Förberedelser

Har idag inhandlat en del dricka i specialaffär. Mötte en bekant på vägen därifrån, som naturligtvis ställde frågan: "Ska du ha fest eller?" Jorå, så var det ju och alla har nu sagt att de kan komma, så det hoppas vi på, precis som att vädret ska hålla sig i skinnet imorron kväll.
Lite annan mat stod också på listan så det är avklarat, ska bara ta en vända imorgon för komplettering, samt titta till second hand innan de stänger för semester.
Städning, potatisskalning och annan "gegga" har "förberetts" under eftermiddagen. Maken fick order från arbetsledningen att klippa gräset, så det är gjort, även nere i slänten. Men sen var han "allt bra trötter" och behövde ett bad.
En flygande inspektion fick vi så nu ikväll. Fru And kom på visit nummer två för dagen. Inga bäbisar med den här gången heller, men hungrig var hon. Jag satte mig på trappsteget vid altandörren med en påse bröd och hon var väldigt ivrig, nafsade mot den tomma handen om det inte fanns brödbitar där, tillräckligt snabbt.
Lite friidrott, med bl.a. svensk guldmedalj på 400 m för damer har jag tittat på och påbörjat stickning av ett bomullslinne. (som jag absolut tyckte jag var i behov av, vi får se hur det blir....)
.....och stora spindlar väver nät utanför mitt fönster, igår bara en, men ikväll är dom två stycken, nej fyra! varav två som slåss. Hoppas de "utrotar" varandra.
 
På väg neröver på den egenhändigt gjorda serpentinvägen.
 
Ända nere vid "krondiket", nu är det bara att "meja ner" växtligheten.
 
 
 
 

Trädgårdsdax

Idag efter frukost var det dags att ge sig på en del nässlor, som gömt sig lite varstans i häcken. Dom trodde nog att de kamoflerat sig väl, men jag har allt sett dom. Så på med handskar och riva lite. Passade samtidigt på att ansa av de värst utstickande grenarna på häckplantorna, när jag ändå var igång.
Idag har vi inte haft några fågelbesök, om man undantar sädesärlor, som plockar ohyra på plommonträdet förstås.
Däremot har jag avlivat ytterligare en mastodont-geting. Dom är inget trevliga alls, undrar verkligen varför dom finns överhuvudtaget.
En tvättmaskin är avklarad i det fina torkvädret och till lunch serverades rester. Jo, se är man ute på lokal och smörjer kråset, får man vackert hålla igen dagen efter. Tur då att det fanns lite rester att ta till.
Maken fick pannkakor i sin matlåda, så han slapp ris. Det började dessutom bli tomt i kylskåpet så en tur till den lokala butiken, var på sin plats härnäst. Passade då också på att besöka "Öppen trädgård" i Byn på andra sidan riksväg 49. Gick en guidad runda i hennes lummiga trädgård, då hon tog ett avbrott från sin kamp mot nässlor, då jag kom. Skulle informera henne om att vi ska ha kvartersloppis på Sågvägen igen, så hon kan förbereda sin trädgård till visning samtidigt. Ett anslag om loppisen den 14 juli, sitter även i affären numera.
Hemma igen, gick jag ytterligare en mini-match mot nässlorna, nu i andra sidans häck. Till kvällsmat och matlådor imorron blir det fler rester. Denna gång i form av hemmagjord pizza.
Hann också sitta i solskenet på verandan en stund och bara njuta av vädret. Nu verkar det som om Tyskland oväntat får stryk av Italien i EM-semifinal två. Dom ligger under med 2-0, men nästan hela andra halvlek återstår.
Dags också att förbereda hantverksförsäljning på Hertig Johans torg i Skövde på söndag.
Håll tummarna för bra väder........
 
Som sagt, rester smakar bra det med ibland.
 
Geting 5 cm lång, - "is no more"!
 
Mer rester blir fullgod kost......
 
blev till och med deg över till två frallor.
 
Ytterligare en dag till ända, med solnedgång som vanligt naturligtvis!

"Nyan(d)lända gäster

Fint väder idag också och fort upp med altandörren för att njuta av sommaren, medan det varar.
Runt halv elva gick jag ut på altanen och möttes då av ett gäng nyanlända gäster. De kom travande upp från slänten på rad. Först gick mamma And, sen följde fyra små. De kan inte ha varit så gamla, knappt större än en vanlig gråsparv.
Fort fram med lite bröd att bjuda på och en skål vatten att dricka. Dricka förresten, där kunde man ju bada tyckte den yngre generationen och mamma hade inget att invända mot detta.
Sen var det dags att vila tyckte mor och så gjorde dom, sen ut på en promenad och äta lite igen,....och bada!
Så höll dom på ända fram till tretiden, då tyckte mor att de skulle gå vidare och började trava mellan husen på väg upp till vägen. Men då tyckte jag att det var dags att lägga mig i uppfostran och satte för "grinden" som vi använt till barnbarnen för att spärra den "genomfarten". Jag fick en väldigt lång blick av mamma And, men hon styrde sin familj nerför slänten igen istället.
När maken strax därefter tittade in på sin postrunda, talade jag om vad som hänt och vi gick ut på verandan för att se om han fortfarande kunde se dom. Mycket riktigt, där i diket just ifärd med att krångla sig över järnvägsrälsen var dom på sin väg tilbaka till sjön.
Sen dags att åka till Skövde, för min del och en träff med gamla barndomsvänner, för en bit mat och prat, på sta'n. Vi hamnade nere på Parnassen, med utsikt över järnvägsstationen och "gamla" posthuset, som numera är under ombyggnad, (delvis) till ett "glaspalats". 
God mat och skönt väder var det, men sen dags att ta sig hem för att se kvällens EM-fotboll.
 
Titta vad vi hittade mamma!
 
Lika bra att hoppa i ordentligt, lite trångt kanske, men vad gör det.
 
Gå inte för långt bort nu bara.
 
Håll er nära mig för den där fulingen på räcket, är inte att lita på.
 
Efterrätt nummer ett för dagen, -den efter lunchen.
 
Ja då har ni lärt er att klättra upp på altanen barn, här finns det också bröd ibland.
 
Nog för idag, nu drar vi ner till sjön igen.
 
...och jag drog till "Livets Brunn" för att möta kompisarna.
 
Sen blev det mat och prat på Parnassen, med servitören som fotograf.
 
....och här dagens andra efterrätt, tre tryfflar till kaffet.

Solsken och andlig morron

Maken hade lyckats igen, med att inte ställa väckarklockan. Han blir lika förvånad varje gång, den inte ringer.
Så det var upp med en väldig fart och iväg, efterlämnande kaos både här och där i huset.
Jag hade sovmorron, trots det vackra vädret. Men kom upp i ganska hyfsad tid ändå och solen inbjuder givetvis till att man vill öppna altandörren genast.
Det tog inte speciellt lång tid förrän fru And klampade över altanen och chattrade så jag säkert skulle höra henne och fatta galoppen.
Sen var det strax dax att ge sig av till Hjo, för en del ärenden, banken och mor. På ICA stötte jag ihop med två postpensionärer, den ena boende på orten, medan den andra var på "utflykt" från Mölltorp. Det blev en del tjatande för det var ett bra tag sedan vi sågs senast. Banken härnast, där med hjälp av godkänd bouppteckning efter far, det var dags att fixa mors framtida finanser. Tog inte så lång tid då allt via telefon var tillsagt och förberett.
En timme tillbringad sen hos mor, innan hemfärd. Ett spontanavbrott för en fika hos Syster Yster i det fina vädret med kompisen blev det dock och proviantering hos Netto.
Har sedan suttit framför Allsång på Skansen och Midsomer Murders, medan sonen befinner sig på andra sidan jordklotet, i skrivande stund åkandes flygplan New York- San Francisco.
För övrigt ett mail från Arbetsförmedlingen, att jag inte hade kompetens att söka arbetsförmedlarjobben som varit ute nyss och därför följdaktligen inte blivit utvald att gå vidare i processen.
Är jag förvånad? nej. Irriterad? ja. Vilket föranledde ett mail tillbaka med en del påpekanden om rekryteringspolicyn och kvalitén på deras service i allmänhet. Förväntar mig dock att bli ignorerad angående även dessa åsikter, precis som med annat jag haft synpunkter på nyligen. Men nu är det "sagt!" igen!
 
