Utflykt till......

.....skogarna runt Skara, står på agendan ikväll. Men innan dess har jag förmodligen någon timme till förfogande att "slå ihjäl" med shopping (eventuellt)..... i Skövde.
Därifrån ska det nämligen samåkas till skogen för en visit hos chefens (bonus)-svärmor.
Jo för så visade det sig vara, (då jag precis fått min nuvarande anställning) att vi hade en gemensam bekant i Skara, som sedan många år tillbaka är gift med hans svärfar. Världen är allt bra liten ibland.
Vad ska jag då hitta på att handla under "väntetiden"? Har faktiskt köpt klart alla julklappar redan, förutom till de två större stockholmsgrabbarna som är delegerat till maken.
Kanske ska köpa något till mig själv åt Tomten, så det blir nå't från "önskelistan"........
Vi får se vad jag har lust med och orkar när arbetsdagen är till ända. Först nu blir det lax-lunch iallafall.
Helt ok fastän den varit i frysen och vänt.......och sen lite kaffe i Liverpoolmuggen.
Visst visades matchen på Viasat och vem satt inte där framför "burken" och glodde till sent. Men det var det värt, att få se en vinst och ett rekord. Den yngste målgöraren någonsin i A-laget presenterade sig direkt efter att ha fått komma in på planen. Ben Woodburn var namnet och han "raderade ut" en av mina forna favoriters (Michael Owens) hittillsvarande rekord.
Nu jobba lite igen, håller på att jobba in min "ledighet från i måndags" och det finns en del röriga saker att hantera innan jag släpper på telefonen igen. Bäst att passa på, så tungan kan ligga rätt i mun utan störande moment, de stunder det går.
Hann gott och väl med den shopping jag tänkt mig, innan det var dags att möta upp de andra tanterna för färd till den mörka Skara-skogen. Där fick vi både mat och fika, samt hälsa på schäferhunden Isak. Han ville hälsa många gånger........
Nu hemma igen, med de fynd jag gjorde. Hittade en julklapp till Inga, som jag anförtrodde till maken att ta hand om för vidare hantering och förvaring. Så hon inte tjuvkikar menar jag........
Ett annat fynd var ett Lucialinne till Ia för en tjuga på HM, var ju rena rånet, så det får morfar ta med upp och så hoppas vi det kommer till användning.
Men nu ä' tanta trötter...... Natti, natti!
 
Juldekorationer på Rådhusgatan i Skövde......
 
.....och inne på Commerce köpcenter.
 
Är det häxans hus från Hans & Greta? Nej bara turistbyrån i Skövde (f.d. fiskaffär)
 
Här lite förtäring. Det vänstra brödfatet är jag skyldig till att ha både tillverkat och målat. Men det är väldigt längesen, så gärningen är nog preskriberad.

I ensamt majestät......

.....tillbringar jag för det mesta mina arbetsdagar på kontoret. Chefen är alltmer ute på uppdrag runtom i Västsverige. Men då det finns att göra och jag är van vid att arbeta ensam sen posttidens sista dagar, så är det ingen big deal. Har ju oavbrutet kontakt med omvärlden via telefon och vid arbetsdagens slut kommer chaufförerna in och byter några ord innan de åker hem.
Sen är även min arbetsdag slut, bara att återvända till Fagersanna och ladda för nästa dag. Så flyter det på för närvarande i alla fall och vart veckorna tar vägen är en ständig gåta.....
Känns som det är dags att börja titta i julgarderoben och lätta på trycket därinne, för ännu en jul med mycket pynt.
Men först i kön är nog de överfulla tvättkorgarna, (hur nu det har gått till?) och röjning av det som ska till återvinningen.
Innan allt detta ska jag dock hämta en ny (hel) hylla till kylen, som har kommit som postpaket och titta in på second hand såklart. Mera prylar att plocka i.......kanske.
Ikväll är det också dags för Liverpool att möta Leeds i engelska cupen, få se om någon kanal på burken sänder.
Nu återstår bara någon timma registervård och dylikt efter uppäten lunch, av den här arbetsdagen.....
På jobbet alltså......
Hemkommen efter att ha blivit en hundring fattigare, men flera saker rikare (på second hand) var det dags att ta tillvara arbetsledaregenskaperna och med fast hand leda Inga genom det mest nödvändiga.
När det var (halv-)klart fick hon lov att ta fram färdig lax ur frysen till morgondagens luncher. Lite bonus för väl utfört arbete kan vara en bra morot ibland.
Och ett glas cava som var kvar i flaskan fick hon också, så tombuteljen kan få åka med maken till återvinningssorteringen imorron.
Nu har hon bara en full tvättmaskin kvar att vänta ut och jag paketerar några till julklappar medan vi håller varandra sällskap.
Fåtölj-häng hägrar........
 
Kände att det var dags för uppladdning inför matchen och tog kaffe på maten efter lunch.
 
Hemma hade ett brev med fina inropade juldukar från Tradera, anlänt.
 
 
 
 

"Ofrivillig" sovmorgon.......

.....blev det idag, då jag fått en tid på sjukhuset för ultraljud. Visst är det skönt med sovmorgon, men anledningen kunde ju kvitta. Skulle dock vara fastande så lika bra att inte utsätta nån stor omgivning för en "hungrig varg".
Visserligen är jag väl inte såvärst hungrig på morronen, men en bit in på förmiddagen så.....
Nåväl förflyttning de tre milen till sjukhusets källare för undersökning och medan jag satt i väntrummet ringde maken och sa att "diskmaskinsdoktorn varit där och åtgärdat felet. Vi behövde inte ens lämna in någon skriftlig reklamation, då felet var väl känt på modellen och snabbt avhjälpt. För hur länge undrar då jag eftersom det är en bristfällig konstruktion......
Vad framkom då av undersökningen? Jo efter hela magen full av "slir-medel" med tryck på flera ömma punkter, konstaterades att det fanns flera stora gallstenar. Svar skulle skickas till vårdcentralen och sen får vi se vad/om det kan erbjudas åtgärd (till det bättre).
Äntligen fick jag så äta lite frukost. Det blev en leverpastejmacka på cafeterian. Var väl ok, men Fagersanna-loppisens sådana är mycket godare. Bara så Ni vet menar jag.....
Tillbaka till jobbet efter en snabbis in på Ö&B på vägen och lite längre fick jag hålla på idag. Hade ju varit ledig för att roa mig "gubevars".
Nu kokar Inga potatis och i frysen fanns lite kalkonstek för en, så det får bli matlådans innehåll imorron.
Maken är ute och "travar"...........  
 
Blir bara en bild på planteringen utanför sjukhusentrén idag....
 
 

Mycket "väsen" för nästan ingenting.......

.......kändes det som idag. Först packa allting i bilen, åka in till torget och packa ur allt igen. Och precis som förra året hade de glömt bort att jag sagt till om en väggplats i tältet. Det blev samma palaver i år igen innan det blev löst.
Sen var det ett väldigt springande och hämta stolar från hörnan jag fick, så kändes lite sådär faktiskt.
Försäljningen var inte heller på topp, snarare nästan tvärtom så det var sista året som jag var med känns det som.
Så nästa år ska jag bara vara åskådare och kolla runt på alla andra, vilket inte går när man är med själv.
Kan ju vara lite kul omväxling tänker jag.
Efter att maken återkommit med bilen, stuvade vi in allt där igen och parkerade den på torget. Sen gick vi och åt pizza strax intill. Den var god men alldeles för stor, så jag bad om en "doggybag" och lite senare ikväll kanske resten slinker ner, eller imorron.
Nu blir det kraschlandning i fåtöljen...........
 
