Somnar vid datorn....får ta en kaffepaus.

Idag blev det under tidig förmiddag en gemensam tur, med maken till Hjo. Han skulle (ja ni gissar förmodligen rätt) riva i Hjo tidnings arkiv efter "missing parts" i sin idrottshistoria. Så jag lämnade av honom vid entrén till redaktionen och fortsatte själv ner till mor. Kanske att hon kunde berätta något mer från sin barndom, som jag har nytta av framöver. Men det verkar inte som om hon kommer ihåg, eller alternativt inte vill prata så mycket om den tiden.
Medan vi satt där kom plötsligt en kusin till morfar på besök, en yngre syster (93 år) till byggmästare Englund som jag intervjuade för några veckor sedan. Hon pratade gärna och mycket, var dessutom oförskämt pigg för sin ålder och incisterade på att jag skulle följa med och gå husesyn i hennes lägenhet, på avdelningen bredvid.
Där försvann gott och väl två timmar, så sen var det bäst att sätta fart, så jag hann klara av Hem&Hobby innan maken var färdig med sitt. Han hade allt blivit lite skinkig om han varit tvungen att beträda "detta hemska ställe".
Klockan hade passerat lunchtid och vi var hungriga, så "kinesen" Ming fick påhälsning, för påfyllning.
Hade tänkt att åka till gymet, men vacklade en aning i mitt beslut, då magen var full av mat.
Då pep telefonen och kompisen frågade om jag möjligen var påväg till just gymet, det hade hon tänkt.
Man är väl flexibel och kan ändra sig, tänkte jag och ringde upp henne. Så nu har vi varit rediga både hon och jag, medan maken fick i uppdrag att med lista, handla alldeles själv på ICA, några få saker.
Innan dess hann han ta en promenad och på det få kaffe hos de gamla jobbarkompisarna, så det var inte direkt synd om honom heller.
Känns skönt att det blev av, med de fysiska aktiviteterna, även om en ansenlig mängd kinamat gjorde sig påmind.
Har fått lite frågor om de "utackorderade" tröjorna sen igår, det känns kul och nu har jag med hjälp av kaffet kvicknat till ur koman.
Får väl ägna delar av den återvunna energin till att fylla tvättmaskinen och motionera dammsugaren en sväng.
Sen blir det stickfåtöljen och dumburken.....
 
Här "dumpade" jag maken och passade på att ta kort (på bilen) samtidigt.
 
Åt andra hållet ser det ut såhär, med Vättern skymtande "på slutet".
 
Det ombyggda torget i Hjo, med påbjuden hastighet 7 km vid passering. Kinesen längst ner t.v. i det vita huset.
 
...och här ligger dom, "marodörerna" som om inget hade hänt, men det hade det, när vi var borta.
Nu är ju dom inga råttor och vi inga katter, men "high life" på altanen hade det varit. Det vittnade tre stoooora högar om, som jag fick skura......är nog därför jag blev så akut-trött för en stund sen. (slog det mig nu, haha) 
 
 
 

Tröjor "inneboende" hos Rebdesign

Idag var jag trött efter den "strapatsrika" helgen, med många skratt. Men det blev inte så mycket till sovmorron. Vi  väcktes nämligen av telefonen, där någon ville tjata idrottshistoria med maken. Han hör ju sällan eller aldrig telefonen, men om så vore hinner jag alltid först ändå, att lyfta luren.
Lika bra att gå upp, ta tag i datorarbetet och förbereda några av mina tröjor på en flyttning till Rebdesign på Karlsbrovägen i Tibro. Där ska de vara "inneboende" ett tag, för att se om de möjligen kan hitta sina nya hem den vägen. Rebecka är säkert snäll emot dom och de verkade trivas direkt.
Ett jobb har jag sökt idag och skickat en kommentar till en blogg, där kritik och bra åsikter framfördes om regeringens (brist på) jobbpolitik.
För jag vill med bestämdhet hävda att någon sådan existerar inte. Det fungerar som en snöplog, man skjuter åt sidan med "skopan", samlar ihop, kör bort och tippar nån annanstans då det blir för mycket och lägger där ingen behöver se det (fas 3).
Men nu är det ju inte snö vi hanterar, utan människor som hamnar där i högen. Newsflash: Vi smälter inte undan och försvinner i vårsolen! ....och hallå! vi behöver ingen slutförvaring i klass med kärnkraftsavfallet, det räcker med en human arbetsmarknadspolitik som ger fler jobb, med anständig/avtalsenlig lön. 
Jodå, jag ska själv "skrivas in" på torsdag och få en sysselsättning.......  
Dispyten om besittningsrätten till altanen fortsätter. Så snar vi lämnar fältet fritt och inte bevakar änderna, passar de på att nyttja trägolvet. Skulle inte säga något, (om det var det enda de gjorde) men de förorenar alltid samtidigt. Inte så fräscht precis, men det blir ju på så vis städat/spolat varje dag.
Nu ikväll ringde en släktforskarsugen kille, som varit inne på min fars hemsida (www.perowestman.se) och undrade om jag visste mer än vad där stod. Tyvärr fick jag göra honom besviken, men Skövde släktforskarförening som fick ärva fars alla sådana papper (vilka jag inte hade intresse eller ork att ta mig an) kanske kunde assistera, lycka till. 
Blåsigt  och regn har vi haft merparten av dagen, men nu verkar båda ha gett med sig. Solen lyser inte längre med sin frånvaro, utan förgyller kvällen med sin närvaro istället. Kanske kan bli en tjusig solnedgång att plåta framöver.....
 
Dom ser redan ut att trivas bra.....i gott sällskap.
 
Ok, vart drar vi.....
 
Inte solnedgång direkt, men ganska fint kvällsljus blev det, efter lite mer regn.

Bäverjakt och svallvågor

Blev som sagt hämtad vid lunchtid för vidare äventyr över helgen på Sätra Bruksgård, tillsammans med "Mölndals o-kyrkliga..". Bilen välpackad med både mat och "tjejer i lagom ålder" för en må-bra-helg på landet.
Som vanligt vet man ju aldrig i förväg hur detta ska bli, förutom att vi alltid brukar ha roligt förstås.
Något annat scenario finns inte i vår värld så länge vi känt varandra, vilket handlar om trettio år med råge.
Vid ankomst till vandrarhemmet, möttes vi av representant för värden och kunde direkt även beskåda ödet för en stackars bäver, vid sidan av ett skjul på gården.
Vi plockade in alla grejer, jag började värma lunchen (kycklinggryta med ris) och gick sedan nyfiket ut för att ta en titt på nämnda bäver, samt prata lite med jägarna.
Lunchen föregicks av en slurk champagne och smällandet av korken fick markera startskottet för trivsam samvaro i glada vänners lag (och nya visade det sig lite senare.)
Vi tog därefter en kortare promenad i det vackra, men något kyliga vädret, innan det var dags att fika, äta godis och smaka på "vin"sorterna. Alla varianter, både röda, vita, gula och bruna fick godkänt och gav mersmak.
Kvällsmat stod härnäst på dagordningen och "ramslök"soppa med bröd och skaldjur, var inte fy skam. En titt in hos ägarinnans kläd- & smyckes-kollektion (med några inköp) fortsatte sedan med varsin "Irish" innan de som skulle bada tog tunnan i "besiktning".
Bäverjägarna gav sig ut på ett kvällspass, men fick inte så mycket till byte, ingenting faktiskt. Men då bastun inte ville vara med på festen, fick de vara med och slita på tunnan istället.
Jag vågar säga att vi (=de som låg i), kan ha slagit rekord i marathon-badning, för i över fem timmar kunde stoj och plask höras från nämnda tunna, något överbefolkad långa stunder. Jag gjorde flera tappra försök att få "baddjävlarna" sugna på ostbrickan innan det blev för sent, men misslyckades kapitalt, så fick istället agera publik och lite alltiallo med diverse småtjänster, passa mig för svallvågorna vid sidan av och vänta ut sällskapet. Framåt småtimmarna blev det ändå lite ost och en brasa i öppna spisen, innan sängen hägrade för lite sömn (med betoning på lite).
Sängen var komfortabel och jag kände mig inte alls hängig eller speciellt seg, när morrondagen randades.
Delar av Mölndals syförening valde en längre förmiddagspromenad, medan jag och ytterligare en medlem fortsatte den påbörjade städningen i samarbete med jägarsällskapet.
Hemkomna hade vi kaffet klart och syster Inga-Lill bjöd på god morotskaka innan vi bröt upp.
Nu ser vi fram emot pilot-receptet på grillade revben, kanske att ha vid vårt nästa "sammanträde", som förtäring.
För goda var dom det vet vi, fick nämligen ett smakprov...... 
 
Livet är hårt: .....för en bäver på fel plats vid fel tillfälle.
 
Startskottet har gått....korken är ur!
 
Precis utanför fönstret, "timber".....till öppna spisen?
 
....och Edsån med sjön Viken i bakgrunden.
 
Mer vårtecken i fjolårslöven.
 
Nybyggd fördämning efter raset förra året. Är det månne vårfloden?
 