Vy från bankens entré, över torget i Hjo.....
 
....och lite till vänster ligger kyrkan.
 

Det har regnat idag.....

Som sagt, inget svårt att beskriva dagens väder. Regn precis hela da'n och blåst. Fick på middagen akut göra en utryckning till baljan på altanet och rädda de nyplanterade tomatplantorna från drunkningsdöden.
Har fortsatt att plocka bland alla ägodelar och sorterat ur en hel del idag också. Det byggs på till kvartersloppisen, som vi igår preliminärt bestämde till lördag den 14 juli (till Victorias ära, haha).
Maken har jobbat hela da'n, en hel del övertid. Men han var hemma här för lunch på rundan (vid halv fyra!) chattade snabbt med dottern och sen fick jag i uppdrag att köpa "barnvaktsbiljett" på tåget om fjorton dagar, till honom.
Själv hoppas jag på fint väder alla julisöndagar, så det går att stå på torget i Skövde med hantverket.
Igår hade det ju varit omöjligt, som det slattade. Då var det verkligen, "bäst som det regnade kom det en skur".
Imorron bär det iväg till det uppskjutna bankmötet, en del inköp och sen till mor. Därefter hoppas jag att second hand fortfarande har öppet och inte hunnit sommarstänga, för har en del grejer att leta efter, för att organisera "den nya ordningen" i hemmet, med smartare förvaring av förhoppningsvis mycket färre prylar i slutändan.
....och sonen är i ett soligt New York och skickar en massa läckra bilder därifrån, inget avis alls!
 
Central Park för en timme sedan, från Rockefeller center (foto Oskar)
 
Samtidigt i Fagersanna!
 
Rester från igår till kvällsmat, redan slut tyvärr. Får väl ta en kopp kaffe.....till.
 
 
 
 
 
 

"Fågelkriget"

Sen en dryg vecka tillbaka har det blivit ett förfärligt flaxande och kraxande på de två dominerande fågelgrupperna.
Den vita "mobben" består mestadels av fiskmåsar och tärnor, medan det svarta gänget är kråkfåglar, närmare bestämt kajor tror jag.
Inte ens på nätterna är det tyst längre, utan det skriks högljutt från träd och hustak. Emellanåt verkar dom ha rådslag på gräsmattan närmast sjön. Där slår dom sig ner, i antingen en vit eller en svart cirkel, mycket sällan blandat.
Segregation förekommer med andra ord även i fågelvärlden. Nu är ju inte detta en vetenskaplig studie, utan bara  iakttagelser av en boende, mitt i händelsernas centrum.
Förutom dessa två huvudgrupper finns som vanligt gott om minoriteter (i mycket varierande storlek). Sädesärlor och gråsparvar "minglar" allt som oftast parallellt med både svarta och vita. De sköter sitt och skiter i andra så att säga.
Flugsnappare och svalor skymtar snabbt förbi ibland, medan änderna har intagit en mer rojalistisk hållning.
De ser sig självklart som överst på rangordningen och beter sig därefter.
När dessa anländer är det inget snack om saken, var skåpet ska stå och övriga "på listan" bereder väg, om än med viss irritation emellanåt.
....och när jag inte skådar fåglar, försöker jag bringa en viss reda i all bröte som finns i fastighetens alla skrymslen och vrår. Har hittat en massa nya objekt till ny kvartersloppis, som är på planeringsstadiet, ska bara försöka samordna och komma överens om nytt lämpligt datum. Sen kör vi igen.....
 
oj då läckra brödbitar, men ligger ju alldeles för nära den där som tar kort....
 
kom och hjälp mig då, nu har ju även "fienden" uppmärksammat käket!
 
Men vänta nu, det var ju inte dig jag skrek efter........
Sensmoral: Tveka inte för länge, då blir du blåst på hela konfekten!
 
Sådärja,...och vad har du bara till lilla mig då?
 
Ok, jag sitter vackert.
 
 

Det är olika här i världen....

Jag gick upp, satte på datorn och ville ha rostat bröd till frukost. Medan maken låg kvar i sängen, tämligen risig och var inget hungrig alls. Sonen lade upp ett meddelande på Facebook: "Hej då Sverige!", satte sig på ett plan och via datorn kunde jag följa att de var tjugo minuter sena till start. Åtta timmar (en hel arbetsdag!) hade han då framför sig innan de anländer till första målet på semesterresan, New York. (Vilket är ungefär just nu.)
Hade precis gjort klart min frukost, då ett välbekant läte hördes utifrån "kvack, kvack" och simfötter springande över altanen fram till dörren, som var öppen. Hon fick sin dos med brödbitar och flög sedan strax vidare.
Jag stoppade i mig mina brödbitar, med marmelad och ost, sen fick jag en ingivelse om att fönstren i datarummet och köket kanske skulle må bra av en putsning. Hur som helst, skulle i alla fall vi som bor här, "se bättre ut".
(ack om det vore så enkelt, haha!)
Nöjd med resultatet fortsatte jag stärkt, med en annan redan påbörjad ansiktslyftning, den i tvättavdelningen.
Med avbrott endast för middag och iordningsställande av köttfårssås till morgondagen, fortsatte jag träget med uppgiften. Än är det inte perfekt, men mycket bättre och inget superakut längre att ta hand om, som bokstavligen ramlar på en om man går in.
Snart är det fotboll och kaffet är precis nybryggt. Ska se vad jag kan hitta på till detta, en runda i skåpen snart.
Alldeles nu kom också ett SMS: "Det är varmt i Jersey =) " Med andra ord har de landat på andra sidan Atlanten och har en väldigt lååång dags färd mot natt framför sig. Been there.......

Få se, vilken ska jag ta först....
 
.....och var har du resten då??
 
Jasså, bara den också, får väl duga då.
 
Båtfolket "från andra sidan sjön" tyckte tydligen att gräset såg grönare ut här, för picnic.
 
Nog dom som "parkerat" där.....
 
och här "drar dom järnet" tillbaka varifrån dom kom. (säkert sommargäster!)
 
Rester från gårdagen (Leftovers for lunch!)
 
 
 
 
 
 

Here we go again!

Midsummer's eve and two persons at home all day, due to a "nice" summer cold. I am a bit ahead, have been sick since Monday, but the husband got the bug last night. Coughing and sneezing both of us, but at least I think I'm on the mend now.
Been doing some garden work today, lawn-mowing, then we had lunch on the veranda accompanied by our friend mrs "Duck". She ate potatoes, potato-peel and bread of course, but we did not offer her any pickled herring or "snaps". (but we had some!)
This evening I got very bored, so I started to do meatballs and "Jansson temtation" (ovenbaked potato-bits with anchovies, onion, breadcrums and cream). You may say that we had late seconds, -with a twist and of course some more "snaps".
You do have to make the best of the situation, - every time! (don't you?)
HAPPY MIDSUMMER!
 