Färdigladdat för försäljning.....
 
.....och här är resten.
 
Det fanns lite av varje runtomkring, keramik.........
 
......och bakat.
 
Från scenen slängde den hemlige tomten ut godis.
 
.....och mycket annat fanns det att handla även utanför tältet.
 
Sen smakade det bra med pizza, halva min fick följa med hem.......
 
 
 
 
 

Cava.......

.......som dryck till thai-maten, orsakade inspiration till ytterligare en "bläckis". Det blev en i blågult till den övriga högen, medan jag tittade på Idol.
Maken tog en sen promenad och nu är det strax dax att se vem som åker av idolerna ikväll.
Imorron ska jag bara sova tills jag vaknar, helt utan hjälp av väckning alltså. Vi får se om det blir något kvar av förmiddagen till andra aktiviteter.
Kan ju så smått börja julpynta kanske.........har inte kollat vilken tid /dag Liverpool spelar än heller.
Kom väl ur sängen i hyfsad tid, men sen vet jag inte vart tiden tog vägen. Kanske att Inga var för omständig med att laga frukost......
Men jag satte fart och runt elva var jag på G in till centralorten. Hade några ärenden att ta hand om, bland annat att köpa en ny adventljusstake. På second hand fanns det ingen som "dög", men några andra småsaker blev det där.
Nästa anhalt blev Hemkompaniet och där hittade jag faktiskt en femarmad variant, som föll mig i smaken.
ICA nästa för några specialgrejer som bara finns där......
I Gallerian stod Lions och sålde lotter, så där fick jag swisha en hundring för fyra stycken. Dragningen sker från scenen imorron på julmarknaden och då finns jag ju på plats för att hämta vinsterna.......
Inga gjorde en räkpaj när jag kom hem från shoppingturen, den blev väl sådär. Men gick att äta iallafall.
Nu har jag precis lyssnat på "You'll never walk alone" och bänkat mig precis som Steven Gerrard till matchen.
Gerrard som är nybliven fotbollspensionär sitter dock på Anfields läktare. Emedan jag är stationerad i fåtöljen med en nyligen levererad kopp kaffe från maken.
Går inte så bra för Liverpool, ytterligare en skada. Denna gången på deras absolut bästa spelare, Coutinho. Massa chanser men ännu inget mål.......
Annars är nog allting packat inför morgondagen och nu ska jag skrapa en ny Trisslott........
....och där blev det äntligen mål för Liverpool!!!!
 
Cava-inspirations-alster.....
 
Upp i ottan.....nääää bara batteriet som tagit slut i klockan.
 
Här är alla kassar som ska på utflykt till torget imorron.....
 
Champagneglas funkar även till citron/apelsinjuice....
 
Åkte förbi i dagsljus idag och då kan man se vad det är de har gjort. Troligen pendlingsparkering och gångväg till bussen.
 
Och här är vår nya adventsljusstake på plats.

Favorit i repris.......

......fredag, menar jag då såklart. Lite grå och trist men ändå, fredag är alltid fredag.
Fläskpannkakan smakade bra och tur var väl att kontorshunden är ute på tjänsteresa med chefen, för inte en smula blev det kvar i matlådan. Hade varit snopet att slicka en tom sådan, tänker jag.
Nu återstår snart bara eftermiddagstimmarna, innan det är dags att besöka thairestaurangen för en take-away med hem. Som vanligt delar vi på en portion med tre olika rätter, för det är precis lagom mycket.
Hann också göra klart Pippi-tröjan under lunchen och nästan en till bläckfisk. Men nu får det räcka med "fiskar" ett tag för har nog gjort sådär 10-12 nya de sista två veckorna.
På söndag får vi se om det går åt några och om det tar på övriga lagret......
Det finns:
Fuskvantar (hål för tummen och utan topp, handledsvärmare+ ...kanske man kan kalla dem också)
Bläckfiskar  (många olika färger)
Skyltar (målade med äggtempera, en gammal teknik baserad på linolja och ägg)
Handstickade tröjor (från minsta baby till vuxen large, i massa färger "hur många som helst"........ )
Poncho (en lila barn och en neongul-grön Small)
Hattisar (babyleksak/hänge för barnvagn)
Babytofflor (2 par kvar bara)
Regnbågsorm (leksak en kvar)
Uggla (leksak en styck)
Mössor (barn mestadels, någon lite större storlek)
Bakdukar (egna broderade mönster och texter)
 
Händer även en massa annat på torget i Tibro, söndag mellan 14-18 och det finns många andra som står och säljer allt möjligt. Brukar vara en mysig tillställning med en hel del underhållning.
Väl hemma och mätt efter den goda thai-maten, ska jag nu slå in Pippi-grejerna som julklappspaket till lilla Storasyster. Men skvallra inte........är ju en hemlighet.
Därefter tevekväll.........
 
Lite bättre dimensioner...så nu är den inslagen i julpaket.
 
Och den här gynnaren ska bara "få sig ett skrovmål" sen är hen klar också.....

Ett tag där......

.....var det riktigt körigt med en massa telefonsamtal på en gång, men lugnade ner sig efter en stund.  Sen visade sig solen även idag, men nu "har det ordnat upp sig" och den lyser no more.
Igår kväll blev det ingen vinst på lotto (surprise!), men istället har jag fått lämna in tio nya friska veckor idag, så det fixar sig kanske framöver (hahahaa).
Hur gick det då med den totalvägrande Inga och köttbullarna? Nej det blev inga sådana rullade igår, men väl beredning av köttfärsen, så hon bara kan sätta högsta fart så fort vi kommer hem. En bra bit över hundra stycken lär det nog landa på.
Nu är det strax dags för lunch igen, bara att vänta på plinget från den värmande enheten. Det blir chili con carne även idag. Men imorron ska det vankas fläskpannkaka, för det ska maken fixa till idag.
Sen får det bli några varv på ärm nummer två till Pippi-tröjan, så ska den snart vara klar för montering. Då är det bara att hålla tummarna för att denna blir en bra (gissad!) storlek, mindre än den förra är den i alla fall.
För övrigt är det "kul" när folk ringer om både det ena och det andra. Bland annat i tron att vi skulle kunna vara någon slags medlare/städare i grannfejd över soptunnor. Eller byter tunna två månader efter telefonsamtal och hänvisar till mig att det är avtalat och gör precis tvärtemot vad vi kom överens om. Tur att man gör anteckningar i kundregistret......... 
På hemvägen ska jag idag inhandla en ros åt maken, nja inte till honom personligen. Men han ville ha med en blomma till begravningen han ska på imorron. Vår "julgransleverantör" har gått ur tiden, visserligen i hög ålder, men ändå. Slinker nog in och handlar något gott bröd också bredvid tror jag.......
Uppdraget utfört och det blev två Budapest-bakelser förutom grova frallor till frukostmackan.
Maken åt upp hela sin bakelse, men jag "bet av" på mitten. Lite senare ikväll ska vi provsmaka jul-köttbullarna till rödbetssallad och då får andra bakelsehalvan bli efterrätt.
Smakade förresten på en bit pannkaka, den hade han lyckats extra bra med den här gången och resten blir min lunch imorron. 
 