Rastplats med rötter, dock för stora att släpa hem....
 
Nej, syster Anette läser inte aftonbön ur bok, hon fotograferar med "padda".
 
"Jordnötsolycka"
 
...och här i skymningen sitter dom....."för tid och evighet" visade det sig.
 
Trädgårdsdekorationerna tittade på, precis som jag.
 
En ny dag randas och med den förberedelser inför hemfärden....
 
...men först en fika.
 
I Björkhult för avlämning av syster Gunnel....
 
och hemma väntade "husdjuren" på sina solrosfrön.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sätra..... here we come!

Packat ock klart, duschad och redo. Men först tar jag allt en tur till second hand, för man är väl välorganiserad.
Lite hjälp av väckarklockan behövdes förstås, men hjälpmedel är fullt tillåtna i organisationssyfte och det vill till att ta vara på tiden så man hinner med så mycket som möjligt, iallafall då det gäller nöjen....
Mottot "Man har inte roligare än man gör sig" stämmer bra, även om det ibland kan bli lite mycket samtidigt, men man hinner det man vill. (för det mesta)
Till och med att skriva en liten mini-blogg eftersom jag inte kommer att ha tillgång till datorn förrän på söndag igen.
Ömsesidig "semester" kan man kanske säga, en "mini-break" från teknik-beroendet.
Väldigt nyttigt emellanåt, att bara umgås på gammalt hederligt vis, sitta och "prata skit" i glada vänners lag.
Samt äta gott och ta ett eller annat glas vin därtill........
Änderna har fått frukost och....nu blir jag snart hämtad.
See you later!
 
Mås-"ting" på sjön imorse.
 
Dagens fynd på second hand, samt en ny papperssorterare/arkiv, istället för den som sonen kvaddade...
 

"Bokat bilen"

Idag var det min tur att slita på bilen. Torgdag i Tibro och säkert skulle det finnas blommor av något slag till vår trädgård. Åkte inte så väldigt tidigt utan hann ge änderna frukost, samt skälla på dom för nedsmutsningen av altanen. Ja man kan ju inte ha passning dygnet runt och dom är garanterat mycket morronpiggare än oss två.
Visst hittade jag växter att köpa, faktiskt väldigt fina och billiga kryddplantor dessutom. 
Efter torghandeln passade jag på att hälsa på hos den nya affären, Rebdesign (tror jag det stod i tidningen) som syr och säljer eget designade barnkläder, samt tyger i glada färger. Pratade med henne om att eventuellt lämna in lite tröjor, eftersom hon redan hade även andras alster i butiken. Ska åka dit igen och ta med en kasse av mitt lager, så hon får se dom live. Hade kameran med och visade några bilder och hon var klart intresserad. Vi får se hur det går....
Därefter en tur till ett nästan tomt gym, perfekt. Så det är också avklarat. På hemvägen tittade jag in till Tempo och pratade loppis. Vi planerar att ha försäljning/loppis/bakluckeloppis där den 11-12 maj. 
Väl hemma blev det lite rester sen gårdagen innan trädgårdsgöromålen pockade på uppmärksamhet och nu är det inköpta på plats. 
Imorron blir det utflykt med övernattning för tjejerna i Mölndals (o-)kyrkliga syförening, uppe i Sätra. På min lott föll att fixa lunchen vid ankomsten, så den puttrar som bäst på spisen i en stor gryta nu.
Packa en del och titta på "Let's dance" är min plan för resten av fredagen (och sticka lite samtidigt). Maken han roar sig med gamla serietabeller vid datorn, dom han hittade under utflykten till Skara igår.
Hur kul kan det va?....på en skala.
 
Det fanns en del växter.....
 
 
Här en bild från den nya butiken, med innehavare Rebecka i full fart vid symaskinen.
 
Vad ska vi hitta på nu då......
 
"Vad blir det för mat?"
 
Penséer i ampeln vid trappan blev det iår.
 
"Örtagården" artar sig....
 
...och liten färgklick i krukan...så länge, sen får vi se.

Friend-fika och kort i huve't

Skickade igår ett meddelande till kompisen att hon kunde titta ut under dagen idag. Tid var flexibelt, då jag även idag är ensam, "övergiven" av maken och utan bil. Tro nu inte för all del att det är något jag lider av, nej snarare tvärtom. Det är så skönt att disponera dagen som man vill. Som jag skrivit om tidigare, blir det på något konstigt vis mycket mera gjort under dessa förutsättningar.
"Missförstå" mig nu rätt, maken är inte till besvär i vanliga fall heller, men som sagt egentid är "en vara" som med åren ökat i värde, så är det för mig iallafall. Ingen fara att jag håller på att utveckla enstöringsbeteende men var sak har sin tid om någon förstår hur jag menar.
Nåväl nyss hemkommen från semester, tittade hon ut på frukostfika och berättade hur de haft det. Sen diskuterade vi mitt and-problem på förekommen anledning. De kom nämligen och talade om att de också minsann ville ha frukost och efter denna, helt sonika travade upp på förbjuden mark, sket en hög och lade sig tillrätta. Trots att jag satt upp en snubbeltråd runt hela altanen, men den skiter dom också höaktningsfullt i och flaxar bara över. Ja vad gör man...?
Trädgårdsslangen att spruta vatten på dom föreslog kompisen och det ska vi prova härnäst. Just nu är dom på "vattendagis" (dvs. i sjön).
Kollat trädgården (och rivit lite grann) inför torgdagen imorron, för att se var jag ska piffa upp med lite nya blommor.
Får skriva en önskelista att "arbeta" utifrån. Herr och fru And är åter, sover middag i skuggan för tillfället, samlar kanske krafter inför kommande drabbning om altanen, vem vet. Eller har dom rentav förstått vem som bestämmer.....
Apropå kort i huve't, dags att klippa håret framåt kvällningen för min del. 
 
"Snubbeltråd" i form av mattvarp för att "markera revir"......
 
Detta fick duga till lunch: Hemgjord potatisgratäng, helstekt fläskotlett och grönsaker.
 
Fler flygfä i omlopp, men dom här landar inte hos mig....än så länge kanske bäst att tillägga.

Många foton finns dä.....

...och sitta böjd över lådorna ger en lätt känning av "gamnacke", så jag fick avbryta en stund och tog en promenad (hann innan regnet började). Det fick bli "skogsrundan" och där är det mycket uppför, innan det går nerför. "Trötter" blir man, men fin utsikt får man för mödan.
Tidigare imorse kom maken och sa att han plötsligt blivit sugen på en resa till Mariestad idag. Nu var det inte själva sta'n som "drog" utan gamla tidningsarkiv. Han har ju snöat in på idrottshistoria och där serietabeller från förr (innan det nästan ens fanns såna), så han behövde bilen: Gick det bra?
Ja själv hade jag ju bestämt en dag med foton, så behov av bil fanns inte för min del. Gick det bra skulle han vara borta länge och gick det inte så bra var han snart hemma igen.....
Tiden går fort när man plockar i "arkiv" av vad det vara månde och själv kom jag framåt halv fyratiden på att lunch, kanske vore en bra idé. Som vanligt gäller då själv är bästa dräng och rota fram nå't tillagningsbart.
Blev "spontan-pytt-i-panna" på lite köttfärs. Nu kräver detta en avslutning, i form av kaffe med...ja vadå det får bli en överraskning när jag ger mig på förråden.
Änderna har skött sig hyfsat idag, bara en olycka på den förbjudna platsen och en sammandrabbning om nyttjanderätten, än så länge kanske ska tilläggas, för nu återkom dom från sin utflykt till sjön.
"Spoke too soon" som engelsmännen säger, har jagat flygfäna från altanen femtioelva gånger vid det här laget. Måste vara extremt små hjärnor dom har, nära nog "none excistent". 
Får ta en kopp svart till och varva ner adrenalinet med att starta en ny tröja......Regnar gör det också, fortfarande.
 
 Gick upp för kullen där Fagersannas Rotunda en gång låg, hittade dessa på en björk.
 
Hittade också gott om såna här högar däruppe, rådjur??
 
Mitt i skogen? Nej, till höger skymtar riksväg 49.
 
Gott om mossbevuxna stengärdsgårdar finns det uppe utmed "skogsrundan"
 
Vårtecken nummer två siktat i en backe.....
 
....nu går det nedför hela vägen hem.....
 
och vid foten av backen i en trädgård, "en hel hoper" med vårblommor, både vilda och "tama". 
 
Bedrägligt lugn på förmiddagen, (invaggad i falsk säkerhet)
 
Så här såg spontan-pyttipanna ut, med en klick turkisk yoghurt....