Tomorrow Oskar will arrive in the USA. Beware!!  NYC, SF, LV & L.A  =O)
On his way home he will change flights at O'Hare (18th July), but only two hours waiting time, so no seightseeing in Chicago.
 
Yummmmmiiiiiieee!

Sill, potatis, And nubbe....

Vaknade ganska tidigt, (för att vara mig) redan före sju. Sansade mig dock fram till runt åtta, innan jag klev upp.
Efter en skål gröt kände jag mig redo att möta gräsmattan, tillsammans med gräsklipparen blev det en halvtimmas "morronpromenad" hemmave', allt medan maken sov vidare.
En kopp kaffe med rostat bröd i glashuset fick jag som belöning, av Inga och då hade äkta hälften beslutat att det var dags att lämna sänghalmen också. Han var dock inte så morsk, eftersom "min" förkylning hade hittat även honom under natten.
Med andra ord blev det inget "små grodorna" runt stången i år (heller!). Men lite bättre samvete, då giltigt förfall förelåg för att slippa dansen. Det ska villigt erkännas att framförallt jag, verkligen hatar att delta i dylika tillställningar, men titta på kan gå an.
Istället har vi roat oss på tu man hand, hostande och snörvlande ikapp, till midsommarsillen med tillbehör, för dom är obligatoriskt att intaga denna afton. Nåja helt ensamma var vi dock inte, eftersom fru And kom lagom till lunch.
Förutom bröd äter hon även potatis och potatisskal, men inte ost. Nubben blev hon inte bjuden på.
Men kastade vi inte brödbitar tillräckligt snabbt, kom hon in i glashuset och hämtade dom direkt ur handen på maken. "Tricket" som hon lärde sig av mig igår! Hon är framåt minsann.
Jordgubbar åt vi ju igår, så sket i att handla idag, men det funkar ändå. Kanske ska ta en extra nubbe för hostan istället......GLAD MIDSOMMAR!
 
Tänk om Inga kunde ha skalat potatisen åtminstone.......
 
men här är "hela härligheten" uppdukad i alla fall!
 
Va, har ni infört självservering?...men ge hit då nå'n gång......
 
 
 

Tjuvstart

Idag var det dags att vara privattaxi åt sonen. Han behövde skjuts till sin arbetsplats med ett antal kollin, då han direkt efter jobbet skulle fortsätta till huvudstaden. Där ska han tillbringa en lugn midsommarafton, för att på midsommardagen sen ta sig ut till Arlanda för destination USA. Första anhalt på resan blir New York i tre dagar, sen San Francisco, också i dagarna tre, innan det med bil bär iväg ner till Las Vegas och L.A.
Även nu är det samma två sportbilstokiga "datanördar", som återigen vill uppleva Kalifornien. Denna gång i tre veckor.
Lite stressigt hade han allt haft det med extra mycket jobb de senaste dagarna, men slutligen: den som söker han finner ändå, det självuppblåsbara liggunderlaget, vilket han var ute hos oss och letade efter igår kväll. I en av hans garderober hade någon vän av ordning tyckt att det skulle förvaras.
Hoppas nu att det går bra med allt, förra gången fick han vänta på sitt bagage i flera dagar, då de lastat om fel vid byte. Nu ska de inte byta flyg, förrän på hemvägen, så håll tummarna.
Maken hade åkt ifrån sin matlåda, ringde han och meddelade, men surprice, surprice dom fick "sillalunch" på jobbet, så det gjorde inget!
Jag passade på att gå in på Blommans grönsakshandel och proviantera både färskpotatis och jordgubbar.
Så det blir i alla fall jordgubbar med grädde och prinskorv på P-O Westman-vis ikväll till fotbollen. (För mig vill säga, då maken inte riktigt är på samma våglängd med denna tradition.)
Denna något udda ät-vana uppstod då min far, som var stadsbarn träffade min mor, vars föräldrar odlade en del jordgubbar och hade så gott om varan att det mestadels under säsong var stående kvällsmat. Vilket min far upplevde som mycket märkligt, eftersom det i hans värld var verklig festmat.
Dock anammade han snabbt detta nya "användningsområde" för nämnda bär och jag har under min uppväxt också uppskattat varianten. Men det blir helt klart ingen tradition som mina barn för vidare.
Fru And har varit här på en visit och idag fick jag henne att ta brödbitar direkt ur handen, för första gången.
Fortfarande snorigt och hostigt, så det blev en tupplur under eftermiddagen.......
 
Här är dom, klara att ätas, om en stund.....
 
först blev det dock lunch, äkta husmanskost.
 
Vi har fler fågelgäster, som inte direkt är rädda av sig.
 
.....och så var det dags för P-O Westman-special ("stad möter landsbygd")
 
 
 

Solrosor & Reseguiden.se

Fortfarande halvsnorig, hostig och trött, har åkt på nå'n "luftvägsskit", dock ingen feber idag.
Kollade mina mail imorse och hade fått ett från reseguiden.se om att de hade publicerat min reseguide "Turista hemmave'." Den är nu med ibland totalt 23 bidrag som tävlar om 10.000 kronor och den som får flest gilla-markeringar på Facebook av dom, får 2000 kronor.
Så den som läser det här och inte har nå't annat för sig, kan ju gå in och ta del av mina Skaraborgstips!
 
Här är länken: http://www.reseguiden.se/reseguider/turista-hemmave-5791
 
Fru And har varit här och provianterat och jag har varit nere vid järnvägsspåret och "snott" lupinfrö av alla färger, för att pilla ner i Slänten. Vi får se till nästa år om det lyckas.
Solrosorna som jag drivit upp är nu också utplanterade vid den färdigspikade nederdelen av verandan. Maken har roat sig med detta på sin lediga dag.
Helt slut blev jag av att sätta sju plantor, så återställd är jag väl knappast ännu.
 
Vad är nu detta??
 
Inget ätbart här heller?
 
Så här ser den ut.....
 
Solrosplantor vid "plank"!......
 
.....och i en annan del av trädgården, pioner i full blom.
 

Feberdag

Har inte gjort så många knop idag. Skulle åkt till Hjo och fixat med banken åt mor, men fick ställa in.
Har slitit på sängen och knaprat alvedon istället.
Jag har ändå sett att det har varit fint väder hela da'n, trots ganska kraftig blåst.
Ska väl titta på fotbollen fram ikväll och hoppas på att febern gett med sig nu. Lite snorigt och hostigt är det också, Började lite smått igår att omorganisera all "bröte" i tvättavdelningen, vilket högre makter förmodligen inte tyckte var nödvändigt, därav insjuknandet. Men det är hög tid att ta tag i detta, så vi får väl hoppas att jag får fortsätta snart.....
En tanke vore ju att Inga fixar det medan jag tar igen mig horisontalt, men av någon outgrundlig anledning behöver hon väldigt mycket arbetsledning.
 
Inte kan man klaga på vädret i alla fall......

Ko...misk sysselsättning eller beroende?

