Söndag-vilodag?

Med all rätt tillåter jag mig ifrågasätta denna vedertagna sanning. Gjorde igårkväll (eller var det egentligen väldigt tidigt imorse innan jag lade mig?) en "arbetsorder" till mig själv för just denna vilodag.
Hur går det då? Jo sådär, men jag har kommit en bit med tvätt och nybäddning och jag har ingen bil till mitt förfogande, så ingen idé att jag får för mig att ut och resa, för det går iallafall inte. Då är det lika bra att se till att allt det där tråkiga blir gjort, så "vilodag" det är. Är man flexibel och tänker smart får man ju "roligtid" över en annan dag istället......
Som ni hör är det personlig peppning som pågår, för att få energi till att fortsätta på den utstakade vägen. Nästa på listan är tvättkorgarna fulla med redan klar tvätt, i väntan på mer från assistent tvättmaskinen.
Det är ju tur att man inte behöver ligga vid sjön och byka som för 100 år sedan. I det avseendet har vi läge "räkmacka", men i andra avseenden har det blivit till det sämre. För mycket numera som stör mänskliga möten (teknik är ett exempel). 
Dock fungerar jag själv bäst i hushållsjobb-hänseende om jag är just själv, då blir det mera gjort på den fronten.
Nog med paus nu, åter till göromålen.......
Sökte lite jobb också som avbrott, fastän det är söndag!
Paus igen efter middagen med en kopp gott kaffe vid min sida och ljugandet på högvarv. Nåja det får nog räcka för idag, vid närmare eftertanke. Behöver laga några sömmar, så ska därför gå en match mot symaskinen strax......
 
Gårdagens lördagsmys....... (vinet räckte bara till mig!)
 
Grapefruktkärnorna har börjat växa......
 
...undrar om de växer lika bra som "kusin" citronplanta, som har några år på nacken nu.
 
"Spagetti-rester" väntar på maken......
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0