Ganska lovande ljus bortöver utanför kontorsfönstret......på förmiddagen.
 
I eftermiddags var det rök från industrin som gällde istället.
 
Idag var det Nalle-kalas i skyltfönstret hos bagar'n......
 
Provsmakning av morgondagens fläskpannkaka och halva bakelsen nu........
 
Här är årets jul-köttbullar klara för frysen, med lite "brunsåsämne" for later......  131 st blev det och några försvinner till kvällsmackan lite senare.

Förberedelser pågår.......

........inför Julstämning på torget på söndag. Utmaningen är att planera så det går så smidigt och lättvindigt som möjligt och att allt kommer med såklart.
Vid hemkomsten idag ska jag "montera" bläckfiskkorgen och bakhandduksstället. Vantkorgen fyllde jag går.....
Sen ska ju alla tröjorna med också, även om de är något färre nu, så är det ändå måååånga som söker nya hem.
Solen förärar oss med sin närvaro idag tydligen (en liten stund i alla fall), alltid något.
Adventsljusstakarna är framplockade, inte bara därhemma utan från och med idag även här på jobbet. Alla fyra lyste då jag provade efter "årsförvaringen". Värre var det med en av de privata.....
Nu lite kvalitetstid med en halvfärdig Pippi-tröja, innan lunchen är över.
Maken ska till Hjo med sina f.d. arbetskamrater och äta lunch på Stampens Kvarn. Sen har han i uppdrag att kolla in "Hjo can help" second hand-butik om  de sulkys jag såg för några veckor sen fortfarande finns kvar och eventuellt köpa en till "ferietransport" här nere. Det är fullt upp för stockholmarna ändå, att få med allt i bilen vid varje besök.
Underlättar om det finns transportmedel redan på plats. (Den gamla vi en gång hittade på Blocket, har tjänat ut sitt syfte och är halvtrasig.)
De två bläckfiskarna blev klara igår innan jag somnade, men det var på håret.
Ikväll får vi återigen hoppas på lotto-dragningen och sen kolla vad bönderna hittar på.
Man blir "änna trötter" av att riva runt i hantverket och vart "skråen" har jag lagt den stora duken?
Blir inga julköttbullar rullade idag inte............ för Inga stenvägrar hon också.
 
Gårkvällens "bläckisar"..........

Tjänstepennor......

.....har jag fått en hel bunt från huvudkontoret. De var helt ok och har en glad grön färg att glädja sig åt dessutom.
Vilket kan behövas med den dystra väderlek som bjuds såhär års.
På hemmafronten har vi fått problem med den nya diskmaskinen. Förutom att diskresultatet har varit sådär emellanåt, så har valmöjligheten på diskprogram lagt av. Det är en Cylinda, som alla andra vitvaror vi bytte till för lite drygt ett år sedan.
Maken skulle anmäla felet och blev hänvisad runt, ingen lokalt att prata med och långa väntetider i telefonkö. Nu ska en servicetekniker komma på måndag och om han "godkänner" felet som reklamation (garantin har ju gått ut) kan vi reklamera (på blankett man fick hämta själv på nätet) annars får vi "snällt betala" reparation och besök.
Vad tycker jag om detta? Inte alls om vi ska hålla oss till lämpligt språkbruk, men vi kan ju också jämföra med vår förra diskmaskin som fortfarande efter 18(!) år fungerade då vi bytte i fjol. Är jag arg eller är jag arg??
Så fruktansvärt dålig kvalité på produkterna, för även nedersta hyllan på kylskåpsdörren har gått sönder. 
Maken skulle ta en tur in till sta'n idag sa han något om igår, för att fixa lite av de julklappar som är kvar att ordna, samt försöka göra slut på tre presentkort som blivit liggande ett tag.
Vi får se hur han lyckas......
Själv tar jag en avstickare till second hand på hemvägen. Kanske "behöver" något mer därifrån, vem vet?
Men nu blir det "lökadopp å fläsk" till lunch.
Även idag fanns det några fynd till mig att ta med hem. På bordet ute vid entrén, står nu en rund och glad gris, bland annat.
Inga kastade sig över en del av den inköpta köttfärsen och nu puttrar en gryta chili con carne på spisen. Lite till kvällsmat får det bli, men därefter matlådor några stycken iallafall den till morgondagen.
Maken har återkommit från den stora staden och jag tror att han har köpt sig ett par "gympaskor", förutom det han fick i uppdag till julklappar. Men mer måste handlas......kanske han nyttjar nätet för resten. 
Nu landar snart jag och två halvfärdiga bläckfiskar i fåtöljen. De ska väl åtminstone hinna bli klara innan jag slocknar, men vem vet........
 
Visst är de färgglada.......
 
....och här är han min nya julgris. Han har till och med fått två äpplen.
 
Några andra småfigurer som slank med hem av bara farten.......
 
 

Ny vecka.......

....startar med måndag morgon som vanligt. Det är ju inga nyheter och att det skulle varit väldigt skönt att ligga kvar i sängen istället för att åka till jobbet, är väl inte heller så förvånande att jag skulle föredragit.
Men nu är jag på plats i alla fall, sitter här och har gäspat mig igenom de första timmarna fram till lunch.
Ser ut som om det skulle komma lite sol på besök, en stund iallafall. Man får vara glad för det lilla........
Förberedelserna inför julmarknaden har också börjat. Ska förarbeta så mycket det går, med färdiga "förvaringsenheter" att bara ställa upp på bordet. Då gäller det att man tänker över och organiserar packningen ordentligt, för det är jobbigt nog ändå med allt i och urlastande........ 
Nu på rasten ska jag hinna handla lite mat, så Inga kan göra nån matlåda tills imorron. Idag får det bli gourmetportion från frysen, fyrkantig låda från Findus....
Hinner jag ska det börjas på en rosa bläckfisk också.....ja man måste ha ambitionen att få in så mycket som möjligt för att vara effektiv.
Maken har fått order om att städa därhemma, så han säger säkert yiiippiiii! när han ser lappen på diskbänken.
Men jag lyfte på stora mattan i vardagsrummet, då jag letade efter en tappad virknål i förrgår kväll och där låg....allt annat än en virknål ungefär.
Nu har jag handlat, ätit och tagit en kopp kaffe med Mariekex, så nu är det dags att åtminstone starta bläckfisken innan eftermiddagsjobbet tar vid. Nä det "sket sig" med b-fisken, får vänta tills jag kommer hem......
Och ack så kort visit av solen det blev........Hej och hejdå bara!
Inga fixade stekt fläsk med löksås, postlådan var full av anländande julklappar och maken hade "sanerat" merparten av huset......
Vi har en del kvar, men det kommer ju fler da'r.
Paketinslagning nästa........
 
Liten tjuvtitt innan inslagningen  bara......
 
......och det här ska nog gå ner till lunch imorron.

Lax i ugn och ekorre........