Man skulle ju kunna tro att jag borde vara nöjd på shopping ett bra tag framöver, men då jag hade annat ärende till sta'n idag, kom jag plötsligt på: Om man skulle titta in på Dollarstore och Rydéns outlet.
Stannade därför till hos dom på hemvägen och hittade bl.a. en fasadflagga som inte ser förvuxen ut på vårt hus.
Så nu blir det en ny, utan fransar och med rätt blå färg.
På outleten köpte jag två linnen i avvikande färger mot vad jag normalt handlar. Ett vitt och ett rosa!, har inte haft något rosa sen de få plagg jag ägde som tonåring. En rosa skjorta inköpt för min första lön som jordgubbsplockare och en babydoll-klänning som mamma sytt.
Är det en ny trend som startade idag eller var det bara en enstaka impulshandling? Framtiden får utvisa detta.
Hemma väntade herr och fru And på mat, så det var bara att hitta på något, innan jag kunde värma matlådan till mig själv.
Sen ringde maken och undrade om jag skulle baka kakor till hans jobb imorron. Det hade ju jag glömt av och en banankaka, som åkte in i ugnen imorse, räcker inte. Bara att hämta rabarber och sätta igång.....
Nu står dom klara i köket och jag håller nog på att bli förkyld, "som lite extra grädde på moset".
Vi får se hur det utvecklar sig, nu är det fotboll som gäller.


Ja, vad vill du?


"Brevbärarkakor"

När vi inte shoppade åkte vi bil.....

Nu har den trötta tanten sovit, packat upp alla Ullaredsvaror och serverat lunch innan dotter med barnbarn återvände till huvudstaden. Innan de åkte blev det en fika på verandan och då kom även her och fru And på besök en stund. Barnbarn fick glass, men brödbitarna som skulle kastas till fåglarna såg också smaskiga ut tyckte lillebror, så han smakade på en.
I fredags hade vi tur med vädret, det var precis lagom varmt att sitta på verandan och smaka av grillspettsmenyn med diverse tillbehör. Alla syskonen Berg var för en stund samlade på en gång, det är två år sen sist, då deras far fyllde sextio.
Därefter var det dags att bänka sig framför Matchen Sverige-England. Visst fick dom stryk och det var väl inte roligt, men den här gången spelade de i alla fall fotboll, måste sägas till deras försvar.
Snabbt isäng för att stiga upp vid sex och starta färden mot shoppingarnas shopping: Gekås i Ullared.
Vi klarade beslutad avfärdstid, så när som på fem minuter, ganska bra. Frukost fick vi på rastplatsen vid Trädet, den hade Inga packat ner ordentligt. Anlände till målet vid 10.30, sen var det shopping nonstop (förutom fikapaus) till dom stängde klockan 17.00. Efter att ha lastat i bilen (vilket inte var några som helst problem) åt vi middag på pizzerian, medan orten tömdes på folk. När vi startade mot Mölndal, var det inga andra bilar kvar på hela parkeringen förutom vår.
Anlände till ett regnigt Göteborg vid åtta och släppte av syster Anna, sen startade vi den sista sega biten hem på tjugo mil. Det blev ett stopp för lite kaffe och snacks i Alingsås, en sväng för att släppa av nästa syster (Marie) i Hörnebo, men vid elva svängde vi ner på gården, då orkade vi nätt och jämt bära in kassarna förrän vi stapplande föll i bingen. Sju timmar shopping och över femtio mil bilresa tar på krafterna, men avskräckta?, nej då inte alls.
Hade bara lite problem med att övertala min ena fot att jag skulle gå på den imorse, men den fattade galoppen efter en stund.
Nu blir det fotboll igen, till långt in på natten, om jag inte somnar förstås........


Kaffeoas i shopping"paradiset"......


utsikt från en stol tio minuter innan stängningsdags.


På ett helt annat ställe samtidigt, Vättern runt med publik-


Publiken behöver också "vätskekontroll"......


Vi är svenska fans allihopa, "singing the blues" dagen efter förlusten.....


Tillbaka till Ullared, sisters waiting for dinner.....


Lördag kväll i Ullared, inte mycket action kvar......


Fem timmar senare: Ridå i dubbel bemärkelse i Fagersanna!


Ny dag och lillebror har plockat blommor från gräsmattan


Fisk och färskpotatis till lunch.......


före hemfärd.


Bye, bye grandpa, see you soon......
Pass...a på när tillfälle bjuds!

Idag var det dags att lämna in en jobbansökan hos en arbetsgivare som personligen ville möta alla sökanden. Faktiskt ett bra alternativ till att bara skicka iväg mail eller vanligt brev, enklare att träffa den sökande öga mot öga.
När jag anlände var det redan en liten kö i vestibulen på AF, så tjänstemannen i receptionen tyckte vi skulle ha nummerlappar istället, så vi slapp stå i en rad och ockupera entrén. Bra initiativ! Fick en ganska lång pratstund med rekryteraren och hon sa i alla fall att dom var intresserade av nå'n lite äldre, "med skinn på näsan".
Så nu är det alltså upp till bevis, genom att anställa mig. Fanns visserligen några till i mogen ålder (typ) så som vanligt, bara att vänta och se.
Därefter nästa anhalt Polisen, för att söka nya pass. Ja, inga nyheter där inte, utan ser fortfarande ut som en straffånge på fotot, trots fyra försök! men huvudsaken är ju att man kan resa med det.
En nyhet var det dock, det var billigare än för fem år sedan, hela femtiolappen lägre, per pass.
Maken hade varit i fotoaffär medan han väntade på min intervju, sådant brukar sluta ganska dyrt, vet jag av erfarenhet. Han talade så väldigt väl och länge om behovet av ny (nya) kameror. Vi ska tänka på saken.....
Lunch intog vi på COOP, där vi handlade pain riche till kvällens "barbeque" och några andra bra ha-grejer till grillning, hittades på Biltema.
Eftermiddagen har jag tillbringat vid diskbänken, förberedande grillmaten, samt utfodrande av änder. Idag var jag dock inte så glad i fru And, då hon släppte två högar grönt på altanen. Det har ingen av dom gjort förut.
Nu invänta alla fyra syskonen, sen grilla och därefter heja fram Sverige, om det nu hjälper......
Dom möter ju England! Spännande ändå, hoppas vi.
Sen bingen, för tidigt imorron drar vi "tjejer" till Ullared. Det blir säkert billigt..........(haha!)


Dom där beter sig som om dom ääääger stället!


Utmed landsvägen blommar det överallt......


Inne i sta'n satt gråsparvarna på span efter smulor och någon hade börjat heja redan.

Tripp trapp trull.....

Det blev sent igår innan jag hittade sängen, precis som da'n före. Men den gången var det en trilskande internetbank att skylla på. Igår får jag väl säga som Tjorven i Saltkråkan: "De' bara blidde så...." (och skylla på den nya tröjan).
Vem vann i matchen undertecknad- sega internetbanken då? Jo det gjorde allt jag, för tålmodigt envis kan jag vara när den sidan sätter till.
Efter frukost i glashuset och planering av inköp inför morrondagens syskon-grillning, var det dags för utförande också.
Fick även i uppdrag att köpa en planka till trappräcket. Inga hade nästan gjort färdigt middagen, bara att koka lite spagetti och sedan glufsa i sig den till köttfärssåsen.
Fick därefter agera lite handräckning vid monteringen av trappräcket och samtidigt kom första stamgäst-visiten för dagen. Idag fick det bli "gröt", dvs. hårt bröd i en skål vatten. Herr And som kommit själv, tvekade länge, gick runt skålen, petade lite på den osv. Först vid tredje upphoppet på altanen vågade han smaka på innehållet.
Lite senare kom även fru And, men där var det "pang på rödbetan", målmedvetet ätande och inga krusiduller.
Har lagt kött i marinad (även kyckling) och förberett lite till. För imorron ska vi åka till sta'n och bl.a. fixa nya pass till den beställda Spanienresan i oktober. Ska bli skönt att åka ner några veckor.
Nu blir det fotboll, Spanien har redan tagit ledningen över Irland, som väntat. Torres!!
SKA lägga mig innan dagen byter datum ikväll, - är i alla fall planen.