Beväpnad med presentkort

 
Idag blåser det så in i attan igen. Vågorna slår upp över land nere vid Strandstadens lusthus.
Det "obligatoriska" städjobbet varje morron på altanen är gjort och därtill en avhyvling till änderna, som bara svarar med lite "tjatter", som om dom aldrig hade hört talas om att de inte får vara däruppe.
Nu har dom tagit en utflykt till vågorna, vi får se hur länge det varar, men behöver ju inte "ha jour" då.
Morgonkaffet smakade (som vanligt) bra och en macka med gammal hederlig mjukost påminnner än idag om frukosten som serverades varje morron hemma innan vi skulle till skolan.
Varm choklad kokad på spisen (ingen O'boy här inte) och Skogaholmslimpe-smörgås med margarin och Kavli mjukost, delad på längden så man kunde doppa i koppen.
Doppar man nuförtiden?, jodå maken sölar allt med det fortfarande, i kaffe oftast och mest varje dag.
Stekte kycklinglår i ugnen igår med lite "experimentkryddning", vi får se senare vad det blir för utlåtande (utöver att det inte är rena filéer förstås).
Satt en bra stund in på natten och gick igenom gamla foton (till projektet), vi har två lådor fulla i mormors svarta linneskåp, huller om buller. Detta sedan de varit på sanering, efter villabranden för femton år sedan och blandade dessutom med nytillkomna, både nya (egna) och gamla (från mormor).
Eftersom det är tisdag kommer det att bli ett besök på.....just det: second hand. Idag har jag lagt fram mina presentkort, så de kommer till användning för inköpen. Skulle väl vara en anledning till att jag eventuellt inte hittar några fynd idag då, när det är gratis. (haha)
Men dom kommer att komma till användning, var så säkra, för det blir ju fler tillfällen.
I sanningens namn smakade kycklingen inte så mycket, men ska man vara positiv, så smakade den ju inte illa iallafall då. 
På dumburken ikväll serveras sen också Champions League........
 
Sjön "häver sig" idag.....
 
...kan undra om träden på udden klarar sig?
 
Mormors linneskåp med lådor, stora lådor....går i myyycket foton i dom, nu tar vi nästa.

Regn och restskatt......

Man kan inte direkt klaga på att det har varit mycket nederbörd de senaste veckorna, så lite regn får vi allt stå ut med, bara det nu inte blir en bestående trend.
Änderna har varit här och "tjatat" om något, jag vet inte riktigt vad, men det var ett förfärligt tjattrande på honan och brödet jag lade ut kastade dom sig inte över som dom brukar.
De tog en flygtur upp på uthus-taket, där de stod och sträckte sina halsar, förmodligen för att se bättre över omgivningarna. Jag misstänker att de letar lämplig häckningsplats. Vi får väl se hur det går och det var kanske det hon tjattrade om, frågade efter förslag......
Har hunnit med en tur till gymet också (det är jag inte direkt missnöjd med) och pratat med min "forskningskontakt" på Expressen, som tyvärr inte hittat några konferensbord eller nå'n som visste nå't, men skulle höra sig för vidare och jag får återkomma i slutet av veckan.
Nu är det snart mat säger Inga, men det luktar bränt....? Nu satte hon på plattan för att göra sås, gick därifrån igen nå'n minut och glömde bort. Tur att jag har en känslig näsa, snabbt kunde ta av samt hälla ut det "brynta" och börja på ny kula. 
Har haft ytterligare en dust med herr och fru And om dispositionsrätten till altanen. Det har mynnat ut i några sammandrabbningar och spolningar av det dom efterlämnar. Är väl inte helt nöjd med hur min auktoritet uppfattas, men man kanske inte får ha så stora förväntningar på fågelhjärnor (heller). Det får väl nötas in, som vissa andra saker här i världen och den som har tålamod avgår med segern......kanske.
För övrigt är nu deklarationerna ivägskickade på internet och restskatten (den roliga) betald via samma forum.
Visst kunde man haft roligare för dom pengarna, men "det är tufft att betala skatt" som en välkänd politiker sa och det kan jag visst hålla med om. Återstår bara att förtroendevalda förvaltar våra gemensamma pengar till ALLAS nytta, så det finns resurser till den som behöver, NÄR man behöver och inte hamnar i spekulationsbolag som vinst hos nå'n enskild som redan har så det räcker........
 
Imorse ville dom ha lite perspektiv på tillvaron och betraktade den "litegrann sådär från ovan".
 
Påväg hem från gymet "hittade" jag dessa två i en sommarstuge-trädgård.
 
Hercules har varit ute och provat vingarna idag.
 
Tror jag tog hem denna "ronden".....but tomorrow is another day to fight about it: To whome the decking belongs.
 

Livsnjutar-mässa med mersmak

Idag var det andra dagen av årets Livsnjutar-mässa i Skara Ishall. Vi ("Mölndals o-kyrkliga syförening") var på förra årets mässa och tyckte den var trevlig. Så vi beslutade därför att göra om besöket i år. Utav olika anledningar var vi något färre deltagare i denna gång, vilket också var fallet med antalet utställare.
Visst var det trevligt även denna gång, mycket att smaka på, men förra gången fanns fler "provapå"-grejer. Sysselsatta under några timmar var det dock ingen fara utan att vi var och kaffe smakade ovanpå det väldigt bra. Sen återstod bara inköpsvarvet och en aning beslutsångest infann sig till detta, över vad  man skulle satsa sina pengar på.
För min del blev det havtornsås, körsbärssylt, camembertost, Stellans korv (Lidköping) och dinkelbröd med solrosfrön, samt en handcreme med både honung och bivax (som jag faktiskt letat efter ett tag).
Fint väder och lagom varmt, avslutades besöket med en pratstund på en solig bänk utanför, som låg vid en husvägg där det var helt vindstilla. Skönt!
Hemfärd och värma sig lite middag, för gubben hade redan ätit sin portion av "kålpuddingsås" (köttfärs, lök och vitkål i såsform). Kaffe igen i en trädgårdsstol i glashuset var inget man blev frusen av, snarare tvärtom och änderna skötte sig hyfsat idag. Höll sig från altanen, spatserade bara omkring på gräset och vilade än här och än där. Mat har de nog lärt sig, serveras bara vid baljan numera.
Sonen kom på visit och snodde några bräder till sitt projekt "soffavslutning mot vägg/element", vilket föranledde en hel del sågande med maskin. Då tog änderna en utflykt till granntomten, för att nu åter ligga som om dom äger stället och spana ut över sjön.....
Liverpool lyckades klara oavgjort på stopptid mot Chelsea och efter en trevlig dag i glada vänners lag,  får man vara ganska nöjd. 
Inventering av kylskåpet härnäst, för jag är sugen på nå't, men kan inte komma på vad......
 
Nu har även jag sett ett vårtecken live, i en backe utanför Skara ishall.
 
Första provsmakningen var ramslöksoppa och oststång, från Lumber & Karle....(Kvänum)
 
sen blev det olika havtornsprodukter..... (Silje-Eks Havtorn HB, Strömstad)
 
gott bröd av olika sorter....(Änglaspis Stenugnsbageri, Järpås)
 
kantarelltoast och mycket, mycket mer.
 
En fika på det.....
 
och en pratstund i solen innan hemfärd, med alla kassar.
 
Förbi Varnhem, över berget via Skövde och vips....
 
hemma i Fagersanna med besök av sonen.
 
 
 

Hönsa-loppis och där rök trädgårdsarbetet.....

Inatt hade det varit frost igen och det låg en vit hinna på gräsmattan. Bilen var redan färdigpackad med alla grejer jag hade tänkt att sälja på loppisen i Hönsa, maken skjutsade dit och hjälpte till att bära in, sen skulle han hämta mig när det var slut, ja inte på prylar (som tur var) utan då det stängde.
Bara att organisera upp all "bråte" och hantverk, men det var dålig tillströmning på folk och det jag hade att erbjuda till försäljning var det ingen som var intresserad av. Jo tre lakan och en singel-skiva sålde jag, men det gick med förlust, eftersom avgiften för platsen var dubbelt så dyr som inkomsten.
Det var nog faktiskt första gången detta hände, har alltid iallafall gått jämt upp förut.
När vi kom hem, låg välkomstkommittéen på gräsmattan, precis som när vi åkte. Maken fortsatte omgående till fotbollsmatch i Hjo och jag tog mig an allt fjolårsris och löv i rabatterna, för att sedan sätta mig på altanen i solen, med dagens första kopp kaffe. Den smakade mumma och sen var jag redo för stickningen.
Där satt jag en lång stund och skällde på änderna, så fort de försökte hoppa upp på altanen. När maken återvände fick han ta hand om allt ris och de två ut-tjänta julgranarna. Snabbt beväpnade han sig med en tändare, stoppade eldningstunnan full och tände på. F...n vad det rök på ren svenska....
Änderna började tjattra och tog till flykten, grannen kom ut och kontrollerade vart detta vita kom ifrån, men hon gick in igen och stängde snabbt, när hon sett att det fanns en "pyroman" vid tunnan som hade koll.
Vi grät inte direkt när vi åt foliebakad regnbågsfilé till kvällsmat, återstår att se om jag gråter till Lotto-dragningen, för den startar nu!
Ingen idé att "gråta över spilld mjölk", någon vann en kvarts miljard ikväll, men det var inte jag......
Olika äro livets lotter......
 
Kommersen kan börja......
 
Försöker "dressera" dom till att hålla sig från altanen, har gjort en "mathörna" vid solväggen.
 
