I "syateljén".......

.....hos kompisen (som är sömmerskeutbildad) tillbringade hon och jag några timmar tillsammans med tyg, nålar, sax och hennes symaskin. Först lite kaffe på verandan och senare en lunchpaus på samma ställe. Hon hade begåvats med en kraftig huvudvärk och gästande tant var "övertrött", med lite extra stelhet just för dagen. Dock kom vi en bra bit på väg mot en ny sommarklänning till mig. Nu är den iallafall påbörjad, provad och "bara" finishen kvar (som hon fixar till).
Spännande........
Fint väder har det varit i två dagar, men såklart ska det väl då blåsa halv storm. Har inte blivit någon tvångspromenad av den anledningen. Men till loppisen var det inga problem att ta sig..... och några nya klädesplagg, (från Katarinas i Tibro som hade utförsäljning där idag) blev det med hem. Dessutom 6 stycken dricksglas och några kakor från Caféet.
Inga bjöd sen på en hemmagjord kycklinggryta som maken karaktäriserade som ätbar men ingen framtida favorit han längtade efter att få repris på.
Igår kom mitt beställda pensionärsbevis från myndigheten, så nu kan jag nyttja sådan rabatt när den erbjuds. Englands fotbollslandslag gjorde processen kort med Tjeckien (5-0) igår kväll och idag får vi se hur Sverige handskas med Rumänien om nån timma. Lär väl inte bli något målkalas men man kan ju hoppas. 
Och tvättmaskinen jobbar på......medan jag dricker kaffe.
 
Sömmerskan vid sin maskin...... 
 
Lunch-paus....
 
Vita gäss......
 
....och svallvågor vid inloppet till Strandstadens hamn.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0