Gräslök är riktigt vackert egentligen.


Trappen tar sig.....


Platta persikor inköpta, (från Spanien) passar bra som match-tilltugg alltså.

Mycke' papper samlar sig......

Medan maken skruvade på trappen, började jag med det superroliga arbetet att röja papper.
Det vill till att ta vara på den lilla "makabra" energin, som ibland kan infinna sig för dylika göromål.
Köpte igår på second hand en sorterare, (ingen mänsklig sådan) utan en mini-hurts i plåt och plast. Har såna förut så jag vet att de är bra, om man bara fyller dom på rätt sätt.
Mest hela dagen brukar gå åt , när man väl kommit igång. Tyvärr är ju denna typ av arbete oändligt, men allt som är gjort är i alla fall gjort, om man så säger. Ett litet tag efteråt kan man njuta av att det ser riktigt prydligt ut.
Inte bara "min egen skit" fanns/finns att sortera, utan mängder fortfarande att gå igenom efter far.
Bara att fokusera på den roliga biten av arbetet, man kanske finner nå't kul och oväntat.
Vi hann sitta ute och äta vår lunch på verandan, innan vädret bestämde sig för att bli opålitligt och rätt som det var kom det en skur, men däremellan sken/skiner solen.
Stamgästerna har varit här två gånger idag och krävt "sitt dagliga bröd". Den ena gången de anlände pratade jag i telefonen och då ingen visade sig direkt, slamrade dom med vattenskålen och chattrade högljutt.
Har även tittat på fotboll Danmark-Portugal och det var som väntat, både underhållande och spännande.
Ska även se nästa drabbning, Tyskland-Holland och hoppas här att holländarna spelar boll, för det vet jag att dom kan. Tyskarna, (tycker jag) är effektiva och skickliga, men en aning tråkiga tyvärr.
Gissa vilka jag håller på här??


Pilfinkarna leker kurragömma bland ärtplantorna i kökslandet, "tog dom på bar gärning".


Visst fick dom lite idag igen......


Tro mig! nu är det riktigt prydligt (avstod ifrån att ta en före-bild)


Avslutningsvis, en "just-nu" bild 21.03

Blues brothers & bångstyrig bank

Sent isäng igår och sovmorron som föjd idag. Hög tid att sätta hushållets maskiner i arbete när jag väl kom ur "bingen". Arbetsinsatser krävdes av tvättmasinen, diskmaskinen och ugnen, för att assistera Inga.
På schemat stod även att laga mat till dagens brevbärarlunch och att laga det stora svarta skåpet, där en av hyllorna blev så väldigt tyngd under sin börda att den kollapsade igår. Jag hjälpte väl till lite också, tog nämligen bort de tre sista diabildslådorna, som med facit i hand faktiskt agerat stötta åt hyllplanet, med alla lakanen.
Nu blev dessa sorterade och bara de som används fick krypa tillbaka in i skåpet, när undertecknad spikat tillbaka tvärslån som rasat.
Dammsugaren fick en mini-motionsrunda och samtidigt ringde ugnen på uppmärksamhet, med färdiggrillade kycklingfiléer som fått tillräckligt med värme. Brevbärar'n fick sin lunch och jag fick triss-lotter som tack, med vinst femtio riksdaler. När lunchrasten var slut, åkte hon vidare runt sjön och jag tittade till fynden på second hand.
Jodå, hittade allt en del, skulle sen tanka men luckan till tanken trilskades och ville inte.
Som tur var kom kompisen med make för att kolla in det alldeles nyöppnade "Old Rock Café" som ligger precis vid Preem-pumpen som jag oftast anlitar för påfyllning av bränsle. Med förenade insatser kunde vi lirka upp luckan, men innan bilen fick sitt, behövde vi tankas med en annan svart dryck, vilket fanns tillgängligt (så behändigt) alldeles intill.
Det var som att ta ett stort kliv tillbaka till 50-60-talet, med autentiska inredningsdetaljer i mängd. Där blev vi sittande en god stund.
Hemma sen väntade en nästa färdigspikad trappa och gräsklippning, samt herr & fru And förstås.
Bestämde oss nu här ikväll för att fixa lite med finanserna och så smått börja avveckla våra fonder. Det är dags att sätta sprätt på pengarna nu som stått still där i många år. (kanske i dubbel bemärkelse förresten, då det är tveksamt om värdestegring värd namnet existerat)
Nåja, det forskar vi inte i utan nu koncentrerar vi oss på konsumeringen istället.
Internetbanken hade dock lite andra åsikter och det har blivit en dragkamp i uthållighet och tålamod, för segt är bara förnamnet på tempot vid alla sidbyten som krävs för omdisponeringen.
Vem vann då? Återstår att se , oavgjort just nu men lugn och fin, jag har ju "hela natten på mig"........


I full gång med färdigställandet.....


Brevbärarlunch..... och våran


Här år dom, -grabbarna!


Skyltfönstret, motivbilden syns inte så bra, men fotografen och andra sidan gatan.
Måste betyda extremt välputsade rutor......


Nej inte felvänt foto utan dekorationerna i taket.


Jukebox obligatoriskt på tidstypiskt hak.


Lite mer interiör, skivavdelningen......


och en kul klocka vid kassan (ung. "Avfärd mot semester")


men vilket bordsskick, sölmaja!


Plan i solnedgång får nästan orange "svans"


and another day is done!

Jaha!

Rätt som det var när jag satt vid datorn i förmiddags, ringde det på dörren. Vid den tiden brukar vi inte få särskilt många visiter, så vem kunde nu detta vara?
Utanför stod Bengtsson en av mina forna kollegor, som äntligen gjort slag i saken och  åkt ut till Fagersanna på "vinst och förlust".
Som alltid vid oväntat besök, satte vi lydigt på en panna Gevalia och inventerade sedan frysen efter hembakat bröd.
Tänka sig att Inga hade fyllt på, så det fanns att bjuda till frukost med.
Maken avvek sedan för att handla mer trapp-material och vi gick ut i trädgården, för att "inspektera" nyheterna sen hon senast var här. Verandan, "Top of the world", fick klart godkänt och när hon sedan skulle åka, kom fru And och vinka av.
Maken kom strax därefter tillbaka och fick iaktta största möjliga försiktighet, när han svängde ner på gården, för fru And flyttade sig inte särskilt fort eller räddhågat.
Spöregn följde, jag åkte en sväng till gymet och efter hemkomst därifrån, en dusch samt fisk till middag.
Sen var maken mogen att ta sig an trappkonstruktionen, medan jag bänkade mig framför matchen England-Frankrike på TV.
Det blev inget blod och inga tårar, men en t-shirt full av svett och en mycket trött rygg som kom in tillsammans med maken, som fått nog för dagen av "hard labour".
Givetvis var jag tvungen att inspektera bygget och det ser bra ut, så långt.
Ringde därefter till Örlenbadets Pizzeria, som öppnat för sommarsäsongen och beställde en pizza till matchen.
Skulle ju bli svensk fotbollsfest, men vad blev det istället.
Visst ska man tro och tänka positivt, men redan vid de senaste träningsmatcherna tyckte jag mig se bristande underhållningskvalitéer. Tråkigt att behöva säga, men: Vad var det jag sa!
Kanske dags att sova på saken.....och imorron kommer brevbärar'n in på lunch.