.......ja det är vad jag har ägnat förmiddagen åt. Den ena förbereddes för söndagsmiddag och frysen, medan ekorren hade lektid i grannens björk. Nu tror jag att han fastnade på bild, annars har vi bara sett den hastigt skutta förbi över vår veranda.
Nu får vi se om fisken blev bra, i så fall har jag färdig att ta fram på julbordet. En "nyhet" för den Bergska varianten av julaftonslunch.
Medan Inga roade sig vid spisen, satt jag och kämpade med en begynnande huvudvärk. Har nu pillat i mig piller som jag hoppas på ska verka i positiv riktning. Inga större utsvävningar idag känns det som, utan en välbekant film som visas på trean får det väl bli, till lite stickning/virkning.
....och joodå, även vinst på Triss-lotten blev det, en fantastisk summa av trettio kronor! Jämt skägg med utgiften alltså....
Innan jag landar i fåtöljen, kanske jag orkar slå in några julklappar till förresten. Börjar bli klar med årets paket, bara några saker till som fattas att införskaffa och slå in. Sen så........
Det blev några bläckfiskar till och nu ska jag plocka fram adventsljusstakarna, medan maken är ute på promenad.
Sen ska jag fortsätta på den något mindre tröjan......
 
Två till.......
 
....den lekande ekorren i grannens träd......
 
......dagens middag och två rejäla portioner till frysen.......
 
....och så tar vi en till bläckfisk.
 
 

Julmarknad och sopplunch på slottet.......

........har stått på dagordningen idag. Vi startade från Fagersanna vid nio och anlände till "Jula-huset" lagom tills affären på andra våningen med halva priset på allt, öppnade.
Där skrotade vi runt trekvart ungefär och kom givetvis ut med varsina påsar. Ytterligare en symötes-tant hade sällat sig och med hennes bil förflyttade vi oss mot julmarknaden på Bjertorps slott. Dit hade två till symötestanter hittat, precis som en förfärligt massa andra människor. Fanns mestadels ätbara saker att inhandla och det gjorde vi såklart. Jag fick med mig en julost, en älgkorv och grova tekakor hem.
Därefter var det dags att förflytta sig upp från uthusen, till själva slottet och äta soppbuffé. Blev en aning besviken då det bara fanns två soppor att ta av: cowboysoppa (gulash-typ) och grön ärtpuré.
Valet var inte så svårt för egen del då jag inte gillar gröna ärtor något vidare. Den andra sorten var helt ok, samt tillbehör bestående av fransk baguette och flera sorters ostar.
Kaffe blev vi inbjudna att inta i Edsvära, alldeles nästgårds där en av "tanterna" numera bor sen en bra tid tillbaka.
Det smakade bra naturligtvis och vi satt kvar en bra stund och pratade. På hemvägen slank vi in på Citygross för alla tre behövde några få saker. Min kasse var väääääldigt tung efter att ha passerat kassan.
Däri fanns bland annat en helsida laxfilé som såldes ut till halva priset på grund av kort datum. Alla tre gick på samma erbjudande, så de blev av med tre laxar på ett bräde, då vi passerade fiskdisken.
Därför blir det lax till middag imorron, resten får frysen hysa ett tag.
Har precis sett lottodragningen och tror att det blev fem rätt idag för min personliga del, i så fall 122:- rikare.
Men om sanningen ska fram, gick det väl åt betydligt mer på dagens utflykt......
Visst ja, köpte ju en Triss också, resultatet av den meddelas imorgondagens ljug.
 
Vi startar i Skara med shopping......
 
...fortsätter sen till julmarknaden.
 
Ett slottsbeskuret äppelträd, påminner starkt om det vi har hemma i formen......
 
Sen var det dags för lunch.....
 
......en pampig dörr.......
 
......och soppa serverad på vit duk. Faktiskt lika vit även efter måltiden.
 
Därefter serverades kaffe "på annan ort".
 
 
 

Bläckfiskar........

.....har många armar. Det var väl ingen nyhet direkt, men varför dryfta detta nu då helt plötsligt?
Jo jag håller på att virka bäbis-varianten av bläckfisk för fullt, (inför nästa söndags julmarknad) då jag tyckte att det började ta på dom i korgen-lagret härhemma. I samband med detta kom funderingen om det praktiska av att ha just många armar. Men sitter dom alla på "samma person" blir man ju bara ivägen för sig själv egentligen kom jag fram till och "berövade" mina alster med en arm i alla fall. Så från och med nu har mina hantverk av den sorten bara åtta armar vardera.
Ingen världsnyhet direkt, men information om förändring ändå, om än av det mindre slaget.
Fem stycken nya fräscha åtta-armade" individer är nu nästan klara. Ta det som en form av marknadsföring gott folk!
Igår kväll blev även en Pippi-tröja i traditionella färger färdig, men morfar och jag konstaterade att den var nog alldeles för stor för den tilltänkta mottagaren, så jag startade en ny.....mindre (för säkerhets skull).
Maken ska ut och roa sig ikväll med idrottsföreningen, ledaravslutning med bowling var det visst. Själv får jag ta det lugnt, kolla teve, bevaka en auktion på Tradera och imorron är det min tur att förlusta mig istället.
På agendan: shopping, julmarknad och sopplunch.........
Nu får vi se om  tillbehören till tröjan, vill hamna som auktionsvinst i Fagersanna......
......och så ska bläckfiskarna "få sig ett skrovmål" så de blir runda, glada och alldeles klara.
 
Här är dom....före "måltiden"...........
 
....och här är tröjan som tog fem kvällar att färdigställa, men det får bli en lillasyster till den för denna är alldeles för stor till storasyster (hänger Ni med.....?)
 
I Gallerian, Tibro var det redan julskyltat i "karusell-dörren".
 
Smaklig måltid hälsar Inga med denna lunch-låda.
 

Börjar bra......

....idag också vad det gäller väderleken. Kanske var en aning halt på vägen, men inga rutor att skrapa i alla fall och ingen avåkning för min del. Dock om man läser tidningen, hade andra gjort så.
Nu får vi hoppas att det håller i sig, så man får lite uppmuntrande ljus, innan det åter är skymningsdags.
Fortsatt "ensam hemma" på kontoret, för chefen är på tjänsteresa hela veckan och ingen kontorshund att prata med heller alltså.
Får väl resonera med mig själv.....samt en och annan kund då förstås, via telefon.
Fick faktiskt besök på riktigt på jobbet idag. Entreprenörsansvarig på AÖS tittade in och vi presenterade oss för varandra: Hej jag heter........ och har jobbat på posten.........
Där träffades vi aldrig, men båda kände vi igen våra respektive namn från den tiden. Världen är allt bra liten i alla fall, eller? och med facit i hand kom vi ifrån vår gamla arbetsgivare medan de hade "ryktet i behåll".
Personalneddragningar, nedläggningar och till följd därav uppsägning på grund av arbetsbrist har vi båda gått igenom, med andra ord. Nu är jag en förfärligt massa år äldre, men ändå.......
Inga har precis gjort klart lite ris och kyckling till freeeeedagens matlåda. Jo för så är det, fredag återigen imorron!
 
Från när det fortfarande var "Riktig Post"!
 
 

Soluppgång......

