Blues brothers & bångstyrig bank

Sent isäng igår och sovmorron som föjd idag. Hög tid att sätta hushållets maskiner i arbete när jag väl kom ur "bingen". Arbetsinsatser krävdes av tvättmasinen, diskmaskinen och ugnen, för att assistera Inga.
På schemat stod även att laga mat till dagens brevbärarlunch och att laga det stora svarta skåpet, där en av hyllorna blev så väldigt tyngd under sin börda att den kollapsade igår. Jag hjälpte väl till lite också, tog nämligen bort de tre sista diabildslådorna, som med facit i hand faktiskt agerat stötta åt hyllplanet, med alla lakanen.
Nu blev dessa sorterade och bara de som används fick krypa tillbaka in i skåpet, när undertecknad spikat tillbaka tvärslån som rasat.
Dammsugaren fick en mini-motionsrunda och samtidigt ringde ugnen på uppmärksamhet, med färdiggrillade kycklingfiléer som fått tillräckligt med värme. Brevbärar'n fick sin lunch och jag fick triss-lotter som tack, med vinst femtio riksdaler. När lunchrasten var slut, åkte hon vidare runt sjön och jag tittade till fynden på second hand.
Jodå, hittade allt en del, skulle sen tanka men luckan till tanken trilskades och ville inte.
Som tur var kom kompisen med make för att kolla in det alldeles nyöppnade "Old Rock Café" som ligger precis vid Preem-pumpen som jag oftast anlitar för påfyllning av bränsle. Med förenade insatser kunde vi lirka upp luckan, men innan bilen fick sitt, behövde vi tankas med en annan svart dryck, vilket fanns tillgängligt (så behändigt) alldeles intill.
Det var som att ta ett stort kliv tillbaka till 50-60-talet, med autentiska inredningsdetaljer i mängd. Där blev vi sittande en god stund.
Hemma sen väntade en nästa färdigspikad trappa och gräsklippning, samt herr & fru And förstås.
Bestämde oss nu här ikväll för att fixa lite med finanserna och så smått börja avveckla våra fonder. Det är dags att sätta sprätt på pengarna nu som stått still där i många år. (kanske i dubbel bemärkelse förresten, då det är tveksamt om värdestegring värd namnet existerat)
Nåja, det forskar vi inte i utan nu koncentrerar vi oss på konsumeringen istället.
Internetbanken hade dock lite andra åsikter och det har blivit en dragkamp i uthållighet och tålamod, för segt är bara förnamnet på tempot vid alla sidbyten som krävs för omdisponeringen.
Vem vann då? Återstår att se , oavgjort just nu men lugn och fin, jag har ju "hela natten på mig"........


I full gång med färdigställandet.....


Brevbärarlunch..... och våran


Här år dom, -grabbarna!


Skyltfönstret, motivbilden syns inte så bra, men fotografen och andra sidan gatan.
Måste betyda extremt välputsade rutor......


Nej inte felvänt foto utan dekorationerna i taket.


Jukebox obligatoriskt på tidstypiskt hak.


Lite mer interiör, skivavdelningen......


och en kul klocka vid kassan (ung. "Avfärd mot semester")


men vilket bordsskick, sölmaja!


Plan i solnedgång får nästan orange "svans"


and another day is done!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0