Här en variant på "flygande föremål".....


och här en som flög strax efter jag knäppte.


Stamgästernas gemensamma visit idag.


Blir det bra såhär?


Mot vattnet, för här blir det väl inte roligare idag (eller bättre meny)


Trappan, "so far"...


Örlenbadets pizzeria, var jag enda kunden idag tro??


Här är badstranden, med lite badväder helt ok val, för framförallt barnfamiljer.
Dåligt med tårta, men gott om dia


Födelsedagen, (makens alltså) startade med att det var ett väldigt snattrande utanför sovrumsfönstret av fru And.
Hon sprang fram och tillbaka på vägen och ropade högljutt, eller kanske var det "Ja må han leva....." hon försökte sig på.
Strax därefter klev sonen in i huset för att låna regnkläder, då hade klockan hunnit bli åtta.
Han hade vägarna förbi i samband med jobbet (tidningsutkörning) och skulle sedan direkt till motorbanan för en ideell insats som flaggvakt på SM, under resten av dagen. Han hade så bråttom att han helt glömde bort att säga grattis.
Men via sociala medier, närmare bestämt på Facebook, hade han dock redan inatt skickat sådan hälsning.
Det var bara för mig att fixa fika på sängen och bära in paketen, alla två. I det ena låg badshorts och badolja, medan det andra innehöll en omvandlare för diabilder, till datorn.
Den fick genast all uppmärksamhet av födelsedagsbarnet och har sedemera, under resten av da'n inneburit att projektorn och vita duken plockats fram för inventering av diabildslagret. Dessa attiraljer köpte maken vid en av sina påtvingade visiter hos second hand-affären, för att sedan helt förtränga att de existerade.
När det kom på tal för ett halvår sen ungefär och jag visade var de fanns, var han mycket förvånad att vi faktiskt ägde sådana.
Vi hade sedan återbesök av fru And till lunch, men vår meny av räkpaj, sallad och vitlöksbröd passade inte damen.
Nåja, vi blev istället av med en del gamla brödbitar, som vi kastade ut på gräsmattan från glashuset, där vår måltid serverades.
I väntan på fotbollen, har vi suttit och tittat på gamla diabilder och ibland stilla undrat: a) vem är dom där "vackra ungdomarna" och b) usch vad tiden går.
Men också hittat en hel del sköna bilder från "tidsepoker gångna".
.....och än har vi inte plöjt igenom dom alla.


Har den äran......


Gomorron! "Ja må han leva, ja må han......"


Men kom igen nu då, ligg inte där nere vid sjön och sov, kom hit!


Första testen av födelsedagspresenten


Det är serverat, räkpaj med tillbehör, samt andmat i påsen.


Toppen, lunch till mig också, smaklig måltid på Er.


Ytterligare en bil som "kräver" specialmiljö för fotot, den andra på två da'r.


Ett litet smakprov på vad vi hittade i gömmorna.


D.I.Y expert redan vid tre års ålder.


Kanske ska sätta detta på mitt CV..........


Ny version

Då var det lördag igen, inte bra med helgdag mitt i veckan för då vet man nästan inte vad det är för dag till slut.
Men ganska snart när man vaknar klarnar det (än så länge) och man är på banan, hyfsat snabbt.
Fick min gröt och strax var jag sen klar att titta till second hand, Gäredagens jippo och chansa på en gratisfika i Hörnebo. Nåja, gratis och gratis det ska väl tilläggas att jag betalar med lördagsgodis till "små"grabbarna.
Mycket folk var i omlopp vid Gäreinfarten och Mariestadsvägen, var avstängd för lådbilsrally och annan underhållning. Parkerade bilen och tog sen några kort på aktiviteterna innan jag besökte second hand.
Där hittade jag idag två morfarsgjorda, signerade ljusstakar och lite annat småplock.
Fortsatte till Hörnebo, på vinst och förlust, eftersom det var SM i motocross på Tibrobanan och stor risk för att hela familjen var där och arbetade ideellt. Hade tur bara en av dom var där, så det blev kaffe idag.
Handlade sen lite mat och styrde hemåt därefter. Igår kväll hade maken med hem material till gällande version av trappan i "projekt Slänten".
När jag kom hem idag hade han funderat lite till och nu har vi en ännu nyare version att arbeta efter. Den kräver dock ytterligare material för utförande. Men det blir nog bra när det blir färdigt, bara vi (båda två) stänger av det kreativa tänkandet ett tag och utför istället. Tror nog att vi har slutversionen nu men, men........ man ska aldrig säga aldrig.
Vad det gäller egenodlade gurkor, kan jag dock konstatera att satta plantor, just aldrig kommer att nå ens halvvuxen ålder. Det blir att inhandla gurka i affär på vanligt vis även fortsättningsvis.
Men gör väl ett nytt försök nå'n gång.
Nu står hoppet till egna tomater istället, vi får väl se hur det går.......


Ovanlig scen


"Raggarbilar" till beskådande


Lådbils-race i full gång, kördes i heat.


Rockin' boys (and girl) in action m. "groupies" framför scen, precis som det ska vara.


Det kommer mera....som synes, på 50-tals- tema.


På hemvägen, passerar man motorbanan, just nu med motocross-SM i dagarna två.


I kökslandet är fortfarande växtligheten vid liv (förutom dillen kanske, som ser tveksam ut)


Ytterligare en trappversion blir förklarad, visad och får godkänt.....


.....lika hungrig som vanligt, men herr And är mera svårflirtad.


....och här blommar mina lingon minsann, kul tycker jag att de trivs.Avslutning

Då är sejouren i Ryd över. Efter fika och med intyg på avslutad kurs, återvände jag ganska snart till hemkommunen. Det var torgdag i Tibro, så då blev det en avstickare in dit för en del fynd, för att sedan fortsätta till Sparhuset och konkursutförsäljningen av lampaffären som började redan igår. Glömde dock bort att "hänga på låset", så det var bara att gilla läget och fynda bland återstående varor. Nu var det inte lampor som stod högst på listan, utan garnet, som dom också har haft en avdelning med. Där var ganska tomt, men hittade i alla fall en hög nystan som fyllde en bärkasse.
Därefter dags att fortsätta hem, för att äta upp lunchen som jag köpte på torget. Nyfriterade vårrullar med sötsur sås, smakade minst lika bra (om inte bättre) än pyttipannan som jag skulle ätit. Så nu blev den över.
Passade på att sedan författa en reseguide om hembygden, som jag skickade in till en publiceringstävling på Reseguiden.se. Vi får se hur det går, man måste ju testa ibland och idag kände jag för detta.
Håller också på med planeringen av vår höstsemester, tänkt att tillbringas på Spaniens Costa Blanca, igen.
Har en kontakt om boendet och ligger i startgroparna med flygbokningen, så snart lägenhet är klar.
Kan vara skönt med någon vecka därnere, när väl sommaren i Sverige är över, för den vill jag inte resa ifrån.
Spelar inte så stor roll om det inte är gassande sol och vrålvarmt, snarare tvärtom. Det får gärna vara uppehållsväder förstås och runt 20 grader, men det bästa är allt de långa ljusa kvällarna.
EM i fotboll har startat, det ska bli kul att se mycket matcher, men idag är det inte några av mina favoriter som spelar, men ska allt titta till det ändå.
För övrigt är det mycket studentfirande på gång denna helg, men vi har ingen närstående i den åldern i år.