.....en färggrann sådan, men vad hände sen? Återkomst av det gråa trista vädret från igår. Det kunde definitivt kvittat med repris utav detta. 
Den berömda stora månen har jag inte heller "sett röken av".
Nu på lunchen blir det proviantering och sen avnjuter jag Ingas självkomponerade fläskköttsgryta i matlådan.
Då jag kommer hem ska det testas att tillaga en jordärtskocke-soppa. Hittade ett recept på data-burken i förra veckan och inhandlade huvudingrediensen.
Sen kanske jag får ta tag i julpyntandet, så att adventsstakarna kommer fram i god tid. Därefter börja organisera allt som ska med nästa helg (jo jag föredrar att ligga en bra bit före i planeringen, känns inte så stressat då och fortfarande roligt) till Julstämningen på torget i Tibro (27 november 14-18).
Kommande helg (lördag) är vikt åt julmarknad på Bjertorps slott med symötet. Mycket som ska hinnas med, men lite i taget så......
Nu eftermiddagens arbetspass kvar innan hemgång.
Soppan gjord och provsmakad.Inte smakade den illa, men såvärst mycket smakade den då inte. Trots att jag hade i både vin och citron lite extra för att få fram "aromen".
Får iallafall duga som lunch åt både mig och maken imorron, så dä' så!
Nu ljuga klart, sen sittning vid teven med stickningen. Snart klar för montering av projektet julklapp.
Lotto kan vi ju hoppas på igen också.....eller hur?  Man får inte ge upp!
 
Det här var det enda i "mån-väg" som jag såg....i morse.
 
En lovande soluppgång, vid ankomsten till jobbet......men det sket sig snart.
 
Onsdags-lunchen......
 
....och här tillverkas torsdags-soppan.
 
 
 
 
 
 
 

På resande fot......

....har jag alltså varit idag under förmiddagen. Tur och retur Götene, via Lundsbrunn (för jag bjöd mig själv på en liten omväg). Nåväl jag kom rätt i alla fall och var först på plats av de resande deltagarna.
Vädret ville inte samarbeta, grått och trist även i den ändan av länet, precis som i vårt eget närområde. Dock var väglaget helt ok....om man hade fungerande vindrutetorkare, vilket jag hade.
Inte någon tid för sightseeing, bara transportsträcka till och från mötet. Nu sitter jag (på lunchen) och jobbar ikapp de mail som kommit in från kollegorna i Borås, då de svarat även i min telefon.
Bonusdottern var här för en stund sedan och "befriade" mig från sju whiskey-glas, som jag fått över. De fick inte plats i skåpet efter inköp av andra (i snyggare utförande).
På hemvägen är tanken att jag ska ta en avstickare till second hand igen, för att eventuellt hitta fler fynd som jag egentligen inte behöver men.......
Man har inte roligare än man gör sig och detta är ett förhållandevis billigt nöje.
Hemma igen och nu funderar jag på vad Inga ska få laga till morgondagens matlåda. Har tagit fram fläskköttsskivor från frysen och det lutar nog åt en gryta........
Maken ska på utflykt till Ulvåker, där det ska avhandlas en-milavandringar -arrangemang framöver. Men först startade han kaffebryggaren åt mig........
Fåtöljen och stickningen väntar sen för min del.
 
En studie i grått........passerar här infarten till Varnhem efter avklarat möte.
 
Då börjar "stigningen" upp över Billingen.
 
Enda "ljusglimtarna" idag......"sockerbitar" strax utanför Tibro
 
 

Jaha-ja, då var det dags igen..........

.........att ta sig an en ny arbetsvecka. Vart helgerna tar vägen, börjar bli ett konstant mysterium och ingenting hinner man med, förrän måndagen ånyo knackar på dörren känns det som.
Förmiddagen avklarad och nu lite matbunkring på lunchen, samt inköp av den alldeles väldigt nödvändiga tevetidningen.
Matlådan innehåller rester av kalkonfilé-stek, så det ska nog gå ner, efter återkomsten från shoppingen. Ser dessutom nästan ut som om det skulle kunna bli en gnutta sol också....kanske. Njaaaa.... inte ändå.
Då är måndagen klar att lägga till handlingarna, vad det gäller arbetet (det betalda alltså).
Imorgon ska jag på "utflykt" till Götene för information angående den nya entreprenaden som startar nästa år i vår regi. Förmiddagen går åt till detta och sen endast eftermiddag att ta hand om allt som "hopat sig" via mail från Boråskollegorna som får svara i telefonen.
Hemma har jag ägnat mig åt att paketera utrikes julklappar, alla "paket"brev är nu i stort sett klara för avfärd. Men de får nog vänta fjorton dagar tills nya löningen kommer. För det är tyvärr ingen billig historia, det där med frakt....
Annars väntar jag med spänning på att lägga bud i sista sekunden, på en Tradera-auktion som slutar om några minuter. Då får vi se om det blir en sån som julklapp till storasyster........
Det blev det. Inte billigt men troligen uppskattat får vi hoppas.
Nu strax en kopp kaffe och landa i fåtöljen för fortsatt stickande på ytterligare en julklapp, faktiskt.
 
Här är utrikeshögen, som ska till andra sidan Atlanten.......
 
 

Fars dag och fira födelsedag........

......står på dagens agenda. Även om jag inte har någon far att uppvakta längre, så kan man ju uppmärksamma husets far med något. Ställde en "farsdagskasse" med lite godis vid sängkanten för honom att upptäcka när han vaknade.
Med andra ord var jag först ur sängen (som vanligt) och höll på i köket då telefonen ringde, den fasta telefonen....vilket inte händer så ofta. Det var en "kompis" från Fagersanna IF och istället för att säga att han sover fortfarande räddade jag hans rykte och väckte honom. 
Lite allt möjligt fanns att göra, men först blev det en förutsägbar familjefilm på trean och "intensiv"stickning på mitt nya projekt. Förena nytta med nöje.......
Frukosten äten, gårdagens tvätt inlagd, ny maskin snart klar, diskmaskinen "strippad" på sitt rena innehåll och blommorna vattnade. 
Snart ska vi åka och gratulera ett av bonusbarnbarnen som fyller en bit över tjugo i veckan.
Vi fick först tacobuffé och sen fars-dagsfika så nu är vi mätta och belåtna. Maken fick också med sig en present hem, öl och tilltugg.....
Precis när vi skulle åka blev han dessutom inbjuden (via sms) till att vara barnvakt om tre veckor, i huvudstaden. Vilket han funderar på som bäst nu......... över vad han ska svara.
Nu lite teve och stickning igen........
 
Dom "obligatoriska" slipsarna.........check!
 
En kasse paket klara för avfärd....... 
 
Både i gratängform och i skal.......
 
Födelsedags"barnet" försöker lirka ur godiset från döskallen.....i glas som han bl.a. fick.
 

Lördag med strålande sol......

........men det var väldigt frestande att ligga kvar i bingen en god stund iallafall. Sen blev det frukost och skrotande runt bland alla färdiga och "ofärdiga" julklappar.
Tog beslut på att inte dra iväg på second hand eller loppisturné, utan snällt stanna hemma och ta det lugnt.
Ja lugnt och lugnt, frågan är vilket som vore mest avkopplande att åka iväg eller plocka runt härhemma. Men beslutet är taget och allt som blir gjort blir gjort så att säga.......skönt det också på sätt och vis.
Nu bjuder snart Inga på kalkonstek med tillbehör. Sen kanske tvättmaskinen får ta ett pass för det finns ju ingenting kvar att lägga in i skåpen, men av nån konstig anledning är tvättkorgarna tjocka igen. 
Middag avklarad, stickning vid teven till en typisk halvdålig amerikansk film följs nu av kvällsmat till mig. Maken har varit ute och gått en runda och har kokat kaffe. Men jag nöjer mig inte med hårt bröd och ost, utan tog lite flingor med blåbär till förrätt och väntar nu på två vegetariska vårrullar som bakar i ugnen.
Men blir nog inget vin ikväll utan citronvatten........
Snart Lotto och "Så mycket bättre", ingen fotboll från England då det är landslagsuppehåll på serien.
 
