såååå god tid.
Sen har jag bara "lager" på några få ställen, så har gott hopp om att läget ska vara under kontroll.
Middagen aväten, vi fick tacos och nu blir det nog dumburk med stickning. Det "poppade upp" ett designprojekt i skallen igår och jag har redan startat det. Återstår att se hur det blir, men inne i huve't på mig, är det bra.
Återkommer med resultatet sen......
 
Repris från igår, för det ser likadant ut idag.......
 
...även på den här fronten är det repris, med tillägg av kajor och skator i mängd.
 
 
 

Det känns inte som fredag.....

....men enligt almanackan så är det visst det iallafall. Har nu jobbat ett dygn igen och drog "vinstlotten" tillsammans med en lika förkyld och hostande kollega, då det är städdag på torsdagar och nu med alla helger var halva styrkan ungdomar och hälsade på släkt, vänner, bekanta m.m.
Vilket innebar väsentligt mycket mer att städa för oss personal, bingo!
Nåja vi överlevde, med "nöd och näppe". Efter detta kom frågan från personalplaneraren om jag dessutom kunde stanna kvar lite extra nu på morronen, för att ta emot ny personal. 
Det var inte första gången, (ska sägas) har flera gånger förut ställts inför denna uppgift. Vilket i sig inte är något som helst problem, men lite utnyttjad känner jag mig allt...... som timvikarie.
Förstå mig nu rätt bara, det är fortfarande en bra arbetsplats och jag trivs med jobbet, men skulle gärna vilja ha "lite fast mark under fötterna" med en grundanställning. Så jag slipper slavkontraktet i fas 3, vilket ånyo nu visar sig gå i fullständigt stå vad det gäller reformer, på grund av det politiska läget.
Fortfarande icke tillåtet att studera det allra minsta om det ger betyg eller poäng.......men min handläggare på AF (som är bra trots skiten hon måste administrera) tyckte att jag skulle anmäla mig till den distanskurs i pedagogik jag hittat som börjar vecka 14. Har vi tur skrev hon, kan det ha hänt nå't positivt på fronten tills dess. 
Anmäla sig går bra, men inte påbörja studierna om inte nya direktiv kommer.
Ja vad ska man säga........ skit är dä' mä't!
Hem, tog en dusch, skickade in aktivitetsrapporten till AF, laga middag och läste reklamen. Då för att muntra upp mig en aning (och inspirerad av ovan nämnda reklam) bestämde jag mig för en shoppingtur till Skövde.
Nyss återkommen med många kassar fulla, plånboken lätt plundrad, men med en hel del framtida presenter och julklappar(!) lösta.
Sorteringen och "arkivering" tar jag imorron, nu blir det dumburk.......
 
Va' det nå't gott då, hummer? Jodå det gick ner, men räkor är bättre...tycker jag och maken.
 
Nu har dom hittat hit igen..."småfåglarna".
 
Akut "blåst-utryckning" för att förankra en flyende båtpresenning.
 
...och hit in i Strandstadshamnen har is-resterna blåst och lagt sig.
 
I skymningen ger jag mig av på inköpsrunda......
 
....och här är delar av "bytet", från totalt tre affärer.
 
Min gamla fönsterlampa blev trött, hittade en ny för 29:- idag som snögubben också får plats på!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0