"Vållullar" till lunch


Tror att det här var en lövsångare på besök i plommonträ't.


Snart blir det smultron i slänten


Lekaktiviteter på sjön, racerbåt med "traktordäck" på släp innehållande passagerare.

Näst sista....

.....dagen på kursen i den trivsamma stadsdelen Södra Ryd. (Var det någon som trodde på det där sista?)
Varje dag jag parkerar bilen vid Räddningsskolan, så tänker jag på hur priviligierad jag är som bor i Fagersanna.
Det kanske är en djupare mening med att Räddningsskolan, har etablerat sig just här? Nej, nu var jag fördomsfull och nästan elak, men faktum kvarstår: Inte alla av oss har vett att uppskatta sin hembygd, för kanske just bara det där enkla.
Själv fick jag mig en "eye-opener", för ungefär tjugo år sedan, när vi hade holländska gäster, som tittade ut över sjön från vår tomt och med eftertanke sa följande: "Det är inte alla förunnat att bo såhär, Ni är lyckligt lottade" (fritt översatt, från engelska). Då fick man sig en tankeställare och skämdes litegrann, för att man nästintill tar det för givet.
Idag hade vi som uppgift att marknadsföra/presentera oss själva, ett företag eller produkt med hjälp av Internets alla möjligheter. Jag själv hade bekantat mig en aning med Power-point, för uppgiften. Gick väl hyfsat, men bättre kan jag, för nöjd ska man väl inte vara för snabbt!
På väg hem, svängde jag in i Tibro för ett ärende och passade på att "messa" kompisen, utifall hon ville ha besök.
Nu hade hon det redan, inte så trivsamt sådant tyvärr, migrän och feber. Dessa båda otrevliga "individer" hade våldgästat sedan imorse och verkade inte visa minsta tecken på att dra vidare.
Hon får krya på sig snart hoppas jag iallafall, men fler gäster mäktade hon inte med just idag.
Det blev istället en tur till "fiket i skogen", för en pratstund med hund och matte där.
Har inte träffat dom på väldigt länge, men det var trevligt att ses.
Hemma tyckte fru And att det var dags att öppna caféet, om än bara för henne. Jodå, maken var med men han verkade inte speciellt hungrig. Hon åt dock med god aptit för två. Han kanske bara var snäll och lät henne frossa, så de kunde dra vidare snabbt igen, vem vet. Hon kan ju ha tjatat till sig utflykten, fastän han inte hade den minsta lust, att "gå ut ikväll".
Sol och fint men inte vrålvarmt precis, kände av detta då vi diskuterade trappan (igen!) i "projekt Slänten".
Maken hade kommit på ytterligare en konstruktionsvariant, vilken för tillfället är den variant vi ska gå vidare med.
Vi får se vilken design och utformning som slutligen kommer på plats, ner kommer vi väl alltid......


Den är slut nu.........


Han: Har ingen lust,......Hon: Vänta lite........


bara den här biten också......


....och en sista.


Nam-nam för skribenten, kan jag varmt rekommendera,- citronyoughurt.
Nationaldag med åsikter

Visst är det kul att det händer en massa saker i Tibro, men man får passa sig för att komma med något förbättringsförslag, om än ynka litet. Då blir det knäpp på näsan med tre utropstecken!!! Trodde i min enfald att det alltid går att göra redan bra saker ännu bättre, men förslag/uppmaningar ska väl komma från rätt håll kantänkas. Vilket håll det nu kan vara?
Alltid trist med tråkigt bemötande, i alla former. Inte heller är det speciellt roligt att bli ignorerad, när man har åsikter om sin situation som arbetssökande. Korta korrekta (eller felaktiga) svar på direkta frågor, hänvisningar till annan part för svar eller helt enkelt inte ens bemöta de synpunkter man har.
Men ursäkta, man kanske inte är berättigad att ha åsikter om man är arbetssökande. "Tänkte inte på de'........"
För övrigt har maken påbörjat trappbygget så smått, vi har grillat och ätit på verandan. Änderna, både herrn och frun har återigen varit här, dock inga bilder från första visiten idag.
Det kvittrar och chattrar i varenda buske och nu är herr And här igen ser jag. Får se om det finns några brödkanter kvar att bjuda på, för grönsaker vill han inte ha.


Uppåner: Dunge blir stad (i förgrunden rastplatsen vid riksväg 49)


Pågående beach-handbollsmatch


Grillbuffé på "Top of the world"-verandan


....och därovan i skyn skymtar ett plan, med låååång svans


Nationaldags-flagga hissad i Strandstaden


Ska jag våga?....det är väääldigt nära bordet och där sitter någon. Men den ser extra god ut....  


Ingen här, men skålen med brödet står ju bordet, attans också!


Ok, got the message, no more today!


Men vad håller du på med då? Skär bröd kanske...eller inte.

Timbuktu "testar" Tibro

Ingen som bor i krokarna av Tibro, har väl kunnat undgå att registrera besöket av denna celebra artist.
Själv är jag inget större fan av densamme, men om man tittar på hans texter, så får man i alla fall ge honom credit för både innehåll och uttryckssätt. Scenen för uppträdandet var byggd bara 100 meter från där vi köpte vårt första hus.
Tänk om vi bott kvar, då hade vi i alla fall haft gratis ljudunderhållning helt klart.
Nu ångrar jag inte ett ögonblick, försäljningen av nämnda hus (trots viss ekonomisk förlust) och inköpet av vår nuvarande fastighet. Ibland tar man väldigt kloka beslut......
På förmiddagen gjorde jag en del småjobb i huset, lite dammande, lite undanplockning och rensning av ogräs på garageuppfarten. Det anlände en lastbil med några plankor, som snabbt blev avlastade och jag fick en låda skruv att ta hand om.  Detta är ämnat att användas till trappa i projekt "Slänten".
De egenhändigt odlade tomatplantorna fick sedan flytta till storkruka, hoppas bara att de också trivs i sitt nya hem.
Turen gick sedan till Hjo, via en snabbis på second hand och efter ytterligare en snabbare snabbis på Hem & Hobby, blev det ett kort besök hos mor. Lämnade där av lite beställt "godis" och tandkräm.
Handla mat på Netto och sen hem för att klippa gräset, ifall det regnar imorron. Nu är det gjort och fotbollslandskampen är tittad på. Med risk för att bli anklagad för "högförräderi", vilket lag ska man hålla på i EM som börjar nu till helgen?? Vill se ROLIG fotboll och det spelar tyvärr inte Sverige i dagsläget.
Så frågan kvarstår...... vem?


Skyltar vid alla infarter, talar om för Timbuktu var han ska parkera, -eller??


Dagens fynd: engelska mini-hus


Vilken tur, gräset färdigklippt innan regnskuren.