Fint morgonljus över sjön, men jag kröp tillbaka ner i sängen en stund till.......
 
.....tills Inga ropade att frukosten var klar.
 
Middagen var riktigt god, tyckte "icke stek-älskande maken" ...........
 
 
 
 
 
 
 

In i dimman....

.......var det i morse då jag närmade mig Tibro, påväg till jobbet.
Hemma i Fagersanna hade vi bara precis minusgrader, men ju närmare jobbet jag kom blev det både kallare och dimma. Runt minus fem hade centralorten och dimmolnen vill inte riktigt försvinna, trots att solen försöker bryta igenom. Men det ska väl ordna sig framöver under dagen, för vanlig dimma är ju ett naturligt fenomen som löser sig hyfsat fort.
Värre är det väl med den andra sortens dimma på andra sidan det stora havet, som nog är mera problematisk att få bort.......
Nog tjatat om det, för idag är det åter fredag och till kvällen planerar jag att servera pil-pil. Det var ett tag sedan nu.
Måste bara införskaffa några till ingredienser nu på lunchen, men oljan och räkorna finns hemma.
.....och lagom till lunch.....dimman is no more!
Hej och hå, så försvann även solen. Var ute på lite ärenden under lunchen och sprang på sonen på ICA. Han skulle handla innan han började jobba och jag strax innan jag slutar jobba. En fredag känns det ganska "gött"......
Paket hämtat, julfrimärken inköpta, kontanter uttagna och komplettering av livsmedel för att kunna njuta pil-pil vid hemkomsten är avklarat.
Maken har fått order om att skala räkor och baka frallor. Sen får Inga sköta resten när jag kommer hem......för hon behöver både väg- och arbets-ledning.
Nu har vi invigt helgen med vin och pil-pil och på spisen puttrar en kalkonfiléstek som bäst. Den ska bli helgmiddag och förhoppningsvis lunchlådor därefter.
Snart landar jag i fåtöljen och påbörjar ett nytt projekt........
 
Senaste projektet, -julklapp till lillebror en kub i sex färger (klar igår).
 
Besök i buskarna.......
 
Vacker måne avslutar arbetsveckan, nu hem.
 
Fredagsmys....check.
 

Not so depressing weather today........

....... in Tibro, Sweden.
But there are some other things far more depressing than bad weather. The stupidity of people looking for quick fixes and blaming others for all bad things in the world. And instead of thinking, taking part, doing something themselves they tend to go for "the easy way out", for example: Vote for someone who claims he is the one and only person in the whole country that could "Make America great again". How is it possible to get so naive?
And what about the rest of the world? Excuse me, but America is not on it's own here. ("Surprise", there is a whole world outside your borders.)
 But ego has spoken and the man representing it, has a history to prove it as well.
How can you possibly trust someone as rich as that contributing zero taxes personally.... to "give a shit" about others. Hallo! anybody at home??
My sympathies lie with all of you that did get it, tried to make the right thing, saw through all this bull.... and voted for a realistic alternative, even if not an ideal one.
In my world America isn't that great, have never been really and never will....... You have a lot of double standards  and narrow-mindness to take care of.
I feel sorry for you all and the rest of OUR world and I am worried........very worried for all our future.
Because..... we have the same destructive movement in our country and all over Europe. We have work to do for all mankind, so giving up isn't an option.
Take care.........
 
Ja jag sticker ut hakan, men bättre det än att ha huv'et i sanden, tycker i alla fall jag.
 
 
Gryning eller solnedgång.......? Ljus eller mörker......?
 
 
 
 
 

Ta fram stooora skäms-kudden......

......nu USA. Hur man kan sila mygg och svälja elefanter, samt rösta helt huvudlöst bara för att man vill ha förändring, det köper jag aldrig.
Det finns ingen som endast och allena kan fixa allting. Det existerar ingen "quick fix" på världsproblemen och att ställa grupper emot varandra istället för att söka samarbete löser definitivt INGA problem.
Jag har aldrig förut önskat så mycket att jag har fel, som jag gör idag, ända sen det blev känt vem nästa president däröver blir. Men känslan av oro för hela världen som infunnit sig, vill inte släppa.
Som sagt jag hoppas verkligen innerligt att han sansar sig, men mitt förtroende har han inte med den bakgrunden.
 
Annars är det fortsättning på dåligt väglag som gäller härhemma i Sverige, dock snöar det inte längre.
Sen skickade sonen ett meddelande att han fått ett konstigt mail...... ifrån mig! Såg ut som ett typiskt virus sa han.
Så får Ni något mysko som inte stämmer med mig från mig, ta det med en nypa salt, klicka inte på några länkar och meddela gärna mig dessutom.
Nu blir det snart matlåda.....så nära "gourmet-mat" man kan komma, pulvermos och lunchkorv med segt skinn.
Får istället se fram emot att jag efter jobbet ska hämta ett paket med ett  stort fat från auktion på Tradera. Mitt favoritporslin: "Country cottage".
Kanske även blir en "tröstfika hos "Bagar'n", om bonusdottern kommer från Skövde efter jobbet, utan att hamna i lång-kön.
Ja det blev en fika och fatet var fint. En ljudbok på biblioteket hann jag också hämta......åt maken.
Nu fåtöljen med kaffe, husletande, lotto och bönder.
 
Så ser det ut....uppläggningsfatet.
 
Hittade även en för årstiden aktuell brosch på second hand igår.
 
 
 
 

Om snö......

....tycker vi inte, varken jag eller mina kollegor som är ute och kör sopbil. Besvärligt väglag och hinder i trafiken, gör i alla fall deras arbetsdag längre än vanligt.
Min arbetsdag ser väl tidsmässigt ut som vanligt, men nederbörden i vitt ställer ju till en massa sopande av bil varje gång man ska ta sig från A till B....
Nu börjar det klarna upp lite i alla fall lagom till lunch, men fortfarande "slänger det" lite snöflingor i luften.
Ska ingenstans såhär mitt på dagen utan bara äta min ärtsoppa och de två pannkakorna i köket.
Senare när arbetsdagen är avslutat blir det fotvård och på hemvägen stannar jag säkert till hos second hand.
Skön fotvård är nu avklarad och jag hann in en snabbis på second hand innan de stängde. Mötte bonusdottern i dörren, men avböjde fika-invit då jag kände mig ganska trött.
Maken hade utfört "ordern" från diskbänken, så nu slipper vi blinkandet av lysrör i tvättstugan. Sen hade han handlat lite mjölk och annat.
Inga orkade bara koka korv och röra ihop pulvermos till matlåda imorron. Blev lite över som kvällsmat också. Nu en god kopp kaffe med till fåtöljen. Får se om jag hinner (läs orkar) paketera de julklappar som dumpit ner i postlådan idag.
Nyhetsprogrammen får väl gå på högvarv, för att se hur illa det går i USA. Eller om vi slipper undan med blotta förskräckelsen.......
 
Throw-back-tuesday....... en hel vecka sen det var fika på mormors jobb.
 