Lite mindre variant av fåglar på besök samtidigt
 
Utsikt från en stick"fåtölj"......
 
...blev snart inte så klar sikt längre,
 
utan snabbt rullade den lokala "dimman" in.
 
Här en bild på "skränfinkarnas" näste.....nere i Strandstadens båthamn.
 
och genom verandaräcket, kan ytterligare högljudda fågelexemplar skådas: Kanadagäss.
 
Men det blev ett vackert slut på en vacker dag....(om än inte så lönsam).
 
 

Via Mofalla till Hjo

Maken hade en idrottshistorisk "date" i Bällefors idag på förmiddagen, så jag fick vackert vänta på bilen.
Nu finns det ju alltid saker att göra i ett hushåll och det fungerar inte att samtliga boende säger "jag har inte tid", för att lita på hembiträdet Inga är inget alternativ. Om så skulle vara, bleve det varken mat eller rena kläder iordningställda. Nej, det handlar om planering och faktiskt fungerar det så att ju mer man har att göra, ju mer blir det gjort, tycker jag iallafall. (om man skärper till sig)
Hade lite att gå igenom av "morfars-materialet", tvätt att hiva in i garderoberna och ganska snart var så maken tillbaka med bilen. Då blev det utfärd mot Hjo, med omvägen förbi Mofalla kyrka och strax innan den Backmanstorp, där morfar föddes. Plåtade båda ställena och fortsatte sen till syster, som inte hade svarat på mail jag sände för en vecka sedan. Besökte henne på dagliga verksamheten och fick ärendet utfört.
Nästa anhalt mor, som ansåg sig vara ännu sämre än sist, vilket är en stående hälsningsfras varje gång man kommer dit. Satt en stund och hittade sen ytterligare ett fotoalbum med gamla kort, som definitivt är användbart i morfarsprojektet.
Handlade lite och återvände hem, utan att göra extrabesöket på gymet jag faktiskt tänkt. Men klockan hade sprungit iväg och på fastande mage var det ingen bra idé. Provade istället den nya Thai take away-en i Tibro och vid halv sex kunde jag så äntligen äta middag.
Har nu packat bilen inför morrondagens loppis i Hönsa Bygdegård. Välkomna 10-13.........
 
Ja här bor vi nu, med egen vattenbalja och allt. Vi har varit hemma hela da'n och tagit igen oss.
 
Backmanstorp, som det ser ut idag...
 
Mofalla kyrka från ena hållet....
 
...och från andra hållet.
 
Mulet hela dagen, men en kort fem-minuters solnedgång bjöds det ändå på.

Tidningsarkiv och tröga änder...

Idag har jag ägnat förmiddagen åt att söka jobb. Jo det måste man parallellt med praktikplats, fortfarande ha fokus på. Hittade idag några som passade mina erfarenheter, så då blev det ansökan till dom.
Maken hade sedan en väldig lust att gräva lite i SLA:s tidningsarkiv igen och bestämde träff med deras vaktmästare via telefon. Jag skjutsade honom till dörren och fortsatte sedan för egen del med " betydligt viktigare ärenden", shopping.
....och faktiskt ett personligt besök på det ena jobbet jag sökte imorse.
Hittade idag på Rusta en resväska. Behövde vi en till resväska, var nu frågan och ja det gör vi ansåg jag, då denna vägde väldigt lite. Därför kan man packa mer grejer i den och det är bra, när man ska flyga. (Planerar alltså att flyga mer framöver.) Idag fick den dock börja göra tjänst direkt och transportera hem garnet, (som jag också köpte). Då sparade jag ju in utgiften för plastkasse. Några diskborstar slank med av bara farten, tre för en tia.
När jag var klar med alla ärenden hämtades maken ur arkivet. Han hade faktiskt hunnit därifrån och satt på ett fik, men det valde jag bort idag.
Hemma blev det stuvad vitkål med prinskorv, men maken var inte så hungrig sa han, sådär direkt inpå fikat. Nu är inte vitkålen hans favo-mat heller, så han var väl inte direkt ledsen att smörgåsen till kaffet mättat.
Herr och fru And kommer flera gånger om dagen nu och beter sig som om dom bodde här i trädgården. För vår del är väl det helt ok, men.... dom har tagit för ovana att inte bara spatsera på altanen, utan dessutom lägga avföring på densamma, stora högar flera stycken åt gången. Förra året hade vi inte det problemet, bara någon enstaka "olycka" på hela säsongen. 
Nu har jag börjat "tala om för dom" att de inte får vara på altanen utan hålla sig på gräsmattan. Det har blivit ett ställningskrig och dom hörsammar inte mina direktiv något vidare bra, inte alls om jag ska vara ärlig.
Men jag är "enveten" och har nog ikväll (det räcker inte med tjugo gånger) jagat ner dom på gräset igen.
Återstår att se vem som tröttnar först......jag eller dom.
 
Vi har flyttat hit permanent nu....
 
här uppe har jag bättre koll...."Ser du nå't intressant?"
 
Dagens samtliga inköp....nej nu ljög jag!  Var ju på Ö&B också.
 
Fatta då!!!! Ni får inte vara här och skita, vattenskål har Ni också fått...där nere på gräset.
 
...och till sist, another one.
 

Isigt värre....

Ja idag handlade det mycket om is, iallafall fram till lunch, för sen var årets is på Örlen bara ett minne blott.
Klockan åtta imorse hade det spruckit upp så man såg fritt vatten, men skorpan fanns fortfarande kvar, flytande som ett gigantiskt flak mitt i sjön. Hade sedan ett möte med min handledare för att bestämma arbetets fortskridande och rapportera redan åstadkommet. Maken klev också upp i ottan (för andra gången i rad!) och följde med för att teckna sitt Frisktandvårdsavtal, medan jag var på möte.
Det visade sig att han hade kunnat hålla på med hela dagen om så varit, för det gick inte att registrera hans kontonummer hos Nordea på Folktandvårdens datorer. Inte heller besök på banken och telefonsamtal till central kundtjänst fick någon ordning på problemet.
Då slog tandsköterskan och jag våra kloka huvuden ihop och kollade hur det såg ut på mitt avtal som tecknats för ca fem år sedan, med samma förutsättningar (och det fungerar). Strax hade vi lösningen på "gåtan", som inte ens kundtjänst klarade (trots att vi sagt kontot är öppnat på Posten, som ledtråd).
Det fanns ett alternativ Postbanken/Nordea som skulle användas i detta sammanhang.
Släppte sedan av maken vid Hörnebospåret för en promenad, medan jag tog en vända på gymet, inte fullt lika blåsigt.
Då vi återvände hem hade det hänt saker i blåsten och ingen is fanns kvar vid Strandstadsviken, men hua vad det blåste och har så gjort sen dess.
Har suttit vid min dator hela eftermiddagen och tittat på de vita gässen med jämna mellanrum, samt serverat Änderna middag. Jodå vi har också fått mat, idag blev det "bara" matjes-sill med potatis.
"Författare" har ju inte tid att stå vid spisen varje dag......
.....och maken (pensionären) har så mycket att göra så, med sin idrottshistoria. (Men jag var iallafall inte sugen på pannkaka idag, så det är lugnt.)
 
Morron...
 
...lunch...
 
och eftermiddag....
 
samt and-middag.
 
 

Skrivardag från tidig morgon till sen kväll.

Idag "kidnappade" maken bilen, för att ha en heldag i idrottshistorians tecken. Han skulle besöka arkiv och föreningar i både Skara och Lidköping. Då han åkte kravlade jag mig också ur sängen och började "hamra på datorn" i bästa författar-anda.
Det är faktiskt ganska märkligt, att så snart det är knäpp tyst och jag är ensam hemma, blir det väldigt mycket gjort. Nu gäller detta inte bara skrivande utan det mesta annat också.
Höll till och med på att glömma bort att äta frukost, men det blev till slut kaffe, kokt ägg och macka på trappan i solen.
Idag har det varit ända upp till 18-19 grader och väldigt behagligt väder.
Jag passade också på att befria min vindruvsplanta från vintermattan, samtidigt som jag försökte förklara för änderna de regler som gäller om dom vill ha mat. Gick väl sådär....
Vid halv tretiden blev det lunch och en kortare promenad, med först en liten pratstund med grannen, en gång ägare till trädgårdsmästeriet som låg här, där vårt hus och fem andra numera residerar.
I nästa hus jag passerade bor Olles mormor och han var tillsammans med sin kusin på besök, så jag hejade på barnen och fortsatte min vandring. På tillbakavägen var dom fortfarande ute och lekte, då ropade Olle på mig och frågade "om han inte kunde få en till tröja av mig". Det var ju bra betyg, för då gillade han iallafall den han och mamma var och handlade för någon vecka sedan. Jag sa att han fick prata med mamma om detta, men att de alltid var välkomna för att titta på fler.
Maken hade order om att vara tillbaka här hemma senast fem och hämta mig, så jag kunde besöka second hand-affären innan dom stängde.
16.55 ringde telefonen, jaha försenad såklart, men det var bonus-mågen som ville ha lite "skriv-assistans", så han fick skicka över ett mail. Bäst som jag pratade med honom ringde hemtelefonen och nu var det maken som sa att han var aningen försenad, men snart hemma.
Nåväl jag hann titta ordentligt och även handla några saker, innan maken kom åter för hämtning efter en "akutfika" hos Old Rock Café, för han var hungrig.
Nu är klockan kväll och jag sitter fortfarande vid datorn och knackar......
....men jag har allt börjat på en tröja till, alldeles nyss!
 