Lådan full av reklam

En vanlig måndag är detta en återkommande händelse, om man nu inte av nyfikenhet varit ute på söndagen och vittjat densamma. Så var alltså inte fallet utan hämta posten idag, var mer eller mindre en "kurragömmalek".
Var är posten, ja vaaaar är posten? låter som en hund man har gömt något för och uppmanar till sökning.
....och den som söker han finner, två ynka riktiga brev och ett adresserat reklambrev, fann jag i mängden av "tillbudsblad". För övrigt var inte dom heller speciellt upphetsande vare sig på ena eller andra sättet.
Det ska dock erkännas att en del av dessa blad, läser jag faktiskt. Stående favoriter är Tempo, Netto och Rusta.
Maken frågar alltid efter de mest ointressanta varianterna, såsom Media Markt, Elgiganten och Siba. Med andra ord blir det aldrig någon dispyt om vem som ska läsa vad först.
Jo, maken var ledig idag igen, nu jobbar han varannan dag resten av denna veckan och nästa är det semester hela veckan.
Jag har också lagt in om lovdagar då. Man har nämligen rätt till 20 betalda dagar/år i aktivitetsprogrammet.
Tyvärr (är jag förvånad?? nej) har jag fått felaktig information om hur man räknar året, så jag har "sparat" på mina dagar helt i onödan. Kan inte använda dom som tänkt till hösten, då är det försent. Tur i oturen alltså, att jag började riva i detta på allvar i förmiddags. Ingen katastrof, men mycket irriterande och frihetsbegränsande.
Åter igen kan jag bara med galghumor konstatera att: "Greser s'a ente ha roli't".......
....and no and today, yet!


Vår kvällsmat och...


...grannens rhododendron.


Nej, det blev inget oväder, stannade vid vackra kontraster.

Det blev tvärtom.....

....inte sol, men blåst igen. Det hade ju lugnat ner sig en aning med vindarna sent igår kväll.
Fick tidigt imorse vid sextiden göra en akututryckning i trädgården, för att rädda skyddet till grillen. Det hade blåst av (fråga mig inte hur detta var möjligt) och låg på andra sidan kökslandet. Gott och väl tjugo meter från grillen.
Nu var det av en ren händelse att jag tittade ut genom fönstret, vid denna tid på dygnet, annars hade vi varit minus ett överdrag till grillen helt säkert.
Lika bra att krypa tillbaka och ta en rejäl sovmorron, vilket blev fallet. Frampå förmiddagen fortfarande inget inbjudande väder att vistas ute i, men kaoset på verandan med alla kringblåsta möbler kunde jag ta tag i och nu verkar de stå kvar där jag ställt dom, alltid något.
Mina stackars slanggurke-plantor, som jag i förrgår planterade om till tvättbaljan, ser ganska "förskrämda" ut av väder och vind. Vi får se om de tar sig. Gurka kan man ju köpa i affären, men det skulle vara häftigt att kunna plocka sin egen. "But only time will tell" om så blir fallet.
Herr And har varit här på en "middagsvisit", vi får se om det blir fler visiter senare.
Då vädret inte är någon konkurrent, blir det nog reprisen av fotbollslandskampen England-Belgien vid sextiden. Vet inte hur det gick, så hoppas på en hyfsat bra och spännande match.
För övrigt tror jag banne mig att jag ska ta ett tag och städa lite......
Nu är det färdigstädat, dammsuget och golvtorkat med en halvtimma tillgodo innan matchstart!
Fiiiiiika..........

PS. "Fel" anka vann i racet, Lotto-dragningen gick åt h....e och min back-up triss-lott var en nit. DS.


Well, here I am again....


Chasing a free dinner....


Thank you!


Tillbaka på plats,....hur kan ett sånt blåsa av stående i skyddad vrå dessutom?

Men vänta nu.....vad sa du?

Idag sken solen igen och det blev gröt serverat till sängen. Sen hände något underligt: "Jag tänkte följa med in till Tibro", hörde jag någon säga. Eftersom endast maken var hemma förutom mig (och jag med säkerhet vet att jag inte pratade för mig själv vid detta ögonblick) måste det ju ha kommit från hans mun.
Att han på eget initiativ vill följa med på shopping-trip en lördag, när han vet att det innefattar obligatoriskt besök på second hand, då blir man något förvånad.
Nu fanns det en baktanke med detta, givetvis. Vi skulle beställa bräder till den framtida trappan och titta lite på vad det fanns för stenar, som kunde passa i det nästkommande projektet: Stentrapp, naturtrapp och mur.
När vi gjort detta blev det som utlovat, second hand, sen en tur till Hörnebo. Där var de dock på språng för att åka till Malmö och se "Black Sabbath", (hela familjen) så vi fick hoppa över gratiskaffet idag, bara lämna godiset till "de små barnen". Hoppas de blev nöjda med rockkonserten.
Inköpsrunda utan besök i matvaruaffär, kunde ju inte komma på tal, så nästa stopp Netto, innan maken fick återvända hem. Nästa vecka kommer plankorna, då har han definitivt inte tid med dagens "nöjen". Tur att han passade på idag då, så han fick lite skoj innan hårt arbete hindrar.
Visst sken solen, men det blåste så infernaliskt att verandans möbler bjöd upp till dans.
Framvid åtta dök herr And upp, satt på gräsmattan och tittade på brödbitarna jag lagt ut på altanen. Förklaringen kom en stund senare, han inväntade sin fru innan han började äta.
Nu har det lugnat ner sig med blåsandet, hoppas det fortsätter så och solen värmer lite mer imorron.


Dagens middag efter väl uträttat uppdrag i Tibro. (örtstuvad vitkål med korv)


Det är blåsigt på "Top of the world"


Kvällsmål: Bakpotatis med egenodlad ruccola & dill, till det räkröra


Det är serverat, ser det, men vänta lite......


....nu så, kan vi börja.


Ja, det var väl den sista biten då, men "smit inte ifrån mig".....


Händer det nå't därnere?


Vi kör kvällstvätten först......


innan vi drar dit och kollar.

Dags för slutkläm

Spöregn hela natten och nästan hela da'n idag. Inte förrän vid femtiden, strax efter att jag shoppat klart hos glassbilen, slutade det regna. Halvdag på kursen och en slutlig uppgift för att sammanfatta och testa det vi lärt oss.  Har suttit och plockat med detta mest hela eftermiddagen, först tog jag dock omvägen om Stallsikens handelsområde samt hälsade på hos gymet på hemvägen. Nu är det bara nästa vecka kvar av kursen och mitt i veckan har vi ju helg igen. Maken hade ledig dag, är vrålförkyld och allmänt grinig, men var i alla fall på fotboll under kvällen. Denna afton var det bara fru And som kom "för en snabbfika", hon vågade sig nästan ända in i köket idag.
Har tittat en del på TV också, men inte så mycket. Let's dance hörde jag mest på avstånd, för apparaten stod på, trots att ingen tittade. 
Det har också varit startdag för Tibros "Uppåner", så nu har vi fest i kommunen i tio dagar framöver. Arrangörerna kunde haft bättre tur med vädret första da'n, men vi hoppas på bättring inför resterande dagar. Imorron är det Ank-race i Åna, Lions tävling med resepresentkort i potten. Deltagare i denna kapplöpning är tvåtusen gula plastankor, inte "the real thing", som jag har hemma hos mig i trädgården. Stannar nog hemma från racet och inväntar telefonsamtalet som berättar att jag satsade på rätt "guling", för naturligtvis har jag ett certifikat med turnummer.
Kan ju i alla fall inbilla mig det fram till imorron och skulle inte det funka finns ju alltid Lottodragningen kvar, att se fram emot...


"Because I was worth it!


Närbild på våra syrener just nu.


Det enda som gjorde mig glad idag, var färgerna på paraplyt.


Har du inte hunnit få fram nå't bröd än?


Nja, dom bitarna får nog vara......


och en aning halkigt var det allt idag........

RSS 2.0