Skitväder......medförde både bärgning och halkskador på "ute"-personalen idag.
 
Men på kontoret serverades torsdags-lunch.

Återerövrat.......

....hus, från alla prylar runtom på golven (tror jag). Men det brukar nästan alltid dyka upp lite "eftersläntrare" dagarna efter att gästerna åkt. Denna gången står iallafall snögubben Olaf på sin plats i fönstret och "vaktar" mitt förråd av stickor i den höga porslinsburken. Förra gången tog det mer än två veckor innan jag slutligen (av en slump) fick syn på honom under soffan.
Helt återställt är det dock inte än, återstår några tvättmaskiner att köra och grejer att bära ut till "gästrummet" därefter. Gänget återkommer till jul........
Ganska kallt ute, ca minus fem på termometern, men inget att skrapa på bilrutorna i morse. Ett tunt lager med puder ligger på gräsmattan utanför kontorsfönstret och hyfsat ljust är det (nästan lite sol), men blåsten vill inte riktigt ge med sig.
Lunchen ger rester i matlådan för min del baserat på tacos, medan maken får äta upp mormorsbiffarna som blev över (vad hände?).
Lite kompletteringar från affären behöver införskaffas under lunchtimman, men det ska väl hinnas med tror jag. Kanske även får in ett besök på Apoteket.......
Jag hade flyt, hann med båda ställena och parkering precis utanför entrén blev ledig lagom till mig, vid apoteket.
Ibland har man tur.....
Chefen skickade en hälsning från semestern....bild på guldfärgad sopbil därnere på Malta. Ja han blir inte så långvarig, åter på jobbet till onsdag.
Det var bara en maskin lakan kvar att köra, de åker som bäst karusell i tvättmaskinen nu. Inga passade på att dela en "korv" ärtsoppa och paketera hälften till morgondagens lunch, sen fick hon för sig att ett par pannkakor till inte vore helt fel, så det blev det mä'.
Maken får samma...... men utan låda.
Ps... pannkakorna var godkända, dög bra som kvällsmat också.
 
Grisarna undrar vart deras kompis tagit vägen.......
 
....och det är lite mer snö på marken utanför kontoret än hemma. I Skövde var det visst full snöstorm sa dom som varit där och tömt ur bilarna.
 
 

Skrämselhicka.......

.......på lördagseftermiddagen, då mellanbrodern befarades ha åkt på maginflunsa. Han mådde inget bra och blev "isolerad" med filmtittande hela kvällen. Men med facit i hand var det bara en vända på toa, så vi lever på hoppet och tror att det var en isolerad företeelse för hans del.
Vi andra åt mormorsbiffar och lördagsgodis till först handboll och därefter "Så mycket bättre".
Sen sov vi gott.......
Fick en macka med kaffe på sängen av maken i morse, i ett försök att få mig på bättre tankar och kliva upp. Masade mig så sakteliga ur och fick då hänga med Lillebror i fåtöljen en bra stund, samtidigt som storasyster kom och pratade lite då och då.
Föräldrarna plockade så sakteliga ihop inför hemresan, kokade en kanna kaffe och slutligen hade de nog fått med alla prylar. Alla instuvade i bilen vid tolv och så började hemresan.
Maken gick till idrottsplatsen för att hämta hem bilen efter gårdagens festkväll, som alltså fick avslutas med en promenad hem i blåsten (men han hade medvind sa han).
Själv tog jag ta tag i och "återerövrade" huset efter den senaste veckans kaos av prylar överallt.
Sen orkades bara med att värma rester till middag och landa i fåtöljen igen för Liverpool-match. 
Hade tänkt åka på julmarknad i Parken, men orkade inte..........
Dom leder i halvlek, med 3-0.
 
Här är alla mina vänner........(som bor hos mormor)
 
Titta på film och spela på datorn är perfekt medicin, så nu är jag bra igen.
 
Va!....ska vi redan åka hem?
 
Alla ombord....jag, Pippi, mamma och alla brorsorna, så kör nu pappa.
 
Till sist hann jag packa upp fynden från second hand i tisdags....
 
 
 
 
 
 
 

Hektisk lördag.........

......med huset fullt av ungar i olika åldrar. Dock fick jag sova till niotiden, då det serverades full english breakfast.
Det var helt ok i min värld men de stora grabbarna var väl sådär angående menyn.
Om det berodde på att det var för tidigt på dagen, eller om maten verkligen inte smakade bra är väl hårfint kanske.
Sen gick det några timmar, lite oklart vart de tog vägen, men delvis till bäbishäng i köket.
Därefter var det dags att ta sig an Fish n' chips, som skulle följa med anledning av dagen. Världens mat som stockholmarna kör genom att peka ut ett land på kartan, för att sen smaka på typiska rätter därifrån.
Huvudkock var pappa "Bobba" med en telefon kopplad till internet för recept på bl. a. smeten ("batter"). En tur till lokalaffären för att inhandla rapsolja, som helt saknades i hushållet och sen försökte vi hjälpas åt, efter en "häftig" diskussion om peppar......ingen vann och endast vitpeppar fanns att tillgå i mald variant.
Någon promenad i snålblåsten till loppisen hanns inte heller med, av tidsbrist.
Maken försvann på förmiddagen för avslutning i Fagersannafotbollen och sonen dök upp på visit mitt i lunchen. Han fick också smaka "The British menue". Och om morgonens mat fick dåligt betyg, så blev omdömet desto bättre för lunchvarianten.
Kort därpå kom även bonusdottern med sambo och det blev fika igen.
Själv drog jag mig tillbaka till vardagsrummet och efter en pratstund med Storasyster, ljuger jag nu ihop lite för dagen. Med Premier League-match i bakgrunden, dock inte Liverpool för de spelar först imorron.
Snart får det väl startas middag också, mormorsbiffar. Sen är det handboll Slovakien-Sverige (EM-kval).
Lottodragning och "Så mycket bättre"..........
 
English breakfast......
 
Två "gullegrisar" på köksbordet.....
 
Kaos och koncentration i köket......
 
......men nu kör vi......
 
....fritering......
 
.....och färdig portion på tidningspapper.
 
Bröderna Brothers.......
 

Snöblandat regn.......

....har det övergått i, efter att jag fick skrapa rutorna på bilen och att det låg ett tunt vitt lager på gräsmattan i morse.
Sent omsider anlände fadern i familjen, efter att dottern fått sitta med minstingen en extra timma och vänta i Skövde på ett försenat tåg.
Då blev det äggmackor i den (för barn) sena kvällen, innan de kom i säng vid tiotiden. Men jag min "vana trogen" hittade väl göromål så det drog ut på tiden till en bra bit efter elva som vanligt.
Att det ska vara så svårt.....
Idag stod det visst biobesök för de äldre barnen med föräldrar, medan morfar skulle "valla" de små under tiden på promenad i Skövde. Säger bara..... härligt väder.
Själv får jag ägna lunchen åt lite matinköp, samt äta chili con carne. Vid hemkomst var det (nog) bestämt att jag skulle fixa tacos inför fredagskvällen, samt gärna göra biffar till morgondagens kväll.
Till lunch imorron skulle det bli "Världens mat" enligt lagd plan och då var det "English breakfast" följt av fish n' chips till lunch.
Sen måste vi ju hinna fika äppelkaka & vaniljsås också. Körigt värre blir det, med att hinna mosa i oss allt detta innan söndag.
En bra bit påväg mot färdigt fredagsmys (tacos) är jag, vaniljsåsen fixade Inga och strax ska jag blanda köttfärssmet till mormorsbiffar. Vet inte riktigt hur lång tid det tar innan sällskapet är tillbaka, så kvällens köttfärs får vänta lite på sin värme. 
Passar på att ljuga lite medan jag väntar......man är väl effektiv (hahahaa)
Slutar garanterat med en kraschlandning i fåtöljen till Idol, men då får någon annan fixa kaffe från den nya bryggaren. Jo för vi fick en ny kaffebryggare igår kväll av stockholmarna, som tågresenären hade haft som ressällskap hela vägen. Den skulle vi ha för vi var bästa morföräldrarna...... ever, typ.
Ja han tog nog i lite, men himla kul att få en överraskning iallafall. 
 