Igår kväll satt denna sädesärla en lång stund och bara tittade ut över ägorna från vår altan.
 
Is-läget 16.04.2013
 
En ganska stor, någorlunda sällsynt "flyttfågel" passerade nästan genom trädtopparna...
 
Bäcken i Skeasta'n, nu isfri och välansad (på g iallafall)
 
Varning för löst springande hund, står det på grinden. Men han nöjde sig med några skall i liggande ställning.
 
Enligt mitt tycke Fagersannas finaste hus, både utseende och läge. (med badvik precis bakom)
 
Det förekommer mycket mobbing på vår gräsmatta dessa dagar.
 
På vägen hem från Tibro var himlen fylld av både arga och glada moln.
 
 
 
 
 

Vårtemperatur och massage

Isen har börjat släppa i kanterna och mörknar hela tiden, så nu är det nog bara dagar kvar på den här vintersäsongen. Ett annat tydligt vårtecken är, (som en av grannarna på gatan skrev på sin Facebook-sida denna veckan) att: "Måsarna har anlänt till Strandstaden".
Det är något som man inte kan undgå, för ljudnivån utomhus ökar med flera decibel och råkar man, (som jag gjorde i morse) bjuda änderna på brödbitar, blir hela himlen precis vit av flaxande skränfinkar.
Nu vågade dom sig inte på nå'n landning och fick följdaktligen inget med av nämnda brödkalas, men vi lärde oss att slänga ut brödbitar spontant ska undvikas, om vi inte vill ha mås-invasion.
För övrigt skriver jag "morfars berättelse" och tänker, funderar, tänker om och får nya infall om utformning av kommande utställning, så det är hyfsat kaotiskt i knoppen (som om det inte var det förut, hmm).
Det är väl bra med idéer, men ofta så fungerar dom som ketchupflaskan. Ja Ni vet precis.....eller hur?
Hade vid lunch bokat in en välbehövlig massage på 30 minuter, hos Wicare (på Plaza Hälsocenter i Tibro).
Det var skönt men gjorde bra ont (i dubbel bemärkelse), men var väl på tiden att jag fick tummen ur. Nu har jag en ny tid om en månad, för lite kontinuerligt underhåll. 
Till lunch fick jag servera oss köttfärsbiffar, gjorda från scratch och samtidigt kokade jag en gryta köttfärssås till morrondagen, rationellt och bra bara att värma.
Hade sen en "dispyt" med Herr och Fru And om att jag inte uppskattade deras avföring på vårt trädäck, men det verkade "åka rakt igenom" för jag fick hälla vatten flera gånger, på kort tid. Slutligen "kastade jag ut dom" från etablissemanget (med hjälp av sopkvasten). Vi får se om dom har fattat, för tillbaka är dom garanterat, för att tigga kvällsmat.
 
Åkte ut till Åreberg på hemvägen......
 
där var det fullt ös på "vårfloden" i ån Tidan.
 
Försökte ta kort på en flock flygande svanar, men dom "smet", så det fick bli en stenhög istället, i Bråbacka.
Är det nå'n mer än jag som tycker det kan vara fint med bara en stenhög?
 
Konflikt pågår......
 
Is-status på  Örlen, 15 april 2013.
 
 
 
 

Inredia-receptionist för en dag.....

Upp imorse och tog en snabb frukost, samt serverade änderna en också. Men dom har lite svårt att "sitta vid samma bord" och äta. Det fick bli frön i flera olika högar på gräsmattan, så de kunde koncentrera sig på maten, istället för att jaga varandra.
Sen var det dags att åka till Inredia för att sitta i receptionen under den andra dagen av Tibros konstrunda. I Inredia-huset visade Ulf Uvesten keramik, grafik och foto, medan Claes Uvesten ställde ut glas.
Min uppgift var att finnas till hands, svara på frågor och uppmana besökare att även ta en titt på de permanenta utställningarna i huset. Här finns en "vandring" i bilder och föremål, om dåtid och nutid, över människor och möbler.  
Restaurangen var också öppen, för folk att äta konstvandringslunch eller bara ta en fika.
Hela tiden var det folk i rörelse, inga gigantiska mängder, men det var sällan helt tomt.
Själv passade jag också på att ta mått på utrymmet där morfars-utställningen ska stå framöver och tog lite foton att ha tillgängliga i det fortsatta arbetet med utformningen.
En hel del människor kom jag även i samspråk med och det är ju alltid roligt.....
Sonen tittade in mot slutet för att låna min bil och köra hem en stor nyinköpt fåtölj med (hos Rixners), men var snart tillbaka då inte heller min bil var stor nog att lasta den i. Men han får den gratis hemforslad under morrondagen av inköpsstället, så det ordnade sig ändå.
Avslutning på sejouren i centralorten denna dag fick bli gymet och hemkommen därifrån, blev en ugnspannkaka "ihoparörd och inskjutsad" i ugnen och sedemera även uppäten.
Så nu efter detta "ljug" blir det stickfåtöljen, fotboll och svensk deckare tror jag bestämt.
.....och en kopp extra gott kaffe, "because I'm worth it".
 
Det finns en hel del gamla flygfoton över "Tibro i svunnen tid" nere på Inredia.
Inredia/Monitor-huset syns längst upp till höger och om man räknar fjärde huset till vänster därom i översta raden, (närmast ån) ser man Torsgatan 8 där vi bodde,  från augusti 1978 till augusti 1980. (området kallas "Ångermanland")
 
Välkommen!.....och första alstret i "Uvestenarnas" utställning: "Head svart"
 
...... här "Pumpor"....
 
ytterligare ett huvud, med titeln "Rebel Woman"....
 
och så några "Äpplen" som avslutning på kavalkaden.
 
Till sist en portion knaprig ugnspannkaka, varsågod!

Köp & Sälj

Faktiskt så blev det bara det ena idag. Sålde bara grejer, köpte ingenting. Redigt va'? Gjorde dock en bytesaffär, fick pärlgarn av en f.d. jobbarkompis som hörsammat inbjudan och åkt ända från Stenstorp för att vara med som försäljare. I utbyte mot detta pärlgarn erbjöd jag henne ett exemplar av fuskvantar, vilket hon inte tackade nej till.
Som vår gemensamma bekant alltid säger: "Gratis är gott!" och så är det ju, eller hur?
Idag var det tredje gången detta evenemang i Tibro-parken gick av stapeln. I höstas var jag bortrest på sydligare breddgrader och kunde inte delta, men första gången (förra våren) var jag med. Det har spridit sig (mestadels via sociala medier) och idag var det minst tre gånger så mycket folk, både i form av säljare och även kunder.
Kul att det funkar, för det är ett ypperligt ställe att ha sånt här på och trevligt när det finns lite aktiviteter i "byn". Ser fram emot att delta fler gånger.
Helt ok också med mer i plånbokenhemväg än utväg, det hör till ovanligheterna.....
Men måååånga tröjor har jag fortfarande och ytterligare en blev ihopsydd och klar under själva försäljningen.
Maken som lämnade av mig på morronen, återvände efter att ha träffat en bekant och besett fotboll.
Sen var det bara att bära tillbaka ut i bilen igen, minus det man kunde lämna kvar för transport till Bulgarien. Några grejer fick turen att åka dit, men det mesta får göra ny utflykt nästa lördag till Hönsa....
På hemväg tog vi en avstickare till Inredia, för att kolla läget inför morrondagens arbete där. Allt verkade ok och vi kom överens om de praktiska detaljerna.
Nu ska jag tillverka en räkpaj och titta på Liverpool, så det vill till att organisera arbetet.....
Maken ligger i badet, han frös.
....och änderna ville ha kvällsmat!
 
Igår kväll innan vi gick och lade oss, blääää..
 
Imorse vid and-frukosten...
 
Med sommardäck påväg till loppisen, utan att halka.
 
Då kör vi igång med försäljningen då....
 
Anhalt på hemvägen, Inredia, söndagens arbetsplats...
 
...och där i Inredia-huset finns morfar på väggen, (han i mitten) från Tibro-utställningen 1975.
 
Tröjan som blev klar i Tibro-parken idag.
 
Sist men inte minst, räkpajen, som nästan tog slut. Smakade inte fy skit....
 
