Möte på museum, maken ute och cyklade....

Idag var det startskott för praktikplatsen, vilket betydde planeringsmöte på Tibro Museum med antikvarien/handledaren. Till en kopp kaffe med bulle lade vi upp riktlinjerna för vad jag ska jobba med närmaste veckan och nytt möte inplanerat till nästa måndag. Medan jag var där dök det upp en äldre man ("som jag fick underhålla") medan min handledare svarade i telefonen.
Det visade sig vara en av min mammas gamla lekkamrater, uppvuxen på Gärdhemsvägen i Tibro. Vi pratade en del om gamla tider och även då morfar, som hade varit mycket god vän med hans far. Alla tre med ett förflutet  i möbelbranschen, som egna företagare.
Därefter var det bara att återvända hem till datorn, som kommer att vara mitt arbetsredskap framöver i väldigt stor utsträckning, med att samla alla data på pränt angående uppdraget, att dokumentera en bit av Tibros möbelhistoria: "Morfar- ett liv i trä". När sen själva utställningen kommer på plats är inte spikat, då det nu visade sig vara ett annat evenemang inbokat över sommaren och en bit in på hösten.
Men den kommer framöver.
En lunch-promenad fick det bli för min del och senare på eftermiddagen ytterligare en Tibro-resa för att lämna av maken i cykelaffären, innan besök hos second hand. Nej, han skulle inte köpa cykel, men däremot hämta hem sin "nyservade" och då vädret var bra tog han helt sonika en cykeltur på småvägarna hem till Fagersanna.
Ikväll tittade sen kompisen in på en kopp i glashuset och nu är ytterligare en dag till ända.
Snart börjar Champions League-matchen PSG-Barcelona, kan bli intressant......
 
"The office"
 
Fågeldammen i stadsparken, bredvid muséet.
 
"Not so nice" träd-dekorationer, fotat på lunchpromenaden.
 
Visst är det läckert med en vedhög, bara man inte behöver hugga den själv.....
 
Maken anländer hem från Tibro, strax efter mig (i bil)
 
Ännu en dag till ända.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0