Storasyster och "nya" dockan Mallis (Maj-Lis som en kompis docka hette förklarade mamma) tog en paus på köksgolvet i väntan på pappa igår kväll.
 
Nej ingen har varit och naggat av den än........ klar igår.
 
En frostnupen morgon....och bara mormor är vaken.
 
Här är vår nya "kaffekamrat".
 
Förberedelser ...so far.

Bortom all hjälp......

.....var den förolyckade blomkrukan på altanen, efter gårdagens olycka.
Det var först i morse jag såg förödelsen då det hunnit att bli ljust, lagom till avfärden för en ny dags arbete.
Får bli ett nytt objekt att leta efter på loppis, vilket jag tror att även den som "is no more" var sprungen ur.
Inte direkt säsong för krukor nu heller, så gott om tid att hitta en ny tänker jag.
Nåväl jag har landat på jobbet och får nu ladda för hemkomsten i eftermiddag. Då ska det bakas en äppelkaka till morgondagens förmodade besök (av kulturvännerna), såsnart jag avslutat denna arbetsvecka.
Sen kommer också kompisen en snabbis idag, innan hon i nästa vecka ska återvända till en arbetsperiod söderöver. Då tar det ett tag innan vi kan ses.....
När den ena matlådan i jobb-kylen strax är varm och uppäten, ska jag inhandla lite småsaker. Detta innan jag avslutar med några få timmars arbete till för dagen.
Den andra matlådan får stå till sig tills morgondagen. Skönt att ha detta fixat.
Ikväll kommer även fadern i familjen med tåget för några dagar på landsbygden. På söndag drar sen hela skaran mot hemmet i huvudstaden igen. Vi avslutar med frukost innan avfärd är det sagt. 
Men före det så kommer det säkert att vara full rulle några dygn till.
Medan jag var på "shoppingrunda" (både privat och till jobbet) passade det på att komma en kort, men intensiv snöskur. Lika fort som den kom var den som tur var över.........
Snö kan vänta ett tag till.....ett bra tag till.
Nu har vi fikat med kompisen här hemma och kakan bakar i ugnen. Kulturvännerna fick tyvärr förhinder, men kaka med vaniljsås slinker nog ner ändå imorron för att fira helgens ankomst.
Dottern har åkt till tåget för att hämta nästa gäst och äggmackor är planerade till kvällsmat.........
 
Ja så kan det gå..........
 
Lokal snöstorm över Snickarhöjden och Bageriet.
 
 
  

Besök på jobbet......

.....fick jag idag.  Av inga mindre än Storasyster, lillebror och deras mamma. De hade varit hos doktorn eftersom storasyster hade ont i munnen och inte kunde/ville äta.
Igår när morfar hade bakat klart pannkakorna gjorde hon iordning en stor sån med sylt och grädde, men kunde inte äta för det gjorde ont. Mamma fick äta upp medan hon tittade på. Då det såg så gott ut ville hon försöka igen, men det gick inte. Likadant var det med pepparkakan hon kom och bad om en stund senare......
Magen var hungrig men munnen ville inte samarbeta.
Men idag när de satt och väntade på sin tur till doktorn ville...och kunde hon plötsligt äta den macka hon hade med sig i en påse.
Doktorn tittade sen och sa att det nog var bra nu och då åkte de till bagaren och köpte bullar och chokladboll, innan de kom och hälsade på mig en stund.
Nu har de åkt vidare till bonusdottern, som jobbar kväll denna vecka så hon hade lite tid att umgås innan det skulle åkas till jobbet.
Nu får jag strax äta gourmet-portion med mandelfisk. Vi får se vad det blir vid hemkomst. 
En avstickare till affären för att bunkra lite mer mat och sen hem till ett arbetspass vid spisen, medan maken drog på idrottshistoriskt möte med föreläsning.
En fördel av allt matlagande blir iallafall matlådor till jobbet resten av veckan. imorron får jag chili con carne.......
Nu har jag landat i fåtöljen, men fick akut besök av den minste då ett av de fotbollsspelande barnen i mörkret utanför skadade sitt knä......
.....och knäckte en stor dekorationskruka, visade det sig. Så fotbollspelaren klarade sig bäst, men får nog ett blåmärke som minne ett tag.
 
Först påplats för pannkakor, men.......
 
Entrén till vårdcentralen/kommunkontoret, där jag var en snabbis igår och Ia idag.......
 
Fika på mormors kontor......
 
.....till och med Rosa Pantern fick vara med.
 
 
 
 
 
 

Vi fick vänta.....

....ända till halv tio, innan bilen med innehåll dök upp. Men bättre sent än aldrig....
Dessutom hade de stannat för tankning av både bil och passagerare, vid "Donken" i Brändåsen. Så ingen var hungrig, men några var sömniga och mellanbrodern sa bara hej, innan han kraschlandade i en säng.
Lillebror vaknade till efter en stund och underhöll oss lite, men Storasyster var inte riktigt sitt pigga själv. Hon hade haft ont i munnen nån dag och vi får se om det blir doktorbesök ifall det inte släpper.
Stora storebror var dock vaken och lite sugen på en macka innan sänggående.
Själv fick jag åka till jobbet som vanligt, men hade en "vinkande avskedspatrull" på tre barn och mor i morse då jag gav mig iväg.
Bara stora storebror sov fortfarande....och maken förstås.
På Facebook fick jag idag se att en barnfödd Fagersannabo (Andreas Sjölander) givit ut tre barnböcker, men historiskt tema. Han har både skrivit och illustrerat själv. Givet köp blev det för min del på Boksmart.
Strax är min soppa klar i micron, men jag glömde ju macka......
Direkt till second hand efter jobbet och där var dottern med de två minsta barnen. Påväg dit passerade jag maken med de två äldsta, som precis varit och fikat hos bagaren.
Vi fikade bulle och saft på Candela innan vi åkte hem.
Nu steker maken pannkakor och de stora grabbarna badar. Storasyster har precis klarat av sin hårtvätt, vilken inte är någon favorit.....
Strax blir det lite mat i magen och sen får jag väl se om alla tomtar jag inhandlade idag får plats i min garderob, annars........får väl några flytta.....kanske.
 
Här är en bild på böckerna som jag har köpt......
 
Kontorshunden "jagar" soppskålen, med nästan inget innehåll alls.
 
Nya dockan slapp att bada.....
 
Men nu är jag klar med hårtvätten......
 
....och nu är snart pannkakorna färdiga.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0