Glömde äta frukost........

.....idag måndag morron, då jag först skulle köra maken till tåget och sedan vidare till ett besök på sjukhuset för egen del. Fick därför ta en macka i cafeterian innan "tiden var inne", turligt nog hade jag gott om tid för detta. 
Därefter blev det inköp av ett gäng påskliljor till trädgården (fler behövs=vill jag ha.....)
Willys fick också ett ansenligt penningbidrag vid min matbunkring innan hemfärden.
Hemma fanns det matrester som även räcker till lunchlåda imorron.
Ska ju göra ett "arbetsbesök" några timmar extra efter morgonens planerade hårfrisering, inför "vanlig" heldag på onsdag.
Eftermiddagen har tillbringats i fåtöljen, med omväxlande TV och en bra bok. Har den senaste veckan nu plöjt två böcker, från de egna bokhyllorna (många fler finns det att fortsätta med.....).
Från Stockholm kom en "våffelrapport.........
Drar ditupp jag också framöver, tågbiljett beställdes igår.
 
Friterad kyckling till söndagsmiddag.....klar mitt i skidorna, klagades det över.
 
Krokus sticker upp i cementrörs"rabatten"......
 
Dagens påskliljor "planterade"......
 
Linslusar är vi allihopa, allihopa........
 
.....allihopa!
 
 
 

I "syateljén".......

.....hos kompisen (som är sömmerskeutbildad) tillbringade hon och jag några timmar tillsammans med tyg, nålar, sax och hennes symaskin. Först lite kaffe på verandan och senare en lunchpaus på samma ställe. Hon hade begåvats med en kraftig huvudvärk och gästande tant var "övertrött", med lite extra stelhet just för dagen. Dock kom vi en bra bit på väg mot en ny sommarklänning till mig. Nu är den iallafall påbörjad, provad och "bara" finishen kvar (som hon fixar till).
Spännande........
Fint väder har det varit i två dagar, men såklart ska det väl då blåsa halv storm. Har inte blivit någon tvångspromenad av den anledningen. Men till loppisen var det inga problem att ta sig..... och några nya klädesplagg, (från Katarinas i Tibro som hade utförsäljning där idag) blev det med hem. Dessutom 6 stycken dricksglas och några kakor från Caféet.
Inga bjöd sen på en hemmagjord kycklinggryta som maken karaktäriserade som ätbar men ingen framtida favorit han längtade efter att få repris på.
Igår kom mitt beställda pensionärsbevis från myndigheten, så nu kan jag nyttja sådan rabatt när den erbjuds. Englands fotbollslandslag gjorde processen kort med Tjeckien (5-0) igår kväll och idag får vi se hur Sverige handskas med Rumänien om nån timma. Lär väl inte bli något målkalas men man kan ju hoppas. 
Och tvättmaskinen jobbar på......medan jag dricker kaffe.
 
Sömmerskan vid sin maskin...... 
 
Lunch-paus....
 
Vita gäss......
 
....och svallvågor vid inloppet till Strandstadens hamn.
 
 
 
 
 

Det har blivit torsdag....

.....och därför blev det traditionell mat till middag. Väldigt länge sedan jag åt både ärtsoppa och pannkakor samtidigt. Som ung hade jag "problem" att bestämma mig för vilket som var godast och skulle sparas till sist i måltiden. Därför åt jag oftast en tugga av varje tills allt var slut....
Men idag åt jag som man ska, soppan först ......sen pannkakorna.
Tidigare i veckan har röjandet fortsatt, "little by little" och några tvångspromenader är också genomförda. I söndags morse tyckte en av mina tavlor att det var dags för mig att vakna vid sjutiden. Den rasade helt sonika ner på golvet i sovrummet med ett brak, vilket föranledde en ansenlig mängd oplanerad städning. 
Onsdagen var ägnad åt arbete igen och det saknas INTE uppgifter att utföra kan jag återigen konstatera. Lovade till och med att komma in lite mer än bara en dag i nästa vecka.
Samtidigt fick jag besked om slutlönens storlek, som var av ganska ansenlig storlek så jag sa till chefen att jag kan tänka mig att "sluta fler gånger".......
Kompisen kom på en fika och befriade mig från en del utgallrade tygbitar i tisdags och imorron ska jag besöka henne med en annan tygbit, som ska bli klänning till mig.
Maken drog iväg till bluesföreningsmöte nu ikväll.
Själv har jag gått igenom kvarvarande grejer från mor, (i "hennes" byrå) samt sorterat knappar, broderigarn och väv. Loppismaterialet ökar.........
 
Min "nya" väckarklocka.......har kraschlandat.
 
Bild från en tvångspromenad......
 
Svanpar simmar i sjön.......
 
Kvällsmat igår.....
 
Middag idag......
 
Var sugen på drömtårta....så bakade en i eftermiddag, god men........
 
......såhär skulle den egentligen sett ut.
  
 
 
 

Ett gigantiskt röjande.......