 
 
 

April, april

Vilken "tur" att jag bytte till sommardäck för en vecka sedan, var det första som dök upp i skallen när jag tittade ut imorse. En något ironisk tanke, då det snöade för fullt redan vid åttatiden och håller fortfarande på nu halv elva. Visserligen har det väl avtagit en aning, men vitt och fint (don't think so..) är det fortfarande och i väderförutsikterna skulle det på känt april-manér tydligen "dutta" från och till, både idag och imorron.
Sista rycket enligt femdygnsprognosen, för på söndag är värmen i antågande enligt densamma. Ja det återstår ju att se som sagt, men vi får väl hoppas att det är så....
Har plockat iordning en hel massa grejer att ta med till Köp & Sälj-dagen i Tibro-parken imorron. Nu är bara frågan går det in i bilen alltihop? Visserligen har vi loppisen i Hönsa nästa lördag också, men man vill få med så mycket som möjligt, för presumtiva kunder att shoppa loss på varje gång. Har dock redan gallrat en del, för hela förrådet av prylar "som inte får plats här hemma", går definitivt inte att packa i en bil, samtidigt.
Nu har vi varit och ställt upp all "skit" (bra skit förstås alla köpare) i Tibro Folkets Park, så det är klart inför morrondagen. Kan meddela att det gick mer i bilen än jag hade väntat mig, så bordet och området runtomkring är "ockuperat" och smockfullt.
Nu kopplar jag ner och laddar med "Let's dance".......
 
Ja vad ääär det som händer...... fel färg på marken, man hittar ju inte maten vetja!
 
Hur mycket får plats i bilen?
 
Kvällsmat "pizzapirog", vilket det blir som "loppis-matsäck" imorron också.
 
 
 
 

Skytteltrafik till Tibro, Inredia & kommande loppis.....

Först var det möte och genomgång av lokalerna på Inredia, samt träffa och prata med flera av dom som jobbar därnere. Det verkar vara ganska populärt att boka in sig för möten, då det finns gott om sådana utrymmen. En utställning över Tibros möbelhistoria med diverse kul inslag och fina foton finns på tre plan och även en lunchrestaurang. Tycker nog att dom har fixat till det gamla Monitor-huset riktigt bra.
Själv kommer jag inte ihåg skjortfariken som en gång låg i huset, då jag inte bodde i Tibro under den perioden. Men kommer väldigt väl ihåg skoförsäljningen längst upp på tredje våning, dit man ganska ofta tittade upp och gjorde diverse fynd. Bodde förresten i nästan två år bara ett stenkast därifrån, (på Torsgatan) "längs Åna".
Jag tror faktiskt att det finns potential att kunna bli något riktigt bra av projekt Inredia, om man dessutom hakar på turistinformation så snart som möjligt och skyltar från riksvägen.
En kombination av mötesplats, konferenscentrum, turistinformation & berättande/lärande historieplattform.
Efter rundvandringen och en kopp kaffe på tredje våning var det dags att åka hem till Fagersanna igen för hämtning av maken, som skulle till tandläkaren. Just den tid han fått gick inte att förena med någon busstur, så bara att vara taxi.
Lämnade av honom och fortsatte sen till ett avtalat möte med Tibros störste byggmästare genom tiderna Hans Englund, för ett samtal om gamla tider. Han är nämligen kusin till morfar och fyller snart 96 år, men väldigt pigg och aktiv fortfarande. En hel del kunde han allt berätta som jag inte visste sen förut.
Bland annat hade han varit "lärling/dräng" åt morfar i hans verkstad på trettiotalet, men fick visst inte lära sig så mycket om snickeri, bara "kvista plank" mot gratis middag hemma hos mormor. Ingen lön med mycket och tråkigt arbete gjorde att han istället valde en annan yrkesväg, att bygga hus.
På hemväg sen stannade vi till på Tempo och handlade lite förnödenheter och bruna bönorna är redan slut tillsammans med fläsket från kylen. Nu blir det kaffe och stickning tror jag bestämt, innan fortsatt research och därefter "ihopaplock" av loppis-grejer att köra till Tibro Folkets Park imorron och ställa upp inför lördagens Köp & Sälj.
40 stycken säljare har bokat bord, så det borde finnas en hel del blandat att fynda, både nytt och gammalt!
Fullt upp som sagt.....
Nu har jag suttit ute en stund, pratat med änderna, gjort klart senaste tröjan och kollat i gamla album efter foton till utställningen. Lite trötter känner jag mig allt, så somnar nog gott i stickfåtöljen om en timme....
Inne på andra koppen kaffe nu efter middagen, men det hjälper nog föga.
 
En lång en kort, omaka par.... "Lean on me!"
 
Hercules in för landning i Karlsborg.
 
Citronträd på gång, två stycken till och med.
 
Nyss ihopsydd och startat på nästa..... Started next one already, bit of a "nutter" me, don't need sweaters in any shape or form really!  Have about 60 now, all waiting for "new homes" and my own closet is filled, as well.

Andlig spis och "träsmak"

Hade fortfarande ett huvud imorse, är alldeles säker för som jag lärde mig på spanskan, "Me duele la cabeza"("huvudet smärtar mig"). Nu var det inte så farligt, men tillräckligt för att jag fortfarande skulle känna mig en aning segare än vanligt.
Men lika bra att ta tag i uppställningar och fotgrafering av morfars hantverks-alster. Inte helt lätt att välja ut rätt och lagom mycket, men har ändå fotograferat ett tjugotal grupperingar så långt.
Inte är det nå'n ordning i vitrinskåpen efter detta, men va f...n det kan jag nog leva med ett tag framöver.
Maken fick order om att blanda pannkakssmet och sen stekte jag dessa, samt värmde innehållet i ärtsoppekorven.
Vet att det inte är torsdag idag, men i bästa nytänkar-anda varför inte ta denna menyn på en vanlig onsdag istället.
Det var ju lätt och smidigt och "assistenten" har ju lärt sig receptet. Han kan nog till och med våga kalla sig expert på just pannkakor, utan att få så mycket mothugg.
Styrkt av middagen och en kopp kaffe tog jag så beslut om en färd till mor i Hjo för att "grilla henne" på fakta om morfar, samt låna med mig fotoalbumet från den tiden. En del kom hon ihåg och kunde berätta om, men inte så särskilt mycket, som jag inte redan visste.
Fick sedan åka via biblioteket åt maken som fått meddelande om ankomna ljudböcker och därefter tog jag även mig an gymet. Idag var det "knökafullt", men hann iallafall en genomgång i Easyline innan en grupp startade.
Massagetid fick jag också bokat till nästkommande måndag och nu har jag precis tittat på Barcelona som spöade Paris SG (som väntat) i Champions League, men det var nätt och jämt.....
Imorron väntar en rundvandring/genomgång på Inredia, för jag har lovat att jobba där på söndag, då det är konstrunda i Tibro.
 
"Knökafullt" var det också stundtals på vår gräsmatta
 
En variant på exponering.....
 
Mammas byrå, som morfar gjorde till henne när hon var barn, att ha sina saker i för eget rum fanns inte "på den tiden".
 
Stoppställe på vägen till gymet
 
Mer material att gå igenom ordentligt, efter intressanta foton?

Jag har ett huvud.....

Jo för det har jag känt av hela da'n idag. Inga små piller har hjälpt heller, men det kunde varit värre, har iallafall inte mått illa. En effekt har dock varit att det har gått lite trögt med tänkandet och planerandet av uppgiften, men en aning framåt gick det ändå, bättre än ingenting (och inte bakåt iallafall).
Satte mig i den värmande solen frampå eftermiddagen med tänkarhuvan på och stickningen i händerna. Som sällskap kom ganska snart änderna. Först två och sen två till och det är väl märkligt att de inte kunde hålla sams utan jagade varandra istället för att "sitta till bords" i samförstånd. Till slut ledsnade jag på dom och skrämde iväg bråkstakarna. Strax var dom dock tillbaka, denna gång något mer disciplinerade i uppförandet.
Var i valet och kvalet men kände mig något piggare framåt kvällningen, så begav mig till Stöpen på "möte" och är nu hemkommen därifrån (både jag och huvudet, det känner jag) efter god mat och en pratstund med gamla barndomsvänner.
En av dom gjorde dock en Gerd, dvs. glömde helt enkelt bort att det var idag och kom följdaktligen inte. Vid telefonsamtal till henne, ett förvånat: "Var det idag?, men jag är lite snorig också". Precis som den gången jag hade åkt till Stockholm och svarade där i mobilen, när övriga satt vid Livets Brunn i Skövde och väntade (förgäves) på mig. Lite pinsamt och långt att åka......
Men nu hör jag hur sängen skriker och längtar efter mig, så.......
 
Nu har jag hittat vem det är som "knackar" i väggen när jag sitter vid datorn. Herr Blåmes försöker bygga bo
längst där uppe i hörnet vid taket. "Tagen på bar gärning" idag.
 
Idyll innan nästa par anlände....
 
På väg, strax passerar jag Ulvåker och har bara en halvmil kvar till destinationen (utan GPS).....
 
och här är det.
 
 
Med lite vårblommor redan i rabatten.
 