.......har jag startat så smått här hemma. Hela fredagen var det ett plockande i papper och prylar, men det finns många veckors fortsatt "nöje" att ta av.
Ja det är en blandad känsla, trist till viss del, men ger ändå lite tillfredsställelse att gallra bland allt som samlat sig genom åren.
Mycket loppismaterial blir det, så har ställt mig i kö för ett bord härnere lokalt.......
I torsdags var det ett nytt besök hos tandläkaren för att diskutera käkproblemet. Detta slutade med en remiss till specialist, för han hade inte sett den här typen av skada förut. Vi får väl se så småningom, om även det här är ett hopplöst fall.
Maken åkte till Skövde för att hjälpa till med bluesjam och lyssna antar jag. Skulle ta med thaimat hem efter att det slutat.
Själv tog jag en promenad till (och på) loppisen, vilket alltid resulterar i att något nygammalt följer med hem. Idag dock endast i "presentform".....
Där träffade jag även grannen och vi tog en fika med prat och efter det stötte jag på kusinen som förra gången var fikakompis. Då satt vi och tjatade "till the bitter end" och orsakade nästan "övertid" för den ideellt arbetande personalen.
Idag var jag dock därifrån med marginal och har nu ätit lite rester i väntan på thaimaten.
Solen skiner faktiskt just nu ute och på tv kan man se skidor.
Imorron spelar Liverpool i engelska ligan och strax ska jag ta ett tag i hyllor och lådor igen.........
 
"Rester" blev till en mormorklassiker.
 
Brev om första pensionsutbetalningen låg i lådan igår.......
 
Ett fynd sen förut hänger i köksfönstret.
 
 

Tvångspromenad.........

......är det som gäller några gånger i veckan. Senast igår var jag ute på en dryg kilometer och det känns, kan jag meddela. Inget imponerande alls i längd, men det är som det är och knät protesterar vid varje steg såsnart jag bara förflyttat mig hundra meter.
Ja det är inte så mycket bevänt med gamla tanter.......
Första onsdagen tillbaka på jobbet förflöt med en hel del att göra, samt lite "konsultation" angående samlade frågor från veckan som gått.
Kul också att träffa fd. fd. jobbarkompisar igen. Vi satt länge och pratade hos "Bagar'n" i torsdags och sa att det får vi göra om......
Helgen passerade med viss matlagning (som vanligt) och varje dag numera en "punktinsats" av operation rensning i hushållets gömmor.
Snart två kassar fyllda med loppisföremål att lämna in för försäljning är tänkt, härnere lokalt. Men en och annan pryl tillkommer också efter varje besök på sådant ställe (så också denna helg).
I början på veckan bokade jag iallafall höstresa med nyblivna femtioåringen (presenten till bonusdottern). Det blir en vecka till senaste resmålet i Spanien, där maken och jag var förra våren....Almuñecar. 
Sen har jag engagerat Resebyrå för att fixa Paris-resan med barnbarnet. Trixigt att få tag på biljett ända upp i Eiffeltornet visade det sig. Bevakning sker av säljaren och hon återkommer när alla delarna finns på plats till rimligt pris (dessutom).
Ytterligare en jobb-onsdag är slut och har nu fått en "ny" tim-anställning på 8 timmar i veckan. Känns väldigt lagom faktiskt. Då återstår att se om det dimper ner nån pension nästa vecka.
Spännande........
Så är också matchen i München, oavgjort 1-1 när halvtimman återstår. Liverpool har dock fördelen av ett bortamål just nu.......
2-1 till Liverpool med tio minuter kvar, ser hyfsat bra ut för avancemang.
 
"Bagar'n" hade vackra blommor som välkomnade.......
 
Vädret varierar.....
 
"Fredagsmys".......med alkoholfritt vin.
 
Tisdagsgryta på gehör, inte makens favorit men jag tyckte den smakade bra igår....och idag, i låda.
 
Två släkttavlor: En i olja av Hans Westman ("Motorväg") och en broderad av mormor (återkommen från kontoret, där två till liknande hänger kvar).
 
 
 

Både plus och minus.......

......är det på väderfronten, mestadels plussidan vad det gäller temperaturen. På den positiva halvan kan även läggas att isen försvunnit från sjön senaste dygnet. Men negativt är den snö som fortfarande
droppar ner (om än i mindre mängder nu.....kanske) från himlen. Har väl kommit sådär en fem centimeter i natt, till ingen nytta (som vanligt).
Har under min första riktigt lediga tid hunnit med lite röjande här hemma, med betoning på lite än sålänge. Varit på ett arbetsmöte med en av systers assistenter, ringt hennes hyresvärd angående ett problem och pratat med ytterligare en assistent via telefon i ärendet. Nu får vi se om det händer nå't, inom rimlig tid.
Som parentes kan nämnas att jag blev kontaktad av jobbet om ett stort problem som de visste att bara jag kunde. Det gällde hur man fick upp pappershanddukshållaren på toaletten (som saknar nyckel till låset) för att fylla på.......
Känns lite skönt att veta hur oumbärlig man ändå är........hahahaaa..... vi kunde dock lösa problemet "på distans" över telefonen, så behövde ej komma förbi.
Imorron är det dock dags att jobba på riktigt igen. Förut lediga onsdagar, men nu jobba onsdag ett tag framöver istället. "Spännande" att se vad de har för hög liggande till mig (om någon).
Har varit ute på små promenader, mest varannan dag iallafall. Vi får se vilken som vinner i längden....jag eller knä't. Blev en kilometer i snövädret för att posta ett brev idag.
På torsdag ska jag på elvafika med en fd. postkollega som också är pensionär nu sen en tid tillbaka. Vi har inte setts på säkert tio år, bara haft kontakt via Facebook.
Men nu får jag sparka igång Inga vid spisen, om jag vill ha nån lunch.
Maken har en "doggybag" jag fick med från hans dotter, där jag själv blev bjuden på mat igår.
En tur till second hand kan det mycket väl bli tal om också.........
Jodå, det blev mat även idag och matlåda till morgondagen, samt en tur som slutade med vissa fynd både på second hand och i matvaruaffären.
 
Bara så ni vet............
 
Ett loppisfynd från i söndags....
 
....och ett till, lite "pimpad" för ytterdörren.
 
Nu har isen försvunnit, men det kom lite vitt elände istället, på gräsmattan.

RSS 2.0