 

Vattenkranar och återbesök på muséet

Dags idag för ett möte med min handledare, återigen på muséet i Tibro. Stämma av vad jag gjort hittills, se vad där eventuellt kan finnas att använda till utställningen och planera fortsatt arbete.
Solen sken, men halv åtta var det ändå -6,3 grader på termometern och en stund senare fick jag även skrapa bilrutor innan avfärd.
Dessförinnan det obligatoriska besöket i duschen och bäst som jag stod där bankade det på ytterdörren.
 Vad i allsin dar tänkte jag och fick på mig handduken, tog ett steg ut i hallen, drypande av vatten och öppnade dörren. Där utanför stod två av kommunens arbetare och såg allmänt vettförskrämda ut, av min uppenbarelse.
De ville använda sig av en av våra vattenkranar för att kolla kommunens kran längre ner i slänten, om den fungerade.
Vi har nämligen ledningar på servitut gående över tomten och nu hade en av grannarna (ej åretruntboende) problem med sönderfrysningar.
De insåg direkt att jag behövde tid att snygga till mig och undrade hur lång tid jag var beroende av vattnet för detta ändamål? "Så kan vi komma tillbaka" och "låna" din kran i fem minuter för att kolla läget.
Huruvida jag hann fixa fasaden till lägre skrämsel-nivå på dessa fem minuter jag "förhandlade mig till", förtäljer inte historien, men då de kom andra gången var de åtminstone förberedda på vad som fanns i huset.
Verkade inte vara någon vajsing på vattenledningarna, utan de fungerade som önskat.
Sen for jag iväg och grannens reparationer blev gjorda under min frånvaro, med avstängt vatten.
På muséet fanns inte speciellt mycket matnyttigt för mitt projekt, annat än montrar att ställa saker i och nu har jag måtten att arbeta vidare med iallafall.
Svängde på hemväg åter ner till udden vid Örlenbadet, som invaderats av isblock. Jag och kameran tog en mini-promenad på Rane kulle och plåta lite till. Strax ska jag bege mig till stationen i Skövde för hämtning av maken som varit på resa några dagar.
Ikväll ska jag sen titta på "En stark resa igen...." med Morgan och Ola-Conny. Det var så himla dåligt att det blev bra förra gången och nu skulle dom göra USA, så det bara måste jag se....haha!
 
Campingen känns lite öde så här års, eller?.....
 
En "liten pippi" hittade jag dock på ett träd där....
 
 
..och på Rane kulle finns fortfarande mini-jordkällare kvar på flera ställen. Jag vet att morfar är skyldig till en
av dom, kanske inte just denna men en liknande dom hade vid camping där, på 30-40-talet.
 
Isen har nästan brutit igenom och bildat en ny ö, av udden närmast campingplatsen.
 
Många gigantiska isblock ligger på hög och trycker omkull stora träd vid strandlinjen.
 
Här åt andra hållet mot Gamla Örlenbadet....
 
och därute, i isen ligger Fläskön "fastfrusen".
 

Lagomdag med mycket innehåll.

 
Vaknade idag vid lagom tid för en söndag, strax efter niosnåret. Får väl ändå säga att för årstiden var det ganska lagom temperatur också, iallafall plusgrader.
Där och då fick jag en idé om att ta en förmiddagspromenad, stjälpte i mig lite youghurt och traskade sedan iväg. Visst blåste det lite, men var hyfsat skönt ändå. Först tänkte jag ta "skogsrundan", men ändrade mig under vägen och förtsatte förbi Ransgården i riktning mot skolan. Nu gick jag inte långt, men säkert en dryg kilometer på andra sidan om affären, innan jag vid en gammal järnvägskorsning för gående tog mig ner till gamla vägen, närmast sjön, vände där hemåt så småningom på själva järnvägsspåret.
Som avslutning på promenaden (uppskattningsvis 4km totalt) "vår egen mördarbacke" och därefter dusch innan kaffe med macka.
I kylskåpet började det bli låg nivå på mjölkfronten, så bäst att bunkra upp tills maken återvänder imorron. Dags för bilen att göra tjänst och en shoppingrunda på Tempo, försåg mig även med schnitzelkött till söndagmiddag.
Kom också ihåg att lämna in nytt Lotto, där lite småvinster reducerade avgiften något.....
Ytterligare en idé poppade upp i huvudet: Varför inte ta en kortutflykt till Sörgårdens café och inredning, dom har ju öppet till 14.00 på lördag-söndag. Så blev det och med hem kom förutom fem påskliljor i krukor, även två äggkoppar, som vid jul ska få åka till Holland som julklappar.
Vi började prata eftersom jag vid tillfället var enda kund i affären och "hamnade" i konversationen via New York, till slut vid Gamla Örlenbadet och vad isen ställt till med på udden.
Passerar ju där vid hemfärd, så det blev ett stopp med kamera i högsta hugg för att dokumentera naturkrafterna.
Som sagt idag bjöd Inga på schnitzel till middag, med myyyycket grönsaker och det smakade inte skit.
En liten besvikelse där framför TV:n, var väl bara att Liverpool inte lyckades vinna dagens match mot West Ham. Det blev 0-0 och man skulle kunna misstänka en tråkig tillställning, men det var en händelserik drabbning trots sin brist på mål.
Änder flyger det vitt och brett runtomkring här idag, ännu har de inte landat i vår trädgård, men det är väl bara en tidsfråga......
 
Många påskägg hängde i ett träd i en trädgård och titta mitt i satt en ekorre.
 
Någon hade byggt en "låda" vid strandkanten utmed gamla vägen vid sjön.
 
Undergången under spåret på gamla vägen
 
Stationshuset i Fagersanna sett från perongen (eller där den en gång var iallafall)
 
Sörgårdens hönor i solskenet.....
 
...och innehavaren i färd med att paketera det jag köpt.
 
Naturens krafter är starka....
 

...och badplatsen är mer eller mindre massakerad.
 
Därute skymtar Fläskön med sitt lilla hus, mitt i all isbildning.
 
God och välförtjänt middag.
 
 

Spenatfest

Det blev inte riktigt så tidigt som jag tänkt med vaknandet idag, men ingen katastrof. Hann inte vara på second handen när dom öppnade, men höll tummarna för att den cykel jag sett där i tisdags fortfarande var kvar strax före elva, då jag efter "renovering" var klar att möta världen, även denna lördag.
Ibland ska man ha tur och så var tydligen fallet idag (så långt iallafall, nu hoppas vi på lottodragningen ikväll också...).
En styck cykel modell mellanstor, blev jag omgående ägare till, begagnad visserligen men kollad att vara i bruksskick. Vi får hoppas på det bästa, för storebror behöver ha en större storlek iår och lillebror får då "byta upp sig" till den storebror hade förra året.
En tur till Hörnebo för lite gratiskaffe samt hämtande av min födelsedagspresent stod sedan på schemat och därefter avslutades Tibro-turen på gymet, för ett pass.
Hemkommen till Fagersanna var det bara att konstatera, en ny renovering behövdes och den är nu gjord.
Spenat-middag festade jag därefter på och änderna har fått lite bröd. Herr och fru And hade idag även med sig sina kompisar.
Vi får väl bygga en liten damm nere i vildslänten, har jag börjat fundera på, vore kanske kul.......
Nu ska jag kolla vad det finns för engelsk fotboll att sticka tröjor till, jo för så är det, två stycken är påbörjade samtidigt och en av dom kan nog bli klar under kvällen.
Om jag nu inte oväntat får avbryta hantverket för att fira lottovinst, vill säga.....
 
Mycket bra och användbar födelsedagspresent....
 
Hittade idag en komplett Tibroklubba med låda....
 
....förutom cykel.
 
Spenat-festen
 
"Gänget" på besök, springande efter brödbitarna jag kastade till dom.
 

Eftermiddagspromenad i Rankås

Förutom en hel del funderande och en massa anteckningar i "projektet", har idag även badrummet fått sig en omgång, samt alla utsidor av fönstren på framsidan. Bilen har bytt till "sommarskorna" hos Tibro däckhotell och vinterdäcken har checkat in där istället.
En runda på torghandeln innan dom packade ihop för dagen resulterade i ytterligare garninköp, denna gång neonfärger till framtida stickprojekt.
Snabbfika hos kompisen slutade med att vi beslöt ta en promenad och testa "föret" i Rankås, Tibros spår-oas i storskogen. Det var nog lite i tidigaste laget, då säkert 75% av spåret/stigen fortfarande hade ett hårt snötacke att tampas med. Men vi gick i alla fall 2,5 km och det var ganska svettigt, då man hela tiden fick vara på tå för att inte halka omkull. Även idag blev det en sen middag som jag sedan toppade med att titta på "Stig Helmer story". Den var ganska bra faktiskt, bättre än väntat.
För övrigt har  även makens skattsedel "dykt upp", med befarad nivå på restskatten.
Men jag tänker inte låta det förstöra helgen. Ingen idé att lägga energi på sånt som inte går att påverka, dessutom visste vi ju om det egentligen......
Har nu tittat på Let's dance, är det nörd-varning tro?
Imorron ska jag kolla om cykeln som fanns i tisdags fortfarande finns kvar på second hand, håll tummarna för att så är fallet!
 
Det ligger mycket snö kvar i skogen. Såhär såg merparten av spåret ut.
 
Därnere i sänkan skymtar vattenfallet i Fröstorpsbäcken.
 
Min sena middag: Foliebakad laxforell med kokt potatis, inte alls fel kan meddelas....
 
Lite kvällsvickning med ett glas vitt fick avsluta dagen.

Avbrott för transport

Dags att köra morfar till tåget, så han kan vara barnvakt på lördag i Stockholm. Han väljer (som pensionär med flexibla möjligheter) att åka någon dag i förväg, dels på grund av biljettpris, men också för att "riva i gamla rullor" på Kungliga biblioteket. Där har han i förväg beställt fram en massa tidningar från deras arkiv, (vilket han fick klart för sig senast vi var uppe, att man måste) att sitta och "glo igenom" .
Nu visade det sig dock att bröderna Bus har påsklov och av mamma blivit lovade en heldag med morfar på fredagen, så vi får väl se vad han väljer.....
För egen del fortsätter planeringen sakta framåt med "projektet" och idag skickade jag även en utförlig jobbsökarrapport för senaste tiden till min handläggare. Kunde inte se att jag fått nå't sista datum att göra så, men tyckte det verkade hög tid. "So better safe than sorry" och med en massa administrativt strul i färskt minne, är det bättre att förekomma än att förekommas. (Har förresten ännu inte hört något angående skadeståndsyrkandet jag skickade till Försäkringskassan i januari om utbetalning av "konfiskerad" ersättning för december)
Kvarnarna mal långsamt må jag säga, men där behöver man ju personligen inte fastna för det. Nej bättre att ligga i framkant med det som går....
Tittar väl in en snabbis på Rusta också, när jag ändå är i sta'n. Dom kanske har lite garn jag inte behöver, men ändå vill ha, utifrån om ifall att.......
Dom hade sånt garn och nu har jag köpt en hel hoper till. Vi får se om jag får ner det i mina sittpuffar (haha).
Maken ordentligt avlämnad vid tåget och jag antar att han har kommt fram till destination Folkungagatan, har iallafall inte fått någon efterlysning så långt.
 Mitt rediga jag tog en promenad i Hörnebospåret på väg hem i solskenet och änderna har fått lite proviant här hemma, dom höll mig sällskap när jag satt på altanen och skrev.
Men nu börjar kvällen leta sig på..... snart handboll Sverige-Polen, sen Europa-league, kan välja att se Tottenham eller Chelsea, spela mot europeiskt motstånd, blir nog Tottenham. Kvällen är "räddad".
Makens också, (kunde jag se på Facebook) med en Staropramen i väntan på dotter och barnbarn.
 
Färdiga att packa i makens väska och nu levererade till rätt adress får vi tro.
 
Det "städas" i skogen vid Fågelviksspåret....
 
här är resultatet, en fin hög vid parkeringen.
 
Tillbaka till bilen, efter 2,7 km promenad, skönt i dubbel bemärkelse.....
 
"Lägenhetsvisning" i slänten, undrar om något par nappar på "kråkslottet"?
 
Fikakompisar idag också.
 
Hemlagad broccoli och ädelostpaj till kvällsmat och middag imorron, tror jag.
 
 

I full gång....

....och sliter på min dator, så den går varm.
Först ut idag var att söka två jobb som jag hittat i "rullorna", men det brukar ju vara "ganska riskfritt", om man nu ska se det ur ett galjhumoristiskt perspektiv. Helt seriöst är det väl enda sättet att hantera situationen utan att deppa ihop, för dom (arbetsgivarna) står inte i kö eller ringer ner mig, för att anmäla sitt intresse och ta mina erfarenheter och färdigheter i bruk.
Därför sitter jag nu och knackar ner samt söker vidare, efter uppgifter om morfar inför en framtida utställning över hans liv & hantverk "i brist på riktigt jobb".
Men det kunde vara värre, så jag ska inte klaga egentligen.....
Solen skiner och det verkar vara hyfsat goda möjligheter för att våren äntligen är påväg. Visst det är fortfarande kyligt, men såååå mycket ljusare såååå mycket längre och det värdesätter jag mer än värme faktiskt.
Nu får det bli en kopp kaffe på altanen, då solen har börjat leta sig dit. Skissblocket får följa med, så kan jag fortsätta jobba, i en ännu kreativare miljö och med frisk luft på köpet.
Några kajor, herr och fru And, en koltrast, samt ett antal småfåglar höll mig sällskap i solskenet. Dom kvittrar så trivsamt i trädgården. Ja inte kajorna förstås, dom kommer jag aldrig att betrakta som trivsamma. Änderna sa inte så mycket dom heller, men traskade omkring på gräsmattan och åt först upp brödet jag hämtade, sen "städade" dom i säkert en halvtimme under trädet där fågelmaten har hängt hela vintern. Det får dom så gärna göra....då slipper kanske vi.
Deklarationen kom igår, har väl hämtat mig så smått från "chocken" av en massiv restskatt. Makens har ännu inte anlänt, men där väntar troligen samma sak. Så går det när man avslutar alla fonder på en gång och fötränger att "surt kommer efter", då förtjänsten inte beskattas förrän man säljer. Jaja, så är det bara.....
Nu blir det fotboll igen, Real Madrid- Galatasaray denna kväll.
 
Isen börjar ge med sig och bli porös, på vissa ställen iallafall.
 
Mina fika-kompisar i kvällningen......
 
...och såhär slutar denna dag.
 

Möte på museum, maken ute och cyklade....

Idag var det startskott för praktikplatsen, vilket betydde planeringsmöte på Tibro Museum med antikvarien/handledaren. Till en kopp kaffe med bulle lade vi upp riktlinjerna för vad jag ska jobba med närmaste veckan och nytt möte inplanerat till nästa måndag. Medan jag var där dök det upp en äldre man ("som jag fick underhålla") medan min handledare svarade i telefonen.
Det visade sig vara en av min mammas gamla lekkamrater, uppvuxen på Gärdhemsvägen i Tibro. Vi pratade en del om gamla tider och även då morfar, som hade varit mycket god vän med hans far. Alla tre med ett förflutet  i möbelbranschen, som egna företagare.
Därefter var det bara att återvända hem till datorn, som kommer att vara mitt arbetsredskap framöver i väldigt stor utsträckning, med att samla alla data på pränt angående uppdraget, att dokumentera en bit av Tibros möbelhistoria: "Morfar- ett liv i trä". När sen själva utställningen kommer på plats är inte spikat, då det nu visade sig vara ett annat evenemang inbokat över sommaren och en bit in på hösten.
Men den kommer framöver.
En lunch-promenad fick det bli för min del och senare på eftermiddagen ytterligare en Tibro-resa för att lämna av maken i cykelaffären, innan besök hos second hand. Nej, han skulle inte köpa cykel, men däremot hämta hem sin "nyservade" och då vädret var bra tog han helt sonika en cykeltur på småvägarna hem till Fagersanna.
Ikväll tittade sen kompisen in på en kopp i glashuset och nu är ytterligare en dag till ända.
Snart börjar Champions League-matchen PSG-Barcelona, kan bli intressant......
 
"The office"
 
Fågeldammen i stadsparken, bredvid muséet.
 
"Not so nice" träd-dekorationer, fotat på lunchpromenaden.
 
Visst är det läckert med en vedhög, bara man inte behöver hugga den själv.....
 
Maken anländer hem från Tibro, strax efter mig (i bil)
 
Ännu en dag till ända.

Idag en annan dag.....

Medan maken låg kvar i sängen och snarkade, smet jag iväg till gymet. Tro nu inte att det var arla morgonstund, nej inte alls, men jag var iallafall uppe, så lika bra att få det gjort.
Soligt var det forfarande, är väl inne på fjärde dagen nu tror jag. Nästan så man tror det är något fel, men å andra sidan så är det fortfarande kallt och flera minusgrader varje morron. Maken går ut varje dag och bråkar lite med isen, som ligger i skugga på verandan och julljus-slingan är fortfarande fastfrusen i baljan på trappan. Jag har försökt att få loss den vid flera tillfällen, men bara att vänta....
Sitta och sticka på altanen med en kopp kaffe gick dock alldeles utmärkt, då det var lä med ca 20 graders full sol.
Har även "tjatat" lite på Facebook-sidan "Du vet du är från Tibro om....". Kunde inte låta bli att kommentera den  eviga järnvägens vara eller inte vara och lade upp ett foto som ironiskt inlägg i debatten och vips blev det fart i "ankdammen". Där är enligt mitt tyckande ett väldigt plaskande om allt och ingenting, samt ett närsynt tänkande i mångt och mycket. En något inskränkt värld av åsikter, som inte leder så särskilt långt utanför kommungränsen.
(Kanske inte ens så långt som till Fagersanna en gång)
Vart hamnar vi då?
Jo för att ta ett exempel från morfar, (när mormor testade en ny maträtt): "Håll dig te' dä' gamla du!"
Vi hade "missat" både pizza, tacos, kina- och thaimat, som är så gott......
 
När går nästa tåg?hade jag skrivit till bilden.....
 

Den här blev klar inatt....
 
...följd av den här, precis ihopsydd ikväll.
 
Apropå "nyheter", försökte mig på ukrainska dumplings(piroger) men det blev ingen större hit.
Dock är det kul att ha testat.

RSS 2.0